Koronavirus Covid-19 -

Perusterveydenhuollon volyymi laski kolmasosalla koronan takia. Sairaalassa oli enimillään alle 300 koronapotilasta. Nallet ilmestyivät ikkunoihin ja sairaanhoitajat halusivat lisää palkkaa työmääränsä vuoksi.

Sama juttu pyöräteissä, hehkulampuissa, monikulttuurisuudessa, torikulttuurissa, viinikulttuurissa ja sen sellaisessa: kaikkea yritetään tuoda Suomeenkin, mutta ei oikein toimi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Trump ja kulta bullaavat muuten kivasti!

Näytä koko viesti
Remedy Entertainment -
Jeans kirjoitti:

Videopeleissä saattaa vielä käydä niin kuin on käynyt leffoissa/sarjoissa, jossa Netflix, Disney ja Amazon -tyyliset jätit kilpailevat verisesti contentista, ja Seinfeldistä maksetaan $500 miljoonaa sisäänheittotuotteena tai tarjotaan Game of Thronesien luojille $200 miljoonan diiliä tulevista projekteista, ja voivat tehdä näin kun omistajia kiinnostaa enemmän kasvu kuin nykyhetken voitto. Silloin laadukkaiden AAA-pelien pelistudio on erittäin hyvässä neuvotteluasemassa. Tällaisia pelistudiota on yhä vähemmän ja alalle tulon esteet ovat korkeat kun pitää rakentaa kokemusta ja iso tiimi erikoisosaajia. Remedyhän on jo 25 vuotta vanha.

Pelien ja leffojen ongelma on se, että tuotot jakaantuvat potenssilain mukaisesti 1/n^x, missä n=sijoitus tuottotaulukossa ja x parametri. Sijoituksen ennustaminen taasen on erittäin vaikeaa, vaikka ennustaisi kokonaismarkkinan koon oikein.

Revenue Distribution of the top 10% best selling steam games.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Trump ennusti oikein, mitä oli tuleman:

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Turmiolan Tommi kirjoitti:

Se mitä olen kohta neljä vuotta seurannut Vakaata Neroa, hänen puheensa eivät ole pelkää liioittelua tai satunnaista höpöttelyä. Kaveri on patologinen valehtelija, läpeensä epärehellinen ja täysin häikäilemätön oman edun tavoittelija. Tämän kaltaisten ihmisten päästäminen vallan kahvaan on aina suuri uhka demokratialle.

 

Tätä ne opettaa Suomen peruskouluissa. Sitten suomalaisia viedään. Hyvin toimii.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Eipä tämä tn-jakauma eroa normaalitilanteesta muuten kuin, että istuva ei ole suosikki:

60:40 on tässä vaiheessa normaali tilanne.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Syy sille, miksi ehdokkaana ovat Trump ja Biden, on yhdysvaltalaisen poliitisen järjestelmän kriisi. Washginton DC:n poliittinen kähmintä ziljoonine intressitahoineen on johtanut siihen, ettei poliittinen järjestelmä enää voi itse kasvattaa luontevia ehdokkaita. Tai voi, mutta heidän mahdollisuutensa pärjätä ovat heikot. Niinpä ehdokkaiksi valikoituu ennakoimattomasti outlinereita tai äärimmäisiä kompromisseja. Trump on edellinen, Biden jälkimmäinen.

USA:ssa järjestelmän omat ehdokkaat syynätään niin tarkkaan, ettei loistavillakaan ehdokkailla ole asiaa presidentiksi, jos taustata löytyy mediamaailmassa vähänkään epäilyttävää toimintaa. Ironisesti tämän järjestelmän tuloksena Yhdysvaltojen presidentiksi valittiin henkilö, jota kukaan ei ole vetannut eli Trump.

Demokraattinen puolue on kovin vähän demokraattinen ja siksi sieltä ei voisi koskaan nousta ehdokkaaksi Trumpin tapainen outliner. Niin kauan kuin Demokraattisen puolueen sisäiset jännitteet jatkuvat, tuottaa Demokraattinen puolue todennäköisesti äärimmäisiä kompromisseja, joiden taso on luokkaa Biden.

Republikaaninen puolue ei ole toipunut Bushien kausista. Ilman Irakin sotaa Yhdysvaltojen presidentti voisi hyvin olla Jed Bush. Puolueen pitäisi keksiä itsensä uudelleen. Trumpin jälkeen siihen on tilaisuus, koska Trump ei ole jatkumo.

On varsin todennäköistä, että 2024 ehdolla ovat aivan muut kuin nykyiset kaksi. Tähän mennessä molemmat puolueet joutuvat selvittämään asemansa itselleen ja äänestäjilleen.

 

Näytä koko viesti