Olet täällä

JR

JR

  • Liittynyt 30.6.2014
  • 138 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

PHP Holding - 19.10.2018 12.44

Aki Pyysing kirjoitti:

En ole aikoihin laskeskellut PHP:n tai Findan substanssia DNA:n hinnalla, kun Findaa on aika vähän ja PHP ei ole omissa käsissä. Onko joku?

En ota vastuuta mistään.

Trump ei ymmärrä pörssikursseja - 26.8.2018 20.55

Hannu7000 kirjoitti:

"Jos Donald olisi joskus lukenut kirjan, luulisi hänen lukeneen finanssisijoitustensa osalta Parhaan sijoituksen."

Siis Trumphan on kirjoittanutkin useita kirjoja. Luin aikanaan Trumpin ja Kioysakinyhdessä kirjan kirjoittaman kirjan "Why we want you to be rich". Ei mikään tyhmä kaveri todellakaan.

Mikään ei viittaa siihen, että Trump olisi kirjoittanut yhtään kirjaa. Hänen nimissään on haamukirjoitettu ja julkaistu paljon kirjoja.

Asunnon ositus, hankala tilanne - 10.8.2018 15.33

seppo800 kirjoitti:

Vaihtoehto 1) Asunto myydään ulkopuoliselle

Asunto myydään 130 000€. Pankki ottaa ensin omansa pois ja jäljelle jää 130 000€-60 000€-35 000€=35 000€

Nainen saa 0,8*35 000€=28 000€.

Ei tota oikein noin voi laskea, että pankki ottaa ensin omansa pois, ja sitten jaetaan omistusten suhteissa.

Asunto myydään 130k, nainen saa 104k, mies 26k, ja sitten kummankin pitäis selviytyä lainoistaan. Ehkä sillä autotallilla on jotain arvoa ja se vois muuttaa suhdetta jolla myyntirahat laskennallisesti jaettais, mutta ei se nyt ainakaan niin mene oikein, että ensin summasta maksetaan pankkilainat tasasuhteessa.

Toki tilanne on siksi tosi hankala, että millään rehdillä laskutavalla miehen osuutta asunnosta ei saa vastaamaan lähellekään tämän velkojen arvoa, jolloin voi olla vaikea löytää ratkaisua jolla tämä suostuu realisoimaan asunnon jonka kokonaisarvo on hänelle negatiivinen.

Algoritmit eivät ota riidejä - 29.4.2018 22.39

hauturi kirjoitti:

Sanasta "ihmiskauppias" tulee ensimmäisenä mieleen ihmiskauppa ja sitä tekevä henkilö, ja sillä on vähän huono klangi (samoin toki sanasta tietokonekauppias tulee ensimmäisenä mieleen joku joka myy tietokoneita). Mutta kyllähän se merkitys kontekstista paljastuu, mutta noin yleisemmällä tasolla "ihmiskauppiasta" kannattanee käyttää varoen.

Mun mielestä tuntui selvältä, että nämä termit jätettiin tahallaan tuohon muotoon juuri siksi että noissa ensimmäiseksi mieleentulevissa merkityksissä on sitten vähän huumorikevennettä kolumniin. Ennenkin olen toki ollut väärässä tulkinnoissa, joita olen pitäny aivan selvinä.

Sijoitustiedon kysymysketju - 25.2.2018 14.09

Aki Pyysing kirjoitti:
nikke kirjoitti:

moi täällä olis varmaan ketjun typerin kysymys mut mitä se meinaa et osto hinta on aina reilusti myyntiä isompi? treidausta oon suunnitellu ja lukenu siitä mut tämä on semmonen askarruttava asia. toivottavasti joku vastaa järkevästi nii pääsee kokeilemaan.

Kuka näin on sanonut ja missä ja minkä osto- ja myyntihintoihin tämä liittyy?

Tulkintayritys: Veikkaan että tässä ihmetellään spreadiä, ja "osto" ja "myynti" termejä käytetään omasta eikä tarjousten näkökulmasta.

Edit: Jos tää arvaus meni oikein, niin lyhyt vastausyritys voisi olla että osakkeelle ei ole ikinä mitään yksittäistä "hintaa", on vain tahoja jotka ovat valmiita jollain hinnalla myymään, ja tahoja jotka ovat jollain hinnalla valmiita ostamaan. Ja niiden myyntitarjousten täytyy aina olla ostotarjousten yläpuolella, koska jos/kun tasot kohtaavat, niin niiden välillä toteutuu kauppoja kunnes jäljelläolevat myynnit ovat taas ostoja kalliimpia.

Maailmanloppua odotellessa - 13.1.2018 16.26

SaIkunhoitaja kirjoitti:

Mites porukka näkee tuon kryptokuplan puhkeamisen vaikuttavan osakemarkkinoille? Bitcoinissa nähtävissä syklin muuttumisen merkit. Seuraako osakemarkkinat perässä, kun porukka pelästyy vai mitä tapahtuu?

