3.2.2022 - 16:39

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Nykyinen työmoraalini on aika heikko, kun tunnen tehneeni isonkin työn, kun täytin kolme "limitation of benefits" sitoumusta Nordnetille. Ja ei nämä eivät olleet sopimuksia siitä, etteivät ystävät nussi keskenään. Tämä ihan von Fyrkendahlin pyynnöstä mukahauskana faktana tiedoksi kaikille😎.

En missään tapauksessa usko, että saisin lisää ja monikulttuurisempia lukijoita kirjoittamalla kuin Mikael Rautanen. Tokihan olisi sijoittajan perspektiivistä toivottavaa, että julkaistaisiin mielellään päivittäin seuraavan päivän nousija ja lisäksi vielä kerrottaisiin mikä on seuraavan viiden vuoden paras sijoitus. Ja tehtäisiin tämä niin, etteivät mimosankukatkaan nuupahda. Ja, että meillä olisi mahdollisimman vähän lukijoita. Mutta oikeilla nimillä saamani palaute on liki sataprosenttisesti kannustanut jatkamaan samaan malliin. Tämä palaute pitää sisällään muuten myös naispuolisia lukijoita.

Poikkeuksena iskä, jonka mielestä olen liian rivo. Ja yksi pokerikollega, joka yrittää painaa oikeaa nappia kertomalla, että taitavan kirjoittajan ei tarvitse käyttää kirosanoja. Mutta näistäkin jälkimmäinen vielä lukee tekstejäni.

Kävin eilen lockdownin jälkeen ensimmäisen kerran salilla. Ei jumalauta oli rauta raskasta. Olin tosin pikkukankkusessa ja kaksi kuukautta taukoa 54-vuotiaalle on aika paha rasti. Nyt pitäisi vain sitten nöyrästi vuodessa paikata kahden kuukauden vahingot. Viluttaa kuin isoa oravaa.

Pro bono -keikkojen tekeminen muuten poikii muuten kivasti uusia pro bono -keikkoja.

Hilpeää oli, että jälkeeni esiintynyt Sauli Vilén painotti täsmälleen samoja asioita uusille listautujille kuin mie: Älkää puhuko paskaa, liiketoiminnan hoitaminen hyvin on parasta viestintää ja ipossa muistakaa piensijoittajia. Sekä tietysti osakkeita mielellään 1.) henkilöstölle 2.) asiakkaille.

Surullista oli se, että Sulon esitys oli omaani paljon jäntevämpi ja parempi, joskin selvästi pidempi. Tosin sillä oli epäreilusti powerpointteja tukenaan. Mutta vaikutti siltä, ettei se niitä oikeasti tarvitse. Mie sen sijaan tein muutaman ranskalaisen viivan lämpiössä, eli ns. jäätymislapun. Olin kyllä tosiaan melko huono. Sen tietää siitä, kun teknikko kehuu, ellei sitä itse muuten tajua.

Tämä tuli itse asiassa selityksenä sille, miksi kävin salilla vasta 2.2., kun olisi päässyt jo ensimmäisenä kahdetta. Tämä "kahdetta" on nykyisin Kotuksen hyväksymä muoto. Alan olla vahvasti sitä mieltä, että Kotus on vihervasemmistolaisten miehittämä. Ne nostavat peukun ylös, kun kieliopin opiskelua väistelleet vasemmistoministerit taivuttavat sumea väärin ja nimittävät loukkaaviksi kaikki sanat, mitä Antifa vaatii.

Sain kirjanpitäjältä yhden yhtiöni verolaskelman. Veroetuuteni, joista kaikki yksityiset yhtiöt Timo Harakan ja Lauri Finerin mukaan nauttivat, maksoivat tällä kertaa sellaiset 600K. Saa kuitenkin onnitella. Mummini esitteli miulle kerran siihenastisen toriuransa kookkainta liikevaihtoveroshekkiä. Mie sanoin, että siullahan on sitten ollut ennätysmyynti. Ei muuten esitellyt enää ikinä niitä shekkejä, vaikken ede huomannut tinkiä mitään bonuksia.

0
0
3.2.2022 - 16:59

ItiksenKiekko

+326
Liittynyt:
8.7.2017
Viestejä:
228
Aki Pyysing kirjoitti:

Sain kirjanpitäjältä yhden yhtiöni verolaskelman. Veroetuuteni, joista kaikki yksityiset yhtiöt Timo Harakan ja Lauri Finerin mukaan nauttivat, maksoivat tällä kertaa sellaiset 600K. Saa kuitenkin onnitella.

Onnea! Ensi vuonna on sitten taas hivenen kalliimpaa😉 Ellei tammiralliin ja loppuvuoteen mee pari megaa.

