Olet täällä

Aspire Global - 22.6.2022 10.39

Danske ei ole vieläkään onnistunut pääsemään eroon osakkeista osakesäästötilillä ja korvaamaan niitä käteisellä. Piti oikein käydä tarkistamassa, että oikea valinta oli tehty: Mix and Match, käteisvastike 100%

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 22.6.2022 09.37

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Kappas. Rydmanin versio tapahtumista ei ollutkaan täysin neutraali.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d96c31af-bbbd-4f57-903e-d17606ab89ce

Semantiikan puolelle menee onko ilmoitus perätön niin ettei se täytä rikoksen tunnusmerkistöä, jonka johdosta tutkintaa ei aloiteta, vai lopetetaanko tutkinta sen perusteella, ettei rikos toteen näytettäessäkään olisi tarpeeksi merkittävä.

Mielestäni aika hatara peruste lähteä vetämään vastapalloon että "Rydman haluaa maalata tietoisesti asiasta todellisuutta vastaamattoman kuvan". Perättömiä rikosilmoituksia oli tehty 4/5 ja viimeinenkin naurettiin ulos virkamiehen due diligencen jälkeen.

Näytä koko viesti
Työskentely+sijoittaminen oman yhtiön kautta - 4.4.2022 05.04

Aloitin tänä vuonna hyvinkin kuvatunlaisen toiminnan: Vain yksi asiakas alkuun, joka on entinen työnantaja, ja sijoitustoimintaa tai muita asiakkaita myöhemmin. Hain asiasta ennakkoratkaisun, johon taustatiedoiksi vaadittiin sopimusluonnos tuosta tulevan yrityksen ja asiakasyrityksen välisestä toimeksiannosta. Omaa tilannettani myös edelsi irtisanoutuminen ja useampi kuukausi väliä.

En sopimusta tai ratkaisua kokonaisuudessaan voi laittaa tähän, mutta tiivistettynä Haddockin linkkaaman verottajan ohjeen mukaisten yritystoiminnan tunnusmerkkien täyttyessä ei tilanteessa pitäisi olla mitään ongelmaa.

Ennakkoratkaisustani:

Toimeksiantosopimus syntyy verotuksessa silloin, kun osapuolet ovat tehneet toimeksiantosopimuksen ja myös osapuolten tosiasiallinen toiminta tukee toimeksiantosuhdetta. 

Hakemuksen mukaan osapuolten välillä on tarkoitus solmia toimeksiantosuhde. Muodollisilla tunnusmerkeillä tarkoitetaan erilaisiin yritystoiminnan aloittamiseen ja yrittäjänä toimimiseen liittyvien velvoitteiden täyttymistä. Koska hakijan on vasta tarkoitus perustaa hakemuksessa tarkoitettu yhtiö, muodollisten tunnusmerkkien täyttymistä ei voida tässä vaiheessa todeta. Kuitenkin hakemuksessa ja sen liitteeksi toimitetussa yhteistyösopimuksesta ilmenevät tiedot huomioon ottaen, harjoittama toiminta kuvatulla tavalla toteutuessaan täyttää yritystoiminnan muodolliset tunnusmerkit.

...

Koska osapuolten välillä on tarkoitus solmia toimeksiantosuhde, hakijan on tarkoitus perustaa osakeyhtiö toiminnan harjoittamiseksi, palvelu tehdään hakijan toimitiloissa ja hakija pääasiassa vastaa toimeksiannon suorittamisessa tarvittavista laitteistoista, ohjelmistoista sekä muista kuluista, suoritusta voidaan pitää kokonaisuutuutena toimeksiantosuhteena, vaikka sopimuksessa on sovittu toimimisesta suorituksen tilaajan työnjohdon alaisuudessa. Myöskään sillä, että hakija on aikaisemmin toiminut työsuhteessa tilaajaan, ei ole hakemuksessa esitetyissä olosuhteissa ratkaisevaa merkitystä.

Näin ollen hakemuksessa tarkoitettujen osapuolten välillä katsotaan syntyvän toimeksiantosuhde. [X Oy]:n hakijan perustamalle osakeyhtiölle maksamaa suoritusta on pidettävä ennakkoperintälain 25 §:ssä tarkoitettuna työkorvauksena. Työkorvauksesta on toimitettava ennakonpidätys, mikäli suorituksen saajaa ei ole merkitty ennakkoperintärekisteriin suorituksen maksuhetkellä.

