Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 14.9.2020 09.24

Sijoitustieto kirjoitti:

 

Luitko mediasta Joe Bidenin olevan selkeä suosikki? Lue paljon aikaa (ja rahaa) aiheen tutkimiseen käyttäneen @AkiPyysing'in tilannekatsaus lähestyvistä USA:n presidentinvaaleista. #USAvaalithttps://t.co/3T5X9zIOdL

— Sijoitustieto (@Sijoitustieto) September 13, 2020

Mietitkö Aki tuota otsikon teesiäsi ihan loppuun asti?

Jos on varmaa tai todennäköistä, että Bidenin vaikuttaa pörssikursseihin, ja Bidenin valinta on todennäköistä (tai todennäköisempää kuin Trumpin; vedonlyöntimarkkina 50 % ja arviot 75 %), eikö Bidenin valinnan pitäisi sitten suurimmaksi osaksi jo olla huomioitu kursseissa edes indeksitasolla, mikäli markkinoiden voidaan olettaa olevan edes heikosti tai vähän tehokkaita tai rationaalisia? Eikö näillä spekseillä pitäisi ennemminkin mennä niin päin, että pörssikurssit keskimäärin nousevat mikäli Trump valitaan (vs. laskevat jos Biden valitaan). Elleivät pörssit (vedonlyöntimarkkinaa isompi markkina) laske vedonlyöntimarkkinaa tai arvioita huomattavasti pienempää todennäköisyyttä Bidenin voitolle?

Näytä koko viesti
Osakkeiden takaisinosto - susi lampaan vaatteissa - 26.5.2020 11.13

Sinisellä kuvattu MSCI World (USA poislukien)-indeksi ei ole valtavasti reilussa kymmenessä vuodessa noussut, kun taas S&P500 pojottaa vakuuttavasti kaakkoon.

Oli vissiin koillinen ja kaakko menneet sekaisin, tai sitten on vilkuiltu väärää graafia.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 15.5.2020 03.33

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Turmiolan Tommi kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Laskin tuossa varsinaisen alkoholin kulutuksen, 4kk vajaat 200 alkoholiannosta. Helppo laskea kun juo pääosin nyt himassa ja juon lähinnä laivalta ostettuja mietoja lootina. Ei nyt oikesti kovin paljoa jyvitettynä viikoille, suurin ongelma on toistaiseksi noihin sisältyvät kalorit.

 

Omaan korvaan lähes kaksi annosta joka päivä kuullostaa melko paljolta.

 

Jos joskus siirtyisin juomaan vain kaksi annosta päivässä tahtia, kuihtuisin olemattomiin. T. Turmiolan Aki.

Huh. Tämä on jo melko paljon riippumatta siitä ottaako mukia joka päivä vai vain viikonloppuisin.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 6.4.2020 03.34

Aki Pyysing kirjoitti:

Tuttu ilmiö aiemmista sykleistä on, että kun osakkeiden hinnat laskevat, niiden vakuusarvoprosenttejakin lasketaan.

Nordnetkin pitää perinteitä yllä:

https://www.nordnet.se/download/18.1e5b8fd170fd6017f718d6d/1585918306657/osakkeet1.pdf

Eiköhän näitä sitten taas nosteta, kunhan pörssikurssit ovat uusissa huipuissaancool.

Olen jonkin aikaa pyöritellyt päässäni ajatusta, että pohjat on nähty ja on laittaa kaikki irti saatava velkaraha osakkeisiin, kun osakkeiden vakuusarvot on noin puolitettu edellisistä huipuistaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 09.34

Laskupäivä kirjoitti:

video You Tubeen (se oikeasti kirjoitetaan kahtena eri sanana, luulin että vouhotusta mutta totta se on). 

100 % off-topic, mutta pakko kysyä, että mihinkähän tämä perustuu, ja miksi Googlen omissa materiaaleissa se kirjoitetaan aina yhteen "YouTube"?

Näytä koko viesti
Öljysota - 4.4.2020 01.25

Onkija kirjoitti:
ersotil kirjoitti:

Toiseksi, mitä sen jälkeen kun jenkit on saatu pois pelistä. Oletetaan, että Venäjä ja Saudit sopisivat tuotantomäärät niin, että öljyn hinta asettuisi jälleen huomattavasti korkeammalle tasolle. Tästä seuraisi taas se, että jenkit voisivat jälleen käynnistää liusketoiminnan.

 

Öljyn tuotantokapasiteetin lisäys on erittäin kallista. Lisäksi ylikapasiteetin pitäminen on kallista ja näin ollen ei ole mitään järkeä olla ylimääräistä kapasiteettia jota ei käytettäisi. Tämä tarkoittaa sitä, että öljytuotanto markkinoille tuleminen ei ole halpaa eikä tapahdu sormia napsauttamalla.

