Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 18.1.2021 10.31

Kyllä, tartunnat voivat lähteä laskuun monesta eri syystä, voimaikkaimmin ihan perus kausittaisesta vaihtelusta. Eli varmuudella emme siis tiedä että syynä olisi rokotukset, mutta hyvin mahdollista se kuitenkin on. Kyllähän nuo rokotteet vaikuttavat levinnäisyyteen, jos siis rokotetut eivät enää tartuta virusta eteenpäin, jo näin >20% rokotettuja populaatiossa. Joka viides ei siis enää tartuttaisi eteenpäin, pakkohan tämän on laskea R-lukua.  Tokihan meillä ei siis ole varmuutta siitä etteikö rokotetut vieläkin levittäisi virusta eteenpäin yhteä tehokkaasti kuin ilman, mutta pitäisin tätä skenaariota melko epätodennäköisenä.

Kuolleisuus on toki tarkempi mittari, mutta kun se laahaa sen noin kolme viikkoa jäljessä niin kovin ajankohtaista dataa sieltä ei saada. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.1.2021 09.42

Rokotusten vaikutus viruksen leviämiseen. 

Israelista saadaan ensimmäisenä dataa, siitä voi sitten extrapoloida muiden maiden tilanteisiin. 

https://ourworldindata.org/covid-vaccinations

27% nyt rokotettu. 

 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/israel/

Päivittäiset tartunnat piikkasi 13. tammikuuta ~10 000/päivä. Todella mielenkiintoista nähdä milloin tartunnat lähtevät laskuun ja millä kulmakertoimella. Joko tuo 13. tammikuuta jäi huipuksi? 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 11.1.2021 10.56

Pakko nyt kommentoida tuota sinun 1500kcal/vrk energiansaantia dietissäsi. Se on todella metsässä ja pidemmän päälle homma tulee kaatumaan takuuvarmasti. 

Itsellä täsmälleen samankokoisena dieetin aloitus kalorit luokkaa 2400kcal ja silläkin tuntuu tippuvan vähintään 0,5kg/viikko. Ja huom, kun nuo kalorit syödään ns puhtaista ruoka-aineista (kana/kala/kasvikset/riisi/pasta) niin todellakaan ei tarvitse nähdä nälkää. 

 

http://www.protrainer.fi/tag/rasvanpoltto/ 

Tikan artikkeleita suosittelen lukemaan. 

 

Jos sinun tilanne on se ettei 1500 kaloreilla tapahdu painossa mitään isompia heilahteluja niin metaboliassa on jo tapahtunut jotain ja sen korjaaminen kannattaa tehdä huolellisesti. Eli käytännössä nostat niitä kaloreita tasaisesti luokkaa 100kcal/viikko kunnes ollaan noin tasolla 2200kcal. Ellei homma onnistu tai paino lähtee nousemaan huomattavasti niin suosittelen ravintoterapeutin palkkaamista. 

Näytä koko viesti
Nordea - 8.1.2021 09.09

Monellako salkulla/tilillä Aki pelaa Nordean kanssa kun näyttäisi että melko näyttäisi että melko vapaasti voi päättää mitä eriä voi myydä pois?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.1.2021 11.37

Covid19 kirjoitti:

- Jokainen uusi sairastettu Covid infektio vie sinua askeleen lähemmäs hautaasi.

 

Jokainen uusi eletty päivä vie sinua askeleen lähemmäs hautaasi.

Jokainen uusi "keksi tähän jokin asia" vie sinua askeleen lähemmäs hautaasi. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.1.2021 10.29

Covid19 kirjoitti:

Kuten sanoin, niin rajat ylittävän henkilöliikenteen pysäyttäminen on ainoa toimiva rokote koronaa vastaan. Ottakaamme uusi post apocalyptinen maailma vastaan ja sopeutukaamme siihen...

- Viruksen täydellinen tukahduttaminen Suomessa on otettava päämääräksi..

Korkean riskiryhmän väestö voidaan joo  rokottaa, mutta se ei tule olemaan ratkaisu. 

Ja sit vielä tää:   "The risk of re-infection is approximately equal to the risk of initial infection"  , eli kertaalleen sairastettu Covid ei suojannut uudelta infektiolta!

 

Ei onneksi oteta tätä pandemiaa noin tosissaan. Mielestäni tässä nyt mennään seuraavat puoli vuotta rokotteita odotellessa samalla vanhalla kaavalla eli isoja tapahtumia peruen ja käsiä pesten. Kuolemat saatetaan saada sinne 1000 huitteille, joka on vähemmän mitä hiukankin pahemmassa influenssakaudessa. Ja joo, voi sairastaa uudestaan mutta kaiken tutkimuksen mukaan tämä on TODELLA epätodennäköistä. Rokote tulee varmasti estämään viruksen etenemistä ja levieämistä, kuinka paljon on vielä kysymysmerkki. Eiköhän näitä lukuja aleta saamaan Israelista melko nopealla tahdilla. 

