Olet täällä

Evolution Gaming Group - 18.5.2022 08.25

Evon osalta 

MIMI DRAKE

Born 1968. Elected 2021.

Other assignments: Mimi is Co-CEO of Permit Capital Advisors. Among other assignments, she is Founding Board Member and Chair Emerita of the Board of 100 Women in Finance, a guest lecturer at Wharton’s Advanced Management Social Entrepreneurship program and serves on the Boards of Hudson Global, Verus and Ben Franklin Technology Partners.

Experience: Mimi has worked at Morgan Stanley Asset Management, at hedge funds and at a financial technology company. She received her M.B.A. in Finance from The Wharton School at the University of Pennsylvania and her B.A. in Economics from Trinity College (cum laude). She also attended the Radcliffe Publishing Program at Harvard University. 

Shareholding: 305 shares.

SANDRA URIE

Born 1952. Elected 2021.

Other assignments: Sandra is Chairman Emeritus and Managing Director of Cambridge Associates, LLC. Among other assignments, she is a Board Member of Stanford Management Company, Social Finance US and Crane Institute for Sustainability. In addition, she serves on the Advisory Board of Accounting for Sustainability (A4S) and the President’s Council of Ceres.

Experience: In addition to her current assignment, Sandra was CEO and Chairman of Cambridge Associates, LLC for sixteen years. She also served as Vice Chair of The Investors’ Committee of the U.S. President’s Working Group on Financial Markets and of 100 Women in Finance, as well as serving on the Advisory Board of other organisations. She graduated from Stanford University and received an Master’s of Public and Private Management from the Yale School of Management.  She is a Chartered Financial Analyst (CFA).

Shareholding: 200 shares.

 

No joo. Onko mulla ja hallituksen jäsenellä sama intressi jos pienenä osakkeen omistajana omistan enemmän firmaa hallituksessa istuva. Kovasti pitää noidenkin naiseutta korostaa esittelyssä.

Onhan tuo secin linjaus kaamea jos itse haluaa maksimoida oman varallisuuden kehityksen ja yritys ei otakaan hallitukseen pätevimpiä vaan pitää täyttää kiintiöt ja siitä lähetään rakentaa hallitus. 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 18.5.2022 07.40

Oon viime aikoina treidailun ohessa miettinyt mikä voisi olla kurssia kovasti nostattava uutinen tai tapahtuma ja mikä sen todennäköisyys on. Ajatus on tullut siitä, että vaikka ostan ja myyn tätä niin en ole tiputtanut omistusta yli 35 prosenttia. Paljon on jäänyt kruunuja roikkuu, kun en ole vähennellyt isompia eriä jolloin takaisin ostotkin olisivat olleet isompia.

Bisneksessä ei varmaan mitään puskista tulevaa yllätystä ole tarjolla, kun on jo jonkun kokoinen yritys. Koko ajan todennäköisimmäksi skenaarioksi isolle kurssinousulle yllättäen nousee rinnakkaislistaus jenkkilään. Tuosta on huhuiltu tai haaveiltu jo tovi. On nostettu naisia johtoon ja osa seuraajista on arvellut että täytetään johdon naiskiintiötä jenkkilää silmällä pitäen. Noin 40 prosenttia omistajista on amerikkalaisia ja varmaan sieltä tulee painetta jenkkilistaukseen? Ruotsalaisia omistajia taisi olla enää viisi pinnaa.

Nyt tuli uutinen että firma on Amerikassa tapaamassa sijoittajia. https://www.di.se/live/evolution-aker-till-new-york-for-att-traffa-inves...

Tämä johti siihen että tein rehellisen fomo-oston 🤦🏻‍♂️ perjantaina keventelin tonnissa neljäsosan omistuksesta ja nyt otin siitä takaisin noin kuudesosan. Totesin ettei todellakaan ole ostohinta tällä hetkellä, mutta niin vain riipaisin 975:llä vähän takaisin. Totesin että tuon oston kanssa voin elää vaikka huomenna saisi satasen halvemmalla, mutta niin vahva fomo-peikko tuli että jotain oli otettava 😀 kompromissi oman mielenrauhan takia.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 5.5.2022 08.01

Rahapodissa oli vasta ohjeet että pitää vanhempien kirjoittaa paperille lapselle lahjoituksesta. Paasi antoi selkeät ohjeet ja maininta kansainvälisistä kohteista niin ei tuu eta-alue tms ongelmaksi. Kirjoitin itselle jopa ohjeet muistiin. Pasteen tähän omat muistiinpanot Paasin sanoista:

Minä maksan sinulle 50 EUR / kk s tästä eteenpäin 15 vuotta. Rahat sijoitetaan sinun nimiin tällä tavalla. Tarkoitus lahjoituksella on rahat sijoitetaan kustannustehokkaasti maailman osakkeisiin. 

