5.4.2018 - 08:27 #19038

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Kiinteistösijoittajalta mielenkiintoista informaatiota, ja Lippulaivan töiden fyysisestä käynnistymisestä on myös hyvä tietää. Toki liian suuria johtopäätöksiä siitä on syytä olla vetämättä.

Hyvä että firma alkaa herättää huomiota, on helpompi yhdessä seurata firmaa ja nähdä riskejä/mahdollisuuksia.

En olisi järin huolissani siitä, että neuvottelut venyvät ei se hyvä merkki ole mutta noin isoissa projekteissa on aika usein viivästyksiä, kun hierotaan yksityiskohtia kasaan. Voi hyvinkin olla, että ilmoituksessa (suuntaan tai toiseen) kestää esimerkiksi Lehdon yhtiökokouksen(10.4.) jälkeen.

Kuntapolitiikasta en paljoa tiedä, mutta kuvattu valitusprosessi voi hyvinkin olla todennäköinen ja hidastaa hanketta pitkäänkin. Sinällään koko Hippos on hyvä laskea vain potentiaaliseksi upsideksi.

Luin tuon mielipidekirjoituksen ja en kyllä ihan hirveästi ymmärtänyt mikä ongelma oli, tai lähinnä ongelma oli entisen jäähallin toiminnoissa ja ei sinällään kosketa Lehtoa muuten kuin mikäli koko prosessi viivästyy kyseisten valitusten pohjalta. Kerkesin vähän huolestua, jos kyseessä olisi joku sisäpiirisotku esimerkiksi siinä kuinka päätös projektikilpailutuksesta tuli.

Toki huono asia että sotkuja taustalla on, sinällään 4.5miljoonan epäselvyys ei toivottavasti 300miljoonan hanketta enää kaada, etenkin jos rahoista on 90% tulee yksityisiltä tahoilta (niin kuin joulukuussa uutisoitiin)

Toivotaan että asia ei viivästy loputtomiin ja että rakennustyöt päästään aloittamaan vielä suunnitellusti 2018 aikana.

 

Truewinner

Myllymäki ei ole noita voinut myydä, on nimittäin edellisessä kaupassa luvannut olla 180 päivää myymättä loppuja omistuksiaan

 

 

0
0
5.4.2018 - 10:31 #19040

Marko Puolakka

+21
Liittynyt:
4.4.2018
Viestejä:
17

Hippos2020:n vastine aiempaan mielipidekirjoitukseen tulikin yllättävän nopeasti ja julkaistiin siis tämän päivän lehdessä. Tämä välitön reagointikin kertonee asian tärkeydestä ja paineesta, jolla hanketta viedään eteenpäin. Tämän päivän vastineessa Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen selventää mm. hankkeen rahoituskuvioita ja vaikutusta tilojen käyttäjähintoihin. Kuten Krenjuussa mainitsitkin, niin yksityiset toimijat tulisivat rahoittamaan hanketta 10 kertaa kaupunkia enemmän eli 270 M€ ja, että Lehdon vuoden vaihteessa raportoima Toimitilojen tilauskanta ei sisältänyt tästä hankkeesta mahdollisesti tulevaa tulovirtaa. Lähiajat näyttänevät miten vääntö tästä jatkuu ja reagoivatko rahoittajat asiaan millään tapaa.

 

