Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset

5.3.2021 - 09:49 #66756

Kallion Juoppo

+42
Liittynyt:
13.9.2016
Viestejä:
40

Kiitos Akille kaikista menneistä ja tulevista kolumneista. Iso syy miksi aikoinaan kiinnostuin pokerista ja sittemmin sijoittamisesta. Kiitos siitä. 

 

Pitääkin käydä selailemassa pokeritiedossa omaa vanhaa blogia ja katsoa olenko viisastunut niistä ajoista. Epäilen. 

0
0
5.3.2021 - 18:13 #66776

Termu

+214
Liittynyt:
27.3.2020
Viestejä:
116

Tää on varmaan ihan hyvä paikka lausua julkinen kiitos Akille myös itseltäni, kun tuskin kasvotusten enää tavataan. Muistan kun joku juhannus, ehkä 2005 hujakoilla, olin silloisen appiukon mökillä ja iltalehdessä tai -sanomissa oli Akista iso juttu. Luin sen monta kertaa ja samalla reissulla imin tietoa super system 2:sta sanakirjan avustuksella ja tein muistiinpanoja. Löysin pokeritiedon, kyselin siellä tyhmiä kunnes opin peliä enemmän ja enemmän. Muistan kuinka kiva oli, kun viisaammat neuvoivat ja itse halusi oppia. Sitten päätin kokeilla pokeria ammattina ja sainkin siitä ammatin seitsemäksi vuodeksi, vaikka alunperin ajatus taisi olla muutamasta kuukaudesta max johonkin puoleen vuoteen.

On jäänyt mieleen kun joku vuosi midnight sunin kanssa samaan aikaan oli Suomi-Venäjä futismatsi ja kaikki Helsingin hotellit oli täynnä. Taisin sitä puhalella pöydässä, kun yhdeltä yöltä puuttui majoitus. En tuntenut Akia mitenkään, mutta jossain vaiheessa iltaa hän tarjosi kattoa päälle siksi yöksi. Jäi kyllä hieno fiilis miehestä. Loppupelissä mentiin jatkopeleille viereiseen hotelliin (ilman Akia) ja joskus puolen päivän aikaan sain seuraavan päivän hotellihuoneen ja unta ennen seuraavia pelejä :)

Liekö oli sama midnight sun, kun jonotin pöytäpaikkaa. Sain paikan Akin vasemmalta puolen niin sanoi jotain ettei peliseura ainakaan helpottunut tms ja olin ihan fiiliksissä, että jotain on tullut tehtyä oikein :) On tosi hienoja muistoja Akista pokeripöydässä ja ainahan sitä tuli katsottua jotenkin ylöspäin. Toki armoa ei annettu :D

Pokerin jälkeen on ollut aika muulle elämälle ja joskus loppuvuodesta -19 taisin myydä rahastot pois ja aloin miettii sijoittamista enemmän. Löysin sijoitustiedon ja nyt oon harrastellut sijoittamista. Tähän asti olen ajatellut, etten biittaa indeksiä ja ei kannata ottaa suoria osakkeita kun ei ole aikaa perehtyä ja eikä ole kyllä osaamistakaan. No korona antoi mahdollisuuden ja ajatuksen, että jos valkkailiskin osakkeita. Hyvin on mennyt väkisinkin kun kassa oli käteisenä koronan tullessa. 

Kiva kun täällä on pokeritiedosta tuttuja nimimerkkejä niin tietää suurinpiirtein kuinka hyvin voi luottaa niihin. Kuten pikkupron aspireen. Kiitos siitä vinkistä ja mahtava että saa sun kuulumisia lukea täältä! Ja muidenkin tuttujen nickien kuulumisia on mukava seurata, vaikkei itse osallistu keskusteluun eikä silleen tuo lisäarvoa foorumille.

 

Ajattelin että tuskin kirjoitan tänne ikinä mitään. Ei oikein ole annettavaa ja pikkulasten perhe-elämä pitää kiireisenä. Mutta nyt sain vähän omaa aikaa ja olen miettinyt pidempään, että haluaisin päästä kiittää Akia kaikesta mitä aikanaan teki suomalaisten pokeritietouden eteen ja nyt auttaa suomalaisia vaurastumaan sijoittamalla. Olen itse hyötynyt siitä paljon ja olen Akille tosi kiitollinen, että on jaksanut olla mukana näissä foorumeissa ja julkisuudessa. Joten kiitos Aki!

