Olet täällä

Dollari - 23.9.2020 11.18

Artsipappa kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

"Sen lisäksi se tuo 600-800 tonnia ylimääräistä kuparia toimitusketjun tarpeisiin ja 500 tonnia valtion varastoon."

Näistä tonneista on varmaan jäänyt joku etuliite pois, koska muuten luvut on tosi pieniä?

 

Alkuperäisessä jutussa taidettiin puhua sadoista tuhansista tonneista. Eli 600k-800k tonnia ja 500k tonnia.

Tätä pidin todennäköisimpänä, mutta en onnistunut googlaamaan alkuperäistä juttua.

Näytä koko viesti
Dollari - 23.9.2020 09.59

"Sen lisäksi se tuo 600-800 tonnia ylimääräistä kuparia toimitusketjun tarpeisiin ja 500 tonnia valtion varastoon."

Näistä tonneista on varmaan jäänyt joku etuliite pois, koska muuten luvut on tosi pieniä?

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 17.9.2020 04.03

RaimoRaitis kirjoitti:

Kannattanee varautua pariin lisäkeskusteluun asiakaspalvelun kanssa että saat lyöntilimitit noihin lukemiin, taitaa alkuun olla max 10k ja kitsaasti sitä nostelevat.

Olen varautunut, mutta uskoisin että se käy aika helposti kunhan se yksi kymppi on ensin lyöty, kun kerran kävi Akillekin. Mulla ei ole kuvaa, että ne varsinaisesti vihaisivat rahaa, vaikka siitä ekasta aspakokemuksesta vähän sellainen kuva jäikin - sillä ressukalla ei kai vaan ollut mitään ratkaisua mitä myydä. Mutta se rajojen nosto on niille kuitenkin aina vaan napinpainallus.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 17.9.2020 03.48

Tämä postaus on tilitystä vedonlyönnin vaikeudesta, ei sijoitussisältöä.

Johan on ollut askartelua, mutta taidan vihdoin päästä lyömään Bideniä betfairilla. Eli tililtäni lähti nyt kymppitonni, ja sen pitäisi ilmestyä Betfairille yhden pankkipäivän kuluessa. Seuraavia saanee sitten herkemmin perään.

Tätä säätämistä on nyt kestänyt rauhalliseen tahtiin kohta viikon.

-Lupaavin talletusvaihtoehto oli "trustly", joka olisi käytännössä suora talletus pankkitililtä. Kaikki meni hyvin kunnes trustlyn ikkuna pyysi "avaamaan mobiiliapplikaation ja seuraamaan ohjeita". Mulla on blackberry ja pankin tunnuslukuja tuottava mokkula, eli se siitä.

-Betfair listaa suomalaiselle asiakkaalle yhtenä talletusvaihtoehtona suoran tilisiirron. Antavat neljä eri tiliä, joista kolme on Suomessa. Päättelin nämä todennäköisesti kuluttomiksi, ja ettei niissä olisi muita siirtorajoja kuin tililläni näkyvä talletusraja. Ne olivat siis ykkösvaihtoehtoni. Koitin niistä kahta, ja rahat tulivat aina myöhemmin takaisin viestillä "tili on suljettu".

-Talletusvaihtoehdoissa on Neteller, siellä mulla on tili vanhastaan, ja aikoinaan ollut käytössä ihan isolla rahaliikenteellä, eli limittien ei pitäisi tulla vastaan. Tili oli suljettu oltuaan pitkään käyttämättä, mutta avasivat sen noin päivän odotuksen jälkeen. En muistanutkaan, että tili oli dollareissa, ja tilivaluuttaa ei saa vaihdettua (sulkematta ja avaamatta kokonaan uutta tiliä). Talletusmaksu 2,5% sekä valuuttakonversiot sekä suomalaisen tilin että betfairin suuntaan tekivät vaihtoehdosta järjettömän.

