Olet täällä

Päivän politiikka - 16.4.2021 05.09

Kekkoslovakki kirjoitti:

Pystyykö tällä palstalla joku kertomaan, mikä järki on voimakaksikon Marin-Kiuru ravintolarajoituksissa, jotka tekevät Helsingissä ja Turussa ainoastaan päiväkänniräkälöiden avaamisesta taloudellisesti kannattavaa?

Tärkeä muutos, että eduskunnan ravintolan (ja saunan ja kuntosalin) aukipitäminen on oikeutettua, vaikkei niiiden toimintaa rajoitukset toki aiemminkaan haitannut.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.4.2021 04.47

FinnishDGI kirjoitti:

Lidliltä aivan nerokas veto. Vaikka 250 pelikonetta voi kuulostaa jonkun mielestä paljolta, on se kärpäsen surinaa verrattuna siihen määrään mitä K- ja S-ryhmän toimipaikoissa on. Rahallisesti suhteellisen pienellä panoksella saivat siis paljon mainehyvää, mainosta sekä vielä suurimmat kilpailijat näyttämään ihan totaalisilta mulkuilta, elleivät nämä ole suostuvaisia heti luopumaan Lidlin pelikonetuloja kertaluokkaa suuremmasta tulosta.

Hah, joku muukin oli päätynyt samaan ja kirjoittanut siitä kolumnin verran.

https://www.hs.fi/talous/art-2000007924004.html?share=250272d5cb74f5f428...

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.4.2021 11.16

Lidliltä aivan nerokas veto. Vaikka 250 pelikonetta voi kuulostaa jonkun mielestä paljolta, on se kärpäsen surinaa verrattuna siihen määrään mitä K- ja S-ryhmän toimipaikoissa on. Rahallisesti suhteellisen pienellä panoksella saivat siis paljon mainehyvää, mainosta sekä vielä suurimmat kilpailijat näyttämään ihan totaalisilta mulkuilta, elleivät nämä ole suostuvaisia heti luopumaan Lidlin pelikonetuloja kertaluokkaa suuremmasta tulosta.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 8.4.2021 11.52

Tämä ei nyt ole suunnattu kenelläkään erityisesti, vain huomiona keskusteluun akselilla agnostikko vs. ateismi, joka on menee minusta osittain pääpointin ohi.

Määritelmällisesti ateismi on sitä, ettei usko jumalien tai vastaavien yliluonnollisten otusten olemassaoloon. Huomauttaisin, ettei se välttämättä ole raamatun tarinoiden ydinsanoman kanssa ristiriidassa. Kirjasta saa itse asiassa paljon enemmän hyödyllistä irti, kun päästää irti oletuksesta, että pitäisi uskoa yliluonnolliseen, jotta siinä olisi jotain tolkkua.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 8.4.2021 07.38

1800 kcal päivässä, vaikka soppa maistuu. Tästä en äkkiä löytänyt paljonko sitä keittoa kuluu, mutta jos kalorit pitää paikkansa, niin ruokaa ei kyllä sopan lisäksi paljon mahdu joukkoon. Esim. Neljä pientä tölkkiä kolmosolutta tekee noin 500 kcal. Samaan pääsee 2.5 desillä kossua. Koska painoa on kertynyt yli sadan kilon, tuskin syöntiinkään on erityistä luontaista aversiota.

Kalorien laskenta ei ole rakettitiedettä, mutta itsensä kusettaminen on vielä helpompaa. Oletko kokeillut kalorilaskennassa parin kuukauden ajan pyörittää elintarvikevaa'an kautta kaikki suuhun menevä, mikä ei ole annospakkauksissa?

 

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 08.55

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 09.07

CassieFin kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

 

CassieFin kirjoitti:

Sanoin, että me palataan tähän vielä, mun osuus on enemmän. Vähintään löytöpalkkion verran, eli kymmenisen prossaa. Tai aivan sama. 
 

 

Jos olet ne aikoinaan lahjoittanut niin miksi sulle kuuluu yhtään mitään? :o Toki tyyppi olisi voinut yli 1000€ tarjota, aika vittuilutonni. 

Vähän saman tyyppinen mutta puhutaan pienemmistä summista. Ostin joskus 2014 xrp:ta kun maksoi suurinpiirtein sentin. 50k kappaletta oli ja ajatuksella että ostetaan ja pidetään ja katsotaan tuleeko tästä mitään. Noh kun xrp kolkutteli $3 hintoja v.2018 niin koitin päästä niihin käsiksi. En päässyt :/ 

 

Olen päätynyt siihen, että pyydän kaveria palauttamaan yhden kokonaisen bitcoinin. Lahjana tulkittuna en voisi vaatia mitään. Lainana tuo olisi jo vanhentunut. Ainoastaan kauniisti pyytämällä voin saada jotakin takaisin. Olen aika menestyksekkäästi onnistunut suostuttelemaan ihmisiä. Lähestyn 50/50 jaolla, ja annan ymmärtää että se 10% on mulle ihan kauhee pettymys. Pistän tarvittaessa shown pystyyn. 
 

