Olet täällä

Iletus

Iletus

  • Liittynyt 7.10.2014
  • 50 viestiä
  • 5 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.4.2019 19.38

Kiitos tuosta messarista! Tuo filtteröinti kova toiminto, pystyy suoraan kategorisoimaan kryptot, kun noista ei juuri pohjatietoa ole. Säästyy paljon opiskeluaikaa, kun voi skipata tietyn "toimialan" kryptot kokonaan. 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.4.2019 19.29

Binance coin (bnb) 10% nousussa. Onko Castelierolla tai jollakin toisella näkemystä mitä tarkoittaa bnb:lle, kun se irtoaa erc20-systeemistä omaksi lohkoketjukseen, tai näin ainakin ymmärsin omalla lyhyellä krypto-oppimäärällä. Bnb positio lähes tuplannut salkussa arvonsa, mutta tässä kohtaa loppuu oma ymmärrys, onko tämä nousu jo vähän kupliva.

Eduskuntavaalit 2019 - 16.4.2019 17.59

Pari päivää vaalien jälkeen on tullut pyöriteltyä prosentteja eri hallituspohjille. Koska missään näitä ei kovin analyyttisesti käydä läpi, pitää itse avata peli ja toivon, että täältä löytyy myös rohkeita arvaajia, jotta saadaan jonkinlaiset prossat kasaan. Käytännössä vaihtoehtoja ovat suunnilleen seuraavat:

 

1. Sinipuna SDP+KOK+VIHR+RKP 107

2. Kansanrintama SDP+VAS+VIHR+KESK 107

3. Porvari PS+KOK+KESK+KD/RKP 114/118

4. Perussinipuna: SDP+PS+KOK 117

5. Peruspunamulta: SDP+PS+KESK 110

6. 4/5-Pack: SDP+KOK+VAS+VIHR (Ehkä RKP) 114 (124)

 

Vähemmistöhallituksena:

7. Vihervasemmisto: SDP+VIHR+VAS 76

 

Valitettavasti Sipilän väistyttyä ja kassakaappisopparien sekä Kepun 9 kohdan ohjelman perusteella tänään ovat nousseet prosentit skenaariolle, missä Kepu lähtee vasemmiston kanssa hallitukseen. Porkkanana vasemmisto voi tarjota maataloustukien korottamista ja pahimmillaan jotain syrjäseutujen asuntojen arvonlaskusta johtuvaa kompensaatiota. Tietäisi kylmää kyytiä niin taloudelle kuin pelisivustojen blokkaamisellekin? Porvarihallitus vaatisi kylmää päätä nykyisiltä hallituspuolueilta olla tekemättä yhtään kompromissejä Rinteen edessä. Eilen pidin todennäköisimpänä Sinipunaa vihreillä ja RKP:llä. Jotain tällaista voisi hahmotella todennäköisyyksiksi Teuvo Hakkaraisen vastateroitetun sahanterän karkeudella:

 

1: Sinipuna 30 %

2: Kansanrintama 35 %

3: Porvari 10 %

4: Perussinipuna 5 %

5: Peruspunamulta 10 %

6: 4/5-pack 5 %

 

7: Vähemmistöhallitukset alle 5%

 

Heittäkääs politiikkatietäjät prossa-arviot eri hallituspohjille.

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 13.3.2019 20.24

C. Difficile -infektioon on muuten olemassa hoitomuotona ulosteensiirto. Kaikissa lähteissä mitä olen lukenut, sen on toiminut hyvin, mutta en toki ole selvittänyt onko se todellisuudessa toimiva hoito. Mahdollisesti kuitenkin kustannustehokas ja vähempihaittainen hoito kuin vankomysiini. Toimenpide tehdään yleensä ruiskuttamalla veteen dispergoitu terveen luovuttajan ulostemassa potilaan paksusuolen koko alueelle. Opiskeluaikoina naureskeltiin, että hoituisi se tuokin hoito suun kautta paksusuoleen paikallisesti vapauttavalla kapselilla. Nyt ei naurata enää, koska tuokin idea on jo käytännön kokeiluissa https://www.duodecim.fi/2017/11/30/ulosteensiirron-voi-tehda-myos-suun-k....

