Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 7.11.2020 01.48

Sitä että valitsijamies vaihtaisi puolta ei pidetä realistisena uhkana Bidenin voitolle. Mutta miksi ei?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.11.2020 03.15

Pena99 kirjoitti:

Nate Silverin ennuste näyttää nyt kuitenkin loppujenlopuksi osuneen "hyvin". Biden saanee n. 300 valitsijamiesääntä ja kuten mallista nähdään toteutuu kyseinen lopputulos kohtuullisen usein 538:n mallissa. Huomattavasti useammin kuin Trumpin voitto. Lopputulos vain vaikuttanee tiukemmalta mitä se loppujen lopuksi oli johtuen hitaasta ääntenlaskennasta ja postiäänien luomasta vaikutuksesta ääntenlaskuun.

 

Ehkä lopullisten valitsijamiesmäärän suhteen osui. Mutta onhan tuo kuitenkin tapahtumassa niin rimaa hipoen että ei voi sanoa että hyvin osasivat. 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 5.11.2020 01.32

Johannes Ankelo kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Jos joku haluaa tässä vaiheessa lähteä vielä valueta hakemaan niin Biden 1.17 on kyllä selkeä ylikerroin. Ainakin jos katsoo osavaltioiden kertoimia vedonlyönnissä. Trumpin täytyy siis voittaa Arizona, Pennsylvania ja Georgia.

 

nyt saa jo 1.2 Betfairilta

 

Esim unibetilla ehdoiss lukee "...vedot ratkaistaan heti, kun yhden ehdokkaan voidaan katsoa voittaneen ilman varteenotettavaa epäilystä.". Voikohan olla että Trumpin leirin oikeustoimet voitat tarkoittaa että vedon ratkaisu viivästyy jopa viikkoja?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.11.2020 01.33

Tämä on ollut kyllä unohtumaton matka. Kiitokset tästä, kävi miten kävi. Nyt fiilikset on että ei ollutkaan niin smart money lyödä Bidenille. Toki kai sen voi smartiksi mielessään kääntääkin, mutta en ole vakuuttunut itsekään. 
Toinen asia joka hämmentää on nuo ylikertoimet yön aikana. Ehkä tuo on tuttua kokeneelle vedonlyöjälle, mutta itse ainakin yllätyin. Toki ne jäi hyödyntämättä, kun oli jo kuoppa niin suuri.
Eli on tässä sulattelemista ja analysoimista jälkikäteen. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.10.2020 04.12

mulla on unibetilla lyötynä Hidenille nyt 17k ja 3k odottaa vielä hyväksyntää. Eikä mulla ole kovin ihmeellistä historiaa unibetilla. 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 28.5.2020 08.06

jayboy kirjoitti:

Itse asiassa olen aloittanut toimimaan yhtiön kautta, mutta eikö tilanne ole sama silti: jos myyn esim. neljänneksen 20% plussalla olevista Fortumeista ja ostan takaisin vaikka 5% alempaa niin olen toki myynyt kalliilla ja ostanu 5% halvemmalla takaisin, mutta verot maksan silti ensimmäisistä +20% ostetuista eli paljon. Vai onko mulla joku ajatusvirhe tässä?

Itse ajattelen asian niin että voitolla olevalla osakkeella on taakkana "verovelkaa". Tuosta verovelasta pääsee sitten tuollaisella veivillä eroon "edullisesti". Näin se vero ei tunnu niin pahalta. 

Mutta siiis ei tuossa minusta mitään ajatusvirhettä sinänsä ole.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 26.4.2020 09.13

Arthur kirjoitti:

Varaston muutos tili on tuloslaskelman ostot tiliryhmässä, mutta erilliselle tilille on tosiaan hyvä kirjata.

Funkystock kirjoitti:

Kauppojen määrä ei ole ratkaiseva tekijä. Kukaan eikä mikään ei estä kirjaamasta transaktioita kirjanpitoon käyttämäsi osakevälittäjän tapahtumalistoista. Itse käytän pääasiassa Nordnettiä, josta saa ajettua tapahtumalistan halutulta ajanjaksolta suoraan Exceliin. Excelin lajittelutoimintojen avulla saan lajiteltua myynnit, ostot, rahasiirrot, korkoveloitukset ym. erilleen. Tämän jälkeen vien pelkästään yhteissummat kirjanpitoon ja liitän näin järjestetyn taulukon tositteen liitteeksi.

