43
forum
|

Baisti

+16
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
37

 

Remedystä on ollut Sijoitustiedossa keskustelua vain Saapasmonon blogissa. Kiitos Saapasmonolle hyvistä kommenteista! Avasin firmalle oman palstan, jotta kommentit olisivat kootusti samassa paikassa.

En ymmärrä pelialasta mitään. En ole koskaan ollut lainkaan kiinnostunut minkään sortin mobiili- tai konsolipeleistä. Kaikki Remedystä kirjoittamani on siis hyvin hataralla pohjalla olevaa mutuilua. Kertokaa toki, jos olen ihan pihalla.

Remedyn track record on erinomainen. 20-vuotisen historiansa aikana yhtiö ei ole tehnyt yhtään flopannutta peliä.

Remedy tekee laadukkaita ja siksi isoja panostuksia vaativia pelejä pääosin hc-pelaajille. Tästä syystä Remedyä ei oikein voi verrata mobiilipelimarkkinoilla toimiviin yrityksiin. Mobiilipelimarkkinoilla suurin osa peleistä floppaa, mutta mahdollinen hitti on todellinen kultakaivos. Remedyllä sen sijaan on pienempi riski täydelliseen floppiin, mutta potentiaalinen upsidekin on pienempi, koska potentiaalinen asiakaskunta on suppeampi kuin mobiilipeleissä.

Remedy tekee tällä hetkellä CrossFire 2 -nimistä peliä yhetistyössä Smilegaten kanssa. Remedy ei omista oikeuksia kyseiseen peliin vaan saa liikesalaisuuden verhon takana olevan sopimuksen mukaista tulovirtaa kyseisestä projektista. Verrattuna täysin omaan peliin tulovirta on varmempaa, mutta potentiaalinen tuottokin toki rajallisempaa.

Remedy on siittymässä moniprojektimalliin, jossa yritys pyrkii samanaikaisesti viemään eteenpäin kolmea eri vaiheessa olevaa peliprojektia. Vuonna 2019 on tarkoitus julkaista P7-työnimellä kulkeva oma peli (pelin oikeudet Remedyllä). Lisäksi Remedy on suunnittelun alkuvaiheessa toisen oman peliprojektin osalta.

Remedylle on todella vaikea arvioida objektiivista arvoa. CrossFire 2 -sopimuksen yksityiskohdat eivät ole julkisia. Omista peliprojekteista ei luonnollisestikaan voida kertoa paljoa tässä vaiheessa. H2 2017 -katsauksen kiinnostavin anti oli mielestäni se, että "projektit etenevät suunnitelmien mukaan". Tavallaan Remedyn kvartaali on siis pari vuotta. Niin kauan kestää, että sijoittajat voivat luotettavasti analysoida sitä, miten peliprojektit mahdollisesti tuottavat.

Summa summarum. Remedy on korkeariskinen osake, joka vaatii pitkäjänteisyyttä sijoittajalta. Siksi yhtiö ei ole ehkä (!) kovin houkutteleva kohde spekuloivalle rahalle - pitäähän sijoitettu pääoma parkkeerata Remedyyn pariksi vuodeksi ennen tilanteen valkenemista. Toisaalta monelle pitkäjänteiselle holderisijoittajalle Remedy saattaa olla liian riskipitoinen flippiosake. Näistä syistä tulin siihen tulokseen, että kenties Remedyn osakkeen kysyntä ei ihan vastaa firman potentiaalia.

Jos jostain sijoituskohteesta on saatavissa markkinoiden keskiarvoa parempaa riskikorjattua tuottoa, sanoisin, että reunamarkkinalle listattu pienivaihtoinen osake, jonka arvoa on vaikea määritellä, olisi potentiaalisesti juuri tällainen. Remedy täyttää nämä ehdot. Lisäksi vaikka Remedy olisikin oikein hinnoiteltu ja markkinat olisivat tehokkaat, Remedy on kuitenkin selvästi keskiverto-osaketta riskisempi sijoitus, joten odotusarvomielessä tuoton pitäisi olla suurempaa kuin vakaassa osinkokoneessa. 

