Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.4.2021 09.21

Indrid Cold kirjoitti:

en kyllä löisi vetoa sen puolesta että tämä pandemia ratkeaa rokottamalla, sairastamalla se lopulta loppuu jossain vaiheessa.

Minä kyllä löisin tämän puolesta vetoa. Vanhaan normaaliin varianttiin sekä brittiin näyttää rokote tehoavan usean tutkimuksen sekä ennenkaikkea Israelin sekä UK:n real-life kokeen kautta todennettuna. Ainoa kysymysmerkki on tuo brasialian variantti josta ei real-life koetta ole vielä tehty. Rokotteen teho näyttäisi kuitenkin useamman tutkimuksen mukaan olevan selkeä (60-100%) joten laumasuoja onnistuu rokotteilla. Toki on aina olemassa riksi että tulee niin erilainen variantti että ohittaa olemassa olevat rokotteet kokonaan, mutta ellei näin ole tapahtunut nyt vuoden aikana niin mikä se riski sitten on esimerkiksi seuraavan 1-2 vuoden aikana? 

Luulen silti että saatiin koko maailmaa ei saada rokotettua ja tautia hävitettyä, jää varmasti kytemään joihinkin maihin/väestöryhmiin ja tulevina vuosina tulemme näkemään erikokoisia epidemioita. Eli vuosittainen rokote tulossa käsivarteen vähän samaan tapaan kuin influenssarokotteet jo ovat. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 9.4.2021 01.20

Jaloja ajatuksia liikkumisen hyödyiksi ja en kiellä etteikö pitkällä tähtäimellä olisi juuri näin. Eli saada kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Mutta ei pidä väheksyä myöskään ulkonäöllistä vaikutusta. Eli kun liikkuu tarpeeksi näyttää paremmalta (ilman vaatteita) josta saadaan arvon nousua toisen sukupuolen osalta joka taas vaikuttaa yleisesti itseluottamukseen ja sitä kautta yleiseen hyvinvointiin cool

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2021 10.21

Jep, juuri kuten Trolli yllä kirjoittaa. Rokotteet ovat varmaan paras esimerkki jossa ihmisten numerotaidottomuus ja todennäköisyyksien ymmärtäminen ilmenee. 

Esimerkiksi lintuinfluenssa rokotukset muutama vuosi sitten. Jos on saatavilla dataa että on 10% mahdollisuus että virus saa aikaan pandemian jossa 20% väestöstä sairastuu joista 0,2% kuolee. Kannattaako tällöin rokottaa koko väestö jos tiedetään että rokotuksista aiheutuvat haitat voivat 5% todennököisyydellä aiheuttaa vakavia sairastumisia 0,001% väestöstä. (huom, luvut hatusta heitettyjä, mut idea suurinpiirtein selvinnee)

Ei olisi kiva olla päättämässä näistä. 90% todennäköisyys että pandemiaa ei tullutkaan jolloin suuri yleisö näkee rokotukset turhina. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 30.3.2021 09.45

Sama vika rahikaisella. Ei paljon salilockdown oikein nappaisi tässä vaiheessa epidemiaa ja toisaalta lenkkeily vielä vähemmän missään vaiheessa. 

Oon kuitenkin löytänyt yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi kunnan ulkosalin. Sinne juoksee (kävelee) vajaat pari kilsaa ja 15 minuutissa saa vedettyä yllättävän hyvän kuntopiirin leukoja, dippejä ja pystypunnerruksia (löytyy siis myös muutama eripainoinen tanko). Tuollainen rimpuilu ainakin luulisi estävän pahempia tulosromahtimisia salitauon aikana. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.3.2021 03.01

tomjar kirjoitti:

Mikä tässä on nyt niin vaikeaa? Riittää, kun vanhempasi ottavat rokotteen. Rokote suojaa ottajansa, se on aivan sama onko ympärillä olevat rokotettu. Vai etkö luota, että rokotteella saa suojan (jos näin, niin miksi rokote)?

 

Kyllä, ottamalla rokotteen he saavat ~90% suojan (vaikeissa tautitapauksissa taitaa olla vielä parempikin)

Ottamalla myös itse rokotteen myös heidän suoja kasvaa vielä suuremmaksi koska tutkimusten mukaan en tule enää levittämään virusta yhtä paljon kuin ilman rokotetta. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.3.2021 02.44

tomjar kirjoitti:

Ja älkää vedotko rokottamisvimmassa laumasuojaan tms., koska sitä ei lupaa rokotteenvalmistaja, THL eikä kukaan muukaan. Korona ei katoa rokottamalla, rokote suojaa ottajansa (tietyllä todennäköisyydellä) ja rokote kannattaa ottaa, jos sairastumisesta seuraava riski on suuri tai kokee sen henkisesti tarpeelliseksi. Tämän riskin ja tarpeen voi jokainen päättää ihan itse, ilman kenenkään muun vaatimuksia.

