Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.4.2021 08.35

Tuo on varmasti syy toimimattomuuteen. Olen näköjään tankannut n. 20€ kerran ja tämä oli ottanut 70€ varauksen. Tämä sama tapahtuu siis myös esim ABC:n autopesussa, jossa kerran ihmettelin 70€ maksua, joka kuitenkin korjaantui muutamassa tunnissa oikeaksi. Itsellä kortti jokapäiväisessä käytössä niin ei ole sattunut tilannetta, jossa kortin saldo olisi ollut alle 70€.

Hyvä kuitenkin että asiaan tuli selvyys

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 28.4.2021 07.41

kekkiville kirjoitti:

https://crypto.blogi.net/blog/1/cryptocom-visa-kortti/

tässä vähän omia kokemuksia crypto.comin omasta maksukortista. suosittelen jos cryptovaluuttaan sijoittaminen kiinnostaa :)

 

Kannattaa varmaan blogi tekstiin korjata, että kortti kyllä toimii kaikilla tankkaus asemilla muutenkin kuin tiskille maksamalla, mutta automaatti asemilla maksettaessa et vain saa cashbackkiä.

Ainoa paikka missä kortti ei ole itsellä toiminut on Google Pay eli kortin käyttäminen puhelimen kautta maksettaessa.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 15.6.2020 11.12

Minkäslaisena todennäköisyytenä pidetään, että vetyteknologia tekee läpimurron ja näin syrjäyttäisi autoissa akkuteknologian energian varastoimiseen. Tämän tapahtuessa Teslan etumatkaa ainakin rangen suhteen häviää täysin, kun sähköauton toiminta muuttuu vastaamaan nykyisten autojen periaatetta, jolloin tehoa saadaan saman verran otettua moottorista riippumatta paljon tankissa on tavaraa jäljellä.

Tämä myös iskisi Teslan akkuteknologian ylivertaisuuteen, kun luultavasti myös suuremmat akkujärjestelmät muokattaisiin vetyvarastoiksi, koska tällöin energiaa olisi helpompi ja kustannustehokkaampi kuljettaa paikasta toiseen. Olisi esimerkiksi huomattavasti helpompaa latoa aurinkopaneeleita sahara täyteen, muuttaa auringon energia vedyksi ja kuljettaa tankkereilla energia vetynä kysynnän pariin käytettäväksi verrattuna, että sama prosessi toteutettaisiin akkuja hyväksi käyttäen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 27.3.2020 08.26

Remedyn viimeisin peli Control joka oli julkaistu 505Gamesin kanssa koki hieman hitaan alun myynnissä. Tämä johtui suurilta osin Digital Bro's (505Gamesin emoyhtiö) talousvaikeuksista. Yhtiön kassa joutui tiukille kun ruotsalainen Starbreezen Walking Dead peli floppasi pahasti ja tällöin myös Starbreezen toiminta lamaantui niin pahasti, että menetti osuuden Crossfire 2:n Co-Op pelin osuudesta. Tämä aiheutunut kassavaje tarkoitti sitä, että 505Games ei pystynyt ilmeisesti laittamaan tarpeeksi panostuksia markkinointiin. Tämä alun hitaus myynnissä voidaan todeta esimerkiksi katsomalla pelaajien määrän kuvaajan kulmakerrointa (http://gamstat.com/games/Control/). Kulmakerroin lähti nousuun joulukuussa, kun vuoden peli palkintoja alkoi satelemaan eri arvostelijoilta. Samalla myös Controllilla oli 8 ehdokkuutta The Game Awards gaalassa. Kyseinen gaala on verrattavissa elokuvien Oscar-gaalaan ja esimerkiksi vuonna 2019 The Game Awardseilla oli 45.2 miljoonaa katselijaa. Tämän jälkeen kulmakerroin uusien pelaajien määrässä lähti jälleen nousuun. Parantunut tahti jatkui maaliskuun alkuun, jonka jälkeen Control pääsi PS Now palveluun. Tämän jälkeen uusien pelaajien määrä on lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun, joka pääosin on PS-Now palvelun ansiota. Controllin kohdalla paljon pelasti pelin uskomaton laatu ja teknologinen edelläkävijyys. Samalla tuotos oli tullut kolmessa vuodessa ja suhteellisen pienen noin reilun 100 ihmisen tiimistä. Kokonaiskustannukset pelin kehityksessä kolmen vuoden aikana oli ollut noin 30-40 miljoonaa euroa, joten suorituksena pelistudiolta tämä suoritus on aivan uskomaton.

Remedyllä on ollut aikeita siirtyä kohti julkaisijan roolia, mutta Remedyltä puuttuu vielä koko ja osaaminen taistellakseen alan isompia jättejä vastaan markkinoinnissa yksinään. Isoimmat toimijat alalla, kuten Activision Blizzard, Electronic arts ja Take-Two käyttävät julkaisemiensa pelien markkinointiin vähintään pelin kehityksen kulujen verran myös markkinointiin rahaa (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_most_expensive_video_games_to_develop). Paikoitellen käytetään jopa monin kerroin enemmän rahaa markkinointiin, kuin itse peliin. Useimmiten onnistuneiden pelien jatko-osiin markkinointi on noin saman verran kuin kehityskulut ja pelisarjojen ensimmäiset osat vaativat aina suurimman markkinoinnin suhteessa kehityskuluihin.

