13.11.2022 - 12:16

JiSe

+91
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
97

Telegramissa kiertää video jossa Ukrainasta palautettu (Sotavankien vaihdossa) Wagnerin sotilas hakataan Wagnerin väen toimesta hengiltä lekoilla.

Tässäkin ilmeisesti palattu vanhoihin "hyviin" toimintatapoihin.

0
0
13.11.2022 - 13:17

Teknokraatti

+1194
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558

Jos RIBbivene on tarjolla, se olisi minunkin suosikkini jalkaväen maihinnousuun.

Sopivan kokoinen RIB on riittävän kevyt siirrettäväksi pelipaikalle vaikka henkilöauton trailerilla. Matalarakenteisen veneen syväys on niin pieni, että sen voi ajaa rantaan saakka. RIB kulkee ilman kallista tekniikkaa millä tahansa perämoottorilla. Koska veneen rakenne sallii laajan tehoskaalan, lisäteho lisää myös vauhtia ja isoilla moottoreilla siitä tulee lähellä aaltoja liitävä lentokone.

0
0
13.11.2022 - 18:27

petteri

+1492
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
1368

Ukrainan sotatilanteessa on nyt huomattava, että Ukrainaan on tulossa talvi ja nyt oletuksena on, että sota-operaatiot kulkevat sisämaassa Zaporizhzhia - Donetsk -Luhansk hujakoilla. Talvi-ilmasto taas tuolla muistuttaa suunnilleen Suomen Keravaa, lunta voi tulla reilusti tai olla tulematta ja välillä voi olla jopa 25-35 astetta pakkasta. Lumi alkutalvesta voi pysyä tai olla pysymättä ja keskitalvella tulee yleensä 1-3 kuukaudeksi pysyvä lumipeite. Tämä muuttaa kohta sotatilannetta selvästi. Toki Ukrainan itäosien sisämaahan tulee kevät aikaisemmin kuin Suomeen, mutta muuten sotatalven painopistealueen talvi-ilmasto vastaa joulu-helmikuussa suunnilleen Suomen etelärannikkoa 20 km merenrannasta sisämaahan päin.

Jos Venäjän puolustus perustuu missään määrin ajatukseen linjasodankäynnistä, Venäjä lienee talvella syvissä vaikeuksissa. Talvella nimittäin tarvitaan lämpöä ja suojaa ja lämpö näkyy hyvin selvästi. Teltat ja keveät korsut ovat helppoja maaleja droneille ja tykistölle. Raskaat bunkkerit toki kestävät, mutta niiden rakentaminen on hidasta ja ne ovat aika helposti jo valmistuessaan väärässä paikassa.

Venäjä joutuneenkin talven pakkasjaksoissa pitkälti linnoittautumaan asutuskeskuksiin, jossa sotajoukkoja on vaikeampi paikallistaa. Tämä voi tarkoittaa että roudan kovetettua maan ja pakkasen jäädytettyä pienemmät joet Ukrainalle voi löytyä uusia reittejä hyökätä. Vaikka perinteiset sota-asiantuntijat ennustavat sodankäynnin rauhoittumista talveksi en olisi siitä ihan niin varma.

Toivotaan siis itä-Ukrainaan oikein kunnon pakkastalvea, kylmää kuin ryssän helvetissä.

0
0
13.11.2022 - 23:49

PikkuPro

+5762
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2806
Tinggeli kirjoitti:

Kas kas. Ukrainahan pääsikin jo samantien joen vasemmalle eli ita-puolelle. Melko hyvä reitti löytyi. Twitterin OSTIN tilit arvelivat että Ukraina yrittää  joen ylitystä Zaporizzan kautta, joka on kaukana pohjoisessa Hersonista eli n. 350 km päässä. No, nyt löytyi lyhyempi reitti ja Ukrainan joukot ovat jo joen itäisellä puolella ja vielä kaiken lisäksi matka Krimin pohjoisosaan on paljon lyhyempi tätä kautta.

Oikein nerokas liike. ihmettelen vain, miten Ukraina, jolla ei ole laivastoa, pääsi tuonne? Joko ne USA:n viikko pari sitten julkaisemaan apupakettiin sisältyneet veneet saapuivat?

