Olet täällä

Aurinkopanelit sijoituksena - 1.10.2022 10.46

Näitä laskelmia on netti pullollaan. Jotain 4-8% tuottoja olen nähnyt. Yksi asia joka on myös pitänyt huomioida on se, että paneelit on parantuneet vielä ihan viime vuonnakin jolloin vuotta aiemmin hankkinut on hävinnyt siinä, että katolla on samaan hintaan tehottomammat levyt. Vieläkö kehitys jatkuu yhtä nopeana vai joko ollaan tasaantumisvaiheessa? 

Juuri tällä hetkellä järjestelmistä on niin kova kysyntä, että hinnat ovat koholla senkin vuoksi.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 29.9.2022 06.46

No olen varmaan sitten ainoa joka ei ymmärrä sitä, että että jos näkemyksesi on äärimmäisen pessimistinen tulevaisuus pörssin myötä, niin miksi kaikki irtoava on painettu osakkeisiin eli citiconiin? 

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 02.12

Teknokraatti kirjoitti:

Heidän logiikkansa ei ole sama kuin meidän, joten heidän toimiaan ei voi arvioida sen perusteella mikä näyttää meille rationaaliselta. 

Tuossa olet osin oikeassa. Myönnän, että on helppo ajatella Putinin olevan vaan joko kuolemansairas, päästään täysin sekaisin ja täysin ymmärtämätön. Kaikki hänen toimet voidaan kuitenkin myös selittää ihan puhtaalla logiikalla. Ei kuitenkaan tietenkään siten, että käytetään logiikan palasina lännen määrittelemiä lähtökohtia tai siten, että arvostettaisiin hirveästi jotain valtioiden itsemääräämisoikeuksia tai ihmisten henkiä.

Itseäni koko asiassa häiritsee eniten se, että myös länsimedia tuntuu jääneen samalle tasolle kuin tämän palstan enemmistö eli: Pitää vaan pistää kovaa kovaa vastaan. Tuo ei vaan valitettavasti toimi. Ja hinta lasketaan ihmishengissä. Tästä on viimeinen esimerkki tuo mitä nyt tapahtuu. Venäjä liittää itseensä idän alueet ja tuolle ei kukaan voi tehdä oikein mitään. Mikäli asia olisi haluttu ratkaista neuvottelutein, niin siihen olisi ollut aikaa 2014 jälkeen aivan riittävästi. Tuolloin olisi lopputuloksena ollut itsenäiset itä-Ukrainan valtiot. Olisi säästytty sodalta ja muutamalta sadalta tuhannelta kuolleelta.

Olisiko tuo sitten ollut jotenkin reilua? Ei tietenkään, ei ole olemassa reilua lopputulosta. Ei täysin reilua olisi ollut noiden etnisesti venäläisten alueiden pakottaminen uuden länsimielisen Ukrainan alaisuuteen. Ukrainassa on Hesarin mukaan vieläkin voimassa mm laki jonka mukaan kahviloissa yms saa käyttää ainoastaan Ukrainan kieltä. 

Venäjän totaalista häviötä voi fantasioida, mutta sellaista ei ole tulossa. Paras mahdollinen tulos olisi tietenkin Putinin syrjäytys. Tuokin voi olla liiallista toiveajattelua. 

Ennustan loppuvuodelle, että:

70% nuo valtiot liitetään Venäjään ja sen jälkeen jäädään jonkinlaiseen jäätyneeseen konfliktiin ja ehkä tappaminenkin vähän vähenee kun rajat alkaa olla selvät. Pakotteet jäävät molemmin puolin ja molemmat puolet hakkaavat itseään polveen.

10% Putin syrjäytetään ja uusi johto miettii miten sota saataisiin kohtuudella loppumaan, lopputuloksena itsehallintoalueet Itä-Ukrainaan ja Venäjä palaa hiljalleen sivistyneiden valtioiden joukkoon. Pakotteita aletaan purkaa.

10% Sota jatkuu ja venäjä valtaa lopulta koko Ukrainan

5% Sota jatkuu ja Ukraina valtaa alueensa takaisin

5% Sota jatkuu ja panokset kovenee ja käytetään ensin pieniä ydinaseita ja sitten Natokin tulee jo itse mukaan ja ... ....en edes halua ajatella miten tämä jatkuisi...

 

 

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 01.21

TL kirjoitti:

Olen törmännyt yllättävän moneen ihan rationaalisen tuntuiseen ihmiseen, joka itselleen epämieluisten tapahtumien jälkeen lähinnä etsii syyllistä (vaikka se löytyisi peilistä) ja hakee kostoa jopa oman hyvinvointinsa kustannuksella.

Ei meidän ehkä kannata tästä enempää väitellä, kun sinulla on syyllinen valmiina.

