31.7.2023 - 10:43

Hynägrande

+1758
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1211

Aivan jäätävä tulos Q2 ja ennuste 2023 vuoden tuloksesta ennallaan. Jos ennuste pitää loppuvuoden osalta niin osake on edelleen halpa. Hyvähän tätä on holdata salkussa!

Lisää en uskalla kuitenkaan ottaa, osakepaino on jo ihan yli. "Parempi överit kuin vajarit" ei päde osakesijoittamiseen, tulee paha krapula.

Tuoreet tulosnumerot:

https://cdn.prod.nntech.io/fundamentals-file-proxy/quartr/report/217ff1b09efc78d73a3dd11dc69954fd.pdf

4
0
31.7.2023 - 15:51

JP

+411
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
248

Ei missään nimessä vaikuta kalliilta. Tämänpäiväisen 5% nousun jälkeenkin näyttäytyy hieman Nordeaa halvempana.

Puolivillainen P/H1-EPS -vertailu: OmaSp (21,90e) 13,9 vs Nordea (10,28e) 15,1.

Ja lisäksi tulevaisuudessa siintää myös tuo Handelsbankenilta ostettava pk-yrityskanta: "Kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 jälkimmäisellä puolikkaalla, tarkka ajankohta täsmentyy myöhemmin."

Ottaisin varmaan lisää jos panoksia vain olisi lippaassa.

2
0
16.11.2023 - 12:00

Hynägrande

+1758
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1211

Omasp on hakenut lainaa 3,5% korolla, mutta mahtaako mennä kaupaksi? 

"500 miljoonan euron katetun joukkovelkakirjalainan. Joukkovelkakirjalainan eräpäivä on 15.1.2029 ja sille maksetaan vuosittaista korkoa 3,5 prosenttia"

Tankkasin hieman lisää. Osakkeen hintaan on leivottu aika paljon pessimistisiä odotuksia. Pienet luottotappiot pystyy kestämään jos hinta on tällainen.

3
0
5.2.2024 - 09:43

Juha

+1318
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1463

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/6c0dbdef-8ad6-4a4f-8782-db48ce989766

Näkymät tilikaudelle 2024 Yhtiön kannattava kasvu jatkuu edelleen asiakaskokemukseen ja palveluverkostoon toteutettujen investointien vauhdittamana. Handelsbankenilta hankittava pk-yritysasiakasliiketoiminta parantaa yhtiön tuloksentekokykyä vuoden 2024 toisesta vuosipuoliskosta alkaen. Arvioimme konsernin vertailukelpoisen tuloksen ennen veroja säilyvän nykyisellä erinomaisella tasolla tilikaudella 2024 (vertailukelpoinen tulos ennen veroja tilikaudella 2023 oli 143,6 milj. euroa). Lisää näkymistä tilinpäätöstiedotteen sivulla 25

Inderesistä jäätiin. Omasp on tupannut lyömään odotukset pitkään, ja nyt sitten jäätiin myös ohjeituksen osalta. Inderes tulkitsikin HB:n hankittavien toimintojen sisältyvän ohjeeseen, joten varovaiselta tuntuu.

2
0
23.2.2024 - 11:26

Vinsk1

+40
Liittynyt:
1.7.2018
Viestejä:
14

Ei ole tullut foorumeilla käytyä pariin viikkoon, joten en kerinnyt kommentoimaan omasp:n tilannetta tulosjulkistuksen aikaan.

Tosiaan omasta mielestäni pankkiosakkeissa markkinoilla tuntuu olevan tiettyä aliarvostusta. Mistä tämä mahtaa johtua? Tähän muutama kommentti:

Tulokset jäi odotuksista

Yritys teki 25% omanpääoman tuoton. Tuotto ennen veroja oli 144 me. Markkina-arvo nyt tänään 770 me eli osakekohtaiselle hinnalle tuotto 18% ja p/e 5,3. Itse olen sitä mieltä, että tulos oli erinomainen. Jos analyytikoilla on excelissä ollut hiema korkeampia lukuja niin silloin teknisesti on jääty odotuksista. "On jääty odotuksista"- uutisissa ei kerrottu paljonko jäätiin odotuksista tai onko se ero odotuksiin oleellinen. Esimerkiksi Nordealla itse odotin 17% tuottoa ja tulos oli 16,9% eli teknisesti jäätiin odotuksista mutta se ero minusta ei ollut oleellinen.

