Olet täällä

Höpinäketju - 29.1.2023 01.19

Meuro kirjoitti:

En ole nyt varma onko tuo linkkari-tili aito, kun muutamissa paikoissa väitetään että tiliä ei löydy enää..Mutta Pfizerin ois melko helppoa debunkata matsku, jos on näyttelijä tms.Näyttää kuitenkin reagoineen asiaan vai onko sattumaa, että tämä on nyt julkaistu." Allegations have recently been made related to gain of function and directed evolution research at Pfizer and the company would like to set the record straight"https://www.pfizer.com/news/announcements/pfizer-responds-research-claims

Ei nyt pitäis varmaan jaksaa edes vastata mihinkään näin typerään, mutta mitä väliä jos videot on aitoja? Mitä se sun mielestä kertoo jonkun Pfizerin toiminnasta, mitään muuta kuin että yhden niiden tontun kannattais välttää tallentumista videolle?

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 26.1.2023 05.12

Heikin Ashi kirjoitti:

Mitä mieltä arvon sijoittajaraati on tästä kirjoituksesta ja kuvista, joista päätoimittajalle annettiin Julkisen sanan neuvoston toimesta langettava päätös?

No tekstihän oli aivan luokattoman paska, mutta en mä nyt tiedä tartteeko sen olla rangaistava?

(Oli jopa sen verran kehno että päädyin googlaamaan että onko tää sananmuunneltu Pervola oikea henkilö, vai joku kummelihahmonimimerkki, kyllä se kai on ihan oikea :D )

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 26.1.2023 02.08

jelly kirjoitti:

Q4 tulos ja ennusteet vuodelle 2023 otettiin vastaan markkinoilla positiivisesti ja jenkeissä odotetaan +6% avausta.

Mites shortti? Vieläkö on uskoa ja kuinka pitkälle uskallat katsoa tämän kortin?

Tais olla toissapäivänä kun juttelin shortista yhden kaverin kanssa, ja totesin, että shortti näyttää korkeammasta hinnasta huolimatta vähän huonommalta, kuin silloin kun sen avasin.

Piensijoittajat on joukolla kiinnostunu Teslasta, ja sitten kun saadaan vähän nousua alle, niin siitähän sitten mania lähtee ruokkimaan itseään, ja voi käydä että Teslan kurssi irtoaa taas fundamenteista pitkäksi aikaa, pidemmäksi kuin jonkun shortin kanssa voi odotella. Totesin että katson ainakin osarin, koska osari vois ravistella pakkaa siten, että hajoais se joku massausko siihen että "tää oli vaan ostopaikka, ja kohta ollaan taas monissa sadoissa".

Osari oli yhdentekevä, mutta ainakaan heti en osaa silti surkea shorttia, koska tää välitön reaktio osariin on niin outo.

Mutta katellaan, ellei tässä mitään mun kannalta positiivista tapahdu lähiaikoina niin varmaan realisoin tappiot.

Näytä koko viesti
JR:n pokeriblogi - 20.1.2023 12.34

Pokeri ei ole vieläkään kuollut.

Pelaillaan 2-2 dc:tä, pöytä ei ole kovin kummoinen, olen onnistunut tuplaamaan suunnilleen kaikki vihut, ja voitolla olevat pelaajat kippailevat kurinalaisesti ja suojelevat voittojaan A-pelillään. Ollaan yli puolen yön, ja normaalisti lähtisin kotiin kahdelta. Hoolille tulee kuitenkin kyselyä joltain kaupungilla liikkuvalta rytmiryhmältä, että voitaisko saada isompaa pöytää auki. Tässä vaiheessa pöydässä melkein kaikki ovat valmiita vaihtamaan pelin 5-5 blindeille.

Aikaa kuluu, rytmiryhmää ei ilmesty, mutta ovat kuulemma oikeasti tulossa, pöydästä lähtee pelaajia kotiin rahojen kanssa. Kello on jo yli kaksi, mutta odottelen, osittain koska peli kuulostaa potentiaalisesti hyvin houkuttelevalta, osittain koska olin aiemmin sanonut että toki autan saamaan isomman pelin auki.