0
0
6.4.2018 - 11:53 #19060

Marko Puolakka

+21
Liittynyt:
4.4.2018
Viestejä:
17

Tarkennusta vielä edelliseen, eli seuraava merkittävämpi aikamäärä on kaupungin valtuuston ylimääräinen kokous 28.5. Tämän päivän lehdessä kaupunginjohtaja Timo Koivisto luottaa hankkeen etenemiseen käydystä julkisesta keskustelusta huolimatta. Näräähän tässä on aiheuttanut sekin, että Hippos2020 -hankkeen yhteydessä purettaisiin JYP:n nykyinen kotiluola, jota uudistettiin viimeksi v. 2009. Tästä Jyväskylän Jäähalli Oy:n alasajosta on aiheutumassa kaupungille 3 M€ tappio kun kaupunki ostaisi ulos muut osakkaat Jykian ja JYP:n sekä ottaisi vastattavakseen yhtiön velat. Ja ketkä hyppää lukemaan ketjua tästä kohtaa, niin kyseisen hankkeen pääsijoittajat ovat Lehto ja Fennia. Lehdon rooli olisi vastata kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta kokonaisvastuu-urakkana (KVR) ja Fennia vastaisi hallinnosta sekä rahoituksen järjestämisestä.

0
0
6.4.2018 - 12:42 #19061

Truewinner

+90
Liittynyt:
23.5.2016
Viestejä:
84

Truewinner

Myllymäki ei ole noita voinut myydä, on nimittäin edellisessä kaupassa luvannut olla 180 päivää myymättä loppuja omistuksiaan

 

Tänään taas Pareto välittäjänä ja kaksi suurta (200 000kpl ja +72 000kpl) osakekauppaa. Myyjä oltava joku näistä,

Lehto Invest Oy (Hannu Lehto) 21 635 216kpl

Mikko Kinnunen 1 791 368kpl

Ari Saartoala 898 007kpl

Jaakko Heikkilä 640 000kpl

 

Kinnunen oli myynyt viime kuun puolella jo 145 000kpl, onko hän tällä viikolla painanut näillä isoilla kaupoilla omaa positiotaan menemään ?.

Näyttää nyt että Hannu Lehdon ulkopuolella muut omistajat poistuvat vuorotellen yhtiöstä. Ikinä ei ole tuotu esiin voisiko näiden myyntien taustalla olla erimielisyys yhtiön kehittämisestä tulevaisuudessa ja muut isot omistajat olisivat olleet eri linjoilla Hannun kanssa ?. On tämä aika epänormaalia, että näin moni iso omistaja myy kaiken pois ja näin lyhyellä aikajanalla.

 

0
0
6.4.2018 - 13:26 #19063

Warren Fyffet

+21
Liittynyt:
16.2.2018
Viestejä:
61

Paretohan oli Myllymäen ja samoin Lehdon suurissa aikaisemmissa kaupoissa järjestelijänä. Joten mistä teet johtopäätöksen, että kyseessä on uusi sisäpiirimyynti? Paretohan on voinut itse merktata nopeutetussa myynnissä tai sitten sen joku asiakas on tehnyt tämän ja myy nyt laput poissa.

0
0
6.4.2018 - 17:07 #19068

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Nuo pareto securitiesin kaupat näkyvät kauppalistoissa mutta eivät näy päivittäisessä vaihdossa. Vaihtoa näytetään ainakin nordnetin mukaan olevan 111,000 kpl jossa kyseiset blokit eivät ole mukana. 

Lisäksi sekä ostajana että myyjänä on Pareto?

voisiko kyseessä olla joku osakkeiden siirto?

0
0
10.4.2018 - 09:57 #19097

Warren Fyffet

+21
Liittynyt:
16.2.2018
Viestejä:
61

No itse en ole mikään asiantuntija, mutta minusta kyseessä voisi olla optio. 

Olen seuraillut Lehtoa jo annista lähtien, valitettavasti en silloin vielä merkannut. Olen vähän varovainen näihin anteihin, olen nähnyt teknokuplan hypen. Hyviä tarinoita löytyy aina, mutta onko niistä sitten pitkään tuottava bisnes?  Kahdesta antifirmasta olen viime aikoina tykännyt ja ne ovat Lehto ja Siili. Perusteena lähinnä se, että ajattelevat tekevät eri tavalla kuin muut. Molemmat satsaavat henkilöstöön, joka tutkitusti kannatavin investointi. Kun pidät ihmistä pitkään se oppii ja kehittyy ja alkaa tuottaa paremmin ja paremmin. 5 vuoden kuluttua kone taas alkaa olla vanha ja vaatii huoltoa ja IT:ssä alkaa käyttöikä tulla täyteen.