"Tällaisestahan ei ennakkotapausta ole, mutta me voidaan sellainen kyllä Helsingin käräjäoikeudesta hakea..."😊

...tai sit vaan laitat mulle yhden tulemaan ja pidän tätä sillä sovittuna.

Ihan oikein olisi sinulle, että viet asian käräjille ja saat sieltä maksettavaksesi kaikkien osapuolten oikeudenkäyntikulut.

Itseni tuntien minua vituttaisi kyllä itseäni antajana enemmän kuin pientä oravaa. Toisaalta saajana katkeasi kyllä aika äkkiä kaikki välit saman tien, jos käräjillä ruettaisiin asiasta uhkailemaan. Tässä tapauksessa toinen kuitenkin ihan omasta aloitteestaan ja pyytämättä on tarjonnut tonnia. Jättäisin ehkä sen tonninkin antamatta.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 05.36

TL kirjoitti:

 

FinnishDGI kirjoitti:

Kärjistäen voisi kuitenkin sanoa, että on kaksi väärää tapaa lukea raamattua: kirjaimellisesti tai ei ollenkaan koskaan.

Jaa, minun on vaikea pitää ko. kirjaa oikeastaan millään tavalla moraalisesti, filosofisesti, historiallisesti tai edes kaunokirjallisesti viihdyttävänä teoksena. En siis koe sen lukemattomuuden olevan mikään ongelma. Ainoa jollain lailla järkevä argumentti lukemisen puolesta on sen ehkä auttavan hiukan ymmärtämään yhden ihmisryhmän ajattelumaailmaa. Tälle linjalle lähdettäessä pitäisi tosin lukea koraani, mormonien kirja, veda kirjat ja noin sata muuta vastaavaa satukirjaa. Rehellisesti en koe vaivan arvoiseksi.

Satukirja on ihan hyvä termi. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö sitä olisi hyödyllistä lukea, varsinkaan kun kyse on osin tuhansia vuosia vanhojen satujen muunnelmista.  Periaatteessa voisi toki lukea myös vaikka jotain viikinkimytologiaa tai sumerilaisia tarinoita, mutta lähtökohtaisesti raamattu lienee suuremmalla osalle ainakin suomalaisista helpommin tulkittavissa. Kuten moni on tässäkin Akin langassa tuonut esille, on esimerkiksi monet juhlat ja tavat olleet ihmisillä käytössä jo paljon ennen kristinuskoa. Raamatussa nämä sadut on paketoitu vähän toisella tavalla. Dogmaattinen, fundamentalistinen tai kirjaimellinen usko ovat myös asia erikseen.

Otetaan pari otetta, jotka on ehkä kohtuullisen helposti lähestyttävissä*. Näiden mahdollista merkitystl ja hyödyllisyyttä oman elämän tai yhteiskunnan kannalta voi kukin halutessaan pohtia.

Matteus 7:4-5 kirjoitti:

Kuinka voit sanoa veljellesi: ’Annapa kun otan roskan silmästäsi’, kun omassa silmässäsi on hirsi? Sinä tekopyhä! Ota ensin hirsi omasta silmästäsi, vasta sitten näet ottaa roskan veljesi silmästä.

Matteus 6:22-23 kirjoitti:

Silmä on ruumiin lamppu. Jos silmäsi on terve, koko ruumiisi on valaistu. Jos silmäsi ovat huonot, koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, millainen onkaan pimeys!

Toki siellä on monta sataa sivua sellaista, mistä nykyihmisen on vaikea saada mitään irti. Koska tämä on Akin blogi ja keskustelupalsta on sijoitusaiheinen, niin en nähnyt suotavaksi siteerata puolta raamattua.

* Näille otteille ja niiden sanomalle on noin täysin varmuudella suoraan tai epäsuorasti altistunut jokainen tämän postin lukijoista jo entuudestaan. Kuten sanoin, kaksi väärää tapaa: kirjaimellisesti tai ei ollenkaan koskaan.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 10.51

Kun täällä ollaan henkevän äärellä, otanpa minäkin kantaa ennustuksen (ehkä jopa toiveen, en tiedä) muodossa:

Kirkollinen usko, usko yliluonnolliseen ja kirkkoinstituutio jatkavat laskutrendissä.

