Duell (Sponbike Oy) -

Vaihtelee anneittain. Duell menee yleisimmän käytännön mukaan eli toissijaisia allokoidaan samassa suhteessa kuin on merkinnyt ensisijaisia. Jos nämä merkinnät eivät jostain syystä riitä, seuraavana nokkimisjärjestyksessä ovat ilman merkintäoikeuksia toissijaisia merkinneet ja viimeisenä merkintätakaaja (Hartwall).

Näytä koko viesti
Finnair -

0,10€ merkkarit vastaa 0,0374€ osaketta. Merkkarit tosin harvemmin taitavat pohjata ensimmäisenä päivänä.

Näytä koko viesti
Inission -

Ainakin Rautelta paloi 7,5 M€ merkintäoikeusannista 0,9 M€ kuluihin. Eipä sekään halpaa puuhaa ole osakkeenomistajille.

Näytä koko viesti
Algoritmit eivät ota riidejä -

Tätä nyt ei kovin usein käy ainakaan omalle kohdalle mutta kuitenkin. Toisinaan kun vaikka ostolaidalla on tarjous 1000 osakkeelle ja siihen laittaa 1000 myyntiin, läpi meneekin vain 200 ja mystisesti loppujen kohdalla tarjous ehditäänkin vetää pois. Luulin aiemmin, että tästä valittaneet olivat vain paranoideja ja onnistuivat laittamaan myynnin juuri sen jälkeen kun tarjous oli jo väistänyt, mutta olin väärässä. Ihmiskaupankävijä saisi syytteet spooffauksesta jos laittaisi toimeksiantoja, joiden ei ole tarkoituskaan toteutua, mutta säännöt eivät tunnu olevan samoja kaikille.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -
petteri kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

Mä en nyt jaksa. Miksi sun pitää alkaa vääntää jotain joka kerta kun oot väärässä?

 

Yritin tuossa yllä vääntää rautalangasta, miten nuo 5x inverse tuotteet merkittävästi yksinkertaistettuna esimerkkinä toimivat ja mitä constant leverage trap ja rebalancing tarkoittaa.

Jos et ymmärrä yllä olevaa laskelmaa, ei voi mitään.

 

Jos nyt oletetaan, että osakkeen liike on täysin satunnaista ja unohdetaan korkokulut yms., rebalansoinnilla ei voida aiheuttaa negatiivista odotusarvoa vaan odotusarvo on aina 0. Sen sijaan lisäämällä shorttia sen mennessä oikeaan suuntaan ja leikkaamalla aina väärään suuntaan mennessä saadaan treidi, joka tuottaa suurimman osan ajasta tappiota mutta jolla on "lihava häntä" tuottojakauman oikealla puolella. Periaatteessa siis antimartingale-tyyppinen. Odotusarvo on toki edelleen 0.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita -

Citycon avasi 7,47 eli siihen hintaan mennyt läpi.

Näytä koko viesti
Ålandsbanken -

A- ja B-sarjat saavat samat osingot kumpikin. Nordnet ei ole aina luotettava lähde yhtiötiedoissa. Erona A- ja B-sarjojen välillä on likviditeetti ja äänimäärä, joten normaalisti niistä kannattaa aina vain ottaa sitä halvempaa.

Näytä koko viesti
Incap -

Näyttää tosiaan tulleen sen verran toissijaisia kuin mitä Nordnetissä palautunut raha indikoi eli yli 10% ensisijaisista. Ei kyllä meinannut uskoa, että niitä niin paljoa olisi voinut saada. Ilmeisesti merkintöjen kanssa on nukuttu oikein huolella.

Näytä koko viesti
Kamux -

Taitaa olla enemmän kyse siitä miten pahasti viime vuonna uusien kysyntä romahti WLTP-mittausten takia.

 

Näytä koko viesti