Akin pokeriblogi -

Artsipappa wrote:

Kilppari wrote:

Tuommoinen isompi 3bet olisi antanut Akille loistavan paikan mennä keskeen ja itse joutuisin kippaamaan aika ison osan 3betrangestani. Ei hyvä.

Luulit siis että sun shovella oli vielä fold-equityä? Aikaisemmin kai todettiin (olivatko sun mielestä väärässä?), että kun lähti 4-bet niin enää ei voi foldata. Olisitko siis kipannut shoveen? Eli 22:lla olikin tässä tapauksessa väärin näytellä vahvaa vain 4-bettaamalla eikä syöksymällä, jos syöksyllä saadaan AJ pakkaan..? Aikaisemmin argumentoitiin että 4-bet ja shove ajaa siinä mielessä saman asian, että 4-bet on jo committed ja maksu tulee syöksyyn. Mielestäni jossain kohdassa tässä menee nyt vähän logiikat ristiin.

En ole propellipää niin en voi todistaa, mutta olisi kiva tietää mitä solver tästä kädestä sanoo.

Jos minun 3bettiin olisi tullut suoraan kaiket, niin se olisi ollut melko överit ja olisi ollut mietinnän paikka. En edes osaa sanoa kumpaan olisin päätynyt. 

Kuten pari kertaa olen laittanut, niin minusta Akilla oli takana enemmän ja minun shovella oli foldequityä, en olisi pillinä sitä muuten painanut. Ja tuo siis sillä oletuksella, että Aki pistää minun käden suurinpiirtein 50% isommaksi pariksi ja 50% isommiksi korteiksi.

Jonkinlainen mielikuva jossa jaon jälkeen keräilen luovutettavaksi 53k on muistissa, mutta voi toki olla väärinkin. Mikäli Akin muistikuva on oikein, niin sitten katsoin pöydässä hänen stäkin väärin.

Minun muistikuvaa tukee myös se, että ainoa action joka vaati ko jaossa miettimistä oli Akin maksu. Miksi sitä olisi tarvinnut miettiä jos takana oli enää hilut.

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -

Tuommoinen isompi 3bet olisi antanut Akille loistavan paikan mennä keskeen ja itse joutuisin kippaamaan aika ison osan 3betrangestani. Ei hyvä.

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki -

Juu, jos ehdotit puhdasta sethunttausta, niin ideasi oli vielä järkyttävämpi. Siihen et saa oddseja. 

Minun 3betkoko ei ole sitäpaitsi mitenkään erityisesti suunniteltu tappamaan settioddseja isommiltakaan pareilta. Ehkä silloin 90-luvulla 3bet oli jo automaattisesti monsterit. Nyt tuon tarkoitus on ennemminkin laittaa lisää merkkejä pottiin, kun olen rangea edellä. Sekä olla agressori, oli sillä kyseisessä tilanteessa merkitystä tai/eli ei.

En osaa tehdä mitään gto-laskuja, mutta hämmästyn kyllä kovasti mikäli joku gto-guru sanoo kakkosparin olevan tuohon maksun paikka. 

 

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -

AnttiAltcoin wrote:

PelleSnuslos wrote:

Ei tossa kilpparin 3-bet koossa mitään aivokuollutta ole, ton kokosia betsejä kaikki turnausjyrät lyö mikä riittänee todisteeksi.


Tällainen sizing olisi ollut standard tyyliin 20BB stäkeillä vuonna 2007. Stäkkien syvyys huomioiden ollaan hyvin kaukana sekä optimista että siitä, miten osaavat pelaajat 2020- (tai edes 2010-) luvulla OOP 3-bettaavat.

Ilmeisesti itseni lukien kaikki muutkin Tallinnassa näkemäni pelaajat oli sitten aivokuolleita ja paskoja. Kerrotko nyt mikä olisi ollut se oikea 3betkoko?

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -

Pellen analyysi ylivoimaisesti paras. Muistan ne puoleen hintaan siitä, että lähdin muistelemaan viikon vanhaa jakoa lopusta päin. Minusta siis minun viimeinen betsi oli paljon isompi ja siitä tuli blindeiksi puolta pienemmät. 

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki -

Sotkematta muiden blogeja laitetaan tänne vielä yksi oma kommentti sethunttauksesta.

Viittaukseni 90-luvun strategioihin tarkoitti jossain kirjassa esitettyä konseptia jossa oli todistettu, että jos takana on 9x maksu, niin sethunttaus on kannattavaa. Oppi olikin pitkään ihan toimiva ja oikein. Silloin tosin kaikki betsit konttarista lähtien oli paljon suurempia ja sitä harvinaista jackpottia kannatti tavoitella.

Nyt kun esim itselläni konttarit ovat tyypillisesti 20-35% niin on vaikea nähdä miten ylläoleva toteutuisi. Toki ketjussa oli joku Antti joka tietää minun sekoavan aina flopeilla. Silloinhan tilanne on helppo.

