Olet täällä

JR:n allokaatioblogi - 22.10.2021 02.53

jarree kirjoitti:

Jos ei mene liian henkilökohtaiseksi, niin onko sinulle tullut soittoja toimittajilta tai muuten jotain häiriköintiä tms. kun Relaxin kautta nimesi oli mukana näissä aiemmissa paratiisipaperien vuodoissa?

Nythän esim Lepomäki joutui selittelemään lehdissä omia laillisia järjestelyjään ja mielestäni kovin moni ei hahmota eroa, kunhan nimi vain löytyy siel vuodoista.

Saattaisi helposti tulla, mutta mua on hankala saada kiinni. En käytännössä käytä puhelinta (pidän sen poissa päältä, ellen aktiivisesti tarvitse sitä johonkin) ja yhteystietoni ovat salaisia.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 22.10.2021 02.29

Druuge kirjoitti:

Missä määrin muuten peliongelmaiset aiheuttavat kuluja valtiolle erilaisina sosiaalipalveluina? Onko tästä tietoa? Eli jos veikkauksen tuotot laskisivat vastuullisen toiminnan vuoksi, kompensoituisiko tämä säästyneinä sosiaalikuluina?

 

Tarkkaa tietoa ei toki ole (koska Veikkaus on sidoksissa poliitikkojen enemmistöön, ja Veikkauksella ei ole intressiä tutkia tätä), mutta kyllä kompensoituisi. Vakavasti peliongelmainen lahjoittaa jonkin aikaa kaikki rahansa valtiolle veikkauksen kautta, ja sen jälkeen päätyy ulosottokierteeseen (tai jopa laillisiin seuraamuksiin), jonka jälkeen työllistyminen ei ole kovin mielekästä. Myös työikäisten jo koulutettujen ihmisten itsemurhat ovat vahvasti rangessa. Eli Veikkaus ei tuo Suomelle todellisia tuloja - se siirtää rahaa veroista ja sosiaalikuluista kolmannelle sektorille paskalla hyötysuhteella.

Kirjassa "Veikkauskratia" on hyviä arvioita efektin suuruudesta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2021 09.55

Hirvittävän anekdoottista, mutta mulla on ainakin "ystävän työkaverit" tasolla tiedossa yksi tapaus, jossa nuori, perusterve mies kuoli koronaan.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 21.10.2021 08.24

Oon päässy allokoimaan ekoja relax-rahoja. Ja voihan ne olla vikojakin, koska iso osa lopuista on tulostavotteiden takana.

Pörssiin tungin rahaa tylsästi ja maksimidefensiivisesti, jako suunnilleen

Citycon - 500K

Berkshire Hathaway - 100K

Swedish Match - 100K.

Elämänlaadun kannalta tärkein allokaatio on kuitenkin tämä:

Tässä iltainen näkymä uudesta asunnostani. Kalasataman tornitaloja - reilu 100m maan pinnasta, 62 neliön saunallinen kaksio, josta pääsee hissillä metroon ja ostoksille. Autottomalle tämä on äärimmäistä luksusta.

(Tiedän, että asuinpaikkani voi aika tarkkaan päätellä tästä postauksesta jos jaksaa, mutta en usko että se on kovin vaarallista, tämän blogin lukijakunnalla)

Ehkä jossain vaiheessa tulee jotain liikkujakin. Toivottavasti ei, koska luultavasti ammun itseäni jalkaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2021 02.35

Meuro kirjoitti:

Kiitos korjauksesta. Luulin ettei tuohon FDA.n keskusteluun ihan jokaista huutelijaa päästetä, mutta olin näköjään väärässä.

Mutta kai sä nyt itse kuuntelit pätkän, jonka tänne linkkasit? Luulisi että joku hälytys soi, kun väitetään koronarokotusten aiheuttavan kuusinkertaisesti kuolemia siihen nähden, mitä ehkäisevät (missä nämä kaikki kuolemantapaukset olisivat tilastollisesti piilossa?)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.10.2021 11.15

Meuro kirjoitti:

...