Hakemusta edelsi paikallisen uusyrityskeskuksen asiantuntijan arvelut siitä ettei verottaja tykkäisi järjestelyistäni. Soitin myös suoraan verottajalle ennen hakemusta ja asiantuntija siellä totesi, ettei tilanteessa hänen näkemyksensä mukaan ole ongelmaa, mutta jos haluaa varmaa niin hakee ennakkoratkaisun.

En kuitenkaan suosittele muille ennakkoratkaisun hakemista, sillä paitsi että se maksaa, niin hakemuksen ja päätöksen välissä oli kokonaiset kaksi kuukautta. blushlaugh

Itselleni yritystoiminta mahdollistaa paremman säätelyn työaikojen ja oman jaksamisen suhteen, oman toimiston vuokraamisen sekä esimerkiksi tuntihinnoittelun työtehtävien mukaisesti. Nuo olisivat kaikki monimutkaisempia järjestää palkkasuhteessa.

Sijoitustoimintani yrityksen kautta ei ole vielä alkanut, mutta eiköhän sekin saada käyntiin vielä kesää kohden.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 19.3.2022 09.43

Raise Your Weapon kirjoitti:

 

JP kirjoitti:

Ei pitäisi keskustella kuvilla, mutta tämä tuli pääasiassa mieleen tuosta NATOn syyttämisestä. Ja ei, en katsonut linkattua videota. Ei johdu siitä etteikö kiinnostaisi lukea argumentteja, mutta homman nimi pitäisi tosiaan olla lukeminen, mikä pääasiassa ainakin itseäni helpottaa sisäistämään tietoa nopeammin kuin tunnin videot tai podcastit.

 

https://www.mearsheimer.com/wp-content/uploads/2019/06/Why-the-Ukraine-C...

Suosittelen videon katsomista, enemmän asiaa. Olisi vaikea kiteyttää kaikkea tekstimuotoon. 

Kiitos luettavasta linkistä.

Pitkälti samaa mitä lukenut muistakin analyyseista nyt lähiaikoina, eli Venäjällä ja Putinilla on (mielestään) etupiiri, mitä ei länsimaiden pidä mennä sörkkimään. Tuossa on jotenkin hyvin venäjämielisiä asioita esitetty myös ikään kuin faktoina, tai sitten sisälukutaitoni ei vain osaa erotella onko tuossa edes kirjoittajan omia mielipiteitä mukana, vai toistetaanko Kremlin lausuntoja ja todetaan, että he eivät bluffaa uhatessaan seurauksilla.

Esimerkiksi sanotaan, että entinen presidentti Yanukovich syrjäytettiin laittomasti: "For Putin, the illegal overthrow of Ukraine’s democratically elected and pro-Russian president—which he rightly labeled a “coup”—was the final straw." Tosin länsimaisesta mediasta olemma saaneet lukea, että valintaan johtaneet vaalit ylipäätään olivat erittäin vilpilliset. Ukrainan kansa oli se joka kaduilla protestoi, kärsi kuolemia, ja lopulta pakotti wannabe-diktaattorin maanpakoon minnekäs muuanne kuin Venäjälle, sen jälkeen kun hän oli hylännyt EU-diilin ja laittanut taskuunsa mieluummin ruplia. En ole nähnyt artikkeleita Yhdysvaltain vihreistä miehistä vaikuttamassa tuohon lopputulokseen...

Etupiiriajattelu ei tule saamaan vastakaikua länsimaisessa väestössä. Demokraattinen (oikeasti, eikä vain nimellisesti) valtio tekee omat päätöksensä siitä pyrkiikö puolustusliittoon tai EU:n talousalueelle. Naapurivaltiolla ei ole ääntä päätöksessä, vaan se on oman maan kansalla ja heidän valitsemallaan johdolla. Tästä näkökulmasta NATO:n ja EU:n lähentymistä Ukrainan kanssa ei voi laskea syyksi sotaan, kuten naista ei pidä syyttää raiskatuksi joutumisesta.