Jos vanhempi jää työttömäksi / tukien varaan niin tuo lahjakortti suojaa rahat ettei esim työttömyyden meille sattuessa tarvitse myydä ennen tukia. Ja ei tarvitse maistraattiin raportoida jos salkku nousisi yli 20 000. Tulevat aviopuolisot eivät ole oikeutettuja, tuo kannattaa mainita. Pitää määrittää tarkasti että rahat sijoitetaan maailman osakkeisiin.

Sääntösuomi, siksi. Miten ja mihin tarkoitukseen. Pitkäjänteiseksi sijoitukseksi maailman osakkeisiin

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 4.5.2022 04.30

Möin evoa 1070 hujakoilla  ja lisäksi laitoin liikkuvalla stopparilla myyntitoimeksiannon. En paljoa ole noita käyttänyt mutta kun osarin jälkeen ei ole ollut suurta heilahtelua, vaan enemmänkin solidia nousua niin ajattelin testata tuota. Jotain tällaista kurssireaktiota toivoin osarista, katsotaan kauanko jaksaa mörniä ylöspäin. Aktivointitaso 1,7 % alle huippujen ja laitoinkohan hintaan 0,1 tai 0,01 %.Aika hatusta tuli nuo, varsinkin tuo myyntihinta kun myynti aktivoituu. Ei mitään käsitystä mitä tuohon ois pitänyt laittaa 🤦🏻‍♂️2 pinnaa myyntirajaksi liikaa, pinnan - puolitoista heiluu helposti muutenkin niin oisko 1,7 jees. Evo oli salkusta lähelle 100 % joten kai tuota voi keventää 😄 paljon sitä jäikin ja enköhön ainakin osan koppaa takaisin jos ja kun tonnin rajaa taas kolkutellaan.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 29.4.2022 04.35

Itse mietiskelen että nautin nyt osarin tuomasta buustista niin kauan kuin nousua kestää ja samaan aikaan annan qt:n vajota. Sitten huipulta myyn evot ja otan pohjalta quuttia. helppo laji 😂 🥳 

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 22.3.2022 07.39

Miten muuten meni Aasian nettipokerimarkkinat? Niille markkinoille pääsyä odotettiin kovasti joskus kymmenen vuotta sitten, mutta aukeniko ne koskaan normipelaajille?

Varmaan niistä markkinoiden avautumisesta löytyy jotain yhtymiä Evon bisnekseen tänä päivänä. Ettei olisi mustat tai harmaat markkinat, mutta epäilen että niitä saadaan ainakaan regulaation piiriin, joka olisi evolle nykytilannetta parempi.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 11.3.2022 03.28

Joo. Ois ihan seurata vaikka evoa, kun sitä nyt muutenkin seuraa, että miten olisi käynyt tässä rallissa jos ottais päiväkohtaista näkemystä tuolla eka 30 min perusteella jollain 10-15 kruunun stopparilla. Ja tuota en tosiaan ole kuullut Lepikon suusta, vaan jostain lukenut hänen niin sanoneen.

Kiitos kun ilmoittelet noita ostoja ja myyntejä, kiva peilata omaa tekemistä niihin vaikka ei niitä ohjenuoriksi kannata ottaa. Oon kans kevennellyt loppuviikon niin kovasti etten kyllä tee tänään enää mitään. Vaikea uskoa että nyt raketoisi eikä enää kävisi hakemassa vauhtia.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 11.3.2022 02.39

Evo antoi näköjään toisen esimerkin toimimisesta toisin kuin yksittäinen ajatus päässä. Luin eilen jostain että Lepistö on sanonut että tällaisina aikoina ensimmäinen 30 min kertoo päivän suunnan. Katsoin että evo 960 -> pitäisikö ostaa, nousupäivä todennäköisesti tulossa. No en ostanut, vaan odotin kurssin nousun lähelle tonnia ja tein kaksi myyntiä. Tuosta olisi saanut nyt jo helpot 50-60 kruunaa per osake. Tosin uskon odottaneeni päivän päättymiseen ennen myyntejä. Kai noita vois kokeilla, pitäisi vaan laittaa stopparit ja niitä en oo käytännössä käyttänyt yhtään. Mutta helposti muistaa nämä ajatukset jotka olisi päättynyt hyvin, tappiollisia ei muista ja vääristyy oma mielikuva peliliikkeiden odotusarvoista positiivisiksi. Kun todellisuudessa raskaasti tappiollisia.

