Olet täällä

FinnishDGI

FinnishDGI

  • Liittynyt 6.4.2017
  • 57 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 11.12.2017 20.04

Daytrader kirjoitti:

Mikään Martingale ei siinä auta, jos vedät alikertoimilla vetoa. En tiedä, mikä velvollisuus mulla on alkaa todistamaan sitä? Negatiivinen odotusarvo ei kääntämällä ja vääntämällä muutu miksikään. Katso googlesta vaikka. 

Ainoa strategia tässä ketjussa, joka näyttäisi toimivan kuin unelma, on Pyysingin.

Eikä. Alakertoimilla vetoa lyömällä varmaa ja skaalautuvaa voittoa. :D  Olisi nyt edes ollut kyse abritraasivedonlyönnistä. Nyt tosin samalla selvisi se, mihin ne luottotiedot ja rahankeruu potentiaali ovat menneet...

Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 11.12.2017 15.10

Sssuper kirjoitti:

Edit: kyllä se 2000e aloituskassa saadaan kasaan vähintään 5 vuorokauden sisällä,

Lol, en kyllä kehuisi sillä, että 2000 euron aloituskassan saa 5 vuorokauden sisään kasaan :D  Pari-kolme nollaa lisää ja pari päivää pois, niin sitten on jo jotain sanomista.

 

Sssuper kirjoitti:

suurempi kassa tarkoittaa suurempia voittoja/enemmän työntekijöitä (jotka maksavat %osuutta saadaakseen steikkauksen ja valmennuksen)

Eli kyse on siis puhtaasti pyramidipelistä?

 

Todella hyvä idea mutta mistä etsimään sijoittajia? - 10.12.2017 23.12

Avaatko nyt kuitenkin hieman vielä, että mihin tämä liittyy? Ei tule kyllä hirvittävästi mieleen sellaisia asioita, joissa tuotto kasvaa prosentuaalisesti pääoman kasvaessa. Yleensä menee päin vastoin.

Paljonko tuottoa tulee, jos pistän kiinni 200 000 €?

 

Kolumni: Kiinteän kuluttoman koron himo - 5.12.2017 20.00

Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Kun tallakin saitilla aika paljon mainostellaan erilaisia sijoitusvirityksia, olisikin hyva tietaa, jos Sijoitustiedolla on jokin politiikka mainostajien valikointiin. Vai onko ainoa kriteeri laskun maksaminen ajallaan?

Minä olen pohtinut samaa.

Sijoittaminen listaamattomiin kasvuyrityksiin - 5.12.2017 19.40

Minun ensimmäinen ajatus oli, että tämähän sopii hyvin yhteen viime sunnuntain kolumnin kanssa.

Tuo vaihtovelvollisuus vaihtovelkakirjassa kuulostaa erityisen houkuttelevalta sijoittajalle; yhdistää kätevästi sekä lainan että pääomasijoituksen huonot puolet yhteen pakettiin.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 2.12.2017 22.22

Dharma kirjoitti:

Olin muuten Vihreiden eduskuntavaaliehdokkaana Helsingissä 1999 ja eräässä paneelissa tuli puhetta pakolaisista. Sanoin tuolloin, että kaikki pitäisi ottaa ja auttaa, koska mitään kansallisuutta ei oikeasti ole olemassa, vain inhimillisyys. Tällainen ajattelu(ni) pisti välittömästi miettimään, että mitäs vittua tässä nyt oikeastaan ollaan tekemässä? Olin siis 21-v. Lopetin 2002 sitten vihreissä, kun Markus Draken anarkistiporukat ottivat vallan (joka niillä edelleen on). Teiniajatteluni kuoli siis hyvin myöhään, mutta kuoli kuitenkin. Nämä vihreät ovat kolmetoistavuotiaan tasolla edelleen.

Tuona aikana, ja ennen, Itä-Saksan yhteydet Vihreisiin olivat vielä hyvin voimissaan. Siis henkilöt. Ovat kuolleet viinaan yms. tässä ajan kuluessa. Nykynuoriso jatkaa samaa työtä, mutta eivät edes ymmärrä, kenelle työskentelevät. Edeltäjänsä ymmärsivät ja olivat ylpeitä. Olen ollut veisaamassa kommunistisia lauluja näiden kanssa 15-20-vuotiaana. 

Mielenkiintoisia tuumia millaisia kansalaisia Suomen koulujärjestelmä tuottaa. Kapitalismin kauhu ja ehdoton usko valtiovaltaan istutetaan pieniin päihin puhumalla kapitalistisista ryöväribaroneista viimeistään yläasteella. En ole vielä paikallistanut missä vaiheessa elämäntaipaletta tämä "kansallisuus ja rajat ovat vaarallinen illuusio" - iskostetaan päihin, mutta se on uskomattoman yleinen ajatusmalli nykyään. Tosin se on luontevaa, koska kansallissosialisteista (natsit) eroten marxilaiset sosialistit (Neuvostoliitto ja Suomen poliittinen enemmistö) eivät halua vahvoja rajoja, koska "valtiota" ei aatteen mukaan tule olla. Natsien ja Hitlerin tekemät kauheudet kyllä opetetaan (hyvin syin ja perustellusti), mutta monin verroin pahemman tyypin, Stalinin, puuhaillut jäävät yleensä huomattavasti romanttisemmalle käsittelylle. Näin itsenäisyyspäivän alla tekee pahaa ajatella, mikä "kiitos" tämä on sodissa kuolleille suomalaisille.

