Olet täällä

Matkalla lipulle - 4.7.2020 11.40

Arto kirjoitti:

Jonkinlainen nopea murros on menossa. Näissä pitää olla varovainen, koska ei niitä omana aikana helposti huomaa. Mutta intensiteetti on kasvanut vasemmalla niin paljon ja niin nopeasti, että koulutettu arvaus on uskoa vastareaktioon oikealla.

Todellisuudessa mikään ei muutu, mutta aina välillä soditaan. Näin se on aina ollut ja näin se on aina oleva.

 

Pitäisi varmaan pakata kamat ja poistua maasta ennen marraskuun kolmatta. Jos Trump voittaa (tosin epätodennäköistä), kesäkuun mekkalat voi olla pientä alkulämmittelyä.

"Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner."

Näytä koko viesti
Matkalla lipulle - 4.7.2020 11.24

Arto kirjoitti:

Joutuuko NHL:n suurseura luopumaan ikonisesta logostaan? ”Urheilu rajaa automaattisesti joitakin ihmisiä ulkopuolelle”

https://www.iltalehti.fi/nhl/a/316f5c58-842a-40ea-a339-06fa5c95c9df

Se on kyllä jännä, miten yksi sukupolvi voi tuhota kerralla niin paljon, enkä puhu nyt toisesta maailmansodasta.

Helsingin Sanomat vainoaa "vihapuhujia" boteillaan ja propagandallaan. Samaan aikaan se julkaisi erittäin salaista puolustusvoimien materiaalia "sananvapauden" nimissä ja kävi yhtä aikaa oikeutta MV-lehteä tekijänoikeusrikkomuksista.

Ei minua Hesari kiinnostaisi, vaan sen lukijat. Olen törmännyt aivan liikaa Hesarin liturgiaa toistaviin viihtyäkseni täällä.

Washington Redskins joutuu todennäköisesti vaihtamaan nimeä jo ennen NFL kauden alkua. Tulee kiire keksiä uudet nimet ja logot. Aika mielenkiintoisia aikoja eletään...

Näytä koko viesti
Matkalla lipulle - 1.7.2020 09.03

A. Stubilta pientä vittuilua NBC:n haastattelussa Trumpille:

"The way in which the current American administration has dealt with the virus, I don't think it would be responsible for any European leader to basically let Americans in at the moment," former Finnish Prime Minister Alexander Stubb told NBC News.

 

https://www.nbcnews.com/news/us-news/united-states-becoming-further-isol...

Näytä koko viesti
Matkalla lipulle - 30.6.2020 09.03

Arto kirjoitti:

Dharman listalla uhkakuvissa ykkösenä on ikävystyminen. Toisena intersektionaalinen feminismi. Kolmantena pallojen (á 3,50 e) loppuminen kesken kierroksen.

Oletko suunnitellut paikan / maan mihin kannattaa muuttaa, jos haluaa välttää listan uhkakuvat? 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 26.6.2020 11.10

Mäkelä kirjoitti:

Joe Biden on taas antanut kommentteja ja puhui kuinka korona uhreja on jo 120 miljoonaa. En kyllä millään jaksa uskoa että hän selviää kampanjan viimeisistä kuukausista läpi kunnialla kun nyt on jo pahoja ongelmia sanomisissa ja muita outoja sekaannuksia.

Biden maalaa aika synkkää kuvaa. 120 miljoonaa jenkkiä kuollut koronaan ja 150 miljoonaa on ammuttu. Alkaa olla kohta porukat vähissä... 

https://www.newsweek.com/biden-says-over-150-million-americans-killed-gun-violence-since-2007-which-would-third-us-1489115

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 8.6.2020 09.22

Black Lives Matter -järjestön avainhenkilöistä löytyy näköjään Bernie Sandersin kannattajia esim. Shaun King. Kuinkahan paljon Joe Biden joutuu ottamaan huomioon heidän toiveitaan, kun vaalit lähestyy.

BLM kotisivuilta löytyy aika reippaita vaatimuksia esim. defund the police eli rahat pois poliisilta. Tarkoittaakohan tuo käytännössä poliisin lopettamista. Aika mielenkiintoinen idea...

https://blacklivesmatter.com/defundthepolice/

edit.

Aika radikaali idea ja ei taida onnistua koko maassa. Minneapolisin kaupunginvaltuusto kyllä kannattaa ideaa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8802b5b4-1bff-4926-8abf-eb21af404bf2

Näytä koko viesti
Aseteollisuus - 3.6.2020 07.53

Aki Pyysing kirjoitti:

Jengi ostaa aseita, kun mellakoitsijat kaduilla -> aseteollisuuden pörssikurssit nousevat.

Jos mie shorttaisin jotain, niin aseteollisuudesta etsisin nyt.