-Talletusvaihtoehdoissa on Skrill - sellaista mulla ei ollutkaan, ja avasin eurotilin sinne. Koitin tallettaa Skrillille rahaa, ja raja on 525 euroa. Siinä sanottiin että tilin verifioinnilla rajaa saisi ylöspäin, ei tosin että kuinka paljon. Koitin mennä verifioimaan tilin, ja siellä ilmoitettiin ettei siihen ole nyt mitään tarvetta :D

-Otin yhteyttä Betfairin asiakaspalvelijaan, selitin mitkä talletusvaihtoehdot eivät minulle toimi ja miksi, ja kyselin että olisiko joku heidän tilinsä mahdollisesti vielä auki, ja saisiko sinne mahdollisesti lähettää rahaa. Tätä ihmeteltiin yhdessä reilun puolen tunnin ajan, jonka jälkeen aspan suositus oli, että voisin harkita merkittävästi pienemmillä panoksilla pelaamista.

Totesin sitten että pienin kitka on varmaan siinä trustlyssä - siitähän multa puuttui vain "älykännykkä". Ei muuta kuin ostamaan halvinta mahdollista androidia. (En aio vaihtaa muuten hyvää puhelinta tätä yhtä käyttöä varten). Sitten uusi retki ostamaan uuteen kännykkään uutta liittymää, koska vanhan liittymäni SIM-kortti on liian kookas siihen halvimpaan Androidiin. Huvittavana yksityiskohtana sain tinkiä jonkun aikaa liittymämyyjän kanssa siitä, miksi 19,90 kuukaudessa maksava liittymä ei ole minulle "järkevämpi" kuin 12,90 kuussa maksava puhelimeen jota aion käyttää vain ja ainoastaan verkkopankkimaksun hyväksyntään.

Nyt olen tapellut tunnin ajan tämän androidin kanssa, esimerkiksi syöttämällä tuolla vitun näyttönäppäimistöllä vahvoja salasanoja pakolliseen gmail-kirjautumiseen, selvitellyt mitkä dansken sovellukset tarvitsen jne, ja sain vihdoin sen trustlyn maksun hyväksyttyä. Olin alunperin ajatellut betsata bidenin suoraa voittoa 30000:lla, mutta pitänee lisätä yksi kymppitonni ja toivoa voittoa ylimääräisenä kipurahana tästä säätövitutuksesta.

Toivottavasti kukaan Jens ei keksi ostaa laitaa pois ennen kuin saan rahajunat päätösasemalle.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 17.9.2020 09.52

On sitä vielä jonkun verran jäljellä, mutta eilen kevensin aika merkittävästi, ja pientä veivausta ollut matkalla. Ihan hyvä tili niistä on toistaiseksi tullut.

Pitää katsella tuo video.

Höyläilin eilen kaikenlaista hulluun nousupäivään, kun vaivauduin vihdoin avaamaan sen OST-tilin, ja piti irrottaa sinne 50000. Ostin sinne alkajaisiksi koko rahalla Wärtsilää, koska

-Jostain tänne linkatusta nordnetin (?) analyysistä jäi mieleen että sen arvostus olisi halpa

-OST-tilille on lähtökohtaisesti järkevää hakea varianssia, ja konepaja jonka arvostusta väitetään halvaksi taantuman tai laman kynnyksellä on varmasti sitä

-Mulla on joku sellainen ajatus, että kun pankit painaa herkästi rahaa joka on melko kuvitteellista, ja sitä tuntuu paljon päätyvän nyt meille osakkeenomistajille kulkematta minkään todellisen toiminnan kautta, niin sillä leikkirahalla kannattaa ostaa todellisia asioita. Siksi esimerkiksi seinät, metsät ja teollisuustuotantolinjat jotenkin miellyttävät. Softa on arvostettu taivaisiin, ja odottaa vain että joku seuraava näppärä kaveri tekee paremman, niin siihen on pelottavampaa sijoittaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 09.10

Aina väärässä kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

Jos annat jonkun keskustelun juonnoksi, että siinä kaksi fiksua ihmistä väittelee, niin on ihan relevanttia huomauttaa, että ainakin toinen heistä uskoo keijukaisiin.

