Akin pokeriblogi -

Ja jos lieron mainitsema tipsi unohtui suorittaa, niin joskus myös selaimessa muutaman pykälän pakittamalla pääsee uudelleen kiinni edittinäyttöön, jossa teksti yhä onkin olemassa

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 -

Kun ollaan vedenjakajalla päätöksessä niin kaikki merkitsee. Eikä vähiten se mitä tuossa sanoin, että ei ne muutkaan vaihtoehdot varsinaisesti houkuta. Tein erilaisia vaalikoneita ja niissä missä lopuksi piirtyi kuva nelikentästä (oik-vas / lib-kons)  olin niin kaukana mistään lähimmästä puolueesta, että oikein hämmensi miten se on mahdollista. Lähimpänä oli kokoomus ja persut, mutta molempiin oli pidempi matka kuin niistä esim demareihin tai virheisiin. Kun on vaan itelle paskoja vaihtoehtoa niin saa oikeasti tässä pinnistellä että motivoituu koppiin raahautumaan.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 -

Olen myös jo parit viime vaalit ollut ajautumassa muihin vaihtoehtoihin, mutta päätynyt kuitenkin kopissa kokoomukseen ("one more time").. Tällä kertaa olin nyt lopultakin päätymässä muihin, mutta voisin kanssa tuohon leiriin vielä antaa mahdollisuutta, kun ei noista muistakaan nyt mitään napakymppiä ole tarjolla. Oisko heittää Pirkanmaalta tähän ryhmittymään kallellaan olevaa kokkelia?  

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi -
Heikin Ashi kirjoitti:

Viikkokartalla kärki lähestyy, ylös vai alas, kas siinä pulma? Joka tapauksessa todennäköisesti voimakas liike. Good luck!

Näitä teknisiä kuvia täällä näkyy ja hyvä niin. Itse en omaa riittävää tietotaitoa näiden tulkintaan ja usein koitan turhaan hahmottaa mitä nämä ehkä kertoo tai miten yrittää tulkita ja itse jotenkin hyödyntää. Perinteisestihän kuvan voima sinällään on valtava ja tässäkin kokematon katsoja yrittää ymmärtää että mitä tuo kuva ilmentää/todistaa tulevasta. Silmää ohjaava suppenevä muoto suorastaan hypnoottisesti ja väkisin ohjaa päätelmään, että varmaan tuleva nyt sitten menee vihreän viivan mukaisesti ja sitten viimeistään vihreässä pallossa tapahtuu jotakin huimaa, pelottavaa, merkittävää. ?

Kysymykseni lähinnä muotoilen nyt siten, että kuinka usein näitä kuvia ja tietyllä hetkellä näyttäneitä skenarioita ja niistä juonnettavia tulevia tapahtumia tarkastellaan näiden avulla maailmaa mallintavien keskuudessa jälkikäteen? Eli tehdäänkö koko ajan päivittyen vaan uutta mallia/piirrosta ja katotaan taas, että se on se uusi totuus ja jos ei käynytkään mitään ihmeellistä - varsinkaan sitä mitä jonkun tilanten mukaan juuri ja varmasti piti käydä niin se vaan sivuutetaan? Jos esim siis tuon tässä viitatun kuvan tilanteen jälkeen toteutuukin tuo oranssi käyrä niin mitä siitä pääteltiin vai pääteltiinkö mitään kun jo uudet piirrokset valmiina kuvaamaan ja todistamaan taas just sitä mitä seuraavaksi sitten sen pohjalta taas pitäisi tapahtuman?

 

Näytä koko viesti
Nordea -

Tässä kuitenkin hyvä muistaa, että korkojen nousun aiheuttama tuottojen nousu on faktaa ja (merkittävä) luottotappioiden nousu spekulaatiota. Ainakin tällä vuosituhannella sijoittajien ennuste Nordean luottotappioista erinäisissä kriiseissä on ollut aika rajusti liian pessimistinen toteumaan nähden. Saa nähdä kuinka tällä kertaa.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Iso käsi erittäin laadukkaasta vastauksesta

yes

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
GHearst kirjoitti:

 

Reeti kirjoitti:

Jos tuo junarata on merkittävä venäkköjen logistiikan ja huollon kannalta niin mikseiköhän sitä pommiteta tai sabotoida poikki?  Pariin kohtaan rataa droneisku tai sissipartio tekemään vähän jäynää niin alkaa kuljetukset yllättäen tökkiä?

 

Voisiko tosiaan olla niin, että kukaan ei ole tullut tätä ajatelleeksi?

Niin, ei tainnut olla viestin pointti hakea suitsutusta uniikille idealle vaan kysyä josko saisi perusteltua näkemystä miksi näin low risk high reward -toiminnalta tuntuvaa hommaa ole tehty. Sulla ei vissiin ollu annettavaa?

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Ajattelisin kyllä, että kun saa yhdenkin junan suistumaan kiskoilta, niin kyllä siinä vaan raivattavaa riittää aika moneksi päiväksi. kyydissä olleet tankit kun on ojassa kyljellään niin ei se ihan hetkessä ole rintamalla ja ratayhteys ylipääätään käytössä. Tuo kun tehdään vielä pätkällä johon ei ole tieyhteyttä niin miten radan raivaus keskellä metsää? Näkisin että parin ukkelin partio saa aivan valtavasti harmia aikaiseksi suhteessa inputtiin.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Jos tuo junarata on merkittävä venäkköjen logistiikan ja huollon kannalta niin mikseiköhän sitä pommiteta tai sabotoida poikki?  Pariin kohtaan rataa droneisku tai sissipartio tekemään vähän jäynää niin alkaa kuljetukset yllättäen tökkiä?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -
pertsa kirjoitti:

Venäjä tekee samaa suurvaltapolitiikkaa omista intresseistään käsin, kuin mitä USA on tehnyt lähi-idässä vuosikymmeniä. Amerikkalaisten kohdalla asiaa vain katsotaan sormien välistä.

Ihan mennyt tämä vastaavuus ohi itseltäni, mitäs maita se Amerikka onkaan koittanut vallata / liittää itseensä tuoltapäin? 

Ettei nyt vaan menisi vähän toimet ja mittakaavat sekaisin sinulla?

 

Näytä koko viesti