Olet täällä

Isomman summan sijoittaminen - 11.1.2021 02.26

Asuntolainan ylimääräiset lyhennykset ovat nollakorkojen jatkuessa vain poissa tuotosta. Jos kukkaron nyörejä ei ylipäätään tarvitse kiristellä lyhennysten mukaan, niin silloin ei hyödy edes mielenrauhan kautta.

Jaan saman näkemyksen tulikuumasta osakemarkkinasta, mutta on äärimmäisen epätodennäköistä ajoittaa markkinoita täydellisesti. Jos sijoituksiin olisi käytettävissä noin 90keur, mutta niistä vain rapiat 30keur olisi kiinni markkinoilla, pitäisin tuota hyvin väkevänä näkemyksenä kuplasta ja uskosta sen lähitulevaisuuden poksahtamiseen.

Ajallinen hajauttaminen on järkevä vaihtoehto. Osakesäästötilille sen verran mitä kehtaa sijoittaa suoraan johonkin osakkeeseen nyt ja lisäyksiä rahastoihin kuukauden tai parin välein, kunnes odotusarvoltaan tasapainoisempi jakauma odotetun markkinalaskun suhteen on saavutettu. Oma lukemani tähän hetkeen 90keur potilla olisi 70keur markkinoilla ja 20keur odottamassa vastaan tulevia tilaisuuksia.

Kiinteistöhajautusta varallisuuteen taitaa tulla jo tarpeeksi oman asunnon kautta, joten sitä en pohtisi sen enempää. Kuulopuheiden mukaan inflaatiota vastaan voi varautua kryptovaluutoilla, mutta niiden spekuloinnista en ymmärrä mitään.

Näytä koko viesti
Qt Group - 5.1.2021 06.00

Pikainen katsaus Qt:n open bug trackeriin versiorajauksella 6.0.0 ja 6.0.1: Unresolved tilassa 190, Fixed ja Done tilassa 181, muita jämiä 83.

Ei tuo täysin loputtomalta suolta vaikuta. Unresolvedeja ei ole ainuttakaan korkeimmalla prioriteetilla (Blocker, rajoitettu tulevia julkaisuja varten?), toisiksi korkeimmalla prioriteetilla (Critical) luokiteltuja 40. Myyntisignaalia en noista löydä.

Arvostustaso sen sijaan hieman hirvittää kun markkina-arvoa on 1,5 miljardia yritykselle, jonka ylin rivi haistelee sataa miljoonaa ja alimmalle riville jäämä lukema on kymmenien miljoonien luokassa. Yritetään istua käsien päällä vielä hetki.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 31.12.2020 10.45

Nostetaanpa tämä ketju ylös nyt kun suomalainen pörssivuosi on paketissa.

71,9/50

Karvan yli 40% nousuun vuodessa pitäisi olla tyytyväinen, mutta koska muilla menee paremmin, niin en sitten ole cool. Ehkä tarvitsen vähemmän hajautusta kuin viisi lappua, jotta juoksu voisi kiihtyä?

Näytä koko viesti
Glaston - 30.12.2020 02.22

Glaston Oyj Abp tarkentaa näkymiään neljännen neljänneksen 2020 tilauskertymän osalta

Erityisesti lasin lämpökäsittelylaitteiden kasvaneesta kysynnästä johtuen Glastonin neljännen vuosineljänneksen 2020 tilauskertymä tulee ylittämään vuoden 2019 viimeisen neljänneksen tason. Glastonin 27.10.2020 julkistetussa tammi-syyskuun 2020 osavuosikatsauksessa yhtiö arvioi, että viimeisen neljänneksen saadut tilaukset paranevat kolmannesta neljänneksestä, mutta pysyvät edellisvuotta alhaisemmalla tasolla. Muilta osin näkymät pysyvät muuttumattomina.

