Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.4.2021 07.13

Foorumeilla tapana tuppaa olemaan, että uudesta aiheesta keskustellaan uudessa threadissa, jotta sillä ei yliajeta vanhaa aihetta. Ei tuota ihan natsina tarvitse ylläpitää, mutta olisi suotavaa että keskustelijat itse ymmärtäisivät siirtää aiheen toisaalle, jos sen puiminen vaikuttaa venyvän ja kiinnostusta löytyy. Näyttäisi olevan useita joita kiinnostaa Akin penkkitulosten seuraaminen, eivätkä pitkittyneet uskontokeskustelut, ja heitä kohtaan olisi siis kohteliasta siirtää keskustelu toisaalle.

Sillä ei mielestäni ole merkitystä, että matopurkki avattiin täällä. Siinä vaiheessa kun alkaa tulla viestejä, joiden mielestä keskustelu pitäisi siirtää pois täältä, kannattaisi hetken myös tuumata onko niissä viesteissä jotain perää. Vaihtoehtoisesti tuollaisten mielipiteiden esittäjiä voi ivata foorumipoliiseiksi ja piiloutua sen taakse, että korkeampi auktoriteetti ei ole asiaan puuttunut vielä.

Näytä koko viesti
Fondia - 8.4.2021 01.44

+ Uniikki toimiala pörssissä

- Nykyinen johto ei ole vaikuttanut kyvykkäältä millään tasolla

- Numeroiden valossa konsepti ei tuotakaan kasvua tai pysyvyyttä. H2/2020 LDaaS osuus laskevasta liikevaihdosta laski itsessäänkin.

- Henkilöstömäärä laskussa, vaikka bisneksenä on yksinkertaistetusti myydä työntekijöiden osaamista. Osaajavuotoa?

- Fondia ei kykene voittamaan markkinaosuuksia Suomessa, joten tähtäintä siirretty enemmissä määrin ulkomaille? Sijoittajan kannalta lähinnä arpajaistoimintaa, miten yritysostot osuvat kohdalleen.

En näe muuta hyvää kuin toimialahajautuksen. Viimeiset omat lappuni myin elokuussa, eikä päätöstä ole tarvinnut tähän mennessä katua.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 25.2.2021 06.16

Bingo53 kirjoitti:

Yksi viidesosa on asuntojen flippipussukka, jossa asuntoja ostetaan ja yritetään myydä voitolla pois.

Boldattu osa ei taida pitää aivan kutiaan. Päivämäärällä 31.12.2018 asuntoja on ollut 1 571 kappaletta. Vuosina 2019 ja 2020 on myyty yhteensä 118 + 146 = 264 asuntoa. 31.12.2020 asuntokanta on ollut 1 310 kappaletta. Noiden lukujen perusteella kahdessa vuodessa on hankittu kokonaista 3 asuntoa, eli varsinaisesti flippaustoimintaa ei ole.

Ovaro siis myy niitä asuntoja, jotka sen taseeseen on huijattu vanhan johdon alaisuudessa. Tästä johtuu myös tasearvon jatkuva isompi sekä pienempi höylääminen, mikä alkaa saamaan jo surullisen hupaisia piirteitä. Nettovarallisuus vähenee sitä mukaa kun kohteita saadaan kaupaksi ja tasetta rukattua paremmin todellisuutta vastaavaksi. Onneksi oma omistukseni on ollut harvaa ja katkonaista pitäen jalat kuivina...

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 22.2.2021 04.41

Iinuppi kirjoitti:

Päivää vain. 

Huomenna klo 8 alkaa Köpiksen huutokauppa, jossa tarjolla 2 milj. nahkaa. Tämä huutokauppa on jo merkittävän suuri ja näyttää markkinatilanteen. Odotukset on korkealla ja Sagan osake on pyörinyt 12-13 välillä. Jos odotukset osuu kohdalle, niin osake saattaa nousta merkittävästi. Sagan huutokauppa on maaliskuun alussa, jossa tarjontaa on 2,6 milj. minkin osalta. 

Kiitokset tästä! Viikonlopun holdauksella pieni pikavoitto lunastettavissa.

Näytä koko viesti
Qt Group - 29.1.2021 12.30

Qt:lta posari.

"Alustavien, tilintarkastamattomien lukujen mukaan Qt Group-konsernin liikevaihto oli 79,5 miljoonaa euroa vuonna 2020. Liikevaihto kasvoi edellisvuoteen verrattuna 36,1 prosenttia ja vertailukelpoisin valuutoin 37,7 prosenttia. Liikevoitto oli noin 17,0 miljoonaa euroa ja liikevoittomarginaali oli noin 21,4 prosenttia."

Jatketaan käsien päällä istumista pienen lisäyksen jälkeen...

ps. miljoona rakettiemojia

Näytä koko viesti
Isomman summan sijoittaminen - 11.1.2021 02.26

Asuntolainan ylimääräiset lyhennykset ovat nollakorkojen jatkuessa vain poissa tuotosta. Jos kukkaron nyörejä ei ylipäätään tarvitse kiristellä lyhennysten mukaan, niin silloin ei hyödy edes mielenrauhan kautta.