Lehdon kohdalla sitten tykkään tehostamisajattelusta. Minusta helppo ajatella, että tehtaalla tekemisestä tulee tehokkuutta. Esimerkkinä vaikkapa silikonin laitto. No ajatellaan, että tavara loppu viime metreillä. Työmaalla kaveri pesee kädet, lähtee kahville, sitten kauppaan. Siinä kaupan tiskillä ei sitten paljon mietitä firman VISA:n kanssa mitä purkki maksaa. No miten Lehdolla. Kaveri ottaa uuden purkin telineestä tai pyytää varastosta. Kustannussäästö on pidemmässä juoksussa todella huima sillä niitä kuivahtaneita purkkeja ei juuri jää ja ne muut purkit kilpailutetaan hankinnan toimesta hinnat alas. Työvaihe ei jää kesken ja mikä tärkeintä ei jää kokonaan tekemättä ja ei tule mahdollisesti tärkeitä vesivahinko korjauksia tai hintavia jälkiäteen reklaamatio korjauskeikkoja laittaa yksi sauma. Miettikääpä tilanne työmaalla. Ajo työmaalle. Rensselit esille uusi purkki auki, yksi sauma, purkki roskiin, käsien pesu ja matka jatkuu seuraavalle työmaalle. Montako pesutilaa tai keittiötä Lehto tekee samaan aikaan?

No tässä sitten kovasti mietitään miksi johto myy. Minulle oli kovasti avaava juttu taisi olla talous elämässä, jossa Pertti Huuskonen (halituksessa, Technopolis tausta) kertoili ettei Lehdolla ollut välitöntä tarvetta rahalle tai annille vaan suurilla omistajilla on ymmärrettävä halu irtaantua yhtiöstä pitkän työrupeaman jälkeen.

Tässä seurailtuani yhtiötä en osaa olla kauhean huolissaan. Hiljattain ostettiin uusi tehdas, kun kerrottiin, että kapasiteetti täynnä. Yhtiö ratsastaa kaupungistumisen megatrendillä. Lisäksi valtion hallinnolla on tarpeita saad aasumisen kustannuksia alapäin mihin Lehdon tehostus osuu kuin nyrkki silmään. Ensiimäisessä myynnissä perusteltiin likviditeetin nostolla. Tietysti haluttaessa myydä enemmän tämä on hyvä peruste, mutta näin mielestäni samoin käynyt eli Lehdon likviditeetti on noussut. Voihan tässä pian joku vetää joktut shorttipelit ja sitten voidaan hyvin vaihtaa lappua vielä aktiivisempaan ja sitten pian aletaan kolkuttelemaan 25 vaihdetuimman osakkeen listaa. En oikein osaa odotella kovin huonoa tulostakaan, kun kerrotaan, että tehdaskapasiteetti on myyty täyteen.   

  

 

0
0
11.4.2018 - 15:20 #19126

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Yhtiökokouksessa ei suuria yllätyksiä.

