Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 28.3.2020 03.28

Otin snapshotin Flightradarista, missä näkyy kohtalaisesti Aasia, Eurooppa ja P-Amerikka. Onhan tuo ero lentotiheydessä melko jäätävä, vaikka otettaisiin huomioon, että Aasiassa on yö ja täten lentoja normaalistikin vähemmän. En tiedä tarkalleen miten lentojen vrk-tason vaihtelu menee, mutta väkisin tästä muodostaa mutu-arvion, että COVID-19 tulee leviämään USA:ssa edelleen jossain määrin hallitsemattomasti. Euroopan lennoista tein vielä pistokokeita ja merkittävä osa niistä on rahteja.

https://gyazo.com/5cf9e6d46f1fc8d7bc74f8bccdbf4651

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.3.2020 09.34

TR-mies kirjoitti:

Mielenkiintoinen näkökulma. Mutulla voisi veikata, että jenkeissä antibioottiresistenssin tilanne tuskin on vastaava kun pohjoismaissa, vaan pikemminkin lähempänä etelä-Eurooppaa, kenties vielä pahempi? Vai mikä on teidän näkemys asiasta?

Luulen, että Jenkkilässä vaihtelua osavaltioittain, tilanne luultavasti maatalousintensiivisillä alueilla huonompi, kun taas muualla lienee lähes yhtä hyvä tilanne kuin pohjolassa. Luulen että sielläkään tilanne ei ole ihan Etelä-Euroopan tasolla, mutta nämä on täysin mutuiluja, en tunne antibioottien käyttöperiaatteita USA:ssa maatalouden puolella.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.3.2020 09.15

Meuro kirjoitti:

Olisiko tässä selitys Italian ja Espanjan tilanteeseen?

"Sota bakteereja vastaan -kirjan kirjoittanut Martiniussen arvioi Aftonposten-lehteen kirjoittamassaan artikkelissa, että vastustuskykyisten bakteerien ja koronaviruksen yhdistelmä voi selittää korkeaa kuolleisuutta Italiassa ja nyt myös Espanjassa."

"Norjassa ja myös Suomessa on suhteellisen helppoa hoitaa toissijaista bakteeri-keuhkotulehdusta antibiooteilla, mutta niin ei ole Italiassa.

Italiassa kuolee vuosittain lähes 11 000 potilasta antibiooteille vastustuskykyisiin bakteereihin, kun Norjassa luku oli viime vuonna 69."

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ulkomaat/artikkeli-1.1031424

 

Tämä on käynyt mielessä. Etelä-Euroopassa antibioottiresistenssin tilanne on todellakin huonompi, Pohjois-Eurooppa on sen suhteen paljon turvallisemmilla vesillä. Todennäköisesti tämä selittää osan korkeasta kuolleisuudesta.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 26.3.2020 10.16

Eilen kelailin itsekin, että korona voi aiheuttaa joitakin arvaamattomia valtatyhjiöitä niin yritysmaailmaan kuin poliittiselle puolellekin; johtajat ovat keski-iältään painottuneet vanhempiin ikäluokkiin eikä korona katso kenet tappaa. Johtajista toki pidetään huolta, mutta on myös mahdollista, että tyhjiöitä syntyy, joiden täyttyminen voi olla hallittua tai sitten turbulenttia. Tähän päälle vielä öljysota ja muut mahdolliset koronan ja lockdownien aiheuttamat eskalaatiot. Toivotaan, että valtarakenteissa ei tulisi myrskyistä uudelleenrakentumista.

 

Suomen osalta en kuitenkaan pidä todennäköisenä kovin dramaattisia skenaarioita, vaan todennäköisesti poliittinen järjestelmä pärjää hyvin, mutta naapuria kuritetaan tällä hetkellä öljysotarintamalla ja se voi vaikuttaa välillisesti meihinkin.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 26.3.2020 09.51

Nasdaq 100- ja DAX-Indeksejä shortattu. Sinänsä indeksien uskon olevan "fair valuessa", mutta skenaariot joissa koetaan suurehko lasku nopeasti synnyttänee enemmän hinnoitteluanomalioita ja paniikkilikvidointeja, joten tällöin saanee pääomalle paremman ev:n kuin betsaamalla nyt nousun puolesta. Johan tässä aggressiivista hyökkäyspeliä onkin 3-4 viikkoa pelattu vaihtelevalla menestyksellä. Puolustetaan hetki.

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet - 17.3.2020 04.09

Catalyst Pharma julkaisi tilinpäätöksen 2019. Mielestäni seuraamistani yrityksistä koronavarmimpia. Liikevaihtoa luova asset on Firdapse-niminen lääke, jota käytetään LEMS-sairauden hoidossa. https://ir.catalystpharma.com/news-releases/news-release-details/catalyst-pharmaceuticals-reports-fourth-quarter-and-year-end.

 

Nostoja:

 

- Tulos $0,30 / osake 2019

- 2020 saatavuus turvattu coronasta huolimatta

- Liikevaihto-ohjeistus $155 miljoonaa (kasvu n. 50% vs 2019)

- Kassavarat $89 miljoonaa - ei velkaa

- Hoitoja tuskin lopetetaan kovin todennäköisissä skenaarioissa

- Mcap n. $270 miljoonaa

- Myyntilupia Firdapselle tulossa muille alueille sekä tulevaisuudessa muut indikaatiot.

 

Mitä mietteitä muilla?

