Olet täällä

Nurminen Logistics - 1.12.2021 05.09

Onhan hurjaa ollut Nurmisen lento tässä kuussa, +67% tällä hetkellä! Osakkeenomistajaa kyllä hymyilyttää. Toki matka voi olla melko pomppuista johtuen ohuesta vaihdosta. Nykyinen lento johtunee siitä että ulkomaiset sijoitusyhtiöt kiinnostuivat yhtiöstä? JP Morgan ainakin on ollut meko korkealla vaihtotilastoissa. 

Sinänsä uskon kyllä että ei tämä junayhteys isossa mittakaavassa tule vaikuttamaan mutta Nurminen on niin pieni yhtiö että sen hallitessa suvereenisti pohjoista junayhteyttä, pienikin markkinaosuuden siirtyminen lennoilta/merirahdilta tälle junayhteydelle tulee vaikuttamaan suuresti Nurmisen liikevaihtoon/tulokseen. Tässä rakennetaan nyt jotain mitä ei ennen ole (isossa) mittakaavassa ollut, ja se tulee kokonaan Nurmisen kassaan. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 03.56

Ssijoittelija kirjoitti:

 

Olennaista tässä on se, ettei rokotuskattavuuden mikään realistisesti saavutettavissa oleva taso todennäköisesti estä sairaloiden kuormittumista avoinna olevassa yhteiskunnassa. 

No tästä olen kanssasi samaa mieltä. Mutta rokotteet auttavat joka tapauksessa huomattavasti sairaaloiden kuormittumista. Ilman rokotteita eläisimme edelleen täydellisessä lock downissa. 

Ja jos rokotekattavuus saataisiin 95% niin sairaaloiden kuormitus laskisi edelleen ja tämä voisi jopa riittää siihen että suurempia rajoituksia ei tarvitsisi tehdä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 03.47

Ssijoittelija kirjoitti:

THL:n voimakkaasti propagoimaa keskimääräistä 19-kertaista suojaa sairaalalta rokotetuille ei vain oikein löydy isosta datasta ja siten rokotteiden vaikuttavuus jää myös jatkossa toivotusta. Data tukee 3-5-kertaista suojaa. Toki erityisryhmillä, esimerkiksi diabetes-potilailla, rokote voi hyvinkin suojata 95 % kerroista sairaalalta, mutta koska valtaosa väestöstä on tervettä ja nuorta (etenkin rokottamattomista), niin rokotuskattavuuden nousu ei vaikuta juurikaan enää sairaalamääriin.
Ylipäätään keskimääristä puhuminen koko väestön tasolla on koronan kohdalla varsin harhaanjohtavaa, koska tauti on huomattavan polarisoitunut vaikuttavuutensa suhteen.

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploa...

 

Jopa sinun linkin takana (alla) mainitaan että on yli 90% suoja sairaalaan joutumista vastaan. En tiedä mikä data tukisi vain 3-5 kertaista suojaa? 

Ja tässä siis tutkittu vain niitä jotka ovat saaneet koronan. Todellinen tehohan tuplaantuu jos ylipäätäänsä rokotteen avulla saadaan edes 50% suoja tartuntaa vastaan. Jos suoja on korkeampi (mainitsemasi tutkimuksen mukaan 65-80%) niin 19-kertainen suoja voi hyvinkin pitää paikkaansa. 

 

Effectiveness against hospitalisation

Several studies have estimated vaccine effectiveness against hospitalisation in older ages, all ofwhich indicate higher levels of protection against hospitalisation with all vaccines against the Alpha variant (8, 9, 10, 11). Effectiveness against hospitalisation of over 90% is also observed with the Delta variant with all 3 vaccines (Figure 3, 3). In most groups there is relatively limited waning of protection against hospitalisation over a period of at least 5 months after the second dose. Greater waning appears to occur among those in clinical risk groups

 

Effectiveness against infection

With the delta variant, vaccine effectiveness against infection has been estimated at around 65% with Vaxzevria and 80% with Comirnaty (4).

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 12.51

Ssijoittelija kirjoitti:

 

jelly kirjoitti:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008429221.html

onpas hyvin kiteytetty rokotteiden tehot. En ymmärrä miten joku voi vielä nämä nähtyään olla rokotevastainen. JA tässä tosiaan ei edes oteta kantaa siihen kuinka paljon pienempi ylipäätään on mahdollisuus saada tauti rokottamattomana vs rokotettuna.

 

Mitenköhän nuo on laskettu? Ei kai vain vertaamalla sairaalassa olevia rokotettuja ja rokottamattomia keskenään? Tällöin perusjoukko heikkokuntoinen väestönosa eikä koko väestö.

Toki otanta alkaa olla jo sen verran iso ettei varmaan isoa eroa ole kunnon perusteellakaan määriteltävissä. Toki varmaan kuntonsa puolesta riskiryhmissä olevista rokotettuja on hieman isompi osa kuin normaalikuntoisista. Mutta tosiaan tämäkin vain alleviivaa lukuja, todellisuudessa rokotteiden teho on siis vielä huomattavasti parempi kuin noista luvuista voisi olettaa.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 25.11.2021 12.15

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008429221.html

onpas hyvin kiteytetty rokotteiden tehot. En ymmärrä miten joku voi vielä nämä nähtyään olla rokotevastainen. JA tässä tosiaan ei edes oteta kantaa siihen kuinka paljon pienempi ylipäätään on mahdollisuus saada tauti rokottamattomana vs rokotettuna.

