Olet täällä

One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 25.4.2022 12.58

Savotta Jääkäri M

https://www.varusteleka.fi/fi/product/savotta-jaakari-m-reppu/33028

Vahva veikkaus että mahdollisuudet on että kestää nykyistä paremmin. En oo varma tosin läppäritilasta mut kai tuonne joku pehmustettu läppärilaukku menee sisään. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 7.2.2022 10.42

Ohoh. Onko muuta mahdollisuutta kuin että jollain on vahva tunne kilpailevasta tarjouksesta? 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 20.1.2022 02.25

Heitetääs myös vinkkiä kirjaan "Tunne lukkosi" - toki jos olet terapiassa joskus käynyt niin nämä varmaan on tuttuja juttuja. Mutta itseltä tämä avasi silmiä miksi jotkut asiat on helppo aloittaa mutta niiden jatkaminen ei "yleensä" onnistu. Eli mikä se juurisyy on että toimii elämässä tietyllä tavalla (syöminen, kuntoilu, parisuhteet, työ...). Kun juurisyyn tunnistaa niin siihen pystyy myös reagoimaan eri tavalla. 

Olen alkanut tämän takia karsastamaan neuvoja jotka kehoittavat tyyliin "ottamaan niskasta kiinni ja tekemään". Joskus harvoin toki saattaa toimia mutta oman toimintamallin _pysyvä_ muuttaminen ei ole helppoa. 

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.1.2022 03.13

Täällä myös 6300kpl. Odotan mitä Pyysing kertoo tekevänsä ostotarjouksen suhteen. Ehkä Sievi/Boreo oli hyvää treeniä tätä varten ;) 

No ehkä tässä ei nyt aivan täysin kuivana vedetty ensilukujen perusteella...

Näytä koko viesti
Kilpparin tumputusbloki - 27.12.2021 02.42

hauturi kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Eräissä pippaloissa tuli puheeksi katastrofiajan varautuminen ja aseiden hienous. Vastapuoli piti panosten loppumista vääjäämättömänä ja suositteli jousipyssyä. En ole pienen miettimisenkään jälkeen vakuuttunut siitä, että esim 1000 panosta loppuisi jotenkin hirmu paljon nopeammin, kuin esim 10 uudelleenkäytettävää nuolta. Mutta voisihan tuon hiljaisuus olla joissakin olosuhteissa valtti. Ehkä molempi parempi. Laitetaan shoppailulistalle.

 

Jos ei ole opetellut jousella ampumaan, niin lienee varminta ostaa sitten varsijousi, niin on jotain toivoa osuakin johonkin.

Ja mitä panoksiin tulee, niin ostaa ruutia, nalleja ja luoteja (riittävästi varastoon) sekä latausvehkeet ja opettelee lataamaan itse. Sitten ei tarvitse muistaa kuin ottaa ampuessa hylsyt talteen, niin pysyy panoksissa aika pitkään.

Ja aseen valinnassa vaikuttaa tietysti sekin, pitääkö voida ampua nopeasti useamman kerran peräkkäin. Toki kokenut jousiampuja saa kai silläkin ammuttua suht nopsaan usemman nuolen, mutta jäänee silti lippaalliselle kertatulellekin aika reilusti. Varma en kyllä ole.

 

Mielenkiintoista pohdintaa. Tehokas taljajousikin on toisaalta tehokas vain noin 40 metriin (tai tehoa varmaan olisi mutta tarkkuus ja lentoradan kaarevuus alkaa tuottaa ongelmia pidemmillä matkoilla). Lisäksi viritys ja varsinainen tarkka ammunta on hankalahkoa. Kohtuulliseen tarkkuuteen pääsee noin 2000 laukauksella ja hyvä treenimäärä on noin 40-50 laukausta päivässä, eli sekin vie hiukan aikaa. Ruutiaseella pääsee tarpeeksi hyväksi ampujaksi huomattavasti helpommalla. 

Ei siis pärjää millään tavoin ruutiaseille. Mieluummin siis 1000 paukkua varastoon ja sen jälkeen vaikka joku machete tms turvaksi. Toki en usko että sillä aseella tulisi räiskittyä aivan päättömästi (walking dead tyyppisesti) missään maailmanlopun skenaariossa vaan 1000 patruunaa varmasti riittäisi loppuelämäksi. Siinä vaiheessa jos 1000 patruunaa olisi kulutettu itsensä turvaksi niin odotusarvo on että joku vastapuolen kudeista olisi jos lopettanut oman patruunakulutuksen :D ellei niin saisihan niiltä uhreilta lisää aseita/patruunoita. 

 

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 1.12.2021 05.09

Onhan hurjaa ollut Nurmisen lento tässä kuussa, +67% tällä hetkellä! Osakkeenomistajaa kyllä hymyilyttää. Toki matka voi olla melko pomppuista johtuen ohuesta vaihdosta. Nykyinen lento johtunee siitä että ulkomaiset sijoitusyhtiöt kiinnostuivat yhtiöstä? JP Morgan ainakin on ollut meko korkealla vaihtotilastoissa. 