Korkotason alenemista odotetaan

Markkinoilla odotetaan selkeästi, että yleinen korkotaso laskee. Kun korkotaso laskee, pankkien korkokatteet pienenevät. Korkotasot pitkällä aikavälillä tulevat laskemaan, mutta ainakin itse on haastava kuinka paljon tämä vaikuttaa pankkien bisneksiin. Oma näkemys on, että jos omanpääoman tuotot on 25% ja p/e luvut on noin 6-7 paikkeilla niin siinä on aika paljon turvamarginaalia eli vähään aikaan pankkien bisnekset eivät ole vaarassa. Vaikka tulos tippuisi 50% minusta Omasp:n tulos on vielä hyvä. 

EKP ei ole vielä viestittänyt, että markkinakorot laskevat, mutta markkinoilla odotetaan vahvasti, että korkotaso laskisi. Tässä on ehkä ollut tiettyä optimismiä havaittavissa. Kiinteistösijoitusyhtiöiden omistajat varsinkin ovat toiveikkaita, koska silloin yritysten tulokset lähtevät nousuun. Korkojen laskua on hidastanut inflaatio, joka euroalueella oli 2,8% (22.2.2024 https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-euro-indicators/w/2-22022024-ap) Tuo on vielä yli EKP:n odottaman 2%.

 Tämä on täyttä spekulaatiota, mutta tuntuu, että markkinat ovat hieman liian toiveikkaita. Korkotasot eivät välttämättä laske niin nopeasti mitä on ajateltu ja niin paljon mitä on ajateltu. Jos näin käy, pankkien tulostasot säilyvät pidempään paremmalla tasolla mitä ehkä tällä hetkellä markkinoilla ajatellaan.

Markkinat eivät huomioi tällä hetkellä pankkien suuria kassoja

Kaikilla pankeilla on nyt ollut huippuvuosia. Tuotot ovat olleet huippuluokkaa ja nyt huippuvuoden jälkeen kassat ovat kasvaneet. Yhtiöiden taseet ovat ylilikvidejä. Tästä johtuen moni yhtiö voi jakaa huippuosinkoa tai kasvattaa liiketoimintojaan. Moni pankki on nyt jakamassa suuria osinkoja. Esimerkiksi Nordealla osinko on n. 92 cnt ja Omasp:llä 1 euro/osake.  Yhtiön markkina-arvo on noin 22 euroa. Loppuraha kassassa + yhtiön liiketoiminta 22 euron osakekohtaisella arvolla arvostetaan noin 21 euron/osake arvoiseksi (22 pörssikurssi - 1 euron osinko = 21 euroa) .  Nordealla n. 10 e/osake arvoiseksi. Näillä luvuilla P/E:t ja tuottotasot ovat aiemmin mainittujakin korkeampia.

Perusliiketoiminta arvostetaan heikosti tai taas kassalle ei anneta tässä tilanteessa riittävää arvostusta. Ennen osingonjakoa molemmat asiat pitäisi arvostaa. Kvartaaliosinkoyrityksissä tilanne on eri. Yhtiöissä, joissa vuosi kerätään tulosta kassaan ja se kerralla maksetaan pois, kassa on suurimmillaan ennen osingonmaksua eli juuri nyt.

Handelsbankenin liiketoiminnan osto

Omasäästöpankki on harvinainen yritys, joka on kasvuosake samaan aikaan kun p/e on alle 10. Pörssihistorian aikaan pystynyt hyvin kasvamaan. Tosiaan tänä vuonna kasvua tulee handelsbankenin yritysliiketoiminnan ostosta. Sieltä tulee 1,2 mrd euron talletukset, 460 me lainoituskanta ja kauppahinta tiedoitteen mukaan on: "Kauppahinta on transaktion toteutuspäivänä siirtyvien tase-erien nettoarvo lisättynä 15 miljoonalla eurolla." 

