Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.1.2023 09.51

Casteliero kirjoitti:

Edelleenkin KAIKKI maailman arvo tullaan tokenisoimaan lohkoketjupohjaisiin järjestelmiin ehkä 2030-2040 välillä viimeistään.

Niin, mutta näillä nykyisillä tokeneilla, kolikoilla, bitcoinilla yms. ei välttämättä ole enää suurtakaan yhteyttä niihin järjestelmiin, johon ne loppujen lopuksi siirretään (paitsi, että ovat kaikki 'lohkoketjupohjaisia')? Eli tämä skenaario voi tapahtua ja Bitcoinin arvo voi silti olla yhtä aikaa pyöreästi nolla euroa?

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 2.12.2022 11.42

Näillä näppäimillä voi olla poikkeuksellisen hyvä aika (jos tulee vastaan ja on tarvetta) ostaa hyväkuntoinen omakotitalo, jossa on suora sähkölämmitys, mutta vesikiertoinen lattialämmitys.

Näytä koko viesti
Osingot yhdysvalloista sijoitusyhtiölle (Barrick gold) - 13.11.2022 11.18

En ymmärrä varsinaista kysymystä, mutta tuossa tilanteessa osingot tulee Kanadasta, ja lähdeverot ym. menee Kanadan ja Suomen välisten sopimusten mukaan, ei Yhdysvaltojen.

Näytä koko viesti
Listaamattomat yritykset - 13.11.2022 11.15

Villaneule kirjoitti:

 

A kirjoitti:

7.11.2022 tullut Arvo Sijoitusosuuskunnalta uutisia: https://www.arvosijoitus.fi/arvo/ajankohtaista/arvo-tavoittelee-osuuksie...

Pyrkivät siis listautumaan First Northiin 2023 ekan vuosipuoliskon aikana. Osuuksien siirtyminen arvo-osuustileille tapahtuu vuodenvaihteen jälkeen.

 

Maksaakohan First North-listattu osuuskunta tuoton edelleen osuuskunnan ylijäämänä eikä osinkona?

Verotuksen kannalta voisi olla houkutteleva jos vielä osuuskunnan sijoitukset olisivat täysipäisiä.

Se olisi edelleen ylijäämää, mutta sen verotus on sama kuin listatun osakeyhtiön osingolla.

Itselle tämä on ehkä ennemmin huono uutinen, kun Arvoa ja KPY lähinnä hodlailen. Toki saa -teoriassa- pörssilistattuna paremman hinnan myydessä, mutta ylijäämän verotus on merkittävästi raskaampaa (min 25.5 % vs. 7,5 %). Toki teoriassa voisi listattuna myös saada kyykyissä halvemmalla ostettua, mutta ylijäämän kovemman verotuksen vuoksi arvokin on minulle pienempi.

Näytä koko viesti
Fortum - 3.11.2022 11.31

Vähemmistö-osakkaiden kannalta olisi voinut olla järkevämpää järjestää esimerkiksi maksullinen anti kaikille. Tuon Solidiumin siltarahoituksen kokonaiskorkohan on osakeanti huomioiden hieman vajaat 20 %, olettaen, että koko 2,35 miljardia nostetaan. Jos ei nosteta nykyisen 350 miljoonan lisäksi mitään, korko-% on käytännössä päälle 35 %. Olisi varmaan antajia noilla ehdoilla ollut Solidiumin lisäksi muitakin.

Näytä koko viesti
Fortum - 3.11.2022 06.44

Tätä ei ole näköjään nostettu tänne.

Mutta jos omistat Fortumin osakkeita, kannattaneepi käydä äänestämässä ylimääräisen yhtiökokouksen esitystä vastaan. Vähemmistöosakkaita ollaan kairaamassa ihan vain pikkuisen hanuriin.

https://www.fortum.fi/tietoa-meista/varsinainen-yhtiokokous

 

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 26.9.2022 08.40

En tiedä onko kyseessä Dharma, mutta ilmeisesti puhuu (oikein) diskonttokorosta, kun puhuu tulevaisuudessa saatavan summan nykyarvosta. Laskelmat on kyllä muuten oikein, mutta aikaikkuna on laskelmissa oikeasti 100 eikä 10 vuotta.

100 / (1+0,005)^100 = 60,73

100 / (1+0,03)^100 = 5,20

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi - 18.8.2022 10.06

En ole kyllä perehtynyt sopimukseen / en tiedä onko sitä missään julkisesti perehdyttävänä, mutta ei kai oikeuskaan voi pakottaa ketään ostamaan mitään, vaikka sopimus olisikin sitova? Ennemmin veikkaisin määrättävän muhkeat korvaukset sopimusrikkomuksesta. Saatan hyvin muistaa väärin, mutta muistelen, että jossakin joku olisi maininnut, että ostotarjouksessakin olisi sovittu sopimussakosta, jos Musk vetäytyy kaupasta.

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 20.7.2022 11.56

Tinggeli kirjoitti:

 

Väitän, ettei yksikään salkunhoitaja maailmassa ennakoinut Venäjän hyökkäystä Ukrainaan, koska kukaan ei nähnyt siinä mitään järkeä. Ja kun Venäjä hyökkäsi, oli jo liian myöhäistä tehdä muutoksia rahaston sisältöön, koska kurssit sukelsivat parissa päivässä. Lisäksi tulee ottaa huomioon useiden rahastojen säännöt, jotka eivät  salli sisällön radikaalia muutosta.

Itse asiassa PYNin Peta tämän näki, mutta laajuus/vakavuus/kesto/vaikutukset menivät  alakanttiin (ja alkukin parilla viikolla pieleen).

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.3.2022 03.29

Aki Pyysing kirjoitti:

 

FinnishDGI kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

"Peität silmiäni,
Mut en ole eläissäni
Nähnyt mitään yhtä ihanaa!
Ei haittaa vaikka loisteesi mun sokeaksi saa
On pimeässä helppo taivaltaa."

 

Nyt pitää keskittyä sen verran olennaiseen, että se on muuten "POLTAT silmiäni". 😉

 

Jos rauhankyyhkyt peittävät auringon, eivät kai ne nyt sentään silmiä polta🤔?

Tuolta esim. löytyy vähän ärhäkkäämmin modattuja sanoituksia: https://www.pokeritieto.com/aihe/anna-eriksson-kun-katkoit-minut/

Ei siinä ehdi kuule lukemaansa ymmärtämään, kun on kiire pätemään. 🤷

Näytä koko viesti