Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 29.10.2019 01.31

Pitkä mutta ainakin mun mielestä mielenkiintoinen ja pätevänoloinen selvitys tether-saagasta ihan viimeisiin kehityksiin asti:

https://www.kalzumeus.com/2019/10/28/tether-and-bitfinex/

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 27.9.2019 03.33
Aki Pyysing kirjoitti:

Jos mie näen vielä populistisosialisminkin nousun, alkaa olla aika sulkea ovet ja internet ja palata vanhan rakkautensa eli kirjojen lukemisen pariin.

Kannattaa sitten melkein alkaa kannustaa tätä tapahtuvaksi, toihan on ihan unelmaloppusijoitus.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 26.8.2019 11.46
Laskupäivä kirjoitti:

Nyt ota vaan easysti koska Nordea tulee seuraavassa kahdessa vuodessa nappaa -50%, siinä ei ole pohjaa nähty koska isot pojat ei pääse myymään kun pamauttaisivat kurden alas lattiasta kertarysäyksellä.

Laskupäivä kirjoitti:

Tilanteessasi sitä on varmaan turha myydä, vaan nauttia osingoista jne jne.

Anteeksi jos tää vaikuttaa jotenkin viisastelulta, mutta voiko näihin ihan oikeasti uskoa samaan aikaan?

Näytä koko viesti
Citycon - 15.7.2019 08.18

Ja koska kaikki vain peukuttavat, niin voin sitten edes itse väitellä vähän itseäni vastaan.

Kansoilla on usein jossain määrin yhtenäiskulttuureita, ja eri maiden yrityskulttuureista voidaan yleensä puhua ilman että kukaan edes ärsyyntyy. Kun puhutaan esim saksalaisesta tai ruotsalaisesta yrityskulttuurista, se tuo keskusteluun jotain selvää lisäinformaatiota, eikä jostain syystä ajatella että kyse olisi esim rasismista, negatiivisesta tai positiivisesta.

Samalla tavalla voi olla juutalainen yrityskulttuuri, selvä tunnistettava jälki yhteinäiskulttuurista, mutta siihen on vaikea neutraalisti viitata, koska termi on niin latautunut. Israelilainen yrityskulttuuri kuulostaisi lähinnä joltain hommaforum-henkiseltä kiertoilmaukselta.

Näytä koko viesti
Citycon - 15.7.2019 03.36

Uskon että Aki mieluusti haluaa tänne keskustelua, joten vänkään vähän vastaan hyvin ennakoitavalla tavalla :)

Stereotypiat ovat hyvin hankalia - ensinnäkin siksi, että yleisellä tasolla ne tosiaan toimivat. Demografisilla ryhmillä on valtavia korrelaatioita toimintatapoihin ja ominaisuuksiin. Ja yksilötasolla taas ne voivat aiheuttaa tosi rajua vahinkoa. Sitten punnitaan jotenkin yhteisön tasolla miten paljon yksilöllistä vahinkoa voidaan hyväksyä vaihdossa siitä, että jollain toisella on käytössä tehokas työväline. Nykyiset länsimaiset normit tuntuvat menevät suunnilleen siinä, että kohdistettu markkinointi on lähes täysin OK, jonkinasteinen profilointi esim kansallisen turvallisuuden nimissä on jollain tasolla OK, mutta sen olisi syytä tapahtua jotenkin huomaamattomasti ja piilossa, ja esim ihmisen jättäminen kutsumatta työhönottohaastatteluun sukunimen perusteella on täysin väärin. Nämä kaikki ovat kuitenkin vain kulttuurisidonnaisia valintoja ja aste-eroja samasta ilmiöstä.

Positiiviset stereotypiat eivät ole mitenkään automaattisesti sen harmittomampia kuin negatiiviset. Esimerkkitapauksena esim Yhdysvalloissa aasialaisiin kohdistuvat positiiviset stereotypiat akateemisesta ja tieteellisestä lahjakkuudesta, jotka lataavat monelle yksilölle vahingollisia ja kohtuuttomia odotuksia.

Akin ammatillinen tausta selittää hänen myönteisyyttään stereotypisointia kohtaan yleisesti: Pokerissa vastustajien profilointi ja stereotypiapohjainen pika-arviointi ovat merkittävä ja hyväksytty osa peliä. Se on myös hyvin harmiton ympäristö sterotypisoinnille - ihminen joka profiloi yksilön väärin tähän kohdistuvan stereotypian pohjalta vahingoittaa itseään, eikä profiloinnin kohdetta. Lisäksi tapahtuva vahinko tapahtuu täysin pelin kontekstissa, selkeästi säännötetyn pelin johon jokainen osallistuu vapaaehtoisesti.