Lopulta paikalle tulee kolme pelaajaa, avataan omaha 10 euron antella ja kilon minimiostolla, ja siirryn siihen. Ainakin yksi kolmen joukosta on varmaan selvästi mua parempi pelaaja, mutta sillä ei nyt ole merkitystä, koska kaikki kolme ovat selvästi enemmän humalassa kuin minä, ja tulleet gamblaamaan. Tämä porukan vahvin pelaaja laittaa lähes joka jakoon liven (10 anten pelissä vähintään 100 euron liven saa laittaa mistä positiosta tahansa paikallisilla säännöillä). Liven koko on yleensä "kourallinen", ja riippuu vähän minkä värisistä chipeistä se otetaan, että sattuuko live olemaan lähempänä satasta vai tonnia.

Otan peruslinjani näissä tilanteissa, eli annan herkästi actionia, survoen suunnilleen kaikki omaha-kädet joilla on yli 50% equity random-kättä vastaan. Toki selvästi harvemmat, jos kädessä on vielä oikeita päätöksiä. Ammattilainen yrittäisi ehkä varmistaa voittonsa vetämällä vielä tiukempaa, mutta mä nyt valitsen linjan joka on +ev vaikkei maksimaalisen +ev, ja jolla pääsee joskus nukkumaankin. Ja toisaalta säilyttää imagonsa tervetulleena peliseurana tällaisiin rinkeihin.

Välillä joissakin jaoissa päälivettäjä ei laita liveä, ja yleensä silloin toinen pelaajista laittaa 100 tai 200 euroa liveksi. En laita livejä, ja kukaan ei missään vaiheessa edes ehdota, että laittaisin. Kolmatta pelaajaa peli ei juuri kiinnosta, ja hän on ison osan jaoista sit-outissa. Jos pelaaja ei postaa 10 euron antea katsoakseen korttinsa satojen eurojen liveä vastaan, niin minä en murjottele, vaan pelaan aivan kiitollisena vielä shortimpaa. Kolmas pelaaja yrittää puhuttaa pöydän ottamaan "shotti per jako". Osoitan itselleni harvinaista tolkullisuutta, ja sanon että ehdotuksessa ei ole minkään valtakunnan järkeä, saatais pelattua muutama jako ennen kuin ekat shotit alkaa todella vaikuttaa, ja sitten meiltä menis kaikilta taju. Juon kolmannen pelaajan kanssa parit shotit korvauksena hienon ehdotuksen torpedoimisesta.

Aluksi pelaaja ykkösellä käy huono tuuri, ja hän lainaa multa kolme tonnia yksi kerrallaan. Sitten mulla käy huono tuuri, ja katkean merkkini. Olen tässä vaiheessa 3000 kuopassa ja lainannut toiset 3000, joten mulla ei ole enää oikein pelirahaa mukana, kiitän peleistä ja olen lähdössä kotiin. Mutta eihän se niin helposti käy, hän sanoo että voi nyt maksaa velkansa stäkistään, että peli saa jatkua. Tämä käy kaikille ja saan 3000 stäkin. Sitten mulla käy taas vähän parempi tuuri, ja onnistun katkomaan pelaajan 2 pari kertaa. Hän saa lainaksi uudet stäkit pelaajan 1 stäkistä. Myös pelaaja 1 alkaa väsähtää, pelaaja 2 lainaa loput hänen rahoistaan, ja katkon hänet aika nopeasti headsupissa.

Kukaan ei enää saa helposti lainaa mistään, joten saan lähteä nukkumaan kaikkien rahojen kanssa.

