Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.8.2021 11.08

Jussi66 kirjoitti:

Hienoa lukea maksutta sinunkin juttujasi, mutta minua aina vähän tällaisissa "epäitsekkäissä" blogeissa häiritsee se kun julkaistaan aina valikoivasti ostoja ja myyntejä. Tuokin lupaus julkaista koko salkun sisältö, jos voittaa kisan, haisee vedätykseltä. Kun saadaan statusta, niin tiedetään että beesaajia, jotka nostaa kurssia. Miksei koko ajan kerrota, mitä omistetaan? Vedätyksenkö?

Ero epäitsekkään pyyteettömän bloggailun ja tosiasiallisen vedätyksen välillä on veteen piirretty viiva.

Yhdistän tähän Akin, koska hänenkin motiivejaan epäillään välillä.

Jens ja Aki tulee pokerista. Siellä on karkeasti ihmisiä joilla on hyvä maine, ja semmoisia jotka eivät niin välitä. Se hyvämaineisuus tyypillisesti vaatii jonkin verran aktiivisia valintoja - ettei ole koskaan valmis myymään "reiluutta" jonkun hetkellisen edun vuoksi. Ja ne hyvämaineiset arvostaa sen maineensa yhdeksi arvokkaimmista omistuksistaan. Ja kun ne rikastuu, niin tavallaan sen maineen arvo vain kasvaa, koska joku rahallinen tappio sen säilyttämiseksi muuttuu aina vaan merkityksettömämmäksi.

Äiti Teresa vedättäis sua paljon todennäköisemmin, kuin hyvämaineinen pokerinpelaaja joka on saanut Fuck You -rahat kasaan.

Eiköhän Jens ostoista ja myynneistä kertoessaan punnitse aina todella tarkkaan, ettei a) hyödy suoraan aiheuttamistaan efekteistä (eli ei esim varmaan myy keräämäänsä positiota ostoilmoitustensa aiheuttamiin pomppuihin, todennäköisesti vaikka hinta pomppaisi hetkellisesti niin paljon että pitäisi myyntiä muuten järkevänä), b) ettei vahingoita aktiivisesti itseään tiedotuksillaan (eli omat suunnitellut operaatiot pitää olla tehtynä, ennen kuin voi kertoa mitä teki). Jens operoi usein vähän epälikvideissä osakkeissa, rahoilla jotka eivät niissä liiku mitenkään kitkattomasti, joten nää kaksi tekijää rajottaa aika paljoan asioista kertomista, mutta löisin aika ison vedon että on pitänyt tiukasti kiinni tuosta a-kohdasta. Todennäköisesti tiukemmin kuin b:stä.

 

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 2.8.2021 07.50

Siinä luodaan insentiivi suoltaa sitten tyhjänpäiväistä paskaa kaikkialle, että pääsee sinne tavoitetunkiolle.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.7.2021 11.33

tonza kirjoitti:

Gibraltarilla todetaan tällä hetkellä 20-30 tapausta päivässä, jossa ei ole vielä mitään kovin ihmeellistä vaikka kaikki olisi rokotettu. Giblartarhan on yksi maailman tiheimmin asutuista alueista, joka vaikuttaa tartuntoihin väistämättä.

Tässä tuskin on mitään näkemyseroa, mutta tekee mieli vääntää vähän rautalankaa.

Suljetussa täysin rokotetussa yhteisössä tää kuulostais tosi kummalliselta - täyden rokotuksen pitäisi painaa tartuntaluku sen verran alas, että tauti tyrehtyy. Tiheys ei tähän vaikuta siten, että se pitäisi mitään tiettyjen tartuntojen määrää yllä - tartuntojen määrän pitäisi kasvaa tai tyrehtyä.

Ehkä kyse on siitä, että väellä on tarpeeks tekemistä ulkomaiden kanssa ruokkimaan tautitapauksia?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.7.2021 08.15

Freedom55 kirjoitti:

^^ JR tämä on sun näkemys asiasta. Postaan kuvan sulle mikäli teholle päädyn. Voitko laittaa mulle kuvan ennen nukkumaan menoa,  kun vedät hameen pois päältäsi?  Palataan Tonza asiaan alku syksystä. Kerroin sentään ennusteeni,  sä et tee( uskalla) edes sitä. 

