Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.8.2022 01.47

Selvennyksenä edelliseen viestiini. Tarkoitin, että proof of workin perusteleminen muuttuu mergen myötä vaikeammaksi tavalliselle EU-kansalaiselle jolla on vain otsikkotason mielikuvia kryptovaluutoista. En usko kovinkaan monen näistä googlaavan kuinka suuri osuus bitcoinin louhinnasta tapahtuu EU alueella ennen kuin ovat muodostaneet vankan mielipiteensä. 

ps. En halua aloittaa keskustelua PoW mielekkyydestä / sähkön käytöstä taikka mistään muustakaan vakiojankkauksesta. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.8.2022 08.15

Eurooppaa ravisteleva energiakriisi tulee aiheuttamaan kryptomaailmaan todella paljon painetta, varsinkin kun ethereum siirtyy POS järjestelmään pudottaen sähkönkulutustaan 99,9%. Keskustelu tulee varmasti siirtymään mergen myötä kohti akselia jossa bitcoinilta vaaditaan samaa. Vaatijat eivät tule olemaan kryptoista ymmärtävää kansanosaa, vaan iltalehtien lukijakuntaa joka näkee tilanteen seuraavasti:

"Ennätyskallis sähkö -> BTC syö helvetisti sähköä -> Minä olen samassa rajatussa sähköpoolissa kilpailemassa resursseista -> ETH onnistui pudottamaan 99,9% -> BTC pitää tehdä sama tai sitten se pitää sulkea/kieltää -> Päättäjät tehkää jotain!!!".

Ei käy kateeksi puolustajien roolia. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.8.2022 03.56

Farseer kirjoitti:

Jos Lehto pystyy kääntämään laivan ja tappiolliset (kiinteähintaiset) projektit on pääosin ajettu alas, niin käänne voisi tulla Q4. Iso ongelma firmalla on, että pitäisi saada kiinteät kulut alas etenkin nyt kun toiminta on pienentynyt.

Olisi mielenkiintoista tietää, että onko kiinteissä kuluissa paljon piilossa taidottomia uskonveljiä joista ei tulla pääsemään eroon.

Farseer kirjoitti:

Toki koko suomalainen pörssissä oleva rakennusteollisuus on ottanut huolellisesti kuokkaan viime vuosina. Saisi markkina vähän järkevöityä, että ei kilpailla kannattamattomilla hinnoilla.

Kreaten tekeminen on ollut ihan kelvollista, vaikkakin on tylsä infrarakentaja.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.6.2022 11.42

Husse72 kirjoitti:

Viikon vieras -podcast: Asiantuntijalta tyly arvio romahtaneista kryptovaluutoista: ”Ei mitään todellista arvoa” | Kauppalehti

Huom! Kryptovaluuttojen huippuasiantuntija 👀 

Olisi mielenkiintoista tietää mikä on hänen kryptojen tutkimiseen käytettyjen työtuntien osuus viikkotyötunneista. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2022 03.36

Markettien auloissa on kasa veikkauksen peliautomaatteja ja pelureita. Suosittelen käyttämään kryptokäännytykseen varatut voimavarat heille puhumiseen. Siinä porukassa on varmasti enemmän ihmisiä, joilla ei olisi varaa pelata omilla rahoillaan kuten haluavat.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.5.2022 04.28

Kysymys Castelierolle: Ethereumin steikkaus on tapetilla monessa paikassa ja siitä saatava korko on houkuttelevaa, mutta onko näissä DeFi-ratkaisuissa kuinka suuria riskejä erinäköisiin valuvikoihin, joissa etherit päätyy vääriin käsiin älysopimuksia manipuloimalla?

En osaa itse muodostaa tälle oikein mitään järkevää todennäköisyyttä ja siten pitäydyn vain holdailemaan, koska oletan todennäköisyyden olevan suurempi kuin 0.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.4.2022 08.47

Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

Vuosi 2022 tulee vastamaan seuraaviin kysymyksiin

1. Miksi tarvitsemme markkinapaikkojen sääntelyä?

2. Miksei kannata shortata?

3. Mitä voi seurata, jos on ahne ja typerä samaan aikaan?

 

Täällä sijoitustiedossa on mahdollista perustaa oma sijoituspäiväkirja tällaisille monologeille ja ennustuksille. Pyydän, että perustat itsellesi sellaisen ja jättäisit tämän ketjun spämmäämisen väliin. Mikäli et ole täällä pahantahtoisesti sotkemassa keskustelua tämän ei luulisi olevan ongelma.

