Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 29.9.2022 06.27

Saksan inflaatio 10,9 odotettiin 10. Viiden jälkeen ohjelmassa haastattelija sanoi Supon johtajalle että Venäjällä ei puhuta enää erikoisoperaatiosta Ukrainassa vaan kansalaissodasta natoa vastaan. Äkkiseltään en tuosta löytänyt netistä isompaa juttua.

Ranskassa energia-alan lakko, ydinvoimatyöntekijät mukana

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 29.9.2022 04.44

Itse pähkäilin Evon 800 myynnin markkinan perusteella että vielä tullaan alas ja evo sen mukana. Koko vuoden oon pitänyt evoa firman takia ja treidannut turhan pienillä osilla omistuksista. Perjantaina otin ekaa kertaa Evon kanssa näkemystä markkinassa, en firmasta. Näkemys saattoi olla oikea, toimari iso osto puski osakkeen nousuun. Kukaan ei tiedä olisiko noussut ilman sitä, minkä verran vai pysynyt samoissa / laskenut markkinan mukana. Toki evo ei liiku päivätasolla kovinkaan indeksien mukaan. Olin ajatellut jo kesällä että syksyyn haluan nostaa evo-omistusta juuri yhtiön takia niin ei tuossa myynnissä ollut hirveästi järkeä. Käsittääkseni PP veti samoilla ajatuksilla myynnin. Kun on pitkään odottanut yhtiökohtaisia uutisia jotka vetää kurssin vaikka väkisin nousuun niin sylettihän se lukea toimarin ostoista noiden kevennysten jälkeen. Todennäköisesti ostelen noita myytyjä kalliimmalla takaisin, jos ei tipu tuonne uudestaan. Sen verran tykkään keissistä.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 27.9.2022 11.34

Itse mietin että kun Itämerestä tulee NATOn sisämeri niin venäjää ei paljon kiinnosta a) sen kunto b) että liikenne toimii. Kaikki harmi siellä taitaa naurattaa Kremlissä. Voisko tuo vuoto olla Venäjältä uhkaus Saksaan / Eurooppaan että osataan me tällaistakin jos alatte hevosteleen.

Hirvittää kyllä miten Venäjä jatkossa suhtautuu tuon meren suojeluun, kun ei ihan priima kunnossa taida meri nytkään olla.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 27.9.2022 11.12

Vois sanoa että samaa on naureskellut jos naurattaisi 😃 hyvä kuites että tulee noitakin foorumilla esille eikä vaan niitä +10 tai +30 pinnaa sieltä täältä noin vaan.

Ja sijoituskämpänkin ajattelin pitää 😀 katson tilannetta sitten kun vuokralaiset poistuvat. Ovat nyt reilu pari vuotta olleet ja muistaakseni puhuivat että todennäköisesti tarve on 3-4 vuotta. Vuodenvaihteessa ajattelin laittaa 4 % korotuksen vuokraan. En oo kertaakaan korottanut, sopimuksessa rajattu tuo maksimiksi ja vuoden alussa korotuspäivä. Hinta nyt selvähkösti alle markkinahinnan, mutta onkin huippuvuokralaiset. Jos lähtevät korotukseen niin myyn. Vaikka arvo tippuisi parissa vuodessa niin vuokralaiset maksavat nyt mun lainaa pois koko ajan versus että nyt myisin paremmalla hinnalla. Ja vaikuttaisi myyntiin ettei vuokra tapissa -> karsii ostajia. Ja kun vuokralaisia -> 6 kk irtisanomisaika vaikuttaa niihin ostajiin jotka ostaisi omaan asumiseen.

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.9.2022 09.10

Äsken olin että joo ajatus kirkastus, kämppä lihoiksi ja yks murhe vähemmän. Sit luin Velhon loistavan viestin ja olin että ei saatana, jäitä hattuun boy. Jännä. Varsinkin kun ei tuu panikoitua näissä asioissa, mutta huomaa ettei oo selvää ajatusta mitä tehdä. Ehkä tähän sit kävisi viisaus että jos et tiedä mitä tehdä niin älä tee mitään. Mutta ei se niinkään mee jos oot tottunut luottaa omaan intuitioon. Aikansa kun ihmettelee niin sitten toteaa jossain vaiheessa että nyt ei ainakaan kannata myydä 🤦🏻‍♂️😃

