Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.2.2023 11.26

yannis kirjoitti:

Alapeukutusten uhallakin tuon tietoisuuteenne 3 videota.

En nyt alapeukuta, mutta komppaan Castelieroa. Miksi haluat, että me käytettäisiin tähän aikamme?

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 2.2.2023 09.55

Laitan vielä videon Inderesin Q4 2022 haastattelutuokiosta toimari Timo Vikströmin kanssa. 

https://www.inderes.fi/fi/videot/kreate-q422-vahvassa-kasvussa

Videolla toimari ottaa kantaa myös mediassa pyörineeseen juttuun TYL Sulkavuori työmaan ukrainalaisen työvoiman palkkaepäselvyyksistä. Toimari ainakin vakuuttaa, että mitään ihmeitä ei ole tapahtunut ja asia selvitetään ja tuodaan julki kun selvitystyö on saatu päätökseen.

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 31.1.2023 01.46

Tässä vielä video toimitusjohtajan ja talousjohtajan tulosraportoinnista.

https://kreate.videosync.fi/q4-2022-results

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 31.1.2023 09.36

Kreate julkaisi vuoden 2022 tuloksen. Ei yllätyksiä, koska posari annettiin jo pari viikkoa aikaisemmin. 

Tilinpäätöstiedoite tästä: https://kreate.fi/wp-content/uploads/2023/01/Kreate-Group-Oyj-tilinpaatostiedote-2022.pdf

Tammi–joulukuu lyhyesti:

  • Liikevaihto nousi hieman vertailukaudesta ollen 273,9 (237,6) miljoonaa euroa 
  • Liikevaihdon muutos edelliseen vuoteen oli 15,3 % (1,0 %) 
  • Käyttökate oli 13,6 (14,2) miljoonaa euroa eli 5,0 (6,0) prosenttia liikevaihdosta 
  • EBITA oli 8,8 (10,5) miljoonaa euroa eli 3,2 (4,4) prosenttia liikevaihdosta 
  • Osakekohtainen tulos oli 0,64 (0,80) euroa 
  • Operatiivinen vapaa kassavirta oli 3,5 (4,0) miljoonaa euroa 
  • Hallitus ehdottaa 29.3.2023 kokoontuvalle yhtiökokoukselle, että vuodelta 2022 vahvistettavan taseen perusteella maksetaan osinkoa osingonjakohetkellä yhtiön ulkopuolisessa omistuksessa oleville osakkeille 0,46 euroa osakkeelta. Osinko maksetaan kahdessa 0,23 euron erässä, joista ensimmäinen erä on huhtikuussa 2023 ja toinen lokakuussa 2023.

Tulosohjeistus vuodelle 2023 Kreate arvioi, että sen liikevaihto on vuoden 2022 tasolla (2022: 273,9 miljoonaa euroa) ja EBITA (2022: 8,8 miljoonaa euroa) kasvaa vuoteen 2022 verrattuna.

Ohjeistuksen perusteet: Kreaten korkea tilauskanta vuoden 2023 alussa tukee liikevaihdon positiivista kehitystä, mutta yleinen taloudellinen tilanne voi vaikuttaa uuden tilauskannan kertymiseen vuoden aikana. Tilauskannan lisäksi Kreaten erikoistuminen vaativaan rakentamiseen sekä vakaa infrarakentamisen markkina tukevat EBITA:n kasvua vuonna 2023.

 

Tylsää infrarakentamista jatkossakin. Toivottavasti 2023 alkaisi olla jo vähemmän kriisinen kuin aiemmat vuodet ja kriiseistä saadut opit päästään ottamaan käyttöön normaaleissa olosuhteissa. Tämä vähäluminen leuto talvi on eduksi useimmiten taivasalla tehtäville hommille.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 28.1.2023 10.16

joeplotter kirjoitti:

Korjatkoon joku, jos muistan väärin, mutta jenkeiltähän jäi Afghanistaniin kevyttä kalustoa. Hummereita jne jotka sopii patrol-toimintaan tai force reconin ylläkkö-iskuihin valmistautumattomiin ja kevyesti aseistettuihin kohteisiin. (Check HBO "Generation Kill") Huolto on sitten oma juttunsa, vaikka ihminen on kyllä kekseliäs otus, luulis ainakin ettei noissa autoissa vielä ole niin monimutkaista elektroniikkaa käytössä.