0
0
8.2.2022 - 11:27

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Poikkeuksellisesti luin miulle jossain sijoitusryhmässä tarjotun linkin. Vaikka tiesin Ben Carlsonista ehkä nimen. Mutta täysipäinen linkin jakaja ja lyhyehkö teksti.

https://awealthofcommonsense.com/2022/02/the-8-biggest-investing-myths/

Ei mitään mullistavaa, mutta Larry Birdkin jäi heittelemään joukkuetreenien jälkeen vaikka oli aikansa paras vaparinheittäjä NBA:ssa. Tässä en tarkoita, että mie upottaisin osumia kuten kolmikertainen NBA MVP. Joka sanoi legendaarisen "As far as playing, I didn't care who guarded me - red, yellow, black. I just didn't want a white guy guarding me, because it's disrespect to my game".

Hyvää mieltä: Olen treidaillut Konecranesia mölönä eli tarkistamatta edes Cargotecin hintaa. Mutta tuloksekkaasti. Eilen myin, kun kurssi pomppasi huhuista, että fuusio menisi läpi EU:ssa. Tänään kurssi alas 2,6%. Toteutuessaan fuusio toki olisi positiivinen uutinen, mutta toisaalta monet noudattavat "Buy the rumours, sell the facts". Mie yleensä tämänkin toisinpäin. En tosin ole vielä viimeisiä myyntejä ostanut takaisin.

Pahaa mieltä: Olen palannut salille ja maistuu pashalta. Se menee ohi, mutta unihäiriöt miinuskaloreista iskivät heti päälle. Tuskin menevät ohi.

Hyvää mieltä: Avokki laittoi salikäynnit exceliin. Kävin kotisalilla 2020 132 kertaa ja 2021 137 kertaa. Ihan kohtuullisesti, kun oli vierassalejakin ja joulukuussa olin ensin flunssassa ja sitten paluu vähän vilutuksesta viivästyi. Meinasin aloittaa joulun jälkeen ja sitten Krista Kiuru sai salit kiinni kuukaudeksi. Kesä tulee muuten 2.3. Näin Kristan 26.1. Olympiastadionilla ja eikäs se ollut kuu kiurusta kesään?

Pahaa mieltä: Menin puntarille eilen salin jälkeen ja vaaka näytti tasaluvun 111,1 kiloa. Voi Jeesuksen Perkele. Vaikka tiesinkin, että kun palaa salille, tulee lihaksiin pari kiloa nestettä melko rivakasti.

0
0
13.2.2022 - 16:31

hauturi

+3085
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2313
Aki Pyysing kirjoitti:

vaaka näytti tasaluvun 111,1 kiloa.

Katos perhanaa. Aki painaa enemmän kuin minä (on toki myös paljon pidempi ja lihaksikkaampi, mutta unohdetaan se). Veikkaan että tämä on ensimmäinen kerta ainakin 20 vuoteen.

0
0
22.2.2022 - 10:59

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Sotatilanteissa yleensä ostan osakkeita. Tällä kertaa ostin jo ennen sotaa.

Ostin eilen Fortumia, Nokiaa ja Cityconia + yhtä pikkukioskia. Tämä siksi, että tykkään tunkea rahaa suuhuni. Putler-analyysini osoittautui ainakin osin kestämättömäksi. Joten tyhmästä päästä kärsii koko salkku.

Ukrainan tilanteen raukeaminen ilman saktioita olisikin ollut sellainen voitto, että en olisi luultavasti kestänyt leijumatta. Meinasin jo tuossa yksi päivä ennen Citykanin osaria postata tosi makeita käyriä viimeiseltä vuodelta ja viideltä. Sitten onneksi tulin järkiini, ja tämä lohduttaa paljon. Sekä se, että kaikki eiliset ostokseni olin kalliimmalla tänä vuonna myynyt.

Nyt ajattelin ensin ostaa dropanneiden kiinteistösijoitusyhtiöiden osakkeita niin perkeleesti. Ulkomaanpellet näissä tilanteissa tuuppaavat Itämaata aina pihalle ja mie oon aina kopannut. Tosin this time is different, koska tuottovaateet voivat täällä hyvin lähteä nousuun. Tai sanoisinko, että lähtenevät, osa ulkkarirahasta satavarmasti karkaa. Ja lisäksi keskipitkällä tähtäyksellä saattaa olla Suomellakin vihollinen tai ainakin pakolaiset porteilla.

Näiden mixed feelingsien jälkeen yritin ostaa Cityconia @6,95 ja sitten @7,00. Molemmissa haroin tyhjää. Siitä en nyt tähän hätään nosta, osakemarkkinoilla ei ole nähtävissä vielä varsinaista paniikkia. Kohta saatetaan nähdä, koska on selvää, että Putin yrittää viedä tankkinsa Naton rajoille asti.