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.9.2022 07.14

Joo täällä vain yksi, mutta kyllä noi hinnat mietityttää. Toki kun ois myynyt vuosi - puol vuotta sitten niin ois ollut fiksu, mutta oliko just pikkupron blogissa että pörssi reagoi ensin ja sitten asuntomarkkinat. Tuntuu ettei läheskään kaikki oo tajunneet mitä korkojen nousu tarkoittaa ja sylettää myydä sitten kun muut pakkomyy. Ja itsellä vielä se että rahat todennäköisesti tarvin muutaman vuoden sisään, viimeistään viiden. Itsellä on lyhennysvapaat käyttämättä mutta ei sekään lohduta jos arvo tippuu ja rahat tarvii muihin unelmiin -> pakkomyynti kun iso massa myy vaikka mitä itselle selittäisi. Ehkäpä laitan lihoiksi ja alan arpoo otanko inflaation vastaan pankkitilille vai koittaisi ajoittaa pörssiä kun alkaa jotain positiivisista näkymään. 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 23.9.2022 06.39

Itellä on ollut- viikon pari olo että on pihalla mitä tehdä. Tällä viikolla on kevennellyt 909-962 ostettuja evoja 800-843. Joku viikko sitten evo oli 100 % salkusta, nyt joku 15 ja tosiaan tappiolla viimeiset treidit. Harmi vaan etten oo pitänyt käteisenä, oon käynyt paukuttaa välistä energiaan ja tankkereihin joista ottanut stoppareihin turpiin. Kiva että kerrot tuntojas,kyllä siitä jotain kivaa saa itselle ja vahvistusta omiin tuntemuksiin kun arvostamansa heput kelailee samankaltaisia asioita. Pörssiä enemmän harmaita hiuksia aiheuttaa sijoituskämppä, eroon tekis siitä mieli ja on hyvä kämppä hyvällä paikalla. Mitä nyt 15 vee vanha alkuperäisessä kunnossa. Mutta kun en oo saanut tehtyä päätöksiä sen suhteen niin liekö se sitten jää. Tuntuu vaan että pitäis myydä, todennäköisesti jopa tarvin rahat siitä vähintään 2-3 vuoden päästä niin tuntuu hullulta ettei nyt pistäisi lihoiksi. Mutta mutta. Senkin suhteen tuntuu että on myöhäistä myydä, kuten pörssi jenkkilän viime inflalukemiin kun ei heti myynyt. No ei ois ollut myöhäistä myydä seuraavana päivänä. Tai sitä seuraavana.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 20.9.2022 07.57

Jenkeille järkevämpää pitkittää. Saavat tuhottua ukkoja ja kalustoa. Samalla saavat venäjän näyttää pahemmalta muiden silmissä kuin jos salamana olisivat palauttaneet ne rajojen taakse. Se ois unohdettu herkemmin, nyt ryssä näyttää ryssältä kun maailma näkee mitä tekevät. Pentagonissa ei varmaan montaa syytä keksitty miksi olisi heti pitänyt auttaa maksimilla, mutta monta syytä miksi antaa apua asteittain. Kyllä kai jenkit on tän sodan selvä voittaja. Saa pisteitä muun maailman silmissä, pelasti Euroopan, Eurooppa tulee ostaa sieltä jatkossa enemmän aseita. Ja saivat venäjä/ Neuvostoliiton kommunismista kunnon voiton. Muistetaan tämä niin saavat hetken taas sekoilla muualla.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 13.9.2022 05.16

Kävin itsekin quutti ostoksilla, mulla se lähti vartin jälkeen stoppariin kun ostin ennen inflaatiolukemia. Aattelin että ois tullut positiiviset luvut ja quuttikin olisi lopettanut kuopan kaivamisen mutta ei. Tietty nyt houkuttaisi ottaa mutta pidän mieluummin käteisen.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 12.9.2022 06.30

Onnistuin myymään evoa lähes päivän pohjiin 889,3 ja vielä ihan tuntuvan 14 pinnan osuuden omistuksista. Yleensä en noita ajoituksia katso evossa niin kruunun tai kymmenen päälle mutta tuo kyllä vituttaa. Toki jos kurssi ois lähtenyt syöksyyn tuosta niin pitäisin itseäni taas vähän kovempana nerona. Ja oli ihan harkittu myynti. Mutta vituttaa kuites. Koitan lohduttautua optimismi-Pyysingin viisaista sanoista: "Joko myynti oli hyvä tai sitten oli hyvä, ettei myynyt likikään kaikkia."

Näytä koko viesti