Jaan saman näkemyksen tulikuumasta osakemarkkinasta, mutta on äärimmäisen epätodennäköistä ajoittaa markkinoita täydellisesti. Jos sijoituksiin olisi käytettävissä noin 90keur, mutta niistä vain rapiat 30keur olisi kiinni markkinoilla, pitäisin tuota hyvin väkevänä näkemyksenä kuplasta ja uskosta sen lähitulevaisuuden poksahtamiseen.

Ajallinen hajauttaminen on järkevä vaihtoehto. Osakesäästötilille sen verran mitä kehtaa sijoittaa suoraan johonkin osakkeeseen nyt ja lisäyksiä rahastoihin kuukauden tai parin välein, kunnes odotusarvoltaan tasapainoisempi jakauma odotetun markkinalaskun suhteen on saavutettu. Oma lukemani tähän hetkeen 90keur potilla olisi 70keur markkinoilla ja 20keur odottamassa vastaan tulevia tilaisuuksia.

Kiinteistöhajautusta varallisuuteen taitaa tulla jo tarpeeksi oman asunnon kautta, joten sitä en pohtisi sen enempää. Kuulopuheiden mukaan inflaatiota vastaan voi varautua kryptovaluutoilla, mutta niiden spekuloinnista en ymmärrä mitään.

Näytä koko viesti
Qt Group - 5.1.2021 06.00

Pikainen katsaus Qt:n open bug trackeriin versiorajauksella 6.0.0 ja 6.0.1: Unresolved tilassa 190, Fixed ja Done tilassa 181, muita jämiä 83.

Ei tuo täysin loputtomalta suolta vaikuta. Unresolvedeja ei ole ainuttakaan korkeimmalla prioriteetilla (Blocker, rajoitettu tulevia julkaisuja varten?), toisiksi korkeimmalla prioriteetilla (Critical) luokiteltuja 40. Myyntisignaalia en noista löydä.

Arvostustaso sen sijaan hieman hirvittää kun markkina-arvoa on 1,5 miljardia yritykselle, jonka ylin rivi haistelee sataa miljoonaa ja alimmalle riville jäämä lukema on kymmenien miljoonien luokassa. Yritetään istua käsien päällä vielä hetki.

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 31.12.2020 10.45

Nostetaanpa tämä ketju ylös nyt kun suomalainen pörssivuosi on paketissa.

71,9/50

Karvan yli 40% nousuun vuodessa pitäisi olla tyytyväinen, mutta koska muilla menee paremmin, niin en sitten ole cool. Ehkä tarvitsen vähemmän hajautusta kuin viisi lappua, jotta juoksu voisi kiihtyä?

Näytä koko viesti
Glaston - 30.12.2020 02.22

Glaston Oyj Abp tarkentaa näkymiään neljännen neljänneksen 2020 tilauskertymän osalta

Erityisesti lasin lämpökäsittelylaitteiden kasvaneesta kysynnästä johtuen Glastonin neljännen vuosineljänneksen 2020 tilauskertymä tulee ylittämään vuoden 2019 viimeisen neljänneksen tason. Glastonin 27.10.2020 julkistetussa tammi-syyskuun 2020 osavuosikatsauksessa yhtiö arvioi, että viimeisen neljänneksen saadut tilaukset paranevat kolmannesta neljänneksestä, mutta pysyvät edellisvuotta alhaisemmalla tasolla. Muilta osin näkymät pysyvät muuttumattomina.

Tilaukset ovat siis ylittäneet odotukset, voidaan ehkä odottaa parempaa Q1 tulosta kuin 2020? Kurssi sattumoisin pomppasikin jo eilen noin +8% ja tällä hetkellä näyttää +20%. Onnea tammirallaajille ja/tai sisäpiiriläisille!

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 28.12.2020 01.21

Kiinteistöjen arvonmääritys ei ole aivan eksakti tiede, eikä jatkuva arvonmääritysprosessi tarkkuuden nimessä tuottaisi yhtiölle varsinaisesti mitään. Toteutuneiden myyntien perusteella voidaan varmasti tehdä pientä viilausta, mutta kannattaa huomioida myös se, että myyntiarvohan on vain se mitä ostaja on valmis maksamaan, eikä se mitä myyjä pyytää. Myyjän aikataulu voi myös vaikuttaa merkittävästi, milloin hyväksytään alle hintapyynnön tarjouksiakin, kun kohde vain halutaan saada pois alta.

Näin hieman asian laidasta olen kuullut tapauksesta missä omakotitalon myyjä hylkäsi hyvän tarjouksen sillä periaatteella että hintapyynnöstä jäätiin muutama tuhat euroa (kaupan kokonaisarvo selvästi kuusinumeroinen). Pari vuotta myöhemmin sama talo yhä myynnissä samalla henkilöllä, nyt hintapyyntöä laskettu kymmeniä tuhansia.

Lähtökohtaisesti on mielestäni Ovarolle positiivinen asia että kohteita joiden ei katsota soveltuvan toiminnan ytimeen myydään pois vaikka pienellä tappiolla. Toisaalta en ole kuitenkaan tehnyt tutkimusta siitä, mitä nuo myyntikohteet oikeasti pitävät sisällään ja olisinko samaa mieltä niiden sopivuudesta tai hinnasta...

Näytä koko viesti