Olet täällä

FinnishDGI

FinnishDGI

  • Liittynyt 6.4.2017
  • 220 viestiä
  • 2 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Eduskuntavaalit 2019 - 7.3.2019 11.44

Jmakela kirjoitti:

Nyt kun katsoo gallup tuloksia niin SPD-VIHR-VAS eivät tule saamaan kuin reilun 40% kannatuksen joten mukaan pitää ottaa joko KESK tai KOK koska PS ei ole mahdollisuus. 

+ RKP ja KD => Niukka enemmistö ilman keskustaa, kokoomusta tai perussuomalaisia.

Sirkka buumi! - 9.2.2019 20.46

Hynägrande kirjoitti:

Pallon kantokyky ylittyy (on ehkä jo ylittynyt) ja täytyy etsiä omituisiakin ratkaisuja kun ihmiskunta ei osaa lopettaa sikiämistä.

Koska tässä lauseessa esitetään kolme absoluuttista totuutta, suosittelen tutustumaan mm. Hans Roslingin töihin.

Citycon - 8.2.2019 15.42

Kiinteistöpro kirjoitti:

Totta kai tämän kääntöpuolena on sitten alhaisempi tuotto, koska pääkaupunkiseudulla, priimasijainnilla olevan kauppakeskuksen tuottovaade on jotain ihan muuta kuin syrjemmällä olevan. Cityconin kohteiden keskimääräinen nettotuotto on turhan alhainen minun mielestäni, mutta toisaalta iso NAV-alennus kompensoi tätä.

Niin, Cityconin liiketilojen EPRA tuotto-% on kyllä kohtuullisen vaatimaton (sekä initial että topped-up olivat 5.2 %) verrattuna esim. Kojamon asuntojen EPRA tuotto-%:iin (5.0 % molemmat). 

EDIT: Tokikin, on hyvä muistaa, että iso osa Cityconin kauppakeskuksista on Norjassa ja Ruotsissa, Kojamolla asuntoja vain Suomessa.

Citycon - 8.2.2019 14.25

Minäkin otin pienen lisäsiivun @ 1.716 ( +7.6% positiolisäys). 

Hieman hillitsee pelko siitä, että NAV-alennuksen purkautuminen jatkuu pääasiassa NAV:n laskun kautta ja toisaalta toive siitä, että lähitulevaisuudessa saisi 1.6x:llä.

Stockmann - 6.2.2019 22.55

Olliko kirjoitti:

Mitähän täällä tapahtuu? +20% ilman uutisia.

Joku luki eilen illalla Daytraderin kolumnin Sijoitustiedosta, ja teki johtopäätöksiä Stockmannin tulevaisuudesta? cheeky

 

Nordea - 6.2.2019 12.55

Odotin suurempaa reaktiota, mutta vissiin oli jo leivottu odotuksiin / hintaan. Semmoiseen kiinnitin huomiota, että vuoden 2018 raportoitu perus-EPS oli 0.76 € (+0.01 € y/y), mutta ilman vertailtavuuteen vaikuttavia kertaeriä EPS oli vain 0.67 € (-0.08€ y/y).

Inderesin Vilen pohdiskeli, että mieto osingon korostus kuvastaisi johdon epävarmuutta kustannussäästöjen toteutemiseen lähitulevaisuudessa. Minä veikkaan, että silmissä siintää myös regulaation kiristyminen edelleen sekä Basel IV ja riskipainojen nousut.  Handelsbankenhan juuri laski osinkoaan riskipainojen noston vuoksi.

EDIT: Handelsbanken ei siis laske osinkoaan, vaan pitää sen samana, mutta ei jaa lisäosinkoa kuten viimevuonna.

 

Nordea - 29.1.2019 13.57

Aki Pyysing kirjoitti:

Pikkutreidit pitävät mielen virkeänä.

Korreloiko mielen virkeys suoraan vai käänteisesti transaktioissa siirtyvien lappujen lukumäärään?

(Viisi pinnaa ja rapiat pari prosenttia -> annualisoidut prosentit varsin kohdallaan kuitenkin :).