torsti4 pokeritiedon puolelta

0
0
5.3.2021 - 21:02 #66782

smoke

+10
Liittynyt:
26.8.2014
Viestejä:
36

Pokeritieto oli itsellekin merkittävä foorumi. 2006-2012 kuutisen vuotta tuli päivätyön ohella iltaisin small-mid-stakesia painettua. NL400 asti mentiin solidina voittajana, mutta sitten varianssinsietokyky ei oikein perheellisellä ja päivätyötä tekevällä pitemmälle riittänyt. Hyvää sivutuloa pienellä riskillä kuusi vuotta. Sijoittamisen olin aloittanut jo paljon aiemmin, mutta nuoruuden sököharrastus veti korttirinkeihin vielä yli kolmekymppisenä.  Hurjaa oli seurata nuorison varsianssihakuisuutta. Kiitokset siis Akille ja muille foorumiaktiiveille, paljon sieltä tuli opittua. 

-s

P.S. Noinhan se oli niinkuin Aki sanoi: yksityisviestipohjalta oli varmaan monia affeja, jotka tarjosivat PT:lle kilpailevia soppareita. Enemmän pelaava löysi kuitenkin yleensä rb:t kv-foorumien kautta.

0
0
16.3.2021 - 10:41 #67262

Aki Pyysing

OP
+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Odotettavissa on kärjekkäitä postauksia ja ärhäköitä kolumneja. Yritän taas lockdownin alkaessa päästä puritaaniseen elämään ja jojottaa vaihteeksi alaspäin. Käväisin 101,8 kilossa ja nyt näyttää puntari 106,2 kg🥱. Metodina vanha tuttu: Rajoitan C2H6O:n kulutusta. Joten nukun luultavasti huonommin ja olen varmasti äreänä.

Tunnelmaa nostaakseni otin koronavuoden snipin. Muistaakseni 16.3.2020 oli aika tarkaan pohjat. Tässä salkku, jossa vastaan ainoastaan itselleni ja teen kaikki päätökset diktaattorina.

Olen nähnyt paljon paremminkin menneitä. Joskin maltillisesti ainakaan kovin paljon huonommin suoriutuneita. Näissä käppyröiden esittelyssä onkin vahva Voittajan historiankirjoitus -bias. Taitaa olla ensimmäinen, jonka päivikseeni postaan.

Lämpenin sitten laittamaan viisivuotisenkin, jotta ei näyttäisi ihan paraatimarssilta Uralille.

En siis vuosi sitten ollut mitenkään käet ylhäällä, kuten karjalaksi sanotaan. Mutta tärkeintä oli, etten missään vaiheessa panikoinut, enkä lakannut ostamasta laskuun. Nyt tarkastin ja siirryin netto-ostajasta nettomyyjäksi jo 24.3.2020. Tämä oli tietysti virhe, olisi pitänyt ostaa nousuun niin perheellisesti tai ainakin silloiset limiitit tappiin, mutta ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden. Ja momentum-sijoittajana olen aina ollut surkea, ottamaan syliin paniikkimyyntejä paljon parempi. Jotenkin olen ollut aina mieluummin vastarannan valas kuin laumassa hyvään beesiin hyppääjä. Myynneissä kyllä oli vahva ajatus varmistaa jotain hyvää mieltä, jos vielä droppaa ja ostaa ne takaisin. Esimerkiksi 24.3. myydyt Nordeat @4,79 eivät palanneet salkkuun koskaan, vaikka pidin hintaa lähinnä humoristisena.

Sitten vielä painottaisin, että tämä käppyrä ei ole mikään näyttö oikeasta osaamisesta. Mutta todistaa ehkä kuitenkin, etten ole vielä ihan kokonaan elämäänsä kyllästynyt ja yrittämisen luovuttanut portfoliosijoittaja. Ja jotain marginaalista riskinottokykyäkin löytyy.

Yritin miettiä, milät vuosi sitten tuntui. En muista oikein mitään erikoista. Olin hyväntuulinen, koska salitulokset olivat nousussa ja paino laskussa. Haluaisin sanoa, että ostelin hymyssä suin halpoja osakkeita, mutta se ei pitäisi paikkaansa. Toki tuollainen neljän vuoden tuottojen polttaminen vähän ahdisti ja koronakin oli suurempi mysteeri kuin nykyisin ja rokotteesta ei näkymääkään. Tosin oli miulla tallella luotto markkinatalouteen ja tieteeseen. Jos tarpeeksi isolla rahalla on intressi, hommat yleensä lopulta suttaantuvat.

Ei olisi kannattanut Wilhelmin upottaa Bismarckia eikä Hirohiton hyökätä Pearl Harbouriin.

