Olet täällä

Berkshire Hathaway - 7.5.2021 08.22

Bingo53 kirjoitti:

Heh heh, NYSE:n datanikkarit ovat saaneet venytettyä kurssilaskimen liukulukuavaruutta sen verran, että samaan koneeseen mahtuvat sekä senttiosakkeiden neljä desimaalia, että Berkshire Hathawayn A-sarjan osakkeen noteeraus. Ainakin rajaluku on siististi ylitetty eikä keskeytyksiä enää näy.

Seuraava rajoitin tulee todennäköisesti vastaan noin 1844:n biljoonan kohdalla, eli nousuvaraa on taas melkein kuin Teslassa.

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 7.4.2021 10.44

Kilppari kirjoitti:
Voi selittää osan selvittämättömistä tapauksista, mutta ei vieläkään kaikkia. Esimerkiksi kuvaamani tapaus oli hyvin nuorella jolloin ei tuota kuolemanpelkoa pitäisi hyvin pahana vielä esiintyä.

Mulla ei ole laajempaa näyttöä kuin itseni, mutta mulla kovin kuolemanpelko oli juuri silloin kun jotenkin "tutustuin" kuoleman konseptiin - siis hyvin nuorena. Iän mittaan kuolemanpelko on vähentynyt.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 08.44

CassieFin kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

CassieFin kirjoitti:

Sanoin, että me palataan tähän vielä, mun osuus on enemmän. Vähintään löytöpalkkion verran, eli kymmenisen prossaa. Tai aivan sama. 
 

 

Jos olet ne aikoinaan lahjoittanut niin miksi sulle kuuluu yhtään mitään? :o Toki tyyppi olisi voinut yli 1000€ tarjota, aika vittuilutonni. 

Vähän saman tyyppinen mutta puhutaan pienemmistä summista. Ostin joskus 2014 xrp:ta kun maksoi suurinpiirtein sentin. 50k kappaletta oli ja ajatuksella että ostetaan ja pidetään ja katsotaan tuleeko tästä mitään. Noh kun xrp kolkutteli $3 hintoja v.2018 niin koitin päästä niihin käsiksi. En päässyt :/ 

 

Olen päätynyt siihen, että pyydän kaveria palauttamaan yhden kokonaisen bitcoinin. Lahjana tulkittuna en voisi vaatia mitään. Lainana tuo olisi jo vanhentunut. Ainoastaan kauniisti pyytämällä voin saada jotakin takaisin. Olen aika menestyksekkäästi onnistunut suostuttelemaan ihmisiä. Lähestyn 50/50 jaolla, ja annan ymmärtää että se 10% on mulle ihan kauhee pettymys. Pistän tarvittaessa shown pystyyn. 
 

"Tällaisestahan ei ennakkotapausta ole, mutta me voidaan sellainen kyllä Helsingin käräjäoikeudesta hakea..."😊

...tai sit vaan laitat mulle yhden tulemaan ja pidän tätä sillä sovittuna.

Olet rotta.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 11.01

Trolli kirjoitti:
Nykyään on toki valalla, että tasa-arvon nimissä halutaan hämmentää myös uskonnollisia kysymyksiä. Esimerkiksi tasa-arvoisen avioliitton kohdalla avioliiton määritelmää haluttiin tiettyjen tahojen toimesta välttämättä laajentaa. Avioliitto on kuitenkin perinteisesti määritelty miehen ja naisen väliseksi liitoksi. Miksi termin määritelmää haluttiin väkisti laajentaa, vaikka asian olisi voinut ratkaista ihan sillä, että homopareille annetaan täysin samat oikeudet kuin miehen ja naisen välisessä liitossa. Ei ainakaan mun mielestä tasa-arvon kannalta ole olennaista käytetäänkö samaa termiä vaan se, että on samat oikeudet. On monia muitakin kysymyksiä, jotka kirkko voisi ihan itse ratkasta, kunhan laissa vaan säädettäisiin samat oikeudet kaikille.

Avioliitto ei ole kirkollinen instituutio, vaan valtiollinen. Monogamiset liitot ovat vain niin vanha ja keskeinen osa tyypillisiä ihmiskulttuureja, että toki suunnilleen jokainen uskontokin on ottanut niihin kantaa. Vai eikö kristinuskon valta-alueiden ulkopuolella mennä naimisiin? Ja kirkko saa vieläkin päättää ihan vapaasti, kenen liittoja siunaa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.4.2021 12.53

Niin, vaihtoehto kakkonenhan ei oikeastaan näkyisi sun kokemusasiantuntijan kuplassa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.4.2021 12.26

Aki Pyysing kirjoitti:

En usko.

Nuorten miesten uskonnollisuuden merkittävä lisääntyminen 2011->2019 on uskomatonta.

Itse uskon vahvasti.

Nimittäin jätkien vastanneen läpällä.

Eri asia, jos pakolaisia olisi tullut niin paljon kuin persut väittivät tai vihreät halusivat.https://t.co/C4Ie9BusYA

— Aki Pyysing (@AkiPyysing) April 3, 2021

Ja ei kai tämä ole totta? Paljon olen laskenut toiveitani maailmanrauhasta yhteiskuntien maallistumisen varaan. Demokratia nyt ottaa pataa siellä sun täällä, mutta kai nyt ateismin pitäisi lopulta voittaa. Vai olenko väärässä🥶. Jos hihhulit sittenkin pääsevät niskan päälle, en oikein hyvin kestä.

