Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 22.5.2019 10.22

Joo ei XRP:stä tee mieli sanoa, että hinta alhaalla, aika moni osakesalkun lappu raketoisi jos market cap nousisi samaan kuin kaikkien XRP tokenien arvo. Ei kyllä mitään hajua myös siitäkään miten niiden käyttövolyymin kasvu välittyy tokenin arvoon.

 

Muutenkin, jos fundapohjalta meinaa kryptoihin sijoittaa, niin se on se ykköskysymys, että millä mekanismilla itse token tuo arvonlisää käyttötarkoituksensa kautta. Joissain tokeneissa, kuten vaikkapa LINK:ssä se on selkeästi helpompi ymmärtää kuin toisissa. Itse ainakin koetan tällä hetkellä opiskella eri tokeneja ja miettiä mitä lisäarvoa token tuo omistajalleen. Teknologinen ymmärrys lohkoketjuista auttaisi tässä ja kokonaiskuvaa hyvin ymmärtäville on aivan varmasti tulossa tuotonpaikkoja jatkossa, mutta sama pätee osakesijoittamisessakin moneen erikoisalaan. 

 

Spekulatiivinen sijoittaminen sitten erikseen, napsin vähän peesistä AION:ia kun ilmeisesti mainnet tulossa? BNB:t läksi toistaiseksi tetheriin ja tuohon aioniin. 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.5.2019 02.23

Onko Castelierolla tai muilla näkemystä BNB:n lähiajan päivityksistä. Melko Bullish run takana, huiput jo reilusti yli 2017 kuplan tason ja mcap 4 miljardia, joka on kyllä aika paljon. Jotenkin olen mutuillut, että mikäli treidausvolyymit kasvavat Binancella, niin se välittyy BNB:n arvoon varmaan jotenkin, mutta nyt olen kyseenalaistanut vähän sitä näkemystä. BNB:n hyödyt näyttää olevan alennus kaupoista joka vähenee 5 vuodessa, painottuen ekaan vuoteen. Ansaintamalli taas perustuu "omien" ostoon, kun nämä tokenit tuhotaan ja ehkä myöhemmin, siihen että BNB olisi hajautetun pörssin oma tokeni. Ilmeisesti tuota omien ostoakaan ei nyt toteuteta. Olenko ihan hakoteillä, jos kyseenalaistan tämän tokenin arvon? Millä mekanismilla BNB auttaa luomaan hajautetun pörssin ja onko tällaiselle reaaliarvoa?

Sinänsä mulla ei tossa eikä muissa kryptoissakaan ole paljoa rollista kiinni, mutta eipä lisäymmärrys ole koskaan haitaksi.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2019 05.21

Kiusataan castelieroa lisää tällaisella kysymyksellä joka paikkaisi paljon ymmärystäni ethereumista. Eli kuvitellaan että nyt ostan 32 etheriä hallintaani ja odottelen pos:iin siirtymistä. Haluan sen jälkeen osallistua steikkaukseen, jotta saan palkintoa etherin omistamisesta. Mitä muuta minun tulee tässä vaiheessa tehdä jotta voin osallistua ethereilläni ketjun ylläpitoon ilman pooleja?  Tarvitseeko minun ymmärtää teknisestä toiminnasta yhtään mitään vai pystynkö ikään kuin passiivisesti hyödyttämään ethereumia omilla tokeneillani ilman käytännön ymmärrystä. Pow on itselleni jotenkin helpompi ymmärtää, että miten sillä vaikkapa bitcoinin lohkoketju varmennetaan. Eli voiko steikkaajia verrata passiivisiin osakkeiden omistajiin vai onko steikkaajat ikään kuin äänivaltaisia "A-osakkaita"

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 11.5.2019 10.07

https://yle.fi/uutiset/3-10777521

 