Lisäksi flippaaminen on mukavaa. Siksi myös flippiosakkeen omistaminen on mukavaa. Nelinkertaistin tänään listautumisannista saamani Remedy-omistukseni hintaan 5,98.

 

0
0
23.2.2018 - 16:39

Saapasmono

+62
Liittynyt:
9.7.2014
Viestejä:
71

Kannattaa myös muistaa, että Remedy ei ole pelkästään pelifirma. Nvidian kanssa tekevät neuroverkoilla toimivaa kasvojentunnistusta tällä hetkellä ja tuosta on julkaistukin jo tutkimusta (linkki). Hauskan näköistä settiä, kun tuota videota katselee (linkki). 

Olisi todella mielenkiintoista tietää, että mikä tuo CrossFire2:n diili on. Ykkönen kuitenkin maailman eniten pelattu FPS, Tencentillä on sormet pelissä ja Remedy kesällä kertoi, että tekee peliin muutakin kuin tuon yksinpelikampanjan. Jos jotain prosenttiosuuksia moninpelistä saa, se voi olla valtava kassavirta. Tiedä sitten. P7 on huhuttu julkaistavan vuonna 2019. Tuo diili 505 Gamesin kanssa voisi jopa kertoa siitä, ettei P7 tule olemaan yksinoikeuspeli, vaaan julkaistaan jokaiselle konsolille. 

Remedyn trackrecord on vakuuttava, mutta osakkeesta ei voi mielestäni karmeita profiteja odotella tänä vuonna. Itse otan sitä kuitenkin pariksi vuodeksi salkkuun jo tämän vuoden puolella. Ei kuitenkaan peliosakkeista varmasti se vuoden 2018 tuottavin.

0
0
23.2.2018 - 22:08

Harri Holderi

+216
Liittynyt:
7.1.2018
Viestejä:
141

Remedy ei tosiaan ole flippiosake, sillä klaavalla se tekee vähän rahnulia, kruunalla kasvaa rajusti. Tosiflipit löytyy jostain lääkealan R&D -seteistä, minä seuraan mielummin näitä rajattujen downsidejen mutta hyvien upsidejen lappuja.

Toimari taisi Inderesin tulosjulkkarihaastattelussakin sanoa sen mitä olen jo jonkin aikaa kytännyt: sijoittajan kannattaa tarkistella rekrypuuhia, sillä Remedyn strategian läpivienti edellyttää erittäin onnistuneita rekrytointeja erittäin vaikeissa ja kilpailluissa hommissa. Valitettavasti useampi melko tärkeähköltä näyttävä positio, kuten Lead AI Programmer ja Lead multiplayer programmer ovat olleet auki jonkin aikaa, mutta tälläisen vaikutusta voi olla vaikea/mahdoton arvioida ellei ole selkeää kuvaa kuinka kiire näiden täytössä on ja kuinka paljon on varaa odotella täydellisen rekryn täyttymistä.

Tosisijoittaja selvittäisi firman afterwork-paikan ja jalkautuisi juttelemaan henkilöstön kehittymisestä sekä kartoittamaan työntekijöiden innostuskerrointa.

0
0
24.2.2018 - 11:34

Baisti

OP
+16
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
37

Olen samaa mieltä kaikesta kirjoittamastasi, Harri Holderi! Kiitos kommenteista! Näen Remedyn sijoituskohteena juuri kuten sinä: kohtuullisen rajattu downside, iso potentiaalinen upside.

”Flippiosake” oli minulta huono sanavalinta. Todelliset flippiosakkeet ovat juuri niitä, joita kuvasit. Olen itse omistusasunnon ulkopuolella 100 % osakkeissa - pääosin indekseissä. Oma pohdintani lähti siitä (vaikka en sitä auki kirjoittanutkaan), että halusin perustella itselleni, miksi ylipäänsä teen pientä osakevalintaa. Pääasiallinen syy on, että elämä on kiinnostavampaa, kun ottaa vähän näkemystä. Kun kirjoittaa ajatuksensa auki, on jälkikäteen helpompi arvioida kriittisesti, kuinka pihalla oli päätöstä tehdessään. Remedyyn sijoittamalla en ehkä ”flippaa”, mutta kasvatan varianssia ostamalla melko suuririskistä osaketta alalta, josta ymmärrän kovin vähän. Sijoitus on siis subjektiivisesti minulle semiflippaamista, vaikka objektiivisesti Remedy ei olekaan flippiosake.

