Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 8.7.2020 02.08

Turmiolan Tommi kirjoitti:

 

HanTsiip kirjoitti:

Niin, maskihan suojaa pääsääntöisesti (miten paljon nyt sitten suojaa, aika ristiriitaisesti tästä vielä tiedeyhteisökin keskustelee) muita kanssaihmisiä maskin käyttäjän aiheuttamalta (tiedossa tai ei tiedossa olevalta) tartunnalta. Niin toki Yhdysvaltain presidentin, Trumpin nyt varsinkin, pitää silmänlumeena "yleistä mielipidettä" miellyttääkseen käyttää maskia, sehän se luo turvallisuuden tunnetta. Koska tuskinpa häntä testataan tartunnan varalta ja tieto mahdollisesta tartunnastakin varmaan olisi vähän miten sattuu, koska "Vakaa Nero".

Maskin käyttämisellä voi olla vaikutusta epidemian etenemisen hallinnassa, mutta julkisuuden henkilöiden "kattokaa mua, määkin olen maskissa" ei sitä kyllä paljon vie eteenpäin.

 

Jos kaikki käyttäisivät maskia julkisilla paikoilla, virus leviäisi huonommin. Jos virus leviää huonommin, tulee vähemmän sairastuneita ja kuolleita sekä epidemia saadaan nopeammin hallintaan. Mitä nopeammin korona saadaan kontrolliin, sitä aiemmin talous pääsee elpymään. 

Julkisuuden henkilöiden esimerkin voima on erittäin voimakas. Käskyillä ja kehoituksilla on paljon suurempi teho, jos myös johtajat itse noudattavat tätä. Pätee varsinkin Trumpiin, jota osa kannattajista ihailee kultinomaisesti. 

Vastustamalla maskeja jääräpäisesti Trump paitsi vaarantaa omien kansalaistensa terveyden, hän myös tuhoaa taloutta. En tiedä kumpi on pelottavampaa - joko hän ei ymmärrä tai hän ei välitä.

Ymmärrän kyllä argumentaatiosi. Olen eri mieltä ainakin asian merkityksellisyydestä.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 8.7.2020 01.57

PikkuPro kirjoitti:

 

mskomu kirjoitti:

Nyt on alkanut putkahtelemaan ytimestä asuntoja, jotka ovat mielestäni helposti yli 10 % halvempia, mitä vastaavia myytiin vielä talvella. En jaksa uskoa, että tästä enää paljoa laskettaisiin, mutta olen ollut väärässä ennenkin. Nämä myös tuntuvat menevän aika nopeasti kaupaksi. Yhtä en ehtinyt käydä katsomassa, kun ilmoituksesta seuraavana päivänä joku kävi yksityisnäytössä ja osti suoraan pois. Itse ostin seuraavan samalla tavalla. Aika näyttää, olisiko pitänyt odottaa.

Vuokrat ovat laskeneet vielä vähän enemmän. Alle tonnilla kuussa saa kämppiä, mistä väitän, että olisi pitänyt pulittaa 1200 vielä puoli vuotta sitten. Epäilen silti, että parissa 2-5 vuodessa mennään samalle tasolle tai tällä printtaustahdilla jopa yli.

 

Joo. En mäkään jaksa uskoa, että hirveesti tropataan tällä printtaustahdilla ja 0-koroilla ja lainoitusasteen nostollakin 85 -> 90% on merkityksensä lähikuukausina. Varmasti myös on fiksua rahaa kyttäämässä kuten siis ehkä mekin niin edukkaat voi mennä tehokkaan nopsaan. Noi on jänniä spotteja, toisaalta tuntuu heti hyvältä mut toisaalta ei haluis ihan snappinä ostaa koska jotain oleellista voi jäädä huomaamatta. Mut en jaksa harmitella, toi meni ohi mut toisaalta taisin olla vähän hajulla kun noin heti meni. 2013 sentään kykenin ja kykenimme snappäämään ja jos ei olisi kyennyt niin se olisi salettiin mennyt next day (oli varattu jo 7 yksityisnäyttöä) ja ostos on osoittautunut paitsi kivaksi niin yllättävänkin kannattavaksi ja vielä on upside mahdollista hyvinkin. Lisäksi pääsen jossain vaiheessa asumaan tonne pariksi vuodeksi kun rinkka alkaa väsyttää.

Oletko harkinnut ostotoimeksiantoa välittäjälle? Itsellä ollut jo vuoden verran sellainen kuvio ostopuuhissa, että hyvät menee käsistä ennen kuin haluaa reagoida ja kiertopalkinnot joihin ei halua koskea jää myytävinä pyörimään. Enkä nyt muutenkaan välitä olla huutokaupan korottavana osapuolena. Siksi ollut vakavasti harkinnassa myös ostotoimeksianto. Toinen havainto, että kaikenlaiset pikkutuunaukset näyttävät käyvän kaupaksi ja tuottavan hyvin. En  tahtoisi 10k€ IKEA-pintatuunauksesta maksaa yli 50 k€, tai pahimmillaan noilla surutta yritetään peitellä taloyhtiön ikää ja oikeata rakenteellista korjausvelkaa. Vähän odottelin myös, että koronakriisi toisi niihin asuntovelallisiin painetta joiden tarjonnasta etsin, sitä kautta hintoihin liikettä alaspäin ja vauhdittaisi kauppaa, mutta eipä ainakaan niissä mitä itse etsii ole mitään tapahtunut maalis-huhtikuun hetkellisen jäätymisen jälkeen.