Hallituksen valtuuttaminen päättämään omien osakkeiden hankkimisesta

Varsinainen yhtiökokous päätti valtuuttaa hallituksen päättämään yhtiön omien osakkeiden hankkimisesta yhdessä tai usammassa erässä yhtiön vapaaseen omaan pääomaan kuuluvilla varoilla siten, että hankittava määrä on enintään 5.800.000 osaketta. Osakkeet hankitaan Nasdaq Helsingin järjestämässä julkisessa kaupankäynnissä sen sääntöjen mukaisesti tai muulla tavalla. Hankittavista osakkeista maksetaan markkinahintainen vastike. Valtuutus oikeuttaa hallituksen päättämään hankkimisesta myös muuten kuin osakkeenomistajien omistamien osakkeiden suhteessa (suunnattu hankkiminen). Tällöin omien osakkeiden hankintaan tulee olla yhtiön kannalta painava taloudellinen syy. Osakkeita voidaan hankkia käytettäväksi yhtiön liiketoimintaan liittyvien järjestelyjen toteuttamiseksi, yhtiön osakepohjaisten kannustinjärjestelmien toteuttamiseksi tai muutoin edelleen luovutettaviksi tai mitätöitäviksi. Hankitut osakkeet voidaan myös pitää yhtiöllä. Hallitus päättää kaikista muista omien osakkeiden hankkimiseen liittyvistä ehdoista ja seikoista. Omien osakkeiden hankinta alentaa yhtiön vapaata omaa pääomaa. Valtuutus on voimassa vuoden 2019 varsinaiseen yhtiökokoukseen asti.

Tämä toki on hyvin tavanomaista ja harvoin noita käytetään. Olisi silti aika vahva indikaattori yhtiöltä alkaa ostaa omiaan.

Jos kurssi vielä tästä mataa niin ehkäpä yhtiö aloittaa osto-ohjelman. Saahan sitä toivoa.

 

0
0
11.4.2018 - 17:59 #19133

markkinakatiska

+18
Liittynyt:
8.3.2018
Viestejä:
18

Pojat jatkavat vielä kädenvääntöä Lippulaivasta. Lisäaikaa ensi toukokuun loppuun. Ei varsinaisesti yllätä, että juuri yhtiökokouksen jälkeen tuli tämä. Toki olisin mieluusti odottanut jo yhtiökokouksessa positiivisia uutisia tämän aiheen tiimoilta. Noh, näillä mennään.

"Osapuolet ovat yhdessä ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa suunnitelleet kohdetta ja hakeneet ratkaisuja, jotka olisivat sekä Cityconin että Lehdon toiminnallisten ja taloudellisten tavoitteiden mukaisia. "

http://inpublic.globenewswire.com/2018/04/11/Lehto+Group+Oyj+Lehto+ja+C…

0
0
16.4.2018 - 13:48 #19224

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

Alkaa oleen tavara suhteellisen edullista rakennusalalla, jos sykli ei just nyt kääntyisikään äkkipudotukseen. Silloin Cramo ja YIT olisivat aika varmoja ehdokkaita hyppäämään 20-30% ylöspäin. Mutta silti EV/EBIT tunnusluvuilla halvin on mielestäni laadukkain eli Lehto. Lehdolla on toki riskiä, koska on uudehko peluri markkinoilla ja sisäpiirimyynnit voivat viestiä negatiivista. Peruscasessa en näkisi kuitenkaan kohtuuttomana, vaikka Lehdon arvostus olisi 20% korkeampi kuin vertailuryhmän. Eli odotellaan.

Aika monessa sijoituscasessa olen tällä hetkellä lyhytnäköinen. Olen huomannut, että on suhteellisen tyhmää ennakoida jotain negatiivista pari vuotta liian aikaseen. Siinä mielessä olen longina monia juttuja, jotka saattavat kokea 2-3 vuoden päästä kovia (esim Cramo), mutta mille en vielä näe välitöntä uhkaa.

0
0
16.4.2018 - 16:19 #19232

hauturi

+3084
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2263

Voisiko joku muuten avata mikä ero on suositusten "OSTA" ja "LISÄÄ" välillä? Suomen kielessä ensimmäinen tarkoittaisi, että kenen tahansa kannattaa ostaa ja jälkimmäinen, että vain niiden joilla on jo ennestään, kannattaa ostaa, mutta voiko tällaista eroa olla todellisuudessa?

