Olet täällä

Kilpparin tumputusbloki - 6.3.2021 12.17

Nyt joko luit liian nopeasti tai ymmärsit vaan jotenkin koko pointin väärin.

Oikeastaan koko sinun tulkinta tuosta minun viestistä on lähes joka osa-alueelta väärin. Niin ihmeellisiä väitteitä, että parempi käydä joskus livenä läpi. 

Kun noin väärin voi ymmärtää, niin pitää tunnustaa, että tuo minun teksti on kielellisesti huono. 

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 5.3.2021 01.40

Jotenkin olen lukenut väärin valikoiden erilaisia talousuutisia, kun on tarttunut jonkinlaista pessimismiä nykytilanteeseen. Tämähän on tietenkin vain normaalia heiluntaa ja ensi viikolla varmaan uudet ATH:t kaikessa mikä liikkuu. Silti päädyin myymään koko pörssisalkun liki tyhjäksi. 

Tai tarkkaanottaen salkkuun jäi vielä Phizer ja SRV. Nuo siksi, että minulla on myynneissä joku systeemi jossa laitetaan toimari aina pikkuisen kulloistakin hintaa vähän ylemmäs ja sitten jäädään jännäämään menikö.

Tuo systeemihän on yhtä hyödyllinen kuin muutkin systeemit joita täällä suositaan. Johtaa samaan tulokseenkin. Valtaosasta lappuja saa pikkuisen paramman hinnan kuin laitaan myymällä, mutta sitten 1/10 ei mene ja kun sen myy toisena päivänä niin loppusumma kaupoissa on suurinpiirtein sama kuin jos olisi myynyt kaikki kerralla. Etuna tosin se, että voi raportoida 9 voitollista ja yhden tappiollisen. 

Täällä kirjoittavista suurin osa näyttää käyttävän samaa systeemiä koko pörssikauppaan. Akikin on tainnut monta kertaa perustella, miten edullista on vähennellä vähän nousuihin ja ostaa lisää laskuihin. Oikeastihan tuolla on odotusarvoon yhtä paljon vaikutusta kuin suositulla Martingale-systeemillä ruletissa. Eli ei yhtään. Eipä se kyllä sitä huononnakaan. Ja etenkin jos blokittaa, niin ei voi olla väheksymättä tuota "9 voitollista ja 1 tappiollinen"-ilmiötä.

Toiminnan tulos riippuu siis pääosin oikean hevosen valinnasta. Systeemeillä voi toki säädellä varianssia. Tällä hetkellä ei ole oikein hyvää hevosta mielessä. Ehkä muutama kuukausi säästelyä ja töitä ja kenties joku vakionapsu, niin syksyllä voisi katsella vaikka uutta sijoituskämppää. Ne jaksaa juosta eikä tarvitse miettiä milloin möisi ja möisikö osan vai kaikki vai ostaisiko lisää.

 

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 25.2.2021 03.45

No nyt ne saatana laittaa ne salit kiinni.

Sunnuntaina käy seuraavan kerran. Näinköhän onnistuu viesteillä kun mulla vaan WA.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 25.2.2021 12.48

En tiedä miten isoa osaa oravan kuluissa on nuo huoltokulut, mutta siihen liittyen kannattaa fanien varautua ensimmäisen neljänneksen yllätykseen. Viime vuosi oli siis ennätyslämmin ja noiden hoitokulujen pitäisi olla siis poikkeuksellisen alhaisia. Nyt alkuvuosi on ollut poikkeuksellisen kylmä jolloin lämmityskulut tapissa. Lisäksi ainakin etelä-Suomi poikkeuksellisen luminen ja tuolta osin lumitöiden kustannukset myös huipuissa.

Ainakin pk-seudulla muutamissa kiinteistöissä alkuvuoden toteutuneet kulut +25...45%.

Itselläni ei ole semmoista osaamista, että osaisin lukea noita tulostietoja siten, että osaisin selittää minne ne oravan rahat oikein menee, ettei vuokrista riitä tuottoa omistajille. Voisiko joku selittää miten tuo on mahdollista jos vuokrausastekin on noin kova? 

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 25.2.2021 12.28

Juu, ollaan oltu tässä hyvin samoilla linjoilla. Jostain syystä laskelmat joissa annettaisiin säästetylle elinvuodelle (tai paremminkin kuukaudelle) hintalappu, ei ole mediaa kiinnostavia. Vaikka todellisuudessa muille erikoishoidoille ne hintalaput on eikä resurssit ole rajattomat.

Nyt pitäisi löytyä taho joka laskisi hintalaput myös muille esim nuorten rajoituksille. Miten ne vaikuttavat terveyteen, mielenterveyteen ja vaikka noihin yllä mainittuihin oppimistuloksiin.

