Valmet -

Ako Capital kasvatti Valmet-shorttiaan eilen 24 eurossa. Jos nyt en aivan väärin muista, Ako avasi vanhan shorttinsa marraskuun loppupuolella 23 euron tasolla. Akon shortti on nyt 1.7 % osakekannasta.

Yli puolen prosentin shorttien (6 kpl) osuus osakekannasta on nyt hieman yli 5 %, mikä tekee Valmetista tällä hetkellä shortatuimman osakkeen Helsingin pörssissä; Outokumpu jää kakkoseksi.

Näytä koko viesti
Spinnova -

Renewcell konkurssiin. Lähde di.se

Näytä koko viesti
Valmet -

Totta: Solidiumin mahdollinen Valmet-dumppaus on hyvä syy shortata Valmetin osaketta. Omassa huterassa päässäni se syy oli kuitenkin jo vanha uutinen enkä osannut sitä yhdistää tuoreimpiin shortteihin, mutta ehkä Lontoossa on herätty asiaan vasta aivan viimeaikaisen uutisoinnin myötä.

Ja olen toki samaa mieltä siitä, että Valmetin laaja shorttaaminen talon ulkopuolelta tulevan toimitusjohtajan vuoksi ei ole erityisen todennäköistä.

Näytä koko viesti
Valmet -

Valmetin hallitus siis nimitti maanantaina 19.2. uudeksi toimariksi tanskalaisen Thomas Hinnerskovin. Sen jälkeen neljä (4) eri brittirahastoa on kukin ottanut osakekannasta vähintään 0.5 prosentin suuruisen Valmet-shortin. Parin muun rahaston aiemmat isot shortit ovat edelleen auki, joten nyt on auki kuusi (6) yli puolen prosentin shorttia, yhteensä hieman vajaa 5 % liikkeelle lasketusta osakekannasta. Omaan silmääni näyttää siltä, että kaikki nämä shorttaajat uskovat Valmetin kurssin putoavan vähintään jonnekin 20–21 euron maastoon. 

Mielenkiintoisimpia ovat nuo neljä tuoretta shorttia. Toimarinimityksen jälkeen Valmetista tai Hinnerskovista ei tietääkseni ole tullut esille mitään sellaista tietoa, joka olisi antanut syytä shortteihin. Niinpä näiden tuoreiden shorttien syynä lienee puhtaasti se, että uusi toimari ei ole talon sisältä. Muuta järkevää syytä en keksi.

Valmet kertoi maanantaina, että Hinnerskov aloittaa viimeistään syyskuun alussa ja että nykyinen toimari Laine jatkaa seuraajansa aloittamiseen asti. Mediq ilmoitti eilen nimittäneensä talon sisältä uuden toimitusjohtajan, joka aloittaa jo ensi viikolla. Hinnerskov vapautuu uskoakseni jokseenkin saman tien. Jäämme odottelemaan, aloittaako hän Valmetissa jo ennen kesää vaiko vasta puolen vuoden loman jälkeen syyskuussa.

Mikäli Valmetin hallitus päättää lähteä tekemään jotain isoa muutosta, en yllättyisi lainkaan, jos Hinnerskov palkkaisi nykyiseltä työmaaltaan eli Mediqista tanskalaisen muutosjohtajan. Heillä on yhteistä taustaa McKinseystä.

Näytä koko viesti
Laihdutuspillerit! Novo Nordisk -

Ja sitä gravitaatiota tässä saadaan odotella. Novo Nordiskin P/E toteutuneella tuloksella on 46, kuluvan vuoden ennusteella 38. Jossain alle 30x voisi harkita lisäämistä — ei taida tapahtua aivan lähiaikoina.

Näytä koko viesti
Ponsse -

Tuoretta tilastotietoa yli 8-tonnisten  metsäkoneiden ensirekisteröinneistä Suomessa 2023 (lähteenä Traficom):

  • yhteensä 640 konetta (495 vuonna 2022, +29 %)
  • Ponsse 351 (263, +33 %)
  • John Deere 175 (137, +28 %)
  • Komatsu 88 (72, +22 %)
     

Yksittäisistä malleista eniten rekisteröity oli Ponsse Buffalo -ajokone (80 kpl). 

Näytä koko viesti
Laihdutuspillerit! Novo Nordisk -

Näköjään myös CFO myi osakkeita n. 6.5 miljoonan euron edestä viikko sitten (n. 801 DKK hintaan).

Näytä koko viesti
Huhtamäki -

En ole itse pitänyt kirjaa julkisista Huhtamäki-shorteista, mutta muistaakseni vielä tulospäivänä eli 8.2. oli jollain pelurilla n. 0.7 % osakekannasta shortattuna hinnalla 32.00. Nyt kyseinen shortti on suljettu; jokunen miljoona kertyi shorttaajalle tappiota. Shorttaaja siis luopui siitä näkemyksestä, että kurssi putoaisi alle 32 euron — tai edes lähelle sitä.


 

Näytä koko viesti
Kemira -

Vaikuttaa omaan silmääni siltä, että Solidiumin Kemirat menee Oras Investille. Huomennahan tuon saamme tietää.

Näytä koko viesti
Laihdutuspillerit! Novo Nordisk -

Novo Nordisk: pari johtajaa myynyt kumpainenkin n. 20,000 osaketta n. 824 DKK hinnalla. Yli 2 miljoonan euron potti per naama. 

Näytä koko viesti