Tällä hetkellä Omasp:n taseen koko on noin 7,6 mrd (tilinpäätöstiedote 2023).

Handelsbankenin osat on tulossa mukaan vasta vuoden jälkimmäisellä puolikkaalla joten tänä vuonna se vaikuttaa vain osaan tulokseen ja vuonna 2025 täysimääräisesti. 

Yhtiön arvio on, että tulos säilyy nykyisellä tasolla. Vaikka puhunkin kasvusta niin yhtiön hallitus ei tässä vaiheessa arvioi, että tuloskasvua saisi ainakaan vuodelle 2024. Suurin osa osakkeenomistajista on varmaan ihan tyytyväisiä jos 18% tuotto pysyy.

---

Tosiaan aika moni asia pätee myös muihinkin pankkiosakkeisiin, mutta itse köyhänä maalaisena seuraan pääasiassa OmaSP:tä ja Nordeaa.

5
0
23.2.2024 - 12:21

JP

+411
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
248

Täällä toinen OmaSP:n ja Nordean omistaja, jonka ihmetyksen aiheita on saaren pankin arvostustaso verrattuna näihin.

Markkinaodotuksissa on paitsi korkojen laskuun lähteminen, myös pankkien tulostason heikkeneminen. Siihen on kaksi seurausta yhdestä syystä: Korkojen nopea nousu.

Periaatteeltaan pankkibisnes on sitä, että otat vastaan talletuksia, joille voit maksaa pientä korkoa, jotta voit lainata talletettua rahaa eteenpäin isommalla korolla. Euriboriin sidotut lainakorot nousivat automaattisesti verrattain nopeasti ja korkealle. Vastaavasti talletuskorkoja pankit pystyivät himmailemaan rauhallisemmin, mistä syntyi hyvää pankkien tulostasoon. Korkojen nousun pysähtyminen tarkoittaa että noiden välistä erotusta saatetaan kuroa hieman kiinni, mikä tietenkin alentaa katetta.

Toisekseen korkotuotto kun ei ole ikuista, vaan riippuu lyhennettävän lainan pääomasta. Korkeat korot vähentävät lainanantoa, koska kaikilla ei yllättäen olekaan enää varaa ottaa lainaa. Kun vanhoja lainoja maksetaan pois enemmän kuin uusia lainoja myönnetään, lainattu pääoma laskee, jolloin korkotulotkin tulevat laskemaan.

Noin olen teorian ymmärtänyt itse, eli miksi esimerkiksi talousmediat saattavat julistaa että ennätysvuosi oli ja meni, eikä toista ole tulossa.

Kuten mainittu, OmaSP pitäisi pystyä tuota paikkaamaan vielä Handelsin osilla, minkä mielestäni pitäisi tehdä siitä houkuttelevamman kohteen kuin verrokeista, mutta osakekurssi väittää päinvastoin. Ehkä heikompi osinkotuotto on määräävä tekijä?

2
0
23.2.2024 - 13:40

Vinsk1

+40
Liittynyt:
1.7.2018
Viestejä:
14

Juu tosiaan mikä unohtui on, että kun korot ovat nousset myös pankkien oman rahoituksen hinta on noussut. Nyt tilillä makuuttamalla saa rahoille n. 3% tuottoa vähän tuotteesta riippuen. Omasp laittoi ulos 3+% debentuuri lainan. Olisiko ollut 3,25%. En muista ihan tarkkaan. Aiemmin pankit eivät oikein tainneet maksaa mitään korkoa. Tietysti jos on käyttötilillä niin ei sille mitään tuottoa saa.  Tämä nostaa kuluja ja laskee tuottoja.

Korkojen nousu vähentää lainanantoa joo. Toisaalta Suomessa on ymmärtääkseni ollut tilanne, että rahaa on ollut vaikea pankista saada. Isot pankit ovat keskittäneet ja syrjäkylillä on ollut vaikea löytää lainanantajaa. Tähän markkinarakoon Omasp on pystynyt iskemään. Kysymys on, että onko rahanlainaajia enemmän kuin lainattavaa rahaa. Ainakin vielä ymmärtääkseni Omasp:llä on asiakkaita hyvin riittänyt.

