JR:n allokaatioblogi -
JR kirjoitti:

 

jpkl kirjoitti:

Tulosvaikutus tulee ihan niistä ostoista / myynneistä ja varaston muutoksesta. Et tarvitse enää luovutusvoitoille / - tappioille omaa tiliä.

 

Niin, siis en löytäny siitä verottajan lomakkeesta mitään mihin pistää ostoja, myyntejä tai varaston muutoksia. Mun tasekirjassa toki noin, liikevaihdon alla on neljä listaa, ostot, myynnit, varaston muutos ja osingot.

 

jpkl kirjoitti:

Tiesithän että voit (sinun pitää) arvostaa varasto ns. alimman arvon periaatteella eli hankintahinta TAI sitä alempi luovutushinta (tp-hetkellä). Tällä voi olla iso vaikutus tilikauden tulokseen ja on imo suurimpia syitä miksi verotuksellisesti voi olla fiksua pyörittää arvopaperikauppaa Oy:n kautta.

 

Hmm, siis jos mulla on tätä ilmoitusta tehdessäni joku osakerivi siellä, joka nyt ois turskalla, niin merkkaan varaston muutoksiin sille arvonlaskun sille nykytasolle, ja sitten sen vaihto-omaisuuteen sillä lasketulla tasolla? Jollon firma tekee vähemmän voittoa paperilla, ja myös sen omaisuus on alhaisempi? Alentaa veroja, mutta varmaan toi sääntö on sen verottoman osingon rajan takia... Tän ei pitäis olla relevantti asia nyt, tuolla oli vuodenvaihteessa vaan evolutionia joka on nyt kalliimpi, ja cityconia jonka olen jo myynyt tässä välissä, että ainakaan mua ei voida syyttää mistään kikkailusta, mutta hyvä tietää että joku tommonen sääntö on. Kiitos.

Edit: Niin siis eihän sen kurssi nyt voi olla relevantti, vaan ton jakson lopussa kai mitä toi käsittelee, tilikausiko sen nimi nyt oli.

 

jpkl kirjoitti:

Olisiko viime vuonna ollut kyse osingoista jotka ovat väärässä kategoriassa? Nehän menevät kirjanpidossa liikevaihtoon mutta veroilmoituksella ne pitäisi siirtää rahoitustuottoihin.

 

Ongelmavuosi tais olla joku aikasempi - ehkä mulla oli jotain käyttöomaisuutena?

Luulen että sun ongelma on että yrität yksittäisiä tapahtumia laittaa veroilmoitukseen.

Liikevaihto: Tähän kaikki osakkeiden myynnit yhteensä

Saadut osingot ja ylijäämät: Tähän kaikki osingot yhteensä

Ostot ja varastojen muutokset:  Tähän kaikki ostot yhteensä ja varaston muutos.

 

Ja varastoa laskiessa, minulla on excel jossa joikainen osake omalla rivillä. 2 saraketta. Toiseessa osakkeen arvo vuoden lopyssa. Toisessa osakkeen hankintahinta (kummatkin sain muistaakseni vaivatta Nordnetin sivuilta). Sit valitsen alhaisemman arvon kun lasken varaston arvoa.

 

 

Näytä koko viesti
Osingot - Keskusteluketju -
Bingo53 kirjoitti:

Harha 2 - "Yritys palkitsee omistajia". Osinko ei ole palkkio vaan korvaus riskinotosta.

 

Osinko on korvausta ajanjaksolta otetusta riskistä, jonka sijoittaja ottaa antamalla rahansa yrityksen pääomakäyttöön. Rahan antamisen vastikkeeksi sijoittaja saa yritykseltä paperinpalan (nykyisin merkinnän Eurocleariin), joka antaa oikeuden voitto-osuuteen. Vastaavan korvauksen saa lainanantaja korkona tai tilan vuokraaja vuokrana. Ei yritys lahjoita yhtään mitään ja se olisi sitä paitsi laitontakin. Omituinen ajatus ja sanamuoto kokeneelta taloustoimittajalta.

