Olet täällä

Nordea - 26.5.2019 02.47
Marraskuu kirjoitti:

Nordean osaketta kannattelee korkea osingonjakosuhde. Osinko on kuitenkin vain osakkeessa olevien varojen siirtämistä osakkeen "taskusta" omistajan omaan "taskuun" siten, että verottaja vielä ottaa tästä siirrosta lähes kolmanneksen. Miksi ylipäätään ostaa osaketta ja saada sen arvo takaisin osinkoina vähennettynä osinkoveroilla?

 

 

Eikö tuo ole vähän laput silmillä heitetty kommentti?  Meinaat, että se että Nordea tekee hintaansa nähden erinomaista tulosta ei vaikuta yhtään mitään asiaan?  Listaa vaikka kaikki tuntemasi yritykset ja vertaa niiden P/E lukuja (ota e verrokiksi vaikka sekä menneestä, nykyhetkestä ja jopa ennuste tulevasta) ja huomaat että ei silti helpolla montaa halvempaa löydy. 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 12.3.2019 09.38

Kannattaa tutustua uusimpaan talouselämään! (sivut.36 - 42)

Näytä koko viesti
Technopolis - 5.11.2018 03.31

Nyt kauppa käydään jo 5.50e tasolla, eikä ihan pienimmällä volyymillä.

 

EDIT:  .. no nyt myyntilaita kimposi jo 5.79 ja ostaja vetäytyi  ainakin hetkellisesti. Ei kai tässä voi olla kyse muuta kuin talviunilta heränneestä shorttaajasta?

Näytä koko viesti
Technopolis - 4.9.2018 11.46

Voisiko viimeinen luku kuitenkin vielä ola kirjoittamatta tämän kanssa? Kauppaa käydään nyt 4.66e tasolla ja vaihto miljoonia..?

Näytä koko viesti
Technopolis - 28.8.2018 11.48

Vaikea ottaa vastaan onnitteluita. Preemio ei riitä kattamaan edes veroseuraamuksia, jotka tästä nyt aktivoituvat.

Eli hinnan puolesta persnettoa kokonaisuudessaan verrattuna tilanteeseen ennen tarjousta (en siis ollut lähtökohtaisesti myymässä näitä tyyliin ikinä)

Lisäksi, ongelmaksi tulee pääoman uudelleenallkointi markkinatilanteessa, jossa kaikki on tuotto-odotukseltaan alempaa kuin pääoman entinen kohde.

Vituttaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.8.2018 08.36

juu, tämä tiedossa.Viittasin tuolla pörssipäivällä yleisesti kuluneeseen aikaan tuosta akin kommentista, tässä kohtaa siis vajaa neljä päivää viikonlopun yli.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 13.8.2018 08.22

"... ja 360 Ethereum lienevät nämä vastustustasot suurin piirtein. Olen melko varma, että pian kryptot joko laskevat tai nousevat tuntuvasti. "

 

Aika hyvä arvaus Akilta. Noin yksi pörssipäivää myöhemmin ethereum huitelee 285.

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 14.3.2018 05.58

Eikös se ollut jo? Ainakin media näin kertoi ponnekkaasti tuossa muutama viikko takaperin.. ;)

Näytä koko viesti
Osakesäästötili tul(l)ee vihdoin Suomeenkin - 14.3.2018 04.26

Itseäni kiinnostaa, onko kellään tietoa tai valistunutta arvailua siitä, voisiko tuo tulla ja miten koskemaan jo olemassa olevia säilytystilejä/omistuksia? Onko todennäköisempää, että menee niin, että ei tule kattamaan jo olemassa olevia sijoituksia vai niin, että myös jo nykyiset arvo-osuudet liittyy tuohon kuvioon?

Itselläni sattui pitkään pantatun osakesijoittamisen alku loppuvuoteen 2008 ja siten luckboxasin suuresti ajoituksen ja olen päässyt nauttimaan tästä 10v huimasta rallista koko ajan lisääkin ostaen. Nyt sitten seurauksena on että, oleelliset lifetime likvideetit on kiinni helvetisti nousseissa positioissa ja salkku on tikittävä veropommi, johon ei voi koskea. Useita positioita, jotka nousseet joko useita satoja tai jopa tuhat prosenttia ja siten noiden osalta myyntihinnasta menisi verottajalle reilu 25%. Esimerkkeinä Wärtsilä ja Neste -positiot ovat käytännön ikiholdissa tämän vuoksi (no joo, vuoden kahden sisään 10v hankintameno-olettama tuo vähän tolkkua tilanteeseen).  Kuitenkaan nykyisellään ei mielestäni ole ollut mahdollista löytää odotusarvoltaan sellaisia sijoituskohteita, jotka biittaisi maksuuntulevat verot - hence, istun ja jökötän positioideni päällä pssiivisena.  :(

Siten jenssin kysymykseen arvioni, jos yllä olevasta jälkimäinen skenario toteutuisi, lisääntyisi kaupankäynti ja sitäkautta maksamani välityspalkkiot pankilleni huomattavasti kun voisin taas "vapaasti" allokoida pääomaani. Uskon, että tämän supersyklin vuoksi kaltaisiani on isohko joukko.

Näytä koko viesti
Technopolis - 24.11.2017 02.51

"..tai sitten sitten voi nauttia yksin omasta erinomaisuudestaan."

 

Suosittelisin juuri tätä.

Näytä koko viesti