Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 4.10.2022 07.14

Indrid Cold kirjoitti:

Onmittelut, hyvä veto. Musk suli, 54 taalaa/osake kauppahinta

TWTR: 49.87 +7.33 (+17.23%) (cnbc.com)

Täähän menis ihan putkeen sitten. Vähän harmi ettei tuu sitä oikeudenkäyntiä, mutta onhan tässä lähivuosiks naurettavaa kun Musk jotenkin ajaa ton bisneksen paskaks.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 4.10.2022 07.03

ostopäällikkö kirjoitti:

Asiasta kukkaruukkuun. Kauppareissulla oli ilmoitustaululla lappunen jossa tarjottiin pienonsoiton alkeiskurssia. Ei tullu mulle ensimmäiseksi mieleen et tonnehan pitäs soittaa ja kertoo et vittu ei kiinnosta tämmöiset tavat omaksua soittamisen alkeita! laugh 

Monet ihmiset kirjoittaa keskustelupalstalle, koska ne haluaa keskustella. Ja osa keskustelua on, että oma viesti menee läpi. Eli jollekin voi olla kiinnostavaa tietää, että joku osa heidän viestinnästään tapahtuu tavalla joka ei tule tavoittamaan lähes ketään. Ja analogiasi on paska.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 4.10.2022 05.15

Otin pikikset puolista cityconeista, ja tilalle twitteriä. Twitterin eurokurssi ei ole noussut, mutta upside on toki hieman laskenut dollarin heikentyessä. Case on kuitenkin mielestäni vahventunut, kun kaikki oikeudenkäynnin ympärillä Muskin puolelta tapahtuva on vaan niin täydellisen naurettavaa.

Nyt niitä twittereitä on mulla 2400, eli melko tarkkaan 100k eur - juuri sopiva pikkuhaarukka joka olisi ihanaa upottaa Muskin meheviin kylkifileisiin.

Varsinainen oikeudenkäyntihän alkaa olla jo ihan muutaman viikon päässä, eli tuskin tässä tarvitsee kovin pitkään odotella, että ratkaisujakauma romahtaa johonkin suuntaan.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 4.10.2022 04.52

ostopäällikkö kirjoitti:

Hieman haastavaa kirjoittaa replyä jos jokaista sanaa pitäisi harkita ja koettaa löytää optimaalisia lauseita. Meinasin vastata pelkän videon, mutta tuntui paremmalta rustata edes jonkinlainen pohjustus.

Parempi rustailla. Todennäköisyys, että katsoisin 8 minuutin youtube-videon tällaisessa yhteydessä on hyvin lähellä nollaa, ja tuskin olen ainoa. Sellaisissa käy usein niin, että kun sisältö paljastuu tyhjäksi, on jo käytetty monta minuuttia.Tekstin arviointi on valtavasti tehokkaampaa.

Itse kirjoitettu > nostetut lainaukset > linkattu teksti > linkattu video

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 4.10.2022 04.35

ostopäällikkö kirjoitti:

Shorttaamisella voidaan saada aikaseksi myös isoa haittaa kohdefirman osakekurssiin. Varsinkin jos tätä tehdään massiivisella volyymilla tai "naked shorttauksella". Ohessa kasiminsanen, joka avaa mielestäni hyvin naked short sellingin haittoja.

Haitta on hirveän arvotettu sana. Sillä voidaan ainakin hetkellisesti laskea osakekurssia. On hyvin vähän tilanteita, joissa tällä on firmalle itselleen tai sen tuloksentekokyvylle mitään merkitystä.

Yrityksen pitää joo luoda omistaja-arvoa, mutta lyhyen ajan osakekurssi ei varsinaisesti voi sisältyä sen vastuisiin tai tavotteisiin.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 4.10.2022 12.54

Minkä takia toimari vittuuntuis shorttaajiin?

Jos hänellä on henkilökohtaisesti rahaa ja luottamusta investoida omaan bisnekseen, niin sittenhän hän sai niiden ansiosta sitä paljon edullisemmin.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 3.10.2022 06.23

petteri kirjoitti:

neitilinjaista

neitimäisellä

Mä voin liittyä pippaloihin alapeukuttamaan sitten vaikka tätä misogyniaa.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 3.10.2022 09.28

GHearst kirjoitti:

Jos Neuvostoliiton romahdus ei johtanut pörssiromahdukseen, niin miksi Putinin romahtaminen johtaisi?

