JR:n allokaatioblogi -
Oppo kirjoitti:

Harva on viimevuosina jäänyt voitolle Nokian longaamisesta tai Teslan shorttaamisesta. Good luck 😉

En tiedä mikä sinun määritelmä on "viimevuosina", mutta Nokian kurssikehitys viimeiseltä 3 vuodelta on + 44%. Toki jos tarkoitat esim vuoden aikajaksoa, niin sitten se on - 8%. Tosin Teslan vuoden kurssikehitys on - 43% (3 v. + 740%). Eli molempia on kyllä voinut tehdä menestyksekkäästi "viimevuosina".

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -

Cityconin nousun taustalla voi myös olla, että se lisätään tänään (tai huomisesta alkaen, mutta ostot pitää ymmärtääkseni tehdä tänään) OMX-Helsinki Bencmark indeksiin:

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/helsingin-porssin-omxh-benchmark-ind…

 

 

Näytä koko viesti
Inderes -

Eiköhän tuon "rajoitteen" oikeudellisuus ole selvitetty Inderesin toimesta. 

Toiseksi ei tuo minusta ole edes varsinaisesti rajoite, koska jokainen voi tuon tilin luoda ilmaiseksi ja voi sitten halutessaan vaikka poistaa kun kaupankäynti pörssissä alkaa.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
k70 kirjoitti:

Täällä on paljon minua fiksumpaa porukkaa, joten osaako joku avata vähän, että miten Suomessa sairaalat on täyttymässä? Keväällä sanottiin tehohoitopaikkoja olevan 400 kpl, josta on ollut monta kuukautta aikaa varautua lisäämään kapasiteettiä. Eilen uutisoitiin 19 henkilön olevan tehohoidossa. Sairaalapaikkoja sanottiin alkuvuonna olevan 11 000 kpl ja sairaalahoidossa on koronaviruksen vuoksi on nyt 152 ihmistä.

Mikä se todellinen kapasiteetti mahtaa olla? Noilla lukemilla ja ottaen huomioon miten pitkän tartuntoja on havaittu useita satoja päivittäin, hieman ihmettelen tätä paniikkia terveydenhuollon kestävyyden suhteen. Nyt ollaan taas tilanteessa, jossa kaikki ollaan valmiita sulkemaan, vaikka vielä muutamia viikkoja sitten oltiin keventämässä matkustusrajoitteita. 

Fiksusta en tiedä, mutta on arvioitu, että tehopaikkoja riittäisi noin sadalle korona potilaalle. Tehohoitopaikkojen pitäminen on erittäin kallista, joten niitä ei ole normaali tilanteessa juurikaan ylimääräisiä. Lisäksi tartuntojen määrä on kasvanut rajusti vasta viime aikoina ja tehohoitoa vaativien potilaiden määrä kasvaa vasta seuraavien viikkojen aikana. Joten sanoisin, että jos tartuntojen määrä jatkaa tälläistä kasvua, on huoli tehohoitopaikkojen riittävyydestä ihan aiheellinen.

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Onhan tämä nyt aikamoinen ylilyönti. Osakkeeseen on hinnoiteltu jo aikamoinen tuloksen lasku, vaikka johdon kommentit muuhun viittaavat.

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat -

Petri Kajaani vertaa Nokian renkaita ja Tikkurilaa minusta aika osuvasti Inderesin keskustelupalstalla:

Näen Nokian Renkaissa paljon samaa kuin Tikkurilassa noin 4-5 vuotta takaperin. Molemmilla yhtiöllä on ollut aina vahva brändit, markkinajohtajuus Pohjoismaissa ja Venäjällä, vakaa historiallinen korkea liikevoittomarginaali ja erittäin hyvä pääoman tuotto. Molemmilla tuotteet kuitenkin jokseenkin “bulkkia” jota on myyty premium-luokassa hienolla brändilla ja vahvoilla mielikuvilla. Kirittäjiä ja isompia kilpailijoita on kuitenkin koko ajan kannoilla ja kuluttajien jatkuva hintatietoisuuden lisääntyminen luo painetta marginaaleille.

Sitten Tikkurilalle yhtenä vuonna tapahtuu yhtä aikaa ulkoisia ja sisäisiä shokkeja, minkä jälkeen yhtiön tuloskunto notkahtaa kestävästi alaspäin ja jää sille tasolle. Tikkurilalla se oli vuosien 2016-2017 aikana ERP-järjestelmäongelmat, tärkeän raaka-ainetoimittajan tehtaan räjähdys, Venäjän ruplan lahoaminen johtoryhmän vaihtuvuus jne. Nokian Renkailla se on nyt ollut isot päällekkäiset investoinnit (Dayton, Espanjan testirata, Raskaat renkaat lisäkapasiteetti), Venäjän markkinatilanteen lahoaminen, automarkkinoiden heikko tilanne, joka on johtanut kilpailutilanteen kiristymiseen ja alemman hintakategorian renkaiden vyöryn Keski-Eurooppaan, mikä on tehnyt hinnoitteluympäristöstä varsin kireä, johtoryhmän vaihtuvuus ja ehkä vielä sillä testihuijauskohulla monta vuotta sitten on ollut vaikutusta asiaan.

Tänään kyllä tullaan rajusti alas, mutta silti ei kyllä kiinnosta tarttua tähän putoavaan puukkoon. En usko, että nykyinen johto saa tätä laivaa käännettyä.

Näytä koko viesti
Aspire Global -

Minusta osari oli ihan ok. Ei toki odotuksiin nähden niin hyvä kuin edelliset osarit, mutta silti tyydyttävä. Joten ihan en ymmärrä eilistä ja tämän päivän laskua (yhteensä jo yli 20%). Tästä syystä on tullut tankattua tätä lisää.

Mielellään kuulisin Akin kommentit osarista?

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -

Nyt on laitettu Veikkauksen hallituksessa viisaat päät yhteen ja päätetty perustaa eettinen neuvosto...Problem solvedsmiley

https://www.veikkaus.fi/fi/yritys#!/article/tiedotteet/yritys/2019/08-e…

Näytä koko viesti
Global Gaming -

Kaupankäynti oli keskeytettynä koko aamupäivän. Kello 15 jatkui ja nyt taulussa -50%.

Näytä koko viesti
Ramirent -

Perjantaina Ramirent osti omia osakkeita 70 000 kpl. Nyt valtuutuksesta jäljellä enää alle 20 000 kpl, joka luultavasti tulee tänään täyteen.

 

Näytä koko viesti