Olet täällä

Oriola

Käyttäjän hautakumpu kuva
Liittynyt: 9.11.2015, 15:12
Viestejä: 43

Oriolakin ansainnee ainakin oman ketjunsa. Pitkään on vaakalennossa ollut reippaan nousun jälkeen. Nyt tuli kuitenkin fundamentaalisesti mielenkiintoisia uutisia, kun yhdessä Keskon kanssa perustavat apteekkiketjua. Myös osinko on irtoamassa huomenna (0.14€)

http://www.kesko.fi/media/uutiset-ja-tiedotteet/porssitiedotteet/2017/kesko-ja-oriola-kd-perustavat-koko-suomen-kattavan-terveys--kauneus--ja-hyvinvointimyymaloiden-ketjun/

Itse näen tässä hyvää potentiaalia, erityisesti tämän Keskoyhteistyön jälkeen. Mitä ovat sijoitustiedon gurut Oriolasta mieltä?

Käyttäjän hauturi kuva
Liittynyt: 25.6.2014, 10:25
Viestejä: 405
hautakumpu kirjoitti:

perustavat apteekkiketjua.

Minulle tulee kyllä sanasta apteekki mieleen paikka josta saa (resepti)lääkkeitä. Ilmeisesti sellaista ei kuitenkaan heti ole tulossa:

Suunnittelemme laajentavamme toimintaa lääkemyyntiin lainsäädännön niin salliessa

Käyttäjän Peltinen kuva
Liittynyt: 26.5.2016, 12:00
Viestejä: 54

Ennakoivat apteekkitoiminnan vapautumista? Ei olisi sen jälkeen maaseutupaikkakuntien apteekkarit veroäyritilastojen kärjessä. Saa nähdä kuinka käy.

http://www.hs.fi/talous/art-2000002911647.html

 

Käyttäjän Daytrader kuva
Liittynyt: 12.1.2016, 14:44
Viestejä: 443

Tulosvaroituksen mukaan q4 meni kaikkia odotuksia huonommin, liikevoitto jää 39-42 miljoonaan euroon. Kurssi ei enää reagoinut, koska oli jo laskenut vaikka kuinka paljon toimitussekoilujen takia. Mutta kun tieto toimitusjohtajan erottamisesta tuli, niin kurssi ampaisi 10% ylös. Ilmeisesti Eero Hautaniemi ei ollut ihan kaikkien suosikki. No olihan se aikamoinen härdelli, mutta silti ei luulis että toimitusjohtajan erottamisen olevan niin vaikeaa, että tämä puun takaa tulis. Eli jokseenkin turhan vahva reaktio. Toisaalta hinta on halpa, jos uusi toimari saa yhtiön kondikseen. Varsinkin kun alalla on aika reipasta M&A aktiviteettia.

 

Käyttäjän Peltinen kuva
Liittynyt: 26.5.2016, 12:00
Viestejä: 54

Itse arvoin missä kohtaa Oriolan puukkoon kannattaa tarttua ja ajoitin ostoni 2,95 hintaan. Nyt vaikuttaa siltä, että tällä kertaa ajoitus osui melko hyvin kohdalleen, vaikka tarkoitus onkin pitää näitä pidempään eikä  hakea pikavoittoja.

 

Käyttäjän rockafella kuva
Liittynyt: 11.2.2016, 18:22
Viestejä: 112

Ostelin pesällisen Oriolaa alkuvuonna noin 2,3e keskihinnalla. Olen etsinyt kohtuullisesti hinnoiteltuja defensiivisiä yhtiötä “ydintalvi” -salkkuun, jolla uskaltaisi ajella seuraavaan taantumaan. Tai jos taantumaa ei tule, ainakin osingot rullaavat.

Oriola täytti kriteerit. Tulos ja kurssi on pohjamudissa, lähinnä ERP-hankkeen eli omien tötöilyjen vuoksi. Uskoisin et erp saadaan jossain vaiheessa kuntoon ja tuloskunto paranee. 

Random Walkerilla on blogikirjoitus Oriolasta, ja Inderesillä on yhtiö seurannassa:

https://blogi.nordnet.fi/modernin-arvosijoittajan-valinnat-helsingin-porssista-osa-2-case-oriola/

 

Onko muita Oriolaan sijoittaneita tai näkemyksiä yhtiön tulevaisuudesta?

 

 

Käyttäjän rockafella kuva
Liittynyt: 11.2.2016, 18:22
Viestejä: 112

Tässä vielä Anders Oldenburgin näkemys Oriolan arvostuksesta:

https://www.seligson.fi/sco/suomi/phoebus/blogi/vko-43-18-indeksointi-oriola/ 

"Arvostuksesta voi olla monta mieltä, mutta minusta Oriola ei ole erityisen halpa, jos ei kalliskaan. Tämän hetken 2,53 euron kurssilla osakkeiden markkina-arvo on 459 miljoonaa euroa ja nettovelkaa yhtiöllä on 215 miljoonaa euroa, mukaanlukien myydyt saamiset Ruotsissa. Bruttoarvo on siis 673 miljoonaa euroa. Jos sen suhteuttaa noin 60 miljoonan euron ”normaaliin” liikevoittoon EV/EBITA on siis 11,2x ja kun liikevoiton rasittaa normaalilla 20% veroasteella yhtiön velaton P/E –luku on 14,0x.

Erinomaiselle yhtiölle se ei olisi paljon ja laadukkaalle kasvavalle yhtiölle se olisi halpaa. Mutta Oriola ei ainakaan tällä hetkellä ole erinomainen eikä kasva, joten pidän arvostusta melko normaalina. Siksi en ole ostanut lisää osakkeita, mutta tasaisen kannattavuuden (poislukien 2017-18 ongelmat) ja hyvän strategisen positioinnin takia en myöskään ole menettänyt uskoani yhtiöön."

Käyttäjän Peltinen kuva
Liittynyt: 26.5.2016, 12:00
Viestejä: 54

Itsellä Oriola on setämiehen defensiivisen salkun kivijalka. Harmi vaan, että aloitin ostot jo kolmen euron alle ja vieläkin keskihinta on jonkin verran nykykurssin yläpuolella. Ajatuksena oli, että SAP-ongelmat ovat luonteeltaan hetkellisiä ja tarkoitus oli parkkerata tänne sijoituksia pidemmäksi aikaa jemmaan. En vaan silloin tajunnut, että kurssissa oli vielä hinnoiteltuna Suomen ja Ruotsin apteekkitoiminnan odotukset. Suomessa apteekit ajoivat kiville eduskunnan takia ja Ruotsinkaan apteekit eivät ole osoittautuneet miksikään kultakaivokseksi kovassa kilpailutilanteessa. En varmaan enää lisää mutta en kyllä myykään.

 

Käyttäjän rockafella kuva
Liittynyt: 11.2.2016, 18:22
Viestejä: 112

Tankkasin tänään puolet lisää tänään 2,06. Mahdolliset lisäostot vasta reippaasti alle 2. 

Mainos: Mandatum Life
Maailma on nyt auki.
Lue lisää ->