Olet täällä

Venäjän tilanne - 17.11.2022 09.16

Hollanti ei ole luopunut sanktioista. Hollanti on myöntänyt 91  poikkeuslupaa pakotteista poikkeuslupaa hakeneille yrityksille.  Suomessakin yritykset voivat samoin hakea poikkeuslupia, jos heillä on hyvä, esim. humaaninen peruste. 

Näytä koko viesti
Sijoitusasunnot.com listautuminen - 5.11.2022 10.39

Olen ollut sijoitusasunnot.com :n mainospostin saaja jo jokusen vuoden. Firma lähettää säännöllisin väliajoin postia myytävistä sijoituskohteista. Osa on vaikuttanut juurikin ongelmajätekohteilta. Mutta mukana on ollut houkutteleviakin sijoitusasuntoja, aina aika ajoin. On vaikuttanut, että firma on tähän asti saanut myydyksi, mitä on myyntiin laittanut, itseään pienemmille sijoittajille.

Nyt korot ovat pompanneet ja asuntosijoittajia hävinnyt markkinoilta. En tiedä, löytyykö piensijoittajia ostajiksi ensi vuonna, jos asuntokohde tuo n 8-9% vuokratuoton pikkukaupungissa satojen kilometrien päässä pk-seudulta.  Olen toki pessimistinen luonne...

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 2.8.2022 08.19

Edellä oli hölmö väittämä, "demokratia ei toimi" ilman perusteluita. Demokratia toimii, sillä suomalainen on vapaa. Hänellä on mm.

-sananvapaus

-mielipiteen vapaus

-uskonnon vapaus

-matkustusvapaus

-äänioikeus ja vapaat, kaikille ehdokkaille avoimet vaalit

-oikeus valita työ, puoliso, oikeus yrittäniseen, seksuaalioikeudet jne.

Näitä arvoja ei ole  diktatuureissa eikä kaikkia ole nyky-Venäjälläkään. Ukrainan sota on avannut ihmisten silmät taas uudestaan arvostamaan länsimaisia liberaaleja arvoja, joita ennen sotaa pidettiin itsestäänselvyyksinä.

Sodista päättää demokratioissa ihmisjoukko (eduskunta tms), ei yksi ainoa mies kutenVenäjällä. Demokratiassa kuuluu oppositio ja sen ääni.

Toivoin jo aiemmin, että venäjämieliset, jotka saavat kirjoittaa Suomen sananvapauden vuoksi, yrittäisivät perustella väitteitään. Lukijoissa on poliittisen historian oppineitakin, kannattaa pohtia, mitä väittää eri ideologioista.

Näytä koko viesti
Fortum - 21.7.2022 09.33

Omalaatuisena (?) mielipiteenäni esitän, että Kreml haluaa kostaa Suomen valtiolle Nato-hakemuksen Fortumin kautta. Jos näin olisi, tämä ei lupaa Fortumille hyvää nyt tai tulevaisuudessakaan, missään Venäjään liittyvässä energiabusineksessa. 

Kaikki energiabusiness Venäjällä on Putinin ja  hänen sisäpiirinsä vallan alla. Joko valtio omistaa suoraan energiayhtiötä tai omistava oligarkkiporukka noudattaa  Kremlin käskyjä. Uppiniskaisille käy kuten Hodorkovskille. Hänet  tuomittiin  ja Jukos tuomittiin valtiolle menetetyksi näytösoikeudenkäynnissä.  Venäjän oikeuslaitos ei ole riippumaton, se tuomitsee kuten Kreml määrää. Fortumin laitosten myynti Venäjällä ei tule olemaan markkinaehtoinen kauppa, Putin ja sisäpiiri päättää, kuka uskaltaa tarjota niistä jotain ja millä hinnalla. Isoja energiayhtiöit on jo menneinäkin vuosina myyty "huutokaupoissa", joiden lopputuloksen Putin on etukäteen päättänyt. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 19.7.2022 08.46

Luen propagandaa mieluummin Tassin sivuilta kuin  täältä.

Venäjämieliset trollit
- eivät juuri osallistu sijoittajakeskusteluihin. Kirjoittavat lähinnä politiikasta ja sodasta venäjämielisellä, "vaihtoehtoisella näkökulmalla".
- julkaisevat argumentteja, joihin ei ole löydy oikeaksi todistavaa, uskottavaa lähdettä. Eivät juurikaan linkitä tai esitä todisteita, taustatietoja tai lähteitä omiin väitteisiinsä.
-eivät vastaa esitettyihin kysymyksiin asianmukaisesti.
-tekevät sellaisia kirjoitusvirheitä, jotka viittaavat, että suomi ei olisi kirjoittajan alkuperäinen  äidinkieli.

