Olet täällä

Ukrainan tilanne - 19.3.2022 04.48

pertsa kirjoitti:

Venäjä tekee samaa suurvaltapolitiikkaa omista intresseistään käsin, kuin mitä USA on tehnyt lähi-idässä vuosikymmeniä. Amerikkalaisten kohdalla asiaa vain katsotaan sormien välistä.

Ihan mennyt tämä vastaavuus ohi itseltäni, mitäs maita se Amerikka onkaan koittanut vallata / liittää itseensä tuoltapäin? 

Ettei nyt vaan menisi vähän toimet ja mittakaavat sekaisin sinulla?

 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 16.3.2022 03.45

En tiedä mikä on "euron mies", mutta hommaisin riittävät tiedot ja taidot omaavan. Uskoisin, että tällä hetkellä noita on jonoksi asti ilman hintakilpailua. Joskus on ajat voineet olla toisenlaisetkin.

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 16.3.2022 03.34

Quote:

Paperimiehen tuottavuus taas on helppoa määritellä. Tuotetut tonnit jaettuna paperimies ja se on valtava määrä.

Mä olen ulkopuolisena luullut, että koneet tekee tuota paperia ja tuottavuutta on viimeiset (kymmenet)vuodet parannettu lähinnä investoimalla koneisiin. Onko se sitten hyvä kaava, että omistajat laittaa rahaa parempiin koneisiin, jotta voidaan sitten antaa lisää rahaa koneiden valvojille koska "heidän tuottavuus" parani?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 26.2.2022 06.16

> Perinteisestihän Natoa on kannattanut selvä vähemmistö suomalaisista. Edellisessä kyselyssä 43 prosenttia kyselyyn vastanneista kannatti liittymistä.

 

Eikö ennemminkin pitäisi sanoa, että selvä vähemmistö suomalaisista vastustaa NATOon liittymistä? Saman tutkimuksen mukaan nimittäin "27 prosenttia kyselyyn vastanneista vastustaisi Natoon liittymistä "

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 26.2.2022 03.01

NATO-jäsenyys toisi kyllä vakautta Suomelle ja pidemmällä tähtäimellä se varmasti näkyy pörssissäkin positiivisena. Onko tämä kuitenkaan niin merkityksellistä että se vaikuttaisi salkun kokonaisallokaationmuutoksiin niin en usko ainakaan itse reagoivani. Ehkä jenkkien suunasssa voi olla enemmän vaikutuusta ja Suomen pikkupörssi muuttua kiinnostavammaksi/turvallisemmaksi kohteeksi.

Näytä koko viesti
Citycon - 25.11.2021 10.18

Miten tämä matikka nyt kaikkineen tässä menee? Kassasta hävisi nyt pumpsi rahaa, mutta mitätöinnin vuoksi jokaisen tulevan vuoden voitonjakajia on 5,3% vähemmän. Kurssiliikkeeseen vaikuttaa lyhyellä tähtäimellä oletettavasti enemmän yhden ison ja pitkäaikaisen myyjän poistuminen laidalta

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 2.8.2021 01.42

Mitä tuossa äänestyksessä siis äänestetään? Kuka on ollut paras sijoittaja vuoden aikana? Miten sen voisi noista ehdokkaista tietää? Vai onko tuo ns. suosittuus kilpailu, jossa äänestetään kenen naama ja/tai sijoitus aiheinen sometus  mielyttää (tai ärsyttää vähiten)? Kuinka moni seuraa näiden henkilöiden aikaansaannoksia ja tuottamaa somesisältöä sillä tarkkuudella, että voisi määrittää paremmuutta? Todennäköisesti siis varmaan voittaa se jolla on eniten seuraajia? Anteeksi negatiivinen sävy, mutta yllätyin vähän  - tällaiset some*uoraukset ei nyt jotenkin istu Jensin pirtaan, olet sekä henkilönä että sijoittajana paljon näiden yläpuolella.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 18.6.2021 09.35

"Tämä siitä huolimatta, että Toyota toimitti autoja lähes tuplasti Teslaa enemmän. "

Kuulostaa (tarkistamatta) epäuskottavalta lukemalta

Näytä koko viesti
Sampo - 11.11.2020 10.37

Tinggeli kirjoitti:

 

Kurssihan on ollut jo pari vuotta lähempänä 7 euroa kuin yli 8 euroa. Putosi alle 8 euron lokakuun lopulla 2018 ja on ollut käytännössä siitä lähtien koko ajan alle 8 euron. Luulisi, että taseen arvoa olisi korjattu viimeistään 2019 tilinpäätöksessä.

 

Nyt ei faktat ihan täysin kohtaa. Kurssi oli esimerkiksi tämän vuoden helmikuussa 8,15e. Myös 2019 mentiin pitkä jakso yli 8e hinnoissa, Kaksi vuotta sitten Lokakuussa hinta oli 9,5e.

Mutta joo, uskon että pohjimmainen pointtisi oli että Sampolla olisi ollut aikaa reagoida ja laittaa tase vastaamaan realiteettia ja siinä olet täysin oikeassa

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 28.9.2020 11.33

Toinen kommentti, liittyen kustannussäästöön valmistuksessa, mainitsit että battery dayssa mainituista asioista voisi tulla ave 4000 säästö, joka lisää merkittävästi Teslan kilpailukykyä. Itse näkisin, että toiseenkin suuntaan on pakko liikkua, eli Teslan on lisättävä panostusta ohjaamon materiaaleihin ja yleiseen laadun tuntumaan, mikä ei ole kokonaisuutena halpaa hommaa. Nyt tällä hetkellä Tesla saa vielä teknisellä etumatkallaan anteeksi halppis-sisustusta ja olematonta laadunvalvontaa, mutta ei enää kauan. Useat brändilojaalit Tesla-tubettajatkin ovat tästä maininneet mm. esim Taycan-koeajonsa yhteydessä että jos teknisesti (lähinnä range) oltaisiin Teslan tasolla (tai edes lähellä) olisi valinta helppo kilpailijan eduksi. Jonkun vuoden päästä (viimeistään vuosikymmenen puoliväli) kilpailijatkin ovat saaneet ranget tuohon matka-ajoon kriittiseen noin 600km ja silloin se että Tesla tarjoaa vaikka 850km ei ole ollenkaan niin merkittävä etu, että laatupuutteilla sitä kompensoisi. Toivon todella, että Tesla nyt viimein ottaisi myös QC:n tosissaan ja panostaisi siihen sen mitä siihen vaaditaan, jotta tuosta "paskat maalipinnat ja muovinen sisusta" -imagosta päästäisiin

Näytä koko viesti