Kieltämättä osuvasti ennustettu, että tilanne tulee eskaloitumaan jos Ukraina jatkaa valitsemallaan linjalla lähentymisellä länteen. Venäjällä vain on hyvin vähän annettavaa vastineeksi lähemmästä yhteistyöstä sen kanssa, paitsi tehotonta kleptokratiaa.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 19.3.2022 02.28

Raise Your Weapon kirjoitti:

Ihmeelliseksi on mennyt internet. Vuosia lukenut tätä sivustoa ja nyt tein käyttäjän tuon postauksen takia, vihamielinen vastaanotto. En voi muokata kirjoitustani koska alapeukut? Hämmentävää.

Tarkoitukseni oli kysyä että mikä saa ihmiset peukuttamaan alas mutta eivät kommentoimaan itse postausta? Mielelläni kuulisin vastaväitteitä suuntaan jos toiseenkin. 

Mielestäni on vain todella naiivia väittää että syypäitä on vain yksi. 

Ei pitäisi keskustella kuvilla, mutta tämä tuli pääasiassa mieleen tuosta NATOn syyttämisestä. Ja ei, en katsonut linkattua videota. Ei johdu siitä etteikö kiinnostaisi lukea argumentteja, mutta homman nimi pitäisi tosiaan olla lukeminen, mikä pääasiassa ainakin itseäni helpottaa sisäistämään tietoa nopeammin kuin tunnin videot tai podcastit.

Näytä koko viesti
Listaamattomat yritykset - 15.2.2022 11.36

HyväFlaksi kirjoitti:

Mitä mieltä olette Turkulaisesta Medicortex oy.stä, joka suunnittelee pörssilistausta Helsingin ja Tukholman pörssiin.
Yhtiö on kehittänyt pikatesterin aivovamman/aivotärähdyksen testaukseen ja omaa siihen patentit. Lääkehoito ko. vammoihin on myös työnalla.
Tietääkseni tämä on ainut markkinoilla oleva testeri.
Yhtiö on saanut mm. Business finlandilta rahoitusta ja viimevuonna se sai Yhdysvaltain puolustusministeriöltä 1.1 miljoonan dollarin apurahan,
 joten siellä ainakin uskoa löytyy.
Menekki voisi olla kovaa esim. armeija, sairaalat, kaikki urheiluseurat, joukkueet = NHL, NFL, rygby etc.
 kouluissakin tämä olisi hyvä ja tietysti myös kotona. 
Olen itsekin saanut pähän pari kolhua ja arpoin muutaman päivän kotona lähteäkkö lääkäriin tutkimuksn vai ei eli tämä testeri olisi ollut hyvä myös tuolloin.

Henkilökohtaisesti itse ainakin näkisin tälle pikatesterille käyttöä, joten merkkasin pienen siivun, koska IPO.ssa osakkeita ei saa yleensä kuin rippeet.

 

Linkki yhtiön sivuille: http://www.medicortex.fi/investors

Aivotärähdyksestä tunnistettavat molekyylit kuulostaa paskapuheelta, mutta en olekaan lääketieteen ammattilainen. En omaa myöskään mitään kompetenssia arvioimaan ovatko jo suoritetut kliiniset testit oikeasti onnistuneet, vai onko esimerkiksi tulokset väärennetty.

Hakukonesurffaamisella löydän asiaan liittyen, että saman miehen Suomen missiota edeltävä Medicortex USA on ollut melko samoilla puheilla liikenteessä jo 2013, tuolloin toki kehityksen ollessa varmasti vielä aikaisemmassa vaiheessa. Ihmettelen tässä vain bisnesnäkökulmaa. Eikö tuota pelkkää toimivaa testaamista kannattaisi myydä jo ennen pikatesterin kehitystyötä? Voisi jotain varakasta ammattiurheilijaa tai hänen edustamaansa seuraansa kiinnostaa luotettava tieto siitä onko aivotärähdys yhä päällä, ettei aina loukkaantumisen jälkeen vain mentäisi siihen, että poljetaan kuntopyörää ja odotetaan oireita ilmaantuvaksi.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.1.2022 02.04

Kuinkahan suuri osa Aspiresta on Sijoitustietolaisten käsissä ja hamuamassa vielä parempaa hintaa? Akin position näkee top20 listauksesta (Zeroman OY, 356 523 kpl -> 0,77%). Kommenttien perusteella voisin haarukoida, että ainakin 150 000 lappua voisi löytyä muilta yhteensä. Oma positioni on 5600 kpl.