Remedyllä on tosiaan paljon rekrytointeja menossa. Työskentelevätköhän mainitsemiisi tehtäviin rekrytoidut pääosin P7-projektissa vai kolmannessa alkuvaiheessa olevassa projektissa? Jos työskentelevät kolmannessa, aikaa hakea täydellistä rekrytoitavaa on enemmän.

0
0
13.4.2018 - 11:20

Baisti

OP
+16
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
37

Remedyn osakkeella tehtiin tänään iso melkein 300 000 osakkeen kauppa hintaan 5,9 e osakkeelta. Normaali päivävaihto on ollut suuruusluokkaa pari tuhatta osaketta. Tämän suurkaupan jälkeen kurssi hyppäsi noin seitsemän prosenttia - tosin normaalilla minivaihdolla.

Tietääkö joku, mistä on kyse?

0
0
13.4.2018 - 11:22

Acumen

+219
Liittynyt:
7.4.2016
Viestejä:
489

13.4.2018 11:20:00 - Nasdaq GlobeNewswire, Finland
REMEDY : REMEDY ENTERTAINMENT OYJ: Ilmoitus johtohenkilöiden liiketoimista
Remedy Entertainment Oyj Johdon liiketoimet 13.4.2018 klo 11.20

Remedy Entertainment Oyj - Johdon liiketoimet
____________________________________________

Ilmoitusvelvollinen
Nimi: Järvi, Sami
Asema: Muu ylin johto
(X) Oikeushenkilö
Liikkeeseenlaskija: Remedy Entertainment Oyj
LEI: 7437003VZ3JPF7DBTG92

Ilmoituksen luonne: ENSIMMÄINEN ILMOITUS
Viitenumero: 7437003VZ3JPF7DBTG92_20180413105936_4
____________________________________________

Liiketoimen päivämäärä: 2018-04-13
Kauppapaikka: FIRST NORTH FINLAND (FNFI)
Instrumenttityyppi: OSAKE
ISIN: FI4000251897
Liiketoimen luonne: LUOVUTUS

Liiketoimien yksityiskohtaiset tiedot
(1): Volyymi: 250 000 Yksikköhinta: 5,9 EUR

Liiketoimien yhdistetyt tiedot
(1): Volyymi: 250 000 Keskihinta: 5,9 EUR

0
0
2.5.2018 - 09:44

Baisti

OP
+16
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
37

Remedy julkistaa tietoa P7-peliprojektistaan kesäkuussa Los Angelesissa järjestettävillä E3-messuilla. Linkki uutiseen tässä. Näyttää siltä, että projekti etenee suunnitellun aikataulun mukaisesti. Hyvä, hyvä!

 

 

0
0
2.5.2018 - 12:23

Baisti

OP
+16
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
37

Remedyn osake on tänään mukavassa 20 % nousussa. Vaihtokin on moninkertaista tavanomaiseen päivään verrattuna.

0
0
14.8.2020 - 12:16

wunderbra

+66
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
130

Nostellaanpa ketjua osavuosikatsauksen kunniaksi. Jenskin taisi tätä epäsuorasti hehkuttaa eli kiinostusta voisi sivustolla laajemminkin olla. Itse pienellä panoksella mukana ja nousut sillä nyt sen verran reippaat, että itsetunto alkaa kohota jo hiukan hälyttäviin lukemiin. Firman tunnusluvut omaan konservatiiviseen ajatteluun ovat aika kaukana nykyisestä kurssista mutta mitäpä minä näistä ymmärtäisin.

Joku tällä sivustolla aikanaan mainitsi puolalaisen "Witcher" pelin julkaisijan ja sen kuinka ei aikanaan saanut firmaa ostettua, koska säätäminen kyseisen markkinapaikan kanssa oli liian duunia. Nyt kyseinen lafka taitaa olla valuaatioltaan jotain 10 usd jaardin luokkaa. Sen verran ymmärrän, että Remedyllä osa tuotoista valuu muille julkaisijoille ja että heidän tuotteensa eivät ole (ainakaan vielä) samassa sarjassa mutta onko tällaisen pienehkön pelitalon silti mahdollista nousta tuollaiseen sarjaan, jos yksi sen tuotteista (control, en ole pelannut) on maailman huippua?   