0
0
16.4.2018 - 17:22 #19234

Jeans

+2320
Liittynyt:
7.7.2014
Viestejä:
1076

Esimerkiksi Inderesillä muistaakseni osta = yli 15% aliarvostettu, lisää = 5-15% aliarvostettu. Eli analyytikon mielestä molemmissa tapauksissa hyvä ostos, mutta osta-tapauksessa vaan vielä parempi.

Markkinat diskonttaavat rakennusalan yhtiöissä selvästi sitä, että ollaan lähellä suhdanteen huippua ja hieman itseänikin huolestuttaa, mutta silti Lehto vaikuttaa erityisen halvalta. Pääydyin itse omistajaksi puolitoista kuukautta sitten kun dippasi sisäpiirin myynteihin ja harkinnut lähinnä lisäostoja.

0
0
27.4.2018 - 11:58 #19441

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Ulkomaiset pankit myy tänään lehtoa ulos. Liekkö ois verrokkien huono suorittaminen(YIT SRV) alkanut saamaan epäilijät liikkeelle. Myös rakennusalan pitkittyvältä näyttävä työtaistelu voi saada reaktioita aikaan. Toistaiseksi uutisten mukaan lakko ei koske Lehtoa, mutta en ole tästä täysin varma ja epäilen että Kauppalehden toimittajakaan ei ole. Tosin voin olla siinäkin väärässä.

Sinällään mielestäni verrokkien huonot tulokset eivät ole syklistä riippuvaisia vaan oman pään ongelmista. Joten jos Lehdolla on oma pää kunnossa voi keväältä tulla hyväkin tulos. Tietty Q1 on tyypillisesti se heikoin vuodesta ja tulos painottuu vahvasti toiselle puoliskolle vuotta. Ensi viikolla nähdään missä mennään. Toivotaan että sieltä jotain hyvää tihkuisi ulos.

Tänään julkaistiin Zenaattori projekti kempeleeseen, hinnasta en ole tietoinen mutta iso tornitalo. Tässä oli jotain kaavoituksellisia ongelmia sen suhteen että niin korkeaa taloa ei saisi paikalle rakentaa(jos muistan oikein) mutta ilmeisest ne ovat selvinneet. Hyvä niin.

https://www.kempele.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/moottoritien-varteen…

 

 

 

 

0
0
30.4.2018 - 15:58 #19475

Kilppari

+380
Liittynyt:
14.7.2014
Viestejä:
858

Kirjoittelin joskus jotain skeptisempää tekstiä Lehdosta ja oikaisen nyt kun sain vähän tarkempaa tietoa. En edes muista mitä kirjoitin, mutta todennäköisesti jotain sellaista, että kun Lehto kasvaa ja tulee laajemmille markkinoille, niin katteet pienenevät väkisin, koska sillä ei oikein voi olla eikä ole mitään taikasauvaa. Jos jotain tehokkaampia menetelmiä onkin, niin ei niitä voi pitää salassa vaan ne siirtyvät toisille toimijoille vaihtuvien henkilöiden mukana. Tällä hetkellä siis rakennusliikkeissä ovet käyvät molempiin suuntiin todella tiuhaan, eräs toimari valitteli juuri, että joka maanantai on joku mestari haluamassa tonnia lisää kuussta tai vaihtaa paikkaa.

Jos kirjoitin noin, niin tarkennan ollleeni osin väärässä ja taikasauvoja voi sittenkin olla. Kilpailuetu tällä hetkellä perustuu poikkeuksellisen paljon käytettyyn KVR-urakkamuotoon ja erään lähteen mukaan poikkeuksellisen hyvin sovittuihin toimittajaketjuihin. Nämä ohittaa osin markkinatalouden lainalaisuudet yhteisen uskonnon vuoksi. Lisäapuna jumalan lisäksi sukulaissuhteet ja mahdollisesti jopa ristiinomistus (tästä viimeisestä ei lähteelläni tietoa, mutta tuli itselleni skeptikkona ensimmäisenä mieleen, kun en usko tuohon jumalan voimaan). Nyt siis ikkunoita ja elementtejä saadaan hankittua markkinahintaa halvemmalla.

