Olet täällä

Venäjän tilanne - 17.5.2022 07.11

Putin on sotinut aina: alkaen v.1999: Tsetsenia, Georgia, Krim&Itä-Ukraina,  Syyria. Lisäksi Venäjä on ollut mukana lukuisissa pienemmissä kahakoissa ja vallananastuksissa, Afrikassa ja Kaukasialla. Putin on ollut tähän asti voittoisa sodissaan. Sodista riippumatta, länsimaat vain kasvattivat kauppaa Venäjän kanssa, Putinin hallintoa ei käytännössä rangaistu mistään mitenkään, ei ennen kuin nyt 2022.

Sotiminen jatkunee aina niin kauan kun putinistit pitävät valtaa. Mutta ehkä alueilla, jotka eivät kiinnosta länsivaltoja. Kuten Etelä-Ossetiaa ollaan paraikaa liittämässä "kansanäänestyksellä" Venäjään, mutta ketään lännessä ei kiinnosta.

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 17.5.2022 08.40

Onko Gerasimov syrjäytetty vai taas töissä? Putinko, ilman sotilaskoulutusta, on ottanut ammattikenraalin hommat itselleen?

https://www.theguardian.com/world/2022/may/16/putin-involved-russia-ukra...

Eräs Venäjän armeijan heikkouksista on, että työpaikat jaetaan suhteilla ja korruptiolla, kun taas ammattikenraalit erotetaan, jos Kreml on  syystä mistä tahansa johonkin asian tai ihmiseen tyytymätön. 

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 16.5.2022 09.37

Putin hakee tänään tukea hyökkäyssotaan vasallivaltioiden kokouksessa. 

https://tass.com/politics/1451189

Tietotoimistosta Venåjän Tass. Vilkuilen  näinä päivinä myös Tassia, sen uutisista on iso osa on validia ja oikeaa.  Olisi vaikea ymmärtää, milloin mukana on  propagandaa, jos ei voisi lukea suomalaista tai länsimediaa. En osaa venäjää. Ehkä venäjänkielinen Tass sisältää enemmän propagandaa kuin  englanninkielinen? Soigu on jo ilmestynyt virkatöihinsä, Tassinkin mukaan, mutta Gerasimov on yhä edelleen kadoksissa.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 10.5.2022 07.50

Miksi Putin kääntää n. 20 kertaa sivua, kädessään olevasta kirjasesta, reilusti alle 10min puheensa aikana? Putinin 9.5 puhe:

https://youtu.be/n5frNSq76zk

Kävelyllä torilta muistomerkille, Soigu vierellään (missä on Gerassimov?), Putinin vasen käsi liikkuu terhakasti mutta oikea käsi vain roikkuu alaspäin. Joku lehti otti esille viltin, jota Putin piti jalkojensa päällä istuessaan, vaikka oli kiva kevätsää.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 6.5.2022 08.19

Kk-lahjoituksen aika. En olisi koskaan uskonut, että rahoittaisin joskus sotimista. Nyt, kk-avustukseni saa Ukrainan keskuspankin rahankeräys asevoimille. Pankkitili löytyy linkin takaa:

https://www.reservilainen.fi/uutiset/kuinka_auttaa_ukrainalaisia_katso_l...

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 2.5.2022 07.12

Lievästi haavoittunut Gerasimov lienee jo palannut takaisin Moskovaan. Nolo reissu häneltä!  Ei ole löytynyt tietoa, lähtikö Gerasimov sotimaan omatahtoisesti - vai lähetettiinkö hänet rintamalle pakotettuna.  Palaako Gerasimov takaisin Putinin sisäpiiriin?

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10772727/Putins-military-comman...

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 29.4.2022 09.44

Olen seuraillut Soigun ja Gerasimovin liikkeitä. HS esittää nyt, että Gerasimov olisi saapunut Izjumiin ja ottanut armeijassa komentovastuun. Gerasimov on siis myös Venäjän varapuolustusministeri.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008781180.html?share=715440707d558eb8...

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 26.4.2022 03.47

https://www.is.fi/digitoday/esports/art-2000008774303.html

Kukaan ei enää näytä uskovan FSBn "faktoihin". Paitsi, ehkä Putin uskoo? Tässä Putin eilen, julistamassa samaa terrorilöydöstä:

https://youtu.be/iakOmFscauc

(Putinin oikea käsi on koko ajan piilossa - se käsi,joka puristi lujaa pöytää  Putin&Soigu -videolla)

Puhetta edeltävänä aamuna FSB oli kertonut Putinille  "terroriteosta", tv-toimittajan  murhan suunnittelusta. Ko. toimittaja on  Putinin ylistäjä. Tämäkö on presidentille puheen vakavin asia nyt, kun ympäri Venäjää tehdään suursabotaasejakin?

Puheen sisältö on jo tuttuun tapaan valheellinen. "Lännen monopolimediaa" ei ole olemassa,. " 《Länsi》siirtymässä toimittajamurhiin" - vaikka ketään ei ole murhattu. Sodan alusta lähtien Putinin puheet ovat olleet valhetta ja kansan manipulointia "putinismin" taakse ja pelkojen lietsontaa länttä kohtaan - jopa vainoharhaisia. Valehteleeko Putin tieten puheissaan vai onko Putin nyt itse hyödyllinen idiootti?

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 25.4.2022 09.46

En vänkäisi ellei asialla olisi merkitystä; millaiseksi Putinin nykyinen terveydentila arvioidaan, onko hänellä toimintakykyä yksinvaltaisena hallitsijana. Uuden videon värejä on tummennnettu, siksi kraka ja tausta näyttävät tummanpunaisilta, kun vanhassa ne ovat punaisia. Mutta. Jokainen päätelköön ajatuksensa itse.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 25.4.2022 09.12

Alla on presiis sama Putin kirkossa jo vuonna 2021:

https://youtu.be/qfeEgjpkUHs

Kesti vain 3min löytää netistä tämä, mutta nykytoimittjat eivät viitsi tehdä yhtään minuuttia taustatyötä.

Näytä koko viesti