 

Olisi pitänyt silloin vaan kaupallistaa p*skan kapselointi. 

 

 

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 19.10.2018 11.39

Tomi Haataja kirjoitti:

Yleisesti on hassua, että joskus kuulee taivasteltavan sitä, miten lääkekustannukset ovat nousseet ihan kuin se olisi pahojen ja ilkeiden lääkeyhtiöiden "syytä" ja kaikki on nyt pilalla. Minusta on hienoa, että lääkekustannukset ovat nousseet. Se kertoo yksinkertaisesti siitä, että meillä on parempia lääkkeitä joita kannattaa käyttää yhä useamman taudin hoidossa. Palataan muutama vuosikymmen taaksepäin, jolloin lääkkeiden hinnoittelu oli hieman erilaista. Silloin ei lääkeyhtiöiden kannattanut edes miettiä mitään vähänkään harvinaisia sairauksia, vaan suurimmat hillot tehtiin yleisimpien oireiden ja sairauksien lääkkeillä. Oli lähinnä verenpaine - ja masennuslääkkeitä. Ellei päädytä julkisesti rahoittamaan lääkekehitystä (missä on omat huonot puolensa), niin kai se miljardien lääkekehitys ja valtava riskinotto on jostain rahoitettava ja luonnollinen keino on valtioiden ja vakuutusyhtiöiden maksama hinta, enkä kyllä äkkiseltään keksi systeemiä, joka olisi vähemmän huono. Mielellään kuulen tähän kyllä kritiikkiä, sillä en ole mitenkään erityisen perehtynyt aiheeseen.

 

Juuri näin, terveydenhuollon ja lääkkeiden kustannukset nousevat sen takia, että nyt monia sairauksia pystytään hoitamaan biologisilla lääkkeillä tai uusilla hoitomuodoilla, joihin ennen vanhaan tarjottiin vain oireiden mukainen saattohoito. Toki aivan kaikkia uusia kalliita ei kannata ottaa yhteiskunnan hoitosuosituksiin, jos lisähyöty on marginaalinen halvempaan hoitoon nähden, mutta terveystaloustieteellisten mallien intregrointi etenee koko ajan sekä lääketutkimukseen, että hintalautakunnan toimintaa. Sitä vaan rajoittaa osaavien data-analyytikoiden puute, terveydenhuollon potilastietokantojen osin salassa pidettävä aineisto ja aineistojen huono käsiteltävyys big-data analytiikkaan.

Jenkit pitkälti rahoittaa tuota kehitystä, kun kuluttajat maksavat järjettömiä hintoja aivan peruslääkkeistäkin, kiitos vakuutusyhtiöiden korvauspolitiikan. Vapaa kilpailu toimii huonomin tuotteissa, joissa kuluttaja ei ymmärrä tuotteesta yhtään mitään. 

 

Pokeri osana sijoitusyhtiön toimintaa? - 9.10.2018 19.59

joppi kirjoitti:

Ei suoraan vastaa kysymykseen, mutta tuli tuossa juteltua pokeria pelaavan verovirkailijan kanssa. Hän kertoi, että ETA-alueen ulkopuolella voitetut rahat verotetaan  ansioveron mukaan, mutta steikeistä voitetut rahat verotetaan pääomatuloveron mukaan. Sanoi myös, että jos tarkkoja ollaan, niin myös ETA-alueen sisäpuolella tapahtuvaa steikkaamista pidetään sijoittamisena, ja sitä verotetaan pääomaveron mukaan. Tuli itselle yllätyksenä.

 

Eikös tuolla logiikalla vaikkapa työmaiden Veikkauksen lottoporukasta kaikki muut pitäisi panna verolle paitsi vetäjä? Ei kai sillä pitäisi olla eroa steikkaako kotimaista vai muuta ETA-alueen peliä?