Toimien on oltava jossain suhteessa saataviin etuihin nähden. Muuten meillä olisi tiestössä max 40km/h joka paikassa ja säästettäisiin näin yli 200 kuolemaa (kaikenikäisistä, eli menetettyjen elinvuosien summa huomattavan paljon isompi) JOKA vuosi. Mutta näin ei tehdä vaan ihmisten ja tavaroiden liikkumisen nopeus katsotaan tärkeämmäksi kuin ihmishenget. 

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 31.12.2020 01.44

MOMO (omistaa ns Kiinan Tinderin - Tantanin). Valuaatio erittäin halpa johtuen muun liiketoiminnan viime kuukausien vastatuulesta. Tekee kuitenkin edelleen hurjaa tulosta ja ensi vuoden P/E luokkaa 7.68. En vain pysty ymmärtämään miksi tämä on näin halpa, voisin melkeinpä maksaa tästä tämän ainoastaan tuon Tantanin lukujen perusteella. Ihan vain vertailuna Match Group samalta alalta (jenkit + muu maailma) ja P/E 456...

MOMO 13.59 USD

 

 

 

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 30.12.2020 02.28

Kilppari kirjoitti:

 

Muutamat ovat sanoneet, että töissä on niin upeita tehtäviä. Haluaisin kuulla ihan konkreettisen esimerkin tehtävästä, joka on niin upea?

voi iloita tai ylpeyttä voi tuntea vaikka siivooja tai kaihdinasentaja.

[/quote]

 

Tämähän sen alleviivaa, omasta asenteesta kaikki on loppujen lopuksi kiinni. Luulen että jos ei pysty tuntemaan merkitystä koskaan, edes hetkittäisesti, normaalissa työssä, elo ei välttämättä ole sen auvoisempaa joutomiehenäkään. 

Itse olen töissä suurehkolla työnantajalla kohtuupalkalla. Mutta jo nyt työelämässä olen perustanut yhden yrityksen joka ei tällä hetkellä tuota vielä juuri mitään mutta työllistää jo reilun yhden ihmisen sekä pari muuta pikkurahalla aloitettavaa/kokeiltavaa ideaa on vielä takataskussa. Tämän lisäksi "fuck you money" kasassa mutta varsinaiseen FIRE:n matkaa ehkä 10-15v. Riippuen toki todella monesta muuttujasta. Eniten tuossa "normaali palkkatyössä" häiritsee se pakollinen 40h mitä tuohon kuluu viikossa. Toki omaankin firmaan menee aikaa mutta se on kaikki kuitenkin jollain tapaa "harrastusta" ja siinä on ainakin mahdollisuus että sen voi tarvittaessa ulkoistaa. Joskus 1-2 vuoden päästä optimitilanne olisi että normipalkkatyöt voisi tiputtaa sinne 20h/viiikko-tasolle, mutta tietäen yhteiskunnan normit tämä ei välttämättä tule olemaan mahdollista. Se on perkele 40h tai ei mitään.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 28.12.2020 02.32

Covid19 kirjoitti:

Paras ja ainoa rokote koronaa vastaan on sulkea rajat ylittävä henkilöliikenne. Tää ei vaan mene ihmisten nuppiin. Ei sitten millään.

 

Eiköhän tämä ole selvää kaikille päättäjille. Nyt tehdään vaan päätöksiä että rajojen täysi sulkeminen maksimissaan parin sadan vanhuksen takia ei ole kannattavaa. 

Samalla tavalla kun olemme tehneet päätöksen että tieliikenteessä saa ajaa yli 40km/h kulkevilla ajoneuvoilla vaikka tästä aiheutuu noin 200-300 ennenaikaista kuolemaa joka vuosi. Tai ettei kaikkia yli 50-vuotiaita miehiä seulota eturauhasyövän etsimiseksi, tämäkin säästäisi monia kymmeniä, ellei satoja ennenaikaisisia kuolemaa vuosittain mutta jätetään tekemättä koska hintalappu / säästetty elinvuosi on liian kova. Esimerkkejä voisi jatkaa loputtomiin, ihmishengelle voidaan laskea hintalappu ja riippuen eri asioista tämä hintalapun loppusumma heittelee. 

Näytä koko viesti
Tammiralli - 28.12.2020 12.47

Heh, totta. Itsekin tuohon muutama vuosi sitten jonkin verran hävinnyt, nykyään pysynyt erossa. Onhan tuo laitettu jo norjalaisten toimesta tarkkailulistalle. 

Mutta tässä nyt haetaankin niitä tammirallihevosia ja Prosafe sopii siihen sapluunaan mielestäni erinomaisesti. Ei todellakaan ole tarjoitus pitää tuota kuin max 1kk. Toki tässä on riski että mun omistuksella pyyhitään lattiaa tämän 1kk aikana mutta sellaista elämä on. Se ei pelaa joka pelkää. 

Näytä koko viesti