Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 15.4.2021 10.12

A:n ja Castelieron väittely on kyllä hyvää luettavaa ja pääosin asiallista. Kiitos tästä, vaikka varmaan molempia se turhauttaakin!

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 22.3.2021 08.41

Kerroppas Aki, kun olet 90-luvun alussa devalvaatioliemissä keitetty ja sieltä vientiyhtiöitä ostamalla noussut, että onko nyt vastaava tilanne menossa Turkissa? Tässä ei varmaan kuitenkaan suoraan hyödy ETF:iä ostamalla, vaan pitäisi osata poimia pullasta juuri ne eniten turkkilaisesta työvoimasta ja heidän palkkojen devalvoitumisesta hyötyvät vientiyritykset?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.3.2021 08.20

Paljon on kryptoskene mennyt eteenpäin melko lyhyessä ajassa ja kun n. tunnin käyttää viikosta näiden seuraamiseen, niin kärryillä meinaa olla vaikea pysyä.

Otetaan tällainen esimerkki, että kun aiemmin oli projekti x, joka keskittyi asiaan y. niin alkuun tokeneita vaihdettiin suoraan henkilöltä toiselle tai jossain pienissä hämymmissä pörsseissä. Jossain vaiheessa projekti listattiin isompaan pörssiin ja tämä likviditeetti mahdollisti usein myynnin voitolla. Luonnollisesti Binance- tai Coinbaselistaukset tuottivat suurimmat haipit.

Nyt, kun olen seuraillut tiiviisti Idena-projektia, joka tuo lohkoketjuihin Sybil-resistantin anonyymin "henkilöllisyyslayerin", niin nyt aktiivinen, faneista koostuva devaajaryhmä voi ohjelmoida sillat esim. ethereum-lohkoketjuun tai Binance smart chainiin yhteensopiviksi ja tätä kautta saada kolikon suoraan näissä lohkoketjuissa toimiviin DeFi-pörsseihin. Näissä puolestaan suuromistajat voivat lukita omia kolikoitaan likviditeetiksi ja automaattinen market-making algoritmi mahdollisesti jauhaa sitten tuloa, kun retail-sijoittajat joko ostavat tai myyvät kolikkoa.

En ole itse defipörssejä tai niiden toimintoja käyttänyt eikä hajuakaan, ovatko kilpailukykyisiä keskitettyjen pörssien kanssa. Tämä viesti nyt vain esimerkkinä kuinka nopeaa kehitys voi olla, mikäli ydin-infra, minkä ympärille nämä rakentuvat, vain kestää kasvavan käytön. En ainakaan minä tällaisista tiennyt vielä vuosi sitten mitään.

Saahan nähdä, missä ollaan vuoden päästä sekä kehityksen, että hintojen osalta..

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.3.2021 05.45

Seurailin painin olympiakarsintoja ja näköjään siellä ottelijoiden arvonnat suoritettu kaiketi ethereum-pohjaisella smartcontractilla ja tulokset tallennettu lohkoketjuun. Kaikkee sitä.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 21.2.2021 07.53

Hyvää pohdintaa Nightingalesta! Säästi taas paljon aikaa itseltä, kun pääsi tämän yhteenvedon kanssa kärryille. NMR ottaa kyllä analytiikassa paljon jalansijaa jatkuvasti ollen tehokas ja nopea, mutta tähän asti kallis ja osaajia vaativa menetelmä.

Mutta jos taas yrityksen strategiana on tehdä kuluttajatuote, eikä jonkinlaista edelläkävijä-diagnostiikkatuotetta ammattikäyttöön, niin valitettavasti en näe näille viritelmille kovin kaksista tulevaisuutta. Tällä hetkellä markkinoilla on paljon erilaisia testikittejä kuluttajille niin geenien määritykseen, suoliston mikrobiomiin jne. jotka sitten lähetetään laboratorioihin ja joiden tulokset voi tallentaa appiin ja joista ei juuri hyötyä ole kuluttajalle itselleen saati ammattilaisille (kun testausmetodit voivat olla mitä ovat). Jossain vaiheessa näille tultaneen lyömään entistä tiukempaa regulaatiota ja tällaisten appien arvo rajoittuu "kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin" -klausuuleihin.

