Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 7.2.2020 05.58

Teslassa ja sen kurssissa on se hyvä puoli, että voi väitellä markkinoilla ja tänään on taas uusi väittelypäivä, ehkäpä tuloksesta riippumatta osa positiosta sulkuun viikonlopun ajaksi, jos näyttää ettei hinta juuri elä. Eilen ei enää shortti purrut eikä kurssi jatkanut laskuaan, mutta tällä hinnalla short maistuu edelleen ja eiliset positiot noin 705 ja 770 hinnoissa otettuna ovat mukana. Jossain vaiheessa hyperaha loppuu ja todennäköisesti lähtee kääntymään laskuun. Jos nousee yli 800 hintoihin niin sitten varmaankin taas lisäpanostusta.

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.2.2020 01.40

Eilen tuli suljettua shorttipossat ennen iltauutisten aikaan, jotta voipi päivän aikana funtsia jatkoa. Junaksen video oli hyvä ja muutenkin vaikuttaisi päivän infon perusteella sitlä, että shortille on hyvä EV edelleen tänään, ostajia ei välttämättä löydy jonoksi asti, fundamentaali-bulleillakaan ei vaikuta näiltä tasoilta löytyvän määräänsä enempää ostohaluja ja volyymi putosi eilen toissapäiväiseen verrattuna reilusti, joten positio auki taas. Betsi sen puolesta, että tuo 550-600 hintataso on se mihin palataan suht nopiaan ja siinä sitten taas uudelleenarvioinnin paikka.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.2.2020 08.22

Olipas se näköjään helppoa. Betsi olisi voinut olla toki suurempikin, mutta nopealla arviolla otettu näkemys ja riskinhallinta pitää päätöksentekohetkellä olla toki sen mukainen. Monella taisi osua ajoitus nappiin sekä kevennyksien että short-entryjen osalta. Välillä osuu, välillä ei.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.2.2020 11.55

Long-puolella ahneus pitänee vielä pintaansa ja shorttarien leirissä pelokkaat tunnelmat. Ruvetaan siis itse ahneeksi shorttaajaksi ja aletaan askarrella. Mitä ylemmäksi kurssi kapuaa, sitä houkuttelevammaksi shortti muodostuu; koko ajan tarvitaan isompi ja isompi rahamäärä, jolla kurssia saadaan hilattua ylöspäin.

 

En osaa oikein arvioida paljonko uutta rahaa Teslan osakkeisiin on virrannut ja kuinka paljon sitä vielä riittää ostohalukkailla. Tuo raha kuitenkin loppuu jossain vaiheessa ja oletettavaa on, että tällöin nähdään ainakin jonkinlainen syvempi käänne. Kyllähän market capia saadaan puhallettua todella isoksi, jos kaupankäynnin kohteena olevien osakkeiden osuus kokonaismäärästä on pieni, mutta Teslan tapauksessa todennäköisesti tuo osuus suurenee hinnan noustessa, kun uskollisimmat holdaajatkin alkavat kevennellä omistuksia kurssin noustessa. Jos verrataan vuoden 2018 alun Bitcoin-kuplaan, niin mutuilen, että suuren market capin pumppaus aina vain ylemmäksi hoitui tällöin merkittävästi pienemmällä sisään tulevalla rahamäärällä kierrossa olevien Bitcoinien osuuden ollessa prosentuaalisesti pienempi kokonaismäärästä kuin Teslan tapauksessa. En oikeastaan kummastakaan hyödykkeestä tiedä näitä lukemia sen tarkemmin, mutta tällä päättelyketjulla napattiin jo shorttia kyytiin. Lisää otetaan sitten hinnan noustessa, mielenkiintoinen keissi tämä on kyllä ja täytyy jatkaa tämän tutkimista.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.2.2020 10.05

Altian denaturoidusta todennäköisesti Suomessa valmistettavat tehdään. Muutoin ei kyllä mitään hajua.

Näytä koko viesti
Betsson - 17.1.2020 10.20

Kerkesin jo kerran ulostaa 42,70 sek hinnoissa ja ottaa takaisin alta 42. Tänään taas analyytikkosuositusten myötä kurssi pomppasi ja laput ulos @44,70 SEK. Ei tarvitse stressata Q4 tuloksella ellei taas laske voimakkaasti ostohintoihin.

