Olet täällä

Sijoittajan verotus - 28.5.2020 08.06

jayboy kirjoitti:

Itse asiassa olen aloittanut toimimaan yhtiön kautta, mutta eikö tilanne ole sama silti: jos myyn esim. neljänneksen 20% plussalla olevista Fortumeista ja ostan takaisin vaikka 5% alempaa niin olen toki myynyt kalliilla ja ostanu 5% halvemmalla takaisin, mutta verot maksan silti ensimmäisistä +20% ostetuista eli paljon. Vai onko mulla joku ajatusvirhe tässä?

Itse ajattelen asian niin että voitolla olevalla osakkeella on taakkana "verovelkaa". Tuosta verovelasta pääsee sitten tuollaisella veivillä eroon "edullisesti". Näin se vero ei tunnu niin pahalta. 

Mutta siiis ei tuossa minusta mitään ajatusvirhettä sinänsä ole.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 26.4.2020 09.13

Arthur kirjoitti:

Varaston muutos tili on tuloslaskelman ostot tiliryhmässä, mutta erilliselle tilille on tosiaan hyvä kirjata.

Funkystock kirjoitti:

Kauppojen määrä ei ole ratkaiseva tekijä. Kukaan eikä mikään ei estä kirjaamasta transaktioita kirjanpitoon käyttämäsi osakevälittäjän tapahtumalistoista. Itse käytän pääasiassa Nordnettiä, josta saa ajettua tapahtumalistan halutulta ajanjaksolta suoraan Exceliin. Excelin lajittelutoimintojen avulla saan lajiteltua myynnit, ostot, rahasiirrot, korkoveloitukset ym. erilleen. Tämän jälkeen vien pelkästään yhteissummat kirjanpitoon ja liitän näin järjestetyn taulukon tositteen liitteeksi.

Veroilmoitus jätetty. Kiitos hyvistä vinkeistä. Luulen että vuoden päästä kolmas tilinpäätös hoituu muutamassa tunnissa. smiley

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 24.4.2020 03.31

Arthur kirjoitti:

En ole ihan varma mitä tarkoitat tuolla esittämälläsi kirjauksella, mutta yksinkertaisesti kirjaukset menevät näin:

Olet tilikaudella kirjannut kaikki arvopapereiden myynnit (kredit) ja ostot (debet) tuloslaskelmaan. Tilinpäätöksessä otat listauksen tilinpäätöshetkellä omistamistasi osakkeista. Laitat rinnakkain osakkeittain ostohinnan ja markkinahinnan. Alimman arvon periaatteen mukaisesti valitset kullekin osakkeelle joko ostohinnan tai markkina-arvon - kumpi on alempi. Tästä saatu yhteissumma pitää olla sitten vaihto-omaisuudessa - ostojen varaston muutoksen kautta laitat sen kohdalleen (varaston kasvaa: arvopaperivarasto debet / varaston muutos kredit, varasto pienenee: varaston muutos debet / arvopaperivarasto kredit).

Edellisestä tilikaudesta älä enää stressaa. Tase on kohdallaan nyt uudessa tilinpäätöksessä.

 

Kiitos. Tuo mun kirjaamistapa on lähtöisin sivun 5 kommentista:

"kyllä myymättä jääneet osakkeet pitää kirjata pois arvopapereiden ostoista taseeseen vaihto-omaisuuden arvopaperit tilille. Tässä yhteydessä katsot, mikä on arvonmuutos jos arvopapereiden arvo on laskenut hankintahinnasta ja sen erotuksen kirjaat tuohon varastonmuutokseen tilille joka on esim. "Vaihtuvien vastaavien rahoitusarvopapereiden arvonalennukset" . "

En tuota kuitenkaan ole oikeasti sisäistänyt. Minusta arvopapereiden ostoista ei pidä kirjata mitään pois. Jos oikein ymmärrän sinun neuvon niin siinä ei myöskään kirjata mitään pois arvopapereiden ostoista. 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 24.4.2020 01.42

kirjanpito-ongelma. 

Teen tasekirjauksia arvopaperivarastolle. 

Tämän threadin sivulla 5 asiaa käsiteltiin. Kirjaukset tapahtuu tähän tyyliin:

Arvopaperit debet 100
Arvopaperivaraston muutos debet 50
Arvopapereiden ostot kredit 150 

Arvopaperit 100 on selvä.
Arvopapereiden ostot 150 laskin niin että otin kaikki ostot kyselle arvopaperille. 
Arvopaperivaraston muutos sitten noiden erotus.