Näytä koko viesti
Nokia - 8.7.2020 01.35

Aki Pyysing kirjoitti:

Morgan Kanen jälkeläisistä J.P. laski Nokian tavoitehinnan 5,00 -> 3,8.

Nokia kurssi kahdessa päivässä 4,16 -> 3,73. Eilisen lasku selittyisi hyvin sillä, että J.P. Morgan painaa Nokiaa ulos ja tänään sitten laskee tavoitehinnan ja survoo vähän alkuun lisää. Salaliittoteoriavaroitus edellisestä.

Lisäksi eilen oli jotain juttua, että Verizon ottaa Samsungin eikä Nokiaa.

Olin harkinnut läppä-Nokioideni myymistä, mutta en mie noin kovaan laskuun enää osaa reagoida. Olkoon muhimassa.

Kevyt teoria, kun pelkkää markkinamanipulaatiota. Kunnon salaliittoteoria olisi, että ovat saaneet valtiojohdolta toimeksiannon dumpata hintoja, että amerkikkalaiset voivat ostaa kansalliseen turvallisuuteen olennaisesti liittyvää teknologiaa vähän halvemmalla pois kuleksimasta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 8.7.2020 01.24

Edustajainhuoneen keski-ikä (https://crsreports.congress.gov/product/pdf/R/R45583) näyttäisi olevan n. 58 vuotta ja senaatin 63 vuotta. Keskimäärin valtaa pitävät tulevat olemaan siis 60-lukulaisia ja jonkin verran 50-luvun loppupuolelta. 40-lukulaiset tulevat olevaan väistyviä ja 70-80 lukulaiset vielä nousevia. Tämähän näkyy aika hyvin mm. Trumpin kabinetissa, vaikka tietysti siellä on hajontaakin kuten siis tietysti kongressissakin.

Voisi olettaa, että demokraattien osalta osasto 40-lukulaiset Pelosi, Shcumer, Nadler alkaa olemaan väistyvää osastoa. 60-lukulaisista löytyy nimiä kuten Kamala Harris, Amy Klobuchar, Susan Rice, Adam Schiff, 70-lukulaisista löytyy Hakeem S. Jeffries sekä The Squadin Ayanna Pressley ja Rashida Tlaib ja 80-lukulaisista Ilhan Omar ja Alexandria Ocasio-Cortez.

Republikaanien puolelta 50-luvun loppupuolella syntyneitä nimiä mm. Mike Pence ja Mark Meadows, 60-lukulaisista löytyy mm. Jim Jordan, John Ratcliffe, 70-lukulaisista Devin Nunes, Ted Cruz ja 80-lukulaisista Lee Zeldin.

Tuossa nimiä, joihin itsellä seurantapintaa, joskin ohutta. Onhan siinä poliittisessa retoriikassa kyllä sellaista eroa, että roiskuu tänne rapakon taaksekin.

Toinen huomio tuosta profiilidokumentista, samaa mitä varmaan kaikkialla muuallakin, ainakin Suomessa. Politikointi on "ammatti". Virkakoneisto ja muutenkin tietyt ammattialat ovat räikeästi yliedustettuja ollakseen ”kansanedustuslaitos”. Eipä ihme että outolintu ulkopuolelta uusilla toimintatavoilla ja kumartamattomalla asenteella saa kuraa sekä oikealta että vasemmalta.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 8.7.2020 12.44

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Vakaa Nero väittää koronan olevan harmiton 99% ihmisistä. Samalla hän kieltäytyy näyttämästä mallia maskin käytöstä, koska se saa hänet näyttämään heikolta ja huonolta kuvissa. Joko Trump ei ymmärrä millainen esimerkki hän on miljoonille tai hän ei välitä. En tiedä kumpi on pelottavampi vaihtoehto.

Niin, maskihan suojaa pääsääntöisesti (miten paljon nyt sitten suojaa, aika ristiriitaisesti tästä vielä tiedeyhteisökin keskustelee) muita kanssaihmisiä maskin käyttäjän aiheuttamalta (tiedossa tai ei tiedossa olevalta) tartunnalta. Niin toki Yhdysvaltain presidentin, Trumpin nyt varsinkin, pitää silmänlumeena "yleistä mielipidettä" miellyttääkseen käyttää maskia, sehän se luo turvallisuuden tunnetta. Koska tuskinpa häntä testataan tartunnan varalta ja tieto mahdollisesta tartunnastakin varmaan olisi vähän miten sattuu, koska "Vakaa Nero".