 

Ja vielä eilen duuman jäsen (evp Venäjän armeijan komentaja) Andrei Gurulyov vielä elättelee toiveita vallata koko Ukraina eli saavutta Puolan, Slovakian, Unkarin ja Romanian rajat. Taas takasiku tälle ajatukselle.

 

Kiinnostavaa!

Koska jos totta yhtään reippaammalla joukolla eikä vain erikoisisku niin, hmm, mikäköhän on Ukrainan idea/gameplan? Nimittäin Ukraina ei tunnu joukko-osastoja turhaan uhraavan ja toi move ilman kunnon gameplan olis aikas hullun riskialtista. Olisko sitten sen verran tykistöä ja nimenomaan tarkkaa tykistöä hoodeilla, että on riittävää tulitukea sillanpää-asemalle. En lähde arvailemaan Ukrainan suunnitelmia mutta salettiahan kai on, että kunnon suunnitelmat on jos toi niemimaa otetaan.

Hienoa tää nykysota sikäli, että veneilläkin saadaan kalustoa (tyyliin Javelin ja Stinger) joka pysäyttää tehokkaasti vasta-iskuja eli pansuja ja helikoptereita. Kaikki hoodithan HIMARSien kantamalla niin ei sinne perinteistä tykistöäkään helppo ole raahata ja odottaa pitkää elinikää.

Hyvän kuuloista ainakin sikäli, että hankaloittaa Venäjän joukkojen kasaamista hyökkäyksiin idässä kun tuolla pitäisi padota hommia tai Krimin yhteys katkeaa. Huikeaa meininkiä kyllä, just juotiin peleillä Hersonin maljoja niin ei tässä välttämättä ehdi kauaa selvin päin olla ennen next juhlintaa.

EDIT: hetkinen. Kiertävätkä joen asettaman esteen eli kun tota kautta tullaan, niin ei padon räjäyttäminen auta? On ne Ukrainalaiset kyl nextiä leveliä vs. vihu. Luotan,et joku kunnolla funtsittu kokonaisidea on vaikka riski-alttiilta näyttää paperilla kun ei tonne Raskasta kamaa helpolla roudata.

0
0
14.11.2022 - 00:21

Teknokraatti

+1194
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558
PikkuPro kirjoitti:

EDIT: hetkinen. Kiertävätkä joen asettaman esteen eli kun tota kautta tullaan, niin ei padon räjäyttäminen auta? On ne Ukrainalaiset kyl nextiä leveliä vs. vihu. Luotan,et joku kunnolla funtsittu kokonaisidea on vaikka riski-alttiilta näyttää paperilla kun ei tonne Raskasta kamaa helpolla roudata.

Juuri näin. Jos katsot karttaa roZZijalaisin silmin, tuo niemimaa on varsin riskialtis asemapaikka, jossa riski mottiin jäämisesti on varsin konkreettinen, vaikka jokisuut usein ovatkin vaikeimpia paikkoja joen ylittämiseen. 

En tiedä kumpi on vaikeampaa ja suurempi riski, Ukrainan hyökätä niemimaalle vai venäjän puolustaa sitä koko ajan selän taakse vilkuillen? Mutta jos Ukraina aikoo hyökätä pohjoisesta katkaisemaan Dneprin vielä varkaiden käsissä olevan puolen ja Krimin huoltotiet, silloin ei varmaan haittaa, vaikka julkisuuteen vuotaa suunnitelma maihinnoususta niemimaalle Dneprin suistossa? Vielä vakuuttavampi tuosta huhusta tulee, jos kyseisellä alueella esiintyy ammuskelua. Tulitukeen yltää raskaalla tykistöllä ihmisten puolelta jokeakin. Vaikka eteneminen ei onnistuisikaan, ehkä ryZZä olisi edes sen verran peloissaan, että vahvistaa kyseistä rintamaa muualta revityillä joukoilla? Ei olisi ensimmäinen kerta tämän sodan aikana, kun meteli alkaa aivan eri kohdasta kuin painavampi hyökkäys hetkeä myöhemmin?