En muista onkontätä aihetta paljon vielä sivuttu täällä? Koulussa aikanaan opetettiin yksiselitteisesti, et jatkuvan kasvatuksen menetelmä tekee metsistä kitukasvuisia ja huonontaa puustoa. Nykyään mediaa seuraamalla saa kuvan, että nykyinen avohakkuu+uudistus on saatanasta, mutta sen lisäksi myös taloudellisesti tuulipukuratkaisu. Konsensus tuntuu kääntyneen 180 astetta. Onko metsäsijoittajalla tähän omaa näkemystä ja/tai kovaa dataa? Jotenkin pieni epäilys itsellä, että mediat etsivät ideologiaansa sopivan mielipiteen omaavia akateemikkoja, mutta toki jos jatkuva kasvatus kovan datan valossa olisi parempi tapa kuin nykyinen niin pakko kai se olisi uskoa. Toki tämä on varmasti palstakohtaista ja tähän vaikuttaa syvemmällä tasolla myös korkotaso ja tuottovaatimuskin. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 25.4.2019 07.38

Kiitos tuosta messarista! Tuo filtteröinti kova toiminto, pystyy suoraan kategorisoimaan kryptot, kun noista ei juuri pohjatietoa ole. Säästyy paljon opiskeluaikaa, kun voi skipata tietyn "toimialan" kryptot kokonaan. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 19.4.2019 07.29

Binance coin (bnb) 10% nousussa. Onko Castelierolla tai jollakin toisella näkemystä mitä tarkoittaa bnb:lle, kun se irtoaa erc20-systeemistä omaksi lohkoketjukseen, tai näin ainakin ymmärsin omalla lyhyellä krypto-oppimäärällä. Bnb positio lähes tuplannut salkussa arvonsa, mutta tässä kohtaa loppuu oma ymmärrys, onko tämä nousu jo vähän kupliva.

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2019 - 16.4.2019 05.59

Pari päivää vaalien jälkeen on tullut pyöriteltyä prosentteja eri hallituspohjille. Koska missään näitä ei kovin analyyttisesti käydä läpi, pitää itse avata peli ja toivon, että täältä löytyy myös rohkeita arvaajia, jotta saadaan jonkinlaiset prossat kasaan. Käytännössä vaihtoehtoja ovat suunnilleen seuraavat:

 

1. Sinipuna SDP+KOK+VIHR+RKP 107

2. Kansanrintama SDP+VAS+VIHR+KESK 107

3. Porvari PS+KOK+KESK+KD/RKP 114/118

4. Perussinipuna: SDP+PS+KOK 117

5. Peruspunamulta: SDP+PS+KESK 110

6. 4/5-Pack: SDP+KOK+VAS+VIHR (Ehkä RKP) 114 (124)

 

Vähemmistöhallituksena:

7. Vihervasemmisto: SDP+VIHR+VAS 76

 

Valitettavasti Sipilän väistyttyä ja kassakaappisopparien sekä Kepun 9 kohdan ohjelman perusteella tänään ovat nousseet prosentit skenaariolle, missä Kepu lähtee vasemmiston kanssa hallitukseen. Porkkanana vasemmisto voi tarjota maataloustukien korottamista ja pahimmillaan jotain syrjäseutujen asuntojen arvonlaskusta johtuvaa kompensaatiota. Tietäisi kylmää kyytiä niin taloudelle kuin pelisivustojen blokkaamisellekin? Porvarihallitus vaatisi kylmää päätä nykyisiltä hallituspuolueilta olla tekemättä yhtään kompromissejä Rinteen edessä. Eilen pidin todennäköisimpänä Sinipunaa vihreillä ja RKP:llä. Jotain tällaista voisi hahmotella todennäköisyyksiksi Teuvo Hakkaraisen vastateroitetun sahanterän karkeudella:

 

1: Sinipuna 30 %

2: Kansanrintama 35 %

3: Porvari 10 %

4: Perussinipuna 5 %

5: Peruspunamulta 10 %

6: 4/5-pack 5 %

 

7: Vähemmistöhallitukset alle 5%

 

Heittäkääs politiikkatietäjät prossa-arviot eri hallituspohjille.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 13.3.2019 08.24

C. Difficile -infektioon on muuten olemassa hoitomuotona ulosteensiirto. Kaikissa lähteissä mitä olen lukenut, sen on toiminut hyvin, mutta en toki ole selvittänyt onko se todellisuudessa toimiva hoito. Mahdollisesti kuitenkin kustannustehokas ja vähempihaittainen hoito kuin vankomysiini. Toimenpide tehdään yleensä ruiskuttamalla veteen dispergoitu terveen luovuttajan ulostemassa potilaan paksusuolen koko alueelle. Opiskeluaikoina naureskeltiin, että hoituisi se tuokin hoito suun kautta paksusuoleen paikallisesti vapauttavalla kapselilla. Nyt ei naurata enää, koska tuokin idea on jo käytännön kokeiluissa https://www.duodecim.fi/2017/11/30/ulosteensiirron-voi-tehda-myos-suun-k....