Ennustuksistasi kiinnostuneet seuraavat sinua varmasti päiväkirjasi puolelle.

Esitän pienen haasteen sinulle. Olet ennustanut BTC kurssin olevan 4.5.2022 alle 29200$. Annat ketjulle rauhan seuraavaksi kahdeksi viikoksi ja mikäli ennustuksesi ei täyty jätät ketjuun kirjoittamisen väliin seuraavaksi 12 kuukaudeksi.  

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.3.2022 10.23

Olen kuunnellut nyt jonkin verran Bankless-podcastia ja he ovat saaneet maalattua minulle kuvan siitä, että tämä tuleva POW -> POS siirtymä tulee vaikuttamaan seuraavasti:

-Uusien ethereiden synty markkinoille putoaa 90%

-Steikkaajat alkavat saada ~10% vuotuista tuottoa, joka maksetaan ethereinä jotka voi laittaa uudelleen töihin

-Pakote myydä ethereitä sähkönkulutuksen kattamiseksi katoaa käytännössä täysin

-Kysyntä tulee ylittämään tarjonnan voimakkaasti, jolloin hinta nousee ruokkien steikkaajien tuottoja, koska tuotot maksetaan ethereinä. Kasvattaen kysyntää entisestään, joka ruokkii…

(-Puolen vuoden siirtymäjakson aikana steikkaajat eivät voi myydä kolikoitaan markkinoille, jolloin uusia ethereitä ei tule lainkaan markkinoille.)

Tässä syntyy PikkuPron termistöä käyttäen sellainen helvetinkone, että oksat pois. Eikä tällaisesta koneesta ole hyvä jäädä ulkopuolelle, jos sellaiseen on mahdollista päästä mukaan.

Kuulisin kuitenkin mielelläni, että jos tässä on joku valuvika, jota en ole ymmärtänyt / eth-maksimalistit eivät ole kertoneet.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 19.3.2022 03.49

Raise Your Weapon kirjoitti:

 

Tarkoitukseni oli kysyä että mikä saa ihmiset peukuttamaan alas mutta eivät kommentoimaan itse postausta? Mielelläni kuulisin vastaväitteitä suuntaan jos toiseenkin. 

Tuot esille ajatuksen siitä, että Venäjän aloittama hyökkäyssota olisi joltain osalta NATOn vika. Perustelet väitteesi sillä, että mikähän mahtaisi olla lukijan mielestä USAn reaktio tilanteelle, jossa Kiina rakentaisi Meksikon rajalle sotilastukikohtia.

Tämän jälkeen päätät tuoda esille, että sodan syistä on hyvä luento vuodelta 2015. Luento kestää 74 minuuttia, etkä vaivaudu kirjoittamaan mitään tiivistelmää, edes ranskalaisin viivoin siitä mikä on luennon keskeinen sisältö. Tämä aikana, jolloin internetissä tehtävä mielipidevaikuttaminen on varmaan kovimmilla kierroksilla koskaan. Ei minua kiinnosta käyttää yli tuntia tuntemattomaan videoon, jonka tuntematon nimimerkki laittaa ensimmäisenä viestinään.

Mikäli olisin katsonut luennon ja minulla olisi eriäviä mielipiteitä, en voisi esittää niitä luennoitsijalle vaan videon linkittäneelle taholle, jolla ei välttämättä ole mitään kykyä käydä aiheesta keskustelua tekstimuodossa. Suuri riski olisi, että kysymyksiini vastaisi seuraava yli tunnin luento samalta kaverilta tai joltain muulta samaa mieltä olevalta ihmiseltä.

Suoritus on alapeukun arvoinen.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.3.2022 12.25

Tinggeli kirjoitti:

 

HC Bailut kirjoitti:

 

 

Tämähän edellyttää sitä, että se data-keskuksen sähkökin tuotetaan päästöttömästi.

Se on totta, että alun perin kaikkea sähköä ei välttämättä ole tuotettu päästöttömästi, mutta kymmenien megawattien tehoinen datakeskus muuttaa tämän sähkön lämmöksi joka tapauksessa, otettiin lämpöä talteen tai ei. Siirrettäessä tämä lämpöenergia kaukolämpöverkkoon otetaan internetin pyörityksen sivutuote hyötykäyttöön ilman, että lisätään päästöjä ilmakehään.

Mielestäni tällöin voidaan kutsua tuotetta päästöttömäksi kohtalaisen puhtaalla omatunnolla.

Näytä koko viesti