Itse uskon Pankki osakesijoitukseen. Tuottonäkymät on sen verran hyvät tällä hetkellä. Mikään täysvarmahan se ei ole. 

Suomalaiset pankit yleisesti on hyvässä kunnossa. Voi olla, että jos Suomalaisia pankkeja verrataan pankki-indekseissä ulkomaisiin pankkeihin, Suomalaiset pankit voidaan nähdä todellisuutta riskisempinä ja huonompina. Muutamassa amerikkalaisessa pankeissa oli viime vuonna bank runeja. Suomessa ei taida olla vastaavia pankkeja muita kuin Hypoteekkipankki, joka olisi vahvasti keskittynyt johonkin pienelle alueelle ja yhdelle sektorille.

1
0
16.4.2024 - 08:51

Almanakka

+569
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
316

OmaSP pukelsi negarin ja syyt kuulostaa omaan korvaan aavistuksen vaarallisilta, kun puhutaan todella vivutetusta liiketoiminnasta, jossa virheet korostuvat.

OmaSp:n liiketoiminnan kehitys on jatkunut ensimmäisen neljänneksen aikana odotuksia parempana haastavasta taloudellisesta toimintaympäristöstä huolimatta. Molemmat päätulonlähteet, korkokate ja palkkiotuotot, ovat jatkaneet vahvaa kasvua. Ensimmäisen vuosineljänneksen lopussa Yhtiö havaitsi omien valvontaprosessiensa tuloksena ohjeiden vastaisen toiminnan, jonka seurauksena Yhtiön luottoriskiasema heikkeni olennaisesti tiettyjen asiakaskokonaisuuksien osalta. Tapahtuman taustalla on Yhtiön luotonantoon liittyvän ohjeistuksen rikkominen, jonka seurauksena yksittäisiä asiakaskokonaisuuksia muodostettiin tietoisesti virheellisesti. Tapahtuneen havaittuaan Yhtiö käynnisti välittömästi laajan selvitystyön.

Linkki tiedotteeseen

1
0
16.4.2024 - 10:10

JP

+411
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
248

Melkoista corporate jargonia omaan korvaan. Epäilyksiä on esitetty että nyt olisi viimeinkin tehty luottotappiokirjaus itärajan kruununjalokivestä, Zsar-ostoskylästä. Jos tuolla yritetään viestiä, että nyt olisi kaikki yksittäiset alaskirjaukset tehty, niin asian olisi varmasti voinut muotoilla toisinkin.

0
0
16.4.2024 - 10:12

jpkl

+116
Liittynyt:
27.6.2014
Viestejä:
220

Negari tuli kyllä puskista. Mikähän mahtaa olla tämä asiakaskokonaisuus, yritykset? 

Markkinat ilmeisesti pelkäävät vahingon olevan isompi kuin nyt kirjattu n. 20me varaus. Yhtiön arvosta suli pörssiavaukseen yli 70me pois...Itsehän luulin että kurssiin oli leivottu jo kaikenlaista pahaa sisälle.

1
0
16.4.2024 - 10:21

isipappa

+130
Liittynyt:
23.12.2019
Viestejä:
100

Kun luottamus pankkiin kokee kolauksen: –13 %. Jotain siellä nyt kovasti vähätellään. Onhan se hieman erikoista, että ohjeiden vastainen toiminta osoittaa pankin sisäisten prosessien ja riskienvalvonnan toimivuuden. Ei ole viestintätoimistokaan ollut aivan parhaassa vireessä tässä kriisissä — tai ehkä OmaSP on hoitanut viestinnän ihan kotikutoisesti.

Omissa laskelmissani tein Zsarin alaskirjauksen lokakuussa 2022. Sen jälkeen en ole OmaSP:n tiedotteita seurannut.

1
0
16.4.2024 - 12:33

TL

+1166
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
902

Varovaisesti sanoen epäonnistunut tiedote. Veikkaan sen maksaneen muutaman kymmenen miljoonaa osakkeenomistajien rahaa verrattuna tiedotteeseen, jossa olisi todettu tapahtunut ilman hehkutusyrityksiä ja kerrottu miten otetaan opiksi. Olisiko herra Palli palkattu omaSP:n viestintään?

