Pitkän aikavälin maariski – perimmäisten kysymysten äärellä -
Heikin Ashi kirjoitti:

Jos tilanne tässä pokerissa äityy todella huonoksi, on meillä onneksi takataskussa vielä Kiina-kortti. Suomi oli ensimmäisten maiden joukossa, joka sai diplomaattiset koukerot selviksi Kiinan kanssa noin vuosi sen jälkeen, kun Mao Tsetung oli julistanut Kiinan mahtavan kansantasavallan syntyneeksi 1949. Tämä todella muistetaan ja sitä arvostetaan Kiinassa.  Esim. USA solmi Kiinan kanssa suhteet vasta 1979 . Suomi ei kaukokatseisesti ole monen muun länsimaan tavoin kiusannut Kiinaa erityisemmin sen hiukan omaperäisistä ihmisoikeustilanteista.

Suomella ei taida olla mitään Kiina-korttia takataskussa.

Kiina ilmoitti vastustavansa Naton laajenemista yhdessä Venäjän kanssa eli käytännössä Kiina vastustaa myös Suomen liittymistä Natoon.

Teksti löytyy Kiinan ja Venäjän yhteisestä julkilausumasta, joka on aika ikävää luettavaa...

Lainaus:

"The Russian Federation and the People's Republic of China, hereinafter referred to as the sides, state as follows.

--------

The sides oppose further enlargement of NATO and call on the North Atlantic Alliance to abandon its ideologized cold war approaches..."

https://responsiblestatecraft.org/2022/02/12/breaking-down-that-putin-x…

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -
Juha X kirjoitti:

Nyt sitten pitäisi juosta jäsenyyshakemus maaliin asti kompastelematta. Alleenkaan ei saisi laskea, vaikka Putin olisi pelotellut teekutsuilla: Polonium-tsaikat ja Novitšok-parfyymit  on kalsarimyrkyttäjä varannut kaksoisagenteille ja muille maanpettureille.

A-studion haastattelussa Niinistö kävi läpi niitä ongelmia, mitä tapahtuu hakemuksen jättämisen ja hyväksymisen välillä.

Kyllä Euroopan unionilta pitäisi löytyä voimaa ja tahtoa pysäyttää Putin. Ranskalla on ydinase, Macron voisi ilmoittaa Putinille, hyökkäys Suomeen on hyökkäys Ranskaan.

Natoon liittyminen on nyt liian hidas prosessi. Ranskan (ja Britannian) ydinkärkien pitäisi riittää Putinin sotaretken pysäyttämiseen.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka -
Aki Pyysing kirjoitti:

Ja sitten on sellainenkin mahdollisuus, että Niinistö tietää, ettei Nato-hakemuksemme menisi läpi🥶. Sitten voimmekin pelätä täällä ainakin seuraavat muutaman kymmentä vuotta. Löysässä hirressä roikkuminen on muuten mukavaa puuhaa. Siksi olenkin pyrkinyt aina sellaisesta pois, kun on yritetty narua kaulaan laittaa.

Tämä on se pahin vaihtoehto. Zelenskyi on karmea esimerkki Venäjän naapurimaan presidentistä, jolla oli hakemusta sisällä, mutta ei hyväksyttyä jäsenyyttä.

edit.   Tuomioja ja Halonen tehneet aivokuolleita päätöksiä Suomen puolesta. Verenpaine nousee aika tappiin kun lukee Erkin blogia...

https://tuomioja.org/blogi/2018/01/suomi-aseriisunta-ja-ottawan-miinaso…

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
PikkuPro kirjoitti:

 

stocksman kirjoitti:

Ydinohjus Kiovaan voi myös olla Venäjän mielestä tavoitteiden saavuttaminen ja syy vetäytymiselle. Länsi ei kuitenkaan  tule hyökkäämään Venäjälle ydinasein tai muutenkaan tuossa tapauksessa.

 

Kyl siitä seurauksia tulisi. En tiedä mitä mutta seurauksia tulisi jos 6-7fig teurastettaisiin Kiovaan. Esimerkiksi kyllä joku helposti Putlerin tappaisi tai voisi hyvinkin tulla ydinsota sitä kautta, että pakotteet/sanktiot niiiiin totaaliset, että Venäjällä joku lopulta painaisi nappia epätoivoissaan. En siis tiedä, mikä se seurausketju olisi mutta ydinaseen käyttö kaupunkia vastaan imo olisi sellaisen rajan ylitys, josta ei tiedä mikä olisi lopputulos mutta en usko, että napin painosta päättävä taho lopulta selviäsi kuivin jaloin.

 

En usko, että Nato / Jenkit lähettää ydinohjukset Moskovaan, jos Putin käyttää ydinasetta Ukrainassa. Se olisi maailmanloppu käytännössä. Jenkit haluaa rauhoittaa tilanteen ja ovat jo ilmoittaneet Ukrainan presidentille, että kyyti pois Ukrainasta järjestyy. Nukkehallitus Ukrainassa on parempi kuin WW3.

Ukrainan tilanne on uskomattoman paska. Ja samalla Suomen. Luuleeko joku todella että Suomi otetaan tässä tilanteessa NATON jäseneksi?

Venäjä uhkailee NATOa ydinaseilla. Suomen NATO hakemuksen hyväksyminen olisi älytön provokaatio Venäjän suuntaan. Suomen Nato-optio lakkasi olemasta, kun Putin hyökkäsi Ukrainaan. Se vakuutus olisi pitänyt ottaa hyvän sään aikana. Nythän Putin uhkaa käytännössä tuhota "vakuutuksen antajan", jos Suomen NATO-hakemus otetaan edes vastaan. Lännestä ei taida löytyä ketään, joka haluaa kokeilla bluffaako Putin.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
sijoittelija22 kirjoitti:

 

Max kirjoitti:

Pääministeri Marin ilmoitti, että "Venäjän toimilla ei ole mitään vaikutusta Suomen Nato ratkaisuihin eikä Venäjä voi meihin vaikuttaa."  Aika naivia puhetta Suomen johtavalta poliitikolta.