Nyt epäilen että Arvopapereiden ostot tulisikin olla tällaisessa tasekirjauksessa vain ne ostot jotka on myymättä (fifo periaatteen mukaan). Jos näin, niin sitten tein viime tilikaudella tuon väärin. 
Tuo olisi työläämpää. Ja se ei vaikuta tilikauden voittoon eikä varaston arvoon taseessa. Vaikuttaa vain "Arvopapereiden ostot" ja Arvopaperivaraston muutos" tilien saldoihin. 
Eli mikä on oikea tapa ja onko siitä ongelmaa jos tuo meni viime kirjanpidossa (ja veroilmoituksessa) väärin?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.4.2020 08.03

JR kirjoitti:

 

shaksuka kirjoitti:

Petteri vaikuttaisi saavan haluamansa, laumasuojalla mennään. THL:n mukaan R0 on 1.2-1.3, ja rajoituksia sen kuin availlaan lisää luvun nostamiseksi entisestään.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006475497.html

 

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden (ei siis vain sisäänotettujen, vaan kokonaismäärä) on loivasti laskenut kohta viikon. Miten vitussa samaan aikaan THL voi uskottavasti väittää R0 olevan yli 1? Potilaita on opittu tappamaan niin paljon nopeammin?

Vanhuksille on mennyt perille että kannatta pysyä sisällä. Siksi sairastuneet on nuorempia eivätkö joudu sairaalahoitoon. 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 15.4.2020 02.02

Itse olin samassa tilanteessa. Nyt pitäisi tehdä toisen tilikauden kirjanpito. Minun mielestä ensimmäisessä oli aika kova homma kun niin moni asia kirjanpidossa tuli eteen ensimmäistä kertaa. Kerralla sen kuitenkin tein kuukauden aikana. Osingon kirjaustakin mietin kuitti kädessä tunteja ja tunteja miten se menee, kunnes tajusin että kyseessä olikin ruotsalainen firma ja erikoistapaus. Nyt toinen kerta pitäisi olla paljon helpompi. 
Tehdessä oppii ja se oli yksi tämän tarkoituksistakin. Ja hyvä jos uuden oppimisesta vielä lisäksi nauttii. Tärkeimmät edut itselle on 10v tappioiden vähennusoikeus. Hieman pienempi veroprosentti, mahdollisuus tehdä enemmän vähennyksiä (vaikka enpä ole paljoa niitä vielä keksinyt). 
svopin sijaan olen lainannut rahaa yhtiölle. Se ei ainakaan ole ollut monimutkaista.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 09.37

Meuro kirjoitti:

Tuosta WHO:n arviosta tuli mieleen, että eikö niiden ole hieman pakko antaa synkempiä arviota koska jos siihen suuntaan on väärässä niin jälkeenpäin ei tule paljoakaan sanomista. Mutta mikäli antaa liian positiivisia arvioita ja on väärässä niin ruumiita tulee enemmän ja arvovalta saa pahan kolauksen..

Mikseivät he voisi antaa totuudenmukaista arviota tyyliin: skenaariolle A 60%, B 30%, C 10%. Kukaan ei syytä jälkikäteen mistään.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 08.38

hauturi kirjoitti:

 

Stuga kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

 ainakin julkisuudessa liikkuvien tietojen mukaan kaikki etelän etätyöläiset ovat jo sankoin joukoin karanneet mökeilleen,

 

Tätä epäilen. Avovaimo ja minä emme kumpikaan keksineet omasta tuttavapiiristä ketään joka olisi siirtynyt mökille etätöihin täältä etelästä. Varmaan monessa tapauksessa ei ole vaan kantautunut meille tieto, mutta näyttäisi ennemminkin että on harvinaista. Lapset  koulut ruoat jne u know.

 

Joo, sana "kaikki" oli turha. Todetaan vain että julkisuudessa liikkuvien tietojen mukaan etelän etätyöläiset ovat jo sankoin joukoin karanneet mökeilleen. Todetaan myös, että "sankoin joukoin" perustuu tiedotusvälineissä haastateluihin mökkikuntien virkamiehiin ja asukkaisiin.

Eihän läheskään kaikilla edes ole mökkiä jonne karata.

Oleellista on tietysti se, että jos meillä on X ihmistä/perhettä joilla olisi mahdollisuus mennä mökille, mikä osuus tästä joukosta 

- on jo siellä

- menee sinne nyt kun rajoituksilla uhkaillaan ennen kuin ne otetaan käyttöön

- ei mene sinne koska rajoitukset otetaan käyttöön

- ei olisi mennyt sinne muutenkaan

Jos kolmas ryhmä on suuri, niin sittenhän rajoitukset saattavat olla paikallaan.

Aurinko paistaa. Mökki kutsuen huutaa viikonlopuksi. Seinä kaatuu päälle kotona. Lapsetkin tykkäis. Ja se tuntuiskin turvalliselta. Autolla mennää ja omat ruoat mukaan. Ihmisiä harvemmassa.

Luulen että rajoituksilla olis merkittävä vaikutus. 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 08.33

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.3.2020 07.11

hauturi kirjoitti:

 ainakin julkisuudessa liikkuvien tietojen mukaan kaikki etelän etätyöläiset ovat jo sankoin joukoin karanneet mökeilleen,

Tätä epäilen. Avovaimo ja minä emme kumpikaan keksineet omasta tuttavapiiristä ketään joka olisi siirtynyt mökille etätöihin täältä etelästä. Varmaan monessa tapauksessa ei ole vaan kantautunut meille tieto, mutta näyttäisi ennemminkin että on harvinaista. Lapset  koulut ruoat jne u know.

Näytä koko viesti