Pari vinkkiä trolleille, keskusteluun korkeatasoisessa somessa:
-Retoriikan perusteisiin perehtyminen auttaa, jotta voi keskustella tasavertaisesti oppineiden kanssa. (Esim. omat väitteet vaativat uskottavan perustelun. Esitettyihin kysymyksiin vastataan suoraan, mitä tiedetään tai mitä ei tiedetä; kiertely ei ole vastaus). 
-Sananvapauden raamien tunteminen(esim. tiedotusopin perusteet, journalistinen etiikka..) auttaa, jos haluaa kritisoida lännen mediaa (esim. omat väitteet "lännen media valehtelee", "lännen propagandaa ja trolleja on olemassa" eivät ole uskottavia ilman esitettyjä todisteita).
-Muiden ihmisten tai kansan julistaminen tietämättömäksi, tyhmäksi tai sinisilmäiseksi on loukkaavaa luettavaa. Se ei auta omien väitteiden perillemenossa.

Näytä koko viesti
Fortum - 6.7.2022 12.14

Päättäjät, poliitikot pelkäävät että tullit nostaisivat yhä vaan energian hintaa, että tullimaksu ei kohdistuisi Venäjään vaan kuluttajille. Venäjän vastustamiseen on vain huonoja vaihtoehtoja, nyt on päädytty pakotteisiin. Kgb:n argumentointi on puutteellista; en usko suomalaisten äänestävän pakotepolitiikkaa vastaan, jos Venäjää  ei rangaista millään tavoin. Ylivoimainen enemmistö käsittää Venäjän syylliseksi hyökkäyssotaan ja sotarikoksiinkin.

Näytä koko viesti
Fortum - 6.7.2022 10.28

"Itse epäilen suuresti tätä tehokkuutta vastustaa Venäjää pakottein"

Mikä olisi sinusta tehokas tapa vastustaa Venäjää? Yritätkö selittää meille, että Venäjää ei saa vastustaa millään tavoin?

Näytä koko viesti
Fortum - 6.7.2022 10.02

Putinin mafia-diktatuuri -  hallinto ei vain hyökkää muihin valtioihin vaan myös kurittaa omaa väestöään, nykyään jo mielivaltaisesti, Stalinin linjalla. Ainoa tapa vastustaa sitä sotimatta ovat tehokkaat pakotteet - siis kauppa seis rosvojen kanssa. Fortumin pitää luopua Venäjän toiminnoista , kun kaikenlaisen Venäjän kaupan katkaisua tarvitaan. Fortum ei ole poikkeus, kaikki länsimaiset yritykset jättävät Venäjän, isoin talludellisin menetyksin.

Vaatimus, että pakotteet eivät saisi aiheuttaa lännelle itselleen kärsimystä tai tappioita on turha - sellaisia, tehokkaita pakotteita ei ole olemassa. Tätä yritettiin jo 2014, venäläiset vain nauroivat noille pakotteille, mitään vaikutusta ei tuolloin saatu.

Vaikka Venäjä rosvoaa jo avoimesti länttä (lännen lentokoneet, yritysten omaisuuden, Ukrainan vljan ....ja uutena myös länsimaiden laivat), pitkällä aikavälillä  rosvoaminen tuskin on Venäjän etu. Emme vielä tiedä, miten Fortum rosvotaan vai rosvotaanko lainkaan. Fortumilla on ollut tärkeä rooli Venäjän energiabusineksessa, ei voi tietää, haluaako Putinin hallinto katkaista nämä yhteydet lopullisesti.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 17.5.2022 07.11

Putin on sotinut aina: alkaen v.1999: Tsetsenia, Georgia, Krim&Itä-Ukraina,  Syyria. Lisäksi Venäjä on ollut mukana lukuisissa pienemmissä kahakoissa ja vallananastuksissa, Afrikassa ja Kaukasialla. Putin on ollut tähän asti voittoisa sodissaan. Sodista riippumatta, länsimaat vain kasvattivat kauppaa Venäjän kanssa, Putinin hallintoa ei käytännössä rangaistu mistään mitenkään, ei ennen kuin nyt 2022.

Sotiminen jatkunee aina niin kauan kun putinistit pitävät valtaa. Mutta ehkä alueilla, jotka eivät kiinnosta länsivaltoja. Kuten Etelä-Ossetiaa ollaan paraikaa liittämässä "kansanäänestyksellä" Venäjään, mutta ketään lännessä ei kiinnosta.

 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 17.5.2022 08.40

Onko Gerasimov syrjäytetty vai taas töissä? Putinko, ilman sotilaskoulutusta, on ottanut ammattikenraalin hommat itselleen?

https://www.theguardian.com/world/2022/may/16/putin-involved-russia-ukra...

Eräs Venäjän armeijan heikkouksista on, että työpaikat jaetaan suhteilla ja korruptiolla, kun taas ammattikenraalit erotetaan, jos Kreml on  syystä mistä tahansa johonkin asian tai ihmiseen tyytymätön. 

 

Näytä koko viesti