Nämä oli keloja ennen tarkempaa perehtymistä yhtiöön, toivottavasti se yllättää positiivisesti. Sen sijaan toivon jatkossa näkeväni primääriprevention saralla laadukkaita diagnostiikkatuotteita, jotka ovat tiukasti reguloitu, validoitu ja joiden tulokset voidaan viedä sellaisenaan ihmisten potilastietokantoihin, esim. Suomessa Kantaan. Sairasvakuuttajat tulisivat todennäköisesti korvaamaan tällaiset tuotteet ilomielin ja nehän toisivatkin maailmaan aidosti valueta kohentamalla ihmisten terveyden tasoa. Kumpaan kategoriaan Nightingale mielestäsi sijoittuu ja miten itse koet kuluttajamarkkinoille tehdyt "diagnostiikkakitit ja -appit"?

Näytä koko viesti
Nordea - 4.2.2021 08.19

https://www.nordea.com/Images/35-392009/Investor-presentation-q4-2020.pdf

 

Nordealta 0,18 EPS Q4. Osinkoa jaettaneen syssymmällä. 2021 kulut ohjeistetaan olemaan alle 4,6 bn €, joten ei kovin katastrofaalisia skenaarioita liene luvassa lähitulevaisuudessa?

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 07.27

Vähän on kaksijakoiset tunnelmat. No-brainer tietysti on, että wsb-jengiä menee poikki, mutta toisaalta en osaa sanoa onko tällä isossa kuvassa merkitystä omiin sijoituksiin ja isoihin indekseihin. Likviditeettiä markkinoilla nyt riittää ja stimulukset valuu osittain kaikkeen tuottamattomaan kuraan = velalla tehty elvytys menee hukkaan. Toisaalta sitä riittää myös hyödyllisiin yhtiöihin ja projekteihin. Mutta kyllä, jos finanssimarkkina menee rikki, niin siitä sitten ottaa talous hyvin laajasti hittiä, mutta toistaiseksi vaikea nähdä vielä skenaariota, jossa meemisijoittajat saa aikaan systeemifailuren ja finanssikriisin.

 

 

Näytä koko viesti
Catena Media P.L.C (CTM) - 22.1.2021 02.30

MrSamba kirjoitti:

Itse olen valinnut gambling affi/media-alalta hepakseni Raketech nimisen lafkan. Alla hieman lukuja, jotka on poimittu MarketScreenerin ennusteista.

Catena Media p/e 2020: 22,4, p/e 2021: 11,2, EV/EBITDA 2020: 5,37, EV/EBITDA 2021: 4,7

Better Collective p/e 2020: 46,7, p/e 2021: 26,3, EV/EBITDA 2020: 26,4, EV/EBITDA 2021: 15,6

Raketech p/e 2020: 8,8 p/e 2021: 5,7, EV/EBITDA 2020: 3,4, EV/EBITDA 2021: 2,3

En osaa sanoa mitään firmojen eroista kilpailuetujen, yrityksen laadun tai kasvuvauhdin suhteen mutta onhan toi Rake nyt lukujen puolesta aivan törkyhalpa. Kommentoikaa ihmeessä jos jollain on näkemystä juuri näihin yllämainittuihin asioihin.

 

 

Ehkä mieluiten ottasin noista juuri Rakea, mutta sen brändit ei ole sitäkään vähää laadukkaita; Catenalla on sen sijaan AG, jolla nyt on edes vähän alusta pysyvämpää asemaa. BC helkutin kallis ja saa nähdä realisoituuko tase koskaan rahaksi asti. On ihan mahdollista, että kaikenlaista kuraa sinnekin on ostettu, mutta muuten ei hajua tärkeimmistä brändeistä tai muuten noiden ostojen spekseistä ja hinnoista.

