Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Crusader kirjoitti:

Kansalaisuusvelvoite suoritettu, jos vielä joku on NATO vastainen niin pitäisi tutkituttaa pää ja julistaa holhoukseen. 

 

Samaa mieltä! Allekirjoitin äsken.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -
Farseer kirjoitti:

Tradekan 33,64€ jäsenmaksu on parissa vuodessa maksanut itsensä jo kaksinkertaisesti takaisin lahjakortteina ja vielä enemmän alennuksina.

 

Sama. Huomenna ajattelin mennä Raxissa käymään työpäivän jälkeen ja kuitata syömingit lahjakortilla.

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -

Kuulumisia

 

Moi kaikki. En ole tänne kohta kahteen kuukauteen kirjoitellut. Näin ollen on marras- ja joulukuu käymättä läpi. En nyt sen tarkemmin jaksa lähteä erittelemään parin viimeisen kuukauden menoja ja tuloja, mutta haluan nyt julkaista tällaisen postauksen. Syy siihen miksi en ole tänne kirjoittanut pitkään aikaan johtuu siitä, että elämässä on tapahtunut nyt kaikenlaista, enimmäkseen positiivista. Pääsin eilen aamulla yövuorosta ja samalla vuorotyöurani päätyi. Maanantaina aloitan päivävuorokierrossa. Samoja työtehtäviä mitä aiemmin, mutta maanantaista perjantaihin, päiväaikaan, viikonloput ja arkipyhät vapaalla.

 

Vietin kavereideni kanssa tasan kolme viikkoa sitten kolmekymppisiäni. Meillä oli hauskaa ja ihan hyvä osallistujajoukko oli liikkeellä. Olen onnellinen, että nykyään ympärilläni on luotettavia ja hyviä ihmisiä. Aloin tapailemaan yhtä naista tuossa marraskuun lopulla. En tiedä kehittyykö tästä ikinä mitään varsinaista parisuhdetta, mutta viihdyn hänen seurassaan ja pidän hänestä kovasti. Elämässäni menee tällä hetkellä niin hyvin, että enempää en uskalla toivoa. Välillä vähän jopa pelkään, että mikä onnettomuus mahdollisesti odottaa kulman takana, mutta erästä sukulaistani lainatakseni "Älä murehdi liikaa tulevaisuudesta, keskity nauttimaan hetkestä. Elämässä aina välillä tulee kaikkea kakkaa, mutta asioilla on lopulta tapana järjestyä".

 

En usko, että kirjoittelen tänne tulevaisuudessa paljoa, kun työt, sosiaaliset suhteet ja muu elämä vievät paljon aikaa. Halusin kuitenkin kirjoittaa näin vuoden alkuun tällaisen postauksen jotta ”tarinani” ei jäisi kesken. Voi olla, että kirjoitan jossain vaiheessa vielä syvemmän analyysin menneestä vuodesta. Näin loppuun laitettakoon lainauksena poimintoja muistiinpanoistani:

 

2020 vs 2021

 

Tammikuu -20: 1419,74€ VS Tammikuu -21: 939,96€

Helmikuu -20: 1473,15€  VS Helmikuu -21: 1231,80€

Maaliskuu -20: 1160,30€ VS Maaliskuu -21: 2134,30€

Huhtikuu -20: 1449,73€ VS Huhtikuu -21: 1091,23€

Toukokuu -20: 1072,03€ VS Toukokuu -21: 1139,36

Kesäkuu -20: 2453,29€ VS Kesäkuu -21: 1362,85€

Heinäkuu -20: 2538,42€ VS Heinäkuu -21: 1297,82€

Elokuu -20: 2571,42€ VS Elokuu -21: 1880,61€

Syyskuu -20: 2880,54€ VS Syyskuu -21: 2126,55€

Lokakuu -20: 2747,37€ VS Lokakuu -21: 1237,17

Marraskuu -20: 3350,15€ VS Marraskuu -21: 1772,76€

Joulukuu -20:  1067,42€ VS Joulukuu -21:  1441,83€

 

3-9. Vuosi 2021 voitti!

