Venäjän tilanne -

Armstrong Economics on yhden miehen ennustuksia ja mielipiteitä lateleva muka-tieteellinen nettisivusto.  Ei jatkoon, kiitos.

Näytä koko viesti
Ambea -

Hoivabusinekseen liittyy myös eettisiä kysymyksiä. Kuinka paljon voittoa hoiva-alan yritys saa tehdä ja millä keinoilla? Voiton maksaa lopulta yhteiskunta.

Tänään televisiossa | Suomalaisdokumentti paljastaa vanhustenhoidon todellisen tilan ja aikansa supertähti loistaa tulisessa pääosassa: https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000009643514.html?share=4e970fbf70ce0ae1310fe245337587ca

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Ed. artikkeli perustui "vahvistamattomaan, yhteen ukrainalaiseen lähteeseen".  (Mikä kuulostaa korvaani kuin venäläiseltä propagandajuonelta)

Kannattaa katsoa Yle Areenasta Varjojen sota -dokumentti. Se todistaa, aukottomasti,  että venäläisiä laivoja paikannettiin Nord Stream putkien lähistöllä ennen räjähdyksiä.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Norjan kruunun kurssi on juuri nyt ennätysalhaalla. 

Näytä koko viesti
Fortum -
Virginie kirjoitti:

Omalaatuisena (?) mielipiteenäni esitän, että Kreml haluaa kostaa Suomen valtiolle Nato-hakemuksen Fortumin kautta. Jos näin olisi, tämä ei lupaa Fortumille hyvää nyt tai tulevaisuudessakaan, missään Venäjään liittyvässä energiabusineksessa. 

Kaikki energiabusiness Venäjällä on Putinin ja  hänen sisäpiirinsä vallan alla. Joko valtio omistaa suoraan energiayhtiötä tai omistava oligarkkiporukka noudattaa  Kremlin käskyjä..... Fortumin laitosten myynti Venäjällä ei tule olemaan markkinaehtoinen kauppa, Putin ja sisäpiiri päättää, kuka uskaltaa tarjota niistä jotain.... 

Edellä kerrottua otaksuin heinäkuussa, mutta kävi huonommin - ei pidetty näytöshuutokauppaa. Putin varasti Fortumin omaisuuden. Ennustan  taas: on turha odottaa takaisinluovutusta,  vaikka Venäjä väittääkin, että Fortumin omaisuuden "haltuunotto" olisi väliaikainen. Venäjällä toimii edelleen paljon länsimaisia yrityksiä (mm. Heineken, Philip Morris).  Näille yrityksille (pl. lääketeollisuus ym) toivon  hiljaisesti Fortumin kohtaloa. Ihan vaan,koska minusta: on ahnetta tehdä bisnestä hyökkääjävaltiossa.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

A, tuot keskusteluihin alati (myös tänne, Nato-keskusteluun) ei-sopivia asioita (Irak, uigurit, Las Vegas rappio, rasismi.).

Kannattaa varoa ei-sopivien asioiden esiintuomista tai rinnastamista, se on huono keskustelukeino. Huono vertailu/ rinnastaminen johtaa vain väärinkäsityksiin ja vihanpitoonkin.  Ketään et ehkä vakuuta näin. Ei-sopivien aiheiden esiinotto voi myös vähentää uskottavuuttasi, tai näin on ehkä jo käynyt.

Sama sun omalla kielellä: ei kandeis sohaista boxin ulkopuolelle, koska se on vaan tyhmää. Mäkin päätin jo, etten enää lue sun juttui.

Näytä koko viesti
Asuntosijoituksilla irti oravanpyörästä -

Yksi mahdollisuus on ottaa pari eri lainaa, joissa on erilainen korkopohja. Silti, markkinakorkojen  pitkän aikavälin suunta lopulta ratkaisee korkokulutason.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

Onko Venäjää olemassa??

Kirjasuositus Mihail Siskin:Sota vai rauha (WSOY, 2023)

Siskinin kirja selvensi kattavasti, miten Venäjä on päätynyt siihen missä se tänään on. Siskin selittää, miten Putin&co ryöstivät Venäjän omaisuuden ja valtiokoneiston hallinnan (armeijan, tuomioistuimet, duuman...  ) palvelemaan vain itseään, korkeimman eliitin etua. Esim. yksi mies päättää nyt laeista ja tuomioista, mm. Hiljentäen omat poliittiset vastustajat valtiokoneistoa hyväksikäyttäen. Kun seuraa mediaa, jossa Russian  tv suoltaa pelkkää propagandaa ja disinfomaatiota, kun venäläisiltä on viety sananvapaus ja kun heidät pakotetaan Putinin hyökkäyssotaan ym ym,...voinee puoltaa Siskinin mielipidettä, että Venäjä kohtelee omia kansalaisiaan miehitysarmeijan tavoin.

Siskin katsoo, että koska  rikolliset ovat ryöstäneet maan omaisuuden itselleen ja vallanneet Venäjän valtion, Venäjää ei oikeastaan ole enää olemassa, ei sellaisena kuin suvereeni, itsenäinen ja oikeamielisesti johdettu valtio on.  Siskin kirjoittaakin nykyVenäjästä nimellä Batustan, verraten sitä tsaarin ja Stalinin aikaisiin valtioihin ja jopa keskiaikaiseen mongolivaltioon Kultainen Orban.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit -

5. Miksi Irakin sodan vuoksi ei katkaistu kauppasuhteita Yhdysvaltoihin. Miksi ei suhtauduttu samoin kuin nyt Ukrainaan?

Vast. On hyvä tutkia historiaa, silloin kun esittää syytöksiä, että  historiassa toimittiin väärin. Jos tietää 1990-luvun Irakista, diktaattori Saddam Husseinin sortohallinnosta tai Kuwaitin miehitysyrityksestä, on selvää, että Irakin sodan 2003 ja Ukrainan sodan vertaaminen toisiinsa on tyhmää. Kaikki kai tietää, että etsittiin Saddamin ydinaseita, joita ei lopulta ollut olemassa. Mutta tottakai USAn silloisen toiminnan saa tuomita jälkikäteen, jos haluaa.

Mielipiteitä saa olla. Ne olisi hyvä perustella, jos haluaa muiden ymmärtävän tai uskovan omaa näkökulmaa.

Näytä koko viesti
Aseteollisuus -

KONGSBERGISTA

Sodan alettua, n . vuosi sitten hankin Patrian osaomistajan Kongsberg gruppen ASA:n osakkeita.

 04/22 ostohinta oli 405NOK/kpl. Osakkeen hinta kävi välillä rähmällään,  mutta nyt ostohinta on 455NOK/kpl.Euromääräisellä arvo-osuustililläni sijoitus osoittaa negatiivista tuottoa. Johtuen Norjan kruunun heikosta kurssista, kruunun kurssi on laskenut vuodessa n.20%!

Valuuttamarkkinoita tuntematta, pohdin lisäostoja…kannattaako juuri nyt hyödyntää heikko kruunun kurssi sijoittamalla NOK-osakkeisiin?Sijoitus on ollut mitä tuottoisin, omaa tietopohjaani ajatellen. Kaksi vuotta sitten pidin aseteollisuutta vastuuttomana sijoituskohteena. Nyt olen aktiivisesti seurannut sekä Kongsgbergin että Patrian liiketoimintaa ja oppinut paljon. Iloitsen jokaisesta Patrian oikeasta liikkeestä.

Kongsbergin q1/23 julkaistaan 27.4. Muut tulosraportit,  ks

https://kongsberg.com/investor-relations/reports-and-presentations/

Näytä koko viesti