Läppä on aina jotenkin tosi laiska selitys. Samalla se, että uskonnollisuus olis nuoressa polvessa lisääntynyt ei tunnu uskottavalta.

Mun eka teoria oli, että kysely olis teetetty kirkkoon kuuluvilla, sehän ois selittäny tän helposti, mutta meni pieleen. Kaiken pohjalta löytyy tämmöinen tutkimus:

Kirkon tutkimuskeskuksen Gallup Ecclesiastica -kyselyn toteutti Taloustutkimus marraskuussa 2019. Tutkimukseen osallistui 4310 suomalaista, joista 3004 oli evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Heistä 366 oli liittynyt kirkkoon 15 ikävuoden jälkeen. Kirkosta eronneita kyselyyn vastaajia oli 999.

Vaikuttaisi asialliselta.

Mulla ois kaksi teoriaa, jotka molemmat tuntuu jotenkin uskottavilta mutta antaa täysin eri johtopäätökset.

1) Mittausvirhe. Ihmiset on entistä vastahankaisempia vastaamaan tuntemattomille puhelimeen tai ainakaan käyttämään varttia vastaillakseen johonkin tutkimukseen, ja tämä vääntää samplea. Kyselyyn suostuminen voisi korreloida jonkinlaisen vanhoillisuuden kanssa. Efekti olisi luonnollisesti korostunein nuorimmissa vastaajissa.

2) Efekti on todellinen. Uskonnollisuus kokonaisuutena ja keskimäärin tosiaan vähenee, mutta samaan aikaan meillä käydään läpi yhteiskunnallista kehitystä joka tuottaa aika paljon väliinputoajia. Työelämä on entistiä kilpailullisempaa, ja automaatio ja globalisaatio on vienyt paljon "lahjattomien" uramahdollisuuksia. Tämä koskee erityisesti nuoriin miehiin, ja siitä ryhmästä löytyykin aika paljon kipuilua. Kun ihminen voi huonosti, niin lohtua haetaan mistä tahansa josta löytyy turrutusta tai tunnetta ihmisarvosta ja yhteisöllisyydestä. Sanoisin, että tässä tilanteessa joku pitkälle maallistunut uskonto on yksi harmittomimpia vaihtoehtoja.

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 31.3.2021 01.46

En tiedä mikä on perimmäinen syy, mutta tää voi olla ihan pragmaattista niiden kannalta. "Biden-bettaaja" on erittäin paska asiakas. Tekee talletuksen, säätää pienimmät mahdolliset komissiot, lyö yhden vedon, ja cashouttaa jos voittaa.

Rahansiirtokulut saattavat tässä jo olla hyvin lähellä betfairin komissiota. Vähän byrokratiaa päälle tarkistuksiin, niin ollaan helposti tappiolla.

Urheiluvedonlyöntiammattilaisissa samaa ongelmaa ei ole, koska he luultavasti säilyttävät saldoa tilillä ja kierrättävät sitä lisävedoissa ilman lisäkuluja Betfairille.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 18.3.2021 03.08

Joo kyllä mä nyt ihan uskon että ne ei yritä nyysiä mitään, kun kerran muillakin on samaan aikaan tilejä poistettu ja maksettu ulos myös voitot.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 17.3.2021 07.51

Tuliskohan tästä ensimmäinen unhappy ending tähän saagaan Bideniä betukalle lyöneistä.

I hope my email finds you well.

Thank you for your co-operation to date. Upon review of your account and the documentation received, a business decision has been made for your account to remain closed as tit has been deemed to no longer meet Betfair's risk criteria. This decision has been made in accordance with Betfair's Terms and Conditions. 

Should this decision be reversed at a later date, we will be in touch.

In the meantime, please could you let us know which bank details to use when returning your balance?

Kind Regards

Betfair Team

Jos ne on maksamassa mun koko balancen ulos, niin täähän on ihan fine, mutta toi "returning" on vähän pahaenteinen verbivalinta - aikookohan ne maksaa mulle vaan mun depot? Noh, katellaan. En myöskään tiedä mikä mun KYC-vastauksissa ei miellyttänyt niitä, mun mielestä mulla oli hirveen asialliset dokkarit kaikkeen.

Ainoa mikä tulee mieleen on, että vastasin yhteen niiden sähköpostiin kahden kuukauden viipeellä kun olen ollut niin masentunut. Mutta tuntuis raa'alta jos se riittäis, koska ne itse on vastanneet jatkuvasti asioihin 3 tai 4 viikon viipeellä.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 12.2.2021 08.06

PikkuPro kirjoitti:

Ja mites se kesän Betz...meinaan et varmaan se jossain vaiheessa balansoi salkkuaan eli Aspiren voisi kuvitella nousevan painossa ja ostopainetta sieltäkin?

Sori jos luen tavallista huonommin sua ja siksi sanon jotain itsestäänselvää, mutta niillähän on nyt ne Aspiret. Eli niiden pitäis nostaa sen painoa ton tapahtuneen kurssinousun suhteessa ihan jo sitä varten, että balansointi ei aiheuttais myyntipainetta.

Näytä koko viesti