Bruttopalkka

Vuoden bruttopalkka: 34 595,33€ (Vuonna 2020 34 683,10€)

Tulot, menot, säästöprosentti

 Vuoden 2021 tulot 27 113,31€, menot 17 656,24€, säästöön jäi 9 457,07€, säästöprosentti 34,87%

Varallisuus

Sijoitukset

 

OP arvo-osuustili 27 300

 

Pankki, säästö- ym.tilit

 

OP 5 487

S-ryhmä 32

Norweigian 36

 

Osuuskunta jäsenyydet

 

S-ryhmä 100

OP 100

Tradeka 33

 

Kiinteä omaisuus

 

Asunto 129 000

Autopaikka 5 000

Auto 16 000

 

Bruttovarallisuus

 

183 088

 

Lainat

 

Asuntolaina 107 227

Opintolaina 4 603

Telia Finance 624

 

Nettovarallisuus

70 634 €

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -

Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja 1 vuotta

 

Töttöröö! Siitä on nyt tasan vuosi, kun aloin kirjoittamaan tätä blogia. Miten päädyin kirjoittamaan tänne? Sivusin asiaa jo ensimmäisessä viestissä, mutta kerrataanpa: kirjoittelin omaan sähköpostiini ns ”kuukausikatsauksia” ja lisäksi osallistuin avoimessa AMK:ssa kurssille missä käsiteltiin henkilökohtaista taloutta. Jaoin kirjoittamiani tekstejä kavereilleni ja sain positiivista palautetta. Lopulta yksi kaveri ehdotti, että mitä jos perustaisin blogin. Harkinnan jälkeen rekisteröidyin tänne ja aloin kirjoittamaan.

 

Päätin kirjoittaa rehellisesti itsestäni ja elämästäni, mutta ihan kaikkea en halunnut paljastaa, koska halusin säilyttää tietynlaisen anonyymiteetin. Olen ollut tyytyväinen teksteihin, ja minut on otettu täällä hyvin vastaan. En ole ainakaan vielä saanut vihaista palautetta tai kehotuksia painua sinne mistä tulinkin. Täällä vaikuttaa olevan saman henkistä porukkaa.

 

Tämä blogi on antanut minulle paljon tässä vuoden aikana. Ensinäkin, nyt on mustaa valkoisella tapahtuneesta. Aina voi palata kirjoituksissa takaisin päin ja katsoa miten on tullut toimittua ja ajateltua. Kuukausipostaukseni ovat hyviä yhteenvetoja, niihin on näppärästi koottu tärkeimmät. Tykkään myös pyöritellä lukuja, vaikka en mikään matemaatikko olekaan. Teiltä lukijoilta saamani palaute on herättänyt minussa ajatuksia, se on ollut virkistävää.

 

Miten olen sitten onnistunut omasta mielestäni? Noh, ensinnäkin postauksien määrä on ihan okei, odotin aloittaessa, että pystyisin vielä tiheämpään julkaisu tahtiin. Olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että omasta mielestäni on parempi kirjoittaa syventyviä postauksia eikä vain todeta yhden tai kahden kappaleen viestillä tyyliin ”Jes, Talenom on noussut ja nyt sen arvo on 13 % salkustani”. En ole myöskään lähtenyt liikaa ”kikkailemaan” tai kirjoittamaan asioista mistä en ole juurikaan perillä. Pyrin pitämään tekstini selkeänä ja kansantajuisena. Tavoitteeni on ollut kuitenkin pitää pieni huumori mukana. Olen asettanut itselleni tavoitteita ja edennyt niitä kohti. Omaa etenemistä on ollut mielenkiintoista seurata.

 

Tähän loppuun on varmaan fiksua avata blogini tulevaisuutta. Lupaan, että vuoden loppuun asti päivittelen blogiani, mutta sen jälkeisestä ajasta en ole vielä varma. Tämä johtuu siitä, että blogini teemoja ovat säästäminen ja sijoittaminen. Näihin liittyy myös vahvasti se mitä tienaan, eli palkkatuloni.