Juu. Ja kun googlettaa "Aki Pyysing", niin sieltä tulee otsikko "Aki Pyysing vankilaan?" Tämä tarkoittaa luonnollisesti sitä, että Aki Pyysing on menossa vankilaan. Eli ei kannata minkään linnakundin juttuja kuunnella. Tai ainakin on ihan relevanttia huomauttaa tuosta linnareissusta.

(Varmuuden vuoksi disclaimer: viestini oli parodiaa siitä, miten vahingoittaakseen sanojan uskottavuutta, hänestä on helppo esittää valheellisia väitteitä täysin olemattomin perustein. Kukaan (tai ainakaan Aki Pyysing) ei ole oikeasti menossa vankilaan)

Sun kanssa nyt on aivan turha jankata, mutta mun lähde sille, että Scott Adams uskoo tohon paskaan on hänen oma kirjansa. Ne sen sarjakuvat oli jotenkin kohtuullisia noin 20 vuotta sitten, niin päädyin semmoisen lukemaan. Mutta kirjoitti varmaan kännissä ja läpällä.

Edit: Eli siis selitti auki ton "teorian" joka nykyään tunnetaan yleensä nimellä Law of Attraction, ja joka kaikkein tunnetuimmin esitellään tossa kirjassa "The Secret". Eli että jos jotain toivoo vaan riittävän sitkeästi, niin universumi antaa sen sulle. Ja se ei ollut mikään vitsi, vaan jotenkin bonusinfo jonka se halusi siinä kirjassa jakaa lukijoidensa kanssa niiden sarjakuvien ohessa, ja selitti kuinka paljon se on hänelle antanut. Antoi täsmälliset ohjeet kuinka toive pitää kirjoitta joka päivä lapulle N kertaa jne... (Jäi kokeilematta, että siinä mielessä kritisoin hiukan aiheettomasti...)

Tässä mainitaan näköjään se kirjan nimikin, niin voit käydä itse ostamassa ja lukemassa niin on sitten keksityt lähteet tarkastettu:

https://rationalwiki.org/wiki/Scott_Adams#Adams_knows_The_Secret

Kirja on "The Dilbert Future" vuodelta 1997

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 08.26

Aina väärässä kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

Scott Adams ei ole fiksu ihminen. Hän uskoo vahvasti esimerkiksi tähän https://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_(book)

"Red herring (suom. 'harhaanjohtava vihje') is a kind of fallacy that is an irrelevant topic introduced in an argument to divert the attention of listeners or readers from the original issue."

https://literarydevices.net/red-herring/ 

Jos annat jonkun keskustelun juonnoksi, että siinä kaksi fiksua ihmistä väittelee, niin on ihan relevanttia huomauttaa, että ainakin toinen heistä uskoo keijukaisiin.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 07.47

Scott Adams ei ole fiksu ihminen. Hän uskoo vahvasti esimerkiksi tähän https://en.wikipedia.org/wiki/The_Secret_(book)

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.9.2020 04.34

eke kirjoitti:

On se omituista että Trumpin vaalitilaisuuksissa on paljon väkeä ja Bidenin ei juuri ketään, vaikka pollit näyttää Bidenille suurempaa kannatusta.

Demokraatit ovat pelanneet nämä vaalit niin jäätävän paskasti, että jos heidät tästä palkitaan voitolla, niin ei voi kuin ihmetellä.

Aika asiantuntematon arvioni olisi, että Trumpilla on faneja, Bidenillä ei. Ääntenlaskennassa suurella rakkaudella annettu ääni on kuitenkin samanarvoinen kuin esimerkiksi pienemmälle pahalle annettu.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.9.2020 09.39

FinnishDGI kirjoitti:

...

Kaikenlaiset fiksut markkinat on itse asiassa juuri niin fiksuja, että ne antaa asioiden tapahtumiselle todennäköisyysjakaumia, eivätkä binäärisesti arvioi että todennäköisin vaihtoehto tapahtuu varmasti. Eli mikä tahansa lopputulos on uutta informaatiota, ellei se ollut valmiiksi varma.

Näytä koko viesti