Kesko -

Almanakka wrote:

https://www.talouselama.fi/uutiset/riikka-purra-valayttaa-ruoan-arvonlisaveron-nostoa-talouselaman-haastattelussa/dd8c87ee-92c9-44fc-bde3-6920b60b76a9

Talouselämässä (maksumuuri) juttua ruuan ALVin mahdollisesta nostosta. Vielä on matkaa varsinaiseen nostoon, mutta ei varmaan helpottaisi Keskon volyymeissa. Kesko on myös profiloitunut premium-ruokakauppana mikä voi olla heikompina kulutusaikoina vaikea rasti ja aiheuttaa ylimääräistä syklisyyttä.

Tämä ei tainnut olla ensimmäinen kerta kun Purra valtionvarainministerinä tunnustelee kansan fiiliksiä median välityksellä, vaikka en nyt saa päähäni mikä se aiempi tapaus oli. Pidän kumminkin ALVin nostoa hyvin epätodennäköisenä, ja Keskon suurimpana murheena pysynee rakentaminen, sekä kelvollista työtä tehneen pääjohtaja Helanderin eläköityminen ensi vuonna.

Näytä koko viesti
Valoe -

Valoe haettu konkurssiin

Kaupankäynti aurinkopaneeliyhtiö Valoen osakkeilla keskeytettiin tiistaina puolen päivän jälkeen. Valoe ei itse kertonut keskeytykselle syytä, vaan kertoi tiedottavansa asiasta myöhemmin.

Oikeusministeriön maksukyvyttömyysrekisteristä kuitenkin selviää, että Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen on hakenut Valoeta konkurssiin.

Konkurssihakemus on jätetty Etelä-Savon käräjäoikeudelle tänään 5. joulukuuta 2023. Konkurssiin hakeminen ei vielä välttämättä tarkoita konkurssin toteutumista.

Arvopaperin uutinen

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

PikkuPro wrote:

Ja Venäjä saattaa jotain flippailla ennen vaaleja...miksipäs ei, mitäpä heillä on menetettävääkään enää Suomen suuntaan.

Karjala? :)

Näytä koko viesti
Rahat piiloon vakuutuskuoreen ja toimeentulotukea nostamaan? -

Toimeentulotuessa on tietääkseni varallisuusrajat, joihin vakuutuskuori laskettaisiin mukaan. Omaisuuden ilmoittamatta jättäminen taas olisi petos ja se tulisi ennen pitkää ilmi.

Työttömyystukea voi nostaa vaikka varallisuutta on. Toki työkkäri silloin pompottaa tuen saajaa kaikenlaiseen toimintaan.

Asumistuessa on tuloraja ja ainakin tulevaisuudessa vaatimus vuokra-asumisesta. Tuulipuvun maininnan mukaisesti kuoren sisäiset tulot luultavasti otettaisiin huomioon, eikä asumistuki ei myöskään kata täyttä vuokraa.

Eli ei, Kansaneläkelaitos ei ole oikotie vapaaherruuteen. Kansaneläkelaitos mahdollistaa niin kutsutun rottailun eli elämäntyylin ideologisena työttömänä, mutta se on vaurauden vastakohta ja varsinainen rotanloukku niille, joille se alkaa lopulta maistumaan puulta.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Voihan se olla että joku erehtynyt ekonomi on uskonut yrittäjäeläkkeiden maksuvajetta paikattavan kyseisellä tavalla, mutta lopputulokseksi saadaan vain maksukykyisten maksuhalukkuuden laskua, sekä maksukyvyttömien alisuuruisten maksujen lakkaaminen kokonaan.

Pitäydyn kuitenkin siinä näkökulmassa, että yrittäjä tekee itselleen karhunpalveluksen jos hänen kilpailukykynsä samaa työtä tekevää palkollista vastaan on riippuvainen vain siitä, kuinka paljon palkan sivukuluista eli eläkemaksuista hän pystyy nipistämään. Jos toinen yritys pystyy palkkaamaan henkilön tekemään samaa työtä, jopa olettaen että siitä työntekijän vastaavan suuruisen palkan ja suurempien sivukulujen jälkeen jää vielä voittoa, niin parempi että tehottomammin toimiva yrittäjä etsii muuta tekemistä... Vielä parempi jos se muu tekeminen ei ole työkkärissä pyöriminen ja pelkillä tuilla eläminen.

Meinaa jo perustulokeskusteluksi pyrkiä keulimaan minulta, mutta se ei kuulune tähän aiheeseen. Eläkejärjestelmän viat ovat varmaan lähempänä. Eläkkeitä ei voida leikata, koska ne ovat omaisuudensuojan takana, mutta tuon omaisuuden rahoittavat osaksi nykyiset työlliset? Kaikenlaista.

 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) -

Päijät-Hämeen hyvinvointialue on siis käyttänyt rajoituslain mukaista irtisanomisehtoa (lainaus jostain kuntaliiton materiaalista minkä Google löysi)

Rajoituslain mukainen irtisanomisehto on sisällytettävä uusiin ja vuoden 2023 jälkeen voimassa oleviin rakennusten ja toimitilojen vuokra- tai muuta käyttöoikeutta koskeviin sopimuksiin. Irtisanomisehto on sisällytettävä myös vanhoihin sopimuksiin, jos niitä olennaisilta osin muutetaan (esimerkiksi kun sovitaan vuokran korotuksista tai sopimuskohteen tai laajuuden muutoksista). Hyvinvointialueella on oikeus irtisanoa sopimukset irtisanomisehdon perusteella vuosien 2024 tai 2025 aikana ja irtisanomisaika on 12 kk.