Veroilmoitus jätetty. Kiitos hyvistä vinkeistä. Luulen että vuoden päästä kolmas tilinpäätös hoituu muutamassa tunnissa. smiley

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 24.4.2020 03.31

Arthur kirjoitti:

En ole ihan varma mitä tarkoitat tuolla esittämälläsi kirjauksella, mutta yksinkertaisesti kirjaukset menevät näin:

Olet tilikaudella kirjannut kaikki arvopapereiden myynnit (kredit) ja ostot (debet) tuloslaskelmaan. Tilinpäätöksessä otat listauksen tilinpäätöshetkellä omistamistasi osakkeista. Laitat rinnakkain osakkeittain ostohinnan ja markkinahinnan. Alimman arvon periaatteen mukaisesti valitset kullekin osakkeelle joko ostohinnan tai markkina-arvon - kumpi on alempi. Tästä saatu yhteissumma pitää olla sitten vaihto-omaisuudessa - ostojen varaston muutoksen kautta laitat sen kohdalleen (varaston kasvaa: arvopaperivarasto debet / varaston muutos kredit, varasto pienenee: varaston muutos debet / arvopaperivarasto kredit).

Edellisestä tilikaudesta älä enää stressaa. Tase on kohdallaan nyt uudessa tilinpäätöksessä.

 

Kiitos. Tuo mun kirjaamistapa on lähtöisin sivun 5 kommentista:

"kyllä myymättä jääneet osakkeet pitää kirjata pois arvopapereiden ostoista taseeseen vaihto-omaisuuden arvopaperit tilille. Tässä yhteydessä katsot, mikä on arvonmuutos jos arvopapereiden arvo on laskenut hankintahinnasta ja sen erotuksen kirjaat tuohon varastonmuutokseen tilille joka on esim. "Vaihtuvien vastaavien rahoitusarvopapereiden arvonalennukset" . "

En tuota kuitenkaan ole oikeasti sisäistänyt. Minusta arvopapereiden ostoista ei pidä kirjata mitään pois. Jos oikein ymmärrän sinun neuvon niin siinä ei myöskään kirjata mitään pois arvopapereiden ostoista. 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 24.4.2020 01.42

kirjanpito-ongelma. 

Teen tasekirjauksia arvopaperivarastolle. 

Tämän threadin sivulla 5 asiaa käsiteltiin. Kirjaukset tapahtuu tähän tyyliin:

Arvopaperit debet 100
Arvopaperivaraston muutos debet 50
Arvopapereiden ostot kredit 150 

Arvopaperit 100 on selvä.
Arvopapereiden ostot 150 laskin niin että otin kaikki ostot kyselle arvopaperille. 
Arvopaperivaraston muutos sitten noiden erotus.

Nyt epäilen että Arvopapereiden ostot tulisikin olla tällaisessa tasekirjauksessa vain ne ostot jotka on myymättä (fifo periaatteen mukaan). Jos näin, niin sitten tein viime tilikaudella tuon väärin. 
Tuo olisi työläämpää. Ja se ei vaikuta tilikauden voittoon eikä varaston arvoon taseessa. Vaikuttaa vain "Arvopapereiden ostot" ja Arvopaperivaraston muutos" tilien saldoihin. 
Eli mikä on oikea tapa ja onko siitä ongelmaa jos tuo meni viime kirjanpidossa (ja veroilmoituksessa) väärin?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.4.2020 08.03

JR kirjoitti:

 

shaksuka kirjoitti:

Petteri vaikuttaisi saavan haluamansa, laumasuojalla mennään. THL:n mukaan R0 on 1.2-1.3, ja rajoituksia sen kuin availlaan lisää luvun nostamiseksi entisestään.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006475497.html

 

Sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden (ei siis vain sisäänotettujen, vaan kokonaismäärä) on loivasti laskenut kohta viikon. Miten vitussa samaan aikaan THL voi uskottavasti väittää R0 olevan yli 1? Potilaita on opittu tappamaan niin paljon nopeammin?

Vanhuksille on mennyt perille että kannatta pysyä sisällä. Siksi sairastuneet on nuorempia eivätkö joudu sairaalahoitoon. 

Näytä koko viesti