Fortumissa en lähtene rakentelemaan mitään average downia. Fortumin Venäjän sijoitusten kansallistaminen on ihan relevantti riski. Ottaa häntä sitten, kun ne diskontataan alle nollan arvoisiksi. Niin ne markkinat yleensä kriisitilanteissa tekevät.

Mutta parempi olla onnekas kuin taitava. Eiliset ostokseni olivat salkun kokoon nähden kynäkauppaa. Miulla on Stockan bondia ja Aspirea odottelemassa erääntymistä ja ehkä vielä jotain earnouttejakin pörssin ulkopuolisista myydyistä tulossa. Jo tässä vaiheessa veikkaan, että miulla on viiden vuoden päästä aika messevästi indeksit kymmenenä vuotena biitanneet käppyrät esitellä. Tämä tosin lähinnä jos Putler saadaan pysäytettyä Vaalimaan torjuntataisteluissa.

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen olisi pitänyt liittyä Natoon jo kauan sitten ja säilyttää maamiinatkin. Kiitos Tavjojen ja Kilppareiden, näin ei käynyt. Mutta nyt näen ensimmäistä kertaa Suomen lähivuosina liittymisen jo hyvinkin mahdollisena. Alkaa vakuutus monille kelvata, kun talo jo palaa. Mie joka en ota kaikkia pakollisia vakuutuksiakaan, vähän ihmettelen ihmisten logiikan kummallisuutta. Tosin en paheksu, koska rahani olen tehnyt enimmäkseen muiden logiikan puutteen kustannuksella.

Itärajalla syntyneenä neljännesvenäläisenä olen kannattanut Natoon liittymistä Lipposen ykkösen ajoista asti. Ryssä on ryssä, vaikka vodkassa keittäisi. (Tosin oikeasti tulen hyvin toimeen venäläisten kanssa. Yhteiskuntajärjestelmäänsä ja -järjestykseensä olen aina suhtautunut epäillen.) 

 

0
0
22.2.2022 - 11:36

PikkuPro

+5760
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2798

Hah, en ole aiemmin huomannut Aki sun käyttäneen "Putler" väännöstä. Saatan pölliä. Todella sopiva tähän ja kiva kuulla, että en ole ehkä ihan yksin kun oikeasti nään häiritsevän paljon yhtäläisyyksiä historiaan.

Yksi vähemmän itsestään selvä on tämä. Molempien vanhoja kuvia kun katsoo, niin luikkuja epävarman oloisia hahmoja ovat. Putler vielä 2000-luvun alussakin, presidenttinä. Kelataan eteenpäin niin molemmat saaneet ryhtiä, fyysisyyttä ja mikä "huvittavinta", Jäätävät pömpöösit ympärilleen. Eli ylimassiiviset rakennukset jne...onhan noi Putlerin "vastaanottohuoneet" länsijohtajille suoraan Borat-kamaa (*), ei siinä ole Koronalla kuin peite-arvo.

Hitlerhän suunnitteli Berliinin tilalle Germaaniaa. Speer käytti tähän hulluuteen paljon aikaresursseja ja oleellista oli, että oli kopioita muun maailman ihmeistä mutta kertaistettuna. Pääkupoli oli muistaakseni 8 kertaa Vatikaanin vastaavaa suurempi jne. Siis yksi selkeästi Putlereita yhdistävä on arkkitehtoorinen suuruudenhulluus. Mutta valitettavasti ei todellakaan ainut yhdistävä, tämä vain näitä ei-itsestäänselviä. frown

*) oikeammin jatko-osan,"diktaattori" kamaa, mutta niin paljon tuntemattomampi tekele kuin Borat.

0
0
22.2.2022 - 11:38

hauturi

+3085
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2313
PikkuPro kirjoitti:

Eli ylimassiiviset rakennukset jne...onhan noi Putlerin "vastaanottohuoneet" länsijohtajille suoraan Borat-kamaa (*), ei siinä ole Koronalla kuin peite-arvo.

Kuinkahan iso osa niistä on nyt rakennettuja ja kuinka paljon aiemmilta johtajilta perittyjä?

Toki se pikku datsha (sp?) siellä Mustanmeren rannalla on ihan suuruudenhullu, mutta se kai on vielä pahasti kesken, eli kuvat eivät liene sieltä?

0
0
22.2.2022 - 12:18

mskomu

+1337
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666
Aki Pyysing kirjoitti:

--

Kohta saatetaan nähdä, koska on selvää, että Putin yrittää viedä tankkinsa Naton rajoille asti.

