Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 27.5.2022 05.20

Taas pari viikkoa mennyt, ja en ole keksinyt mitään kevyttä evonvatkausta luovempaa.

Keskiviikko, salkku -40k, evot kyytiin.

Perjantai, salkku +60k, evoja ulos.

Nyt on itse asiassa vähemmän evoja kuin pitkään aikaan. Tänään -2000, jäljellä 6250.

Vuosituloskin seilaa suunnilleen nollan ja +75k väliä, aika lailla sen mukaan missä evo möyrii. Tavallaanhan se on ihan valtavasti, mutta toisaalta samoissa huipuissa kävin jo pari kuukautta sittenkin. Jotenkin se ketsuppipullo antaa odottaa aukeamistaan. Noh, nää väliveivaukset mitä evolla teen on kuitenkin muutaman tonnin arvosia vähän miten päin tahansa katsottuna, niin kai sinne salkkuun jotenkin jotain "deltaa" kertyy.

Näytä koko viesti
Kulutusrakenteen muutos sotkee taloutta - 26.5.2022 12.40

tonza kirjoitti:

Vai onko sille edes tehtävissä mitään, paitsi joillain keinotekoisilla keinoilla, kuten asumistukien nostamisella ja laajentamisella. Joka on aika heikko ratkaisu sekin.

Tämähän on sillä tavalla huvittava helvetinkone, että ne asumistuet on isolta osin aiheuttaneet nykysen asumisen kalleuden.

Näytä koko viesti
Ilmastosopimus ja vaikutukset - 25.5.2022 08.57

Meuro kirjoitti:

Suurin osa luultavasti hymähtelee sille, että joku Kiinan kaltainen sosiaalinen pisteytysjärjestelmä tulisi esim. Suomeenkin, mutta sehän voi tulla meille helpommin nieltävässä muodossa. Ja missäs muuallakaan tästä keskustellaan kuin WEF:n foorumissa Davosissa.

"Alibaba Group president J. Michael Evans boasts at the World Economic Forum about the development of an "individual carbon footprint tracker" to monitor what you buy, what you eat, and where/how you travel.

https://twitter.com/AndrewLawton/status/1529045188764921856

Pidin joskus kirjaa tuloistani ja kuluistani excelissä. En tajunnukaan, että siinä tuli tatuoitua pedon merkki otsaan.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.5.2022 07.56

Hyvät jännitysvaluet sait.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 22.5.2022 12.22

KokenutMies kirjoitti:

Tuo, että venäläisten annetaan linnoittautua itä-Ukrainaan ei tee hyökkäämistä helpommaksi. Heidän olisi pitänyt lähteä massiiviseen hyökkäykseen heti, kun venäjä siirsi joukkoja keski-Ukrainasta itään.

Muut on tässä perustelleet, että tekee. Mitä jos ottaisit ihan kantaa heidän argumentteihinsa, etkä vaan ilmottais, että näin on?

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 19.5.2022 09.27

Lakaisija kirjoitti:

...

Paras indikaattori olla longina. Ääliöt on paniikissa.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 19.5.2022 02.09

Kiintiöiden tavoitehan (oli sitten kyse opiskelupaikasta, johtopestistä tms) on, että yhteyksissä joissa jostain syystä irrationaalisesti syrjitään jotain ryhmää, tuo syrjintä voitaisiin "kompensoida" ulkoisella määräyksellä. Idena on varmaan, että kun tätä kautta saadaan tasapainotettua syrjittyjen ryhmien osallistumista kyseiseen toimintaan, ihmiset ajan mittaa tajuaisivat, että syrjintä oli irrationaalista.

Ehkä suurin ongelma tässä on, että ihmiset totta kai reagoivat kiintiöiden olemassaoloon. Kiintiöidyt valitut joutuvat kohtaamaan uudenlaista syrjintää - heidän on oltava valtavasti keskimääräistä parempia, että suuri osa ihmisistä uskoisi, että heidät on valittu millään muulla perusteella kuin kiintiön täyttämisellä, eli heidän kykyjään aliarvioidaan todennäköisesti kautta linjan. Todella hyvien kykyjä ei nähdä, ja keskitasoiset arvioidaan heikoiksi.

On joitakin syrjinnän vastaisia yhteyksiä missä kiintiöinti voi toimia - esim kun syrjinnän peruste on köyhyys, voidaan tätä joissakin tapauksissa hieman paikata tarjoamalla stipendejä kyvykkyysperustein. Mutta en keksi, miten mitään vastaavaa voisi tehdä johtokunnille.

Muokkaus: Kapitalistisen vastapuolen harha sitten taas on, että markkinatalous hoitaa. Siinä on se ongelma, että se koostuu irrationaalisista mulkuista. Markkinan ehdoilla toimiva yritys olisi varmasti valmis palkkaamaan esim aliarvostettua työvoimaa, mutta monessa asiassa syrjintä on sen verran systemaattisempaa, että se koko työvoima jää paljolti potentiaaliseksi.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 18.5.2022 01.06

TuuriTuuli kirjoitti:

Minkä takia ylipäätään teet sijoituspäätöksiä kolmannen osapuolen tarjoamien tietojen pohjalta? Minkä takia et tutki suoraan firman omaa raportointia ennen ostopäätöstä?

Villi arvaus, koska se on todella paljon helpompaa ja nopeampaa.

Mä pääsen vielä helpommalla, kun en itse edes tutki niitä lukuja ikinä.

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 17.5.2022 04.35

Tinggeli kirjoitti:

...

Vasemmistoliitto menetti nyt paljon ääniä Sijoitustiedolla.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 17.5.2022 04.33

tonza kirjoitti:

On kyllä ollut vähän yllättävänkin leppoista retoriikkaa Venäjältä, ottaen huomioon miten jyrkästi se on aikaisemmin Nato-jäsenyyteemme suhtautunut. Optimistinakin sitä miettii väkisin, että kun Putinin ja Lavrovin kommenttien todellinen sisältö on avautunut parhaiten kääntämällä niiden sisältö lausuntoihin nähden päinvastaiseksi, että onko näissä kuitenkin joku kettu kainalossa ja tietääkö Venäjä jotain mitä muut eivät tiedä ja on siksi ihan propagandamielessä näin säyseä.

Mutta sitten toisaalta, onhan Venäjä niin kusessa, että onko edes Kremlin harhoissa järkevää lähteä taistelemaan "sotaa", jota ei voi voittaa ja jonka lopputulos on jo käytännön varma. Ja siis siitä huolimatta, että Turkin presidentti on päättänyt lähteä hangoittelemaan vastaan, mitä ilmeisemmin omien - asiaan sinänsä liittymättömien - tavoitteiden motivoimana. 

Mä näkisin, että Venäjä ei tykkää tehdä tyhjiä uhkauksia. Tässä vaiheessa niiden bluffi on katottu, niin lisälänkyttäminen ilman jatkobarreleita ei edistä mitään, ja syö tulevaa uskottavuutta.

Näytä koko viesti