Plus minkälaisella datalla palstalaiset näitä hevosia seuraavat? Itse innostuin tuosta Noituripuljusta ja kun wikipediasta pelin kehitystä seurasin, niin tuntui, että ajallinen kaari "ilmiöksi" voi joillain peleillä olla aika pitkä. Tuotteet eivät siis "kuivu" kovin nopeasti käsiin, jos niissä todella on jotain, joka poikkeaa positiivisesti kilpailijoista. Itse olin kuvitellut mistään mitään ymmärtämättä, että yksittäisten pelien elinkaari olisi kovin lyhyt.

Olisi kiva kuulla asioista paremmin ymmärtäviltä minkälaisen hevosen kyytiin tässä on päädytty.

0
0
14.8.2020 - 16:11

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

Remedy on loistava firma, tekevät laadukkaita pelejä melko pienellä budjetilla ja harmittaa, että luovuin tästä 10€ alempana, kun alkoi tuntumaan kalliilta.

En silti usko, että tästä tulisi seuraavaa Witcheriä tai Oblivionia tmv. Remedyn pelit ovat todella tarinallisia putkijuoksuja, jotka pelataan kerran läpi. Supermenestyneet pelit taitavat kaikki olla avoimen maailman grindauspelejä tai sitten e-urheiluun soveltuvia moninpelejä. Remedy kuuluu omaan niche-luokkaansa, jonka on vaikea nähdä nousevan noihin sfääreihin.

0
0
14.8.2020 - 16:48

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121

Tämä oli pitkään minun ostoarpa -listalla, varmaan vielä 9-alkuisenakin, mutta ostamatta jäi. Tuotteensa/teknologia ovat tietääkseni aina olleet top notch, mutta oma kela taisi olla jotenkin sellainen että tuo monijalkainen liiketoimintamalli tuo kyllä stabiiliutta, mutta vie kärkeä tuolta arpaosastosta. Tuli olo vähän kuin kalliinpuoleisesta normi IT-firmasta. Joku tietänee paremmin, kun katsoo nykyhintaa.

0
0
14.8.2020 - 21:35

Jeans

+2316
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Remedyn audiocastista mielenkiintoinen kuva. Kannattaa kuunnella 2:10-4:05.

Videopeleissä saattaa vielä käydä niin kuin on käynyt leffoissa/sarjoissa, jossa Netflix, Disney ja Amazon -tyyliset jätit kilpailevat verisesti contentista, ja Seinfeldistä maksetaan $500 miljoonaa sisäänheittotuotteena tai tarjotaan Game of Thronesien luojille $200 miljoonan diiliä tulevista projekteista, ja voivat tehdä näin kun omistajia kiinnostaa enemmän kasvu kuin nykyhetken voitto. Silloin laadukkaiden AAA-pelien pelistudio on erittäin hyvässä neuvotteluasemassa. Tällaisia pelistudiota on yhä vähemmän ja alalle tulon esteet ovat korkeat kun pitää rakentaa kokemusta ja iso tiimi erikoisosaajia. Remedyhän on jo 25 vuotta vanha.

That being said päätin tänään keventää. 400me valuaatio ja tyyliin 10 P/S tälle vuodelle alkaa kuulostamaan suolaiselta, kun Remedyllä ei kuitenkaan niin älytöntä track recordia vielä ole, vaikka erittäin lupaavalta näyttää Epic-diilin myötä. Uskon myös, että Inderesin voi olla vaikea tän päivän osarin jälkeen nostaa tavoitehintaa nykyisestä 20 eurosta yli tämän päivän 33,80 euron kurssin, kun käytännössä juuri mitään uutta informaatiota ei ole tullut yhtiöstä ja osari meni suurin piirtein odotusten mukaisesti, ja tämä saattaa aiheuttaa lievää myyntipainetta maanantaille. Tosin tätä taitaa ostaa jo niin isot pojat, ettei Inderesin suosituksilla välttämättä enää ole niin paljoa väliä. Kyllä mä silti näen tälle täysin mahdolliseksi 1+ miljardin valuaation 2025 jos tulevat pelit onnistuu, saadaan liikevaihto kasvamaan yli 100 millin ja näkymät pysymään hyvinä.