--

Mielestäni tämä lause ei ollut irrllinen tai anna väärää kuvaa, niin vain lyhyt lainaus. En pidä missään nimessä mahdottomana ja vaikea Putlerin toimia on ennustaa. Silti mielestäni rohkea veikkaus. Itsestä tuntuisi todennäköisemmältä, että tavoitteena on koko ajan ollut ottaa Itä-Ukrainan alueet ja tällä näyttävällä teatterilla saatiin paljon pahemmat skenaariot valtavirtaan, joten jos Putler jättää leikin tältä erää tähän ja tyytyy Itä-Ukrainan liittämiseksi Venäjään, niin pakotteet voivat olla huomattavasti kevyempiä. Länsimaat voivat ajatella, että: "Selvittiin säikähdyksellä ja omaa erinomaisuuttamme saatiin vältettyä suursota". Verrattuna siihen, että Putler olisi alusta alkaen tehnyt selväksi, että tulee viemään Itä-Ukrainan ja sitten olisi tehnyt niin.

Vähän tätä silmällä pitäen olen ostellut osakkeita tänään ja eilen, joskin jälkiviisaasti monia saisi nyt halvemmalla.

0
0
22.2.2022 - 17:33

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657
mskomu kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

--

Kohta saatetaan nähdä, koska on selvää, että Putin yrittää viedä tankkinsa Naton rajoille asti.

--

 

Mielestäni tämä lause ei ollut irrllinen tai anna väärää kuvaa, niin vain lyhyt lainaus. En pidä missään nimessä mahdottomana ja vaikea Putlerin toimia on ennustaa. Silti mielestäni rohkea veikkaus. Itsestä tuntuisi todennäköisemmältä, että tavoitteena on koko ajan ollut ottaa Itä-Ukrainan alueet ja tällä näyttävällä teatterilla saatiin paljon pahemmat skenaariot valtavirtaan, joten jos Putler jättää leikin tältä erää tähän ja tyytyy Itä-Ukrainan liittämiseksi Venäjään, niin pakotteet voivat olla huomattavasti kevyempiä. Länsimaat voivat ajatella, että: "Selvittiin säikähdyksellä ja omaa erinomaisuuttamme saatiin vältettyä suursota". Verrattuna siihen, että Putler olisi alusta alkaen tehnyt selväksi, että tulee viemään Itä-Ukrainan ja sitten olisi tehnyt niin.

Tämä saattaa hyvin olla tämän kriisin akuutti lopputulos. Ehkä olisi pitänyt muotoilla "yrittää, jos vain näyttää riittävän helpolta". En siis tarkoittanut, enkä ainakaan toivo, enkä edes ota positioita sen mukaan, että Kievissä partioivat kohta venäläispanssarit. Mutta kazak berjot što ploha ležit. Eli Putin vie kyllä panssarinsa kaikille Naton rajoille, minne helpohkosti pääsevät. Valko-Venäjällehän niitä juuri aikamoinen läjä luiskahti. 

Liikevenäjä ykkösessä 1986 muuten opetettiin venäjän translitterointi = kyrillisisistä kirjaimista latinalaisiksi. Miksikö? Koska Neuvostoliiton kanssa käytiin kauppaa teleksin välityksellä, jossa ei kyrillisiä kirjaimia ole. Vielä 1988 saamassani upeassa "Sijoitusneuvoja" käyntikortissa oli muistaakseni HSSP:n teleksin numero. Itse laitetta en kuitenkaan ole koskaan käyttänyt.

0
0
24.2.2022 - 08:48

mskomu

+1337
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
666

Käsi pystyyn virheen merkiksi. Tällä kertaa en varsinkaan olisi halunnut olla väärässä ja tässä ei edes harmita osakesalkun kohtalo.

0
0
24.2.2022 - 23:46

Max

+25
Liittynyt:
2.1.2016
Viestejä:
32
Aki Pyysing kirjoitti:

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen olisi pitänyt liittyä Natoon jo kauan sitten ja säilyttää maamiinatkin. Kiitos Tavjojen ja Kilppareiden, näin ei käynyt. Mutta nyt näen ensimmäistä kertaa Suomen lähivuosina liittymisen jo hyvinkin mahdollisena. Alkaa vakuutus monille kelvata, kun talo jo palaa. Mie joka en ota kaikkia pakollisia vakuutuksiakaan, vähän ihmettelen ihmisten logiikan kummallisuutta. Tosin en paheksu, koska rahani olen tehnyt enimmäkseen muiden logiikan puutteen kustannuksella.

Itärajalla syntyneenä neljännesvenäläisenä olen kannattanut Natoon liittymistä Lipposen ykkösen ajoista asti. Ryssä on ryssä, vaikka vodkassa keittäisi. (Tosin oikeasti tulen hyvin toimeen venäläisten kanssa. Yhteiskuntajärjestelmäänsä ja -järjestykseensä olen aina suhtautunut epäillen.)