Mä en usko että vaikuttaa juurikaan, siellä on niin eri porukka. Mihinkään julkiseen kulkuneuvoon ei voi mennä ilman että kuulee parikymppisten poikien juttelevan kryptoistaan. Vähän vanhemmassa porukassa huumassa on mukana tosi tuularijengiä. Tuntuis, että näihin sijoittajat on porukkaa joka ei tätä ennen juuri ole osakkeisiin sijoittanut, eikä sijoita nytkään, jolloin olisi hankala nähdä kovin isoja seurauksia. Toki puhdas mutu.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.1.2018 16.55

Aki Pyysing kirjoitti:

Tämä ei ylitä Suomessa uutiskynnystä, mutta rahapelialalla tämä on ISO uutinen. NeTent on jättiläinen ja Relax 2010 perustettu nouseva nykyisin jo keskikokoinen (80 työntekijää) pelialustoja tarjoava softafirma.

Nyt täytyy korjata, että meitä taitaa olla 98. 80 kuulostaa joltain kahden tai kolmen kuukauden takaiselta luvulta.

Kolumni: Kryptokupla ei vielä puhjennut ja muita vuoden 2017 ilonaiheita - 6.1.2018 13.04

Eikö toi "asiallinen teksti" oo se sama pumppausmainos joka tällekin foorumille postattiin jossain vaiheessa?

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.1.2018 11.49

KunChipitKarkaavat kirjoitti:

Ongelma smart contracteissa on se, että liian suuri ilmaisuvoima (Turing täydellisyys) ei toimi käytännössä, koska pitäisi pystyä todistamaan matemaattisesti, että ohjelmakoodia toimii oikein kaikissa olosuhteissa, mutta tämä on mahdotonta yleisessä tapauksessa (teoreettisessa tietojenkäsittelytieteessä puhutaan ns pysähtymisongelmasta "halting problem") , joten ilmaisuvoimaa joudutaan rajoittamaan, jos joskus tulisi jotain sellaista, että lähes kaikki on "älysopimustettu"

Ei tässä ole mitään ristiriitaa. Se, että on olemassa ohjelmia joista ei voida tehdä formaaleja todistuksia, ei tarkoita ettei olisi koodattavissa ohjelmia joiden oikeellisuus on formaalisti todistettavissa. Ohjelmaa jonka oikeellisuutta ei voida todistaa voidaan pitää aivan samalla tavalla virheellisenä kuin ohjelmaa jonka toiminta tunnetaan virheelliseksi. Jos on ongelmia joihin voidaan koodata niitä ratkaisevia ohjelmia joiden oikeellisuus ei kuitenkaan ole todistettavissa, niin ne luultavasti liikkuvat enemmän halting problemin todistusesimerkkien kaltaisessa ajatusleikkimaastossa kuin smart contractien käytännön tarpeissa.

JR:n allokaatioblogi - 1.1.2018 14.15

Tehdään "vuosi pakettiin" postaus että tulee postattua jotain.

2017 pörssisalkun tuotoksi tuli ~+36000, +13,2%. Siihen pitäisi olla tosi tyytyväinen, koska se on tosi iso summa rahaa, ja ylituotto sekä loogisiin vertailuindekseihin, historiallisiin keskiarvoihin että mun kykyihin nähden. Silti se tuntuu vähän laimealta, kun kesällä kasassa oli +60k, ja sen jälkeen niitä on tötöilty ihmemuuveihin.

Yleisesti vuosi oli taloudellisesti tosi hyvä (noin +375k), lähinnä koska työnantajafirmani valuaatiot jatkavat kasvua. "Kaikki munat samassa korissa" -ongelma siis vain pahenee. Firman näkymät ovat mielestäni jopa parantuneet, eli olen entistä vastahakoisempi keventämään sitä.

Pörssissä tulee olemaan hiljaista ainakin siihen asti että saan Lauttasaaren asuntoni myyntiä - uuden asunnon osto, monen päällekkäisen asunnon lainat ja hoitovastikkeet, remontointi ym varmistavat järjettömän korkeat likvidin rahan kulut, ja olen syönyt ja tulen syömään salkkuani helpoiten realisoitavasta päästä. Nyt jäljellä on osakkeita joita ei ilkeä realisoida (dovre ja aspire global), ja irtorahaa / limittiä juuri tarpeeksi kulujen kattamiseen Lauttasaaren asunnon myyntiin asti.

Omia liikkeitä ei ole siis todennäköisesti odotettavissa ennen kevättä. Siihen asti varmaan lähinnä postailen skeptisiä näkökulmia kryptovaluuttaketjuun.