Kuvaavatko nuo miten hyvin oikeata tulosta, kun olen siirrellyt rahaa edestakaisin sinne tänne kaikki nämä vuodet, en tiedä. Toisaalta salkun ulkopuolella käytetty rahakin on tuottanut, joten kaiken kaikkiaan voin todeta olevani viimeiseen viiteen vuoteen sijoitusrintamalla melko tyytyväinen. Vaikka mukana on kaikenlaista Saga Furs- harhalaukausta.

Toki vielä tyytyväisempi, että sain viime viikolla penkiltä jalat ilmassa Joensuussa pienessä kankkusessa 10 x 60kg + 10 x 75kg jälkeen melkein 7 x 85kg. Spottaaja sanoi avustaneensa viimeisessä hyvin marginaalisesti. En ole siis yli kahdeksaakymppiä juuri laittanut tankoon moneen vuoteen. Jos pysyn terveenä, teen ihan pullistellakseseni tänä vuonna yhden satasykkösen, vaikka ei siinä varsinaista muuta valoa ole. Näillä eväillä tasamarkka jalat maassa pitäisi olla lapsenlyömistä, ainakin jos tekisi yhden kaksi ykköstreeniä pohjalle. Nämä jätän kuitenkin väliin, rajansa humputtelullakin. Kiertäjäkalvosin ei ole miulta koskaan mennyt, mutta olen nähnyt monen salikaverin vetelevän kuminauhaa puoli vuotta puolapuiden edessä melko kypsän oloisena, kun on napsahtanut. Ajattelin väistellä tätä, koska siviilivahinkona tulisi painoa lisää joku reipas kymmenen kiloa. 

 

0
0
16.3.2021 - 12:03 #67271

PikkuPro

+5670
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2764
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Tunnelmaa nostaakseni otin koronavuoden snipin. Muistaakseni 16.3.2020 oli aika tarkaan pohjat. Tässä salkku, jossa vastaan ainoastaan itselleni ja teen kaikki päätökset diktaattorina.

Olen nähnyt paljon paremminkin menneitä. Joskin maltillisesti ainakaan kovin paljon huonommin suoriutuneita. Näissä käppyröiden esittelyssä onkin vahva Voittajan historiankirjoitus -bias. Taitaa olla ensimmäinen, jonka päivikseeni postaan.

Hieno graafi!

Tämähän on paljon hienompi kuin kehtasit alleviivata. Isommalla rahalla on vaikeampi tehdä niitä tenbäkkereitä (yrjö mikä sana!) ihan jo siksikin, että jos yksityis-sijoittaja pelaa niin isolla kuin sie, niin kymmenkertaistuksen saaminen nopsaan käytännössä kertoisi, että on avattu ovi täysin irrationaaliseen riskiin. On eri asia katketa 10 tuhannesta kuin miljoonasta - saati isommasta.

Onneksi olkoon!

0
0
16.3.2021 - 12:46 #67275

jelly

+162
Liittynyt:
18.3.2020
Viestejä:
117

Hieno graafi, muoto kyllä yllättävän samanlainen omaani verrattuna, tosin mulla nousee hiukan jyrkemmin ylöspäin ;)

Itsellä Aspiren osuus n 17% salkusta joten se selittänee käyrien samankaltaisuuden. Akilla taitaa olla Aspiren osuus hiukan suurempi, ihan vaan tuota kesäkuun piikin kokoa tutkaillessa...

 

 

0
0
22.3.2021 - 20:41 #67754

Iletus

+110
Liittynyt:
7.10.2014
Viestejä:
130

Kerroppas Aki, kun olet 90-luvun alussa devalvaatioliemissä keitetty ja sieltä vientiyhtiöitä ostamalla noussut, että onko nyt vastaava tilanne menossa Turkissa? Tässä ei varmaan kuitenkaan suoraan hyödy ETF:iä ostamalla, vaan pitäisi osata poimia pullasta juuri ne eniten turkkilaisesta työvoimasta ja heidän palkkojen devalvoitumisesta hyötyvät vientiyritykset?

0
0
23.3.2021 - 09:02 #67764

hömelö

+44
Liittynyt:
12.6.2016
Viestejä:
78
Aki Pyysing kirjoitti:

 

 

Ei olisi kannattanut Wilhelmin upottaa Bismarckia eikä Hirohiton hyökätä Pearl Harbouriin.

 

 

 

 

 

 

Hävettää nipotukseni ja pyydänkin etukäteen nöyrästi anteeksi. Taisi olla Lusitania, joka upotettiin saksalaisten toimesta 1. maailmansodassa.

0
0
23.3.2021 - 10:33 #67771

Aki Pyysing

OP
+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536
hömelö kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

 

Ei olisi kannattanut Wilhelmin upottaa Bismarckia eikä Hirohiton hyökätä Pearl Harbouriin.

