Olet täällä

luxa

luxa

  • Liittynyt 4.11.2018
  • 14 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 20.3.2019 17.03

Minulle äänikirja! Nimmari tietty kanteen.....smiley

Onko Aki seurannut Timon listaa?

https://www.piksu.net/analyysit/timon-lista

Itse silloin tällöin vilkaisen listan kärkipaikat ja jos sattuu mienkiintoinen yhtiö silmiin, niin tutustun tarkemmin. Muut tavoitehinnat jätän omaan arvoonsa.

Afarak - 20.3.2019 16.51

Osan varmaankin myyn ja loput jätän ison potin toivossa. Pitää toki Kakkosen liikkeitä seurata. 

Päivän lööppi - 6.3.2019 15.33

Ei nyt ihan päivän lööppi, mutta tänään luin vanhaa Taloustaito lehteä, jossa oli juttua ilmaston lämpeämisestä:

https://www.taloustaito.fi/Rahat/ilmasto-lampenee---miten-huomioida-muut...

 

Afarak - 6.3.2019 15.25

Voiko Danko joutua lunastamaan takautuvasti, myös nuo 1,015€ myydyt osakkeet 2,5€ hintaa? Jollain keskustelu palstoilla tällaista arvailua liikkuu. Kuulostaa yhtä lottoamiselle, kun koko Afarakin omistus. Tietty, jos näin olisi, niin kannattaisi positio myydä jo ekaan lunastuksee. Eri asia on paljonka saa myytyä, vai saako yhtään. Oma ymmärrys ei riitä, kuin arvailuun.

Sirkka buumi! - 9.2.2019 21.18

Jouduin hetkeksi poistumaan päätteeltä, joten jäi hiukan avaus viesti kesken, mutta jatketaan tähän. 

Onko  sirkan tulevaisuus proteeni ym lisänä jauhettuna esim leivässä? Onko muita vastaavia parempia ravintoon lisättäviä aineksia? Esim. Madot, toukat, hamppu?

Jos on, niin alkutuottajien katteet esim. Maidon ja perunan tuotannossa on minimaaliset. Toki alkuun voi mennä hyvin, jos buumi jatkuu, mutta miten käy kun tuottajia on riittävästi? Putoaako katteet?  En osaa sanoa, mutta toivottavasti hyvin.

Sirkan jalostus

Tällä hetkellä tuottajat näyttää maustavan sirkkoja esim chilillä ja myyvän pikku naposteluun. Itse tullut joskus naposteltua kuivalihaa. Lähinnä mietin voiko sirkka vallata markkinoita tältä alueelta? En tiedä, mutta toivotaan. 

Tarkoitus ei ole torpata sirkan/hyönteisen kasvatusta, vaan miettiä pystyykö tällä tekemään rahaa. Jos pystyy, niin miten pääsen itse parhaiten hyötymään tästä. Mikä on se hitti joka lyö läpi?

Itse en vielä ole sirkkoja maistanut, mutta maistan, kun pussi kaupasta käteen sattuu, Ennakoluulot on tietysti tällä alalla voitettava. Miten helposti se käy, niin aika näyttää.

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 9.2.2019 18.16

Jännä homma, että täällä maalla(keskellä ei mitään) nuo lähetykset toimii hyvin. Ei se ainakaan siitä ole kiinni, ettei Akilla paalu riitä, mutta kannattaako väärää joukkuetta vai onko etelä-suomi pudonnut pois kehityksen junasta? laughToki tuo Telian käyttämä teknikka on hanurista, mutta silti omistan Telian osaketta. 

ETF suosituksia - 9.2.2019 15.24

jippej kirjoitti:
luxa kirjoitti:

Mitä mieltä porukat tällä hetkellä ETF sijoittamisesta? Itse olen vakavasti harkinnut aloittamista, mutta tuntuu hurjalle, kun indexit korkealla. Tällä hetkellä tuntunut, että osakepoiminta on mielekkäämpää, mutta hajautuksen ja helppouden takia ETF kiinnostaa. Aina sanotaan, ettei ajoittaminen onnistu, mutta aina olen yrittänyt.

ETF olen suunnitellut

ISHARES CORE MSCI WORLD UCIT

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF

Molemmat ihan toimivia. En omista ensimmäistä, mutta jälkimmäistä löytyy. En tykkää tällä hetkellä jenkkipainosta. Itsellä menee tämän kuukauden ammukset 50/50 Turkki/Meksiko ETF:t. Omat perustelut lyhyesti katso GDP kehitys vs ETF:n tuottokehitys vs maailmantalouden kehitys.

-jp

Pitää tutkailla nuita ETF. Joku järkevä suhde miettiä, kun pyn eliteä on jo salkussa. Komodoa myös suunnittelin, mutta katsotaan, mitä ruvetaan salkkuun ottamaan. Kiitos ehdotuksista.

ETF suosituksia - 8.2.2019 18.03

Mitä mieltä porukat tällä hetkellä ETF sijoittamisesta? Itse olen vakavasti harkinnut aloittamista, mutta tuntuu hurjalle, kun indexit korkealla. Tällä hetkellä tuntunut, että osakepoiminta on mielekkäämpää, mutta hajautuksen ja helppouden takia ETF kiinnostaa. Aina sanotaan, ettei ajoittaminen onnistu, mutta aina olen yrittänyt.

ETF olen suunnitellut

ISHARES CORE MSCI WORLD UCIT

iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF

Ostin/Myin tänään - 8.2.2019 17.50

Teliaa lisätty osinkojen toivossa. Harkinnassa aloittaa ETF sijoittaminen ja Jom Komodon ostaminen. Komodon merkintä, ei vaan vielä onnistu esim. Pelkillä pankkitunnuksilla, eli vaikeahko nykymaailmassa.wink