 

Kuten olen aiemmissa viesteissä maininnut, niin ylityöt ja kannusteet ovat osaltani vähentyneet. Tämä on luonnollisesti johtanut siihen, että tuloni ovat laskeneet. Tästä johtuen olen alkanut pohtimaan asioita ja huomannut, että päivävuorokierrossa, siis päivätyö ma-pe saisin vain 400–500 €/kk bruttona vähemmän mitä nyt tienaan kolmivuorossa. Tässä yksi syy miksi kolmivuoro ei enää oikein motivoi.

 

Toinen syy on se, että sosiaalinen elämäni kärsii kolmivuorosta. Vaikka olenkin luonteeltani introvertti, niin välillä haluan viettää aikaa kavereiden kanssa. Arkivapailla ei ole oikein tekemistä, kun kaverit ovat töissä. Viikonloppuna sitten kaverit ovat vapailla ja minä olen useimmiten töissä. Olen myös aina ollut vuorotöissä eri työpaikoissa, joko aamuiltakierrossa tai sitten kolmivuorossa. Ennen tykkäsin ilta- ja yövuoroista paljon, mutta nykyään en enää jaksa niin hyvin kuin ennen (alkaa tuo lähestyvä kolmekymmentä painaa heh).

 

Haluan säännöllisempää elämää. Aamulla ylös, töihin, töiden jälkeen metsään kävelemään ja sen jälkeen voi tehdä jotain kivaa ennen nukkumaan menoa. Viikonloppuisin sitten voi keksiä kavereiden kanssa jotain. En kuitenkaan tarkoita, että olisin joka viikonloppuna ryyppäämään lähdössä, se on mennyttä elämää se.

 

Saattaa kuulostaa vähän hölmöltä, että päivätöihin vaihtamisen vuoksi lopettaisin kirjoittelun. Mutta koska olen seurannut tarkkaan palkkatulojani ja asettanut tavoitteita niiden suhteen, niin tuntuu aika isolta muutokselta pudota useita satasia per kuukausi tuloissa alaspäin. Se tarkoittaa vähemmän rahaa säästöön ja sijoituksiin, siis asioihin, joista tänne kirjoitan.

 

Tietenkin tähän voisi ehdottaa ratkaisuksi, että ”vaihda työpaikkaa johonkin missä tienaat paremmin”. Noh, muuten hyvä, mutta rehellisesti sanottuna ei tällä meikäläisen CV:llä päästä kuin näihin asiakaspalvelutöihin missä palkka on se mitä nyt tienaan tai jopa vähemmän. En myöskään halua vaihtaa työpaikkaa koska tykkään työstäni ja voisin kuvitella, että tekisin tätä päivätyönä tulevaisuudessa. Myös saavutetuista eduista on hankala luopua (lomat yms). Myöskään opiskelu ei ole vaihtoehto, koska en ole varma mitä haluaisin opiskella, ja jos sille tielle lähtee, niin se on varmasti 3–4 vuoden projekti.

 

”Elämä on monesti vaihtokauppaa”, totesi lähiesihenkilöni kehityskeskustelussa. Tässä tilanteessa annan pois tulojani, mutta samalla panostan omaan hyvinvointiin ja sosiaaliseen elämään. Näillä näkymin teen ainakin vuoden loppuun asti kolmivuoroa, mutta jos hyvin käy, niin pääsen vaihtamaan päivävuorokiertoon vuoden alusta. Vaikka lopettaisin tänne kirjoittelun, niin silti oman talouden seurantaa, säästämistä ja sijoittamista en toivottavasti lopeta niin kauan kuin pää toimii ja henki pihisee.

 

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -

Lokakuun tilinpäätös – Takaisin plussalle

 

Lokakuun tuloni olivat 2133,29 €, ja tulot koostuivat syyskuun nettopalkasta, osingoista (Huhtamäki 22,62 €), ja ajoneuvoveron palautuksesta (115,88 €). Menot olivat 1237,17 €, ja ne koostuivat vastikkeista, sähkölaskusta, opintolainan lyhennyksestä, puhelinliittymästä, puhelimen maksuerästä ja luottokorttilaskusta. Kuukauden tulos oli 876,02 €, eli 41 %.