1
0
16.4.2024 - 13:04

Aki Pyysing

OP
+12135
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6664

Tämä oli tavallaan palkitseva negari. Vaikka ei ole lappua, eikä ole koskaan ollutkaan mutta on paljon rakkautta 2014 iloiseen veljeskuntaa liittynyttä Eksp:tä kohtaan, joka antoi viimeisen pelastavan lainan, kun mistään muualta ei enää rahaa saanut.

Mutta keskustelimme asiasta Lappeenrannan sijoittajatilaisuudessa viime viikolla ja kerroin, miksei miulla ole yhtään. Yksi syistä oli, että luvut vaikuttavat liian hyviltä ja toinen, että jos Tsaarille antoi, niin on helposti antanut muillekin vähän äkkinäisille tahoille. Pankin luvuista tuli melkein HSSP 1988 mieleen.

Siis sellaista oikeassa olemisen iloa ilman taloudellisia kannustimia.

7
0
16.4.2024 - 14:22

isipappa

+130
Liittynyt:
23.12.2019
Viestejä:
100

Lainaus Kauppalehden tuoreesta uutisesta (maksumuuri), jossa tj kommentoi asiaa:

”Luotto-ohjeistusta ei ole noudatettu siltä osin, että luottoriskiä on pimitetty. Tilannetta on kaunisteltu näissä tietyissä asiakaskokonaisuuksissa”, Sydänlammi sanoo.

1
0
17.4.2024 - 15:06

LappuLiisa

+287
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
263

Inderesillä luotetaan yhtiöön. Tavoitehinta 27.5 -> 26.00€:

https://www.inderes.fi/analyst-comments/oma-saastopankki-luottotappiovaraukset-painavat-tulosta

"OmaSp antoi tiistaina tulosvaroituksen yhtiön jouduttua kirjaamaan huomattavan määrän harkinnanvaraisia luottotappiovarauksia Q1:lle. Vaikka varaus onkin kooltaan merkittävä ja nostaa kiistatta riskejä osakkeeseen liittyen etenkin lyhyellä aikavälillä, on yhtiö hurjassa tuloskunnossa ja sen vakavaraisuus on vahva. Osakekurssi hinnoitteleekin mielestämme turhan paljon riskejä, joten pidämme osakkeen tuotto-riskisuhdetta houkuttelevana."

Q1-tuloksesta:

"Ennakkotietojen perusteella Q1:n vertailukelpoinen tulos ennen veroja oli noin 25,6 MEUR (sisältäen harkinnanvaraiset luottotappiovaraukset) ja ilman ylimääräistä varausta 45,1 MEUR, kun ennusteemme oli 36,6 MEUR."

2
0
18.4.2024 - 01:19

pasi0070

+21
Liittynyt:
12.10.2015
Viestejä:
21

Huhujen mukaan tämä luottobordelli liittyisi FinCap:iin. Jos näin on niin tämä varoitus voi olla vasta alkua. Toivottavasti huhut ovat väärässä, sillä allekirjoittaneella on aika paljon omistuksia taloissa jossa FinCap omistaa ison prosenttiosuuden osakkeista.

3
0
18.4.2024 - 09:06

isipappa

+130
Liittynyt:
23.12.2019
Viestejä:
100

OmaSP:llä on ollut vuosien varrella iso rooli Fincapin taustalla olevan mogulin moninaisissa hankkeissa. Tutkivalle talousjournalismille työmaata.

0
0
26.4.2024 - 18:10

Tekijä

+146
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
99

RedRabbit wrote:

Oma SP taas otsikoissa (maksumuurin takana):
Oma Säästöpankissa epäillään vuosia kestänyttä törkeää kavallusta – rikoksesta epäiltynä entinen työntekijä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/oma-saastopankissa-epaillaan-vuosia-kestanytta-torkeaa-kavallusta-rikoksesta-epailtyna-entinen-tyontekija/6f18a790-d990-4410-93de-4b947dbce697

Pari lausetta tuosta uutisesta muurin takana oleville:

"Kauppalehden selvityksessä ilmeni vakava rikosepäily tulosvaroittaneesta pankista" - tästä ei siis yritys ole tiedottanut.

