Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 6.4.2020 03.34

Aki Pyysing kirjoitti:

Tuttu ilmiö aiemmista sykleistä on, että kun osakkeiden hinnat laskevat, niiden vakuusarvoprosenttejakin lasketaan.

Nordnetkin pitää perinteitä yllä:

https://www.nordnet.se/download/18.1e5b8fd170fd6017f718d6d/1585918306657/osakkeet1.pdf

Eiköhän näitä sitten taas nosteta, kunhan pörssikurssit ovat uusissa huipuissaancool.

Olen jonkin aikaa pyöritellyt päässäni ajatusta, että pohjat on nähty ja on laittaa kaikki irti saatava velkaraha osakkeisiin, kun osakkeiden vakuusarvot on noin puolitettu edellisistä huipuistaan.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 5.4.2020 09.34

Laskupäivä kirjoitti:

video You Tubeen (se oikeasti kirjoitetaan kahtena eri sanana, luulin että vouhotusta mutta totta se on). 

100 % off-topic, mutta pakko kysyä, että mihinkähän tämä perustuu, ja miksi Googlen omissa materiaaleissa se kirjoitetaan aina yhteen "YouTube"?

Näytä koko viesti
Öljysota - 4.4.2020 01.25

Onkija kirjoitti:
ersotil kirjoitti:

Toiseksi, mitä sen jälkeen kun jenkit on saatu pois pelistä. Oletetaan, että Venäjä ja Saudit sopisivat tuotantomäärät niin, että öljyn hinta asettuisi jälleen huomattavasti korkeammalle tasolle. Tästä seuraisi taas se, että jenkit voisivat jälleen käynnistää liusketoiminnan.

 

Öljyn tuotantokapasiteetin lisäys on erittäin kallista. Lisäksi ylikapasiteetin pitäminen on kallista ja näin ollen ei ole mitään järkeä olla ylimääräistä kapasiteettia jota ei käytettäisi. Tämä tarkoittaa sitä, että öljytuotanto markkinoille tuleminen ei ole halpaa eikä tapahdu sormia napsauttamalla.

Kysehän ei ole kapasiteetin lisäyksestä, vaan siitä, että vanhalle kapasiteetilla pitäisi löytää uusi pyörittäjä, mikä  on noin kertaluokkaa pienempi haaste. Toki vaatii myös sekin pääomia sekä uskoa öljyn hinnan riittävään tasoon (lähi)tulevaisuudessa. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 04.32

Hospitaali kirjoitti:

Kun luette ns asiantuntijoiden kommentteja, niin ottakaa huomioon, että lääketieteen asiantuntijoilta voi puuttua matemaattinen ymmärrys asiasta. Siihen ei riitä se, että osaa papukaijan lailla toistaa tosiasioita. Veikkaan, että kukaan lukijoista ei tiedä Suomen rokotusohjelman mustasta pisteestä eli vihurirokon katastrofiin päättyneestä rokotusohjelmasta 80-luvulla. Sen suunnittelivat sen aikaiset rokotusalan asiantuntijat eli lääkärit. Ohjeman idea oli yksinkertaisen nerokas: vain nuoret naiset ovat riskiryhmässä, jotenka lääkärit järkelivät, että vain nuoria tyttöjä kannataa rokottaa. Nyt palstan amatöörit osaavat heti kertoa, mikä meni pahasti vikaan. Jos vastaus ei ole ilmiselvä, niin ei kannata kuvitella edes tietävänsä asiasta mitään. Ei ole häpeä, koska ei sitä tajunneet sen hetkiset asiantuntijatkaan.

Taisi kyllä olla tarkemmin ottaen niin, että raskaana olevat naiset olivat riskiryhmää, koska odottavan äidin alkuraskauden aikana sairastama vihurirokko voi aiheuttaa sikiölle/lapselle pysyvän vammautumisen. Vihurirokko itsessään oli aika vaaraton (vrt. vesirokko). Ennen rokotuksia 80-90 % väestöstä sairasti rokon lapsuudessa. 

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 25.3.2020 09.22

FinnishDGI kirjoitti:

Mitenkähän Nordnetin Norjan Indeksirahaston (os. Superrahasto) saamien osinkojen verotus menee? Saako Norjan rahasto osingot verottomina (suoraan tai hyvitysmenettelyn kautta)? 

Suomen ja Ruotsin rahastothan eivät osingoistaan maksa veroja, mutta Tanskan rahasto maksaa veroja osingoista, koska rahaston kotipaikka on Ruotsi. Norjan rahaston nykytilanteesta en ole löytänyt tietoa tai saanut vastausta Nordnetilta, kun sitä kysyin.  Norjalaisten osinkojen lähdeverotuskinhan muuttui ja Norja alkoi 1.1.2019 alkaen periä verosopimusta korkeampaa lähdeveroa. 

Asiaan liittyen: https://blogi.nordnet.fi/superrahastojen-saamien-osinkojen-verotus/ 

Tähän vastauksena Nordnet on päivittänyt edellisen linkin sivua näin:

"Nordnet Indeksfond Norge -rahasto ei maksa veroja norjalaisista osingoista. OBX-indeksiin kuuluu kuitenkin jotain yhtiöitä, jotka on listattu Norjaan, mutta joiden kotipaikka on muussa maassa. Joidenkin näiden yhtiöiden osingoista rahasto maksaa lähdeveron. Rahasto hakee perityn lähdeveron takaisin."