Jännä nähdä miten USA tähän kuvioon suhtautuisi. Luulisi avaavan "hyväksyntää" isompaan apuun taas yhden piirun verran jos vihu on päättänyt ottaa käyttöön heidän kalustoa. Ei sillä, etteikö sen tarinan voisi keksiä mistä tahansa muustakin aiheesta, mutta nyt voidaan mennä sen taakse, että on vastuu ottaa pois ylivoimainen kalusto venäläisten käytöstä.

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 27.1.2023 10.09

hauturi kirjoitti:

Tällä hetkellä tuo jako "Aktiivinen keskustelu" ja "Blogit" ei vaikuta oikein toimivalta. Aktiivisissa keskusteluissa on paljon blogeja, jotka eivät vaan satu olemaan "Sijoitusblogit" osiossa. Mahdollisia ratkaisuja:

- selvennetään osioita ja mikä kuuluu mihinkin kategoriaan etusivulla

- muutetaan jako kokonaan esim. "Sijoitusaiheet" - "Muut kuin sijoitusaiheet". Tämäkin toki vaatinee vähän myös osioiden tarkastelua ja säikeiden siirtelemistä osiosta toiseen

- poistetaan jako kokonaan ja listataan kaikki sisältö yhdessä listassa

Olisiko yksi vaihtoehto lisätä käyttäjälle mahdollisuus valita näkyykö joku blogi tuossa etusivulla? Joku keino olisi hyvä olla, jotta saisi halutesaan muutettua tän löyhän kaveriporukan päiväkirjasivuston sijoitustiedoksi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.1.2023 01.19

Maldini kirjoitti:

Olitko siinä uskossa että Optimismin turvallisuus on yhtä kuin base layerin turvallisuus?

En ole perehtynyt aiheeseen ~ollenkaan, joten minun mielipiteellä ei ole juurikaan väliä. Avaan kuitenkin ajatustani, koska kysyit.

En ole ajatellut, että Optimismin turvallisuus on yhtä kuin base layerin turvallisuus, koska aina kun järjestelmän päälle rakennetaan lisää järjestelmiä, kasvaa vikaantuvien komponenttien määrä, joilla on nollaa suurempi todennäköisyys olla jotenkin viallisia. En ole henkilökohtaisesti sillä tasolla kiinnostunut kryptoista, että lähtisin tutkimaan niiden loputonta suota kauhean syvällisesti, koska se vaatii aitoa ymmärrystä monimutkaisista asioista. Tekniikkapornona kryptot on todella tylsä aihe, joten puolivillainen selailu on täyttä ajanhukkaa minulle.

Tästä samasta syystä en esimerkiksi lähde tässä vaiheessa steikkaamaan ethereitä, koska näen keskitetyissä steikkauspalveluissa riskejä jotka ovat suuremmat kuin niiden tuottama hyöty minulle. Riskillä tarkoitan sitä, että menetän kolikkoni. Mikä se riski on, että tämä toteutuu? En todellakaan tiedä, minun osaaminen ei riitä vastaamaan onko palvelu riskitön, joten siinä on määrittämätön riski jota en aio ottaa.

Olen yksinkertainen ihminen joka ostaa välillä ETH, koska omaan näkemyksen, että sillä on kova mahdollisuus olla merkittävässä roolissa jos kryptot siirtyy valtavirtaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.1.2023 10.24

Maldini kirjoitti:

https://twitter.com/scott_lew_is/status/1616559076695068672

 

Hyvä twiittiketju nykyisten L2:n tilasta Defipulsen Scott Lewisiltä.

Markkinointi aivan eri kuin todellisuus. Ne eivät peri Ethereumin turvallisuutta vaikka niin annetaan ymmärtää. Roadmapissa semmoinen on mainittu mutta mikään nykyisistä implementaatioista ei ole lähelläkään saavuttaa sitä. Kun käyttäjän käyttää noita, hän joutuu luottamaan keskitettyyn toimijaan, joka taas sotii lohkoketjujen periaatetta vastaan. Kehitys kuitenkin jatkuu ja jää nähtäväksi saavutetaanko haluttua päämäärää...Seuraamme jännityksellä!