En tiedä. Siksi en ole väittänytkään, että johtaisi.

Siis selventääkseni, kun ilmeisesti toi on tulkittavissa niin että pidän jotenkin selvänä että käy juuri vastakkaista kuin muut odottavat, näin ei ole. Pointtina oli, että yleisesti tunnutaan olevan sitä mieltä, että Putinin väistyminen johtaa pörssiralliin, ydinpommi pörssiromahdukseen. Ja mä keksin sen verran vastakkaisia narratiiveja näille, että pidän todennäköisempänä perusskenaariona että juuri mitään ei tapahtuis yhtään pidemmällä aikavälillä kummassakaan tapauksessa, ja että sekä nousu- että laskureaktiot molempiin on ihan mahdollisia.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 3.10.2022 09.01

Siinä missä ihmiset ymmärtävät täällä olla terveen skeptisiä kristallipallojensa suhteen siinä, mitä Ukraina-Venäjä -akselilla seuraavaksi käy, hämmästelen sitä, miten selvää heille on, mitä siitä seuraa.

Esim Putinin kaatuminen nähdään skenaariona, josta pörssit varmasti lähtis nousuliitoon. Mun mielestä tää on aika rohkea näkemys - markkinat vihaa epävarmuutta yli kaiken, ja sitähän on luvassa kun arvotaan tikunnokkaan seuraava paska Putinin tilalle. Mikään supernätti skenaario ei ole realistinen. Venäjästä ei yhtäkkiä tule länsimaista demokratiaa. Sitten päästään lähinnä jännittämään, onko seuraava paska välittömästi seinähullu, vai vaaditaanko pään mätänemiseen ensin kymmenen vuotta yksinvaltaa. Putella ei ole hirveästi valtaa huonontaa nykytilannetta. Venäjä ajaa jo totaalista lihamyllyä Ukrainassa, käytännön ainoa merkittävä eskalaatio ovat ne ydinaseet, ja ne on sen verran iso arpa, ettei välttämättä hänen hovinsa halua sitoa niiden kanssa itseään johtajaan, jonka tähti on selvästi himmenemässä. Seuraavalla johdolla voisi olla realistisemmat mahdollisuudet siihenkin.

Siitä päästään toiseen jännään, eli tuleeko Venäjä käyttämään ydinaseita Ukrainassa? Tää skenaario maalataan pörssin totaalisena maailmanlopun teurastuksena, ja varmaan oliskin yhden päivän ajan. Sen jälkeen asia ei mun mielestä oo mitenkään niin selvä. Puhtaasti talouden kannalta, mitä siinä nyt sitten kävis? Se ei itsessään olis mikään ihmiskunnan tai reaalitalouden loppu, se olis tragedia lähinnä Ukrainassa, mikä nyt tuskin muutenkaan on ihan hirveä talousveturi lähivuosina. Sanotaan, että länsimaat "eivät voi sallia sitä". Pidän aivan mahdollisena, että voivat - merkityksessä, että eivät vastaa ydinaseilla. Kyse ei kuitenkaan ole NATO-maasta, niiden ei ole mitenkään pakko minkään uskottavuuden säilyttämiseksi, voivat jatkaa proxy-sotaa Ukrainassa ja yleistä tuomitsemista ihan kuin tähänkin asti. Jako NATO-maihin ja muihin toki muuttuisi entistä merkityksellisemmäksi. Ja poistuisihan siinä markkinoilta epävarmuustekijöitä - esim se, onko Venäjä valmis käyttämään ydinaseita, ja hyvin pian myös se, miten muu maailma reagoisi jos näin kävisi.

Helpotusralli siitä välittömästä shokista vois olla tosi nopea, koska siitä eteenpäin ne ikävät skenaariot onkin sitten jo maailmanlopun skenaarioita, ja niitähän ei ole järkeä hinnotella.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 1.10.2022 07.07

Heikki89 kirjoitti:

Hyvin sulla menee :D

Ihan kohtalaisesti. En vielä toistaiseksi juttele Internetissä itseni kanssa dissatakseni rahastoa, jota mulla ei edes olis.

Näytä koko viesti