On selkeästi yli nolla prosenttia, että aselait kiristyvät vaalien jälkeen. Tämän luulisi haittaavan enemmän kuin nyt tulleen myyntipiikin hyödyttävän. Tosin demokraattienemmistö senaatissa on vaikea, joskin mahdolllista tulla, mutta republikaaneistakin voi joku livetä. Sillä kun amerikkalaisista 64% kannattaa aserajoitusten kiristämistä ja 28% pitäisi ennallaan 7 prosentin löysentäessä, ei NRA:n pitäisi pystyä voittamaan ikuisesti.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/asevalmistajien-osakkeet-huippulukemissa-yhdysvalloissa-mellakkapaivina-rajua-nousua/4e5aaa08-8b3a-4a24-8aa6-687c528506bd

Jos Biden voittaa vaalit, jonkinlainen "assault weapons ban" on tulossa lähes 100% varmuudella eli AR-15 ja AK-47 tyylisten aseiden myynti kielletään. Suurin osa asevalmistajien liikevaihdosta taitaa tulla pistoolien, haulikoiden ja metsästysaseiden myynnistä ja näitä aseita ei kumpikaan puolue yritä kieltää. Oletetun Bidenin voiton jälkeen alkaa todennäköisesti aseharrastajien paniikki-ostot, jotka jatkuu lakien muuttumiseen asti. Bidenin vaalivoitto voi lisätä loppuvuonna aseiden myyntiä enemmän kuin nykyiset mellakat. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.5.2020 10.27

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Max kirjoitti:

CNN linkistä löytyy tämä:

http://cdn.cnn.com/cnn/2020/images/05/13/rel5c.-.2020.pdf

TABLE 072 Question P1/P1a Combo Table P1.

Suppose that the presidential election were being held today and you had to choose between Joe Biden as the Democratic Party's candidate, and Donald Trump as the Republican Party's candidate. Who would you be more likely to vote for? P1a. As of today, do you lean more toward...

Base: Battleground State respondents who are registered to vote

Total

Joe Biden, the Democrat                             45%

Donald Trump, the Republican                   52%

 

Mie etsin tätä kuumeisesti mutten löytänyt😥.  

Tämä ei kuitenkaan tee tätä vielä todeksi: Trump on nyt ottanut peräti seitsemän prosenttiyksikön etumatkan demokraattihaastajaansa Joe Bideniin kaikissa viidessätoista vaa’ankieliosavaltiossa. 

Tässä oli haastateltu 302 adults living in 15 battleground states: Arizona, Colorado, Florida, Georgia, Maine, Michigan, Minnesota, Nevada, New Hampshire, New Mexico, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Virginia, and Wisconsin

Eli yhdestäkään osavaltiosta ei ole osavaltiokohtaisia tuloksia. Ruotsilan mukaan johtaa kaikissa vaa'ankieliosavaltiossa. Haastateltuja on siis 20 per osavaltio, joten tuloksiin voi hyvin suhtautua epäluuloisesti. Huolestua tai tuuletella niistä toki voi. Jos olisi 300 haastateltua Floridasta tai siis jokaisesta osavaltiosta, olisi täysin eri asia.

Aika pahasti ahdistaa, etten löytänyt tätä nimenomaista kohtaa. Mutta hyvä, että joku muu löysi. Perun kaikki pahat puheeni Foxista. Se on tosi hyvä ja luotettava uutisvälittäjä.

Miulla oli koko ajan pelko perseessä, että olen missannut jotakin, kun melko harvoin FOX ihan omiaan satuilee. Kun 538 ja vedonlyöntimarkkinat eivät ole tästä hermostuneet, en miekään hermostu.

 

Olen kanssasi samaa mieltä. Ei tuosta CNN kyselystä löydy perusteluja Ruotsilan kirjoittamalle: "Trump on nyt ottanut peräti seitsemän prosenttiyksikön etumatkan demokraattihaastajaansa Joe Bideniin kaikissa viidessätoista vaa’ankieliosavaltiossa."

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.5.2020 08.06

CNN linkistä löytyy tämä:

http://cdn.cnn.com/cnn/2020/images/05/13/rel5c.-.2020.pdf

TABLE 072 Question P1/P1a Combo Table P1.

Suppose that the presidential election were being held today and you had to choose between Joe Biden as the Democratic Party's candidate, and Donald Trump as the Republican Party's candidate. Who would you be more likely to vote for? P1a. As of today, do you lean more toward...

Base: Battleground State respondents who are registered to vote

Total

Joe Biden, the Democrat                             45%

Donald Trump, the Republican                   52%

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 02.41

petteri kirjoitti:

Huoltovarmuuskeskus tilasi ilmeisesti kohumaskit aika hämäriä reittejä:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006469147.html

Ovatkohan nuo maskit tavaraa, jota ei Kiinan vähän aikaa sitten voimaan astuneiden määräysten mukaan edes saisi myydä ulkomaille lääketieteelliseen käyttöön? Onko nuo tuotu Suomeen tehtaasta, jolla ei ole Kiinan lääketieteellisten tuotteiden vientilisenssiä? Puolittaista salakuljetustavaraa?

Joo, viranomaisten kommentit ja todellisuus ei nyt ihan kohtaa. Huoltovarmuuskeskus avattiin pari viikkoa sitten hehkutuksen kera ja nyt Suomi joutuu turvautumaan Jylhän /  Sarmasteen Kiinasta trokaamiin sekunda-suojavarusteisiin.

Sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee 23.3. "Tämä päivä on historiallinen päivä. Kyllä tämä määräys on annettu, ja sosiaali- ja terveysministeriön määräys tarvitaan siihen, että huoltovarmuusvarastot aukeavat. Nyt ne rekat lähtevät liikkeelle. Jos lukumäärissä katsotaan, niin miljoonia kirurgisia maskeja, suojaimia ja sitten satojatuhansia hengityssuojaimia on nyt käytössä meidän kenttäämme varten. Eivät ne tule loppumaan"

Huoltovarmuuskeskus alkaa vaikuttaa kuplalta, joka poksahti jo kriisin alkuvaiheessa.

 

Näytä koko viesti