0
0
14.11.2022 - 01:58

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
PikkuPro kirjoitti:
Olisko sitten sen verran tykistöä ja nimenomaan tarkkaa tykistöä hoodeilla, että on riittävää tulitukea sillanpää-asemalle.

Joukkoja tukeva tykistötuli (ja tietenkin Himars) yltää sinne hyvin vapautetun Hersonin alueelta (Stanislavin kaupungista matka veden yli alle 10 km). Venäjällä kun ei ole tuolla "niemimaalla" joukkoja logististen ongelmien takia. Sillä oli joku "varuskunta" mutta joutui siirtämään sen pois mm. polttoaineen vähyyden takia. Venäjän polttoainehuolto kulkee junilla ja kun Krimin sillan toinen raide on poissa käytöstä, niin polttoaineen saannissa on suuri aongelmia. Ensisijassa on lentokoneiden ja helikoptereiden ja Sevastopolin laivastotukikohdan laivojen polttoainehuolto. Rippeet sitten maajoukoille.

Kun Ukraina iski Krimin siltaan, niin seuraavaksi se tulee iskemään vaihtoehtoisiin junareitteihin. Himarsilla jo yltäää niihin. Näin Krimin huolto muuttuu mahdottomaksi ja siellä tapahtuu sama kuin mitä juuri tapahtui Hersonissa. Saattaa tapahtua jo tammikuussa, jotkut sota-analyytikot arvelevat. Saapa nähdä miten on.

Hyvin näyttäisi Ukraina edistyvän tässä uudessa offensiivissan.

➡️Unconfirmed reports from Russian media outlet RoszMi that AFU forces have taken control of the village of Herois’ke on the left bank of the Dniprovska Gulf near the Kinburn Spit.
➡️Firefights and explosions were reported in Hola Prystan

Both need more verification. pic.twitter.com/PXmqeFFZIA

— NOËL 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) November 13, 2022

 

0
0
14.11.2022 - 23:37

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Täällä mietitiin jokunen viikko sitten voisiko niitä Venäjän keskupankin jäädytettyjä varoja (300 miljardia) käyttää Ukrainan jälleenrakentamiseen. YK:ssa tehtiin tänään päätös, jonka perusteella Venäjän jäädytety varat voidaan nyt laillisesti käyttää Ukrainan jälleenrakentamiseen. 13 maata äänesti vastaan.

 

0
0
15.11.2022 - 11:58

PikkuPro

+5762
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2806

Tää jätkä on humoristinen tyyliltään mutta sillä on asiat yleensä ollut ihan mintissä - oon seurannut kuukausia.

Uusimmasta ja tosi tuoreesta videosta piirtyy kuva, että ollaan ATM menossa heittämällä joen yli eli Ukraina ei stoppaa yhtään.

https://www.youtube.com/watch?v=GaI_FQOsKBI

Toki samalla tulee pelko, että aikooko Venäjä laittaa padon paskaksi jos evakuoi joen Itäpuolen...mut luotto kyllä, että Ukrainan armeija on ottanut nää huomioon, eiköhän siellä ole painettu aika kehittyneitä simulaatioita ehkä USankin koneilla siitä, mitä padon murtaminen käytännössä aiheuttaisi.

Nerokasta muuten se, että kuten toi jäbä totesi, niin vaikka maihinnousu tapahtui pienillä veneillä niin toiselta puolelta jokea tykistö ja HIMARSit voi tukea. Eli joukoilla Javelinit ja Stingerit ja joen toiselta puolelta tulituki niin tämähän on kokonaisuudessaan ihan solidi hyökkäys.

Tästä sodasta on tosi paha ennustaa mitään mutta en yllättyisi, vaikka parissa viikossa oltaisiin lähellä Militopolia matsaamassa ja etelässä lähellä Krimin rajaa. Nopeemmin on vaikea ajatella koska raskaan aseistuksen saaminen joen yli kyllä kestää varsinkin jos pato lopulta laitetaan paskaksi. Anyhow, Idässä Venäjä etenee satoja metrejä päivässä ja lännessä Ukraina kilometrejä. Matikka on tässä sodassa tällä hetkellä ihan kunnossa.