Tässä on myös sinulla harha. Yhtiön voitto on korvausta riskistä. Voitto on jo osakkeenomistajan omaisuutta. Osinko on sitten siirto omistajan toisesta taskusta toiseen, ei enää korvaus riskistä.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -
JR kirjoitti:

Viimevuonna lainasin rahaa yritykselle, laina ja korko konvertoitiin omistukseksi yrityksessä. Raha ei käynyt missään vaiheessa tililläni, mutta korko oli varmaan verollista tuloa sillä hetkellä, kun konversio tehtiin? Retorinen kysymys on, miten tämän kirjaan. (Retorinen, koska tulen selvittämään siihen jonkun ratkaisun googlella, kuten aina. Ja sitten saan sakkoa kun verovirkailija korjaa sen.)

 

En taida ymmärtää mitä tarkoitat. Mikä ihmeen konversio? Ja miten verovirkailija sun kirjanpitoa korjaa? Anyway, itse kirjaan yksinkertaisesti näin:

Pitkäaikaiset velat osakkaille 10k (kredit)

Sijoitustili 10k (debet)

Ja noin se sitten jää sinne kunnes joskus yritys maksaa velan takaisin. Korkoja en ole ottanut, 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto -
Swingaaja kirjoitti:

Miten kirjanpidossa tulisi merkitä ulkomailta saatu osinko? Jos pidätys on 15% niin koko osinko tulee varmaankin kirjattavaksi myynteihin mutta miten 15% ennakonpidätys tulisi kirjata?

 

Eikös se mee näin:

Kredit puolelle Osinkotuotot esim 100

Debet puolelle Lähdevero 15 ja sijoitustili 85. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Kiitos Tinggeli tästä. Mielenkiintoista tietoa ja mielenkiintoista tekniikkaa hyvin selitettynä (ottamatta kantaa itse väittelyyn). 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -
Virginie kirjoitti:

En vänkäisi ellei asialla olisi merkitystä; millaiseksi Putinin nykyinen terveydentila arvioidaan, onko hänellä toimintakykyä yksinvaltaisena hallitsijana. Uuden videon värejä on tummennnettu, siksi kraka ja tausta näyttävät tummanpunaisilta, kun vanhassa ne ovat punaisia. Mutta. Jokainen päätelköön ajatuksensa itse.

 

Saatat hyvin olla oikeassa. Mutta ei tuota asiaa voi pitää minään faktana vielä. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -
Virginie kirjoitti:

Alla on presiis sama Putin kirkossa jo vuonna 2021:

https://youtu.be/qfeEgjpkUHs

Kesti vain 3min löytää netistä tämä, mutta nykytoimittjat eivät viitsi tehdä yhtään minuuttia taustatyötä.

Ja just se ei ole selvää onko presis sama Putin. Kraka on eri. Kyntiilänjalka on eri Putinilla ja myös toisella miehellä. Tuota just parviäly pohtii eikä asia ole ns ratkennut. Kieltämättä moni muu asia viittaisi että on sama Putin kuin vuosi sitten. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -
Virginie kirjoitti:

Tarkkuutta Venäjä-uutisoinnin seuraamiseen, media on toistuvasti Venäjän propagandan välittäjä. Kaikki suomalaiset mediat ovat, taas, nielleet totena RT-kanavan julkaiseman "Putinin pääsiäisjumalanpalveluksen". 

https://yle.fi/uutiset/3-12415543?utm_source=social-media-share&utm_medi...

Videolla n. 00:15 näkee, että Putin ei seiso paikassa, joka  on lähikuvissa hänen taustanaan, (kruunun vasemmalla puolella). Lisäksi kuvien on Putin ajalta, jolloin hänen kasvonsa eivät vielä olleet pöhättyneet.

Annoin aiemmin palautetta julkaisseille medioille valevideoista, mutta sain niiltä haukut palkaksi, en viitsi enää.

On uutiseen lisätty eilen illalla että "Sosiaalisessa mediassa videon aitoutta on kyseenalaistettu.". Ja mitä itse asiaan tulee niin asia ei vaikuta mitenkään selvältä. Argumentteja on esitetty kumpaankin suuntaan. Saattaa olla vanhempi video tai sitten onkin tuore. 

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne -
Indrid Cold kirjoitti:

Putin sanoi juuri tv:ssä että länsimaiden talouspakotteet ovat sodanjulistus Venäjää vastaan

Voispa taas hieman kiristää lisää ja keksiä lisää pakotteita. 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Nyt ei olis yhtään tarvis houkutella dharmaa tänne. 

Näytä koko viesti