 

 

 

 

 

 

 

Hävettää nipotukseni ja pyydänkin etukäteen nöyrästi anteeksi. Taisi olla Lusitania, joka upotettiin saksalaisten toimesta 1. maailmansodassa.

Miuta hävettää paljon enemmän, että kirjoitin Bismarck, joka oli saksalainen WW II laiva, joka upotti yhden laivan ja sitten Royal Navy löysi sen. Matkustajalaiva Lusitanian upottaminen taas toi jenkit mukaan WW I. 

Miun asia- ja pilkkuvirheitä on suotavaa korjailla, eikä sitä tarvitse millään lailla hävetä. 

0
0
23.3.2021 - 10:38 #67772

Aki Pyysing

OP
+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536
Iletus kirjoitti:

Kerroppas Aki, kun olet 90-luvun alussa devalvaatioliemissä keitetty ja sieltä vientiyhtiöitä ostamalla noussut, että onko nyt vastaava tilanne menossa Turkissa? Tässä ei varmaan kuitenkaan suoraan hyödy ETF:iä ostamalla, vaan pitäisi osata poimia pullasta juuri ne eniten turkkilaisesta työvoimasta ja heidän palkkojen devalvoitumisesta hyötyvät vientiyritykset?

Joo. Nimenomaan pitäisi löytää firma, joka maksaa kulunsa liiroissa ja saa tuotot ulkomaan valuutassa.

Tosin Turkin talous ei ole ehkä yhtä sekaisin kuin Erdogan, mutta lähelle. Joten itse en uskalla lähteä etsimän sieltä devalvaatiohyötyjiä, koska pelkona on, että Erdogan lopulta ottaa rahat pois.

0
0
23.3.2021 - 17:25 #67793

Hynägrande

+1747
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1203
Aki Pyysing kirjoitti:

Tosin Turkin talous ei ole ehkä yhtä sekaisin kuin Erdogan, mutta lähelle. Joten itse en uskalla lähteä etsimän sieltä devalvaatiohyötyjiä, koska pelkona on, että Erdogan lopulta ottaa rahat pois.

Aikanaan oli vitsi että "Mikä on maailman hulluin kani?" ja vastaus oli 80-luvulla "Reikani". Nyt vitsi on muuten sama, mutta vastaus on selvästi "Erdokani".

Aika kylmäpäistä olisi tosiaan nyt investoida Turkkiin. Taidan pitäytyä turkkilaisessa jugurtissa.

0
0
26.3.2021 - 10:04 #67926

Aki Pyysing

OP
+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Liian varhain heränneenäkin aamu alkaa hyvin, kun törmää parhaaseen koskaan lukemaansa pokeri/sijoitushaastikseen.

Olettaisin, että tämä juttu avaa erinomaisesti sekä pokeri- että osakesijoitusmaailmaa. Tosin olen vähän jäävi arvioimaan, koska näitä kahta olen elänyt ja hengittänyt viime vuosikymmenet.

"En ota riskiä, missä voisi mennä iso osa omaisuudesta" ja

"Älä lähde hypeen mukaan" saavat luultavasti jotkut teinit tuomitsemaan millenniaali Kyllösen boomeriksi😎.

Emil Elon paluu New Yorkista Suomeen nosti radikaalisti Hesarin talousjuttujen tasoa. Ja vaikka Alma menetti paljon, on sen pakko skarpata, koska pitkästä aikaa talouslehdistössämme on aitoa kilpailua.

https://dynamic.hs.fi/a/2021/pokerinaama/

Kiitokset Jensille suostumisesta haastikseen ja vielä erinomaisesta toimittajan valinnasta!

0
0
29.3.2021 - 23:10 #68090

Aki Pyysing

OP
+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Ajatusten Vantaanjoet ovat laittamassa saleja kiinni. En nyt varsinaisesti ota kantaa, mitä pitäisi tehdä, mutta selvää on, että jos kymmenen henkeä sisään päästävät isot salit pitää laittaa kiinni, niin myöhässä ovat kuin Walder Frey Battle of Tridentistä.

Koska olen yläkropasta paremmassa kunnossa kuin koskaan, niin kiusaan sijoitusvinkkejä blogistani etsiviä tämän viikon salituloksillani. Tosin oikea motiivini on kirjata ne ylös, jotta muistan missä menin silloin, kun salien ovet laitettiin kiinni. Nykyinen nyrkkisääntö on, että kahden viikon tauon treenissä pystyy paikkaamaan terveenä pysyessään kahdessa kuukaudessa.

