Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 3.7.2020 09.17

Enpä sitten keksinyt enää mitään uutta ostettavaa tällä viikolla. Jos jonkun opin tästä viikosta yrittäisi päähänsä teroittaa, niin se olisi se, että Nallen junaan on aina hyvä aika kiivetä.

 

 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 30.6.2020 12.29

Kyllä mä jonkun verran enemmän toimialahajautusta ihan mielellään vielä pörssissäkin haluaisin, ekana tuli vaan kerättyä osakkeita, joista on eniten positiivisia mielikuvia nykyhinnoilla.

Tuskin keksin enää lisää pankkeja, mitä pitäisi saada, niin siinähän se sitten tasaantuu lisää ostellessa. Ostin sitä Cibustakin, eli kiinteistötkin alkaa ehkä olla "täynnä".

Tärkein hajautus on tosiaan jo siinä, että kotiutin rahaa kasinoalalta, ja sijoitan sitä nyt minne tahansa muualle.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 29.6.2020 06.39

Pörssimörssäri kirjoitti:

Teslashortista: Aika nihkea juuri siksi etta rahat makaisi tyhjana pari vuotta. Brokerin kautta otettu shorttihan toimii juuri painvastoin. Ainakin Degirolta saa otettua lappakorkoista lainaa ei portfolion kokoa vaan sen millalie algoritmilla laskettua riskitasoa vastaan. Joten jos longisalkkuun otat shortin niin Degiro on valmis antamaan sulle enemman lainaa.

Nordnetista en ainakaan jaksa siirtyä mihinkään, ja voi olla että kaatuu ihan siihen. Fiksut ihmiset ilmeisesti lainaa osakkeet ja myy ne, eli menevät ihan perinteisesti shortiksi, ja siten saa hyvin pienet kulut. Sitten on laiskoille johdannaisia, nordnetistä löysin esim tällaisia kuin "BEAR TESLA X3S NORDNET F1", mutta nää tuntuu täysin läpinäkymättömiltä. Laidat muodostaa liikkeellelaskija, ja niiden välillä on tällä hetkellä 5% ero. Kurssin kehityksestä ilmoitetaan, että se pyrkii olemaan prosentuaalisesti samansuuruinen ja erisuuntainen kuin kohde-etuudella, ja jotenkin vaikutti että sinne voidaan piilottaa ihan mikä määrä lisäkuluja vaan.

Yleensäkin tän tyyppinen instrumentti, jossa ei ole mitään lopetuspäivää, ja knock-out taso ilmoitetaan päiväkohtaisena kurssimuutosrajana, kuulostaa mulle siltä että sen täytyy olla kallis.

Pörssimörssäri kirjoitti:

Miksi lahivuosien elama on alijaamaista? Lopetat tyot ja alat hulttioksi?

Mulla on hyvin korkeat kulut, mutta se ei liity sinällään blogin aiheeseen. En näe erityistä syytä elää "palkkatulojeni" puitteissa, kun muuta omaisuutta on enemmän kuin kukaan oikeasti tarvitsisi, ja rahalle on käyttötarkoituksia jotka lasken merkityksellisiksi.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 29.6.2020 03.19

Oisin noiden muiden mukana Aspire-junassa, koska se vaikuttaa halvalta.

Kindred ja Betsson on mun mielestä molemmat pääosin kompetentisti hoidettuja firmoja, ja varmaan sellasille kakku tulee kasaantumaan kun tää villi länsi pikkuhiljaa korvautuu pirstaleisella reguloidulla markkinalla. Muistaakseni niiden P/E-luvut oli toisin päin kun viimeksi asiaa kurkistelin, monta vuotta sitten, enkä tiedä mikä tähän kehitykseen on johtanut, mikä kertoo että en ehkä ole kovin kartalla näistä, ja että tätä kysyttyä mielipidettä kannattaa tarkastella hyvin sumuisena.

Ihan rehellisesti vahviten tällä sektorilla uskon tulevaisuuden tähtenä firmaan jossa olen töissä, mutta se on listaamaton, ja tämä ei ollut myyntitarjous.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 29.6.2020 02.29

RaimoRaitis kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

Ainoa kutkuttava "näkemyksellisempi" sijoitus olis teslan shortti, mutta ainakin Nordnetista helposti siihen löytyvät instrumentit haisivat liikaa tuulipuvulta.

Lisäsijoitusideoita tulee varmaan poimittua lähiviikkoina täältä. Yleensä tulee, kun on vapaata rahaa ollut.

 

Eikös Fiilismies tarjonnut ihan hyvien ehtojen shorttia Tesla-ketjussa? Kovasti olen odottanut että joku sen koppaisi.

Mä katselin sitä ja siinä on muutamia ongelmia.

-2v aika - shorttaajalla on periaatteessa rajaton riski, eli sovittu aika ilman mitään mainintaa stop lossista on aika ongelmallinen. Ehkä stoplossin sais siihen jotenkin sovittua.

-Rahat pitäis varmaan jotenkin escrowata, ja shorttaajan puolelta se summa mihinkään järjelliseen stop lossiin asti olis ongelmallisen suuri makuuttaa tyhjän panttina.

