Olet täällä

Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 30.12.2020 08.20

American Airlines @16,06 USD

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 27.4.2020 09.21

Joku voisi sanoa ironiseksi. Martin Paasi 9.4.2020:

https://blogi.nordnet.fi/vaihtamalla-paranee/

"Pörssiromahduksissa on myös tilaisuuksia. Yksi niistä on kalliin ja huonon palveluntarjoajan vaihtaminen halvempaan ja parempaan.

Moni pitkäjänteinen säästäjä on saattanut jäädä loukkuun kalliille palveluntarjoajalle tai kalliiseen sijoitusrahastoon."

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 27.4.2020 08.42

Tämä on kyllä todella huono läppä. Ensin meuhkataan vuosikaudet näkyvästi kustannustehokkaasta kuukausisäästämisestä niin mediassa kuin omassa markkinoinnissa. Sitten ei muuta kuin kunnon kulut ETF:ille. Saa nähdä vetävätkö takaisin, jos ei, niin saattaa kyllä välittäjä vaihtua aika äkäseen.

Näytä koko viesti
Nordea - 4.3.2019 05.32

Tämä oli nyt kyllä kovin sensaatiohakuinen juttu. Fiva tuskin tähän tarttuu, ei löydy munaa. Mielenkiintoinen veivauspaikka tosin tämäkin.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 3.10.2018 07.12

Hyvä kolumni, mukavaa vastapainoa yleiselle "asuntosijoittamisella rikastut helposti ja nopeasti" -kirjoittelulle.

Viime aikoina on ollut paljon puhetta siitä, miten asuntokauppa ei oikein käy kasvukeskusten ulkopuolella. Yksi paljon vähemmän esillä ollut teema on kuitenkin ollut asuntojen hintojen kehitys pk-seudulla ei-niin-hyvillä sijainneilla sekä lähialueilla. Esimerkkinä vaikkapa Vantaan Kivistö tai Hakunila ja Kirkkonummi. Näissä uudisrakennusten hintapyynnit ovat erityisesti yksiöissä rajuja. Edellä mainittuja kämppiä mainostetaan erityisesti sijoitukseen ja yhtiövelan osuus on merkittävä.

Kuten hyvin tiedetään, sijainti on asuntomarkkinoilla kovin oleellinen tekijä. Perinteisesti asuntomarkkinan noustessa kauempana ytimestä olevat kämpät nousee viimeiseksi ja laskee ensimmäiseksi. En jaksa uskoa, että Eiran arvoasunnoissa tullaan näkemään subprimetyylisiä -50% pakkomyyntejä. Mutta näillä alueilla, joiden sijainti ei ole mikään ässä ja joissa on mukana paljon ensikertalaista asuntosijoitusrahaa, voidaan hyvinkin nähdä erittäin mielenkiintoisia tilanteita.

 

Näytä koko viesti
Lehto Group - 1.8.2018 04.05

Jahas, Lehto päätti sitten vetäistä negarin ennen Q2. Tämä tuli kyllä hieman puskista, vaikka Q1 olikin vähän nihkeä. Liikevaihdon kasvuennuste pysyy ennallaan, mutta liikevoittoennuste 8-9%. Kurssireaktiona tätä kirjoittaessa varsin kohtuuton -12%.

"Liikevaihdon ja liikevoiton kertymisen arvioidaan painottuvan voimakkaasti loppuvuoteen. " Jotenkin niin tuttua tältä tuloskaudelta, ladataan melkoiset paineet loppuvuoteen.

Näytä koko viesti
Innofactor - 24.7.2018 02.47

Hyviä pointteja Rahamiäheltä. Innofactorhan ei ole IT-alan halutuimpia työnantajia, mutta tahtoisin uskoa että johto ei heitä kovimpia Microsoft-osaajia ulos. Niillä on tapana tehdä kovaa tiliä hyvällä katteella, ainakin mitä olen vierestä katsellut. Mietin, josko osa tästä kannattavuusongelmasta tässä Q2 johtuisi siitä, ettei YT-menettelyjä ilmeisesti käytetty (ei ainakaan ole uutisia osunut silmiin). Suomen IT-vihamielinen lehdistö yleensä tarttuu näihin helposti. Tämä taas kertoisi että porukkaa on jouduttu ns. maksamaan pihalle, mikä ei ole ihan halpaa puuhaa. Olisikohan haluttu ottaa kerralla sitten kunnolla osumaa?