 

 

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.8.2018 11.29

Kiitos Lierolle tilannepäivityksistä yes

 

Joo mielenkiintoista seurattavaa ollut nyt kryptopörssi. Kaikki kryptoassetit näyttävät valuvan aina samaansuuntaan ja poikkeuksia on coinmarketcapin mukaan harvassa. Niistäkin osa on tehty jollain muutaman sadan USD:n vaihdolla, joten ei kannata niitä liikaa tuijotella. Varsinkin noitten pienempien tokenien altcoin/USD -arvo määriytyy ihan sen mukaan paljonko BTC tai ETH on ja altcoin/BTC -kurssi pysyy vakiona ainakin parilla kolikolla, joita on nyt tullut seurattua ja tankattuakin. Eli mikäli omaa näkemystä jostain pienemmästä tokenista pitkällä aikavälillä, joutuu kuitenkin ottamaan huomioon tankatessa/myydessä lyhyen aikavälin heilahtelun Bitcoinilla, mutta se voi tarjota myös maistuvia treidausmahdollisuuksia, mikäli pystyy määrittämään arvoa jollekin pienemmälle altcoinille. Ja ainakin itse uskon, että on paljon helpompaa määritellä vaikkapa omaan alaan liittyvien projektien sekä niiden tokenien markkina- ja -käyttöarvoa tulevaisuudessa, jos perusymmärrys lohkoketjuteknologiasta ja sen mahdollisuuksista on hallussa. 

Ethereumin Mcap nyt about 27 mrd$. Kävin tätä ketjua läpi ja kun ETH treidasi noin 700$ tienoilla, niin keskustelu kävi kiivaana, onko tuo valuaatio perusteltu. Ilmeisesti ainakaan merkittävää downsidea Ethereumin kehityksessä ei ole tapahtunut? Eli jos tuolloin on uskonut, että arvostus on perusteltu, niin nyt on tietysti itsestäänselvää hypätä mukaan. Ja kyllä ainakin Castelieron esittämissä skenaarioissa, missä Ethereum-alustan päälle rakennettaisiin lähes kaikki, eli määräävä asema olisi Ethereumilla, niin tuo nykyinen arvo voikin olla perusteltu, mutta siihenkin vaikuttaa paljon jokaisen meidän tuottovaatimukset käteiselle rahalle. Joku joka ei aktiivisesti sijoita, niin paljon pienempi vaihtoehtoiskustannus pitää vaikkapa se steikkaukseen vaadittava osa kiinni Ethereumissa, kuin niillä, jotka löytää ylituottoa jo muutenkin.  

Omat ajatukset tällä hetkellä on muotoutunut enemmänkin siihen, että tällä hetkellä markkina on niin tehoton, että perustyönsä hyvin tekevä sijoittaja saattaa kyllä löytää ihan hyviäkin tuottoja markkinalta, esimerkiksi tekemällä huolellista arvonmääritystä ihan perustyökaluilla joko pienemmän cäpin kolikoille, tai miksei näille isoimmillekin. Tai sitten, jos on näppärä niin ihan arbitraaseilla, en ole tutkinut pärjääkö niissä käsipelissä, kuten vedonlyöntimarkkinalla, mutta kuten on ollut puhettakin niin ainakin jos osaa naputtaa hieman koodia. Treidailussa vaan joutuu verotussyistä olemaan tarkkana, joten ehkä yksityissijoittajalle järkevintä on keskittyä arvioimaan onko jollain tokenilla tämänhetkistä arvoa peilaten tulevaisuuden arvoon. Joka tapauksessa mielenkiinnolla olen nyt kryptoihin perehtynyt ja, kun teknologiasta en juuri mitään ymmärrä, niin siitä kyllä lukee mielellään niiden tekstiä, jotka ymmärtävät.    

Eka oma sijoitus tuli tehtyä kuplan huipulla, mutta sen tarkoitus oli lähinnä opetella, miten noita treidataan, siirrellään ja holdataan. Varmaankin -80% tuo positio, mutta koko oli luokkaa betsi puolikkaaseen MM-futispeliin. Toinen entry oli, kun ETH oli noin 400 usd, jolloin tarkoituksena oli ottaa se noin 10 ETH positio holdiin, mutta päädyin lopulta ostamaan sillä ja ekan position rauniolla yhtä pientä coinia, jossa imo voi olla potentiaalia. Nyt kun markkina punertaa vahvasti, niin nyt on sitten tosissaan alkanut kiinnostaa, onko nämä nykyisetkin kurssit vielä liian kalliita, jolloin talven kupla oli ihan naurettavissa mitoissa vai löikö markkina nyt jo liian isosti kolikkoa laitaan ja nyt saisi hyvää halvalla.