Näytä koko viesti
TV-Viihde ja elokuvat - 19.1.2023 02.48

Aki Pyysing kirjoitti:

Jukka Lindströmin Sivuhistoria on satiirinen mokumentti kaikesta siitä, mistä 2020-luku tulevaisuudessa muistetaan. Tulevaisuuden dokumentaristin tarkan suurennuslasin alle joutuvat poliittiset puolueet ja keskeiset poliittiset henkilöt, mutta myös ajan ilmiöt.

Parin jakson perusteella katson kaikki. Poliittinen yhdistettynä tosi-tv satiiriin oli parasta viihdettä. Ultra Bran kappale "Luovuta Pekka Haavisto" soi korvissa edelleen. Katsoin siis ensin sattumalta seiskan (joo katsoin tv:tä livenä, olen brontosaurusten brontosaurus) ja sitten aloitin ykkösestä Yle Areenalta. Onhan se nyt aika erikoista, että Ylellä tehdään pilaa virheistä.

Mun varovaisen positiivinen arvio sarjasta heinäkuussa oli ilmeisesti liian varovaisen positiivinen, kun et sillä vielä päätynyt tutustumaan :)

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 19.1.2023 06.37

Termu kirjoitti:

Liekö sua kiinnostaa, mutta näytti olevan Pauli Äyräs uusimmassa traders clubissa vieraana keskustelemassa Teslasta. Voi tuolta joku pointti sullekin tulla mitä et oo huomioinut. Tai ei kun Pauli myi osakkeet. Lepikkokin rauhoittui sen hehkuttamisen suhteen ja ainakin keventeli.

Juu katsoin toki. Hyvä ohjelma.

Näytä koko viesti
JR:n pokeriblogi - 18.1.2023 06.56

TL kirjoitti:

Ymmärrän kaikki kuvaamasi anten ongelmat. Mutta en silti ymmärrä miksi tämä on hyvä ratkaisu. Eikös tämä ratkaisu vaan tarkoita että BB = 4SB? Eikö olisi ihan sama lopputulos jos antet halutaan poistaa muttei hidastaa peliä kertoa kaikki blindit 1.5:llä (tai 1.667:llä jos halutaan olla tarkkoja)? Näin rahaa menisi pottiin saman verran ja blindien suhde pysyisi ainakin minusta tasapainoisempana?

Ante, tuli se sitten isolta blindilta tai kaikilta pelaajilta, menee suoraan keskelle - se ei missään vaiheessa jakoa ole osa kenenkään pelaajan panosta, eli ei alenna näiltä vaadittavaa lisämaksua flopin katsomiseen. Tämä indusoi sekä actionia yleisesti, että luo ehkä hiukan mielenkiintoisemman tyyppistä actionia texasissa pelkkiin blindeihin nähden.

Blindien ryöstöä kannattaa yrittää potin kokoon nähden hieman halvemmalla, ja toisaalta hieman useammin kuin pelkillä blindeilla. Halvempi ryöstö riittää, koska se todennäköisin puolustaja, iso blindi, saa suhteellisesti huonommat oddsit puolustaa, koska anteraha ei pelaa osana hänen panostaan. Halvempien ryöstöjen tietysti tarvitsee onnistua harvemmin kannattaakseen, eli niitä kannattaa yrittää useammin. Tämä lisää actionia, ja on ylivoimaisesti suurin efekti mitä antella haetaan.

Pienempi efekti on, että bb ei enää saa muihin pelaajiin nähden niin ylivoimaisia oddseja maksaa avaajan korotusta. Tämä voi johtaa hiukan mielenkiintoisempiin pelitilanteisiin, kun pelaajat useammin päätyvät ottamaan flopin kätensä perusteella, eikä vain koska saivat jollekin todella marginaaliselle oddsit isolla blindilla. Ainakin mun mielestä pelissä on hiukan enemmän informaatiota ja siksi mielenkiintoa, jos flopille päätyy oletettavasti vähän koordinoidumpia käsiä.