Eli tietyissä sote-kohteissa on mahdollisuus että vuokraaja irtisanoo pitkäaikaisen sopparin, minkä jälkeen on vain tuo 12 kuukauden irtisanomisaika jäljellä vuokrausta. Perimmäinen kysymys varmaan oli siis, että onko Kukkulan soppareissa samainen ehto?

Titaniumin hoivakiinteistörahastoon sijoittaneena olen ollut puheissa sinne suuntaan ja minulle sanottu suoraan että kyseisen rahaston kohteissa tuota ehtoa ei ole, ja ne kohteet mitä heille on tarjottu ostettavaksi tuon ehdon kanssa, on suoraan hylätty liian riskisinä.

Ei tietenkään tiedotteiden perusteella vaikuta todennäköiseltä, että Keski-Suomen hyvinvointialue heittäisi Kukkulalle hyvästit kun sitä vasta aletaan kehittää todenteolla, mutta tilanteet muuttuvat.

Lahden kaupunginsairaalan kanssa odottaisin että kohteesta tehdään uusi, merkittävästi aiempaa halvempi vuokrasopimus, sillä Lähi-Tapiolan kivekset ovat aika rusetilla tuon kanssa.

Näytä koko viesti
Lisämiljoonia peesaamalla -

Ikävä uudistushan tuo oli meitä kohden, jotka verosuunnittelevat yrityksen avulla, mutta en ole yhtä pessimistinen siitä että se lakkauttaisi liiketoimintaa laajalti. Ne yrittäjät joiden taloudellinen tilanne ei salli vapaaherraksi eläköitymistä tulevat toivottavasti nostamaan hintojaan, jotta kattaisivat ylimääräiset eläkemaksut ja vähän päälle.

Varmaan epäsuosittu mielipide, mutta niille yrittäjille jotka oikeasti raapivat toimeentulonsa kasaan kerryttämättä kunnollista eläkettä eivätkä onnistu nostamaan hintojaan, voi olla jopa siunaus että tulee merkki laittaa lappu luukulle. Yhteiskunnan kannalta huono asia jos tuottavasta työstä siirrytään kortistoon, mutta henkilökohtaisella tasolla en näe sen kaltaisessa yrittämisessä mitään järkeä, missä työllä ei tule kunnolla toimeen. Armolaukaus.

Näytä koko viesti
Suomen presidentinvaalit 2024 -

joeplotter wrote:

Miten J-Ha:lla voi olla noin pieni kannatus? Yli puolet omista äänestäisi muuta. Taktisesti varmaan Rehniä. 

Oon fanittanut Rehniä, miten te muut näette hänet? Minkä aattelette olevan syynä vain 14 pinnan kannatukselle? Tää oli hiukan pettymys. 

Taktinen äänestäminen todennäköisesti syö kannatusta niin, että siirrytään seuraavan ehdokkaan kelkkaan (en usko että se on erityisen suurelta osalta Rehn). Halla-aholle ei ole näkyvissä toisen kierroksen voittoa kenestäkään, joten merkityksetöntä häntä yrittää äänestää sinne. Tuo vaikuttaa myös sillä tavalla, että perinteisiä persuäänestäjiä sanoo jäävänsä kotiin, eikä heidän puoluekantansa sitten näy gallupissa täysin. Epäilen nyt ettei mikään selätysvoitto väittelyissäkään pysty tuota asetelmaa muuttamaan.

Rehn on kannattajayhdistyksestä huolimatta kepulainen ja Keskusta pettää aina. Ollin kannatuksen nousu vaatisi että hän onnistuisi uskottelemaan potentiaalisille äänestäjille jotain muuta, samalla kuitenkin jollain pesukarhusolmiolla viestittäen pesunkestäville kepulaisille olevansa ehta maalainen :)

Näytä koko viesti
Finnair -

Finnairilla on niskassaan aika metka velkalasti, mitä ei ole ainakaan suoraan otettu huomioon. Jos markkinat olisivat tehokkaat, niin se olisi toki mukana silloisessa markkina-arvossa, mutta en usko että tehokkaiden markkinoiden teoriat pätevät valtion enemmistöomisteiseen tuulipukulappuun.

Edellisessä annissa ajattelin nokkelana sijoittajana kikkailla itselleni sata euroa taskurahaa tehottomien markkinoiden kustannuksella, mutta muistan nyt että homma saattoikin kääntyä toisinpäin. Siitä viisastuneena en aio enää soheltaa Finnairilla, koska en vain yksinkertaisesti halua omistaa Finnairia (muuten kuin veronmaksajana).

Pelaan taskurahapelejäni vaikka Mandatumilla, jota ei samalla tavalla hävetä nähdä salkussa...

Näytä koko viesti
Stockmann (Lindex) -

Ne isot jutut eli korvaussummat ovat yhä käräjäoikeudessa. Lähi-Tapiolan kanssa pohjalla oli välioikeudesta annettu päätös korvauksen suuruudesta, jonka Stockmann riitautti käräjäoikeuteen.

Hovioikeuden tuore päätös oli tuohon liittyvä erillinen haaste, että Stockmannin tulisi maksaa tuo välioikeuden määrittämä, mutta riitautettu korvaussumma Lähi-Tapiolalle kokonaisuudessaan heti. Käräjäoikeus sanoi siihen että ei, ja hovioikeus päätti samoin.

En usko että Lähi-Tapiola enää yrittää tätä viedä korkeimpaan oikeuteen saakka.

Näytä koko viesti