Miten se Natoon liittyminen lähivuosina onnistuu?

Suomen liittyminen olisi Venäjälle 1300 kilometriä uutta Nato-rajaa Pietarin ja Kuolan niemimaan läheisyydessä. Putin on aika selvästi ilmoittanut, että Venäjä ei salli Naton itälaajentumista missään tapauksessa ja on valmis käyttäämään sotilaallista voimaa naapureitaan vastaan.

Pääministeri Marin ilmoitti, että "Venäjän toimilla ei ole mitään vaikutusta Suomen Nato ratkaisuihin eikä Venäjä voi meihin vaikuttaa."  Aika naivia puhetta Suomen johtavalta poliitikolta.

0
0
25.2.2022 - 10:44

sijoittelija22

+61
Liittynyt:
15.11.2019
Viestejä:
53
Max kirjoitti:

Pääministeri Marin ilmoitti, että "Venäjän toimilla ei ole mitään vaikutusta Suomen Nato ratkaisuihin eikä Venäjä voi meihin vaikuttaa."  Aika naivia puhetta Suomen johtavalta poliitikolta.

Tavallaan olen samaa mieltä siitä, että pääministeri on väärässä tässä, mutta tässä on tärkeä muuttuja. Jos haluaisimme liittyä natoon, myöntäisikö pääministerimme, että Venäjän uhka on korkealla jonka takia täytyy harkita Natoa? Ei tietenkään, liittyminen täytyisi tehdä sanallakaan Venäjää mainitsematta, vaikka kaikki varmasti ymmärtävät mistä on kyse.

Itsehän olen tosin sitä mieltä, että paras ratkaisu Suomelle olisivat Moskovaan ja Pietarin tuhoamiseen riittävät ydinohjukset, katsotaan sitten onko ryssällä pokkaa pelata korttinsa.

0
0
25.2.2022 - 19:38

Max

+25
Liittynyt:
2.1.2016
Viestejä:
32
sijoittelija22 kirjoitti:

 

Max kirjoitti:

Pääministeri Marin ilmoitti, että "Venäjän toimilla ei ole mitään vaikutusta Suomen Nato ratkaisuihin eikä Venäjä voi meihin vaikuttaa."  Aika naivia puhetta Suomen johtavalta poliitikolta.

 

Tavallaan olen samaa mieltä siitä, että pääministeri on väärässä tässä, mutta tässä on tärkeä muuttuja. Jos haluaisimme liittyä natoon, myöntäisikö pääministerimme, että Venäjän uhka on korkealla jonka takia täytyy harkita Natoa? Ei tietenkään, liittyminen täytyisi tehdä sanallakaan Venäjää mainitsematta, vaikka kaikki varmasti ymmärtävät mistä on kyse.

Itsehän olen tosin sitä mieltä, että paras ratkaisu Suomelle olisivat Moskovaan ja Pietarin tuhoamiseen riittävät ydinohjukset, katsotaan sitten onko ryssällä pokkaa pelata korttinsa.

Joo, mielestäni pääministerin on ihan turhaa julkisuudessa puhua Suomen hakevan Naton jäsenyyttä silloin kuin Suomea huvittaa ja Venäjällä ei ole asiaan mitään vaikutusta. Perinteinen hakuprosessi on aika mahdoton tällä hetkellä. Putin on selkeästi ilmoittanut käyttävänsä sotilaallista voimaa, jos Nato laajenee Venäjän itärajalle. Yhdysvaltojen turvatakuut Suomelle ja Ruotsille per heti on mahdollinen vaihtoehto, julkinen keskustelu Natoon liittymisestä on turhaa.

 

0
0
26.2.2022 - 13:41

Juha X

+473
Liittynyt:
28.12.2020
Viestejä:
183

Hiljaa hivuttamalla.

Suomi on lähestynyt Natoa jo vuosikaudet: rauhankumppanuus, yhteisharjoitukset, yhteensopiva kalusto, jne. Jos tähtien asento loksahtaa kohdalleen, vuosi 2022 nytkäyttää jäsenyysneuvotteluja eteenpäin.

Putin on päättänyt laajentaa etupiiriään lähiulkomaihin. Suomi vartoo vuoroaan. Jonossa on edellä muita. Nato laajentaa rauhan piiriä. Pax-Nato on ollut Euroopan historiassa poikkeuksellisen pitkä ja laaja-alainen.

Nyt on paras aika liittyä Natoon sitten 1990-luvun. Putin on kiinni jäätyneissä ja jäätävissä konflikteissaan.