Tänään peruskoukistajapäivälle oli hyvät pohjat. Kurkkasin lähtiessäni Citykania, joka näytti löpsähtävän. Tästä sai hyvät adrenaliinit. Ja palattuani huomasin, että niin muuten olikin sitten löpsähtänyt 7,21 asti. Pöh, olisipa kiva joskus ostaa lokaalilta pohjalta ja sitten heti lähtisi lappu raketoimaan. En muista yhtään tällaista osumaa kuin joskus optiokauppojeni ajoilta.

Ylätalja:10x 55+75+80. Kovempaa sarjaa en olekaan koskaan ottanut. Tai itse asiassa kerran tein10x 55 + 2x10x80 hyvin vajaita, kun muistin edelliset painoni väärin. Juuri tämänkin takia kirjanpidon pitäminen on tarpeen.

Alatalja: 5x60 10x80+85. Taisi olla eka kerta 10x85 kesken treenin. Ennätykseksi tein alkuvuodesta 10x90, mistä vinguttiin, ettei alataljalla saa kokeilla ennätyksiä. Aki 53v voi omasta mielestään kokeilla ennätyksiä millä huvittaa, kunhan ei riko itseään.

Hauiskääntö Scott-penkissä: 10x20+30, 9x40, kymppi ei mennyt. Viime viikolla meni samassa kymppikin viimeisenä, mutta tein aika haipakkaa, ja en mökötellyt tulosta. Silloin oli avustaja katsomassa, mikä antaa aina adrenaliinia ja tein yhden pakkotoistonkin päälle.

Hauiskääntö käsipainoilla 10x15 12x17,5. Meni aika eazysti, tämäkin on vähän parantunut. Päälle heti perään yhden käden hauista taljalla 10x22,5. Tämän neuvoi yksi yhtiökumppani kauan sitten hyväksi koukistajien lopetukseksi, jotta saa kaiket irti. Toisella kädellä kun pystyy auttamaan pakkotoiston pari. En kuitenkaan tehnyt avustettuihin asti, kun joku lyyli oli aloittelemassa vieressä jotain ja en viitsinyt jarruttaa sen peliä.

Olen aika tyytyväinen salkkuuni juuri nyt, sillä sinne on tippunut erilaisia kiinteistösijoitusyhtiöitä lisää imo alehintoihin. Toivottavasti eivät nouse koskaan, niin voin holdailla ja nostella osinkoja, eikä tule niin ruutua kytättyä😎. Ten-baggereitä saavat nuoremmat etsiä. Mie sitten saatan beesailla pikkurahalla. Eurokorkojen nousu tietysti sitten vähän sattuisi, mutta se olisi miulle ihan oikein kaikkine ikuset nollakorot -höpötyksineni.

Pelkään pörssiromahdusta enemmän salilockdownia. Nousukunnon vaihtuminen puolen kilon kotipunttisaliin olisi tästä selkeä uhka. Jos lämpötila ei kovin paljon laske eikä koko ajan sada vettä, yritän ehkä lenkkeilyn aloittamista. Harmillista kyllä olin löytänyt juuri salilta hoikkuuden Graalin maljan, eli porraskoneen. Aivan loistava laite, koska ei tarvitse itse pitää vauhtia yllä, kunhan vain nostaa jalkaa rappuselta toiselle. Ei vaadi lämmittelyä ja saa nopeasti sykkeen yli 160. Paljon leppoisampaa kuin tarkkailla sadekarttaa, miettiä mitä pukea päälle ja yrittää näistä pahoista esteistä suoriuduttuaan jaksaa ulkona löntystää vielä eteenpäin ja varoa samalla ohitse paahtavia pikkulapsia ja vanhuksia.

0
0
30.3.2021 - 09:45 #68101

jelly

+162
Liittynyt:
18.3.2020
Viestejä:
117

Sama vika rahikaisella. Ei paljon salilockdown oikein nappaisi tässä vaiheessa epidemiaa ja toisaalta lenkkeily vielä vähemmän missään vaiheessa. 

Oon kuitenkin löytänyt yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kunnan ulkosalin. Sinne juoksee (kävelee) vajaat pari kilsaa ja 15 minuutissa saa vedettyä yllättävän hyvän kuntopiirin leukoja, dippejä ja pystypunnerruksia (löytyy siis myös muutama eripainoinen tanko). Tuollainen rimpuilu ainakin luulisi estävän pahempia tulosromahtimisia salitauon aikana. 

0
0
30.3.2021 - 13:29 #68117

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858
jelly kirjoitti:

Sama vika rahikaisella. Ei paljon salilockdown oikein nappaisi tässä vaiheessa epidemiaa ja toisaalta lenkkeily vielä vähemmän missään vaiheessa. 

