Olet täällä

Citycon - 1.4.2021 10.41

Ihan näin foorumin pienenä sisäpiirivinkkinä Zeroman taitaa olla Pyysingin yhtiö ja hänen perusteluita saa lukea vapaasti.

Näytä koko viesti
Orthex - 16.3.2021 12.21

Mielestäni myyjänä ollessa pääomasijoittaja en ole niin huolestunut annin suuresta myyntiosuudesta. Ei pääomasijoittajien tarkoituksena ole kuitenkaan pitää näitä puljuja ikuisesti omistuksessa.

Näytä koko viesti
Orthex - 4.3.2021 03.11

Liikevoitto KL:n jutun mukaan ollut viimevuonna n. 12 miljoonaa, joten jos ei ole kovin velkainen voisi veikata noin 15 p/e:tä joka on minusta hyvinkin kohtuullisen kuuloinen näin vakaalle bisnekselle.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit 18 - Petri Roininen - 12.12.2020 01.25

Itsestäni olisi ollut mielenkiintoista jos olisit vähän hiillostanut Roinista vähintäänkin kohtuullisen hämäristä sisäpiirikaupoista IH:n kanssa.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 4.12.2020 10.29

Tästä asiasta ainakaan nykyhallitus ei ymmärrä mitään, joten kansanäänestystä ei voi kovin negatiivisena asiana pitää.

Näytä koko viesti
Opiskelemaan rahoitusta vai taloustiedettä - 15.11.2020 02.19

Anssi A kirjoitti:

Itse viimeistelen Aallon rahoituksen maisterin tutkintoa. Kaikenkaikkiaan Aallon kurssien taso on melko vaihtelevaa, mutta jokainen rahoituksen kurssi on ollut hyvä. Kandissahan pääaine taidetaan valita vasta ensimmäisen vuoden lopussa, eli sitä ei tarvi stressata liikaa. Myös maisterivaiheeseen jatkaessa on mahdollista vaihtaa rahoitukseen jos arvosanat rahoituksen kandin kursseista ovat tarpeeksi hyvät. Matikankursseja kannattaa ottaa ennemmin TKK:n puolelta. Helsingin yliopisto on varmasti myöskin hyvä vaihtoehto, varsinkin jos kiinnostaa ottaa satunnaisia kursseja kaupallisen alan ulkopuolelta. Ihan vinkkinä suosittelen tutustumaan SAT-testillä hakemiseen, onnistuu ainakin Aallossa.

Onnistuuko SAT-testillä haku normaaliin kauppikseen myös, kun itse olin ymmärtänyt, että SAT-testeillä pääsee vain economics ohjelmaan? En kyllä ole 100% varma, kun itse olen vasta hakemassa pian.

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 30.10.2020 12.04

Käytännössä ainoa järkevä tapa tuon arbitraasin hyödyntämiseen on kalliimman osakkeen shorttaaminen ja halvemman ostaminen.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.9.2020 02.06

JR kirjoitti:

 

starsailor kirjoitti:

 

Turms kirjoitti:

Jos annetun äänen arvo olisi sidottu äänestäjän älykkyysosamäärään, häviäisi Trump 20-80.

 

Muutama sivu taaksepäin tein laskelmia, jossa sain tulokseksi, että Trumpin kannattajilla on liki 10 pistettä keskimäärin korkeampi älykkyysosamäärä. Tämä siitä syystä, että jos 80% mustista ja latinoista äänestää Bideniä, niin he muodostavat puolet Bidenin äänestäjäpohjasta. Heidän älykkyysosamäärä on 10-15 pistetta alempi kuin valkoisilla keskimäärin. On käytännössä tilastollisesti mahdotonta, että puolella valkoisia olisi 10 pistettä alempi älykkyysosamäärä ja juuri he äänestäisivät Trumpia. Mitä älykkyysosamäärä on valkoisilla Bidenin Antifakanttajilla, jotka ovat näitä piripäitä ja suvakkihuoria, tuskin kovin korkea.

 

Kun täältä ajoittain poistetaan keskustelijoita joilla on merkittävän negatiivinen kontribuutio keskustelun kokonaistasoon, eikä oikeastaan mitään järkevää sisältöä, niin eikö tällä yksilöllä alkais olla jo riittävän vahvat näytöt?

Väität siis että mustat ja latinto ovat valkoisia älykkäämpiä/edes yhtä älykkäitä?

Näytä koko viesti
Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta - 29.9.2020 11.15

Aktiiviset rahastot eivät siis voita läshekään 50% todennäköisyydellä indeksiä, pikemminkin kulujen takia max 10% aktiivisista rahastoista voittaa vertailuindeksinsä pitkällä aikavälillä.

Näytä koko viesti
Norwegian Bank vai joku toinen varma sijoitus? - 18.9.2020 04.25

Ok, nyt alkaa vaikuttaa liikaa trollaamiselta, tai sitten Bingo ei tosiaankaan ymmärrä korko- ja talletussijoittamisen perusteita.

Näytä koko viesti