Näytä koko viesti
Betsson - 14.1.2020 04.14

Betsson syöksähti -10% aamulla avaukseen Kindredin peesissä. Napsittiin 41,52 ja 42,02 SEK  -tasoilta kyytiin. Jättiläinen savijaloilla ja mielellään en pitempään Betssonia omistaisi, mutta hintansa kaikella. Varmasti verrattain heikko Q4 tulee Betssoniltakin, mutta downside pitäisi olla rajatumpi, tuskin tälle ihan "Globaleita" käy. Tässä twiitissä hyvä vertailu tunnuslukutasolla Kindredin ja Betssonin välillä https://twitter.com/stoxholm/status/1215023657627590658.

Näytä koko viesti
Raketech - 9.1.2020 10.36

mattis kirjoitti:

Seuraako joku muu Raketech? Kommentit yrityksestä?

En seuraa, mutta tuli vuoden alussa ostettua pikkuerä tätä putoavaa puukkoa. Ei olisi pitänyt: 

 

Sama, pilkin vielä eilen puoliltapäivin, josko saisi alempaa, no oli sitten tullut tuo julkistus, kun en ollut koneen ääressä.

 

Vähän kun lukuja perkaili, niin melko paljon populaa on palkkalistoilla, Q3 henkilöstökulut olleet 3,3 miljoonaa ja väittäisin että noissa riittäisi optimoitavaa. Sinänsähän P/B mittarilla firma on halpa ja taseessa on enimmäkseen brändi-arvoa, mutta myös pelaajapooli. Toki tuon arvottaminen voi olla yhtä luovaa kuin vuokrakaksion Varkauden Kommilassa. Mutta kyllä uskoisin, että varsinkin sinne pelaajapooliin mahtuu myös tasaista, joskin pitkässä juoksussa todennäköisesti pienenevää tulovirtaa tuovia pelaajia, joka juoksee tasaisesti, vaikka kulut saneeraisi minimiin. Revenuesta 56% Q3:lla tuli revsharesta eli reilu 3 miljoonaa. Tähän peilaten arvostus tuntuu edelleen aika maltilliselta ja ei välttämättä mahdotonta, että joku ostaisi pois kuljeksimasta ja saneeraisi tuottavan omaisuuden optimaaliseksi. Tällöin on tietenkin oletettava ettei tasearvoissa ole mätää sisusta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2020 05.27

Aki Pyysing kirjoitti:
Casteliero kirjoitti:

Moni lohkoketjuhan jo pyörii semikeskitetyllä steikkauksella.

Selittäisitkö joku siviilille steikkauksen tässä yhteydessä? Googalilin vähän ja luulen ymmärtäväni, mutta en haluaisi jättää luulon varaan.

Parempia gurujakin olisi selittämään, mutta yritetään.

Bitcoin käyttää Proof-of-work konsensusalgoritmiä, jolla lohkoketju varmennetaan, eli mitä enemmän sinulla on fyysistä laskentatehoa, sen todennäköisemmin olet seuraavan lohkon luoja lohkoketjussa. Tavallaan voi ajatella, että sosialistin unelmamaailma, jossa vain työtä tekeviä käsiä palkitaan.

Proof-of-stake -algoritmi puolestaan toimii siten, että lohkoketjun seuraavan blokin muodostaa arvalla jokin steikkaukseen osallistuva taho. Tähän arvontaan voi sitten algoritmistä riippuen olla erilaisia tapoja, käytännössä kuitenkin mitä enemmän valuuttaa kiinni steikkauksessa, sitä todennäköisemmin luot seuraavan blokin ja saat siitä palkkion.

Käytännössä tällä hetkellä esim. Aion-lohkoketjua steikataan, niin että on erillisiä steikkauspooleja, jotka hoitaa teknisen toteutuksen ja heille voi sitten vuokrata omat kolikkonsa. Omat kolikot on älysopimuksin suojattu, eli ne pysyvät lompakossa, mutta ovat lukittuna steikkaukseen ja näistä saa sitten steikkauspalkkiota vastavasti kuin mainaajat saa mainauspalkkiota. Pooli ottaa sitten välistä osan steikkauspalkkiosta joka sinun kolikoilla ansaittiin. Tämän voi ehkä mieltää kapitalistisempana versiona, jossa pääoma on tärkeä tuotannontekijä.

Tekniset yksityiskohdat jätän tietojenkäsittelytieteen osaajille, Casteliero tai joku muu voi tulla valistamaan paremmin. 

