Sijoitusaste nyt -

Mjaa, tänään asteet nyt noin nettovarallisuuteen nähden:

  • Käteinen: 14 %
  • Arvopaperit (osakkeet, rahastot, bondit): 57 %
  • Asunnot: 183 %

Näytä koko viesti
Pikkupron HömppäBlogi -

Pakkohan se on nyt kysyä: Onko Heikin kotitaloudella on kollektiivisesti miljoon(i)a Nordean (aktiivisesti hoidetuissa) rahastoissa?

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 -
petteri kirjoitti:

Näistä kolmesta kahdella on heikot puheenjohtajat (Orpo ja Purra) ja SDP:llä ruorissa modernin politiikan supertähti Marin.

Purra on ruispalaleipä maidolla, Marin tuulihattu skumpalla ja ekstaasilla, Orpo vettynyt patonki kädenlämpöisellä hanavedellä. 

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 -

Sisältä päin vaikuttaminen vaatii sen, että ne sisäiset voimat, jota kannatat saisivat oikeasti jalansijaa, eivät lannistu tai leipäänny kesken. Paljon nopeampi ja varmempi tapa muutokseen on ulkoinen paine. Jos kannatuksesta häviää esim. 10 %-yksikköä, siitä ei oikein voi olla vetämättä johtopäätöksiä. Toki johtopäätelmät ja niiden mukaan määritelty suunta voi olla mennä päinvastaiseen suuntaan kuin mihin pitäisi.

Tällä hetkellä Kokoomus on lähinnä oppurtunistinen kameleontti, jota äänestämällä et oikeastaan tiedä mitä todellisuudessa kannatat.

Mahdollisesti tuskattomin eteenpäin vievä (joskin epärealistinen) lopputulema olisi, jos vaalien jälkeen persut olisivat suurin puolue, Kokoomus kolmanneksi suurin sekä lisäksi Korjausliike + Liberaalit saisivat omat "jytkynsä".

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 -

En kyllä tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa niiden puolesta, jotka kuvittelevat, että Orpon kokoomusta äänestämällä saa jotain muuta kuin demareita hallitukseen.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Superluoton / Nordnetin lainoituksen korosta: Muistanko oikein, että jos lainan määrä (esim. vaikka 15k) kasvaa (vaikka 25k) ja korko pomppaa kultatasolta seuraavalle, koko lainan (25k) korko nousee seuraavalle tasolle, eikä vain kultatason ylittävän lainan osuuden (10 k)?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Casteliero kirjoitti:

Edelleenkin KAIKKI maailman arvo tullaan tokenisoimaan lohkoketjupohjaisiin järjestelmiin ehkä 2030-2040 välillä viimeistään.

Niin, mutta näillä nykyisillä tokeneilla, kolikoilla, bitcoinilla yms. ei välttämättä ole enää suurtakaan yhteyttä niihin järjestelmiin, johon ne loppujen lopuksi siirretään (paitsi, että ovat kaikki 'lohkoketjupohjaisia')? Eli tämä skenaario voi tapahtua ja Bitcoinin arvo voi silti olla yhtä aikaa pyöreästi nolla euroa?

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen -

Näillä näppäimillä voi olla poikkeuksellisen hyvä aika (jos tulee vastaan ja on tarvetta) ostaa hyväkuntoinen omakotitalo, jossa on suora sähkölämmitys, mutta vesikiertoinen lattialämmitys.

Näytä koko viesti
Osingot yhdysvalloista sijoitusyhtiölle (Barrick gold) -

En ymmärrä varsinaista kysymystä, mutta tuossa tilanteessa osingot tulee Kanadasta, ja lähdeverot ym. menee Kanadan ja Suomen välisten sopimusten mukaan, ei Yhdysvaltojen.

Näytä koko viesti
Listaamattomat yritykset -
Villaneule kirjoitti:

 

A kirjoitti:

7.11.2022 tullut Arvo Sijoitusosuuskunnalta uutisia: https://www.arvosijoitus.fi/arvo/ajankohtaista/arvo-tavoittelee-osuuksie...

Pyrkivät siis listautumaan First Northiin 2023 ekan vuosipuoliskon aikana. Osuuksien siirtyminen arvo-osuustileille tapahtuu vuodenvaihteen jälkeen.

 

Maksaakohan First North-listattu osuuskunta tuoton edelleen osuuskunnan ylijäämänä eikä osinkona?

Verotuksen kannalta voisi olla houkutteleva jos vielä osuuskunnan sijoitukset olisivat täysipäisiä.

Se olisi edelleen ylijäämää, mutta sen verotus on sama kuin listatun osakeyhtiön osingolla.

Itselle tämä on ehkä ennemmin huono uutinen, kun Arvoa ja KPY lähinnä hodlailen. Toki saa -teoriassa- pörssilistattuna paremman hinnan myydessä, mutta ylijäämän verotus on merkittävästi raskaampaa (min 25.5 % vs. 7,5 %). Toki teoriassa voisi listattuna myös saada kyykyissä halvemmalla ostettua, mutta ylijäämän kovemman verotuksen vuoksi arvokin on minulle pienempi.

Näytä koko viesti