Olet täällä

Random Walkerin matka osakemarkkinoiden maailmassa - 12.11.2019 09.59
Jarkko Aho - Random Walker kirjoitti:

Kiitokset taas kommenteista ja kysymyksestä, "luxa". 

Tuohon aiempaan kommenttiisi liityen, olen puhumassa Sijoitus Invest -messuilla 26.11. Tule vetämään hihasta, jos satut olemaan paikalla. 

En ole koskaan ajatellut Exeliä yritysostokohteena. Päinvastoin. Exel voi hyvin kasvaa itse ostelemalla pieniä kilpailijoitaan kapealla markkinallaan, sillä ala on fragmentoitunut ja Exel on absoluuttisesta pienuudestaan huolimatta suurimpia toimijoita. 

Kanssasi on helppo olla samaa mieltä käteispainon kasvattamisesta. Käteisen osuus kasvaa automaattisesti, kun osingoille ja muulle tulovirralle ei tahdo löytyä ostokohteita. Vähän olen toki ostellut viime aikoinakin, kun yksittäisiä osakkeita on saanut edullisesti. Viimeisimmät ostot ovat Nordea ja Konecranes, ihan osto-ohjelmani mukaisesti. Myös Exeliä pitäisi ostaa lisää. Kurssi on pohjilta vähän noussut, mutta ei liiaksi. Mainitsemaasi Oriolaan en ole vieläkään koskenut, vaikka pidemmän aikavälin näkemykseni on edelleen aika positiivinen. 

R.W.

Mielellään tulisin messuille kuuntelemaan. Hiukan on vaan pitkä matka täältä savosta ja vielä kun tulee tätä maailmaa katsottua pyörätuolista käsin. 

Näytä koko viesti
Dovre - 12.11.2019 03.03

Positiiviset ajatukset on. Kakkosen ja Etolan jalanjälkiä seuraillut useaan otteeseen ja tulosta on tullut(esim incap,). Raha tulee rahan luo. 

Näytä koko viesti
Dovre - 10.11.2019 07.23

Jos on Kakkonen, niin voipi 10-15% pompata jo pelkällä lehtijutulla. Hanakasti on näihin pörssin pienempiin tarttunut. 

Näytä koko viesti
Sijoittaminen & Media - 10.11.2019 03.35

Hyvä pätkä oli. Omat tappiot tulleet myös talvivaara seikkailusta ja muutamasta muusta. Lienökkö palstalla ketjua johon voisi tappiosta kirjoitella? Pitää tutkia. Voisi muutkin oppia toisten virheistä ja muistuttaa itseä tappiosta.

Onko Mäkiselle Scanship tuttu? Jos on, niin muutama kommentti kiinnostaisi saada.

Näytä koko viesti
Sijoittaminen & Media - 9.11.2019 06.17
Aki Pyysing kirjoitti:
Juha kirjoitti:

 

Mitä jatkuvan saavuttaminen vaatii ja miten suhtautua, kun menee isosti ? Uusimmassa #inderesPodi:ssa vieraana ammattisijoittaja @DaytraderSuomi #sijoittaminen #treidaaminen https://t.co/L9ufNTweIM pic.twitter.com/zoK0wYxRr1

— Inderes (@Inderes) November 9, 2019

Jumalauta. Mäkinen meni InderesPodiin Teerenpelistä kieltäydyttyään. Tämä ei jää tähän -> Aion pyytää uudelleen ja tällä kertaa vähän painokkaammin.

Nyt on Akilla näytän paikka. Pitäskö oluen lisäks tarjota murkinaakin, ettei parhaat karkaa palstalta?smiley 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 8.11.2019 03.52
hauturi kirjoitti:

ok, tulkitsin, että sellaisesta olisi ollut jotain huhua tms. Minäkin tiedän kymmeniä tai satoja syitä, jotka aiheuttaisivat siirtymisen muualle, jos sellaista tapahtuisi. Onneksi mitään niistä ei tietääkseni ole odotettavissa.

Vähän huonosti ilmaisin itseäni. Se toki on on Nordnetin päätettävissä mistä veloittaa. Itse siinä uskossa ollut, että ETF kuukausisäästö ja super rahastot on monelle piensijoittajalle tärkeät. Kaupankäynti kuluista voi sitten hiukan enemmän maksaakkin, jos harvemmin kauppaa tekee. Superluotto on myös hyvä. Paljon on toki hyvää. 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 8.11.2019 02.51

Kirjoitin jos tulee. Nordnet kuitinkin vastailee ketjuun. Siitä kiitokset.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 7.11.2019 05.41
Erik kirjoitti:

Mä ajattelin että oon dinosaurus kun käytän vanhaa. Onneks en ole ainoa, Akin kysymystä mietin juuri tänään, en löytänyt minäkään. 

On sekava. huh! Vielä jos ilmainen ETF kuukausisäästäminen loppuu ja kk maksu tulee, niin nostan kytkintä. Tilin sulkemis maksukin taisi jo tulla.

Näytä koko viesti
Nokia - 6.11.2019 06.30

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/0faf67fe-c608-43ad-8309-a55d0099b4...

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.11.2019 05.05
Xman kirjoitti:
Xman kirjoitti:
luxa kirjoitti:

Oletko yhtään määritellyt missä hinnoissa luovut Incapista? Hurjasti on plussalla omassakin salkussa. Maailman talous on vaan niin ihmeellisessä tilassa, että hillitsee ostonapin painamista, vaikka jotkut yhtiöt tuntuu omasta mielestä olevan ostohinnoissa.

Kauppasota varmasti venyy vaalien alle, jos se on Trumpista kiinni. Mutta haluaako Kiina Trumpista sankarin? Voisiko Kiinalla olla indressiä venyttää kauppasota vaalien yli ja tehdä Trumpille vaaleista vaikean? Tai painostaako Kiina Trumppia nyt sopimuksella? Sopimus nyt tai vaalien jälkeeen? Kunhan lämpimikseen kirjoitan.....

Brexitistä voisit kirjoitella, jos olet paikallistenkanssa päässyt siitä puhumaan.

Seurailin tota Incapitaa tänään ja totesin, että tämän(kin) päivän kovat nousut on tehty parinkymmenen osakkeen kerta ostoilla pilkkimällä... Minua epäilyttää tuollainen meininki, joten en lähtenyt tuohon junaan.

Sinällään luvut näyttävät hyviltä, mutta kun vaihto on tuota luokkaa, niin empä tiedä... Yks heikompi kvartaali ja sä menetät kymmeniä prosentteja yhdessä hujauksessa. Varovainen noiden mini yhtiöiden kanssa saa olla.

 

Ja niinhän siinä sitten kävikin, että hype loppui lyhveen...Kuten sanoin, niin nää parin asiakkaan epälikvidit incapit ovat  arvaamattomia osakkeita etenkin taantumaa vasten.

20% jäi salkkuun ennen osavuosikatsausta. Loput laitaan ensiviikolla. Hyvä mieli jäi seikkailusta. Nyt istun käsienpäällä loppuvuoden. Ikuinen noysu katkesi ainakin hetkeksi tämän osakkeen kohdalla.

Oikeessa olit .......yes Nyt eletään niitä aikoja, että on helppo veikata väärää hevostacool

Näytä koko viesti