 

Luottokorttilaskusta (syyskuun maksutapahtumia): ruokakauppa, kaverille maksetut velat, 3 TKL-lippua, pysäköintimaksu, junaliput (kävin yhden viikonloppureissun toisella puolen Suomea), auton kulut (tankkaus, kausihuolto, katsastus), 16 kertaa takeaway/buffet ruokaa sekä ”illanviettokuluja”. Luottokorttilaskuni oli 957,86 €. Lukema on suorastaan järkyttävän suuri, mutta täytyy ottaa huomioon, että pelkästään auton kulut olivat liki 400 €.

 

Viime vuoden lokakuun menoni olivat 2747,37 €, eli kisassa ”2021 vs 2020” tilanne on nyt 8–2! Viime vuonna tammi-lokakuu akselilla rahaa kului yhteensä 19 765,98 €. Tänä vuonna vastaava tilanne on 14 441,61 €. Tällä alkuvuoden tahdilla koko vuoden menoni olisivat 17 329,93 €.

 

Tasan vuosi sitten olin tienannut vuoden alusta palkkatöissä 28 973,03 €, nyt vastaava summa on 28 942,98 €, eli olen viime vuotta perässä vain 30,05 €. Ero on siis todella pieni, tästä käy kiittäminen indeksikorotuksia, sillä ylitöitä en ole niin hirveästi enää tehnyt ja kannusteitakin on tullut vähemmän mitä viime vuonna.

 

Tämä oli nyt tällainen tiivis ja lyhyt raportti. Ensi viikolla blogi täyttää vuoden, joten ajattelin silloin laittaa pihalle vähän pitempää postausta. Pysykää kuulolla!

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -

Syyskuun tilinpäätös – Miinukselle mentiin!

 

Syyskuun tuloni olivat 2000,74 €, ja tulot koostuivat elokuun nettopalkasta ja osingoista (Capman 50,66 €). Menot olivat 2126,55 €, ja ne koostuivat vastikkeista, sähkölaskusta, lainanlyhennyksistä, luottokortista, vakuutuksista (koti ja auto), puhelinliittymästä, ja puhelimen maksuerästä. Tälle kuulle osuivat lainanlyhennyksistä opintolainan lyhennys ja yksi asuntolainan lyhennyserää. Miinukselle mentiin –125,81€, eli –6%.

 

Luottokorttilaskusta (elokuun maksutapahtumia): ruokakauppa, pysäköintimaksut, kolmetoista tkl-lippua, takeaway/buffet ruokaa kolmetoista kertaa ja Netflix. Lisäksi oli taas erinäisiä illanviettoja. Luottokorttilaskuni oli 862,40 €. Täytyy sanoa, että luottokortti laskusta kyllä huomaa, että pidin elokuussa kesälomani ja aktiviteetteja oli. Rahaa meni, mutta oli kyllä joka euron arvoinen loma.

 

Miinukselle tosiaan mentiin ensimmäistä kertaa tämän kalenterivuoden aikana. Tämä johtuu pitkälti siitä, että tässä kuussa tuli maksuun sekä kesäloman aikainen luottokorttilasku, että koti- ja autovakuutukset joka kuukautisten normaalien kulujen lisäksi. Ennen tätä kuuta olin edellisen kerran miinuksen puolella marraskuussa 2020.

 

Viime vuoden syyskuun menot olivat 2880,54 € eli kisassa "2021 vs 2020" tilanne on nyt 7–2! Viime vuonna tammi-syyskuussa rahaa kului yhteensä 17 018,61 €. Tänä vuonna vastaava tilanne on 13 204,48 €. Tällä alkuvuoden tahdilla koko vuoden menoni olisivat 17 605 €.