Kansan kannatus on ensimmäinen edellytys jäsenyydelle. Kun valtiojohto ei ole lähettänyt viestiä kansalle, kansa viestittää valtiojohdolle.

Kuva ei ole Venäjän pörssi-indeksistä tai ruplan kurssista. Kyse on kansalaisaloitteesta: Suomen Nato-jäsenyydestä kansanäänestys (https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9866).

Ehkä se indikoi jotakin kansan tunnoista.

0
0
26.2.2022 - 14:10

Crusader

-11
Liittynyt:
17.9.2020
Viestejä:
215

Kansalaisuusvelvoite suoritettu, jos vielä joku on NATO vastainen niin pitäisi tutkituttaa pää ja julistaa holhoukseen. 

0
0
26.2.2022 - 15:19

Simo Karjamaa

+230
Liittynyt:
8.11.2020
Viestejä:
47
Crusader kirjoitti:

Kansalaisuusvelvoite suoritettu, jos vielä joku on NATO vastainen niin pitäisi tutkituttaa pää ja julistaa holhoukseen. 

 

Samaa mieltä! Allekirjoitin äsken.

0
0
26.2.2022 - 15:41

tonza

+1182
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
594
Juha X kirjoitti:
Kansan kannatus on ensimmäinen edellytys jäsenyydelle. Kun valtiojohto ei ole lähettänyt viestiä kansalle, kansa viestittää valtiojohdolle.

Mielenkiintoista seurata, miten suomalaisten natokanta kehittyy. Perinteisestihän Natoa on kannattanut selvä vähemmistö suomalaisista. Edellisessä kyselyssä 43 prosenttia kyselyyn vastanneista kannatti liittymistä.

43 prosenttia suomalaisista kannattaisi Natoon liittymistä, jos presidentti ja pääministeri katsovat sen olevan Suomen edun mukaista

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008617241.html

Tein kyselyn oman kaupunkini Face-ryhmässä, siellä kannatus oli vain noin 30 % (vastaajia noin 400).

0
0
26.2.2022 - 18:16

Reeti

+56
Liittynyt:
30.12.2015
Viestejä:
46

> Perinteisestihän Natoa on kannattanut selvä vähemmistö suomalaisista. Edellisessä kyselyssä 43 prosenttia kyselyyn vastanneista kannatti liittymistä.

 

Eikö ennemminkin pitäisi sanoa, että selvä vähemmistö suomalaisista vastustaa NATOon liittymistä? Saman tutkimuksen mukaan nimittäin "27 prosenttia kyselyyn vastanneista vastustaisi Natoon liittymistä "

0
0
27.2.2022 - 19:05

TL

+1162
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
899

Hyvä kirjoitus. About kaikesta samaa mieltä, etelä-arjalaisia koskevista kohdista en tosin osaa sanoa oikein mitään. 😉

0
0
28.2.2022 - 09:14

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Paluuni pokeripöytiin toi olympiakultaa lätkässä, sodan Ukrainaan ja koronan. Tosin melko leppoisat oireet, joita olen hoitanut vaihtelevasti rommitoteilla ja teehen sekoitetulla Ruskii Standardilla. Nyt pitää siis lääkitystä vaihtaa.

Kunhan tästä tokenen, olen hyvin pahalla päällä vaa'alla ja salilla käytyäni. Odotettavissa on väkikivaltaa ja päihdeongelmia.

Valitettavasti tämä ei ole sellainen väsyttävä korona, vaan nukun ihan miten sattuu. Esim. kolme tuntia yöllä, kaksi päivällä ja sitten vielä yksi jossain välissä on hyvin tavanomainen tapahtuma.

Jotain osakkeita tällä viikolla ostanen, koska tavanomaiset kujalla olevat tahot ovat indikoineet kaikkien osakkeiden myymistä. 

0
0
28.2.2022 - 09:58

Stuga

+67
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
104
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Voi antaa tänne esimerkiksi pyyhkeitä. 

Ihan vaan sellaista haluaisin kertoa että jos sanot jonkin asian todennäköisyydeksi 20% ja se kuitenkaan toteutuu se ei välttämättä tarkoita että olit väärässä. Todennäköisyydet on monille vaikea ymmärtää. Hieman ehkä yllätyn että sinä kuulut siihen joukkoon.  :-)

0
0
28.2.2022 - 10:11

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657
Stuga kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Voi antaa tänne esimerkiksi pyyhkeitä. 