Näytä koko viesti
JR:n pokeriblogi - 18.1.2023 06.47

vrtx on tehnyt tilin tänään, mutta puhuu kuinka hänelle "usein tulee mieleen" mun jutuista jotakin. Teksteissään on paljon enemmän vihaa kuin luetun ymmärrystä. Veikkaan, että FOMOPOK on reregannut.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 18.1.2023 06.42

Teslapositio on toistaiseksi iloisesti tappiolla. Tänään kävi avauksessa -60k, nyt on -37k.

Oon kuitenkin toistaiseksi ihan toiveikas ja tyytyväinen, uutisvirrassa ei mun mielestä ole oikein mitään positiivista Teslan valuaation kannalta. Oon sanonut että ne niiden isot katteet ei voi kestää, ja nythän niitä leikattiin kovasti. Sillä ostettiin taas ensivuodeksi jatkoa volyymin kasvulle, mutta tuloskasvussa tullee tyhjä vuosi.

Tesla pystyy ehkä hintakilpailemaan perinteisten autovalmistajien kanssa toistaiseksi tavalla, johon niiden on hankala vastata, mutta sitten meillä on Byd. Kiina on kova polkemaan hintoja muutenkin, ja on valmis kaikenlaiseen likaiseen kotiinpäinvetoon. Niistä akkumineraaleista, joiden uskotaan muodostavan jonkinlaista pullonkaulaa sähköautojen yleistymiselle, aika iso osa tulee Kiinasta. Voi olla, että toiset saa niitä jossain vaiheesa halvemmalla kuin toiset. USA kykenee kyllä protektionismiin siinä missä Kiinakin, ja pitänee Teslan kotimaanmarkkinat kunnossa vaatimalla kotimaisten akkumineraalien käyttöä, mutta Euroopassa Byd muodostanee Teslalle pahan kilpailijan.

Veikkaisin, että autonhankkijat jakautuu vähän kahteen leiriin - Jos haluaa laatikon joka kulkee lujaa, niin Teslan sijaan usein ehkä valitaan jatkossa Byd. Jos haluaa laadukkaasti kasatun auton, niin ehkä osa maksaa hiukan enemmän jostain klassisesta länsimerkistä.

Teslanhan ei tarvitse kadota mihinkään, sillä on varaa vielä kasvaakin, ja silti nykyinen valuaatio on todella korkea.

Näytä koko viesti
JR:n pokeriblogi - 18.1.2023 02.19

GHearst kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

Vaikka systeemi ei ilmeisesti ole mitenkään tuore, siitä virisi pöydässä pientä keskustelua. Eräs pitkän ajan vakkari (muistan siis naamansa vuosien takaa kasinolta) selitti, kuinka systeemi tuhoaa anten idean. Anten idea on "sitouttaa" kaikki pelaajat pottiin, koska he ovat osallistuneet sen rakentamiseen. Yritin perustella, miksi hänen näkemyksessään ei ollut minkään valtakunnan järkeä, ja lopulta hän totesi vain, että "asiasta voi olla monta mielipidettä".

 

Kelataas alkuun: Sinä väitit, että ns. ison blindin ante sitouttaa yhtä tehokkaasti kuin kaikkien pelaajien maksama ante. Olen eri mieltä, ja mielestäni se on tässä varsin hyvin tullut perustelluksi.

What is the Sunk Cost Fallacy? The Sunk Cost Fallacy describes our tendency to follow through on an endeavor if we have already invested time, effort, or money into it, whether or not the current costs outweigh the benefits.

Ei sillä ole mitään merkitystä, kun tää ei ollut sen toisen tyypin pointti. Koko kirjoituksessa oli kyse siitä, että jotain täysin loogista asiaa kohdellaan mielipidekysymyksenä. Kuten sanoin, jos tää toinen olis esittäny perusteluna jonkun psykologisen argumentin, niin keskustelu ois päättyny siihen, mutta sen sijaan hän viittas johonkin täysin maagiseen eroon, ja sitten totesi että kyse on mielipiteestä.

Näytä koko viesti