Olet täällä

Citycon - 3.5.2021 01.06

Monenkohan aikaan se osari torstaina tulee? 

Oma veikkaus siis, että tulos talvesta johtuen huono ja kurssi laskee aluksi jonnekin 6,98-tietämiin ja sitten Aki ja Co heräilee ja ostaa sen takaisin 7,3e. Toki tuossa voidaan sitten selitelläkin, että huono tulos johtui poikkeuksellisen huonosta talvesta ja koronasta ja nyt lähtee hirmu nousu. Yritän kärkkyä jos ennustus oikea ja saa kutosella alkaviin...

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 2.5.2021 06.28

"Uskon siis, että markkinoiden näkymätön käsi ohjaa ainakin markkinaehtoiset louhijat käyttämään jo lähitulevaisuudessa  pelkästään uusiutuvaa tai hukka energiaa.

- Uusiutuvasta energiasta halpaa tekee se, että sitä syntyy usein liikaa. Sähköä ei voi varastoida mihinkään jolloin esim. Bitcoin louhinta siperialaisella vesivoimalla ei ole pois ihmiskunnalta tai luonnolta. Toinen esimerkki on maakaasun liekityksen valjastaminen louhinnan energianlähteeksi."

Jos tuommoista kirjoittaisi missään julkisesti, niin luulisi, että saisi aika nopeasti palautetta. Näköjään palautetta oli tullut täälläkin kolmen yläpeukun verran. Olin lukenut tuota ketjua ihan yleissivistävässä mielessä, mutta näyttääkin olevan pelkkä tumputusalusta ja pitää koettaa välttää jatkossa. Pp oli kyllä oikeastaan aika asiassa, kun kyseli, että mitä minä täällä teen. Pitää pohtia kyllä vakavasti itsekin.

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 2.5.2021 03.20

Tuo edellinen salkuntyhjäys meni päivällä huti. Jos siis olisi tehnyt sen päivää myöhemmin, niin olisi voittanut kai kilon. Nyt meni pari sataa. 

Liian pieniä summia ja liian pienet heilunnat, jotta antaisi tarpeeksi dopamiineja. Onneksi nyt aukeaa pokerit niin voi jättää salkun rauhaan. Jotain Outokummun bulliwarranttia ostin alkuviikon odotusajaksi. 

Tänään oli äidin 70v synttärit. Sillä vähän huonoa tuuria tuon koronan kanssa. Ei siis ole saanut, mutta sai rokotuksesta tosi pahan muutaman päivän kuumeen. Ja kun kävi kerran kuukausi sitten koronatestissä, niin onnistuivat ilmeisesti työntämään sen testaustikun jotenkin niin, että silmään tuli reikä. Kuullostaa vähän oudolta, mutta kai se on teoriassa mahdollista. Muutama käynti silmälääkärissä ja heidän mukaan siellä joku reikä on ja sopisi ajallisestikin. Kai tuommoisista kannattaa jonnekin fimeaan ilmoittaa. 

Olisin kyllä poliitikkona varmasti liian pihi. Nyt ei ole vähään aikaan uutisoitu mitä nuo koronatestit maksaa, mutta jokin aika sitten olivat 200e. Jos arvataan, että hinta olisi puoliintunut, niin 20k testiä päivässä maksaa 2miljoonaa. Sen lisäksi ne sitovat hoitohenkilökuntaa oikeista töistä. Voisiko noita nyt jo pikkuhiljaa jotenkin rajoittaa tai laittaa vaikka maksulliseksi tai jotain. Jos olet sairas, niin pysyt kotona ja parantelet itsesi oli se korona tai normiflunssa. Nyt kun riskiryhmät on rokotettu, niin tappavuudessa ei ole enää eroa.

Lisäys: Unohtui mainita, että tietenkin otan rokotteen vaikka sitä itselleni aika turhana pidänkin. Espoossa aikoja annetaan jo 50-vuotiaille. Nettipalvelun mukaan yhtään aikaa ei tosin vielä ollut vapaana.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.4.2021 05.51

Mitäs mieltä on Taleb:

 

https://www.tivi.fi/uutiset/onko-bitcoin-pyramidihuijaus-nyt-puhuu-pande...

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.4.2021 09.00

Artsipappa kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Puttonen osaa sanoa jotenkin hienovaraisemmin sen mitä moni muukin ajattelee: "Ei tuossa touhussa ole järjen häiventä" 😁

 

Niin, mutta osa on silti tehnyt näillä fuck you rahat. Eli on ollut isokin järki. Suurin osa näistä on toki turhuuksia mutta eiköhän osa jää elämään. Oliko vuosituhannen vaihteen it kuplassa järjen häiventä? 

Olet oikeassa, ei siinäkään lopussa ollut, mutta onhan tämä vielä kupla potenssiin kaksi. Tietenkin molemmissa syntyy/syntyi paljon myös iloisia miljonäärejä. Niistä onnettomista rahansa menettäneistä ei tässä nyt jaksa kukaan jauhaa. Ja sikäli tilanne on nyt täysin eri, kun nyt on keksitty rahan painaminen, silloin touhu oli jotenkin paljon rauhallisempaa. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.4.2021 04.33

Puttonen osaa sanoa jotenkin hienovaraisemmin sen mitä moni muukin ajattelee: "Ei tuossa touhussa ole järjen häiventä" 😁

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 23.4.2021 07.12

Pörssissä laput nousseet viimeaikoina jotenkin käsittämättömästi. Esim srv  kuukaudessa yli 40%. Ssab ja Outokumpu vähän vähemmän. Nyt tuli taas jotain kryptoläppiä lukiessa visio, että viikonloppu on pitkä ja silloin voi tapahtua paljon. Aloin sitten näpräillä läppäpilkkejä pikkuisen nykytasoa ylemmäs. Lopputuloksena salkku täysin tyhjä.

Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että turhalla treidauksella odotusarvoisesti häviää, mutta kokeillaan nyt tätäkin. Maanantaina varmaan samat hevoset sisään, parit myyntipalkkiot köyhempänä. Jonnekinhan ne rahat on näin korona-aikanakin käytettävä, niin miksi ei Nordnetille.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.4.2021 08.51

Ihan kevyttä katastrofiuutisointia uutisissa Intiasta. Koronaan kuolleita kuulemma 2000 päivässä ja otsikoidaan miten polttohautauksissa on jonoja. 

Ihan pikkuisen siis unohdetaan, että tuolla on 1,4miljardia ihmistä eli noin 250x Suomen väkiluku. Jos ja kun kuolleita päivässä on samassa suhteessa, niin niitä on noin 250x150 eli 37500. Eli jos normaalisti polttahautausta olisi vaikka 10h/pvä, niin nyt pitäisi jäädä puoleksi tunniksi ylitöihin. Oikeastihan tuo ei tietenkään ole normaalistikaan capissä. 

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 14.4.2021 07.52

Gg kirjoitti:

Lynkkausmieliala. Voisikohan johtua siitä, että sinun "puolueeton" näkemys Ukrainan tilanteesta on täysin venäjäpropagandan värittämä?

Ja sinusta on parempi vastata asian sivusta sen sijaan, että osoittaisi selvästi mikä niistä minun numeroiduista kohdista oli väärin vai mitä puuttui?

Gg kirjoitti:

Oletko miettinyt kuinka paljon niitä ukrainalaisia nuoria miehiä kiinnostaa olla sotimassa puolustaakseen oman maansa rajoja? Voisi sitä elämällä muutakin tehdä.

Nyt en ymmärrä miten tämä on minun vastuulla? Varmaan noissa on suurin piirtein saman verran sodasta innostuneita kuin muissakin sodissa, eli ykkösprosentteja. Mutta mitä tarkoitat oman maan rajojen puolustamisella? Onko siellä Itä- ja Länsi-Ukrainan välillä joku virallinen raja jota puolustetaan? Ukrainan ulkorajoja ei kai kukaan puolusta?

Gg kirjoitti:

Luultavasti olisit siis samaa mieltä jos Viron itäosiin alkaisi virrata tunnuksettomia sotilaita ja pian Venäjä ilmottaisi aikeistaan puolustaa oman maan kansalaisia sielläkin? 

Toivotaan, että virossa ei tapahdu mitään vallankaappausta enää koskaan. Jos tapahtuu, niin sitten varmaan pitää spekuloida mitä tapahtuu jos uusi johto ottaa jokun kovan linjan vaikka suomalaisvähestöjä kohtaan. Veikkaisin, että Suomi ottaisi jotkut pakotteet käyttöön. Turhaa spekulointia ja huono vertaus.

Gg kirjoitti:

Oletko ikinä seurannut Venäjän televisiota kuinka objektiivista sen tiedonvälitys on omille kansalaisilleen?

En ole todellakaan. Tarkoittaako tuo, että kun venäjällä on valtamedia yksipuolinen, niin se saa olla sitä meilläkin?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 14.4.2021 04.03

Stuga kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

 

Mielenkiintoinen erikoisuus eilisissä uutisissa oli, että Ylen uutisissa lähes itkua väänsi toimittaja Ukrainassa ja puhui "Venäläisjohtoisesta" Itä-Ukrainan sotilasjoukosta. MTV:n uutiset kuitenkin kertoi, että Venäjä keskittää joukkojaan rajalle. MTV3 lienee oikeammassa ja ne Venäjän joukot ei yhä vieläkään ole siellä Itä-Ukrainassa sotimassa.

 

Näetkö tässä jotain ristiriitaa? Itse pidän selvänä että siellä on jossain määrin venäläisjoukkoja. Jäihän muutama vangiksikin vuosia sitten. Vielä enemmän pidän selvänä että Itä-Ukrainan sotilasjoukko on Venäläisjohtoista. Ehkä jossain määin etänä kuitenkin. Ja varmaankin Venäjä keskittää joukkojaan rajalle. 

Voi hyvin olla tai sitten ei ole. En tosiaan tiedä. 

Mutta kun ylellä on se itkuinen toimittaja siellä hyvin lähellä Itä-Ukrainaa, niin eikö se voisi mennä ja haastatella myös niitä toisella puolella asemissa olevia sotilaita? Niiltä voisi kai kysyäkin miksi ne täällä sotivat ja minkä maan passi niillä on ja kuka heitä johtaa? Jos vastaus olisi, että tässä meitä on Venäjän sotilaita 200 ja Itä-Ukrainalaisia pakotettiin muutama mukaan, niin sitten vastaus olisi se. Ei totuudessa ole minulle mitään ongelmaa.
 

Ja kun näyttää peukuista päätellen olevan lynkkausmielialaa ilmassa, niin kerrottakoon, ettei minulla ole mitään erityisiä venäläissympatioita. Paitsi, että toinen mummoni oli sodan aikana venäjältä tuotu ja siis venäläinen. Pelkäsi koko elämänsä palautusta. Tämäkin fetissi puolustella venäläisiä on silti vain jonkinlainen vastareaktio siihen miten media ampuu aina kaiken yli. 

Näytä koko viesti