Aika uskomaton fiilis tätä on ollut holdailla salkun selvästi isoimmalla painolla kun joka toinen päivä ottaa +5% nousuja ilman mitään uutta informaatiota. Kai tältä tuntuu olla Teslabulli laugh

mskomu kirjoitti:

En silti usko, että tästä tulisi seuraavaa Witcheriä tai Oblivionia tmv. Remedyn pelit ovat todella tarinallisia putkijuoksuja, jotka pelataan kerran läpi. Supermenestyneet pelit taitavat kaikki olla avoimen maailman grindauspelejä tai sitten e-urheiluun soveltuvia moninpelejä. Remedy kuuluu omaan niche-luokkaansa, jonka on vaikea nähdä nousevan noihin sfääreihin.

Googlaa Remedyn Vanguard-projekti. Ne on tekemässä pidemmän elinajan multiplayer-peliä, eli on tässä arpa isommallekkin päävoitolle.

0
0
16.8.2020 - 10:06

t-roller

+19
Liittynyt:
14.8.2020
Viestejä:
7
Jeans kirjoitti:

Videopeleissä saattaa vielä käydä niin kuin on käynyt leffoissa/sarjoissa, jossa Netflix, Disney ja Amazon -tyyliset jätit kilpailevat verisesti contentista, ja Seinfeldistä maksetaan $500 miljoonaa sisäänheittotuotteena tai tarjotaan Game of Thronesien luojille $200 miljoonan diiliä tulevista projekteista, ja voivat tehdä näin kun omistajia kiinnostaa enemmän kasvu kuin nykyhetken voitto. Silloin laadukkaiden AAA-pelien pelistudio on erittäin hyvässä neuvotteluasemassa. Tällaisia pelistudiota on yhä vähemmän ja alalle tulon esteet ovat korkeat kun pitää rakentaa kokemusta ja iso tiimi erikoisosaajia. Remedyhän on jo 25 vuotta vanha.

Pelien ja leffojen ongelma on se, että tuotot jakaantuvat potenssilain mukaisesti 1/n^x, missä n=sijoitus tuottotaulukossa ja x parametri. Sijoituksen ennustaminen taasen on erittäin vaikeaa, vaikka ennustaisi kokonaismarkkinan koon oikein.

Revenue Distribution of the top 10% best selling steam games.

0
0
16.8.2020 - 12:12

HanTsiip

+93
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
121
Jeans kirjoitti:

Silloin laadukkaiden AAA-pelien pelistudio on erittäin hyvässä neuvotteluasemassa. Tällaisia pelistudiota on yhä vähemmän ja alalle tulon esteet ovat korkeat kun pitää rakentaa kokemusta ja iso tiimi erikoisosaajia. Remedyhän on jo 25 vuotta vanha.

Mutulla, alalle tulon esteet teknologian näkökulmasta ovat mielestäni historiallisen alhaiset. Pois lukien ehkä cutting edge uutuudet (mitä Remedy historiallisesti edustanut) sekä massiiviset verkkopelit, mahdollisesti pienessä määrin data-analytiikka pelin sisäisten ostojen toimivien liiketoimintamallien suhteen. Suurin este menestykselle tällä hetkellä on (hyvän peli-idean ja demovaiheen jälkeen) päästä läpi ja saada näkyvyyttä, joka on julkaisijan käsissä, vähänkään isompien pelien osalta. Mobiilialustoilla on varmaan vielä jonkin verran orgaanisempaa. Siitä kertoo mm. se, että TE:n Suomen TOP20 (vai oliko se TOP50)? peliyrityslistalle pääsi tänä vuonna yksi itsenäinen taistelija, eli yhden hengen yritys.