Sitten puhdasta spekulointia:

Jos tuollaista ristiinomistusta tms. sellaista on, niin pörssiyrityksen arvoa saadaan toiminnalla aika hyvin nostettua. Toimittajien katteisiin tuo tietenkin vaikuttaa toiseen suuntaan, mutta kyse pienemmistä lafkoista. Ja koska nämä toimittavat tietenkin muillekin, niin periaatteessa voisi olla kannattavaa toimittaa vaikka tappiola, jotta pumpattaisiin ison Lehdon kurssia ylös.

Ja vielä jälkimainintana, että viimeinen kappale on täysin arvailua, enkä ole edes katsonut missä hinnoissa Lehto pyörii. Enkä ole ostamassa enkä myymässä.

0
0
3.5.2018 - 08:40 #19492

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Vähän ristiriitanen tulos, liikevaihto jatko hyvää kasvua, mutta liikevoitto romahti. Tosin selitys tähän kuulosti ihan uskottavalta. 

"Katsauskauden liikevaihto koostui kaikilla
palvelualueilla vertailukautta merkittävästi enemmän urakoinnista,
jossa projektikatteet ovat tyypillisesti omaperusteisia hankkeita
alhaisempia. Asunnot-palvelualueella ei valmistunut yhtään
luovutuksen mukaan tuloutettavaa omaperusteista hanketta."

Koko vuoden ohjeistus pidettiin samassa, töitä jäi vähän tehtäväksi loppuvuodelle. Q1 sinällään kyllä suhteellisen pieni ollut viimevuosinakin liikevoiton tuloutumisen kannalta.

3.7 miljoonaa(1-3) koko vuoden 51,6 miljoonasta. (2017)

Tänä vuonna siis toistaiseksi kasassa 0,4 miljoonaa. Tavoite olisi alhaisimmillakin luvuilla laskettuna päälle 70miljoonan liikevoitto joten tekemistä jäi.

Tilauskanta on edelleen hyvä, pientä kasvua sielläkin.

Lippulaivasta melko neutraalit kommentit, tavoite edelleen saada sopimus tehtyä ennen toukokuun loppua.

Myymättömien asuntojen määrä on edelleen pieni, tarkoittaa että kysyntä on edelleen hyvällä mallilla. 

"Meneillään olevista hankkeista 21 kpl on luovutuksen mukaan tuloutuvia omaperusteisia
hankkeita ja 18 kpl on urakkamuotoisia."

Tuosta voisi laskeskella että loppuvuonna olisi paremmin tulossa paremman liikevoiton omaavia projekteja maaliin.

Ohjeistuksen pito ehkä tärkein tekijä. Jos ohjeistus pitää suurinpiirtein kutinsa loppuvuodelle niin lappu on mielestäni halpa.

0
0
3.5.2018 - 08:47 #19493

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401

Mielenkiintoista nähdä markkinan reagointi liiketoimintakatsaukseen. Koko vuoden näkymissä ja odotuksissa ei juurikaan muutoksia aiemmin kerrottuun, mutta lukujen valossa Q1 on todella heikko liikevoitto% johtuen omaperusteisten hankkeiden vähäisestä valmistumisesta kauden aikana. Tapaus voisi olla malliesimerkki Akin edelliseen kolumniin, toki rakennusalan Q1 on perinteisestikin heikko. 

Tämä oli mielenkiintoinen:

Keskeisimpiä liikevaihdon ja liiketuloksen kehittymiseen liittyviä riskejä ovat työvoiman saatavuus ja työtaistelun uhka sekä neuvotteluvaiheessa olevien hankkeiden käynnistymisen viivästyminen ja panoshintojen nousu.

Olenko ylioptimistinen jos luen tuon niin, että isot projektit on melko saleteissa, mutta aloituksen viivästymiset ovat mahdollisia?