Muitakin konsensusalgoritmeja on ja niitä voi lueskella lähinnä englanniksi, jos haluaa sivistää itseään. Suomeksi ei taida oikein kattavaa luettavaa olla. Sinänsähän noissa mennään melko syvällekin peliteoriaan ja tietojenkäsittelytieteeseen, kun tarkastellaan eri mekanismien hyviä ja huonoja puolia. Tuntuu, että odotukset teknologiaa kohtaa lähti laukalle kuplan aikoihin, kun vielä riittää haastetta saada lohkoketjuteknologia itsessään pelittämään skaalautuvasti

 

Moni lohkoketjuhan jo pyörii semikeskitetyllä steikkauksella. Suurin osa noista on edelleen noita DPoS härveleitä, joissa on ne n. 20 masternodea, jotka päättää kaikesta. Ei se ole edelleenkään minusta kovin kestävä ratkaisu ja niissä on ollut omia ongelmiaan. Jotain pienempiä projekteja taisi olla jo, joissa on käytetty samaa ideaa kuin Ethereumin steikkauksessa ja eri versioita noista Caspereista esim. testaillaan eri projekteissa.

Eli periaatteessa projektit, jotka nyt pyörittävät steikkausta ovat saaneet sen pyörimään desentralisoinnin kustannuksella ja näin ollen tekniikasta jää suurinosa sen mahdollisista hyödyistä pois?

 

AION on hyvä projekti, mutta heidän on ollut todella vaikea saada oikein jalansijaa mihinkään loppujen lopuksi. Jostain syystä ei myöskään oteta noihin isoihin jenkkipörsseihin sitä mukaan, mitä se tarvitsisi kovasti. Heillä on myös jossain vaiheessa tulossa eteen rahaongelmat. Olikohan jotain 1,5 vuotta vielä rahoitusta jemmassa, mutta se häviää nopeasti. Paljon pitää tapahtua, että AION:sta tulee iso tekijä, mutta osaavaa porukkaa ja hyvää tekemistä, mutta aina se ei riitä.

Joo itselle ei sano mitään mitä olisivat nuo avoimet applikaatiot ja miten juuri Aion:nin tekniikka noihin soveltuu ja mitä arvoa se tuo tekijöille.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 8.1.2020 12.59

Nyt on taas tullut vuodenvaihteen molemmin puolin tutkailtua kryptopuolta tarkemmin. Ethereumin steikkaukseen siirtyminen ilmeisesti ei ole vielä lähiaikoina näköpiirissä, kaikenlaista forkkausta ja difficulty bombin siirtämistä tuleivaisuuteen on sen ympärillä puuhattu, em. menevät vielä tässä vaiheessa jonkin verran yli hilseen. Onko kellään näkemystä miten nämä vaikuttaa ETH kehitykseen ja asemaan markkinoilla vuoden-kahden säteellä, onko muista alustoista nousemassa haastajia? Moni lohkoketjuhan jo pyörii steikkauksella, mutta varmasti näissä on sitten muita aspekteja, jotka pitää ethereumin edelleen kärkipaikalla. Meinasin hypätä ethereumin kyytiin, mutta totesin, ettei lopulta ole todellisia avaimia arvioida hintaa tai sen kehitystä vielä omalla ymmäryksellä, niin että olsi selkeä value ostaa näistä hinnoista.

Sen sijaan AION:iin tuli napattua positio nyt kun hinnat tiputeltu reilusti alas. Marraskuusta asti heidän ketju on toiminut POS/POW hybridinä ja mitä silmäilin mainnettiä niin joka toinen blokki näyttää syntyvän louhimalla ja joka toinen steikkaamalla. Onko tällaisesta konsensuksesta merkittäviä hyötyjä ja onko kellään näkemystä onko verkon tekniset statsit hyviä/huonoja. Vähän mietityttää kannustaako alhainen kurssi steikkaajia ja mainaajia ylläpitoon. Oma osaaminen lähinnä rajoittuu numeroiden vertailuun, mutta ei sen syvempää ymmärystä näistä. Ilmeisesti interoperability-jutut on Aionilla nyt jäissä ja se on uudelleenbrändätty Open Application Networkiksi. Legitiltä kuitenkin vaikuttaa, joten lähdin kyytiin nyt kun vielä on aika selvästi tutkan alla, mutta onko potentiaalia isoksi tekijäksi, en osaa sanoa.

Muuten näyttää enimmäkseen hype ja huhut liikuttelevan kursseja, ei vielä taida olla näköpiirissä suurempia teknisiä mullistuksia ainakaan sillä oppimäärällä mikä nyt on tullut aiheesta hankittua.

 

 

Näytä koko viesti