0
0
15.11.2022 - 12:47

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
PikkuPro kirjoitti:

Tästä sodasta on tosi paha ennustaa mitään mutta en yllättyisi, vaikka parissa viikossa oltaisiin lähellä Militopolia matsaamassa ja etelässä lähellä Krimin rajaa. Nopeemmin on vaikea ajatella koska raskaan aseistuksen saaminen joen yli kyllä kestää varsinkin jos pato lopulta laitetaan paskaksi.

Patoa ei käsittääkseni enää voi laittaa paskaksi. Ukraina on saavuttanut padon länsireunan eilen eli se on vallattu (GEO vahvistus kuvalle koordinateissa 46.7863875, 33.3540580). Ja Venäjä taas pommitti hädissään paskaksi padon itäreunan kulkusillan joten sillä ei ole enää pääsyä padolle. No can do anymore.

USA:n apupakettiin pari viikkoa sitten kuulu 40 maihinnousualusta. Kokoluokkaa en tiedä, mutta ei varmaan kovin suuria eli juuri joen ylitykseen tarkoitettuja. En ole varma, että onko tässä videossa yksi pätkä otettu juuri tälläisen veneen kannelta, ainakin siinä on alumiininen turkki, keulaportti ja kyydissä ATV joka on lastattu räjähteillä:

https://twitter.com/i/status/1592408367418380293

Sitten Ukrainalla on oma isompi maihinnousualus.  80 metriä pitkä Yuri Olefirenko jossa on keulaportti joten voi ajaa maihin "missä vaan". Siihen saa raskasta kalustoa kyytiin. Mutta ensin pitää saada turvattua maihinnousupaikka +  väylä mereltä joelle. Ja sitähän Ukraina on juuri tekemässä mm. se Kinburin niemen valtaus etelässä  ja joen länsirannalla Oleshkyn ja Hola Prystan kylien valtaus (jotka ovat juuri menossa). Vahvistamattomien tietojen mukaan Oleshkyn kylä on tyhjentynyt Venäläisitä (lähtivät pitkäaikaista jatkuvaa tykistotulta pakoon) ja Ukrainan joukot, jotka ylittivät joen, olisivat siellä. Hola Prystasta myös huhuja liikkeellä, mutta sodan sumu on aika sakeaa ja ihan varmaa tietoa ei ole. Oleshkystä tieto persutuu paikallisen pormestarin sakeaan FB päivitykseen + Venäläisen propagandistin videoon.

 

 

 

0
0
15.11.2022 - 12:57

Jack Reacher

+678
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
402

Kova juttu kun pystytään painamaan päälle antamatta vihulle aikaa hengähtää. Jos nuo Kyiv Independentin arviot ryssän menetyksistä ovat oikeansuuntaisia niin vauhti on viimeaikoina ollut lähes 5000 ukkoa per viikko. Jos tahti jatkuu niin ei kai surkealla motivaatiolla liikkeellä olevan armeijan katkeamispiste voi kovin kaukana olla?  

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1592427682830376962

0
0
15.11.2022 - 18:18

PikkuPro

+5762
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2806
Jack Reacher kirjoitti:

Kova juttu kun pystytään painamaan päälle antamatta vihulle aikaa hengähtää. Jos nuo Kyiv Independentin arviot ryssän menetyksistä ovat oikeansuuntaisia niin vauhti on viimeaikoina ollut lähes 5000 ukkoa per viikko. Jos tahti jatkuu niin ei kai surkealla motivaatiolla liikkeellä olevan armeijan katkeamispiste voi kovin kaukana olla?  

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1592427682830376962

Kieltämättä nyt on sellainen tunne, että eletään keskimääräistä mielenkiintoisempia aikoja sodassa. Ukrainalla on kunniahimoa päällä ja Venäjän selkäranka koetteilla.

Jännää musta myös se, että Venäjän bropaganda on ainakin hetkellisesti lientynyt. Ilmeisesti Kiina ei tykännyt ydinaseuhittelusta mutta muutenkin kaikki on vähän rauhoittunut. Se Mariakin aika laimeesti totesi, että Hersoni on yhä venäjän ja ikuisesti niin vaikka Zelensky siellä joukkoja kävikin palkitsemassa.

