Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 10.35

Melkein yhtä mielenkiintoista on huomata kuinka paljon oletuksia henkilöstä ja tämän oletetuista uskomuksista, näkemyksistä ja peloista tehdään melko lyhyen ja varsin neutraalisti muotoillun havainnon perusteella.

Suurin virhe oli ehkä laittaa tuohon tekstiin sulkuihin (seuranta) siru, kun halusin sillä lähinnä kattaa myös ne seurantateoriat, mutta erityisemmin keskittymättä.

Nämä keskustelut käyvät sen verran kuumana ja meidän puolella/meitä vastaan tyyppisinä, että en kyllä kommentoi tähän enää sen enempää kuin, että pakkorokotuksiin liittyy sen verran isoja yksilön perusoikeuksiin ja verotukseen perustuvan hyvinvointiyhteiskunnan toimintaan liittyviä kysymyksiä, että on lähes merkityksetöntä luodaanko koronapassista jonkinlaista väestön seurantaan vai ei (mikä ei ollut sinänsä edes alkuperäisen huomioni ytimessä). 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.12.2021 04.09

Olipa näistä asioista millä kannalla tahansa, ja olipa ottanut tai ollut ottamatta rokotteet, on mielenkiintoista huomata miten vuoden parin takaisista foliohattuteorioista onkin taas vaihteeksi muutama ilmeisesti tulossa toteen.

Rokotepakko oli vähän aikaa sitten täyttä salaliittoteoriaa ja 'populismia', kun nyt puhutaan ihan laajasti ja vakavissaan toimista, jotka tarkoittavat käytännössä rokotepakkoa, vaikkei sitä virallisesti pakoksi kutsuta. Ei tietenkään ole 'pakkoa', et vain saa mennä töihin ja niin edelleen.

Täysin ja oikeutetusti utopistinen ajatus siitä, että rokotteessa ihmisiin pistetään (seuranta)siru toteutuukin itse asiassa hyvin kätevästi rokotepassilla, joka vain vaaditaan joka paikassa. De facto ei ole kovin suurta merkitystä onko 'siru' kehossa vai sen ulkopuolella.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 1.12.2021 12.34

von Fyrckendaali kirjoitti:

Joistain yhtiöistä Inderes kirjoittaa jatkuvasti negatiivisia arvioita, mutta analyysistä silti maksetaan.

Kissamiehellehän voisi viestiä, että ehkä näiltä saisi rahalla ostettua sen verran negatiivista arviota, että saisi kurssin vielä pari kymmentä prosenttia alemmas? ;)

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 1.12.2021 09.38

Laskeskelin tätä vähän lisää. Tuottojen näkökulmasta tässä itse asiassa suuri riski on se, että Danske löisi tuohon %-perusteisen kulun. Parin kympin kuukausittaiset kulut (10x nykyiset) eivät isossa kuvassa ole ongelma, jos sijoitetaan se 5000 € vuodessa. Sen sijaan joku 0.5+% vuotuinen kulu alkaa olla jo melko tappava, eikä jää pelivaraa (todennäköisiin) pääomatulojen verotuksen kiristyksiin.

Nykyisillä kuluilla nostoihin kohdistettava veroprosentti voisi nousta 5000€ vuosisijoituksella ja 5 % tuotto-oletuksella yli 40 %iin ja silti tuotto olisi PS-tilille edullinen.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 30.11.2021 06.15

Niin, tuo nykyinen hinta perustuu osakeaäästäjille tarjottavaan alennukseen. Ilman alennusta kulut ovat vissiin kympin luokkaa kuukaudessa ihan ilman mitään korotuksiakin. Jos ei ole Danskessa muuta kuin 5000/vuosi maksimilla vedetty PS-tili, niin ainakin alkuvuosina mahdollisesti lakkautettu alennus/korotettu maksu tulee suhteessa kalliiksi.

40+ vuotta on kyllä tietysti ihan saatanan pitkä aika siinä mielessä.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 29.11.2021 10.28

Köyhäsijoittaja kirjoitti:

Itse kyselin noin viisi vuotta sitten PS-tiliä niistä pankeista, joissa olin asiakkaana eli OP, Nordea ja S-pankki. Kaikki olivat lopettaneet ps-tilin tarjoamamisen.

Ok, kiitti. Hyvä tietää, samojen pankkien sivuja yritin katsella jo.

Köyhäsijoittaja kirjoitti:
 

Lisäksi, jos ei ole ennestään Dansken asiakas niin saa nettipankkitunnukset ja arvoisuus/ps-tilin vastatilin ilmaiseksi. Myös osakkeiden säilytys on ilmaista ainakin arvo-osuustilillä. Eli oikeastaan ainoaksi kuluksi jää tuon ps-tilin säilytysmaksu, joka on se 2 euroa kuussa sekä tietysti mahdolliset kaupankäyntikulut.

Ihanko oikeasti? o.O

Jos tämä pitää paikkansa, niin pitänee olla Danskeen yhteydessä ja laittaa tätä tulille.

Näytä koko viesti
PS-tili ja unohdetut veroedut - 29.11.2021 02.55

Köyhäsijoittaja kirjoitti:

Tietääkseni Danske on ainoapankki, joka PS-tiliä nykyään tarjoaa.

Tämä PS-tili alkoi itse asiassa kiinnostelemaan. Onko kellään tietoa saako tätä nykyään muualta kuin Danskesta? Ei taida olla juurikaan yleisessä markkinoinnissa, mutta entä ns. 'tiskin alta'?

Näytä koko viesti
Citycon - 17.11.2021 08.53

Aki Pyysing kirjoitti:

Amerikkalaisena Cityconin CEO Scott Ball osaa luonnollisesti pelata pokeria. Miten hän on löytänyt aikaa kahteen WSOP-rannekkeeseen tänä syksynä kuitenkin vähän ihmetyttää🤔.

https://www.pokerisivut.com/scott-ballille-kaksi-ranneketta-kuukauden-si...

Esimerkiksi vaikka niin, että kyseessä on ihan eri tyyppi kuin Cityconin F. Scott Ball?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 15.11.2021 01.53

Minä en kyllä ymmärrä tätä himoa (pakko)rokottaa koko väestö. Tutkijana minä kyllä mielelläni jättäisin osan väestöstä rokottamatta, jotta olisi jonkinlainen kontrolliryhmäkin olemassa. Varsinkin, kun osa väestöstä on hyvin selvästi mitä suuremmissa määrin vapaaehtoisia siihen.

Näytä koko viesti
Fortum - 13.11.2021 12.16

Luenko minä tätä osaria oikein? Viimeisen 12 kk aikana (Q3) on tehty johdannaisilla 7,163 (5,781) miljardia (realisoimatonta) turskaa?

Näytä koko viesti