Oon kuitenkin löytänyt yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kunnan ulkosalin. Sinne juoksee (kävelee) vajaat pari kilsaa ja 15 minuutissa saa vedettyä yllättävän hyvän kuntopiirin leukoja, dippejä ja pystypunnerruksia (löytyy siis myös muutama eripainoinen tanko). Tuollainen rimpuilu ainakin luulisi estävän pahempia tulosromahtimisia salitauon aikana. 

Kannatan. Itse aloittelin salitreenin pitkän tauon jälkeen tuommoisella, ihan toimivia jopa kun vertaa takavuosien ulkoliikuntapaikkoihin. Näissä ei nyt ihan vapaita painoja kuitenkaan, mutta esim hyvin penkin oloinen vipuhässäkkä ja jopa kyykkyä imitoiva peli.

Ainakin Espoo ja Helsinki on ripotellut näitä ihan kiitettävästi ympäriinsä. Eilen lenkillä näin yhden sattumalta 500m päässä kotoa, kun tänään on kuulemma hieno ilma tulossa, niin testaamaan.

0
0
30.3.2021 - 14:58 #68124

TL

+1095
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
849

No nyt on todella painavaa asiaa sinänsä hyvien sijoituskeskusteluiden lomassa.

Eli mistähän löytyisi HKI ulkosalikartta tai vastaava tieto? Google mapsin hausta nyt löysin jotain kun tajusin tämän vaihtoehdon, mutta olisiko jossain vielä sofistikoituneempaa listausta. Kiitokset taas fiksummille vinkistä!

(se etten juurikaan tajua ostamistani osakkeista mitään on vähän säälittävää mutta nyt kun salini on ollut jo kuukauden kiinni oli jo tämä vinkki kullanarvoinen - ja harmittaa että olen ollut tästäkin niin pihalla ettei tämä vaihtoehto ole tullut mieleenkään :( grrr.....)

0
0
30.3.2021 - 15:30 #68133

hauturi

+3081
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2261

Noita "ulkokuntosaleja" on vaikka kuinka muuallakin kuin liikuntapuistoissa. (Tai sitten en tiedä mitä sana tarkoittaa)

0
0
30.3.2021 - 15:42 #68137

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Joo onhan niitä muualllakin. Mutta käsittääkseni eivät ole ihan niin täydellisesti varusteltuja. Oma otanta rajoittuu tosin vain pariin esimerkkipaikkaan, joten en ole tästä lainkaan varma.

Voisihan sitä katsoa ristiin löytyykö haualla lähiliikuntapaikka Google Mapsissä paikkoja jotka eivät ole liikuntapuistoja. Mutta ei taida kannattaa aikaa käyttää siihen wink

0
0
30.3.2021 - 15:49 #68139

hauturi

+3081
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2261
Tinggeli kirjoitti:

Joo onhan niitä muualllakin. Mutta käsittääkseni eivät ole ihan niin täydellisesti varusteltuja. Oma otanta rajoittuu tosin vain pariin esimerkkipaikkaan, joten en ole tästä lainkaan varma.

Voisihan sitä katsoa ristiin löytyykö haualla lähiliikuntapaikka Google Mapsissä paikkoja jotka eivät ole liikuntapuistoja. Mutta ei taida kannattaa aikaa käyttää siihen wink

Satuitko vilkaisemaan tuota postaamaani linkkiä? Siellä on erikseen ainakin seuraavia: ulkokuntoiluvälineet, ulkokuntoilupaikka, ulkokuntosali. En tiedä onko näitä käytetty yhdenmukaisesti, mutta jos on, niin luultavasti tuokin luonnehdinta kertoo jotain varustelusta.

0
0
30.3.2021 - 16:31 #68148

mskomu

+1314
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
659

Blogistia lähimpänä oleva hyvä paikka lienee Hietsun uimarannalla. Siellä on vipuvarsilla toimivia laitteita, joihin saa nostettavaa kuormaa tyypillisesti 80-100 kiloa. Ei se nyt oikealle salille pärjää, mutta ihan nostoista nuo käy verrattuna kuntouttavaan punttijumppaan, mitä suurin osa "ulkoilmasaleista" tarjoaa.

Suosittelen käymään kokeilemassa. Alaselkää ja takareisiä ei saa oikein treenattua, mutta muuten yllättävän hyvin. Kyykkyihin saisi saada vähän lisää painoa, mutta sitä voi aina tehdä yhdellä jalalla, niin 100 kiloa alkaa olemaan jo aika kova. Reilusti yli satkun penkkaavat varmaan kaipaisivat varmaan penkkiin lisää kuormaa ja ykkösmaksimeita tuolla ei treenata, mutta kuten sanoin, oikein hyvä korvike paremman puutteessa. Bonuksena pääsee ihailemaan maisemia, kun kävelee hietsun hautausmaan ja rannan välistä.