Liiketoimintamallien ja arvoverkkojen osalta analogia elokuvateollisuuteen lähenee koko ajan, onko noissa paljoa edes eroa enää. Sisällöntuottamista ja hittibusinesta, kuten tuossa jo todettiin, kaikki tyynni. Sielläkin varmasti saavutettu "nimi" merkkaa, kenen kanssa hommia tehdään ja ketkä pystyvät hittejä tuottamaan. EMT, jotenkin tuntuu että pörssi ylipäätään toteuttajastudiolle ei ihan istu.

0
0
16.8.2020 - 17:09

TarkkaMarkka

+6
Liittynyt:
9.3.2018
Viestejä:
18

Aika uskomaton fiilis tätä on ollut holdailla salkun selvästi isoimmalla painolla

Sijoitatko Jens jonkun yhtiön kautta? Katoin vaan kun 31.7.2020 100 suurimman omistajan listalta ei löydy sun nimeä mikä tuntuu sun pääomilla vähän mahdottomalta jos on kerran salkun suurin positio..?

0
0
17.8.2020 - 12:59

Anssi A

+445
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
450

(Olin se, joka joskus vuosi pari sitten puhui CD Projectista. Degiron kautta kaupankäynti onnistui)

Itse pidän ruotsalaista Paradoxia mielenkiintoisena kohteena myös. Ne on nykyään yks maailman isoimmista pelijulkaisijoista, mutta niillä on lisäksi oma pelistudio joka on tehnyt grand strategy-pelejä viimeiset 20 vuotta. Se on vähän niche-genre, mutta niillä on 3-4 peliä Steamin 100 pelatuimman pelin joukossa ja iso osa pelaajista käyttää 100-200€/peli pelin elinkaaren aikana. Firma on myös julkaisemmassa uuden pelin 1.9 (Crusader Kings 3) joka tulee varmaan olemaan firman parhaiten myyvä peli. Firman talousluvut näyttävät myös erittäin hyviltä 2019 ja 2020, varsinkin kun ottaa huomioon että ainoa iso launch tulee olemaan vasta 2020 loppuvuodesta. 

USA:sta löytyy sitten Take-Two Interactive, Rockstarin omistaja, joka on Grand Theft Auton takana (GTA 5 on myynyt 100m+ kpl, lisäksi sitä on jaettu Epicin kautta ilmaiseksi). GTA6 huhutaan julkaistavaksi ~2022 joka varmasti tulee olemaan samanlainen myyntimenestys. Rockstar on myös Red Dead Redemptionin kehittäjä. Take-Twon toinen iso osa 2K, joilla on pari urheilupeliä ja Civilization-sarja.

Toki molempien firmojen market cap on ihan eri luokkaa kuin Remedyn, että samanlaisia rakettimaisia nousuja näistä ei lödy.

0
0
2.9.2020 - 12:25

Anssi A

+445
Liittynyt:
29.3.2015
Viestejä:
450

Uuden pelin julkaisun myötä toi Paradox jota viime viestissä suosittelin on nyt ottanut ~20% nousut viimeisen viikon sisällä, josta tänään 8.5%. (Crusader Kings 3 Steamin #1 ja #2 myydyimmät pelit ATM (normal ja royal editionit) ja Metacriticissä avg. review 91%)

0
0
19.2.2021 - 14:36

wunderbra

+66
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
130
Turms kirjoitti:

Mikäs näitä pelifirmoja tänään painaa? Remedy -6% ja Rovio tuplaten.

 

Roviolla aika blaah osari ja Remedy myi 40 miltisllä osakkeita jollekin instikalle (tai toimarin kaverille) alennuksella. En olisi tuosta Remedystä niin huolissani eli jos ne haluavat itsenäisemmin julkaista tulevia tuotteitaan, ne tarvitsevat fyrkkaa. Jotkut piensijoittajat tuolla toki saa kimmastumaan plus ehkä tuon voi nähdä riskisemmän strategian valinnaksi. Itse oikeastaan ihan tyytyväinen tuohon mooviin eli tykkään, että niillä on nyt kassa kunnossa tavoitella kuuta taivaalta.