EDIT: Valtio- termiä tarkempi on ehkä "kansallisvaltio".  Riippuu vähän siitäkin, miten haluaa valtion määritellä instituutiona. Käytännössä sosialistista / kommunistisessa järjestelmässä tulee kuitenkin olla jonkin sorttinen totalitaristinen instituutio, joka takaa järjestelmän 'toimivuuden'.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 2.12.2017 21.39

Dharma kirjoitti:
Ricardo kirjoitti:

Mikä tuo PVL on? 

Pohjoismainen vastarintaliike. Vasemmiston vastapari Suomen poliitisella kartalla. Sitä ei tosin ole rekisteröity, joten sen lakkauttaminen on sama kuin ajatuksista sakottaminen.

Tässä oikeisto-vasemmisto -ajettelu on yleisesti kieroutunut. Jos nyt tarkkoja ollaan, niin PVLkin ajaa sosialismia. Tarkkaanottaen kansallissosialismia - toisin sanoen ovat kirjaimellisesti niitä uusnatseja (Nykyään on jo vaikea uskoa, että näitä on ihan oikeasti olemassa, kun mediassa kaikki Stalinista oikealle ovat äärioikeistoa).

MUTTA: tuo lakkauttamistuomio on kyllä aivan uskomatonta paskaa. Sananvapaus kuuluu kaikille - jos sitä ei ole 'ääriliikkeillä', niin ei sitä ole kellään. (Suomessa ei sananvapaus todellisuudessa toteudu). Toisekseen "väärien ajatusten" tai ihan aidosti kun paskojen ajatusten kriminalisoinilla on toivottuun verrattuna päinvastainen vaikutus eli ne tuppaavat vahvistumaan ja kasvamaan. Paras tapa tappaa paskat ajatukset on antaa niiden kannattajien puhua avoimesti ajatuksistaan. 

 

 

Köyhän miehen riskisijotukset - 28.11.2017 15.36

Minuakaan tarkemmat treidausmetodit eivät niin kiinnosta, vaan:

Kuvastavatko nuo tässä luettelemasi euromäärät todelisia salkun kokoja ja muutoksia?

-> Jos eivät kuvasta, niin miksi aloitit kanssan laskennan käyttäen lukua 84,42 €?

-> Jos kuvastaa, millä välittäjällä onnistut vääntämään jenkki- ja euromarkkinaa päivätasolla katkeamatta viikossa jo pelkkiin välityspalkkioihin?

Technopolis - 25.11.2017 22.18

Dharma kirjoitti:

https://youtu.be/7YyBtMxZgQs

Mustiin pukeutunut Markushan se siinä selittää näkemyksiään yritysverotuksesta. :D

Technopolis - 25.11.2017 15.53

On kyllä tragikoomista katsoa miten ihminen vaahtoaa päämärkänä asiasta, josta ei näytä tajuavan mitään.  Kaikkien koomisinta tässä on itse asiassa minusta se, että riippumatta arvonnousun ja luovutusten verotuksesta, Dharman teesin ydin on pielessä.

Dharma kirjoitti:

Voi olla että "kuppaavat". Mutta eivät siis ainakaan sen takia, että joutuisivat ylöskirjaamaan osakkeet. "Kuppaavat" on muuten hauskan sosialistinen sananvalinta tässä yhteydessä.

Ne kuppaavat sinua ja muita pienosakkaita, koska te maksatte osingoista veron. 

Ensinnäkin tässä oletetaan, että osinkojen maksaminen arvon nousun sijaan on jotenkin huono asia suomalaisille piensijoittajille. Ei tarvitse kovinkaan suurta matemaattista lahjakkuuutta, että tajuaa luovutusvoitoista maksettavan veron olevan 30 %, kun taas osinkoja verotetaan 25.5 %:a.

Toiseksi, jotta toiminta heikentäisi pienosakkaiden tuottuoa, uuden (15 % omistavan) omistajan pitäisi "kupata" osinkoja siinä määrin, että kaikki kasvun mahdollisuuden heikkenevät (eli arvo tai osingot eivät kumpikaan kasva). Kaipa se käy järjeen ajatustasolla, jos on riittävän kommunistinen maailmankuva.

Ainoa suurempi ongelmahan verotusjärjestelmän pykälissä on edelleen se, että Technopolis saattaa jatkaa aikaisemmalla tyylillä eli pitää osakeanteja ja maksaa osinkoja yhtä aikaa. Dharma ei kuitenkaan perustellut asiaa tältä kannalta.