Näytä koko viesti
Aspire Global - 17.3.2020 02.57

Stu kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Kertokaa viisaammat mikä katala sudenkuoppa Aspireen on haudattuna? Kaiken järjen mukaan slottien hakkaaminen vain kiihtyy eristyksissä ja vedonlyönti palaa entisille tasoilleen rajoitustoimien poistuessa. Lisäksi B2B-tuloista osa lienee puhtaita lisenssimaksuja, jotka eivät ole riippuvaisia asiakkaiden liiketoiminnan kehityksestä. Kurssi diskonttaa massiivisia tappioita. 

 

Miettinyt tässä ihan samaa. Ihmetellyt miten tätä joku voi näillä hinnoilla pistää vielä myyntiin saatavalla olevalla informaatiolla.

Koronalla ei pitäisi olla niin isoa vaikutusta mitä muilla aloilla. Toki urheiluvedonlyönti nyt jäissä, mutta osaa sarjoista on aikomus jatkaa kesällä. Fudiksen EM-kisojen aikataulun osalta päätös ilmeisesti tulee UEFA:lta tänään. Viimeisimpimä vaihtoehoina pyörinyt siirto joulukuulle tai kesälle -21

 

Itse tiivistäisin riskit näin:

 

- Eikös näillä ole bondi kolkuttelemassa lähitulevaisuudessa, joka täytyy hoitaa tavalla tai toisella? Rahapelifirmat varmaan annetaan kaatua ensimmäisenä kun firmoja aletaan pelastamaan. Korjatkaa, jos olen väärässä.

- Osa alustatuloista asiakkaan liikevaihtoon tai jopa pelituottoon perustuvia (okei, en tiedä onko kasinoalustoissa välttämättä tulossa tulojen menetyksiä luvassa H1)

- Diskontataan pidemmän aikavälin taantuman vaikutuksia

- Pankit ja vähän kaikki tarvitsevat nyt likvidiä. Ja sitä haetaan mistä vain saadaan. Rahapelifirmat, varsinkin pienet ovat aika no-brainer kohde irrottaa sitä.

- Vedonlyöntiä kuritetaan varmasti, mutta Aspire ei ehkä merkittävä kärsijä tästä.

- Tuote ihan yhtä huono kuin ennenkin

 

Summa summarum, ehkä ylireagointi, mutta iso varianssi sen suhteen paljonko tämä vaikuttaa. Mielestäni löytyy vielä houkuttelevampia kohteita korona-alesta. Pienellä painolla tätä toki voi omistaa ja kurssilasku hoitikin tämän painon sopivaksi tähän tilanteeseen.

 

Näytä koko viesti
Öljysota - 13.3.2020 07.39

Ilman koronaa tämä olisi varmaan maailman huulilla, mutta tällä hetkellä tuntuu ettei ketään kiinnosta. Päivän uutisten mukaan Saudit olisivat valmiita painamaan Brentin hinnan jopa 25 taalaan ja käyvät neuvotteluja härskisti perinteisten venäläisen öljyn ostajien kanssa.

 

Tilanteesta hyötyjiä ovat ainakin mm. öljyn treidaajat jotka saavat nyt maistuvia arbitraaseja futuureita myymällä ja öljyä ostamalla sekä öljytankkerifirmat, joiden kurssit ovat olleet nousussa pitkin viikkoa. Häviäjiä tietenkin öljyn tuottajat ympäri maailman. 

 

Vaan voikos tästä eskaloitua isompi rähinä, mikäli isot pojat eivät palaa neuvottelupöytään?

 

 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 22.2.2020 08.13

Toki toimiala ei kuole mihinkään, mutta internetissä on ainakin viisinumeroinen määrä saitteja, joissa rahansa pelata. Jokaisen rahapelifirman kohdalla on mietittävä miksi ihmiset pelaisivat juuri esim. Aspiren saittien kautta kun vaihtoehtoina on vaikkapa Unibet, Leovegas yms. laadukkaammat toimijat. Aspiren paikka lienee jatkossa haalia ne asiakkaat, jotka ovat hankkineet spelpaussia yms. lukotuksia muihin saitteihin, bonushunttereihin ja muutamiin satunnaispelaajiin, jotka erehtyvät saiteille eksymään. Keskimmäisenä mainitut vieläpä rokottavat tulosta vaikka näkyvätkin aktiivipelaajina. Ellei sitten tuotetta laiteta kuntoon ja sivustoita/toimintakulttuuria muuteta laadukkaiksi. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 21.2.2020 07.11

Lähdinpähän mukaan minäkin, en mielellään, koska kyllähän aspiren b2b ja varmaan b2c - tuotteetkin ovat tuotteena huonoja ja ei millään tavalla suurelle kuluttajamassalle tarpeellisia. Näillä on toki positiivista tulosta tehty tähän asti. JOS Aspire pystyy tekemään tuotteillaan edes sinnepäin kassavirtaa mitä aiemmin niin toki halpa ja siksi tässä ollaan mukana, että sen puolesta ainakin lyhyellä aikavälillä betsataan. Samat teesit pätee tällä hetkellä puolen tusinaan rahapelifirmaan ja käytännössä homma on kiinni alkuvuoden 2020 tuloksen arvailemisesta. Mutta kannattaa kyllä muistaa että osa firmoista on syystä halpoja, tämä opittu kantapään kautta Globalin kanssa. 

Näytä koko viesti