Näiden faktojen pohjalta mielestäni Epic sopimus on uskomattoman hyvä Remedyn kannalta. Olettaen Epicin markkinoinnin olevan tehokasta, eli markkinointiin sijoitetulla rahalla saadaan jollain yli yhden kertoimella rahaa takaisin myytyjen pelien muodossa. Ajatellen nyt esimerkiksi Remedyn haluavan seuraavan pelin olevan hieman massiivisempi ja pelin tuleva kehityskustannukset olisivat esimerkiksi 80 miljoonaa euroa. Täten mitä enemmän Epic käyttää rahaa markkinointiin, sitä pienemmäksi muuttuu kehityskulujen osuus kokonaiskustannuksista. Täten Remedy saa 50% isommasta potista kuin ottamalla sen 100% pienemmästä potista. Tässä siis oletuksena että peli on hyvä, joka on siis Remedyn vastuulla, ja olettamalla että Epicillä markkinointi on tehokasta. Tässä voidaan siis käyttää esimerkkiä että mielummin otetaan 50% 1000 eurosta kuin 100% 100 eurosta.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 13.3.2020 04.55

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/e2a57228-72f3-413b-b4f5-605ef1783ee9

Aika isolla todennäköisyydella Trumpilla myös Corona kohta... 

Näytä koko viesti
Sähkö - 10.6.2019 04.35

Olisiko täällä tietämystä parhaalle välittäjälle, jonka kautta voisi treidata sähkön futuureita ja mieluiten tämän nordpoolin. Vielä parempi olisi jos kyseisellä välittäjällä olisi myös plus500 tyylinen demo-palvelu käytettävissä.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 12.5.2018 01.24

Tuo taitaa olla jo ainakin useissa jenkkien yliopistoissa arkipäivää. Itse on tullut kahlattua viimeisimmät Aswath Damodaranin videot youtubesta läpi, jotka ovat siis nauhoitettuja luentoja. Kuitenkin Stern taitaa olla yksiä maailman parhaimpia yliopistoja ja käsitykseni mukaan Aswath on yksi parhaimpia valuaation opettajia. (https://www.youtube.com/channel/UCLvnJL8htRR1T9cbSccaoVw/playlists linkki Aswathin videoihin)

Myös Netflixistä löytyvässä dokumentissa Lo and Behold noin 20 minuutin kohdalla puhuu Sebastian Thrun joka opettaa robotiikkaa Stanfordissa ja pitää verkkoluentoja. Sebastian puhuu kuinka pitänny saman kurssin verkossa ja Stanfordissa. Verkko koulutukseen osallistui 160 000 opiskelijaa ja  Stanfordin kurssilla 200. Korkeimman arvosanan saanut Stanfordin opiskelija oli sijalla 413.

Kyseinen Lo and Behold on kyllä mielenkiintoinen dokumentti ja sisältää useita mielenkiintoisia aiheita, joita ei sen syvällisemmin käydä läpi, mutta antaa ajateltavaa.

Näytä koko viesti
Lehto Group - 27.4.2018 01.14

Jos sopua rakennuspuolella ei löydy laittaa työnantajan puoli työsulun päälle, jolloin myös koskee Lehtoa.

https://yle.fi/uutiset/3-10177247

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 28.11.2017 09.16

Pettiksen kirjoitus kiinan BKT:sta oli kyllä erittäin mielenkiintoinen (http://carnegieendowment.org/chinafinancialmarkets/72997). Kyseisessä kirjoituksessa on esimerkki, missä on kaksi siltaa joihin investoidaan. Toinen luo arvoa ja toinen ei. Alussa kun investointi on tehty molemmat nostavat BKT:tä, ja BKT korjaantuu vasta kun huonompi investointi joudutaan alaskirjaamaan.

Olen tutkinut Kiinan kansalaisille paljon myytyjä WMP(Wealth Management Products) ja AMP (Asset Management Products) sijoitustuotteita ja mitä ne pitää sisällään ja minkälaisen riskin luovat. Ja mielestäni tilanne näiden "sijoitustuotteiden" kanssa on erittäin huolestuttava. Business Insiderin artikkelissa ilmoitetaan että kyseiset tuotteet yhdistettynä ovat yhteensä 51% Kiinan BKT:sta. (Ainankin jos on Autonomous Researchia uskominen http://nordic.businessinsider.com/chinas-shadow-banking-system-is-a-tick...).

Myydäänköhän tällä hetkellä Kiinassa noita huonoja sijoituksia nyt WMP tuotteina eteenpäin tavallisille kansalaisille? Tällä tavallahan käsittääkseni pystyttäisiin kiertämään tuo BKT:n luvun korjaantuminen, kun alaskirjausta ei tapahdu vaan investointia pyöritetään järjestelmässä eteenpäin. 

Näytä koko viesti
Kiina - 23.11.2017 06.25

Mitäs näkemyksiä foorumilaisilla on Kiinan WMP ja AMP markkinoista. Tuntuvat itselle olevan hieman hämäriä ja muistuttavan paljon edellisen kriisin CDO:ta. Itse pidän tilannetta todella huolestuttavana, mutta en tiedä onko itsellä nyt jonkinlaiset silmälaput ja näen asian liian kapeasti. Joten näkemyksiä muilta kaivataan.
Tässä linkkiä Business Insiderin juttuun, josta lähdin aihetta tutkimaan. http://nordic.businessinsider.com/chinas-shadow-banking-system-is-a-tick...

Näytä koko viesti