 

Tasan vuosi sitten olin tienannut vuoden alusta palkkatöissä bruttona 26 297,82 €, nyt vastaava summa on 26 067,98 €.  Eli olen viime vuotta perässä vain 230,16 €! Loppuvuodesta on hyvät mahdollisuudet mennä ohi, mutta vuoden 2019 tulosta tuskin saavutan (35 575,72 €).

 

Muu elämä

 

Palasin syyskuun alussa kesälomalta töihin. Ensimmäisen päivän olin sairaslomalla, mutta sen jälkeen työt jatkuvat normaalisti. Pääsin hyvin kiinni työrytmiin, vaikka jotain muutoksia oli tullut lomani aikana. Yhtään vuoron vaihtoa tai ylitöitä ei kuukauden aikana ilmaantunut.

 

Firma onnistui voittamaan tärkeän kilpailutuksen ja sen ansiosta työtilanne on turvattu lähivuosille. Lisää työntekijöitä on rekrytoitu ja määräaikaisten sopimuksia jatkettu. Nämä ovat oman henkisen hyvinvointini kannalta hyviä juttuja ja tällä hetkellä tuntuu siltä, että olen valmis sitoutumaan firmaan jatkossakin. Hyviä juttuja työstäni: vakituinen paikka talon kirjoilla, työvuoro kierto (6 töitä, 4 vapaata), lomat pyörivät ja niitä saa ketjutettua pitkiksi (talviloma 2 viikkoa, kesäloma liki 5 viikkoa), palkka on hyvä (parempi kuin missään edellisessä paikassa), Smartum setelit (kulttuuri/liikunta tai hieronta), mukavat työkaverit ja esihenkilöt. Lisäksi viihtymiseen vaikuttaa tietenkin se, että olen hyvä työssäni.

 

Olen yrittänyt liikkua viime aikoina riittävästi. Onnistuin pääsemään 10 000 askelta per päivä keskiarvoon syyskuun ajalta. Välillä on ollut laiskoja päiviä (alle 5000 askelta), mutta välillä olen reippaillut yli 20 000 askelta päivän aikana. Viime viikolla sain toisen rokotteen ja käytin samana päivänä auton kausihuollossa ja katsastuksessa. Muutenkin olen onnistunut hoitamaan omalta to do listalta asiat suht ajoissa ilman, että sinne on jäänyt mitään roikkumaan turhan pitkäksi aikaa.

 

Tänään menen yövuoroon, jonka jälkeen oli tarkoitus jäädä vapaille. Elämä on kuitenkin yllätyksiä täynnä, sillä pari tuntia sitten tuli viestiä, että huomiselle etsitään yövuoroon tekijää. Pakkohan se oli ”ottaa pois kuleksimasta”, joten näin ollen tämäkin viikonloppu menee työn merkeissä.

 

Hyvää viikonloppua kaikille lukijoille!

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -
Simo Karjamaa kirjoitti:

Säästetyt eurot 2020 vs 2021

 

Lyhyttä postausta. Tässä on tullut tosiaan vertailtua viime ja tämän vuoden ylitöitä, bruttopalkkaa ja kulutusta. Nyt huomasin, että olisi paikallaan verrata myös niitä säästettyjä euroja. 2020 säästin tammi-huhtikuussa 3143,12 €, tänä vuonna vuoden ensimmäisen kolmanneksen säästöt olivat 3857,63 €, eli 714,51 € on ero näiden välillä. Tässä vielä erittely kuukausittain:

 

Tammikuu -20: 527,34 €

Helmikuu -20: 786,69 €

Maaliskuu -20: 780,21 €

Huhtikuu -20: 782,48 €

 

Tammikuu -21: 1632,51 €

Helmikuu -21: 1125,28 €

Maaliskuu -21: 385,33 €

Huhtikuu -21: 714,51 €

 

Lyhyttä postausta. Tajusin, että tätä en ole päivitellyt, joten lyödään lukuja pöytään:

 

Toukokuu -20: 1339,01€

Kesäkuu -20: -629,34€

Heinäkuu -20: -693,58€

Elokuu -20: -513,05€

 