Laumasuojaa ei kukaan lupaa mutta viimeisimmän tiedon mukaan se voi kyllä tulla kysymykseen jos rokotekattavuus saadaan mahdollisimman korkeaksi. Itseasiassa vaikuttaa todella radikaalisti viruksen leviämiseen. 

(ohessa linkki uutiseen, alkuperäiset tutkimuksetkin löytänee jostain.)

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000007817698.html

"Sunnuntaina muun muassa saksalainen Der Spiegel ja amerikkalainen Bloomberg kertoivat, että vielä julkaisemattoman israelilaistutkimuksen mukaan Pfizerin ja Biontechin rokote estää tartunnan saamisen kahden rokotuskerran jälkeen 89,4 prosentilla rokotetuista.

Rokote pystyy siis estämään koronavirustartunnan lähes 90-prosenttisesti. Lisäksi rokote saattaa estää oireettomia kantajia levittämästä virusta"

 

 

"rokote kannattaa ottaa, jos sairastumisesta seuraava riski on suuri tai kokee sen henkisesti tarpeelliseksi"

Itse otan kyllä rokotuksen heti kun sellaisen saa. En välttämättä itseni takia vaan laumasuojan mahdollistamisen sekä tärkein syy, iäkkäiden perussairaiden vanhempieni suojaaminen. 

 

Näytä koko viesti
Citycon - 19.3.2021 02.02

50% raja lähestyy. Oli 48,9% ja tuolla kaupalla nousi 49,1%:iin... 

"Tarjousvastikkeen tulee pääsääntöisesti olla vähintään korkein tarjousvelvollisen tai tämän kanssa yksissä tuumin toimivan henkilön tarjousvelvollisuuden syntymistä edeltävän kuuden kuukauden aikana kohdearvopaperista maksama hinta." 

Jos Katzman nyt näkee tilaisuuden koittaneen koko puljun ostamiselle niin oliko tämä kauppa nyt hänen korkein hinta viimeisen 6 kk aikana?

Näytä koko viesti
Nightingale Health - 19.3.2021 10.29

Heh, saman huomion tein. Osto/myyntitilastot on kyllä erikoista luettavaa, ei kovin paljon ole löytynyt uusia tuulipukusijoittajia. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.3.2021 09.27

kahvi kirjoitti:

 

Mutta kuitenkin on olemassa se tosiseikka, että AZ:n rokote on aiheuttanut 20-50 vuotiaille naishenkilöille huomattavasti vertailuryhmää enemmän pahoja aivoveritulppia/aivoverenvuotoja/aivotapahtumia.

 

 

Tämä on tosiaan se ongelma. Mutta kuten edellä mainittiin niin huomattasti marginaalia enemmän on edelleen marginaalista. Nyt varmaan vaihtoehdot ovat että nämä laitetaan kategoriaan "harvinaiset vakavat sivuvaikutukset" ja jatketaan rokotuksia kuten ennenkin. Toisaalta vaihtoehtona on myös poistaa AZ 20-50 vuotiailta naisilta ja tarjota heille jotain muuta rokotetta. Toivon että asiantuntijat osaavat laskea riskit/hyödyt/todennäköisyydet yhteen meitä harrastelija virologeja paremmin ja pääsevät parhaaseen (vähiten huonoimpaan) päätökseen. 

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.3.2021 01.42

Ymmärrän toki että rokotteen tulee olla turvallinen. Toki ymmärrän myös että yksikään rokote ei ole 100% turvallinen. Jopa suolaiuosta piikitettäessä on olemassa äärimmäisen pieni riski että esimerkiksi tulehduskohta tulehtuu ja tulehdus etenee lopulta kuolemaan saakka. 

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007863101.html

”Perustan oman näkemykseni pitkälti siihen, että Britanniassa on jaettu 11 miljoonaa rokoteannosta, eikä siellä ole havaittu tällaista (rokotteen ja veritulpan välistä) signaalia. Lisäksi Suomessa ei ole viitettä kohonneesta veritulppariskistä”, hän sanoo.

 

Edelleen, riski sairastua tai kuolla AstraZenecan tai minkä muun tahansa hyväksytyn rokotteen ottamisella on häviävän pieni verrattuna sairastumiseen tai kuolemiseen koronavirusta saaden. 

AtraZenecan rokote on pelkästään Briteissä säästänyt jo varovaisesti laskettuna 10-50k henkeä. 

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/

 

 

Näytä koko viesti