#Facepalm.

On tää kyl hämmentävämpää kuin sarjakuvat...pienemmän maan baller maastopuku-leader käy palkitsemassa solttujaan parin kilometrin päässä Venäjän tykistöstä ja selkeesti isomman maan nationalistit itkee, että ei isketty kun bunkkerijäbältä ei kai saatu käskyjä ajoissa. Juostaan karkuun pienempää ja samalla huudetaan "tää on kyl sit silti meidän - lopullisesti!".

Jos saa todella äijäksi hetkeksi heittäytyä, niin kelatkaa miten Zelensky saa tän jälkeen pesää jos jää henkiin ja jos kiinnostaa. Hyvissankari reallife Alfa vs. feikkialfa punkkerissa lymyilemässä. Tai joku Zelensky-vaatemerkki. Maastokuviollisia huppareita jne.  ja printtejä kuten "I dont need a lift, I need ammo". Sehän voi pian ostaa sen Putinin palatsin Krimiltä, rojalteilla.

Jos Zelensky jää henkiin, niin paljollakohan ostetaan kirjaoikeudet sota-ajan kulisseista? Tää sota tulee jossain vaiheessa olemaan isoa businesta muillakin tavoilla kuin jälleenrakentaminen.

 

0
0
15.11.2022 - 20:34

HC Bailut

+187
Liittynyt:
1.2.2022
Viestejä:
98

https://twitter.com/visegrad24/status/1592583021911330816

BREAKING: 2 Russian stray missiles have just hit a farm in Przewodów on the Polish side of the Polish-Ukrainian border, killing 2 Poles.

Polish PM Morawiecki & President Duda have summoned a crisis meeting of the National Security Bureau.

NATO article 5?

 

Tälläinen on tuoreena Twitterissä. Nyt ollaan jännän äärellä jos pitää paikkansa.

0
0
15.11.2022 - 21:30

Teknokraatti

+1194
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558

Nyt näyttää roZZijan sodanjulistus NATOlle olevan muissakin medioissa. 

Oma kantani on, että tähän pitää vastata selvästi kovempaa, mutta sitä en osaa sanoa mikä olisi sopiva tapa? Kaksi sotalaivaa kahdesta siviiliuhrista tai kahden sillan lopullinen tuho voisi olla kohtuullinen vaihtokurssi?

0
0
15.11.2022 - 21:50

Arsi

+126
Liittynyt:
23.3.2015
Viestejä:
88

Veikkaan kokoustamista, paheksuntaa ja "tuomitsemista". Tuskin Nato parin maanviljelijän takia kuitenkaan on valmis mitään WW3:sta aloittamaan.

Jännä olisi kyllä tietää oliko tämä tahallinen isku, vai menikö Igorilta vodkapäissään vain koordinaatit vähän sekaisin. Ei olisi ensimmäinen kerta sodan aikana kun "tarkkuusohjuksilla" kynnetään peltoja.

Toki rintamalla menee myös sen verran surkeasti, että on tarve kääntää myös huomiota muualle surkeasta sotamenestyksestä. Sellainen hämmennys natsaisi taas pelikirjaan hyvin.

0
0
15.11.2022 - 22:14

Teknokraatti

+1194
Liittynyt:
29.1.2020
Viestejä:
558
Arsi kirjoitti:

Veikkaan kokoustamista, paheksuntaa ja "tuomitsemista". Tuskin Nato parin maanviljelijän takia kuitenkaan on valmis mitään WW3:sta aloittamaan.

Jännä olisi kyllä tietää oliko tämä tahallinen isku, vai menikö Igorilta vodkapäissään vain koordinaatit vähän sekaisin. Ei olisi ensimmäinen kerta sodan aikana kun "tarkkuusohjuksilla" kynnetään peltoja.

Eihän toki maailmansotaa aloitetakaan, vaan kommunikoidaan ryZZän kanssa ainoalla tavalla jota se ymmärtää. Eli pannaan turpaan. Ellei se ymmärrä, pannaan lisää turpaan kunnes ymmärtää.