 

Olisi pitänyt silloin vaan kaupallistaa p*skan kapselointi. 

 

 

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 19.10.2018 11.39
Tomi Haataja kirjoitti:

Yleisesti on hassua, että joskus kuulee taivasteltavan sitä, miten lääkekustannukset ovat nousseet ihan kuin se olisi pahojen ja ilkeiden lääkeyhtiöiden "syytä" ja kaikki on nyt pilalla. Minusta on hienoa, että lääkekustannukset ovat nousseet. Se kertoo yksinkertaisesti siitä, että meillä on parempia lääkkeitä joita kannattaa käyttää yhä useamman taudin hoidossa. Palataan muutama vuosikymmen taaksepäin, jolloin lääkkeiden hinnoittelu oli hieman erilaista. Silloin ei lääkeyhtiöiden kannattanut edes miettiä mitään vähänkään harvinaisia sairauksia, vaan suurimmat hillot tehtiin yleisimpien oireiden ja sairauksien lääkkeillä. Oli lähinnä verenpaine - ja masennuslääkkeitä. Ellei päädytä julkisesti rahoittamaan lääkekehitystä (missä on omat huonot puolensa), niin kai se miljardien lääkekehitys ja valtava riskinotto on jostain rahoitettava ja luonnollinen keino on valtioiden ja vakuutusyhtiöiden maksama hinta, enkä kyllä äkkiseltään keksi systeemiä, joka olisi vähemmän huono. Mielellään kuulen tähän kyllä kritiikkiä, sillä en ole mitenkään erityisen perehtynyt aiheeseen.

 

Juuri näin, terveydenhuollon ja lääkkeiden kustannukset nousevat sen takia, että nyt monia sairauksia pystytään hoitamaan biologisilla lääkkeillä tai uusilla hoitomuodoilla, joihin ennen vanhaan tarjottiin vain oireiden mukainen saattohoito. Toki aivan kaikkia uusia kalliita ei kannata ottaa yhteiskunnan hoitosuosituksiin, jos lisähyöty on marginaalinen halvempaan hoitoon nähden, mutta terveystaloustieteellisten mallien intregrointi etenee koko ajan sekä lääketutkimukseen, että hintalautakunnan toimintaa. Sitä vaan rajoittaa osaavien data-analyytikoiden puute, terveydenhuollon potilastietokantojen osin salassa pidettävä aineisto ja aineistojen huono käsiteltävyys big-data analytiikkaan.

Jenkit pitkälti rahoittaa tuota kehitystä, kun kuluttajat maksavat järjettömiä hintoja aivan peruslääkkeistäkin, kiitos vakuutusyhtiöiden korvauspolitiikan. Vapaa kilpailu toimii huonomin tuotteissa, joissa kuluttaja ei ymmärrä tuotteesta yhtään mitään. 

 

Näytä koko viesti
Pokeri osana sijoitusyhtiön toimintaa? - 9.10.2018 07.59
joppi kirjoitti:

Ei suoraan vastaa kysymykseen, mutta tuli tuossa juteltua pokeria pelaavan verovirkailijan kanssa. Hän kertoi, että ETA-alueen ulkopuolella voitetut rahat verotetaan  ansioveron mukaan, mutta steikeistä voitetut rahat verotetaan pääomatuloveron mukaan. Sanoi myös, että jos tarkkoja ollaan, niin myös ETA-alueen sisäpuolella tapahtuvaa steikkaamista pidetään sijoittamisena, ja sitä verotetaan pääomaveron mukaan. Tuli itselle yllätyksenä.

 

Eikös tuolla logiikalla vaikkapa työmaiden Veikkauksen lottoporukasta kaikki muut pitäisi panna verolle paitsi vetäjä? Ei kai sillä pitäisi olla eroa steikkaako kotimaista vai muuta ETA-alueen peliä?

 

 

Näytä koko viesti