Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 25.3.2022 08.28

Ostin tänään(-kin) Puuiloa lisää salkkuun, painoarvo alkaa olemaan jo liian suuri.

Miksi? Noh, heikoin ja heppoisin perustein mutta kerron ne siitä huolimatta:

- myymälöissä jatkuvasti väkeä kun pipoa

- kurssi sukeltanut isosti, alkoi siitä kun yksi pääomistajista myi alkuvuodesta ison läjän osakkeita. Yhtiö komeilee aina jokaisessa "näitä sisäpiiri on myynyt eniten"- artikkelissa kärkisijalla. Tällainen pelottaa piensijoittajaa. 

- yhtiö on sitoutunut reiluun voitonjakopolitiikkaan

- suomalaiset on aina tykännyt halpahalleista

- mainonta on hauskaa

Nyt voi joku analyyttinen ekselikurko ampua minut alas.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.5.2020 04.28

Aki Pyysing kirjoitti:

Kaikkia ihmisiä ei voi pelastaa. Niinpä en yleensä yritä puhua vassareille vastuullisen talouspolitiikan siunauksista tai osakesijoittamisen ihanuudesta. Jos joku ei ymmärrä markkinataloutta alkuunkaan, en jaksa yrittää rautatiekiskosta vääntää. Tällaisessa seurassa on parempi ehdottaa maljaa Che Guevaralle ja sen päälle yhteislauluna Bella Ciao.

Sonja ja Lauri Finériä esimerkiksi en aio edes yrittää sivistää, vaikka kyseessä saattaa olla Suomen hyvinvointivaltion säilymisen kannalta vaarallisin pariskunta. Sonja on Finnwatchin toiminnanjohtaja ja pääsi vappupäivän Hesarissa taas kunnolla hehkuttamaan, https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006493274.html?ref=rss , miten kaksinkertaisen verotuksen kevennykset ovat verotukea, joka ruokkii haitallista individualismia ja itsekkyyttä.

Sama kaiku on askelten miehellään Laurilla, joka nykyisin toimii sisäministeri Sirpa Paateron (SDP) avustajana vastuualueenaan verotuksen seuranta ja osinkoverotuksen kiristysten lobbaaminen. Olisi hupaisaa olla kärpäsenä Finéreillä katossa kuuntelemassa, kun siellä vaaditaan vapaakauppaa alas ja verotusta ylös. Mahtavat pitää aika äreät bileet, kun varmistuu, että korona hoiti kummatkin pitkäaikaistavoitteet kuntoon. Tämä on nähdäkseni jopa todennäköinen kehityskulku😒.

Kun Timo Harakka selittää samaa, kaikki vähänkin sivistyneet ymmärtävät, että siinä nyt taas demari jauhaa pitkäaikaisagendaansa minkä tahansa verotuksen kiristämiseksi. Finnwatch ja ”verotusasiantuntija” ovat paljon paremmin kantavia äänitorvia.

 

Luin saman jutun ja yllättävän paljon alkoi vituttaa. 

Näytä koko viesti
Sampo - 16.3.2020 05.03

k70 kirjoitti:

Mistähän hinnasta tätä kannattaisi lisätä? Luulin ostaneena perjantaina hyvään hintaan, mutta kohta -16 % siitä. Kohta saa kympillä? 

Onnistuin hirveällä tuurilla myymään laput hintaan 37,50. Nyt olen ostellut takaisun, toki jo 30:n euron kieppeillä ensimmäisen kerran...sitten 25:ssä toisen kerran (myynti ja osto verohyödyn vuoksi). Nyt linjana on vaan lisätä sen verran kun takatasku antaa periksi. 

Jotenkin vaikea uskoa, että vaikkapa kymmenen vuoden aikajänteellä tämän lapun ostaminen näillä hinnoilla voisi mennä pieleen.

Kymppiin en usko, mutta en pitäisi ihmeenä ykkösellä alkavaa hintaa lähiviikkoina.

Näytä koko viesti
Kolumni: 20 prosentin takuutuotto - 12.10.2015 10.25

Törmäsin joitakin viikkoja sitten kiinteistösijoitusalalla minulle uuteen ilmiöön: Erään ison Suomalaisen vakuutusyhtiön kiinteistörahaston alle 3-kymppinen jakkupukutäti yritti myydä minulle 5 vuotta tyhjillään ollutta kiinteistöä hienolla laskelmalla, jonka nimi oli muistaakseni "oletettu kassavirtalaskelma täyteen vuokrattuna". Totesin, että ihan hieno juttu, mutta katsoisin mieluummin nykyistä kassavirtalaskelmaa tyhjänä ja määritetään arvo siltä pohjalta. Ei päästy kauppoihin. Tässä tuli vähän aasinsiltana mieleen mainitsemasi start-upit, jotka ovat rahantekokoneita "ensi vuonna".

Näytä koko viesti