"Kauppalehti tavoitti epäillyn asianajajan, jonka mukaan hänen päämiehensä myöntää teot." - siis enemmän kuin pelkkä epäily.

ja toisessa:

"Toimitusjohtajan mukaan nyt ilmi tullut törkeä rikosepäily on pankin historiassa täysin poikkeuksellinen."

”Summat ovat pankin mittakaavassa pieniä. Päivänselvää on, että pankin asiakkaille ei ole koitunut epäillyistä rikoksista vahinkoa.”

”Positiivista on se, että meidän oma sisäinen valvontamme löytää, jos jotain epäkohtia toiminnassa ilmenee."

3
0
29.4.2024 - 08:55

Juha

+1318
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
1463

https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/ee2a1a19-10c9-4467-b4fb-c166af97f1f2

Kohun silmästä kommentoidaan: "Ohjeiden vastaisesta toiminnasta johtuva vakuusaseman heikentyminen yhdistettynä vallitsevaan yleiseen heikkoon taloustilanteeseen lisäävät luottoriskiä aiemmin raportoidusta. Tämän johdosta kirjasimme kvartaalille 19,5 miljoonan euron suuruisen johdon harkinnanvaraisen lisävarauksen. Arviomme mukaan lisävaraus tulee kattamaan selvitykseen liittyvien asiakkaiden tulevaisuudessa mahdollisesti realisoituvat luottotappiot. Selvitystyössä on ilmennyt, että pankin luotonantoon Vertailukelpoinen tulos ennen veroja 25,6 miljoonaa euroa Korkokate kasvoi 58 % 4 liittyviä ohjeistuksia on merkittävästi rikottu. Kyse on yksittäistapauksesta, jossa asiakkaiden luottoriskiasemaa on peitelty muodostamalla asiakaskokonaisuuksia tietoisesti virheellisesti ja puutteellisin tiedoin. Kohteet sijoittuvat valtakunnallisesti ympäri Suomea ja kohdistuvat kiinteistötoimialalle. Laajan selvitystyön perusteella on kyetty varmistamaan, että ohjeiden vastainen toiminta kohdistuu noin 3 %:iin OmaSp:n 6 miljardin euron luottosalkusta."

1
0
29.4.2024 - 09:02

Vinsk1

+40
Liittynyt:
1.7.2018
Viestejä:
14

Omasäästopankilta tuli q1/2024 tulos. Tosiaan luottotappioita kirjattiin kiinteistöalalta -19,5 me yhdestä asiakaskokonaisuudesta, joka on kuulemma 3% 6 mrd kokonaislainakannasta. Noilla luvuilla riskiposition kokonaispotti olisi noin 180 me josta nyt alaskirjattu 19,5 me eli yli 10%.

Vaikka yhtiö teki luottotappiokirjauksia yli 20 me niin tulos oli hyvä 24,6 me ennen veroja. Tulos olisi ollut lähempänä 50 me ilman luottotappioita, mikä olisi ollut superhyvä tulos. Yhtiön liiketoiminnan tuotot oli noin 74 me ja kulut 25 me + 23 arvonalentumiset. 

Yhtiö arvioi, että Handeslbankenin osan osto on tase-erien nettoarvo lisättynä maksimissaan 15 milj. eurolla. Liiketoiminnan hankinnan arvioidaan kasvattavan yhtiön tulosta ennen veroja noin 8-12 milj. euroa vuosittain.  Näillä luvuilla arvioisin hankinnan olevan varsin hyvä.

Näkisin Omasp:n tulevaisuuden varsin positiivinsena. Tietysti tarkkana pitää olla luottotappioiden kanssa. Näillä näkymin tuo ei näytä haittaavan. Yhtiön tuloksenteko kyky on erinomainen. Viime vuonna 3 viimeistä kvartaalia omasp pystyi tekemään keskimäärin noin 40 me voittoa rahoituserien jälkeen.