 

0
0
3.5.2018 - 08:54 #19494

TarkkaMarkka

+6
Liittynyt:
9.3.2018
Viestejä:
18
Jack Reacher kirjoitti:

 

Olenko ylioptimistinen jos luen tuon niin, että isot projektit on melko saleteissa, mutta aloituksen viivästymiset ovat mahdollisia?

 

Et ole. Mikään ei tietenkään ole varmaa ennen kuin nimet on pahvissa, mutta Lippulaiva on ainakin käytännön saletti ja onhan Lehto tehnyt laskutyönä louhintaa/maanrakennusta tuolla jo pitkän aikaa jonka kaiken Citycon ottaisi takkiin jos vetäytyisivät hankkeesta. Lippulaivan sopparin näen ainoastaan ajan kysymyksenä.

Mitä tulee Hippos 2020-hankkeeseen niin siitä ei ole "sisäpiirin" tietoa itsellä, joltain ko. hankkeesta paremmin perillä olevalta mielellään kuulisi lisää missä tuo menee.

0
0
3.5.2018 - 10:31 #19495

Daytrader

+637
Liittynyt:
12.1.2016
Viestejä:
441

YIT:n tulos heittelee myös kohteiden valmistumisen mukaan. Viime vuonna YIT antoi pari posaria(joihin reagoitiin juuri ajoitussyistä vaimeasti), koska kohteita saatiin valmistumaan hyvin ennen vuodenvaihdetta. Se taas näkyi huonona ensimmäisenä kvarttaalina surkean sään lisäksi. Lehdolla sama ongelma nyt ensimmäisessä neljänneksessä, kun omaperusteisia hankkeita ei valmistunut.

Sain vähän alta 11 euron ostettuja jo kotiutettua, joten nyt vaan tavarat takaisin, jos kurssi tippuu. Itse veikkaisin 3-4% laskua, mutta ainahan näissä vedellään isoilla pensseleillä, joten mitä vain voi sattua. Toivottavasti laskisi alle 11 euron. Kyllä ohjeistuksen lasku näyttää nyt vähän todennäköisemmältä, joten isompikaan laskettelu ihme olisi.

+Kannattaa huomioida IFRS 15 stadardin käyttöönotto. Näyttäisi rakennusyhtiöillä rokottavan tätä vuoden pienintä neljännestä entisestään.

EDIT: lähti niin pahasti käsistä(-13%), että otin ihan 15k nykyisten parin kilon lisäksi. Aikamoista. Ulkkarit pisti myyntirobot painaan ja jos ne koko päivän jyskyttää, niin eihän toi tosta mihinkään nouse. Mutta joskus pitää katsoa pidemmälle. Tää kurssireaktio vastaa sitä, että ohjausta olisi tiputettu.

0
0
3.5.2018 - 10:07 #19497

JL

+26
Liittynyt:
5.8.2014
Viestejä:
101

Eihän tuo hyvä tulos ollut, mutta jos ohjeistus pitää, niin onhan tämä kohtuullisen halpa.

Markkinat taas vähän ampuvat yli, tällä hetkellä taulussa n. - 10%.

0
0
3.5.2018 - 10:42 #19500

Krenjuussa

+121
Liittynyt:
27.10.2016
Viestejä:
186

Aika rallia, ostin lisää 10,00 pintaa, 10,02 ja 9,98 tais isoimmat erät tarttua. Sen verta paha ylireaktio että myin muita positioita et sain ostettua lisää. Nyt sit ollaan entistä enemmän täs laivassa mukana.

 

Aika posketon silti et pienen kvartaalin EPS tulos jää 3 senttiä kun koko vuoden tulos odotus on yli euron ni ladotaan -14% tauluun.