Juuri mainitsemastasi koepallon mahdollisuudesta ja aiemmin uhatusta jokaisen neliömetrin puolustamisesta johtuen tähän on aivan pakko vastata, koska ryZZä tulkitsee verbaalisen paheksunnan heikkoudeksi, jota heidän kuuluukin käyttää hyväkseen. 

Vastauksella ei ole kiire, eikä se saa osua ZZ siviileihin, mutta kun se vastaus tulee, Igorin pitää ymmärtää, että Mustanmeren laivasto upposi hänen tohelointinsa vuoksi.

pingiin pitää vastata PONGilla ettei vain jää vaikutelmaa, että ping kannattaisi.

0
0
15.11.2022 - 22:22

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326

Kieltämättä hieman yllättävää ettei Pentagon pysty vahvistamaan mitään,vaan ovat lehtitiedon varassa. Olettaisi että Nato maan tutkat olisi havainneet lähestyvät ohjukset jne, ja tieto myös Pentagonissa.

0
0
15.11.2022 - 23:22

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Teknokraatti kirjoitti:

Oma kantani on, että tähän pitää vastata selvästi kovempaa, mutta sitä en osaa sanoa mikä olisi sopiva tapa? Kaksi sotalaivaa kahdesta siviiliuhrista tai kahden sillan lopullinen tuho voisi olla kohtuullinen vaihtokurssi?

Tai Ukrainalle parempia ja tehokkaampia aseita. Esim ATACMS:it Himarsiin ja sitten Tomahawk risteilyohjuksia tai vastaavia, joilla pystyy vastaamaan Venäjän vastaaviin nykyisiin ja Iranilta ostettaviin pitkän kantaman ohjuksiin (pitää mysö kertoa Ryzzalle näin tehtiin). Tämä olisi vähän kun kaksi kärpästä yhdellä iskulla: Naton kosto Venäjälle + parantaa Ukrainan kykyä taistella maastaan. Toki joku laivaston botskin upotus olisi myö hyvä vastaus, mutta se ei hyödyttäisi Ukrainaa.

Venäjä on kiistänyt olevansa iskun takana (TASS).

Venäjän sotakiihkoilijat väittävä että kyseessä olisi Ukrainan ampuma S300 ilmatorjuntaohjus. Maatilalla oleva kuoppa on liian syvä tälle teorialle.

Maatilalta on kuvia joissa näkyy ohjuksen osia. Näyttäisi Venäjän Kalibr Kh-101 ohjuksen osilta.

EDIT: lisätään tähän tuo Venajan Puolustusministeriön ilmoitus. Että siis tämä oli lännen tekemä provokaatio tämäkin. Jep jep.

stocksman kirjoitti:

Kieltämättä hieman yllättävää ettei Pentagon pysty vahvistamaan mitään,vaan ovat lehtitiedon varassa. Olettaisi että Nato maan tutkat olisi havainneet lähestyvät ohjukset jne, ja tieto myös Pentagonissa.

Onko niin ettei pysty vai ei vielä halua. Kyseessä on kuitenkin Puolan alue jonne ohjusket osui ja Puolan kansalaiset joita kuoli. Puolan johto pitää juuri tällä hetkellä kriisikokousta. Lisäksi Puolan armeijan väki on tutkimassa räjähdyspaikkaa eli selvittämässä mitä on tapahtunut ja keräämässä todisteita. Varmaan Puola ja Pentagon pitää vielä keskinäisen palaverin ja vasta sitten annetaan ulos tietoa.

Odotellaan nyt rauhassa mitä Puola asiasta tiedottaa ja mitkä on se tulevat siirrot. Ehkä huomenna aamulla olemme asiasta viisaampia.

BTW. Venäjä ampui vähän alle 100 ohjusta joista Ukrainan ilmatorjunta ampui alas 83 kpl. Aika hyvä torjuntaprosentti. Lisäksi ampuivat yhden Orlan-10 jai Iranin itsemurhadrooneja.