Sen sijaan raamattu (tai jonkinlainen johdannainen siitä) kokee uuden tulemisen kirjana, jota ei tulkita kirjaimellisesti ("jumalan sanana") vaan muutoin arvokkaana teoksena, josta on ihan oikeatakin hyötyä.

Mitä jälkimmäinen sitten tarkoittaa, voi pohtia kukin tahollaan. Kärjistäen voisi kuitenkin sanoa, että on kaksi väärää tapaa lukea raamattua: kirjaimellisesti tai ei ollenkaan koskaan.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 2.4.2021 07.11

Esimerkiksi nämä pikaisella selauksella otetut kohdat ovat saattaneet edesauttaa hehkutus-mielikuvan syntymisessä.  Korostukset omiani.  Jos tästä blogista viimeisen 1-2 kk aikana tullut jollekulle jokin muu kuva kuin, että Citycon on PP mielestä mitään muuta kuin screaming buy alle 8 euron, niin meikäläisen luetunymmärtäminen ja/tai muisti on kyllä merkittävästi heikommalla tasolla kuin olen itse olettanut. 

26.2.2021

PikkuPro kirjoitti:

Laitoin viimiset hilut Cityconiin @7,52e. Seuraavaksi vaikka sitten luottokorttiluottoa jos pankkilaina ei riittävän nopsa. Käyttötilillä on nyt 152e ja jos yhdistetty menee ketuiks niin vaarana taas pitkä viikonloppu ilman kunnon vetoja... Täytyy miettiä...joka tapauksessa mielenkiintoisempi aika taas pörssissä, kiinnostavaa!

#AivanLikvidiKatki

 

5.3.2021

PikkuPro kirjoitti:

Lisää Cityconia 7,53-7,52.

….

Mut en mä osakkeisiin lainaa otakaan vaan osakkeeseen, Cityconiin...Risk averted? cool.

 

17.3.2021

PikkuPro kirjoitti:

Se sen sijaan vähän jo ressaa, että oon taas aikas likvidikatki kun painoin ineen 7,62e tyyppisesti...en siis ehtinyt olemaan koneen ääressä 10.00 niin painoin preflop ja yllättäen maksoin "liikaa". Tai siis "yllättäen". Mut joo, tavallaan aina innostun näistä spoteista mut likvidihaaste nyt vähentää intoa...

Elämä kallis, Citycon halpa. Vähän tää nyt meni huonosti iteltä mut paha tällästä haistaakaan etukäteen ja tosiaan 10.00 en vaan pystynyt koneella olemaan enkä osannut luottaa siihen, että ostopaikka säilyy iltapäivään.

 

18.3.2021

PikkuPro kirjoitti:

Veikalla kosahti iso osuma viime sekunneilla, joku 700 Kania meni siinä, kaikki kulut lasketaan nyt Kaneissa.

 

EDIT: 

Jäi tietenkin vielä lainaus siitä "printtaamisesta", eli aika monessa kohdassa olet kutsunut lainalla Citykoniin painamista "helvetinkoneena".

Esim. 13.1.2021: 

PikkuPro kirjoitti:
Korkojen nousu heikentäisi nykyistä helvetinkonetta jossa rikkaiden ja lainakykyisten rikastuminen on yhteiskuntarauhan kannalta aivan liian helppoa. Esimerkiksi ottaa pinnan lainaa ja ostaa kaikella Cityconia: aikamoinen EV helvetinkone jos sijoittaa osingot back. 

18.3.2021

PikkuPro kirjoitti:

Jännä muuten, että tässä yhteydessä on puhuttu niin vähän osingoista...siis yleisesti eli kuinka hyvä osinkopaperi Citycon nyt on. Enemmän on ollut esillä vaikka kiinteistöjen alaskirjaukset mutta siis musta ei syytä ajatella, että lähivuosina oletusarvoinen osinko (tai pääoman palautus) on alle 50c ja onhan se sitten aika läppätuottoa ilman arvonnousuakin, näillä korkotasoilla. Kyseessä on Technopoliksen tyyppinen helvetinkone eli sijoittajat saavat lainarahaa niin halvalla, että riittää, että nykytilanne säilyy osinkojen puolesta eli osingot ei laske alle 40c tason, tyyliin. Jos eivät laske, niin maksivivulla vaan koko ajan kurssista välittämättä ja lopulta on rikas jos firma ei mene nurin. Se, että näinkin terveelle yritykselle saa tyyliin 1% lainakorkotasolla 6-7% osinkotuoton saa 80-luvun sijoittajat kyllä kääntyilemään haudassaan.

Näytä koko viesti