Toinen rahareikä mikä on varmasti vaikuttanut kannattavuuteen on nämä pohjoismaiset ERP-säädöt joihin perinteisesti uppoaa fyrkkaa ja jotka eivät heti tuota mitään.

Innofactor on niin pienellä markkina-arvolla ja vaihdolla varustettu lappu, että tämän shorttaaminen lienee kovin hankalaa.

Isossa kuvassa silti rohkaisee, että liikevaihto pysyi about samana Q2/17 verrattuna ja tilauksia ainakin tiedotteiden perusteella tippuu ihan hyvin. Itselleni tilauksissa pistää kuitenkin ikävästi silmään, että varsinaisia yritysasiakkaita on tiedotteissa melko harvoin, ja edustettuna lähinnä pohjoismaiset julkiset sektorit + kolmas sektori. Perinteisesti (stereotypisesti) em. tahot kelpuuttavat vähän enemmän vasemmalla kädellä tehtyjä palveluita verrattuna yksityisiin tahoihin. Hyljitäänkö tätä taloa samalla kun muut, trendikkäät IT-talot vetävät ohi?

 

Näytä koko viesti
Innofactor - 24.7.2018 09.17

https://globenewswire.com/news-release/2018/07/24/1540972/0/en/Innofacto...

Liikevaihto laski yllättävän vähän. Viivan alle jäi toki turskaa ihan huolella. Ensiolta vanhat hyvät läpät, eli seuraavalla kvartaalilla helpottaa. Näinköhän.

"CEO Sami Ensio's review: We estimate that a turn in the business took place during the second quarter, and this should manifest itself as improved profitability in the third quarter"

 

Mielenkiintoisin pointti raportissa on kuitenkin ohjeistuksen säilyttäminen. Täytyy tulla kyllä todella vahvat Q3 ja Q4 jotta tavoitteeseen päästään. Itse pidän tulosvaroitusta tässä vaiheessa lähes varmana.

Innofactor’s future outlook for 2018

Innofactor’s net sales and operating margin (EBITDA) in 2018 is estimated to increase from 2017, during which the net sales were EUR 65.7* million and operating margin was EUR 1.3* million. Innofactor monitors the result development actively.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 21.7.2018 07.38

Lehdon tilauskirja hyvässä jamassa. Q2 voisi olla taas ei-pettymys.

 

Tämä menee nyt taas sarjaan "peanuts", mutta mielenkiintoinen juttu silti. Tutkin Lehdon myytävänä olevia asuntokohteita, ja näyttäisi siltä, että ihan käsistä ei kaikkia kämppiä viedä. Kirkkonummen Tolsassa radan varrella alle puolen vuoden päästä muuttovalmiita asuntoja (yksiöitä) myymättä yli 90%. Tämä siitä huolimatta, että asuntosijoitustrendi käy tulikuumana. Toki voi olla, että suuret massat ja institutionaaliset kiinnostuvat vasta lähempänä tammikuuta. Joku asiaan perehtynyt voisi valottaa enemmän, millaisilla aikatauluilla tällaiset kohteet tyypillisesti liikkuvat.

Silti, kauhuskenaariossa tämän vaikutus liikevaihtoon voisi olla jopa 3me. En usko tosin hetkeäkään, etteikö nämä saataisi eteenpäin vaikka sitten alennuksilla. Ja puhun nyt oikeista alennuksista, enkä mistään Oravan "tukkualennuksista".

Näytä koko viesti
Innofactor - 21.7.2018 07.12

H1 tällä putiikilla tiistaina. Ensio on melko pitkään jo lupaillut, että ongelmat korjaantuvat lähiaikoina, ja tätähän on jatkunut dropista lähtien. Kovasti vakuutteli Q1 jälkeen että Q2 kääntäisi Innofactorin taas oikeaan suuntaan. Itselläni ei kovin suuri luotto johdon puheisiin ole, ja tiistaille epäilenkin mahdollista ohjeistuksen korjausta alaspäin.

Ylipäätään nyt on huono hetki kompastella sisäisissä ongelmissa, kun markkinatilanne on mitä parhain ja Microsoft-tuotteetkin vetävät ihan nätisti. Tämä voi tosin muuttua nopeastikin, ja Innofactorin yksi ehdoton ongelma onkin ihan järjetön riippuvuus mikkisoftasta.

 

Voin tosin hyvin olla väärässä, sillä onhan toimari kevään mittaa troolannut itselleen yli viidennesmiljoonan edestä osakkeita.

Näytä koko viesti