Sille vuosi sitten ideoimalla koronalaivalle olisi vieläkin tilausta. Minä voisin bilettää ja sinä kirjoittelisit niitä koronatodistuksia :)

Ps: Jos ei illalla kiireitä, niin jotain pikkukinkkiä voisi harrastaa. 

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 24.2.2021 10.51

Citycon ja Kreate myyty mikroupeilla. Pihlis lähti myös ja siitä joku 10%. 

Ei sen kummoisempaa perustetta kuin että bitcoin heiluu ja pelkään vähän taudin tarttuvan pörssiin, niin purettiin vipu.

Lasten salkuissa vuosittainen kilon myynti: SSAB ulos ja Oma Säästöpankki sisään. Perusteena, että oli noussut eniten jolloin saa ilmaisen voittojen käännöksen osakkeiksi. Vai miten tuo nyt pitäisi sanoa. Niissä salkuissa nyt siis vain Outokumpua ja uutena tuota Säästöpankkia.

Jännittäviä päiviä, kun pohtivat noita kuntosalien sulkemisia. Tällä hetkellä siis tärkeimpänä harrastuksena sali jossa vuoropäivinä juoksua matolla tai sitten oikeaa salitreeniä. Tai ei ihan vuoropäivinä. Juoksua 4x ja muuta 2x. 

Oma väite on, että noissakin sulkemisissa tehtäisiin kansanterveydelle paljon enemmän hallaa kuin hyötyä, mutta järkihän noissa hommissa on karannut jo vuosi sitten, niin mitä noita jauhamaan.

Tai jauhan sittenkin vähän: nyt näyttäisi rokotustahti olevan aika tasan 10k/pvä. Tästä ekstrapoloimalla kuukauden päästä olisi rokotettu 600k eli kaikki riskiryhmät. Silloin pitäisi viimeistään kaikki riskiarviot ja muut ev-laskelmat (jos sellaisia jossain on) päivittää nykyaikaan. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 22.2.2021 07.34

Veikkaan, että kyseessä sama mökki joka oli itsellä kiikarissa viime syksynä. Mielenkiintoisesti itsellä homma kaatui siihen, että vaikka kohdetta markkinoitiin facessa, niin virallisia esitteitä ei koskaan lähetetty kahdesta kyselystä huolimatta. Minusta poikkeuksellisen hyvä kohde hintaansa nähden. Mikrosijaintia en erityisen hyvin tunne, mutta onhan siinä ainakin se metro ja siihen liittyvä Ostari sekä lyhyt matka rantaan jos liikunta kiinnostaa.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 22.2.2021 04.01

Suunnitelma on täydellinen jos vaan saat lainan järjestymään. Ellet saa, niin hoasilla on myös puoli-ilmaista asumista.

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 22.2.2021 11.44

Kun täällä niin kovasti hehkutetaan, niin ostin sitten itsekin Cityconia. Oliko tämä se Pyysäriefekti vai mikä kun sai alesta hintaan 7,67:) ...eikun PP:lle kiitos vinkistä, katsotaan jos nuo uudelleentwiitit toimii niin myyn heti kasissa huomenna pois. Jos ei toimi, niin eihän tuo kallis ole ja mahtuu salkkuun Kojamon viereen.

Kun PP kuittaili, niin siihen sen verran vastausta, että ei minua hehkutus haittaa, mutta se peruste, että mikään asuntojen rakennusoikeuteen liittyvä tulisi millään tasolla heidän puuhamiehilleen yllätyksenä on aika naivia ajattelua. Jos tuolta osastolta haluaisi lisätulosta, niin niitä pystyisi parhaiten hankkimaan jonkinlaiset poliittiset lobbarit.  Ne tahot jotka päättävät miten alueita uudelleenkaavoittaan, ja millä aikataululla ovat kyllä aika hyvin irti itse Cityconista. Ja tähänkin korjaus, että varmasti heillä on jonkintasoista lobbausta ollut aina, mutta vastapuoli on osannut olla tiukkana. Tuolla rintamalla avoimuus on kokoajan lisääntynyt sekä erilaiset valitusmahdollisuudet lisääntyneet niin paljon, että edes suoranaisella korruptiolla tulosten teko on vaikeampaa. Ja korruptiokin on isolle toimijalle vaikeampaa. En siis näe tuolla osastolla mitään muutosta.

Sinä päivänä kun joku Stokka muutetaan asunnoiksi, niin voidaan sanoa, että lobbari on onnistunut.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 21.2.2021 03.19

Olisiko semmoinen sääntö hyvä, ettei saisi linkitellä roskaa jos ei edes itse sitä kannata? 

Näytä koko viesti