 

Tavallaan olen samaa mieltä siitä, että pääministeri on väärässä tässä, mutta tässä on tärkeä muuttuja. Jos haluaisimme liittyä natoon, myöntäisikö pääministerimme, että Venäjän uhka on korkealla jonka takia täytyy harkita Natoa? Ei tietenkään, liittyminen täytyisi tehdä sanallakaan Venäjää mainitsematta, vaikka kaikki varmasti ymmärtävät mistä on kyse.

Itsehän olen tosin sitä mieltä, että paras ratkaisu Suomelle olisivat Moskovaan ja Pietarin tuhoamiseen riittävät ydinohjukset, katsotaan sitten onko ryssällä pokkaa pelata korttinsa.

Joo, mielestäni pääministerin on ihan turhaa julkisuudessa puhua Suomen hakevan Naton jäsenyyttä silloin kuin Suomea huvittaa ja Venäjällä ei ole asiaan mitään vaikutusta. Perinteinen hakuprosessi on aika mahdoton tällä hetkellä. Putin on selkeästi ilmoittanut käyttävänsä sotilaallista voimaa, jos Nato laajenee Venäjän itärajalle. Yhdysvaltojen turvatakuut Suomelle ja Ruotsille per heti on mahdollinen vaihtoehto, julkinen keskustelu Natoon liittymisestä on turhaa.

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Aki Pyysing kirjoitti:

Muuten olen sitä mieltä, että Suomen olisi pitänyt liittyä Natoon jo kauan sitten ja säilyttää maamiinatkin. Kiitos Tavjojen ja Kilppareiden, näin ei käynyt. Mutta nyt näen ensimmäistä kertaa Suomen lähivuosina liittymisen jo hyvinkin mahdollisena. Alkaa vakuutus monille kelvata, kun talo jo palaa. Mie joka en ota kaikkia pakollisia vakuutuksiakaan, vähän ihmettelen ihmisten logiikan kummallisuutta. Tosin en paheksu, koska rahani olen tehnyt enimmäkseen muiden logiikan puutteen kustannuksella.

Itärajalla syntyneenä neljännesvenäläisenä olen kannattanut Natoon liittymistä Lipposen ykkösen ajoista asti. Ryssä on ryssä, vaikka vodkassa keittäisi. (Tosin oikeasti tulen hyvin toimeen venäläisten kanssa. Yhteiskuntajärjestelmäänsä ja -järjestykseensä olen aina suhtautunut epäillen.)

Miten se Natoon liittyminen lähivuosina onnistuu?

Suomen liittyminen olisi Venäjälle 1300 kilometriä uutta Nato-rajaa Pietarin ja Kuolan niemimaan läheisyydessä. Putin on aika selvästi ilmoittanut, että Venäjä ei salli Naton itälaajentumista missään tapauksessa ja on valmis käyttäämään sotilaallista voimaa naapureitaan vastaan.

Pääministeri Marin ilmoitti, että "Venäjän toimilla ei ole mitään vaikutusta Suomen Nato ratkaisuihin eikä Venäjä voi meihin vaikuttaa."  Aika naivia puhetta Suomen johtavalta poliitikolta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Onko noissa rokotteissa isoa eroa?  Ensi viikolla rokote, pitäisi vielä päättää kumman otan. Pfizer vai Johnson&Johnson?

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Artsipappa kirjoitti:

Biden sai eilen muuten 3,5x enemmän katsojia kun Trump. Eiköhän tämä alla olla taputeltu. 

 

Mr. Biden’s town hall, which aired on a single network, was seen by an average of 13.9 million viewers, compared to 13.1 million for Mr. Trump, according to early data from Nielsen.

https://www.nytimes.com/live/2020/10/16/us/trump-biden-town-halls

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
shaksuka kirjoitti:

Michiganissa Bidenin työtä helpottanee, että osavaltion entinen kuvernööri, republikaani Rick Snyder (vallassa 2016, ja auttoi Trumpia osaltaan tuolloin voittoon) on hypännyt Bidenin kelkkaan. Jos osavaltio äänesti 6 kertaa putkeen demokraattiehdokasta kunnes Trump onnistui voittamaan republikaanikuvernöörin avustuksella...

Rick Snyder ilmoitti julkisesti ennen vaaleja 2016 ettei tue Trumpia presidentiksi.

https://www.nytimes.com/2016/06/03/us/politics/rick-snyder-donald-trump…

June 2, 2016 Gov. Rick Snyder of Michigan will not support Donald J. Trump

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Mäkelä kirjoitti:

Joe Biden on taas antanut kommentteja ja puhui kuinka korona uhreja on jo 120 miljoonaa. En kyllä millään jaksa uskoa että hän selviää kampanjan viimeisistä kuukausista läpi kunnialla kun nyt on jo pahoja ongelmia sanomisissa ja muita outoja sekaannuksia.

Biden maalaa aika synkkää kuvaa. 120 miljoonaa jenkkiä kuollut koronaan ja 150 miljoonaa on ammuttu. Alkaa olla kohta porukat vähissä... 

https://www.newsweek.com/biden-says-over-150-million-americans-killed-gun-violence-since-2007-which-would-third-us-1489115

Näytä koko viesti