Ovaro (os. Orava) - 24.1.2019 20.17

Puhelimella postatessa tulee näköjään aina vähintään tuplana viestit. Pahoittelut, yritän korjata.

- Jos tuntuu et vika on saitissa niin pistätkö yllapito at sijoitustieto.fi tietoa ongelmasta (laite ja selain jne...)
ps. isompi saittipäivitys luvassa ennen lumien sulamista -yp

 

Ovaro (os. Orava) - 24.1.2019 20.14

von Fyrckendahl kirjoitti:

Jos kämpän myyntiaika on vuosi ja se pidetään tyhjänä, se maksaa vuoden menetettynä vuokrana karkeasti 10 % asunnon arvosta. Tyhjästä kämpästä pitää saada yli 10 % parempi hinta, että homma kannattaa. Tuskinpa on saatu. Jos tämä on totta, tulos nousee sillä, kun joko lyhennetään tyhjänäpitoaikaa, lopetetaan tyhjänä myynti tai molemmat.

Toki noinkin asiaa on hyvä katsoa. Mutta jos kämppä on myynnissä vuoden menemättä kaupaksi, niin hintapyyntö on asetettu alunperin ihan päin persettä. Toisekseen viimeistään ensimmäisen kuukauden jälkeen olisi pitänyt tehdä muutoksia strategiaan ja joko oikeasti myydä asunto tai laittaa takaisin vuokralle. Tosin tuossa tilanteessa siitä todennäköisesti pyydettäisiin myös liikaa vuokraa, eikä saataisi vuokrattua.

Ovaro (os. Orava) - 24.1.2019 15.40

Lokki kirjoitti:
FinnishDGI kirjoitti:

Tässä toki suurin ongelma on se, että omaan käyttöön asuntoa ostavat karsastavat vuokratun asunnon ostamista. Eivät ainakaan maksa niin paljoa kuin tyhjästä. Toisaalta nuo myytävät kämpät ovat jo lähtökohtaisesti sellaisia, että ne tasearvon mukaiseen hintaan tuskin kiinnostavat sijoittajia.

 

Miksi omaan käyttöön ottava karsastaisi vuokratun ostamista? En haasta tällä mitään, mutta onko tästä tutkittua tietoa vai mutua?

En itse asiassa osaa osaa sanoa onko tutkittua tietoa, minulle on mutu toiminut tähän asti riittävän hyvin. Vuokrasopimuksen voi toki aina irtisanoa ja asunnon saa käyttöönsä 3/6 kuukauden kulutua. Käytännössä kuitenkin karsii ne ostajaehdokkaat, jotka haluavat tai tarvitsevat asunnon nopeammin.

Suurempi vaikutus kuitenkin on sillä, että vuokratun kämpän kohdalla uusi omistaja ottaa riskin siitä, että vuokralainen ei olekaan sieltä paremmasta päästä, vaan jättää vuokrat maksamatta, tuhoaa asunnon ja/tai muuttaa pois vain virka-avun kautta. Vaatii myös ostajalta lisätietoa vuokrasopimusten ja -suhteen karikoista, jotta pystyy arvioimaaan kuinka suuret riskit tähän todellisuudessa tapauskohtaisesti liittyy ja miten niiden pitäisi vaikuttaa kauppahintaan. Tämä riski ja se, että asiaan pitäisi paneutua enemmän karsii lisää ostajaehdokkaita. Toisaalta joku kukkahattuisempi voi myös ajatella, että voi voi kun ei kehtaisi viedä vuokralaiselta kotia.

Ei se ainakaan kauppahintaa nostava tekijä ole niille, jotka ostavat asuntoa omaan käyttöön. Ja lähtökohtaisesti unelmiensa asuntoa omaan käyttöön ostava maksaa asunnosta tyypillisesti enemmän kuin yhtään asiaansa tunteva sijoittaja haluaa maksaa (toki poikkeuksia voi tulla mm. asunnoissa, jotka ovat sellaisilla paikoilla, joissa juuri kukaan ei halua tällä hetkellä asua, mutta on nähtävissä että itse asiassa monikin haluaa lähitulevaisuudessa asua juuri siellä -> arvonnousu ja/tai vuokratuottopotentiaalin kasvu)