Olet täällä

Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.3.2022 03.29

Aki Pyysing kirjoitti:

 

FinnishDGI kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

"Peität silmiäni,
Mut en ole eläissäni
Nähnyt mitään yhtä ihanaa!
Ei haittaa vaikka loisteesi mun sokeaksi saa
On pimeässä helppo taivaltaa."

 

Nyt pitää keskittyä sen verran olennaiseen, että se on muuten "POLTAT silmiäni". 😉

 

Jos rauhankyyhkyt peittävät auringon, eivät kai ne nyt sentään silmiä polta🤔?

Tuolta esim. löytyy vähän ärhäkkäämmin modattuja sanoituksia: https://www.pokeritieto.com/aihe/anna-eriksson-kun-katkoit-minut/

Ei siinä ehdi kuule lukemaansa ymmärtämään, kun on kiire pätemään. 🤷

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 11.3.2022 01.03

Aki Pyysing kirjoitti:

 

"Peität silmiäni,
Mut en ole eläissäni
Nähnyt mitään yhtä ihanaa!
Ei haittaa vaikka loisteesi mun sokeaksi saa
On pimeässä helppo taivaltaa."

Nyt pitää keskittyä sen verran olennaiseen, että se on muuten "POLTAT silmiäni". 😉

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 5.3.2022 07.38

Semmoista olen tässä miettinyt, että jos Venäjällä menee Ukrainassa niin huonosti kuin mediassa/puheissa ym. annetaan ymmärtää, on minusta vastaavasti Venäjältä tulevan isomman ydinasehyökkäyksen (joidenkin mukaan siellä käytettäisiin pienlatauksia jo, en tiedä) uhka merkittävästi suurempi kuin samassa yhteydessä ymmärretään.

Vaikea nähdä, että Putin enää perääntyisi, tai pystyisi perääntymään vaikka haluaisi.  Toisaalta länsi/Nato lienee myös edelleen haluton vastaamaan, jos Venäjä ydinpommittaa "vain" Ukrainan paskaksi, laaja ydinsota kun todennäköisesti halutaan kuitenkin välttää.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 10.35

Melkein yhtä mielenkiintoista on huomata kuinka paljon oletuksia henkilöstä ja tämän oletetuista uskomuksista, näkemyksistä ja peloista tehdään melko lyhyen ja varsin neutraalisti muotoillun havainnon perusteella.

Suurin virhe oli ehkä laittaa tuohon tekstiin sulkuihin (seuranta) siru, kun halusin sillä lähinnä kattaa myös ne seurantateoriat, mutta erityisemmin keskittymättä.

Nämä keskustelut käyvät sen verran kuumana ja meidän puolella/meitä vastaan tyyppisinä, että en kyllä kommentoi tähän enää sen enempää kuin, että pakkorokotuksiin liittyy sen verran isoja yksilön perusoikeuksiin ja verotukseen perustuvan hyvinvointiyhteiskunnan toimintaan liittyviä kysymyksiä, että on lähes merkityksetöntä luodaanko koronapassista jonkinlaista väestön seurantaan vai ei (mikä ei ollut sinänsä edes alkuperäisen huomioni ytimessä). 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 04.09

Olipa näistä asioista millä kannalla tahansa, ja olipa ottanut tai ollut ottamatta rokotteet, on mielenkiintoista huomata miten vuoden parin takaisista foliohattuteorioista onkin taas vaihteeksi muutama ilmeisesti tulossa toteen.

Rokotepakko oli vähän aikaa sitten täyttä salaliittoteoriaa ja 'populismia', kun nyt puhutaan ihan laajasti ja vakavissaan toimista, jotka tarkoittavat käytännössä rokotepakkoa, vaikkei sitä virallisesti pakoksi kutsuta. Ei tietenkään ole 'pakkoa', et vain saa mennä töihin ja niin edelleen.

Täysin ja oikeutetusti utopistinen ajatus siitä, että rokotteessa ihmisiin pistetään (seuranta)siru toteutuukin itse asiassa hyvin kätevästi rokotepassilla, joka vain vaaditaan joka paikassa. De facto ei ole kovin suurta merkitystä onko 'siru' kehossa vai sen ulkopuolella.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 1.12.2021 12.34

von Fyrckendaali kirjoitti:

Joistain yhtiöistä Inderes kirjoittaa jatkuvasti negatiivisia arvioita, mutta analyysistä silti maksetaan.

Kissamiehellehän voisi viestiä, että ehkä näiltä saisi rahalla ostettua sen verran negatiivista arviota, että saisi kurssin vielä pari kymmentä prosenttia alemmas? ;)

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 1.12.2021 09.38

Laskeskelin tätä vähän lisää. Tuottojen näkökulmasta tässä itse asiassa suuri riski on se, että Danske löisi tuohon %-perusteisen kulun. Parin kympin kuukausittaiset kulut (10x nykyiset) eivät isossa kuvassa ole ongelma, jos sijoitetaan se 5000 € vuodessa. Sen sijaan joku 0.5+% vuotuinen kulu alkaa olla jo melko tappava, eikä jää pelivaraa (todennäköisiin) pääomatulojen verotuksen kiristyksiin.

Nykyisillä kuluilla nostoihin kohdistettava veroprosentti voisi nousta 5000€ vuosisijoituksella ja 5 % tuotto-oletuksella yli 40 %iin ja silti tuotto olisi PS-tilille edullinen.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 30.11.2021 06.15

Niin, tuo nykyinen hinta perustuu osakeaäästäjille tarjottavaan alennukseen. Ilman alennusta kulut ovat vissiin kympin luokkaa kuukaudessa ihan ilman mitään korotuksiakin. Jos ei ole Danskessa muuta kuin 5000/vuosi maksimilla vedetty PS-tili, niin ainakin alkuvuosina mahdollisesti lakkautettu alennus/korotettu maksu tulee suhteessa kalliiksi.

40+ vuotta on kyllä tietysti ihan saatanan pitkä aika siinä mielessä.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 29.11.2021 10.28

Köyhäsijoittaja kirjoitti:

Itse kyselin noin viisi vuotta sitten PS-tiliä niistä pankeista, joissa olin asiakkaana eli OP, Nordea ja S-pankki. Kaikki olivat lopettaneet ps-tilin tarjoamamisen.

Ok, kiitti. Hyvä tietää, samojen pankkien sivuja yritin katsella jo.

Köyhäsijoittaja kirjoitti:
 

Lisäksi, jos ei ole ennestään Dansken asiakas niin saa nettipankkitunnukset ja arvoisuus/ps-tilin vastatilin ilmaiseksi. Myös osakkeiden säilytys on ilmaista ainakin arvo-osuustilillä. Eli oikeastaan ainoaksi kuluksi jää tuon ps-tilin säilytysmaksu, joka on se 2 euroa kuussa sekä tietysti mahdolliset kaupankäyntikulut.

Ihanko oikeasti? o.O

Jos tämä pitää paikkansa, niin pitänee olla Danskeen yhteydessä ja laittaa tätä tulille.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 29.11.2021 02.55

Köyhäsijoittaja kirjoitti:

Tietääkseni Danske on ainoapankki, joka PS-tiliä nykyään tarjoaa.

Tämä PS-tili alkoi itse asiassa kiinnostelemaan. Onko kellään tietoa saako tätä nykyään muualta kuin Danskesta? Ei taida olla juurikaan yleisessä markkinoinnissa, mutta entä ns. 'tiskin alta'?

Näytä koko viesti