Toukokuu -21: 1057,47€

Kesäkuu -21: 1034,49€

Heinäkuu -21: 455,54€

Elokuu -21: 1015,60€

 

Tammikuu-elokuu 2020 akselilla säästöön oli jäänyt 2 646,16€. Sama ajanjakso vuonna 2021 ja tulos on 7 420,73€, eli ero näiden välillä 4 774,57€. Viime vuonna menot olivat ajoittain liian kovat ja alkuvuoden säästöjä suli kesä-heinäkuu aikavälillä. Tänä vuonna tulos on ollut parempaa, mutta pidän mielessä, että koko ajan en tule tekemään +1000€ kuukausia. Välillä jää säästöön satasia ja tämän vuoden syyskuun tulos on näillä näkymin negatiivinen. Tällaista tämä elämä on, ala- ja ylämäkiä, voittoja ja tappioita.

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -

Edit. Näemmä tuli kahteen kertaan. :D

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -

Elokuun tilinpäätös – Karjamaa on takaisin

 

Elokuun tuloni olivat 2896,21 €, ja tulot koostuivat heinäkuun nettopalkasta, kaverin maksamista veloista (12,50 ) ja vakuutusmaksun palautuksesta (80,93 €). Palkassani on huomioitava se, että se sisälsi lomarahan. Aiemmassa postauksessa mainitsin, että siirsin koti- ja liikennevakuutukset Popilta OP:lle, joten koska vakuutuskautta oli vielä Popilla jäljellä, niin sieltä palautettiin osa maksusta. Menot olivat 1880,61 €, ja ne koostuivat vastikkeista, lainanlyhennyksistä, luottokortista, puhelinliittymästä, ja puhelimen maksuerästä. Tälle kuulle osui lainanlyhennyksistä opintolainan lyhennys ja kaksi asuntolainan lyhennyserää. Säästöön jäi siis 1015,60 €, ja säästöprosentiksi muodostui 35 %.

 

Luottokorttilaskusta (heinäkuun maksutapahtumia): ruokakauppa, auton tankkaus, pysäköintimaksut, neljä tkl-lippua, takeaway/buffet ruokaa yhdeksän kertaa, juna- ja bussiliput kesälomareissua varten. Lisäksi oli taas erinäisiä illanviettoja missä rahaa meni (juomat yms). Luottokorttilaskuni oli 707,29 €, mikä on aika paljon, mutta vähemmän mitä kesäkuussa.

 

Viime vuoden elokuun menot olivat 2571,42 € eli kisassa "2021 vs 2020" tilanne on nyt 6–2! Viime vuonna tammi-elokuussa rahaa kului yhteensä 14 138,07 €. Tänä vuonna vastaava tilanne on 11 077,93 €. Tällä alkuvuoden tahdilla koko vuoden menoni olisivat 16 616 €.

 

Tasan vuosi sitten olin tienannut vuoden alusta palkkatöissä bruttona 24 342,82 €, nyt vastaava summa on 23 372,47 €. Eli vajaan tonnin takamatkalla olen, mutta näen mahdollisuuden kiriä ja mennä ohi loppuvuoden aikana. Tuli tosiaan elokuussa indeksikorotuksia palkkaan ja lisäksi nousin kokemuslisissä seuraavalle portaalle. Jokusen ylityötunnin tavoitteeseen pääseminen kuitenkin vaatii.

 

Muu elämä

 

On ollut oikein antoisa kesäloma. Kävin reissussa toisella puolen Suomea pari viikkoa, ja sen jälkeen olen ollut enimmäkseen kotona. Aika on mennyt levätessä ja ollessa. Välillä olen innostunut käymään lenkillä ja joinain päivinä olen nähnyt kavereita. Olen yrittänyt olla ajattelematta liikaa raha- ja sijoitusjuttuja, mutta lähes päivittäin olen pörssiä vilkuillut. Lisäksi luin loman alussa Seppo Saarion ”Näin sijoitan pörssiosakkeisiin – opas nuorelle”. Näistä huolimatta koen oloni hyvin levänneeksi ja maanantaina olen taas valmis palaamaan arkiseen aherrukseen.