Eli käytännössä samanlainen verotuksellinen tilanne kuin Ruotsin ja Suomen superrahastoissa.

 

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma - 25.3.2020 09.19

FinnishDGI kirjoitti:

Jaa-a, hurjemmaksi vain menee. Reivasin omia mutuja hyvien ja huonojen skenaarioiden todennäköisyyksistä ja ääripäistä.

Vähän pitää istua käsien päällä, ettei lähde lappuja laitaan ja pyörähdä positioiden suunnat 180 astetta. Kohtuullinen todennäköisyys olisi toki siihen, että siinä olisi aika paljon järkeäkin. Aika näyttää. 

Sen sijaan tauotan liian aikaisin käynnistettyjä osto-ohjelmia ja annan ostotasojen valua läpi. Isompia mällejä sitten kerralla, ellei nyt sitten tule sitä rekyyliä, johon aikaisilla ostoilla varauduin. 

Alkuperäinen suunnitelma olisi ollut parempi. Meni parista lapusta tähän mennessä parhaat 60%+ nousut käytännössä ohi, kun en ehtinyt työntää 'korjatulla' ohjelmalla rahaa kiinni. 

Ihmisyksilö on tosi rationaalinen otus, kun nousupäivät harmittaa enemmän kuin laskupäivät, vaikka osakepaino on noin 50% huitteilla.

Näytä koko viesti
Margin called - varoittava esimerkki - 19.3.2020 02.25

von Fyrckendahl kirjoitti:

Osakkeille ei edelleenkään ole paljon vaihtoehtoja nollakorkomaailmassa.

Tämä onkin edellisiin osakemarkkinaromahduksiin nyt vähän eri tavalla. Vaikka meni perinteiseen tapaan korot ylös-> osakkeet alas -> korot alas (-> osakkeet ylös?) mallilla,  oli korot hyvin alhaiset jo "huipussaan" ja nyt sitten laajasti nollassa/negatiiviset.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.3.2020 11.08

DeJargon kirjoitti:

NYSEn ovet säppiin huomenna.

https://www.marketwatch.com/story/new-york-stock-exchange-to-temporarily...

"A report on CNBC said the closure was in part due to a NYSE employee testing positive for COVID-19. "

Mikä oli klikkiviestin motiivi? 

Linkistä heti alusta:

"Trading and regulatory oversight of all NYSE-listed securities will continue without interruption," the exchange operator said."

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma - 18.3.2020 08.23

Jaa-a, hurjemmaksi vain menee. Reivasin omia mutuja hyvien ja huonojen skenaarioiden todennäköisyyksistä ja ääripäistä.

Vähän pitää istua käsien päällä, ettei lähde lappuja laitaan ja pyörähdä positioiden suunnat 180 astetta. Kohtuullinen todennäköisyys olisi toki siihen, että siinä olisi aika paljon järkeäkin. Aika näyttää. 

Sen sijaan tauotan liian aikaisin käynnistettyjä osto-ohjelmia ja annan ostotasojen valua läpi. Isompia mällejä sitten kerralla, ellei nyt sitten tule sitä rekyyliä, johon aikaisilla ostoilla varauduin. 

Näytä koko viesti
Osto-ohjelma - 16.3.2020 11.31

Lyyrikko kirjoitti:

 

Longrun kirjoitti:

 

Jos ostaa superrahastoa ennen 13:00, niin ne kyllä tulee aina kyseisen päivän omxh25 päätöskurssin mukaan. Itse superrahaston arvohan päivittyy yleensä päivän viiveellä, joten voi tuntua sekavalta. Jos taas ostaa esim maanantaina 13:00 jälkeen, niin superrahasto tulee salkkuun tiistain omxh25 päätöskurssin arvoon.

 

Ei mene näin. Kokeilin betsata talmikuuilmiötä vuodenvaihteessa luottaen silmät kiinni tähän. Eipä sitten onnistunutkaan ja turpaan tuli, kysyttäessä Nordnet selitteli ihan omiaan. Voit vaikka katsoa kertomukseni Tammikuuilmiö tms. -ketjusta. 

Tämänhän pitäisi olla juuri niin kuin sanoit, ja Nordnetin jakelijana tulisi huolehtia, että asiakas saa mitä tilaa. Mutta kun heillä ei näytä olevan mitään intressiä asian hoitamiseksi, pysyttelen näistä erittäin kaukana. 

Nordnetin Indeksirahastojen merkintäsivullakin sanotaan näin: 

"Jos syötät toimeksiannon ennen niin sanottua cut off -aikaa, toimeksianto toteutetaan yleensä 1–3 pankkipäivän kuluessa toimeksiannon asettamisesta. Rahastotoimeksiannon lopullinen kurssi määräytyy silloin, kun rahastoyhtiö toteuttaa kaupan, eikä Nordnet voi vaikuttaa tähän."

Näytä koko viesti