 

0
0
3.5.2018 - 10:45 #19501

Joonas85

+25
Liittynyt:
11.9.2017
Viestejä:
50

Kieltämättä ensi silmäyksellä ei mikään mairitteleva tulos, mutta päähuomio kuitenkin ohjeistuksessa, joka pysyi ennallaan. Nuo sijoittajille myytävien asuntojen tuloutukset kirjataan aina loppuvuodelle, joten sinänsä on varmasti vielä mahdollista päästä ohjeistukseen, mutta kyllähän se kovasti töitä vaatii. Tuplasin oman position, koska kyllä -12% kuitenkin aikamoiselta ylireagoinnilta vaikuttaa. Vanha keskihinta 13,42€ ei kyllä kieltämättä näytä kovin hyvältä, joten aiemmat ostot ajoittuivat kyllä huonoon saumaan. 

Kuitenkaan Lehdon perusliiketoiminnassa ei kaiketi pitäisi olla tapahtunut mitään suuria muutoksia, joten turhaa tässä on isommin panikoida. 

0
0
3.5.2018 - 11:27 #19504

Axwell

+2
Liittynyt:
22.2.2018
Viestejä:
1
Joonas85 kirjoitti:

Tuplasin oman position, koska kyllä -12% kuitenkin aikamoiselta ylireagoinnilta vaikuttaa. Vanha keskihinta 13,42€ ei kyllä kieltämättä näytä kovin hyvältä, joten aiemmat ostot ajoittuivat kyllä huonoon saumaan.

Sama homma, vanha keskihinta oli 13,10€ joten tuplasin myös hintaan 9,90€ heti 10 jälkeen..

0
0
3.5.2018 - 13:07 #19508

FinnishDGI

+264
Liittynyt:
6.4.2017
Viestejä:
322

Onko kukaan pohtinut syvällisemmin kuinka pahasti tuo rakennusteollisuuden työsulku vaikuttaa Lehdon ym. rakentajien tulokseen toteutuessaan?

EDIT: Itselläni ei ole Lehtoa (tai muitakaan), koska hirvittää ostaa (olettamukseni mukaan) rakennussyklin huipuilla. Ostopaikkoja olen kyllä odotellut :)

0
0
3.5.2018 - 17:42 #19511

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/lehdon-tulos-pelastytti--johto-pitaa…

Jospa siellä sisäpiirissä olisi jo tietoa muhivasta posarista toukokuun lopulle, kuten männä vuonna niin saataisiin kunnon rallit aikaiseksi. Toiveajattelua ehkäpä, mutta jos uskoo johdon ohjeistukseen niin ei tämä ainakaan kallis lappu ole. Tankattua tuli tänään kahteenkin otteeseen kympillä ja alta kun välissä täytyi siirrellä osaketilille lisävaroja.. 

 

0
0
4.5.2018 - 10:14 #19516

Jack Reacher

+673
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
401

OP on (Kauppalehden foorumikirjoitusten mukaan) pitänyt aamukatsauksessaan Lehdon suosituksen ennallaan ja tavoitehinnan 17 eurossa. Aika reiluhko nousuvara heidän mukaansa. Selittänee ainakin osittain miksi OP imuroi eilenkin n. 20% vaihdetuista osakkeista.

Näkyykö nuo OP:n aamukatsaukset jossakin muille kuin OP:n asiakkaille tai saako tilattua sähköpostiin?

0
0
4.5.2018 - 21:02 #19528

taskutpullollaan.com

+2
Liittynyt:
25.3.2018
Viestejä:
4

Eilinen oli mielenkiintoinen päivä. Lehto on salkkuni isoin sijoitus noin 20 % painolla. Eilisen aikana, kun osakkeen suhteellinen osuus salkussa pieneni hieman, niin korjasin tilanteen hankkimalla osakkeita lisää.

Olen luottavainen, että huonomassakin markkinatilanteessa Lehto pystyy syömään vakiintuneiden toimijoiden markkinaosuuksia. Siksi pidän osaketta houkuttelevana tällä hetkellä.

0
0