Olet täällä

Tekninen analyysi - 3.10.2022 02.29

Heikin Ashi kirjoitti:

Viikkokartalla kärki lähestyy, ylös vai alas, kas siinä pulma? Joka tapauksessa todennäköisesti voimakas liike. Good luck!

Näitä teknisiä kuvia täällä näkyy ja hyvä niin. Itse en omaa riittävää tietotaitoa näiden tulkintaan ja usein koitan turhaan hahmottaa mitä nämä ehkä kertoo tai miten yrittää tulkita ja itse jotenkin hyödyntää. Perinteisestihän kuvan voima sinällään on valtava ja tässäkin kokematon katsoja yrittää ymmärtää että mitä tuo kuva ilmentää/todistaa tulevasta. Silmää ohjaava suppenevä muoto suorastaan hypnoottisesti ja väkisin ohjaa päätelmään, että varmaan tuleva nyt sitten menee vihreän viivan mukaisesti ja sitten viimeistään vihreässä pallossa tapahtuu jotakin huimaa, pelottavaa, merkittävää. ?

Kysymykseni lähinnä muotoilen nyt siten, että kuinka usein näitä kuvia ja tietyllä hetkellä näyttäneitä skenarioita ja niistä juonnettavia tulevia tapahtumia tarkastellaan näiden avulla maailmaa mallintavien keskuudessa jälkikäteen? Eli tehdäänkö koko ajan päivittyen vaan uutta mallia/piirrosta ja katotaan taas, että se on se uusi totuus ja jos ei käynytkään mitään ihmeellistä - varsinkaan sitä mitä jonkun tilanten mukaan juuri ja varmasti piti käydä niin se vaan sivuutetaan? Jos esim siis tuon tässä viitatun kuvan tilanteen jälkeen toteutuukin tuo oranssi käyrä niin mitä siitä pääteltiin vai pääteltiinkö mitään kun jo uudet piirrokset valmiina kuvaamaan ja todistamaan taas just sitä mitä seuraavaksi sitten sen pohjalta taas pitäisi tapahtuman?

 

Näytä koko viesti
Nordea - 30.9.2022 09.07

Tässä kuitenkin hyvä muistaa, että korkojen nousun aiheuttama tuottojen nousu on faktaa ja (merkittävä) luottotappioiden nousu spekulaatiota. Ainakin tällä vuosituhannella sijoittajien ennuste Nordean luottotappioista erinäisissä kriiseissä on ollut aika rajusti liian pessimistinen toteumaan nähden. Saa nähdä kuinka tällä kertaa.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 9.6.2022 04.34

Iso käsi erittäin laadukkaasta vastauksesta

yes

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 9.6.2022 01.03

GHearst kirjoitti:

 

Reeti kirjoitti:

Jos tuo junarata on merkittävä venäkköjen logistiikan ja huollon kannalta niin mikseiköhän sitä pommiteta tai sabotoida poikki?  Pariin kohtaan rataa droneisku tai sissipartio tekemään vähän jäynää niin alkaa kuljetukset yllättäen tökkiä?

 

Voisiko tosiaan olla niin, että kukaan ei ole tullut tätä ajatelleeksi?

Niin, ei tainnut olla viestin pointti hakea suitsutusta uniikille idealle vaan kysyä josko saisi perusteltua näkemystä miksi näin low risk high reward -toiminnalta tuntuvaa hommaa ole tehty. Sulla ei vissiin ollu annettavaa?

 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 9.6.2022 12.52

Ajattelisin kyllä, että kun saa yhdenkin junan suistumaan kiskoilta, niin kyllä siinä vaan raivattavaa riittää aika moneksi päiväksi. kyydissä olleet tankit kun on ojassa kyljellään niin ei se ihan hetkessä ole rintamalla ja ratayhteys ylipääätään käytössä. Tuo kun tehdään vielä pätkällä johon ei ole tieyhteyttä niin miten radan raivaus keskellä metsää? Näkisin että parin ukkelin partio saa aivan valtavasti harmia aikaiseksi suhteessa inputtiin.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 9.6.2022 08.20

Jos tuo junarata on merkittävä venäkköjen logistiikan ja huollon kannalta niin mikseiköhän sitä pommiteta tai sabotoida poikki?  Pariin kohtaan rataa droneisku tai sissipartio tekemään vähän jäynää niin alkaa kuljetukset yllättäen tökkiä?

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 19.3.2022 04.48

pertsa kirjoitti:

Venäjä tekee samaa suurvaltapolitiikkaa omista intresseistään käsin, kuin mitä USA on tehnyt lähi-idässä vuosikymmeniä. Amerikkalaisten kohdalla asiaa vain katsotaan sormien välistä.

Ihan mennyt tämä vastaavuus ohi itseltäni, mitäs maita se Amerikka onkaan koittanut vallata / liittää itseensä tuoltapäin? 

Ettei nyt vaan menisi vähän toimet ja mittakaavat sekaisin sinulla?

 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 16.3.2022 03.45

En tiedä mikä on "euron mies", mutta hommaisin riittävät tiedot ja taidot omaavan. Uskoisin, että tällä hetkellä noita on jonoksi asti ilman hintakilpailua. Joskus on ajat voineet olla toisenlaisetkin.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 16.3.2022 03.34

Quote:

Paperimiehen tuottavuus taas on helppoa määritellä. Tuotetut tonnit jaettuna paperimies ja se on valtava määrä.

Mä olen ulkopuolisena luullut, että koneet tekee tuota paperia ja tuottavuutta on viimeiset (kymmenet)vuodet parannettu lähinnä investoimalla koneisiin. Onko se sitten hyvä kaava, että omistajat laittaa rahaa parempiin koneisiin, jotta voidaan sitten antaa lisää rahaa koneiden valvojille koska "heidän tuottavuus" parani?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 26.2.2022 06.16

> Perinteisestihän Natoa on kannattanut selvä vähemmistö suomalaisista. Edellisessä kyselyssä 43 prosenttia kyselyyn vastanneista kannatti liittymistä.

 

Eikö ennemminkin pitäisi sanoa, että selvä vähemmistö suomalaisista vastustaa NATOon liittymistä? Saman tutkimuksen mukaan nimittäin "27 prosenttia kyselyyn vastanneista vastustaisi Natoon liittymistä "

Näytä koko viesti