Ei noilla ihan 10% saavuteta, mutta kunnioitettava prosenttiluku siltikin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 11.1.2022 12.41

Casteliero kirjoitti:

Ja pelin kehittäjä voi koodata noille tuotteille jälkimarkkinaehdon, että joka kerta kun käyttäjä myy tuotteen toiselle, saa kehittäjä aina 10% hinnasta. 

Tuossa olisi siis sitä ketteryyttä verrattuna oman kaupan koodaamiseen.

mameluk1 kirjoitti:

Perinteisen mallin kehittäjillä insentiivi ottaa riski lähteä markkinoimaan hieman harmaana alueena pidettyä lohkoketjuteknologiaa on hyvin minimaalinen. Isot firmat tulevat seuraamaan perässä, kun uudet firmat alkavat ottaa markkinaosuutta. Esim. EA ja Epic Games tiedostavat kyllä potentiaalin, mutta toimivaa ansaintalogiikkaa ei ole toistaiseksi syytä lähteä rikkomaan. Näitä kryptopelejä hallinnoidaan usein DAO:lla, eli yhteisö on jo kehitysvaiheessa vahvasti mukana päätöksenteossa ja tämä luo vahvan pelaajayhteisön (ja sitä kautta pelaajia) jo ennen pelin julkaisua. Jos ja kun oikeasti viihdyttäviä pelejä alkaa tulla markkinoille, joissa kuluttamisen sijaan pelaamisesta SAA rahaa niin pelaajat kyllä äänestävät jaloillaan.

Uudet firmat tulevat luultavasti kohtaamaan samoja ongelmia kuin vanha jätit. Voin ottaa näistä ongelmista esille kaksi esimerkkiä:

Steamin markkinapaikassa liikkuu satojen, ellei tuhansien eurojen arvoisia esineitä, ja näitä liikkuu myös tuon markkinan ohi paljon. Sisäisen markkinapaikan ongelmana eivät ole pelkästään transaktiokulut, vaan se ettei Steamista voi noita euroja ottaa ulos. Niitä voidaan käyttää vain pelien ostamiseen tai samalla markkinalla esineitä vasten. Ne ovat siis euroja vain nimellisesti, koska kahisevan liikkuminen käyttäjän suuntaan vaatisi raskaammat luvat sekä enemmän valvontaa esimerkiksi verottajan takia.

Blizzardin Diablo 3 peliin avattiin kesäkuussa 2012 oikean rahan kauppapaikka. Sen kuoppaamisesta ilmoitettiin syyskuussa 2013 ja seuraavan vuoden maaliskuussa tuo tapahtui. Syyksi kerrottiin luonnollisesti pelilliset seikat (jotka olivat erittäin valideja), mutta se mitä jätettiin mainitsematta oli erinäisten Eurooppalaisten viranomaisten hengitys niskaan... Etelä-Koreassa tuo oikean rahan liikuttelu oli kielletty alunperinkin, koska se vertautui uhkapelaamiseen.

Kryptovaluutat ovat pääomaverotuksen piirissä, joten niidenkään tienaaminen pelistä ja muuntaminen käyttövaluutaksi ei ole aivan mutkatonta. Minulle ei tule mieleen peliä, jonka sisäistä valuuttaa voisi muuntaa oikeaksi rahaksi 1st partyn kautta, vaan välissä on aina jokin kolmas toimija tai vertaiskauppaa, mikä perustuu luottamukselle (kumpi siirtyy ensin, raha vai esine smiley). Harmaalle alueelle tunkeutuu siis tuo kuinka pelaamalla voisi saada oikeaa rahaa, eikä vain pelin sisäistä leikkirahaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 10.1.2022 08.14

mameluk1 kirjoitti:

Mitä ihmeellistä NFT:t sitten tuovat peleihin? Nykymallissa pelaaja X maksaa esimerkiksi sotapelissä tehokkaammasta aseesta 20 euroa, jotta pärjäisi paremmin kovassa kilpailussa. Pelaaja ei kuitenkaan siinä mielessä omista tuota asetta, että hän ei voi myydä sitä eteenpäin. Tämä vastaa sitä, että maksaisit tennismailasta 60 euroa, saat käyttää mailaa palloiluhallilla, mutta et voi viedä sitä kotiin. Jos innostus lopahtaa, rahoja ei palauteta. Jos maila olisi NFT, voisit viedä sen myös naapurin tenniskentälle ja lopuksi myydä sen kalliiseen hintaan voitettuasi nelinpelissä Roger Federerin ja Vladimir Putinin.