0
0
19.2.2021 - 14:59

Pörssimörssäri

+1182
Liittynyt:
28.3.2020
Viestejä:
821

Pelifirmoja painaa korina myos alati nousevat bondien yieldit* jotka tekee korkean PE:n firmojen, juuri esim pelifirmojen, tulevaisuuden tulosten odottelusta kannattamattomampaa.

Pahiten tasta uhasta karsii korkean PE:n firmat joiden kasvu on vakaata mutta joka ei varsinaisesti rajahda kasiin. Esim 30% y/y firma ei paljoa hetkahda muutaman prosentin nousta mutta firma jolle povataan vakaata 15% y/y vuosikausiksi alkaa olla jo ongelmissa - tulevaisuuden kassavirtojen kasvu nettona himmenee merkittavasti.

*) en tieda mita suomenkielista termia tassa pitaisi kayttaa. Eraassakin taalla kaydyssa keskustelussa kaytettiin sanaa korko kuvaamaan seka keskuspankkien asettamia korkoja etta markkinoiden muodostamia bond yieldeja, ja riitahan siita saatiin aikaiseksi.

0
0
21.2.2021 - 20:20

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Controlia pelattu kahdeksan tuntia (PS4), lyhyt arvostelu.

Pro

  • Ahti on upea hahmo
  • tarina on hyvä
  • nätti maailma ja fiksu AI

Con

  • tähän mennessä törmännyt ainakin tusinaan eri bugiin
  • taistelut lagisia
  • latausajat aivan järkyttävät (minuutteja)
  • vaikeustaso päin honkia (ennen ekaa pomoa kuolin ainoastaan bugeihin, sitten Tommasi-pomoa saikin yrittää sen 20 kertaa)
  • motion bluria ei saa pois päältä

Vähän ryhtiliikettä nyt Remedy. PS4-versio on selvästi tehty vasemmalla kädellä vähän sinne päin, QA kokonaan tekemättä. 7/10, olisi 8.5 ilman noita miinuksia.

Omistan Remedyä.

0
0
4.2.2022 - 16:40

Heikin Ashi

+2492
Liittynyt:
9.2.2019
Viestejä:
858

Punasilmä väittää, että Remedy on toinen pelialan ilmeisimmistä ostokohteista Pohjoismaissa.

"We argue that Remedy and Starbreeze are two of the most apparent acquisition targets in the Nordics. Remedy is one of the few high-quality, independent studios left in the world, with a long history of quality products. Starbreeze’s stock is trading at depressed levels and has a robust community around its IP Payday. Both these companies plan to release a new game in their most beloved franchises next year (2023). Our base case is that these two companies do not want to be bought before these releases. In the end, major owners like Digital Bros (25% of the votes in Starbreeze) and Markus Mäki (24% of the capital in Remedy) will choose if the potential offer is too good to refuse.

Potential Buyers:

Remedy: Epic Games, Take-Two or the “Big Three” (Tencent, Sony, Microsoft)."

0
0
4.2.2022 - 19:23

Naganon-prinssi

+375
Liittynyt:
18.9.2016
Viestejä:
202
Heikin Ashi kirjoitti:

Potential Buyers:

Remedy: Epic Games, Take-Two or the “Big Three” (Tencent, Sony, Microsoft)."

Tätä pelialan kakkua kun katsoo, niin on jopa ihme jos ei Remedy ole kohta jonkun jätin palasessa.

0
0
6.2.2022 - 13:44

Sprout

+3
Liittynyt:
2.1.2018
Viestejä:
2

Tuo kaavio näyttää vain noiden isojen omistukset. Rinnalle pitäisi saada vertailuun itsenäiset pelitalot ja näiden osuus markkinoista. 

0
0
10.2.2023 - 09:10

Juha

+1332
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1472

https://mb.cision.com/Main/18862/3712120/1839536.pdf

Suunnitelmissamme on lanseerata vuodesta 2023 alkaen yksi uusi peli vuodessa, sekä tuoda peleihin ilmaisia ja myytäviä lisäsisältöjä.

TULEVAISUUDEN NÄKYMÄT Remedy arvioi yhtiön liikevaihdon laskevan edellisvuodesta ja liiketuloksen olevan tappiollinen.

-

Remedyn hype on muisto vain. Loppuvuodesta voi taas sähäköityä.

0
0