Olet täällä

Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 21.2.2021 05.00

Ihan mielenkiintoinen tuo oli. Ja liittyy vielä aiheeseen. Artikkelin kommenteista onneksi näkee että ei tuo onneksi uppoa edes vasemmistoon.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 09.34

antaisivat vaan markkinatalouden toimia. Ei ole mitään syytä lähteä blockien ja sensurointien tielle. Jos hinnat heittelee ja jotkut voittaa ja jotkut häviää niin ei kai sillä ole mitään väliä isossa kuvassa. 

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 23.1.2021 03.13

RaimoRaitis kirjoitti:

Betfairille täytyy antaa plussaa ainakin tasapuolisuudesta, samat palvelun standardit koskevat kaikkia kansalaisuudesta riippumatta!

https://amp.theguardian.com/business/2021/jan/22/betfair-apologise-after-keeping-punter-100000-pounds-out-of-pocket-for-months

Identtinen tapaus mun kanssa. Mun 30k ei siirtynyt betfair tilille viikkoihin. Meni yks Trump veto sivu suun. Anteeksipyyntöä tosin en saanut.

 

Ja siis nyt ei oikein suju rahojen siirto takas. Pitäs vähän dokumentteja lähettää.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 12.1.2021 01.40

AlterEgo kirjoitti:

Verottaja lähestyi sijoitusyhtiötäni seuraavilla selvitysvaatimuksilla:

 

1. Mitä arvopapereita yhtiöllä on ollut hallussaan (osakkeita, talletustodistuksia,
obligaatioita tms.)?
2. Miten pitkään arvopaperit ovat olleet yhtiön omistuksessa?
3. Miten usein arvopapereilla on käyty kauppaa?
4. Mitä riskejä yhtiön arvopaperisijoittamiseen on liittynyt?
5. Onko yhtiöllä arvopaperisijoitusten tekemiseksi sijoitussuunnitelma?

Sovelletut oikeusohjeet:
Laki verotusmenettelystä 7 §, 10–11 §

 

Mitähän hemmettiä tällä nyt hakevat?  Mitä esim. sijoitussuunnitelma verottajalle kuuluu tai riskit?

Yrittävätkö ehkä kieltää omistusten käsittelyn vaihto-omaisuutena?

Omistuksiahan on minuutista vuosiin väliltä salkussa.

 

 

 

Onko tämä uusi sijoitusyhtiö? Ehkä verottaja yrittää arvioida onko ELV vai TLV toimintaa. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.1.2021 02.08

mskomu kirjoitti:

Sen verran mun täytyy silti Trumpia puolustaa, että ei aloittanut yhtään sotaa. Eihän se laulun arvoinen suoritus ole, mutta Yhdysvaltain presidenteistä löytyy niin monta sodan aloittanutta, että en vain voi nähdä häntä huonoimpana Yhdysvaltain presidenttinä ikinä. En edes tämän vuosituhannen huonoimpana. Sodat ovat vain yksinkertaisesti niin paljon pahempia ja tuhoavampia, että siinä saa aika monta mellakkaa kuolonuhreineen ja vallankaappausyritystä masinoida, sekä levittää disinformaatiota Twitterissä parin vuosituhannen ajan, ennen kuin päästään samalle kierrokselle.

Ei sotien välttäminen ole yksiselitteisesti hyvä asia. Sitä voi paremmin arvioida myöhemmin kun näkee miten maailma kehittyy. Ei niitä sotia huvikseen käydä. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.1.2021 01.19

Tinggeli kirjoitti:

 

Stuga kirjoitti:

Ihan söpöä että sä yrität, mutta et ymmärrä sananvapautta lainkaan. Somejäteillä on liikaa valtaa jos ne voi köytännösaä päättää mitä mitä tietoa kansa saa. Teoriassa ongelmaa ei ehkä ole, mutta todelliauudessa kyllä. 

 

Eli mielestäsi olisi ihan fine että Hollannissa vuonna 2006 perustettu PNVD puolue jakaisi agendaansa vapaasti sananvapauden nimissä sosiaalisessa mediassa. Agendaa oliva mm.

  • laillistaa lapsipornografia yksityiseen käyttöön
  • alentaa alaikäisyyden raja sukupuolisuhteissa kahteentoista ikävuoteen, ja myöhemmin poistaa suojaikäraja kokonaan.
  • sallia eläimiin sekaantuminen
  • sallia 12-vuotiaana uhkapelaaminen ja mietojen huumeiden käyttö
  • kovien huumeiden laillinen käyttöikäraja 16 vuotta

Perustajajäsenet ovat kaikki tunnustautuneet pedofiileiksi ja rahastonhoitaja van den Bergillä on myös takanaan tuomio lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

Runsaasta julkisesta arvostelusta huolimatta alankomaalainen oikeusistuin totesi puolueen toiminnan olevan lainmukaista.

Eli mikään Some-jätti ei olisi saanut asettaa ehtoja joka olisi estänyt PNVD puolueen poliittisen asiansa julistamista koska meillä on sanavapaus?

Ps. puolue lopetettiin vuonna 2010.

Ps2. Parin päivän sisällä olen kyllä huomannut kuinka huonosti ihmiset ymmärtävät mitä sananvapaus on.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1999/19990063

Ihmisoikeussopimus. 10 artikla kohta 2.