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 6.8.2018 17.25

Onko Castelierolla päivitettyä infoa Factomista ja Tezosista? Jos oikein ymmärsin niin Tezosilla ollut ainakin viivästyksiä? Voisi pienellä siivulla tulla markkinoille, nyt kun hype laantunut ja ilma poistunut hinnoista. 

Uhkapeliyhtiöt ja pelintarjoajat vertailussa - 6.2.2018 21.44

Itsellä salkun isoin omistus on tukholmasta tuo Cherry AB. Varmaan ainut yhtiö, jonka osarit oon lukenut sanasta sanaan ja kyllä sen verran luottoa löytyy, että pidän edelleen kiinni positiosta. Luottamusta herättää se, että kasvun ohella kannattavuuteen satsataan ainakin johdon katselmuksissa, jotka on raporttien alussa, joten tuskin töissä pidetään turhaa väkeä päivähoidossa. Brändien pelattavuus ainakaan omasta mielestä ei ole ihan ykkösluokkaa, mutta kun luvut on vahvat, niin kai niilläkin joku pelaa. Firma omistaa Comeon-brändin sivustot, slottivalmistaja yggdrasilin, sekä ravintolakassuja Ruotsissa, kuten myös affipuolta ja oikeastaan vähän kaikkea. Ostavat paljon myös nousevia muutaman sadan tonnin kioskeja, uusimpana slottracker. Itse ainakin unelmoin että firmasta rakentuisi vahva konserni, joka kasvubileiden loppuessa veistellään mahdollisimman kannattavaksi tuloskoneeksi. Tosin firman paletti näytti lupaavammalta vuosi sitten kuin nyt, mutta koska tämä vuosi on vahva uhkapelifirmoille futiksen mm kisojen vuoksi (en tiedä onko markkina osannut ottaa hintoihin), niin pidän edelleen isolla positiolla.

 

Muita mitä löytyy salkusta, niin Evolution, GIG ja Net Ent mutta nämä on aika hajautusbetsillä. Betssonia en missään nimessä ostaisi, jättiläinen savijaloilla ja ennustan häviävän markkinaosuutta myös jatkossa. Unibet saattaa pärjätä mutta vaikuttaa isolta ja kankealta eikä yritysostot ole välttämättä ihan niitä timanttisimpia. Muutenkin tuo B2P (vai B2C?)-puoli on todella kilpailtu ja haluan itse että omilla firmoilla on myös toimivaa B2B-bisnestä tulilla. Löysää EV:tä on jaossa edelleen ja viime vuosi oli reilusti paras näin tiskin toisella puolella ammatikseen pelaavalle, se kertoo, että markkinointitaistelu on melko kovaa. Luultavasti mobiilipelaamisen yleistyminen on tämän kilpailun takana, kun uusimmasta älypuhelinsukupolvesta taistellaan. Se on sitten ihan kysymys erikseen, että minkä firman valuaatiot on kohdillaan, joten ei auta vaikka osaisikin ennustaa voittajia, jos ne on liian kalliiksi hinnoiteltuja.

 

Semmosia mutuiluja, en tiedä onko arviot siellä päinkään, mutta niillä sijoitellaan omia rahoja.

 

Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 13.12.2017 16.49

Lopulliset prosentit:

 

Trolli: 70 %

Keksitty fibonacci mutta ei ymmärtetä miksi se ei toimi: 20%

Keksitty fibonacci ja koetetaan kusettaa sillä ihmisiltä rahat: 10 %

 

Ymmärryksen puutteelle 20% todennäköisyys, joten ratakiskon vääntämiseen ja neuvomiseen käytetylle ajalle huono value tarjolla. Eiköhän mennä kaikki töihin.