Eipä yllätä, että muutenkin idiootti on myös sovinisti.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.7.2021 01.29

Freedom55 kirjoitti:

...

Pistä ihmeessä viesti tänne, jos olet teholla, niin saadaan nauraa.

Jenkeissähän tätä viihdettä on jo aika paljon https://twitter.com/greg_doucette/status/1418264247616819203

(Joo, on epätodennäköistä että just sulle käy mitään, ton yhdenkin rokotteen jälkeen, mutta onhan siinä jotain huvittavaa kun koronaan täysin tarpeettomasti kuolee joku tonttu joka päätti vastustaa rokotteita foliohattuperustein...)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.7.2021 12.29

Freedom55 kirjoitti:

^ Artsipappa onko sulla lähipiirissä tuttuja teholla koronan takia ? Mulla ei ole yhtään. On paljon koronan sairastaneita ,mutta kaikilla positiiviseksi todetuilla ollut pelkkä normi flunssa. Sulla on ilmeisesti teholle joutuneita ystäviä?

Data ei tue haluttua lopputulosta, joten koitetaan jos anekdootit tukis. Samplet menee sen verran pieniksi, että siinä on hyvä tilaisuus saada ihan mikä lopputulos tahansa :D

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.7.2021 09.35

FOMOPOK kirjoitti:

...

Aikaisemmin oletin, että kyse oli rehellisestä kysymyksestä.

Nyt tämä vaikuttaa lähinnä väkinäiseltä trollaukselta.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 22.7.2021 06.35

FOMOPOK kirjoitti:

Ei mene minun ymmärrykseeni, kun täällä peukutellaan sairaalan ohjeiden vastaista toimintaa. Vaikka PP on ollut hyvä veronmaksaja (nettomaksaja?). Toki nettomaksajan tittelin saa loppupeleissä aika harva. Ymmärrät varmasti, että sinua hoidetaan verovaroin ja olisi kohteliasta toimia ohjeiden mukaisesti. Nämä ohjeet ovat konsensus siitä, mikä maksimoi sinun terveytesi ja hoitoon käytetyt veroeurot.

Tää on iso päättelyvirhe. Näille ohjeille on hirvittävän tärkeää minimoida varianssia, kolmesta syystä:

1) Useimmat potilaat eivät kestä varianssia. Tämän takia tavalliset ihmiset ottavat ylihintaisia vakuutuksia lähes kaikkeen. Tähdätään mieluummin käytännön varmaan semikuntoutumiseen, kuin parempaan kuntoutumiseen pienelläkään suuren onnettomuuden riskillä.

2) Varianssi on raskasta myös ohjeita antavalle hoitohenkilökunnalle. Hoitaja ei halua joutua potilaan (tai tämän omaisten) kanssa keskusteluun, jossa selittää tälle "maksimoineensa odotusarvoa", jos potilaalle käy kylmät vähän riskisemmässä linessä.

3) Varianssi on hankalaa ohjeita määräävälle taholle. Niskaansa saa kaikenmaailman poliittista painetta ja kansalaisaddresseja kun Ilta-Paskat kaivaa yksittäistapauksia joissa "potilaan hengellä leikittiin" ja kävi huonosti. Tämän näkee hyvin esim rokotekomplikaatioista uutisoimisessa.

Pikku-Pro on fiksu, ahkera selvittäjä, ja tuntee hyvin itsensä ja kehonsa. Siksi hänellä on mahdollisuus päätellä, mikä line maksimoi odotusarvoa, ja ottaa se. Jos terveydenhuollon tavoite on hyvinvoinnin maksimointi per veroeuro (ja se voisi olla aika lähellä sitä), niin tämä on kaikkien etu, ja aivan eri tapaus siitä, kuin että PP vain leikkisi, koska on kuitenkin turvaverkko.