0
0
30.3.2021 - 16:46 #68152

hauturi

+3081
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2261
mskomu kirjoitti:

Blogistia lähimpänä oleva hyvä paikka lienee Hietsun uimarannalla.

Kartan mukaan siellä on ulkokuntoiluvälineet kolmessa paikassa (pohjoinen/keski/etelä) sekä ulkokuntosali "The park hietsu". Blogistia aavistuksen lähempänä on ulkokuntoiluvälineet/Väinämöisenkenttä.

Voi tosiaan olla, että ulkokuntoiluvälineet on jotain niin alkeellista, että tosimies ei tee niillä mitään. Silloin kannattaa laittaa tuohon palvelukartan hakuun esim. "Ulkokuntosali" (Helsingissä tuo Hietsun on ainoa) tai "Ulkokuntoilupaikka" (näitä löytyy vähän enemmän)

0
0
30.3.2021 - 19:19 #68161

TL

+1095
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
849

Kiitokset ja yläpeukku kaikille yhteisesti ja erikseen! Ihan mahtavia vinkkejä.

0
0
31.3.2021 - 02:10 #68167

Aki Pyysing

OP
+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Sain hyvät agressiot olkapääpäivään lukemalla käyttäjä rikon postauksen ja tulokset olivatkin hyviä. Suhtaudun muuten melko vihamielisesti tahoihin, jotka pyrkivät pilaamaan keskustelupalstoja omilla agendoillaan ja henkilökohtaisilla hyökkäyksillä maustettuna ansiokkaalla etukäteisuhriutumisella.

VInopenkki: 10x20+50+65 9x72,5 (10. niukasti ei)

Pohkeet: 10x80x120x125. Näistä viimeinen lienee tämän vuosituhannen ennätykseni. Tekniikan luulen olleen aika puhtaan.

Rear delt: 10x73+79 11x86. Tätä olen tehnyt pitkään, joten otin viimeisessä 11, mitä en ole ennen tehnyt. Tämä on kyllä sarjassa maksihölmöjä liikkeitä kokeilla mitään ennätyksiä.

Viparit: 3x10x10. Seuraavat käsipainot olisivat 12,5kg, joten veivaillen näitä ainakin tämän vuoden. Aina voi palautuksista tinkiä ja koittaa tehdä vielä vähän puhtaammin.

Loppuun vielä olkaprässi 12x45 ilman palautusta, jotta olisi kunnolla tankattuna lockdowniin. 

Yleensä teen salitreenin ma ke pe ja ti to sohin crosstrainerillä ja kiipeän rappuja. Nyt täytynee tehdä tänään rinta ja ojentajat, kun tullee ainakin kahden viikon tauko. Etelä-Suomen avihan ilmoitti laittavansa laput luukulle aprillipäivästä alkaen, koska koronaluvut ovat kääntyneet odotetusti laskuun.

Ulkosalille ei entinen sprintteri kylmällä kyllä uskaltaudu. Loukkaantumisriski aivan liian iso. Toivottavasti vähän punnertelen ja lankutan kotona lämpimässä. Viime vuosikymmeninä sekä kotona treenaaminen että venyttely osoittautuneet kuitenkin hyvin haasteellisiksi. Nuorena pokerinpelaajana tein 20 minuutin  "kuntopiiriä" hotellihuoneessa ennen pelejä eli kolme sarjaa punnerruksia ja kolme vatsaa. Kaikkia niin paljon kuin meni, joten ei ihan turha treeni kuitenkaan.

Pörssikursseista olen sitä mieltä, että nousevat tai laskevat. Tuskin kovin pitkään paikallaankaan pysyvät.

0
0
31.3.2021 - 15:58 #68222

Crusader

-11
Liittynyt:
17.9.2020
Viestejä:
215

Itse olen miettinyt "hyötyliikuntaa" rinkka selkään ja kävelen Prismaan ja Lidliin joka päivä ja ostan ruokaa täyteen, vie noin 90-120min ja painoa on nyt mitä sinne rinkkaan eksyy. Kuntopiiriä teen kotona ja pienet käsipainot riittää ja oma kehonpaino vallan hyvin, ei mitään "Charles Bronson" kuntopiiriä rundissa vaan ihan joku 30-40min vain ja kevyesti.