Maskin käyttämisellä voi olla vaikutusta epidemian etenemisen hallinnassa, mutta julkisuuden henkilöiden "kattokaa mua, määkin olen maskissa" ei sitä kyllä paljon vie eteenpäin.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 6.7.2020 07.20

Tuossa edellä tarkoitin arvottamista tilinpäätöspäivän kurssiin, mutta eipä tuota ei voi enää muokata.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 6.7.2020 06.06

Aki Pyysing kirjoitti:

Pääsee puolella määrällä kirjauksia, jos kirjaa suoraan ostot ja myynnit kaupankäyntikuluilla vähennettynä. Tämän varmaan tiesitkin, mutta varmuuden vuoksi kuitenkin.

Eikö tässä itse asiassa ostot kirjata kuluineen ja myynnit kuluilla vähennettynä?

Aki Pyysing kirjoitti:

Jos ostat jotain, muttet myy sitä, ostokulut eivät ole kuluja, vaan varastoa. Tämäkin vähän hankaloittaa kulujen erilliskirjauksen tekemistä. Eli varaston arvossa on otettava nähdäkseni ostokulut mukaan. En ole kyllä varaston arvossa vähennyttänyt myyntikuluja, vaan bruttohinnalla on kirjattu, jos siis alempi kuin hankintahinta.

Selvyydeksi, että tarkoitin tarkkaan ottaen ostojen kaupankäyntikuluja, mutta itse asia ei tässä taida muuttua. Eli olin alun perin kujalla tässä, ostojen kaupankäyntikuluja ei voi kirjata vuosikuluiksi ja myymättömät pitää aktivoida varastoksi kuluineen. Tosin jos tilinpäätöksessä arvottaa hankintahinnan kurssilla kaupankäyntikuluitta, efektiivisestihän se vastaa että ostojen kaupankäyntikulut kirjattaisiin erikseen.

Normisti ei ole tarvinnut varaston kanssa puljata, joten menee vuosikuluiksi jo tottumuksesta, niin vähän hakemista tämän suhteen.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.6.2020 04.45

tomjar kirjoitti:

Sitten vielä kysymys, joka on samalla perustelu asialle: Eikös koronaa ole vaikka minkälaista ja jatkuvasti niitä kiertää ympäri maapalloa? Eikös niihin ole yritetty keksiä rokotetta, mutta aikaisemmatkaan yritykset eivät ole tuoneet ratkaisua? Onko jokus syy miksi nyt asiat ovat eri tavalla ja rokote saadaan?

Tiedä sitten tuleeko valmista rokotetta vai ei, mutta ehkä sitä työstetään vähän eri resurssein ja painoarvolla nyt kuin aiemmin. US HHS Alex Azarin tuore haastattelu Foxilla, 5 minuutin jälkeen. Valmistavat jo riskillä kymmeniä miljoonia annoksia tämän vuoden aikana, joten luulisi että ainakin hajulla ollaan rokotteen suhteen.

https://www.youtube.com/watch?v=gB5-pbsrPlk

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 26.6.2020 01.53

hauturi kirjoitti:

JOS pitäisi äänestää presidentiksi joko idioottia tai seniiliä, kumman valitsisitte?

(ja nimenomaan JOS, en väitä kumpaakaan ehdokasta idiootiksi tai seniiliksi, mutta voi olla että moni äänestäjä näkee vaihtoehdot kärjistetysti näin)

Minä olen vähän huolissani, ettei hauturi olisi saanut auringonpistosta näin helteillä. Pitkän linjan tiukalta asia-argumentoijalta tällä viikolla löysää tuottamatonta vittuilua Dharmalle ja sitten tällaisia höpsötyksiä. Äkkiä sisälle viileään! Ensi viikolla kelit viilenee, sitten voi taas ulkoilla.

Eipä silti, höpsöttelin itsekin mielessäni tällä viikolla kysymyksellä kummassa eläisin mieluummin, äärioikeiston vai äärivasemmiston diktatuurissa. En päässyt kauhean pitkälle. Sen verran avasin semanttista Pandoran lipasta, että totesin löytyvän tuottavampaakin tekemistä.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 26.6.2020 11.41

Minulle tuli eteen kirjanpidon knoppikysymys. Olin ajatellut, että sekä ostojen että myyntien kaupankäyntikulut voisi/pitäisi kirjata vuosikuluiksi sitä mukaa kun niitä tulee. Nyt on tuo henkilöasiakkaan kulujen vähennys jäänyt jotenkin sotkemaan ajatusta tästä.

Eli meneehän niin, että voit kirjata sekä ostojen ja myyntien kaupankäyntikulut suoraan vuosikuluiksi (jos nyt kaupankäyntikulut haluaa erikseen kirjata). Mun hahmotuksen mukaan ostokulut menee joka tapauksessa vuosikuluiksi viimeistään tilinpäätösvienneissä vaihto-omaisuuden arvioinnin ja varastonmuutoksen kautta.

Osakkeet siis normisti vaihto-omaisuutena.

Toinen, mikä tuli mielleen. Vaihto-omaisuuskirjanpitoahan voi tehdä myös LIFO-periaatteella. En jaksanut pohtia, olisiko tuosta jotakin hyötyä. Onko joku muu jo pohtinut ja miksei koskisi arvopapereita vaihto-omaisuutena.

Näytä koko viesti