Sijoitusmaailma voidaan nähdä hyvin samanlaisena jatkona pokeripöydälle. Yritysjohtajat osallistuvat vapaaehtoisesti melko kovaan peliin, ja heitä arvioitaessa kyse ei ole valta-asemasta. Tuntuu selvältä, että rahoitusta hakeva yritysjohtaja tarvitsee vähemmän suojelua kuin työtä hakeva rividuunari.

Summattuna, ei ole helppo sanoa millaiset yleistykset ovat miten haitallisia, ja miten hyväksyttäviä, yleistysten positiivisuus ei automaattisesti tee niistä harmittomia, ja on helppo nähdä miksi Aki näkee yleistyksensä hyväksyttävinä.

Ymmärrän silti täysin, miksi Cityconin johto on hermostunut juutalaisuusviittauksesta: Akille konteksti on puhtaan positiivinen, mutta positiivisuus ei ole itsestäänselvyys. Stereotypia juutalaisten taloudellisesti tarkkuudesta oli kuitenkin merkittävä osa natsien antisemiittistä propagandaa - sekä pitkää antisemiittistä perinnettä ennen sitä. Nykymaailmassakin, jopa kohdistettuna "valta-asemassa" olevaan ihmiseen, positiivisessa valossa stereotypia on ongelmallinen: Salaliittoteoria juutalaisista kansainvälisen rahamaailman huipulla ja taustalla on merkittävä osa modernia antisemiittistä propagandaa.

Pidän siksi hyvin ymmärrettävänä, että Citycon ennemmin reagoi viittaukseen välittömän aggressiivisesti, kuin jää pohtimaan onko se tässä yhteydessä kehu, ja ymmärtävätkö lukijat sen sellaiseksi. (Ja onko harmitonta, jos eivät)

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.6.2019 03.55

Transaktioiden määrällä ei ole (käytännössä) merkitystä bitcoinin energiankulutukseen - se voidaan toki jakaa niiden kesken, mutta tilanteissa joissa bitcoinilla ei tehtäisi ollenkaan transaktioita, tai kaikki blokit olisivat lähes täynnä transaktioita, energiankulutus olisi lähes sama.

Merkittävä luku on louhijoille maksettavat palkkiot, joista suurin osa koostuu kiinteästä lohkopalkkiosta, ja pieni osa transaktioiden maksuista.

Kapitalismi johtaa siihen, että bitcoinin energiankulutus on hyvin helppo laskea. Lohkopalkkio on tällä hetkellä 12,5 bitcoinia, bitcoinin kurssi 10000 EUR, blokkeja 10 minuutin välein. Louhijoille maksetaan siis 18M eur vuorokaudessa, ja pienellä viiveellä louhijoiden määrä asettuu tasolle, jossa jonkin verran alle 18M eur vuorokaudessa käytetään maailman halvimman sähkön ostamiseen.

Tämän takia kannattaa toivoa, että bitcoin-hype ei nousisi ihan hirveästi, koska kurssinousu siirtyy pienellä viiveellä suoraan bitcoinin ei-mitättömän hiilijalanjäljen kertoimeksi.

Lohkopalkkiot puoliintuvat noin neljän vuoden välein, seuraavan kerran melko pian. Lähtökohtaisesti energiankäytön pitäisi noin puoliintua puoliintumisen tuloksena - tosin osan efektistä syö oletetusti puoliintumisen aiheuttama kurssinousu (joka toki on voinut jo tapahtua), kun uusien bitcoinien myyntipaine louhijoilta laskee.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.6.2019 04.15

Jos Hendon Mob -lippu on iso motivaattori, niin satlat ei taida lämmittää.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kirjakerho - 30.4.2019 01.49

Kirjojen takakansia ei kyllä tee taideväki vaan markkinointiväki.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.11.2018 06.23
Jmakela kirjoitti:

Nyt on taas kryptot vähän rauhoittuneet ja esim Bitcoin on nyt pysynyt 4500$ tasolla. Taidetaan nyt olla aika lähellä sitä tasoa missä mainaajat jäävät vähän voitolle tai pääsee edes omilleen kun ei hinta pudonnutkaan enempää vaikka siltä vaikutti hieman.

Jos luen tämän oikein, niin implikoit, että mainaajien kustannukset vaikuttaisivat bitcoinin kurssiin. Miksi näin olisi?

Näytä koko viesti
PHP Holding - 19.10.2018 12.44
Aki Pyysing kirjoitti:

En ole aikoihin laskeskellut PHP:n tai Findan substanssia DNA:n hinnalla, kun Findaa on aika vähän ja PHP ei ole omissa käsissä. Onko joku?

En ota vastuuta mistään.

Näytä koko viesti