Jos itse pelaisin itseäni vastaan, niin 22 on juuri viimeinen käsi jolla haluan vain maksaa 3betin. Jos kokisin biittaavani itseni siinä position ansiosta niin ylivoimaisesti, niin sittenhän minun pitäisi maksaa se 3bet ihan kaikilla korteilla.

Todellisuudessa ne settioddsit laskuissa ei toimi, kun mukaan pitää ottaa aina myös implarit siitä, että hävitään enemmän. Itse maksaisin itseäni vastaan flopin tosi laajasti. Tuo on huomioitava laskuissa.

Jos taas ajatuksena on vain flopin fit or fold, niin pudotetaan käden vahvuutta siitä, että se on pre joko Xx20% tai Yx50%.

Koko kakkosparissa on vielä se vika, että pokeria pelaamalla sillä ajaudutaan pahimmillaan maksamaan se kolme streettiä. Jos kokee olevansa sellainen negreanu, niin sitten taas peli on tietenkin helppoa. Noita on harvassa.

Lisäksi vielä yllä kerrottu sethunttauksesta on nimenomaan kakkosparista. Sitten jos omaakin vaikka vitos tai kutosparin, niin kädellä on jo pelattavuutta ja tilanne on täysin eri. Jos ja kun kolmebettaajalla on A2s...A5s-käsiä, niin on tilanteita joissa riverillä saadaan vielä value pienemmältä parilta.

Ihan kohta on muuten SM-kisat. Tervetuloa kaikki iloiset kakkosparilla kolmebettejä makselevat. Teitä ei olekaan vähään aikaan näkynyt. Tilaa on.

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -

Ok, jos JR niin sanoo, niin niin minun mielipide on päätös. 

JR:n kokoluokkavirheeseen sen verran, että minusta Akin koppi oli kyllä isompi, kun minusta jätin siihen ihan hyvin kippivaraa. Mutta en muista ihan tarkkoja kokoja, niin en väitä.  

PP: ihan aidosti pidän perässämakselua tuossa tilanteessa niin huonona pelinä, että jopa ihmettelen miten sellaista iletään edes Pokeritiedon perillispalstalla ehdotella. Jos koet, että kaipaat perusteluja, niin esitän ne viikon päästä livestrategiakatsauksessamme.

 

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -

hauturi wrote:

Kilppari wrote:

Eiköhän tästä ole jo keskusteltu tarpeeksi. 

Hyvä tietää, että Kilppari päättää koska Akin blogissa jostain on keskusteltu tarpeeksi. Pahoittelen että osallistuin, modet voivat poistaa aiemman viestini.

Millä perusteella tuo oli "päätös"? Se oli mielipide samoin kuin sinun kantasi. 

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -

hauturi wrote:

Lisätään nyt vielä että itse olisin kiltisti maksellut 22:lla ja toivonut settiä :)

Tämä. Ymmärrän, että toisen tunteminen voi vaikuttaa, mutta silti minulla on pieniä hankaluuksia ostaa esitettyjä perusteluja. 

Positiosta voi sopivaan floppiin yrittää muuvaillakin, vaikkei settiä tulisikaan.

Eiköhän tästä ole jo keskusteltu tarpeeksi. Kannatan tätä 90-luvun strategiaa kaikille, niin säilyy noissakin karkeloissa syy pelata.

Näytä koko viesti
Akin pokeriblogi -

Aki Pyysing wrote:

Tein Tallinnan WSOPC:n loppumetreillä uusia ennätyksiä. Ostin pääturnauksessa kolme re-entryä. Ja sama High Rollerissa. High rolleriin en ole koskaan tehnyt edes kahta, enkä välttämättä pääturnaukseenkaan. 

Havaitsin pelikirjaan tehdyn selvästi päivityksiä edellisiin kohtaamisiin verrattuna ja niillä voi olla osaltaan varianssia lisäävä vaikutus. Sivullisille ja historiaan yksi keskinäinen jako (korjaa betsien koot jos en muista niitä aivan tarkkaan)

Olen BB (95k). Taso 150/300.

Aki noin lähtöstäkillä eli 50k  avaa buttonilta 600. Minä 3bet 2200. Aki 4bet 6500. Minä 5bet Allin. Maksu.

Analyysit:

Oman pelini ananyysi on, että buttonavausta vastaan AJ kolmebetataan 100%. Akin 4bet tuli todella nopeasti. Minun pelikirjassa ei tuolla kädellä maksu ole siihen edes vaihtoehto. Lisäksi siitä niin selvät heikkousriidit, että omakin 5bet taisi tulla lähes selkärangasta.

Aki avaa 22 tietenkin buttonista. Tietää/arvaa, että kolmebettaan buttonavausta vastaan laajasti jolloin neljäbetkin minusta erinomaisen hyvä. Minun 5betin maksun logiikka oli sitten jo ihan omalta protasolta, enkä sitä osaa edes arvioida.

Näytä koko viesti