E: Ameriikka saattaa yllättää, mutta niissäkin mieluummin ottaa näkemystä pelivalmistajilla ja B2B -firmoilla

 

Näytä koko viesti
Catena Media P.L.C (CTM) - 22.1.2021 08.46

Itseä tässä ainakin luotaantyöntää heikohko kassa suhteessa velkaan ja osakkeen hintaan. Taseessa on enimmäkseen aineettomia hyödykkeitä: nettisivuja, pelaajapoolia, brändiarvoa. Markkinointifirmalla ei myöskään ole äkilliä ajureita rajusti ylöspäin, mikä myös heikentää imo. sijoituskeissiä - on erittäin epätodennäköistä, että tulos ottaisi yhtäkkiä rajua boostia ylöspäin. Eli ns. pikavoiton mahdollisuus on ainoastaan yritysostossa tai sitten jossain aivan satumaisessa skenaariossa. Sanoisin myös, että helposti aliarvioi noiden aineettomien hyödykkeiden vaatiman poistotahdin, minkä vuoksi itse vaadin näiltä markkinointilafkoilta alle 10 p/e:tä ja mielellään lähelle 1 p/b:tä (siinäkin katsottava tarkasti, mistä b koostuu). Lisäksi varsinkin näissä pienemmissä rahapelifirmoissa usein saa pettyä johtoon ja muuhunkin henkilöstöön alimmasta aspasta toimariin - jos olet näppärä, et ole kauan pienen rahapeliyhtiön johdossa, ja jos olet erittäin näppärä, et ole rahapeliyhtiön johdossa ollenkaan, kun markkina on kuitenkin pieni verrattuan moneen muuhun toimialaan.

Muutoin enemmänkin riskitekijöitä; kilpailu, regulaatio eikä se Catenan brändien toimintakaan ihan välttämättä kestävimmän peruskallion päällä makaa, jos mietitään tästä 10v eteenpäin.

 

Olen omistanut, mutta nyt katsomossa. Saa haastaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.1.2021 08.01

Montella kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

 

HOTNIC kirjoitti:

Onko kellään näkemystä (ei sijoitusvinkkiä) siitä, että löytyykö markkinoilta vielä joku top 50 coin, jolla voisi olla erityisen hyvät saumat vielä korkeempaan arvonnousuun, kuin btc:llä? Olisi kiva heittää pieni riskinen arpalappu menemään!

 

Minulla Avalance ja Dfinity ajaa tuota asiaa. Dfinityä ei taida olla vielä pörsseissä tosin, mutta tulee ilmeisesti Q1 aikana.

 

Toivottavasti muuten joku muukin otti kiinni tuosta Avalancesta viikko sitten. Sen jälkeen noussut melkein 100%.

 

Pienellä tuli otettua, kiitos! Onkos mitään top100 ulkopuolelta jota puhdas spekulantti pääsis gämbläämään? :) Jos tässä mahdollisesti olisi alt season käynnistymässä/käynnissä kunnolla.

Ja iso kiitos ennen kaikkea huikean asiasisällön tuottamisesta!

 

Mainostetaan nyt projektia nimeltä Idena ja sen natiivivaluuttaa iDNA:ta. Projektissa lohkoketjuun validoijaksi ja muihin sen päälle rakennettuihin palveluihin pääsee osallistumaan eläväksi ihmiseksi osoitettu yksilö ja jokainen yksilö voi osallistua vain yhdellä accountilla, minkä ansiosta syntyy alusta, joka on boteista ja "kakkosnickeistä" vapaa anonyymi verkosto. Toki tässä todentamisessa on edelleen omat haasteensa ja itänaapurin ihmeet onnistuneet hallinnoimaan jopa 700 accountia, mutta näitä leakkeja tukitaan koko ajan. Kehitysvauhti ollut nopea ja viime vuoden lopulla otettiin käyttöön mm. oraakkeliäänestys, johon pääsee osallistumaan kaikki validoinnin läpäisseet accountit. Ensi vuonna varmaankin suuri kehitysaskel pitäisi olla validointisession sharding- mahdollisuus. Skaalautuvuuteen ja desentralisaatioon projektissa on niin tuoreita ideoita, että sen vuoksi olen kolikoita ostanut. Niitä ei vielä tarvitse yhtään mihinkään, mutta betsi onkin sen puolesta, että tuota ekosysteemiä tullaan jossakin vaiheessa käyttämään vaikkapa sensuurivapaaseen hajautettuun keskusteluun. 

 

Ei sijoitusvinkki, tosin salaa toivon kaikkien ketjun kryptosivistyneiden käyvän tutustumassa projektiin ja kertomalla mielipiteensä, että onko Idenassa järkeä. Imo. on, mutta projekti aivan alussa ja voi kaatua mahdottomuutensakin.

Näytä koko viesti