Tilaukset ovat siis ylittäneet odotukset, voidaan ehkä odottaa parempaa Q1 tulosta kuin 2020? Kurssi sattumoisin pomppasikin jo eilen noin +8% ja tällä hetkellä näyttää +20%. Onnea tammirallaajille ja/tai sisäpiiriläisille!

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 28.12.2020 01.21

Kiinteistöjen arvonmääritys ei ole aivan eksakti tiede, eikä jatkuva arvonmääritysprosessi tarkkuuden nimessä tuottaisi yhtiölle varsinaisesti mitään. Toteutuneiden myyntien perusteella voidaan varmasti tehdä pientä viilausta, mutta kannattaa huomioida myös se, että myyntiarvohan on vain se mitä ostaja on valmis maksamaan, eikä se mitä myyjä pyytää. Myyjän aikataulu voi myös vaikuttaa merkittävästi, milloin hyväksytään alle hintapyynnön tarjouksiakin, kun kohde vain halutaan saada pois alta.

Näin hieman asian laidasta olen kuullut tapauksesta missä omakotitalon myyjä hylkäsi hyvän tarjouksen sillä periaatteella että hintapyynnöstä jäätiin muutama tuhat euroa (kaupan kokonaisarvo selvästi kuusinumeroinen). Pari vuotta myöhemmin sama talo yhä myynnissä samalla henkilöllä, nyt hintapyyntöä laskettu kymmeniä tuhansia.

Lähtökohtaisesti on mielestäni Ovarolle positiivinen asia että kohteita joiden ei katsota soveltuvan toiminnan ytimeen myydään pois vaikka pienellä tappiolla. Toisaalta en ole kuitenkaan tehnyt tutkimusta siitä, mitä nuo myyntikohteet oikeasti pitävät sisällään ja olisinko samaa mieltä niiden sopivuudesta tai hinnasta...

Näytä koko viesti
Nurminen Logistics - 13.11.2020 11.20

T_Isanmaa kirjoitti:

Suomen suurin työeläkeyhtiö Ilmarinen etunenässä sylkemässä piensijoittajan kasvoille:

https://www.nurminenlogistics.fi/porssitiedotteet/nurminen-logistics-oyj...

Perustelut suunnatun annin kohteesta ja tarpeesta ovat ihan pätevät, mutta mikähän on tämä suuntaus yhtiön hallitukselle ja erinäiselle joukolle muita sijoittajia?

Onko 76 % äänivallasta nähnyt, että heidän olisi nyt hyvä aika lisätä omistusta alle julkisen pörssihinnan (0,4e), kun kerran halvalla saa (0,317e 180pv painotus)?

Näytä koko viesti
Glaston - 11.11.2020 12.43

Lyhyesti, koronavirus veti Glastonin kölin ali. Kolmannen kvartaalin raportista positiivisia tulevaisuudennäkymiä saa hakea suurennuslasin kanssa. Varsinaiset näkymät ovat siis, että vuoden 2019 liikevaihdosta ja tuloksesta jäädään jälkeen tänä vuonna.

Liikevaihdollisesti kolmas kvartaali oli toisen kvartaalin tilausten jatkumona hyvin heikossa hapessa, mutta aallonpohja lienee ohitettu. Kun Q2 tilaukset olivat 20 miljoonaa vertailukautta jäljessä konsernitasolla, niin Q3 oltiin jäljessä vertailua enää 12 miljoonaa euroa! Nousua edelliseen kvartaaliin tuli absoluuttisesti +7Me ja prosentuaalisesti 39%. Huono juttu on se, että vain Insulating Glass -segmentti osoittaa toipumista Heat Treatmentin ja Automotiven jatkaessa puoliteho-osastolla.

Näen Heat Treatmentille kaksi toisistaan suuresti eroavaa kehityskulkua:

1. Markkinassa käynnistyy pudotuspelit toimijoiden kesken... Olen epäileväinen Glastonin kilpailuedusta niihin karkeloihin, sillä tämä koronan aiheuttama poikkeama näyttäytyy niin suurena, ettei ole mielestäni kaukaa haettua kyseenalaistaa hieman tuotteiden laatua. 

