Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa -

Itse pidän nykyaikaista kauhistelua politiikassa vastenmielisenä ilmiönä, jota jokainen puolue poliittisesta kannasta riippumatta tuntuu tekevän. Etenkin kuntavaaleissa mielestäni unohtuu kuntapolitiikan luonne. Oikeasti kyse on vain siitä, miten kaupunkia/kuntaa kehitetään eteenpäin: Tuleeko ruuhkamaksuja, miten ja missä saa rakentaa, miten suuri kuntavero on jne. Eli puhutaan aika pitkälti konkreettisista jokapäiväisistä asioista, ja liika (valtakunnan)politikointi tulisi imo jättää taka-alalle.

 

Ei-Espoolaisena en voi sinua Farseer äänestää, mutta toivotan onnea kampanjaan ja menestystä vaalipäivänä! Suomalaisissa kaupunginvaltuustoissa tuskin on liikaa pokeria pelaavia yksityissijoittajia smiley

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj -

Kiitos erinomaisista postauksista Saga Fursiin liittyen! Markkinatilanne vaikuttaa tosiaan suotuisalta, mutta yksi seikka minua tässä casessa huolestuttaa: Poliittinen riski. Vasemmistohallitus ei liene optimaalisin mahdollinen turkisfirman näkökulmasta, etenkin kun vihreät ovat avoimesti ajamassa em. toimintaa alas. Toisaalta kepu pistänee kapuloita rattaisiin tämän osalta. Tanskassahan koko teollisuusala ajettiin käytännössä alas yhden yön aikana, koronan varjolla toki. Miten näet poliittisen riskin tällä hetkellä?

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 -

American Airlines @16,06 USD

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Joku voisi sanoa ironiseksi. Martin Paasi 9.4.2020:

https://blogi.nordnet.fi/vaihtamalla-paranee/

"Pörssiromahduksissa on myös tilaisuuksia. Yksi niistä on kalliin ja huonon palveluntarjoajan vaihtaminen halvempaan ja parempaan.

Moni pitkäjänteinen säästäjä on saattanut jäädä loukkuun kalliille palveluntarjoajalle tai kalliiseen sijoitusrahastoon."

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Tämä on kyllä todella huono läppä. Ensin meuhkataan vuosikaudet näkyvästi kustannustehokkaasta kuukausisäästämisestä niin mediassa kuin omassa markkinoinnissa. Sitten ei muuta kuin kunnon kulut ETF:ille. Saa nähdä vetävätkö takaisin, jos ei, niin saattaa kyllä välittäjä vaihtua aika äkäseen.

Näytä koko viesti
Nordea -

Tämä oli nyt kyllä kovin sensaatiohakuinen juttu. Fiva tuskin tähän tarttuu, ei löydy munaa. Mielenkiintoinen veivauspaikka tosin tämäkin.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Hyvä kolumni, mukavaa vastapainoa yleiselle "asuntosijoittamisella rikastut helposti ja nopeasti" -kirjoittelulle.

Viime aikoina on ollut paljon puhetta siitä, miten asuntokauppa ei oikein käy kasvukeskusten ulkopuolella. Yksi paljon vähemmän esillä ollut teema on kuitenkin ollut asuntojen hintojen kehitys pk-seudulla ei-niin-hyvillä sijainneilla sekä lähialueilla. Esimerkkinä vaikkapa Vantaan Kivistö tai Hakunila ja Kirkkonummi. Näissä uudisrakennusten hintapyynnit ovat erityisesti yksiöissä rajuja. Edellä mainittuja kämppiä mainostetaan erityisesti sijoitukseen ja yhtiövelan osuus on merkittävä.

Kuten hyvin tiedetään, sijainti on asuntomarkkinoilla kovin oleellinen tekijä. Perinteisesti asuntomarkkinan noustessa kauempana ytimestä olevat kämpät nousee viimeiseksi ja laskee ensimmäiseksi. En jaksa uskoa, että Eiran arvoasunnoissa tullaan näkemään subprimetyylisiä -50% pakkomyyntejä. Mutta näillä alueilla, joiden sijainti ei ole mikään ässä ja joissa on mukana paljon ensikertalaista asuntosijoitusrahaa, voidaan hyvinkin nähdä erittäin mielenkiintoisia tilanteita.