 

Hyvää syksyn alkua kaikille lukijoille!

Näytä koko viesti
Myöhäisheränneen duunarin säästö- ja sijoituspäiväkirja -

Heinäkuun tilinpäätös

 

Heinäkuun tuloni olivat 1753,36 €, ja tulot koostuivat kesäkuun nettopalkasta ja lisäksi voitin työpaikan arvonnasta S-ryhmän 50 € lahjakortin. Tulot olivat varsin pienet, sillä koko seuranta aikani listauksessa nämä olivat kolmanneksi pienimmät tulot kuukaudelta, ja ilman tuota lahjakorttia kyseessä olisi ollut kaikkien aikojen pohjalukema. Menot olivat 1297,82 €, ja ne koostuivat vastikkeista, lainanlyhennyksestä, sähköstä, luottokortista, puhelinlaskuista, ajoneuvoverosta ja uuden puhelimen maksuerästä. Tälle kuulle osui lainanlyhennyksistä vain opintolainan lyhennys. Puhelinlaskuja osui sekä kuun alkuun, että kuun loppuun ja lisäksi ostin rahoituksella uuden puhelimen, kun edellinen oli jo yli 2 vuotta vanha. Säästöön jäi siis 455,54 €, ja säästöprosentiksi muodostui 25 %

 

Luottokorttilaskusta (kesäkuun maksutapahtumia): ruokakauppa, auton tankkaus, kuusi bussilippua, takeaway/buffet ruokaa yhdeksän kertaa, Spotify Premium (3 kuukautta hintaan 10,99 €), polkupyörän korjaus (80 €), ja uusi pyöräilykypärä. Lisäksi oli erinäisiä illanviettoja missä rahaa paloi (juomat baarissa/puistossa ja parit taksilla ajelut). Luottokorttilaskuni oli peräti 847,48 €. Tätä isompi luottokorttilasku on tullut viimeksi viime vuoden marraskuussa. Tavallaan en ole yllättynyt tästä, että kesällä menot kasvavat koska hyvä sää houkuttelee lähtemään liikkeelle muiden ihmisten kanssa. Kylläpä sitä sitten kesän jälkeen tulee oltua enimmäkseen itsekseen.

 

Viime vuoden heinäkuun menot olivat 2538,42 €, eli kisassa "2021 vs 2020" tilanne on nyt 5–2! Viime vuonna tammi-heinäkuussa rahaa kului yhteensä 11 566,66 €. Tänä vuonna vastaava tilanne on 9197,32 €. Tällä alkuvuoden tahdilla koko vuoden menoni olisivat 15 766 €.

 

Muu elämä

 

Vielä kaks yövuoroa, sitten alkaa kesäloma. Loman aluksi lähden sukulaisten luo toiselle puolen Suomea kahdeksi viikoksi, ja sen jälkeen tulen takaisin kotosalle. Oikein muuta en ole suunnitellut, kun ei tämän koronan takia tiedä, että mitä kaikkea rajoituksia milloin mihinkin tulee. Kuun lopussa kaveri pitää kolmekymppiset, muuten kalenteri näyttää suht tyhjältä kuun puolesta välistä lomani loppuun asti.

 

Onnistuin ketjuttamaan vapaat ja lomapäivät, joten olen ylihuomisesta alkaen lomalla aina 6.9 asti, eli päivää vaille viisiviikkoinen loma. Tulee kyllä tarpeeseen, kun olen tässä ahkerasti painanut töitä ja ottanut varsinkin näin kesällä ylimääräistä vastuuta muiden lomaillessa. Loman aikana aion levätä, pitää hauskaa ja olla ajattelematta työ- ja sijoitusjuttuja. En siis yllättyisi vaikka seuraavan postauksen kirjoittaisin vasta tuossa syyskuun puolella.

 

Hyvää kesän loppua koko Sijoitustiedon väelle!

Näytä koko viesti