"Koska näiden vapauksien käyttöön liittyy velvollisuuksia ja vastuuta, se voidaan asettaa sellaisten muodollisuuksien, ehtojen, rajoitusten ja rangaistusten alaiseksi, joista on säädetty laissa ja jotka ovat välttämättömiä demokraattisessa yhteiskunnassa kansallisen turvallisuuden, alueellisen koskemattomuuden tai yleisen turvallisuuden vuoksi, epäjärjestyksen tai rikollisuuden estämiseksi, terveyden tai moraalin suojaamiseksi, muiden henkilöiden maineen tai oikeuksien turvaamiseksi, luottamuksellisten tietojen paljastumisen estämiseksi, tai tuomioistuinten arvovallan ja puolueettomuuden varmistamiseksi. "

Kohta 1 taas kertoo mikä kuuluu sananvapauteen. Sananvapauden kanavista mainitaan sen verran, että kanavan ylläpito voi olla luvallista toimintaa.

 

Tietenkin se on ongelma jos somejätit voi päättää mitä agendoja saa jakaa ja mitä ei. Ei kuuluisi olla niiden tehtävä. Liian suuri valta.  Ja kai nyt huonojaki agendoja täytyy saada tuoda julki.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 05.01

tonza kirjoitti:

 

AnonymousBettor kirjoitti:
tonza kirjoitti:

Yksilön sananvapautta ei ole viety vaikka hänet olisi bännätty kaikilta yhteisöpalveluilta ja somealustoilta. Yksilö voi edelleen sanoa sanottavansa ja perustaa vaikka oman yhteisöpalvelun. 

Näin tehtiikin. Isolla rahalla kehitettiin Twitterin kaltainen yhteisöpalvelu nimeltä Parler. Nyt se on kuitenkin poistettu Googlen ja Applen sovelluskaupoista, eli sitä tavalliset käyttäjät eivät enää pysty lataamaan näiltä keskitetyiltä alustoilta. Eilen myös Amazon ilmoitti Parlerlille, että saavat siirtää palvelunsa muualle ja tänään sunnuntaina (eli antoivat 1 pv varoitusaikaa) tietokannat ja palvelut laitetaan kiinni.

Tässä ei ole mitään ihmeellistä. Parler salli sisältöä, joka rikkoo sovelluskauppojen linjauksia. Parlerista tuli nopeasti äärioikeiston työkalu, jossa julkaistiin mm. väkivaltaista sisältöä ja suunniteltiin kongressitalon attentaattia. Parler voi katsella peiliin jos ihmetyttää miksi se poistettiin sovelluskaupoista.  

 

Quote:

Toki jos pätäkkää löytyy, niin voi oman sovelluksen lisäksi rakentaa myös oman konesalin, ostaa sinne serverit, jäähdytyslaitteistot, huoltohenkilökunnan yms. Samalla voi kehittää myös oman mobiilialustan, siis sellaisen mitä Nokiakin yritti. Kaikki on siis mahdollista, ei ole mitään ongelmaa?

Aivan näin. Isot säätävät täydellisesti linjauksensa eikä se ole sananvapaudesta millään tavalla pois. Se, että isoilla ei olisi mahdollisuutta laatia omia linjauksiaan, olisi pois heidän sananvapaudestaan. Myös sääntöjen laatiminen ja niiden ylläpitäminen on sananvapautta. 

 

Quote:

Anteeksi nyt suorapuheisuuteni, mutta välillä turhauttaa miten tietämättömiä tai henkisesti laiskoja ihmiset ovat. Kaikesta ei voi tietää kattavasti, mutta silloin olettaisi että ollaan hiljaa, eikä ainakaan äänekkäästi huutelemassa.

Niinpä. Voi sitä myötähäpeän määrää, mitä on kokenut kun sananvapaudesta on kohkattu pitkin interwebbiä erilaisten persumielisten toimesta. Jo aivan perusteissa ollaan aivan skogenissa. 

Ihan söpöä että sä yrität, mutta et ymmärrä sananvapautta lainkaan. Somejäteillä on liikaa valtaa jos ne voi köytännösaä päättää mitä mitä tietoa kansa saa. Teoriassa ongelmaa ei ehkä ole, mutta todelliauudessa kyllä. 

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 31.12.2020 09.27

Luulen että vedonlyöntifirmat pelkäävät eniten syytöksiä jostain epäeettisestä toiminnasta. Rahanpesu nyt ainakin tulee mieleen. Ja siinä ei haittaa jos muutaman asiakkaan menettää. Ja vaikka eivät usko yksittäisessä tapauksessa että jotain rikettä on tapahtunut niin kun pyytelevät dokuja eessuntaassun niin voivat aina vedota siihen että kovasti ovat yrittäneet.

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 28.12.2020 09.07

Toisessa ketjussa kerroin aiemmin kuinka minulla (toisin kuin muilla) rahojen deplo pankkisiirto on kestänyt viikkoja. Nyt joulupyhinä meni tili lukkoon kun en ollut vastannut heidän responsible gambiling kyselyyn. Vastasin tänään ja tili aukes ja rahatkin on ilmestynyt tilille. Veto, josta olin kiinnostunut on jo tietysti mennyt, eli nyt sit siirtelemään rahoja takaisin. 
Eli samantapaista ongelmaa kuin muilla, mutta nyt etenee taas.

Näytä koko viesti
ostis tilttailee - 18.12.2020 08.17

Juu. Stressaat aivan liikaa. Siellä ne rahat on turvassa ja tulossa sulle aikanaan. Ihan syystä Betfairia kyllä moititaan ja samassa veneessä olen minäkin. 

Näytä koko viesti