0
0
31.3.2021 - 20:16 #68242

Tinggeli

+3011
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Mulla on käytössä TRX treenihihnasto (tai mikälie olisi hyvä nimitiys). Varsin monipuolinen väline. Sillä pystyy oikeasti treenaamaan hyvin paljon ja netti on täynnä treenihohieita. Tässä pari:

https://www.youtube.com/watch?v=utsUU0dC2fU

https://greatist.com/fitness/effective-trx-exercises#upper-body

Ja kahdeksan eri treeni:

https://kuntoplus.fi/treeni/fitness/ohjelma-trx

Siitä hyvä väline, että tuolla voi treenata ulkona ja sisällä. Ja helppo ottaa matkoille mukaan.

Kolmen viikon päästä olisi taas vuosittainen lihaskuntotesti edessä. Pitäisi olla parannusta viimevuotiseen tulokseen.Syksyllä sitten hapenottokyvyn testaus, submaksimaalisella polkupyörä-ergometritestillä ja taas on saatu vuosittainen kuntoindeksi selville.

 

0
0
1.4.2021 - 13:10 #68263

Aki Pyysing

OP
+11682
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6536

Teen varsinaisen salitreenin vain joka toinen päivä ihan syystä. Vanha kroppa palautuu rauhalliseen tahtiin. Lisäksi olen nukkunut huonosti, koska olen absolutistellut alkuviikon. Joten viimeinen salitreeni ennen lockdownia oli hienoinen pettymys.

Penkki jalat ilmassa: 10x20+60+75 8x75, jossa kasi ei mennyt. Ei ollut varmistajaa, mutta tukirauta oli. Joskin liian alhaalla, ja rullailin siinä sitten mahaa vähän ruttuun, että pääsin pujottelemaan alta pois. Pudotussarjaan tuli näin vähän taukoa, joten meni 10x60, kun odotusarvo välittömälle ehkä kasi. Kymppi tai ainakin ysi oli toiveissa.

Pohjakyykky puolipallolla 3x20. Voi olla, että pääsiäisen jälkeen alan kyykkäämään ihan painoilla. Tai sitten kesän jälkeen. Joka tapauksessa tänä vuonna jossain vaiheessa. Salikollega teki eilen kova jalkaprässi + kova askelkyykky + kova etukyykky kiertoa ilman välipalautuksia. Sitä kokeilenkin heti seuraavassa elämässä.

Selkä 20x70 15x90 16x100. Kertoo siitä miten lapsenmielinen olen. Viimeksi tein saman sarjan, mutta viimeisellä 15x. Joten tein yhden lisää "ennätykseksi" että tulisi parempi mieli. Lisäksi tiesin saavani, koska selkäsarjoja en tee loppuun asti kramppien pelossani. Alaselkä on vähän kipeä joka aamu ja lähes joka päivä venyttelen sen kuntoon. Vaikuttaa siltä, että trendinä on, että venyttelyä ja roikkumista pitää edelleen lisätä, että tämä onnistuu.

Kuntopallo 2x20 1x30. En tehnyt 31, koska kerran tein 40. Ei olisi ollut ennätys ja kymmenen lisää ei maistunut.

Fly: 10x93+127+133. Kovin fly- kolmen sarja koskaan. Mikä kostautui ojentajataljassa, jossa meni vain 10x85 7x105. Flyssa ja ojentajataljassa viimeiset painot ovat täyspakkoja, eli ei enempää laikkoja. Kun menee solidisti kaksi kymppiä täyspakalla, vaihdan rinta- ja ojentajaliikettä. Saattaa mennä ensi vuoden puolelle. Ehkä jopa jouluksi kotiin🤔.

Olen ajatellut lopettavani säännöllisen saliharjoittelun seuraavassa elämässä. Siksi tämä salilockdown iskee suonta. Uhosin someissa aprillipilana ryyppääväni kaksi viikkoa putkeen. Tämä otettiin lähinnä läppänä. Mitä se onkin, tuskin 53v jaksaisi enää viikkoakaan.

Tänään muuten pohdiskelin, että kukahan vedättää Cityconia kvartaalin lopuksi, kun kurssi 7,09 -> 7,22 ilman mitään varsinaista tapahtumaa. Ja sitten tajusin, että kvartaalin loppu oli eilen. Enpä tarkkaillut sitten eilen mitään vedätyksiä tai dumppauksia. Huomatkaa siis, että tiesin kyseesä olevan aprillipäivän, joka aika usein on 1.4. ja aika harvoin siihen kvartaali loppuu.

Oxenstiernan sanoin: “Lukijani, kunpa tietäisitte, miten vähällä järjellä tätä maailmaa treidataan." 

0
0