 

Ihan vaan sellaista haluaisin kertoa että jos sanot jonkin asian todennäköisyydeksi 20% ja se kuitenkaan toteutuu se ei välttämättä tarkoita että olit väärässä. Todennäköisyydet on monille vaikea ymmärtää. Hieman ehkä yllätyn että sinä kuulut siihen joukkoon.  :-)

Ymmärrän tämän kyllä. Mutta en halua mennä sen taakse, koska arvioni hyökkäyksen todennäköisyydestä oli kyllä virheellinen. Miten paljon alakanttiin, en halua pohtia. Sen sijaan mennään eteenpäin ja pannaan Tampere sekaisin. https://www.youtube.com/watch?v=XgFwrvT_rBQ

0
0
1.3.2022 - 17:57

Trolli

+473
Liittynyt:
21.10.2018
Viestejä:
425

Suurin yllätys tässä oli se, että saatiin aikaseks tällaset pakotteet. Alkuun ei näytetty saavuttavan yhteisymmärrystä pakotteista ja pörssikin otti hyvin ylös Venäjän hyökkäyksen jälkeisestä dipistä. Tässä ollaan nyt tilanteessa, jossa Putinin on melko vaikee perääntyä tai taipua rauhaan. Ihan pienillä saavutuksilla venäläiset tuskin hyväksyy nyt syntyneitä talouden ongelmia. Sota voi vielä kärjistyä melko pahaksikin tai sitten venäjän johdossa tapahtunee suuria muutoksia.

0
0
1.3.2022 - 18:50

luxa

+71
Liittynyt:
4.11.2018
Viestejä:
131

Ihminen on erehtyväinen ja lehmä märehtiväinen. Minä kyllä tykkään kun ihminen uskaltaa esittää oman mielipiteensä. Myönnettäköön, että Putini tuli pahoin aliarvioitua. Itse kuulun myös tähän joukkoon.......crying

0
0
3.3.2022 - 08:12

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Kansallisen yhtenäisyyden nimissä retwiittasin Matias Mäkysen jälkeen Iiris Suomelaa. Muotoilin viestin Iirikselle vielä vähemmän vittuilevaksi, koska virheät ovat paljon pahempia uhriutujia kuin demarit. En siis kaipaa blokkeja, enkä ole saanut muita kuin jonkun silakkalistan perusteella. Imo en ole siis saanut twitterkäytökselläni yhtään. Ystäväni ja samanmielisiä hyvin pitkälti edustava Kimmo Matikainen saa blokin noin joka toiselta, kenelle kommentoi mitään😎. Mutta jokainen valitsee itse tyylinsä ilmaista itseään. Tosin huolellinen lukija voisi tuosta miunkin Iiris-twiitistä löytää pientä piilovittuilua (tai oikeastaan aika isoa), mutta eivät ihmiset näinä aikoina juuri pysähdy lukemaan ja miettimään. Vaan lukevat lähinnä saatteen hätäisesti ja sitten välittömästi raivolla someen aiemman käsityksen mukaista palautetta.

Mie sen sijaan olen pohdiskellut Light Lonkeron kanssa hyökkääkö Putin Suomeen jossain vaiheessa. Ja olen tullut tulokseen, että ei se hyökkää, vaikka jättäisimme Nato-hakemuksen. Suomen väittäminen aggressiiviseksi naapuriksi olisi liian paksua juuri pietarilaisille. Ja Pietarista Putin on kotoisin. Ja olen vieläkin sitä mieltä, että Putler välittää vain omasta hyvinvoinnistaan ja on huolissaan, että sille käy kuin Muammar Gaddafille tai Saddam Husseinille.

Hakeeko Suomi Natoon ratkaisee osakestrategiani aika pitkälle. Mie painan sijoitusasteen taas 120 pinnaan, jos näyttää siltä, että meistä tulee Naton jäsen. Suurimpana esteenä tällä hetkellä näen mahdollisesti tasavallan presidentin. Turkkilaisilta voitaisiin ostaa vaikka niitäö kivoja lennokeita sen verran, että hyväksyvät meidät Natoon. Muut jäsenvaltiot tuskin ovat ongelma.

Pidän siis epätodennäköisenä Venäjän hyökkäämistä Suomeen, vaikka ei Natoon mentäisikään. Mutta löysässä hirressä roikkuvassa valtiossa on nihkeää tehdä investointeja, ja osakkeiden tuottovaateiden kuplaantua. Lisäksi poliittiset tilannearvioini ovat viime aikoina olleet horjakahkoja.

Netto-ostelen kuitenkin kuoppiin varovasti. Poltan siis Aspire-rahoja jo ennen kuin olen ne saanut. Luottolimiitit ovat ihana asia. Lisäksi jätin verottajalle maksamatta. Päätös oli eilen, eli maksan vasta verolipulta, en omaehtoisesti. Tästä juoksee kahden prosentin verovähennysklvoton korko eli efektiivisesti 2,5 prosenttia. Tuskin käytän näitä rahoja (=vedä limiittejä pohjaan), mutta toisaalta sota-aikana on helvetin tärkeää olla ammukjsia varastossa.