Omistushan on nykyäänkin riippuvainen vain pelistä. Kehittäjä voi tarjota mahdollisuuden pelin sisäisten esineiden vaihdantaan tai estää sen (mistä luonnollisesti seuraa pelitilien mustat markkinat). Jos haluaa esineen viedä toiselle pelikentälle, niin pelien kesken kysytään yhteensopivuutta. En voi pelata pesäpalloa tennismailalla ja saan jopa porttikiellon kentälle jos yritän sinnikkäästi.

Ja toisaalta, missä on pelinkehittäjän insentiivi mahdollistaa nk. Pay-to-Win -esineiden vaihdanta? Bisneksen kannalta on yleensä toivottavaa, että jokainen ostaa omansa heidän kaupastaan, eikä ostettuja esineitä pysty siirtelemään toisille tileille. Vaihdanta yleensä mahdollistetaan kosmeettisille esineille, joita varten on kehittäjän puolelta oma markkinapaikkansa, missä transaktiokulut ovat varsinainen bisnes.

Mitä lisää NFT tuo kuvioon? Pelistä erillisen frameworkin markkinapaikaksi?

Näytä koko viesti
Onko päiväkauppa/treidaus hyödyllistä? - 7.1.2022 12.34

Ajattelen päivätreiderin olevan jossain kauppiaan ja trokarin välimaastossa. Kaikki operoivat samalla perusteella, eli myy kalliimmalla kuin ostit.

Kauppias tuo oman lisäarvonsa logistiikkaan. Sen sijaan että minun pitäisi hakea leipä leipurilta, leikkeleitä teurastajalta ja juustoa meijeristä, löydän kaikki lähikaupan hyllyltä. Tuosta kannattaa asiakkaan jopa maksaa.

Trokari taasen hamstraa jotain niukkuushyödykettä jota ei itse tarvitse, mutta voi tuon hyödykkeen myydä eteenpäin reilulla voitolla kysynnän ollessa reilusti tarjontaa suurempaa. Kyse ei ole lisäarvosta, vaan hän siis ostaisi kaikki oltermannit meijeristä ja myisi niitä ylihintaan siinä pihalla juustonhimoisille ihmisille, jotka eivät ehtineet ennen häntä paikalle.

Päivätreiderille tuon tapainen kiskontabisnes on mahdollista vain erikoistilanteissa, kuten short squeeze. Treideri tuo oman lisäarvonsa osakemarkkinoille tekemällä arvonmääritystä. Tulosvaroitusten ja muiden pörssitiedotteiden nopea prosessointi osakkeen arvostusta vasten tuo heille mahdollisuuksia tehdä tiliä, kun uusi informaatio ei ole vielä täysin pureskeltu myyjien tai muiden ostajien osalta.

Tuo lisäarvo on kuitenkin tärkeää vain pörssimarkkinoille ja yhteiskuntatasolle lähes täydellisen näkymätöntä: Ei ole lopulta paljoakaan yhteiskunnallista merkitystä nouseeko positiivisen tulosvaroituksen jälkeen osakkeen hinta paremmin nykytilannetta vastaavaan arvoonsa saman pörssipäivän päätteeksi, vaiko vasta viiden pörssipäivän jälkeen.

Osakkeet eivät ole nollasummapeliä, sillä yritykset pyrkivät tuottamaan voittoa ja jakamaan sitä omistajilleen. Mutta jos pörssin keskimääräinen tuotto jaetaan vuoden pörssipäiville, päästään sellaiseen prosenttiin, että sillä tuskin katettaisiin välityskuluja. Osakkeen pitoajalla on siksi merkitystä ja ei ekonomisti mielestäni ole täysin väärässä sanoessaan ettei päiväkauppa tuota juurikaan mitään. Sijoittajana näen, että tuo markkinakohtainen lisäarvo on parempi kuin yksi käsipari lisää työkkärin listoilla.

Nohevana puuhastelijana hyödyntäisin tuollaiset vanhan informaation treiderittömät markkinat itse lyhyttä kauppaa käymällä. Nykytilanteessa voin keskittyä oleelliseen wink

Näytä koko viesti