Näytä koko viesti
Kindred - 21.7.2021 12.39

Jeans kirjoitti:

Pidätkö tätä itsestäänselvän järkevänä koska se motivoi sua avainhenkilönä jatkamaan yhtiössä vielä pitkään sen jälkeen, kun vikat earn-outit on maksettu? Ite en näe tätä aina ihan niin no-brainerina. Jos esim. pääsyy olisi vaan ostaa yhtiön tuote ja asiakkuudet niin ei välttämättä olisi, mutta jos avainhenkilöt ovat tärkeässä asemassa yhtiön long-term menestykseen, niin kun tässä kaupassa varmaan oli, niin oot varmaan ihan oikeessa.

Joo, mua ja muita avainhenkilöitä. Hankala on mitään suoraa kaavaa antaa, millaisissa IT-alan yrityksissä tärkeintä on tuote, missä asiakkaat ja missä henkilökunta, mutta pienessä tai keskisuuressa IT-alan yrityksessä henkilökunta on usein iso osa. Relaxilla ainakin, vaikkei toki niin radikaalin iso osa kuin startup-vaiheessa.

Näytä koko viesti
Kindred - 21.7.2021 10.37

Jeans kirjoitti:

Kindrediä saa jo ~9 P/Ellä. Mitä mieltä Aki ja JR on yhtiöstä noin yleisesti?

Mun mielestä se on (ja on jo pitkään ollu) noiden isojen talojen parasta päätyä. Toki noin isoon taloon on valunu jo jonkun verran ihan tyhjäntoimittajiakin, mutta vuosien varrella yllättävän moni jonka kanssa sieltä ollu tekemisissä on ollu sekä fiksuja että innostuneita. Ja tykkään niiden rohkeudesta yrittää kehittää asioita, positiivisena esimerkkinä siitä esim (Relaxin toteuttama) oma pokerituote, joka aikanaan oli tiennäyttäjä siinä, miten luodaan terve ekologia low- ja midstakes nettipeleihin, ja pärjää taloudellisesti hyvin nykyäänkin. Seikkailuasenteella toki tulee hutejakin (esim Daily Fantasy Sports -tuotteen tuontiyritys Eurooppaan joitakin vuosia sitten), mutta on niillä siihen varaa. Ja noita isoja "täyden rahapelipalvelun" taloja on kuitenkin muutama, niin kyllä siellä on hyvä pyrkiä jotenkin erottumaan.

Eli mun mielestä tekevät hyviä asioita ihan hyvin, ja voisin itekin harkita 9:n P/E:llä hankkimista, kun tässä muuten oma intressi alalla pienenee. (Aikaisemmin pidin täysin nollalinjaa rahapelialalle lisäsijoittamisessa Relaxin omistusteni takia)

Edit: Yksi mun mielestä paljonpuhuva esimerkki Kindredin tyylistä on juuri se, miten Relaxin osto tapahtui. Valuaatio, joka Relaxista maksettiin oli korkea - ei siihen nähden, ettenkö näkisi että se olisi Kindredille maksetun hinnan arvoinen, vaan siksi, että todennäköisesti heillä olisi ollut neuvotteluasema edukkaampaankin ostoon. Relax on hankala ostettava koska se a) sisältää sekä pelit että frameworkin, joista framework on kiinnostava hyvin harvalle taholle, jota pelit voisivat kiinnostaa b) oli ennestään kolmasosalta Kindredin omistuksessa, ja samalla Kindredin avainyhteistyötekijä, joka voisi tehdä sen ostamisesta hankalaa mille tahansa taholle jonka Kindred näkisi kilpailijana. Listautuminen olisi toki aina mahdollista. Tästä huolimatta sekä maksettiin hyvä valuaatio (josta suuri osa menee firman avainhenkilöille), että hyväksyttiin että fuusioinnin ja tehostuksen sijaan Relax jatkaa itsenäisenä yksikkönä. Eli kun hankittiin hyvin toiminut yritys, panostettiin sen väen pitämiseen tyytyväisinä ja toimivina välittömän kustannusten optimoinnin sijaan. Pidän tätä lähes itsestäänselvän järkevänä, mutta liikemaailmassa näkee valtavasti sitä toistakin lähestymistapaa.

Näytä koko viesti