 

During today's russia air attack, Ukrainian Air Force shot down 73 cruise missiles (Kalibr/Kh-101/Kh-55);
10 Iran-made drones Shahed-136/131;
1 Orion drone.
Source: @KpsZSU

— Defense of Ukraine (@DefenceU) November 15, 2022

 

 

0
0
16.11.2022 - 08:33

GHearst

+447
Liittynyt:
28.12.2021
Viestejä:
512
Meuro kirjoitti:

Hollanti on luopunut 91:stä sanktiosta Venäjää vastaan.
Mitä luulette noin yleisesti alkaako EU:n rintama rakoilla jossain kohtaa?

https://nltimes.nl/2022/10/24/netherlands-issued-91-waivers-sanctions-ru...

Tiesithän, että hyväksyvät nykyään myös ulkomaalaisia taistelijoiksi voitokkaaseen erikoisoperaatioonsa? Pistä hakemus sisään.

0
0
16.11.2022 - 09:02

majava123

+39
Liittynyt:
22.4.2020
Viestejä:
46
GHearst kirjoitti:

 

Meuro kirjoitti:

Hollanti on luopunut 91:stä sanktiosta Venäjää vastaan.
Mitä luulette noin yleisesti alkaako EU:n rintama rakoilla jossain kohtaa?

https://nltimes.nl/2022/10/24/netherlands-issued-91-waivers-sanctions-ru...

 

Tiesithän, että hyväksyvät nykyään myös ulkomaalaisia taistelijoiksi voitokkaaseen erikoisoperaatioonsa? Pistä hakemus sisään.

 

Tuskin kelpuuttaavat. Lapsenlikaksi ehkä, CVssä pitkä kokemus alalta.

0
0
16.11.2022 - 09:38

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

HS:n Ukrainan sodan seurannasta poimittu:

4:10

Bidenin mukaan on epätodennäköistä, että Puolaan pudonnut ohjus olisi ammuttu Venäjältä

Yhdysvaltojen presidentti Joe Bidenin mukaan maailman johtajat päättävät seuraavista askelista Puolan ohjusiskuun liittyen sitten, kun he tietävät tarkalleen mitä on tapahtunut. Biden keskusteli G7- ja Nato-johtajien kanssa Balilla varhain keskiviikkona Puolan tilanteesta.

AFP:n mukaan Biden pitää epätodennäköisenä sitä, että Przewodówin kylään Puolaan pudonnut ohjus olisi ammuttu Venäjältä.

 

6:47

CNN: Nato seurasi Puolaan osunutta ohjusta

Puolan ilmatilassa lentänyt sotilasliitto Naton jäsenmaan lentokone seurasi tutkalla tiistaina Puolaan osunutta ohjusta, liittouman sotilasviranomainen kommentoi amerikkalaismedia CNN:lle.

Tiedustelutietoa ohjuksen lentoradasta on jaettu Natolle ja Puolalle, nimettömänä puhunut sotilasviranomainen sanoi.

Naton lentokoneet ovat suorittaneet valvontaa Ukrainan ympärillä siitä lähtien kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyssodan, CNN toteaa. Puolan yllä tiistaina lentänyt kone valvoi Ukrainan tapahtumia.

CNN:lle puhunut sotilasviranomainen ei sanonut, kuka ohjuksen ampui tai mistä se ammuttiin.

 

7:18

AP: Yhdysvaltojen viranomaisten tuoreimpien tietojen mukaan Puolaan osunut ohjus oli Ukrainan ampuma

Yhdysvaltalaisviranomaisten tuoreimpien tietojen mukaan Puolaan osunut ohjus oli alustavien löydösten mukaan Ukrainan ampuma, kertoo uutistoimisto AP:n toimittaja Twitterissä.

Toimittajan mukaan ohjus olisi ammuttu Venäjän ohjuksen torjumiseksi.

 

Naton Artikla 5 ja WW3 on peruttu.

Muualta luetun epäilyn mukaan Venäjän ohjusiskun kohteena oli lämpövoimala Puolan rajan lähellä. Ukrainan ilmatorjunta torjui tämän ohjuksen sillä seurauksella että ohjukset putosivat Puolan puolelle.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009161579.html

0
0
17.11.2022 - 09:16

Virginie

+106
Liittynyt:
10.4.2020
Viestejä:
61

Hollanti ei ole luopunut sanktioista. Hollanti on myöntänyt 91  poikkeuslupaa pakotteista poikkeuslupaa hakeneille yrityksille.  Suomessakin yritykset voivat samoin hakea poikkeuslupia, jos heillä on hyvä, esim. humaaninen peruste. 