Sinänsä uskon kyllä että ei tämä junayhteys isossa mittakaavassa tule vaikuttamaan mutta Nurminen on niin pieni yhtiö että sen hallitessa suvereenisti pohjoista junayhteyttä, pienikin markkinaosuuden siirtyminen lennoilta/merirahdilta tälle junayhteydelle tulee vaikuttamaan suuresti Nurmisen liikevaihtoon/tulokseen. Tässä rakennetaan nyt jotain mitä ei ennen ole (isossa) mittakaavassa ollut, ja se tulee kokonaan Nurmisen kassaan. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 03.56

Ssijoittelija kirjoitti:

 

Olennaista tässä on se, ettei rokotuskattavuuden mikään realistisesti saavutettavissa oleva taso todennäköisesti estä sairaloiden kuormittumista avoinna olevassa yhteiskunnassa. 

No tästä olen kanssasi samaa mieltä. Mutta rokotteet auttavat joka tapauksessa huomattavasti sairaaloiden kuormittumista. Ilman rokotteita eläisimme edelleen täydellisessä lock downissa. 

Ja jos rokotekattavuus saataisiin 95% niin sairaaloiden kuormitus laskisi edelleen ja tämä voisi jopa riittää siihen että suurempia rajoituksia ei tarvitsisi tehdä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 03.47

Ssijoittelija kirjoitti:

THL:n voimakkaasti propagoimaa keskimääräistä 19-kertaista suojaa sairaalalta rokotetuille ei vain oikein löydy isosta datasta ja siten rokotteiden vaikuttavuus jää myös jatkossa toivotusta. Data tukee 3-5-kertaista suojaa. Toki erityisryhmillä, esimerkiksi diabetes-potilailla, rokote voi hyvinkin suojata 95 % kerroista sairaalalta, mutta koska valtaosa väestöstä on tervettä ja nuorta (etenkin rokottamattomista), niin rokotuskattavuuden nousu ei vaikuta juurikaan enää sairaalamääriin.
Ylipäätään keskimääristä puhuminen koko väestön tasolla on koronan kohdalla varsin harhaanjohtavaa, koska tauti on huomattavan polarisoitunut vaikuttavuutensa suhteen.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploa...

 

Jopa sinun linkin takana (alla) mainitaan että on yli 90% suoja sairaalaan joutumista vastaan. En tiedä mikä data tukisi vain 3-5 kertaista suojaa? 

Ja tässä siis tutkittu vain niitä jotka ovat saaneet koronan. Todellinen tehohan tuplaantuu jos ylipäätäänsä rokotteen avulla saadaan edes 50% suoja tartuntaa vastaan. Jos suoja on korkeampi (mainitsemasi tutkimuksen mukaan 65-80%) niin 19-kertainen suoja voi hyvinkin pitää paikkaansa. 

 

Effectiveness against hospitalisation

Several studies have estimated vaccine effectiveness against hospitalisation in older ages, all ofwhich indicate higher levels of protection against hospitalisation with all vaccines against the Alpha variant (8, 9, 10, 11). Effectiveness against hospitalisation of over 90% is also observed with the Delta variant with all 3 vaccines (Figure 3, 3). In most groups there is relatively limited waning of protection against hospitalisation over a period of at least 5 months after the second dose. Greater waning appears to occur among those in clinical risk groups

 

Effectiveness against infection

With the delta variant, vaccine effectiveness against infection has been estimated at around 65% with Vaxzevria and 80% with Comirnaty (4).

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 12.51

Ssijoittelija kirjoitti:

 

jelly kirjoitti:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008429221.html

onpas hyvin kiteytetty rokotteiden tehot. En ymmärrä miten joku voi vielä nämä nähtyään olla rokotevastainen. JA tässä tosiaan ei edes oteta kantaa siihen kuinka paljon pienempi ylipäätään on mahdollisuus saada tauti rokottamattomana vs rokotettuna.

 

Mitenköhän nuo on laskettu? Ei kai vain vertaamalla sairaalassa olevia rokotettuja ja rokottamattomia keskenään? Tällöin perusjoukko heikkokuntoinen väestönosa eikä koko väestö.

Toki otanta alkaa olla jo sen verran iso ettei varmaan isoa eroa ole kunnon perusteellakaan määriteltävissä. Toki varmaan kuntonsa puolesta riskiryhmissä olevista rokotettuja on hieman isompi osa kuin normaalikuntoisista. Mutta tosiaan tämäkin vain alleviivaa lukuja, todellisuudessa rokotteiden teho on siis vielä huomattavasti parempi kuin noista luvuista voisi olettaa.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 12.15

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008429221.html

onpas hyvin kiteytetty rokotteiden tehot. En ymmärrä miten joku voi vielä nämä nähtyään olla rokotevastainen. JA tässä tosiaan ei edes oteta kantaa siihen kuinka paljon pienempi ylipäätään on mahdollisuus saada tauti rokottamattomana vs rokotettuna.

Näytä koko viesti