Ja sitten se isoin ongelma:

-Lähtökohtaisesti tossa olis kyse yksityishenkilöiden välisestä vedonlyönnistä, eli ansiotuloverotettavat voitot, vähennyskelvottomat tappiot. "Vedon" muuttaminen sijoitukseksi verottajalle kelpaavalla tavalla kuulostaa hirvittävän haastavalta - vaadittais varmaan vastaava osaaminen ja valtuudet kuin johdannaisten liikkeellelaskijoilla?

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 29.6.2020 02.07

PikkuPro kirjoitti:

Poikkeuksellisesti tärvelen sijoitusvinkillä vs. parametrisi - erityisesti verovelka. Se Ruotsin Cibus imo aika neutraalilla hintatasolla nyt 135sek tyyppisesti ja siis (tylsän) vakaa ja koronakestäväkin jos uusia aaltoja pukkaa.

Cibus on ollut mun "pitäisi ehkä jaksaa keräillä" listalla. Ei tullut ekaan aaltoon yhtään, kun pitäisi jaksaa hoitaa kanssa ne kruunut sitten viimeinkin fiksusti, tullut turhaa rakea maksettua siinä.

Näytä koko viesti
Eskimot nuolemassa geishoja fetsit päässä - 29.6.2020 12.35

von Fyrckendahl kirjoitti:

Kolumnin aiheena ei ole ainoatakaan sijoituskohdetta, -menetelmää, -tyyliä, -menestystä tai muutakaan sijoittamiseen liittyvää.

Olen samaa mieltä, että linkki sijoittamiseen on ohut, mutta ei se olematon ole. Aiheenahan oli yritysten markkinointistrategia.

Siitä ei saa sijoitusohjetta, mutta se on kuitenkin "keskustelua liike-elämästä", eikä pelkästään "mitä ajattelin tänään".

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 29.6.2020 12.30

Pitkästä aikaa likvidiä rahaa on pörssiin parkkeerattavaksi asti.

Haasteena on, että rahojen suhteen pitäisi yrittää olla maksimikonservatiivinen, koska suuri osa niistä pitäisi olla jäljellä ensivuoden veroihin, ja lähivuosien alijäämäisen elämisen kustantamiseen.

Niin konservatiivinen en kuitenkaan ole, että uskaltaisin pitää rahoja pääosin euroina.

Rahapeliala on ainoa mistä ymmärrän mitään, mutta sille en halua sijoittaa pörssissä, koska sekä tuloni, että suurin osa omaisuudestani on joka tapauksessa alassa kiinni.

Ostin salkkuun aluksi seuraavat:

~60k EUR Nordea

~60k EUR Citycon

~30k EUR Sampo

~30k EUR Ålandsbanken

Tämän pitäisi siis olla sormituntumaltani jotenkin toimialallisesti hajautettu erittäin defensiivinen salkku. Ainoa "kallis" näistä osakkeista on kai Sampo, mutta ehkä Nallesta uskaltaa vähän maksaa?

Ainoa kutkuttava "näkemyksellisempi" sijoitus olis teslan shortti, mutta ainakin Nordnetista helposti siihen löytyvät instrumentit haisivat liikaa tuulipuvulta.

Lisäsijoitusideoita tulee varmaan poimittua lähiviikkoina täältä. Yleensä tulee, kun on vapaata rahaa ollut.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.6.2020 07.59

PikkuPro kirjoitti:

Reipasta meininkiä, 10,6 tuhatta tartuntaa Floridassa näin sunnuntain keskipäivällä paikallista aikaa.

Florida näyttää nyt mallia, miten homma räjäytetään käsiin. 

https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/florida/

Ja Floridahan on Yhdysvaltain vanhainkoti, eli rumaa jälkeä tullee.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 23.6.2020 06.19

Pörssimörssäri kirjoitti:

En toki mistaan yllaolevasta ole eri mielta. Tarkoituksenani oli sanoa lahinna se etta esim piolla leikkiessa tajuaa kuinka alyttomasti pelipuu yksinkertaistuu kuin tiputetaan 100 BB:sta normaaleihin turnaussyvyyksiin. Talla laskentasaastolla voi turnaustilanteina mallintaa jo aika intensiivisesti. Voi esim pelata jokaisesta stackkidistribuutiosta turnauksen loppuun ja siten huomioida chip-raha -epalineaarisuuden jo melko hyvin.

Tää tuntuu menevän inttämiseksi, joten jätän tämän joka tapauksessa viimeiseksi vastaukseksi.

Pelipuu pienenee kun stackit pienenevät, mutta jotta sen laskenta voi johtaa johonkin hyödylliseen turnauksissa, tarvitset todellista vastaavan mallin vastustajien käytöksestä, toisin kuin käteispeleissä. Ilman sitä mallia ei ole mitään hyötyä siitä, kuinka syviä simulaatioita pystyt ajamaan, ja sellaista mallia ei voida muodostaa tyhjiössä laskemalla.

Se chippiarvojen epälineaarisuus ei itsessään ole se vaikea osa.

Näytä koko viesti