PS. Myöskään sidechainit(esim. Polygon) eivät peri base layerin turvallisuutta vaan niitä käytettäessä mukaan tulee lukuisia uusia luottamustekijöitä/oletuksia(trust assumptions). L2 ja sidechain ero on ainakin siinä, että sidechainilla on omat, itsenäiset validaattorit, kun taas Layer2:lla ei ole.

Oliko tuo 1 viesti se ketju, vai linkkasitko väärän?

En osaa ottaa teknisesti kantaa tuohon väitteeseen, mutta sen huomautan, että kirjoittajan biossa "Contributor: @cantopublic" ja Canto on.... rumpujen pärinää...  Canto is a Layer-1 blockchain built to deliver on the promise of DeFi. .. jälleen kerran yksi uusi Layer-1 projekti!

Kryptoissa on se huono puoli, että mitä syvemmälle teknisiin postauksiin mennään, niin sitä tärkeämpää on katsoa kuka jutun on kirjoittanut. Aiheellinen kritiikki tulee samasta lähteestä, mutta sitä on yleensä vain häviävän pieni osa siitä FUDsta, jota kylvetään jatkuvalla syötöllä. Kryptotwitteriä myrkyllisempää paikkaa ei taida olla olemassa. Siinä kalpenee suomalainen oikeisto vs vasemmisto vääntö tahallisessa mustamaalauksessa.

Näytä koko viesti
Robit - 20.1.2023 03.16

Acumen kirjoitti:

KL arkistoista poimittua. Robit hyötyy myös länsinaapureiden porakaluston menekistä/hinnoittelusta:Voin tämän väitteen allekirjoittaa. Osat ovat kulutustavaraa ja ainakin suomessa top hammer poraus on todella kilpailtu ala, joten kaikki saatavilla olevat säästöt otetaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.1.2023 08.42

JP kirjoitti:

 

 

Kysyn häpeäkseni vielä toisen oppimattoman kysymyksen: Onko avoimessa ketjussa mitään muuta yksityisyyttä kuin "anonyymit osoitteet"? Eli jos Finnair-pisteet ovat avoimessa lohkoketjussa, voiko kuka tahansa lukea montako pistettä missäkin osoitteessa on (ja ehkä selvittää kuka henkilö on minkäkin osoitteen omistaja)?

Avoimessa ketjussa, kuten bitcoin, oletuksena ei ole mitään yksityisyyttä, paitsi noi anonyymit lompakko-osoitteet. Voidaanko ne osoitteet sitoa johonkin yksittäiseen henkilöön suoriltaan on laajempi kysymys. Valtaosassa tapauksia voidaan, ainakin jos teet jotain rikollista. Tietysti voit ostaa käteisellä joltain tuntemattomalta bitcoinia, jolloin ei jää jälkeä kuka on laittanut rahat kryptopörssiin ja etsiminen vaikeutuu. Lisäksi on olemassa yksityisyyteen pyrkiviä kolikoita kuten Monero ja Zcash ja erilaisia kierrätyspalveluita joiden tarkoitus on hävittää jäljet. Vaikka tekniikka mahdollistaisi teoriassa oikean anonyymiyden, niin käyttäjä mokaa sen itse suuressa osassa tapauksia. Tiivistettynä, naapurin Pena ei todennäköisesti sinua löydä, ei välttämättä verottajakaan, mutta NSA löytää lopulta. 

Suosittelen asiasta kiinnostuneita lukemaan kirjan Tracers in the Dark: The Global Hunt for the Crime Lords of Cryptocurrency, jossa valotetaan keinoja joilla dark webin isoja kauppapaikkoja on saatu laitettua kiinni. Mielenkiintoista kamaa ja ikävä tieto niille jotka luuli olleensa anonyymin BTC:n takana tehdessään rikoksia. 

https://www.amazon.com/Tracers-Dark-Global-Crime-Cryptocurrency/dp/0385548095 

 

Näytä koko viesti