0
0
26.11.2022 - 10:12

Perassic Park

+310
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
164

Tässä männä päivinä uutisoitiin Wagneriin palkatun 15 000 jantteria vankiloista pitkin Venäjää. Palkkiona vapautus muutaman kuukauden palveluksesta.

Kun tätä uutista ajattelee tarkemmin, voisi arvuutella miilainen sotilaallinen arvo tällaisella materiaalilla on? Keskimääräinen vanki suomalaisessa vankilassa on päihdeongelmainen,syrjäytynyt  joka ei ole mikään järjen jättiläinen joka olisi paljoa viitannut koulussa.

Varmasti kuitenkin ikävä ja mielivaltainen miehittäjä.

Joku fiksumpi Venäjällä voisi miettiä millainen vaikutus yhteiskuntaan tulee olemaan kun nämä vapaalla jalalla jatkava aikanaan Venäjällä.

Tämä kaikki ohi oikeusjärjestelmän . Voi rikosten uhrien ja -omaisten fiilikset olla alamaissa. Ennen kaikkea kertoo oikeusjärjestelmän ja valtion syvästä moraalisesta ja oikeudellisesta rappiosta.

Tällaiset uutiset kertovat ainakin itselleni, kuinka kivulias ja vaikea likapyykki Venäjällä on edessä.

Voi olla  että asiat lakaistaan maton alle, mutta lopulta ne ovat vääjäämättä edessä.

 

0
0
26.11.2022 - 11:36

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Perassic Park kirjoitti:

Tässä männä päivinä uutisoitiin Wagneriin palkatun 15 000 jantteria vankiloista pitkin Venäjää. Palkkiona vapautus muutaman kuukauden palveluksesta.

Kun tätä uutista ajattelee tarkemmin, voisi arvuutella miilainen sotilaallinen arvo tällaisella materiaalilla on?

Kun vankilaan tuomitiulle rikollisille annetaan vapaus (ei kaltereista ja 24/7 vahtia ympärillä), ase käteen ja mahdollisuus ottaa ajoneuvoja käyttöön, niin tietäähän se mikä on lopputulos. Aika moni on rekrytoitu väkivaltarikoksista tuomittu vanki on ryhmänä lähtenyt livohkaan rintamalta. Mukaan otetaan se oma ase + tarpeellinen raskas lisäaseistus mitä joukolla on ollut käytössä ja Venäjän armeija tarjoaa vielä kulkuneuvot (yleensä siviilimallisia maastoautoja) käyttöön. Näitä tapauksia on ollut jo useita parin viime kuukauden aikana. En tiedä onko karkurit saatu kaikki kiinni.

 

0
0
3.12.2022 - 10:36

stocksman

+106
Liittynyt:
11.4.2020
Viestejä:
326

Ruplan kurssi hiljalleen heinkentymään päin eur ja usd verrattuna:

https://www.xe.com/currencycharts/?from=EUR&to=RUB&view=1M

https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=RUB&view=1M

Öljynhintakatto mahdollisesti syynä, riittäisköhän 30 % rommaus ruplalle, että kansa alkais liikentimään. Nythän siellä taitaa ruoka maksaa samankuin täällä mutta palkat on melkein puolet pienempiä.

0
0
3.12.2022 - 11:00

hauturi

+3091
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2318
stocksman kirjoitti:

Nythän siellä taitaa ruoka maksaa samankuin täällä mutta palkat on melkein puolet pienempiä.

Ruuan hinnasta en tiedä, lähteiden mukaan keskipalkka lienee n. 1/7 - 1/6 Suomen vastaavasta.

0
0
3.12.2022 - 15:35

Tarjak_e

-220
Liittynyt:
10.7.2021
Viestejä:
144

Ukrainan BKT oli ennen sotaa noin Suomen luokkaa vaikka asukasluku 39 milj vs 5,5 milj.

0
0