2. Markkinassa on vain reilusti patoutunutta kysyntää, joka alkaa purkautua ensi vuonna sekä uusina laitetilauksina että huoltotoiminnan kasvuna. Ehkä jopa pudotuspeleistä päästiin jatkoon?

Riskiä toimintaa, mutta on tuossa myös mahdollista upsidea. Positiivisena signaalina mainittakoon että kuun vaihteessa hallituksen puheenjohtaja ja uusin jäsen ovat molemmat olleet ostoksilla, 30 000 euron verran per nuppi.

Omistan yhä pienen seurailuposition, vaikka se onkin jossain vaiheessa vaihtanut paikkaa arvo-osuustililtä osakesäästötilille.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 7.11.2020 02.40

Jos joku olisi ennustanut että Trump tulee keräämään 70 miljoonaa ääntä, niin olisin vinkannut valkotakkisille miehille uudesta asiakkaasta. Vertailun vuoksi edellisvaaleissa 62 miljoonaa ääntä riitti hänelle, ja Obama keräsi ensimmäiselle kaudelleen 69 miljoonaa ääntä. Molemmat ehdokkaat murskaavat aiemman ennätyksen, mikä tarkoittaa valtavaa pomppausta äänestysprosentissa.

Jos vaalivilppiä olisi tapahtunut, osoittaisin sormella molempia puolueita, mutta tässä lienee vain kysymys valtavasta äänestysrummutuksesta sosiaalisessa mediassa.

Näytä koko viesti
Qt Group - 3.11.2020 11.58

aliisan_avaimet kirjoitti:

 

JP kirjoitti:

Mielenkiintoista tietoa, mutta tuohon on muitakin näkökulmia kuin äärimmäisen huonosti hoidettu projekti.

 

Ongelma on, että molemmat listaamasi näkökulmat tarkoittavat huonosti hoidettua projektia.

Ero onkin äärimmäisyydessä. Näen tuossa ison eron jos verrataan kriittisten bugien kasautumisen syinä sitä, että niitä vain on helvetisti tai sitä, että bugiraportit ovat huonolaatuisia ja väärin lajiteltu.

Liiketoiminnalliselta kulmalta on myös osittain positiivinen ongelma, että asiakkaita kertyy enemmän kuin ehditään auttamaan. Uusien tekijöiden rekrytoinnin vaikeus on koko ohjelmointialan ongelma jo useamman vuoden ajalta.

Näytä koko viesti
Qt Group - 3.11.2020 09.00

Mielenkiintoista tietoa, mutta tuohon on muitakin näkökulmia kuin äärimmäisen huonosti hoidettu projekti.

a. Bugeja löytyy kaikissa yhä kehittyvissä projekteissa, niiden kasaantuminen avoimessa kirjastossa voi kertoa myös siitä, että suosio kasvaa kehittäjäresursseja nopeammin. Tämä voi liittyä myös siihen aiemmin esille tuomaasi muutokseen, missä uusi versio tulee ensiksi saataville vain maksullisille asiakkaille, eli rajataan käyttäjäjoukkoa sen verran, ettei bugiraportteihin hukuta tai raporttien laatu olisi parempi.

b. Priorisoinnin tasot eivät sovellu projektiin, tai niitä on käytetty väärin. Bugi joka kaataa koko sovelluksen tietyssä tilanteessa on kriittinen ongelma, jolle voidaan antaa korkea prioriteetti, mutta jos tuo tietty tilanne koskettaa vain todella harvaa joukkoa käyttäjiä, sen vaikuttavuus on pieni. Tuollaiset ongelmat jäävät helposti roikkumaan missä tahansa projektissa, varsinkin jos sen korjaaminen vaatii ison työn.

Tällä hetkellä näyttäisi pyyhkivän hyvin bugeista huolimatta. Tuossa on ehkä seuraamisen paikka sitten kun Qt 6.0 on jakelussa.

Näytä koko viesti