Kysehän ei ole kapasiteetin lisäyksestä, vaan siitä, että vanhalle kapasiteetilla pitäisi löytää uusi pyörittäjä, mikä  on noin kertaluokkaa pienempi haaste. Toki vaatii myös sekin pääomia sekä uskoa öljyn hinnan riittävään tasoon (lähi)tulevaisuudessa. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 04.32

Hospitaali kirjoitti:

Kun luette ns asiantuntijoiden kommentteja, niin ottakaa huomioon, että lääketieteen asiantuntijoilta voi puuttua matemaattinen ymmärrys asiasta. Siihen ei riitä se, että osaa papukaijan lailla toistaa tosiasioita. Veikkaan, että kukaan lukijoista ei tiedä Suomen rokotusohjelman mustasta pisteestä eli vihurirokon katastrofiin päättyneestä rokotusohjelmasta 80-luvulla. Sen suunnittelivat sen aikaiset rokotusalan asiantuntijat eli lääkärit. Ohjeman idea oli yksinkertaisen nerokas: vain nuoret naiset ovat riskiryhmässä, jotenka lääkärit järkelivät, että vain nuoria tyttöjä kannataa rokottaa. Nyt palstan amatöörit osaavat heti kertoa, mikä meni pahasti vikaan. Jos vastaus ei ole ilmiselvä, niin ei kannata kuvitella edes tietävänsä asiasta mitään. Ei ole häpeä, koska ei sitä tajunneet sen hetkiset asiantuntijatkaan.

Taisi kyllä olla tarkemmin ottaen niin, että raskaana olevat naiset olivat riskiryhmää, koska odottavan äidin alkuraskauden aikana sairastama vihurirokko voi aiheuttaa sikiölle/lapselle pysyvän vammautumisen. Vihurirokko itsessään oli aika vaaraton (vrt. vesirokko). Ennen rokotuksia 80-90 % väestöstä sairasti rokon lapsuudessa. 

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 25.3.2020 09.22

FinnishDGI kirjoitti:

Mitenkähän Nordnetin Norjan Indeksirahaston (os. Superrahasto) saamien osinkojen verotus menee? Saako Norjan rahasto osingot verottomina (suoraan tai hyvitysmenettelyn kautta)? 

Suomen ja Ruotsin rahastothan eivät osingoistaan maksa veroja, mutta Tanskan rahasto maksaa veroja osingoista, koska rahaston kotipaikka on Ruotsi. Norjan rahaston nykytilanteesta en ole löytänyt tietoa tai saanut vastausta Nordnetilta, kun sitä kysyin.  Norjalaisten osinkojen lähdeverotuskinhan muuttui ja Norja alkoi 1.1.2019 alkaen periä verosopimusta korkeampaa lähdeveroa. 

Asiaan liittyen: https://blogi.nordnet.fi/superrahastojen-saamien-osinkojen-verotus/ 

Tähän vastauksena Nordnet on päivittänyt edellisen linkin sivua näin:

"Nordnet Indeksfond Norge -rahasto ei maksa veroja norjalaisista osingoista. OBX-indeksiin kuuluu kuitenkin jotain yhtiöitä, jotka on listattu Norjaan, mutta joiden kotipaikka on muussa maassa. Joidenkin näiden yhtiöiden osingoista rahasto maksaa lähdeveron. Rahasto hakee perityn lähdeveron takaisin."

Eli käytännössä samanlainen verotuksellinen tilanne kuin Ruotsin ja Suomen superrahastoissa.

 

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma - 25.3.2020 09.19

FinnishDGI kirjoitti:

Jaa-a, hurjemmaksi vain menee. Reivasin omia mutuja hyvien ja huonojen skenaarioiden todennäköisyyksistä ja ääripäistä.

Vähän pitää istua käsien päällä, ettei lähde lappuja laitaan ja pyörähdä positioiden suunnat 180 astetta. Kohtuullinen todennäköisyys olisi toki siihen, että siinä olisi aika paljon järkeäkin. Aika näyttää. 

Sen sijaan tauotan liian aikaisin käynnistettyjä osto-ohjelmia ja annan ostotasojen valua läpi. Isompia mällejä sitten kerralla, ellei nyt sitten tule sitä rekyyliä, johon aikaisilla ostoilla varauduin. 

Alkuperäinen suunnitelma olisi ollut parempi. Meni parista lapusta tähän mennessä parhaat 60%+ nousut käytännössä ohi, kun en ehtinyt työntää 'korjatulla' ohjelmalla rahaa kiinni. 

Ihmisyksilö on tosi rationaalinen otus, kun nousupäivät harmittaa enemmän kuin laskupäivät, vaikka osakepaino on noin 50% huitteilla.

Näytä koko viesti
Margin called - varoittava esimerkki - 19.3.2020 02.25

von Fyrckendahl kirjoitti:

Osakkeille ei edelleenkään ole paljon vaihtoehtoja nollakorkomaailmassa.

Tämä onkin edellisiin osakemarkkinaromahduksiin nyt vähän eri tavalla. Vaikka meni perinteiseen tapaan korot ylös-> osakkeet alas -> korot alas (-> osakkeet ylös?) mallilla,  oli korot hyvin alhaiset jo "huipussaan" ja nyt sitten laajasti nollassa/negatiiviset.

Näytä koko viesti