Mandatum -

Mikä lienee valtion asenne Sammosta irronneisiin Mandatum-osakkeisiin: voisiko olla luopumassa näistä, mikä selittäisi myyntivolyymit?

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Sektorirotaatio?

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -

Jos on isot myyntivoitot tältä vuodelta, voi olla hyvä netottaa voitot ja tappiot ennen vuoden vaihtumista.  Jos pörssi sattuisi romahtamaan ensi vuoden puolella, tulisivat tämän verovuoden verot maksuun, mutta tulevina vuosina tappioiden hyödyntäminen voisi olla hankalaa.  

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Tinggeli kirjoitti:

sijoitettu verovelka saattaa myös tehdä tappiota ja sijoituksen arvo laskea hyvinkin nopeasti ja paljon. Varsinkin jos osakkeen arvostus on melko ylhäällä ja kurssin arvo on pelkkää tulevan odotusta. Kuten oli tässä esimerkkitapauksessa.

Ongelmia syntyy varsinkin, jos verovelka syntyy edellisenä verovuonna kuin sijoitusten arvo romahtaa. Nyt voittojen ja tappioiden netotus ei enää onnistukaan ja jäljellä voi olla minisalkku ja isot verovelat. IT-kuplassa noita tosiaan tapahtui.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -
Aki Pyysing kirjoitti:

Jonkun verran viluttaa yrittää katsoa Nordnetistä kahdeltatoista mikä välittäjä nosti Aspiren 70 euroon ja todeta olevansa myöhässä katsomaan aamun kauppoja. Infrontista onneksi näkee, mutta ne onnettomat, joilla sitä ei ole, marisevat miulle miksei kaikkia päivän kauppoja uudessa Nordnetissä näy.

Olen kyllä marissut tästä aiemminkin, mutta koitetaas välittää vanha Nordnet -riippuvaisten murheet tätä kautta tällä kertaa😎.

Onko siis lopullinen ratkaisu, että näkyy vain joku muutama kymmenen viimeistä?

Tähän ei ole vastausta kuulunut, joten nostetaan. Onko siis lopullinen ratkaisu, että näkyy vain joku muutama kymmenen viimeistä?

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Pokeritieto oli itsellekin merkittävä foorumi. 2006-2012 kuutisen vuotta tuli päivätyön ohella iltaisin small-mid-stakesia painettua. NL400 asti mentiin solidina voittajana, mutta sitten varianssinsietokyky ei oikein perheellisellä ja päivätyötä tekevällä pitemmälle riittänyt. Hyvää sivutuloa pienellä riskillä kuusi vuotta. Sijoittamisen olin aloittanut jo paljon aiemmin, mutta nuoruuden sököharrastus veti korttirinkeihin vielä yli kolmekymppisenä.  Hurjaa oli seurata nuorison varsianssihakuisuutta. Kiitokset siis Akille ja muille foorumiaktiiveille, paljon sieltä tuli opittua. 

-s

P.S. Noinhan se oli niinkuin Aki sanoi: yksityisviestipohjalta oli varmaan monia affeja, jotka tarjosivat PT:lle kilpailevia soppareita. Enemmän pelaava löysi kuitenkin yleensä rb:t kv-foorumien kautta.

Näytä koko viesti
Sampo -

Omien salkkujeni juoksuvauhtia vertaillessani käytän tuottoindeksiä OMXHGI, joka pitää sisällään osingot, kuten oman salkunkin käppyrä.

Tulee itsekin käytettyä vertailussa tuottoindeksiä, joka pitää sisällään osingot. Kun näköjään pitkällä ikavälillä häviän indeksille, sitä alkaa etsiä syitä muualtakin kuin itsestään :) Eikö oman salkun käppyrästä vähennetä osinkoverot ja OMXHGI:stä ei?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

AP-areena ja Trooli menivät  vähitellen pois raiteiltaan. Lieneekö sama kohtalo Sijoitustiedollakin? 

Toivottavasti ei. -Aki

AP Areenan ja Pokeritiedon kohtalo on miullekin tuttu. 

Näytä koko viesti
Citycon -

https://www.academia.edu/3360166/Murhatun_Jumalan_varjo_antisemitismi_k…;

Tuossa hyvä katsaus antisemitismin kristilliseen taustaan.

Näytä koko viesti
Citycon -

JR:ltä erittäin hyvä kirjoitus. Vaikka Aki ajattelee kääntävänsä stereotypian päälaelleen (arvostamalla juutalaiseen taloudenpitoon liittyviä stereotypioita), vahvistaa tuon kaltainen puhetapa perinteisiä ennakkoluuloja eli alla olevassa sitaatissa hyvin esitettyä asennetta:

Stereotypia juutalaisten taloudellisesti tarkkuudesta oli kuitenkin merkittävä osa natsien antisemiittistä propagandaa - sekä pitkää antisemiittistä perinnettä ennen sitä. Nykymaailmassakin, jopa kohdistettuna "valta-asemassa" olevaan ihmiseen, positiivisessa valossa stereotypia on ongelmallinen: Salaliittoteoria juutalaisista kansainvälisen rahamaailman huipulla ja taustalla on merkittävä osa modernia antisemiittistä propagandaa.

Näytä koko viesti