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 21.11.2021 06.36

Innilator kirjoitti:

 

jelly kirjoitti:

Kai sen merirahdin tuleekin olla aina halvempi kuin juna. Junarahdin hinta kun asettuu suurinpiirtein merirahdin ja lentorahdin väliin. 
Junarahdissa on skaalausvaraa ylöspäin vielä todella paljon ja tuskin rahtihinnat kovin nopeasti laskevat 2-3 vuoden takaiselle hinnalle. 

 

 

Eli kun merirahdit laskee alle usd 8000/40 kontti, pysähtyy konttijunat Kiinasta kuin seinään (voluumithan on peanuts anyways).

nyt en ymmärrä että miksi junarahti pysähtyisi kuin seinään? Kai siitä nopeammasta rahdista ollaan edelleen valmiita maksamaan vs merirahti.  
aivan kuten lentorahtiakin on aina ollut.

 

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 19.11.2021 09.27

Kai sen merirahdin tuleekin olla aina halvempi kuin juna. Junarahdin hinta kun asettuu suurinpiirtein merirahdin ja lentorahdin väliin. 
Junarahdissa on skaalausvaraa ylöspäin vielä todella paljon ja tuskin rahtihinnat kovin nopeasti laskevat 2-3 vuoden takaiselle hinnalle. 

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 19.11.2021 01.30

No niin, tulihan se Inderesin päivitys Nurmisen tilanteella. 

Suositus: Vähennä -> Lisää ja tavoitehinta 1,10->1,70

Osakekurssi tänään +11% (sekä eilinen vuoto? +6%)

https://www.inderes.fi/fi/kaanteen-myota-vaihdetaan-kasvuraiteille

H1 lukujen sekä 2022-23 yhtiön keskipitkän välin tulostavotteet oli karanneet jo sen verran kauaksi Inderesin ennusteista että tämä lukujen päivitys ja sen saattelema ns Inderes pomppu kurssissa oli melkeinpä no brainer. Harmi etten vaan älynnyt tätä isommin pelata. 

 

Ottaen huomioon yhtiön historia (tulisiko ottaa huomioon?) ja nykytilanteen poikkeuksellisuus maailmanmarkkinoiden logistiikassa antaa edelleen epävarmuutta ja tämä kyllä heijastuu selkeästi myös Inderesin arvioissa. Kun Nurminen arvioi liikevaihtonsa olevan 2023 200milj niin Inderes ei ihan usko tähän ja arvioi liikevaihdoksi 142milj...

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 10.11.2021 01.06

PikkuPro kirjoitti:

ja Tinder.

Niin, onhan tuo viimeinen nyt aivan game changer, siis totally. Mä en oo ollut koskaan baarista pokailija kun en tykkää häiritä ihmisiä ja varsinkin nättejä tyttöjä häiritään muutenkin. Tinderissä ei tarvitse häiritä ja kirjoittaminen+puhuminen on aina ihan sujunut. Aivan käsittämätöntä kun voi vaan sanoa auki mitä etsii ja sit Tinder on todella tehokas tapa löytää samantyyppistä hakevia. Aivan täysin different ballgame!

Tämä! Itsellä aikoinaan sama ja tuskinpa ollaan ainoita. Itsellä oli jopa sen verran vahva tunne tästä että sijoitin silloisesti kohtuu suuresti Match Groupin IPO:on. Nyt neljässä vuodessa sitten on tuotto luokkaa 1500% ja reilusti matkan aikana kevenneltynäkin se on vielä salkun suurin omistus. Tästä innostuneena olen sijoittanut myös Momo groupiin (Hello Group nykyinen nimi) joka pyörittää vastaavaa palvelua Kiinassa. Sen matka ei ole ollut samanlaista ruusuilla tanssimista ainakaan kurssin puolesta mutta usko on kova että nämä tulevat pitkällä tähtäimellä pärjäämään. 

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 19.10.2021 11.20

On kyllä erikoista seurata Nurmisen osakkeen liikkumista. Toki ohut vaihto mahdollistaa tämän, mutta toisaalta eihän tässä nyt mitään _uutta_ tietoa ole tullut. 

Laivarahti Kiinasta Eurooppaan kustantaa tällä hetkellä noin 12000usd per kontti, kun se vielä vuosi sitten oli noin 2000usd. Ja eiköhän junarahdin hinta ole tullut ihan samassa suhteessa ylös, eli tällä hetkellä per kontti tulee Nurmisen kassaan hurjasti lisäkatetta. Toki tuo Puolan junarahdin ruuhkautuminen tuo vielä lisämaustetta soppaan. Ja tämän lisäksi vielä volyymin lisäys. Vuosi sitten meni Linnatjärven mukaan noin 6 junaa per kuukausi, tällä hetkellä "toistakymmentä" ja mahdollisuudet on kasvattaa 6-7 junaan per PÄIVÄ (180-210 per kk). 

Tässä junassa on kyllä hyvä olla tällä hetkellä, etenkin kun hinta on edelleen todella kohtuullinen (P/S alle 1 tämän vuoden luvuilla). Nousuvaraa on "merkittävästi"...

Näytä koko viesti