Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 30.9.2020 04.13

AP-areena ja Trooli menivät  vähitellen pois raiteiltaan. Lieneekö sama kohtalo Sijoitustiedollakin? 

Toivottavasti ei. -Aki

AP Areenan ja Pokeritiedon kohtalo on miullekin tuttu. 

Näytä koko viesti
Citycon - 16.7.2019 06.51

https://www.academia.edu/3360166/Murhatun_Jumalan_varjo_antisemitismi_kr...

Tuossa hyvä katsaus antisemitismin kristilliseen taustaan.

Näytä koko viesti
Citycon - 16.7.2019 10.43

JR:ltä erittäin hyvä kirjoitus. Vaikka Aki ajattelee kääntävänsä stereotypian päälaelleen (arvostamalla juutalaiseen taloudenpitoon liittyviä stereotypioita), vahvistaa tuon kaltainen puhetapa perinteisiä ennakkoluuloja eli alla olevassa sitaatissa hyvin esitettyä asennetta:

Stereotypia juutalaisten taloudellisesti tarkkuudesta oli kuitenkin merkittävä osa natsien antisemiittistä propagandaa - sekä pitkää antisemiittistä perinnettä ennen sitä. Nykymaailmassakin, jopa kohdistettuna "valta-asemassa" olevaan ihmiseen, positiivisessa valossa stereotypia on ongelmallinen: Salaliittoteoria juutalaisista kansainvälisen rahamaailman huipulla ja taustalla on merkittävä osa modernia antisemiittistä propagandaa.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 7.5.2019 10.14

Tulonhankkimisvähennys koskee ansiotuloa, ei pääomatuloa.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/48490/tulonhank... :

Verovelvollinen saa vähentää palkkatulostaan tulonhankkimisvähennyksenä vuodesta 2017 alkaen 750 euroa, kuitenkin enintään palkkatulon määrän (TVL 95 § 1 momentti 1 kohta). Tulonhankkimisvähennys on kaikille palkansaajille tulonhankkimismenojen kattamiseksi myönnettävä kiinteänsuuruinen vähennys, jonka Verohallinto tekee viran puolesta.

Näytä koko viesti
Technopolis - 5.11.2018 03.43

Siihen tulokseen tulin itsekin, että ei taida Kildaren ostoista olla kyse ja loput omat menivät @4,885. Näköjään olisi ollut enemmänkin tarjolla. Koskaan ei voi olla näköjään tyytyväinen :(

Lasten hiluista sain kuitenkin 5,15.

Näytä koko viesti
Technopolis - 5.11.2018 10.29

350 000 Technopolista vaihtoi omistajaa perjantaina @ 4,885.

Onko tulkintoja tästä kaupasta: voiko ostaja olla mikään muu taho kuin Kildare?

Jos ostaja on Kildare, johtaako tämä siihen, että sen on lunastettava loputkin samaan hintaan?

Näytä koko viesti
Artikkelitoiveet - 19.4.2018 04.14

Luulen, että ei voi vähentää kahdesti. Itse en kuitenkaan käytä kotonani sijaitsevaa työhuonettaa ansiotulojen hankkimiseen, vaan pääomatulojen hankkimiseen. Työtilat ansiotyötä varten tarjoaa työnantajani. Verottajan automaattisesti tekemä tulonhankkimisvähennys pitää siten kohdallani sisällään esimerkiksi matkoihin ym. tulonhankkimiseen liittyviä kuluja, ei työhuonekuluja. Työhuoneen kulut olen vähentänyt pääomaverotuksessa, sillä ne kohdistuvatkin pääomatulojen hankkimiseen.

Näytä koko viesti
Artikkelitoiveet - 19.4.2018 09.54

Luulisin, että verottaja ei anna tuollaisessakaan tilanteessa tehdä työhuonevähennystä tulonhankkimisvähennyksen lisäksi, mutta mikäänhän ei estä yrittämästä (tai kysymästä verottajalta)

Luulisin, että antaa, kun huonetta käytetään nimenomaan merkittävien pääomatulojen hankkimiseen. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 2.10.2017 03.08

Olet tietenkin monilta osin oikeassa. Omistusasumisen kannattavuutta kuitenkin parantaa se että ns. "asumistulo" (omistusasumisen laskennallinen tuotto, kohdallasi siis 3 %) on verovapaata tuloa eli sinun on tienattava vaihtoehtoisilla sijoituksilla selvästi yli 3 %. Lisäksi omistusasuminen mahdollistaa varsin edullisen velkavivuttamisen (asunto toimii monia muita sijoituslajeja paremmin vakuutena, lainaa on myös tavikselle saatavissa ja asuntolaina on edullista), mikä nostaa oman pääoman tuottoa. Omaan asuntoon sijoittaminen on myös suhteellisen vähäriskistä (omaa asuntoa tuskin kukaan tahallaan turmelee ja "vuokratkin" pyrkii maksamaan ajallaan.  Riskejäkin tietenkin on (esim. asuntojen hinnan lasku, kiinteistön tai taloyhtiön tekniset riskit jne).

 

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 1.12.2016 12.30

Aki kirjoitti:

Kukaan on vahvasti liioiteltu.

Totta.

Näytä koko viesti