 

Näytä koko viesti
Lehto Group -

Jahas, Lehto päätti sitten vetäistä negarin ennen Q2. Tämä tuli kyllä hieman puskista, vaikka Q1 olikin vähän nihkeä. Liikevaihdon kasvuennuste pysyy ennallaan, mutta liikevoittoennuste 8-9%. Kurssireaktiona tätä kirjoittaessa varsin kohtuuton -12%.

"Liikevaihdon ja liikevoiton kertymisen arvioidaan painottuvan voimakkaasti loppuvuoteen. " Jotenkin niin tuttua tältä tuloskaudelta, ladataan melkoiset paineet loppuvuoteen.

Näytä koko viesti
Innofactor -

Hyviä pointteja Rahamiäheltä. Innofactorhan ei ole IT-alan halutuimpia työnantajia, mutta tahtoisin uskoa että johto ei heitä kovimpia Microsoft-osaajia ulos. Niillä on tapana tehdä kovaa tiliä hyvällä katteella, ainakin mitä olen vierestä katsellut. Mietin, josko osa tästä kannattavuusongelmasta tässä Q2 johtuisi siitä, ettei YT-menettelyjä ilmeisesti käytetty (ei ainakaan ole uutisia osunut silmiin). Suomen IT-vihamielinen lehdistö yleensä tarttuu näihin helposti. Tämä taas kertoisi että porukkaa on jouduttu ns. maksamaan pihalle, mikä ei ole ihan halpaa puuhaa. Olisikohan haluttu ottaa kerralla sitten kunnolla osumaa?

Toinen rahareikä mikä on varmasti vaikuttanut kannattavuuteen on nämä pohjoismaiset ERP-säädöt joihin perinteisesti uppoaa fyrkkaa ja jotka eivät heti tuota mitään.

Innofactor on niin pienellä markkina-arvolla ja vaihdolla varustettu lappu, että tämän shorttaaminen lienee kovin hankalaa.

Isossa kuvassa silti rohkaisee, että liikevaihto pysyi about samana Q2/17 verrattuna ja tilauksia ainakin tiedotteiden perusteella tippuu ihan hyvin. Itselleni tilauksissa pistää kuitenkin ikävästi silmään, että varsinaisia yritysasiakkaita on tiedotteissa melko harvoin, ja edustettuna lähinnä pohjoismaiset julkiset sektorit + kolmas sektori. Perinteisesti (stereotypisesti) em. tahot kelpuuttavat vähän enemmän vasemmalla kädellä tehtyjä palveluita verrattuna yksityisiin tahoihin. Hyljitäänkö tätä taloa samalla kun muut, trendikkäät IT-talot vetävät ohi?

 

Näytä koko viesti
Innofactor -

https://globenewswire.com/news-release/2018/07/24/1540972/0/en/Innofact…

Liikevaihto laski yllättävän vähän. Viivan alle jäi toki turskaa ihan huolella. Ensiolta vanhat hyvät läpät, eli seuraavalla kvartaalilla helpottaa. Näinköhän.

"CEO Sami Ensio's review: We estimate that a turn in the business took place during the second quarter, and this should manifest itself as improved profitability in the third quarter"

 

Mielenkiintoisin pointti raportissa on kuitenkin ohjeistuksen säilyttäminen. Täytyy tulla kyllä todella vahvat Q3 ja Q4 jotta tavoitteeseen päästään. Itse pidän tulosvaroitusta tässä vaiheessa lähes varmana.

Innofactor’s future outlook for 2018

Innofactor’s net sales and operating margin (EBITDA) in 2018 is estimated to increase from 2017, during which the net sales were EUR 65.7* million and operating margin was EUR 1.3* million. Innofactor monitors the result development actively.

Näytä koko viesti