P.S. Light lonkeroa siksi, että yksi pieni tyttö kysyi, voisiko se hakea koronatalouteen jotain. Lonkero oli loppu (muu viinahuolto toki kunnossa), joten sanoin joo, light lonkeroa. Sitten se kysyi paljonko, sanoin "Sen verran kuin jaksat kantaa". Tuli 42 tölkkiä.

0
0
3.3.2022 - 12:56

PikkuPro

+5760
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2798

"Ja olen tullut tulokseen, että ei se hyökkää, vaikka jättäisimme Nato-hakemuksen."

"Pidän siis epätodennäköisenä Venäjän hyökkäämistä Suomeen, vaikka ei Natoon mentäisikään. "

 

Ihan vain tarkennuksena kun itse jouduin lukemaan rivien välejä ja ehkä joku muukin. Onko sulla kantaa siihen, kummassa skenaariossa on varmempaa, että Venajä ei hyökkää Suomeen? Kysyn, koska arvostan näkemyksiäsi, tässäkin.

Oma näkemykseni on, että NATOon meno on vähän kuin avioero. Siinä prosessin eri vaiheissa on erinäisiä nihkeyden vaiheita ja riskejä mutta perillä on kyllä kivempaa/turvallisempaa. Tästä syystä sen hakemuksen jätön kynnys on varsin suuri ja vaatii rohkeutta.

Nyt on imo aika erota tästä tapa-puolueettomuudesta. Putrer on mennyt pettämään ja aika laskelmoidusti.

0
0
3.3.2022 - 17:23

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657
PikkuPro kirjoitti:

Onko sulla kantaa siihen, kummassa skenaariossa on varmempaa, että Venajä ei hyökkää Suomeen?

On. Jos Suomi liittyy Natoon, on paljon varmempaa, että Venäjä ei hyökkää Suomeen kuin jos SUomi jää ulkopuolelle. SIlloin se on jopa lähes täysin varmaa, vain diktaattorin täydellinen sekoaminen ja armeijan sen totteleminen optiona. Hakemusvaiheessa ilman turvatakuita riski olisi ehkä isompi, kuin jos ei haettaisi. Tämä vähän epäselvä tilanne. On siinä kuitenkin sitten toteuttamista hyökätä Suomeen vain sen takia, että sen Nato-yhteensopiva armeija on lopulta liittymässä Natoon. 

0
0
4.3.2022 - 15:18

Aki Pyysing

OP
+12111
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6657

Mie lämpenin ostamaan helpoilla irtorahoilla kaikenlaista. Tosin niitä samoja, mitä ennestäänkin. Citykania, TietoEvryä, Sampoa, Konecranesia ja Fortumia.

Jems Stoltenberg vakuutti miut, että Suomi ja Ruotsi on kohta Natossa. Lisäksi Putlerilla vaikuttaisi olevan bensat vähissä. Näistä jälkimmäinen on vaarallinen, mutta lähden pohdinnoissani siitä, että jos se painaa nuke-nappia, niin sitten tämän päivän ostot ovat pieni murhe.

Vähän harmittelen, etten alkuviikosta myynyt juuri mitään, vaikka loppuviikon droppi oli imo aika kirkossa kuulutettu.

Lopetin siis kuoppiin varovasti ostamisen ja yritin ostatuttaa passiiviselle kimppasijoitusyhtiöllenikin Fortumia. Näistä jälkimmäistä (=yritän ostatuttaa) teen yksi kaksi kertaa vuodessa.

Lisäksi tämä oli vastoin yleisiä periaatteitani, joissa perjantaina jos tehdään mitään niin myydään. Mutta nyt on lyhyt viikonloppu ja tapahtuu tuskin mitään😎.

Toivon siis Jennin miehen tulevan turvatakuut kainalossa kotiin ja maanantaille helpotusrallia Eurooppaan, kun sota näyttäisi pysyvän Ukrainassa.

0
0
7.3.2022 - 23:25

JiSe

+90
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
96

Vähän muuten epäilyttää että nämä Nato neuvottelut jäänevät myöhempään aikaan. Unkarin Viktor Orban vetää edelleen aika vahvasti Putinin haluamaa linjaa. On esimerkiksi linjannut että Unkarista ei saa viedä aseita Ukrainaan.

Toivottavasti kuitenkin saataisiin kerralla taputeltua. Tai edes vahva pohjoismainen kumppanuus Yhdysvaltojen kanssa.

https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-50991
https://www.apu.fi/artikkelit/suomen-nato-jasenyys-voiko-yksi-jasenmaa-…
https://www.reuters.com/world/europe/cee-prime-ministers-hold-talks-lon…

0
0