Mutta toihan puhuu ihan paskaa?

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 19.10.2021 10.37

Kapitalismissa mikään yritys ei toimi vastuullisesti, eikä sitä kannata niiltä odottaa.

Maltan puljut tuskin käännyttäisivät selkeintäkään peliongelmaista missään vaiheessa, ellei tietty peliongelmiin puuttumisen taso olisi välttämätöntä lisenssin ja firmojen imagon kannalta. Samoin ne epäilemättä Veikkauksen tavoin kasvattaisivat omat peliongelmaissukupolvensa, jos niillä olisi siihen mahdollisuus.

Kyse onkin vain siitä, mitä toimintaympäristö yrityksille sallii. Veikkauksen toimintaympäristö sallii sille tällä hetkellä käytännössä kaiken, mitä se keksii tehdä, koska sen toimintaympäristön säätäjät ovat käytännössä myös sen edunsaajia. Malta sallii peliyhtiöille melko paljon - vaikka sen intresseissä on luoda uskottava ja jossain määrin "vastuullinen" rahapelilisenssi, se toimii myös kilpailuasetelmassa - jos ehdot ovat liian hankalia ja rajoittavia, niin eiköhän joku Viro aika äkkiä kiipeä Euroopan nettiuhkapelikuninkaaksi.

Ja tästähän lisenssijärjestelmässä on kyse. Toimintaympäristöä säätämään saadaan kaikille toimijoille taho, jonka ei tarvitse kilpailla, ja jonka eturistiriidat eivät ole sen pahempia kuin missään muussa oheishaittoja sisältävän elinkeinon reguloinnissa. Lisensoiduissa maissa on erittäin vaihtelevia ja tiukkoja paikallisia sääntöjä, ja kourallinen rahapelifirmoja hyppää iloisesti läpi joka renkaasta, ja vieläpä maksavat lystistä. Kunhan saavat vastineeksi jotain - esim tiukasti rajatun mahdollisuuden lailliseen markkinointiiin, paljon vähäisempään kuin mitä Veikkaus harjoittaa nykyään. Ja yhtäkkiä kapitalististen yritysten toiminta saadaan muistuttamaan sitä, kuin se olisi jossain määrin vastuullista!

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 17.10.2021 11.45

Artsipappa kirjoitti:

Eikös Nuuska voi ottaa todistuksen UK:sta? Miksi se yllättää ettei ne ole oma kannassa..

Koska nuuska ei halua toimia järkevästi, vaan päästä huomion keskipisteeseen mesoamaan.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.10.2021 11.40

Manialöytyy kirjoitti:

Voitko Aki poistaa ton mun "en saa peukuttaa" toiminnon. Ehkä vähän huvittavaa, että voi kyllä kirjoittaa, mutta peukutus (äänestys) on kielletty😄. Se on vähän taas ns. äsdeepeeläisyyttä kokoomuksen vaatteissa. Varmaan peräisin siitä, kun kirjoitin pari tyhmää viestiä jollekin sähköttömälle äijälle ja tietty "väärät mielipiteet". Olen niistä pahoillani. 

https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/sijoitustiedon-kumppanit...

Sijoitustiedon säännöt. En nyt lainaa sitä josta tässä on kyse, koska on hyväksi varmasti lukea ne kaikki!

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 6.10.2021 04.56

Turms kirjoitti:

Näyt taas saaneen lisää Cityconia reppuusi. Toivottavasti tiedätte Akin kanssa mitä olette tekemässä, muuten taitaa tulla Sijoitustiedon historian näyttävin ja seuratuin mahalasku. laugh 

Mäkin oon keränny nyt 74500 cityconia, että voit lisätä mut siihen mahalaskuseurantaan.

Oon iloinen ettei hinta karannu ennen kuin sain rahaa.

Näytä koko viesti