Omalle kohdalleni ei ole sattunut ihmisiä jotka muille kostoksi ampuvat itseään jalkaan. Mutta ei hätää, ymmärrän, että jos on asiastaan varma, niin tuo näyttäytyy hyvinkin loogisena toimintana.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 01.13

Tinggeli kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Eiköhän kaikkein järkevin vaihtoehto ole käyttää kaasua itse ja myydä sitä muualle. Ei se nyt yhtäkkiä muutu arvottomaksi vaikka sitä ei Eu:lle haluttaisikaan myydä.

 

Mihin ja miten Venäjä sen kaasun myisi? Venäjällä kun ei ole tälläistä kykyä, niin ei se voi sitä rahaksikaan muuttaa eikä varastoida tulevaisuutta varten. Venäjälle tämä nyt virtaava kaasu on täysin arvotonta.

Vai onko sinulla ratkaisu miten Venäjä sen kaasun voi muualle myydä?

Eikö tuossa juuri ole putkikartta miten se kaasu kulkee noita pitkin ihan minne vaan. Ja kuljetellaanhan sitä kaasua autoillakin esim suomen sisällä eri latausasemille.

Tarkenna hieman, miksi se olisi nyt yhtäkkiä arvotonta? En aidosti ymmärrä.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 12.47

hauturi kirjoitti:
Jos venäjällä on vaihtoehtoina polttaa kaasua vs puskea sitä putkeen ja ulos reiästä, niin jälkimmäisestä on käsittääkseni enemmän 

Eiköhän kaikkein järkevin vaihtoehto ole käyttää kaasua itse ja myydä sitä muualle. Ei se nyt yhtäkkiä muutu arvottomaksi vaikka sitä ei Eu:lle haluttaisikaan myydä.

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 12.24

hauturi kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Ei näytä olevan erimielisyyttä siitä kenen epäillään tämän palstan mielestä putken räjäyttäneen, mutta onko kukaan vaahtoajista kertonut perusteltua syytä?

 

En tiedä lasketko minut vaahtoajiin, mutta omassa viestissäni yllä koitin spekuloida mahdollista rationaalista syytä. Mahdollisia epärationaalisia syitä on vähän vaikea arvailla.

En oikein siitäkään löytänyt selitystä. En siis keksi mitä sillä reiällä voi tehdä, oliko sinulla siihen joku ajatus jota et kertonut?

Tietenkin kyseessä voi olla Venäjäkin ja peruste joku käänteinen "Mainilan laukaukset"- tyyppinen ajatus. 

Heitän omat arvausprosentit:

- Joku luonnollinen hajoaminen esimerkiksi jostain paineenakentumisesta johtuen 10%

- Venäjä 30%

- Nato 30%

- Joku ympäristöjärjestö 10%

- Joku muu, mikä 20%

Näytä koko viesti
Nordstream kaasuputkihanke. Katsaus menneeseen. - 28.9.2022 11.59

hauturi kirjoitti:

 

Hesu kirjoitti:

Kyllä Venäjä voi pumpata putkeen kaasua, joka sitten pulppuaa reijistä ulos, mutta se voisi yhtä hyvin polttaa sen kuten on tähänkin asti tehnyt "huoltotöiden" johdosta.

 

Kummasta on enemmän haittaa läntiselle Euroopalle?

Ei näytä olevan erimielisyyttä siitä kenen epäillään tämän palstan mielestä putken räjäyttäneen, mutta onko kukaan vaahtoajista kertonut perusteltua syytä? Siihen nähden on peräti kummallista, että Venäjä katsotaan automaattisesti syylliseksi vaikka heille tuosta on eniten haittaa.

On ihan selvää, että hommaan pystyy Nato ja Venäjä, sitten en tiedä pystyisikö joku Remes-mallinen ympäristöfanaatikkojärjestö tms.

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 21.9.2022 10.11

PikkuPro kirjoitti:

Mä itseasiassa väitän, että Citycon pärjää next 12kk paremmin kuin indeksi (mikä nyt onkin ok vertailuindeksi, vaikka OMX25).

Ei kai täs kannata vängätä enempää, betsi?

Eihän tässä siis ollut edes siitä kyse, että biittaako kani indeksin vaan enemmänkin siitä, että jos maailma menee kuten kuvailit, niin se ei sijoituksena biittaa käteistä rahaa.

Näytä koko viesti
Entinen meklari tutkimusmatkalla tuntemattomaan - 21.9.2022 07.51

Turha tästä on väitellä, kun asia on itsestään selvä. Yksittäinen showdown ei todista vielä mitään. Eikö esim Aki ole myöntänyt joskus lukeneensa kortit väärin. Useamman showdownin jälkeen voi sitten muokkailla niitä omassa päässään olevien tapahtumien todennäköisyyksiä.

Näytä koko viesti