Varmaan noi on just noita ajatusten sinkoiluja, pätevimmät osaa tehdä oikeat ratkaisut oikeissa paikoissa. Ja näiden ajatusten takia monet asiantuntijat jankkaa yksityissijoittajille että pysykää suunnitelmassa varsinkin laskumarkkinassa. Ei pidä panikoida, vaikka tulee yksittäinen ajatus että myy kaikki heti. Ja tuo on varmasti oikea neuvo isoille massoille. Ja sitten minunkaltaiset yrittää a) biitata indeksin ja b) yrittää tehdä ostoilla ja myynneillä lisäetua osta ja pidä tyyliin. Ja kaiken lisäksi tunnistavat oman taitamattomuuden 😄 koita siinä sitten tehdä päätöksiä, kun herkästi menee ylianalysoinniksi kun alkaa jotain analysoimaan.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 11.3.2022 01.15

Voi hyvinkin olla. Pääkopan toiminta on mitä on. Lisäksi tuo maanantai oli itselläni tosi kiire päivä. Sen jälkeen on ollut aikaa enemmän miettiä sekä sijoituksia että maailmaa. Oon miettinyt nyt jälkikäteen että suuri syy olla myymättä oli aspire peikko. Myin viime keväänä kun pomppasi nopeasti +60 hintoihin. Tuota olen kironnut. Tuurilla ehdin ottaa jonkun verran takaisin ennen ostotarjousta. Olen tuon jälkeen päättänyt että evoa en tule keventää kaikkia, vaikka hinta pomppasi 2000 kruunuun niin jonku 20 pinnaa pidän hautaan asti jos yrityksessä tai ympäristössä ei tapahdu selviä negatiivisia muutoksia.

Joku kuukausi sitten oli jossain ketjussa puhetta noista periaatteellista päätöksistä. Onko sitten kuitenkaan oikein pitää ehdottomasti kiinni jostain aiemmin päätetystä. Esim dipeissä ostaako 15 prosentin tiputuksen jälkeen aina x summalla kassasta ja laskee että on esim kolme ammusta laskeviin. Vai voiko noita miettiä ja sitten tilanteen tullen kuitenkin on oikein reagoida siinä hetkessä, vaikka sitten eri tavalla.

Itsellä osakesijoittamista on takana vasta pari vuotta ilman kunnon karhumarkkinaa niin huomaan etten uskalla luottaa omaan intuitioon täysin. Se on varmasti ihan oikein, kun en luota omaan osaamisenkaan. Tosin evoon olen nyt panostanut eniten mitä mihinkään muuhun niin tuossa 28.2 olisi pitänyt uskoa. Toisaalta taas ei Suomi osake (ei Suomiriskiä) ja ei suuremmin Venäjä riskiäkään, joten osakkeen lasku ei ole niin no brainer mutta sota kuitenkin Euroopassa joka vaikuttaa osakkeisiin.VAarmaan tuota voisi pyöritellä loputtomiin näin jälkikäteen.

Omaan(kin) suhtautumiseen pörssiin vaikuttaa hirveästi pokeritausta. Jotenkin ammattipelaajana oli helppo kehittää intuitiota pelaamisen kautta. Jos huomasi virheen omassa tekemisessä niin se oli helppo korjata, kun vastaava tilanne tulee seuraavan kerran vastaan. Todennäköisesti vastaava tilanne toistuu joskus ellei kyse ole täysin vastustaja ja tilanne kohtainen. Esim kerran 20k jaossa tapahtuva tilanne tulee kuites kohtuu usein vastaan -> helppo kehittää omaa peliä ja huomata kehittyvänsä. Intuitio kehittyi suhteellisen nopeaan sellaiseksi, että siihen pystyi luottaa 100 prosenttisesti ja pystyi pelaa kovalla itseluottamuksella.  Pörssissä en koe tuollaista. Ei vain ole aikaa panostaa, kun käyn palkkatyössä ja lapset ovat pieniä. Eikä ole haluakaan. Pokeribuumissa nuorempana ei ollut juuri muuta elämää, oli helppo panostaa siihen ja oli kova kilpuilutahto pärjätä. Nyt muut asiat menee pörssin edelle ajankäytössä ja hyvä niin. Niinpä osaaminen ja luotto intuitioon ei kerry kovin nopeasti ja vaikea kuvitella vastaavaa tilannetta kuin tuo 28.2 oli tulevan kovin nopeasti. Siksi varmasti nyt jälkikäteen se ärsyttää poikkeuksellisen paljon.

Tai ehkä vähän vastaavia tulee eri muodossa. Ja tuleekin, eihän mikään osake vaan raketoi ja ainakin jälkikäteen voi löytää syyn 20 tai 30 pinnan laskulle. Tuo ajatus 900 hinnasta tuli shorttirapsa hinnoista ja miten osake on käyttänyt viime aikoina. Eikä jälkikäteen viisasteltuna. Sen ainakin osaan sanoa varmaksi näin jälkikäteen 😀 

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 11.3.2022 12.09

Samoin keventelin pariin kertaan, 994 ja 996 oli hinnat. Toivottavasti laskee 😄 28.2 käytiin kauppaa 1100 hinnalla. Myin vain 15 % omistuksesta silloin, vaikka mielestä oli selvää että nähdään 900 taso sodan myötä. Oon kaks viikkoa kironnut etten myynyt kaikkia. Tai edes 50% jos ei olisi halunnut ottaa riskiä jostain uutisesta joka voisi pompauttaa hinnan. Jospa saisin edes vähän paikkailtua pahaa mieltä näillä säädöillä.

Näytä koko viesti