4
0
29.4.2024 - 09:31

isipappa

+130
Liittynyt:
23.12.2019
Viestejä:
100

Ongelmaluotoista:
”Kohteet sijoittuvat valtakunnallisesti ympäri Suomea ja kohdistuvat kiinteistötoimialalle.”

Täytyypä seurata Fincapin ja sen taustajoukkojen tekemisiä jonkin aikaa entistäkin tarkemmin.

1
0
29.4.2024 - 09:46

Almanakka

+569
Liittynyt:
16.11.2023
Viestejä:
316

OmaSP tuntuu edelleen nauttivan sijoittajien luottamusta ainakin jossain määrin. Keskustelu ohjautuu paljon toteutuneeseen tulokseen ja Indereskin taisi kirjata tyyliin tuon nyt ilmoitetun tappion pois kurssista ja sen jälkeen homma jatkuu taas normaalisti ja positiivisesti. Toivottavasti näin onkin.

En väitä, että olisi kovinkaan todennäköistä Oman konttoreiden holveista löytyvän lisääkin mörköjä, mutta ihmettelen miten positiivista keskustelu on ja miten vähän puhutaan isoista riskeistä. Pankeissa käytetään vipua melkein yhtä paljon kuin Aki nuoruusvuosinaan, ja pienet virheet asset-puolella johtavat todella suuriin monttuihin tai wipeen oman pääoman osalta. Kun vielä tietää, miten paljon helpommin Omasta on saanut ainakin yrityspuolelle lainaa, kuin tylsemmistä pankeista, on tässä vielä aika paljon vakuuttelua tehtävänä Seinäjoen suunnalta. Nähdyn kaltainen kulttuuri saa minut kurvaamaan todella nopeasti toiseen suuntaan, kun on kyse pankista. Jos kaikki menee hyvin, niin osakkeessa on kyllä ihan jonkin verran upsidea. En osaa kuitenkaan rajata riskejä oikein mihinkään.

Yhtiötä omistaa pääasiassa säätiöt, ja ne myyvät hallituksen kokouksen jälkeen, jos myyvät. Tätä potentiaalista myyntipainetta ei ainakaan vielä olla nähty. Säätiössäkin saatetaan tuumata, ettei tämä ole kaikista turvallisin paikka ikuisen sijoittajan rahoille.

Ei ole kivaa negistellä, mutta halusin silti tuoda keskusteluun omat kaksi senttiäni.

4
0
29.4.2024 - 10:15

TL

+1166
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
902

Samaa pohtinut. Minun on vaikea asennoitua tähän lähinnä sisäinen valvonnan riemuvoittona. Enemmän tuntuu siltä, että organisaatiokulttuurin ongelmat ovat pintautuneet. Jos on kyse tästä, niin mietityttää mitä pinnan alla vielä mahtaa muhia.

Itse laitoin näiden uutisten jälkeen ison osan itselleni melko tukevasta SP-pinkasta kiertoon. Vähän jätin, jotta pysyy seurannassa. Oli kannattava matka SP:n kyydissä, mutta päätin jatkaa matkaa vähäriskisempinä pitämieni kilpailijoiden, kuten Ålands, kanssa.

1
0
29.4.2024 - 10:50

isipappa

+130
Liittynyt:
23.12.2019
Viestejä:
100

En ole OmaSP:n luottotappioiden määrän kehitystä seurannut, mutta tämä ei kuulosta hyvältä: "Toteutuneiden luottotappioiden nettomäärä kasvoi vertailukauteen nähden ja oli ensimmäisen neljänneksen aikana 1,2 (0,5) milj. euroa." Samalla huomaan, että vuonna 2023 toteutuneiden luottotappioiden nettomäärä oli 19 miljoonaa euroa — mennyt minulta ohi aiemmin.

0
0
29.4.2024 - 11:33

Piensijoittaja

+44
Liittynyt:
29.4.2019
Viestejä:
94

isipappa wrote:

Samalla huomaan, että vuonna 2023 toteutuneiden luottotappioiden nettomäärä oli 19 miljoonaa euroa — mennyt minulta ohi aiemmin.

Zsarista vähän yli 14 miljoonaa euroa

0
0