Lead Zeppelin kirjoitti:Seuraako täällä kukaan aktiivisesti? Nyt olisi tarjolla historiallisiin tasoihin nähden varsin edullisin kertoimin, eikä näkymätkään ole heikoimmasta päästä ainakaan kysyntäpuolella. Tuloskoneen virittelyä kaipaisi.
6€ tasoilla liikkui blokkeina merkittäviä määriä loka-marraskuun taitteessa, loppuvuoden omistajalistojen perusteella pääasiassa Mandatumin lappuja vaihtoi omistajaa. Kuriositeettina lisäksi Herlin-salkunhoitajien omistusten kasvu elokuu-joulukuu aikavälillä: Wipunen 60 000 -> 900 000 kpl ja Heikintorppa 60 000 -> 825 000 kpl.
Ei valitettavasti ole tullut seurattua, mutta loppuvuodesta tuli huomattua suurempi kompurointi kurssissa. Kiitokset nyt nostosta! Palaset vaikuttaisi 15min analyysin pohjalta järkeviltä, ja etävastaanottojen korjaus toivottavasti pieni juttu. Toimialatuntemusta ei juurikaan ole, edes asiakkaana, mutta tuntemieni lapsiperheiden kommenttien perusteella tilanne julkisella on todellakin huono/ruuhkainen. Oletan tämän satavan tasaisesti yksityisten laariin, jopa siinä määrin, että Kela-korvausten kohtaloa saatetaan vielä pohtia kevään mittaan (esim. Essayah KL 5.1.).
Edit: Pienellä seurantaerällä siis mukaan katselemaan.
Vaikuttaa etenevän hyvin ainakin näiden kahden ensimmäisen myyntikohteen osalta.
"Bruttokauppahinta on 2,5 prosentin sisällä kohteiden vuoden 2021 neljännen neljänneksen mukaisesta kirja-arvosta."
https://www.citycon.com/fi/uutishuone/citycon-myy-kaksi-ydinliiketoimin…
Wulffille tai muulle toimistotarvikkeita myyville toimijoille voisi sopia jonkinlainen versio Fastenalin (rakennustarvikkeita jne.) pyörittämästä onsite-konseptista. En usko toimistotarvikkeiden katoavan, mutta kuten aliisanavaimet kommentoi, valtavaa kilpailuetua vaikea saavuttaa. Post-it-laput taas ovat lopussa tai kateissa silloin kun niitä tarvitsisi. Olisiko jokaisen toimistokompleksin aulaan toimistotarvikeautomaatti mitään vai löytyykö jo?
Clas Ohlson toki lähti Woltiin mukaan, mutta viime katsomalta oli sieltä kadonnut.
Onko järkeilyssäni jotain virhettä, kun olen pohtinut, että Uniperista eroon pääseminen, vaikka sitten kansallistamisen kautta, olisi Fortumille sijoituskohteena erinomainen asia? Pohjoismaisen tuotannon arvo voisi helposti olla lähempänä 20 euroa kuin nykyistä hintaa. Järkyttävän huonoksi diiliksi Uniper jäisi, mutta tässä kohtaa minkälainen irtautuminen tahansa olisi hyvä juttu?
Tammikuussa tuli poistuttua omistajista, mutta jos palautuisi järkeville urille ja pääsisi keskittymään vain Pohjoismaiden toimintoihin, niin kiinnostaisi hypätä takaisin kyytiin.
Lähellä se ehkä oli, mutta mahdettiinko vieläkään nähdä "verta kaduilla" kryptomarkkinassa? Ehkä tämä on jokin yleinenkin ajatus, mutta oma näkemys on ollut, että se tekisi hyvää, ja kuulun siihen (hölmöläisten) kategoriaan, että tätä on vähän odotellut tulevaksi. Kuitenkin näkien tulevaisuudennäkymät kryptoissa positiivisina. No, Mäkisen blogikirjoituksen mukaisesti ei ihan mustavalkoisesti mennä, vaan pientä lisäystä (ETH) tässä kohtaa.
Isommista pennipanoksista kryptoihin Stacks on tullut aika hyvin kenttään, mutta katsellaan rauhassa eteneekö ekosysteemin kehittyminen vai ei. Muuten vähän odotteleva tunnelma, tuntuu, että kryptomarkkinasta tuli taas väliaikaisesti kahden kauppa (BTC, ETH).
--
Palstan asiantuntijoille: Onko negatiivisia taloudellisia skenaarioita, joissa eri markkinapaikkoja voisi kaatua? Hakkeroinnit ja johdon poistuminen Bahamalle erikseen, LUNA-tapauksen tiimoilta mietin talousriskejä näissä palveluissa. Miten esimerkiksi iso talletuspako, futuurirakennelmat jne.?
Sijoitustieto kirjoitti:
Tulkitsenko oikein, että tämän päivitetynkin regulaatiopaketin voi katsoa kohdistua kovemmin Bitcoiniin ja sen liitännäisiin, kuin esimerkiksi Ethereumiin, joka vahvasti ainakin suunnitelmissa mukana monella instituutiolla? Tietenkin osuu myös Ethereumiin ja koko kryptokenttään, mutta niinkuin Casteliero on täällä argumentoinut, niin Ethereumin ottaminen/vieminen regulaation piiriin on vähemmän kivinen tie. Bitcoin taas fundamentaalisesti itsenäisyyteen pyrkivä projekti.
Varovasti takaisin tunnustelemaan, Konecranesia ja Wärtsilää kyytiin. Sampo ja Kemira saaneet lasketella mukana. Varovaisella taktiikalla, niin Renkaat, Fortumit ja Olvit jätetään vielä rohkeammille. Sektoripainotuksena "reaalimaailman rautaa".
Tinggeli kirjoitti:Onko raadilla mielipidettä, miksi BTC:n kurssi (ns. digitaalinen kulta) romahti Venäjän hyökkäyksen seurauksena. Kullan hinta kuitenkin pomppasi samalla hetkellä melkoisesti ylös.
Ei toimi kullan veroisena arvonsäilyttäjänä. Ainakaan vielä. En ole epäilevin eetu, mutta kulta-narratiivi ei ehkä nykyisellään toimi. Pohdiskelin myös kriisitilannenäkökulman kautta:
Digitaalisuus on aina fyysisen maailman päälle rakentunut asia. Kun palataan miettimään perusasioita, kuten Ukrainan kriisin tapauksessa, niin kiinnostaa ruoka, energia, perustarpeet. Ja vetäydymme näiden äärelle. Kulta sopii tähän sapluunaan, vaikka suuri osa kultasijoituksista pyöriikin diginumeroina. Se pohjimmainen narratiivi on kuitenkin se, että jos joudumme "vetäytymään modernista maailmasta", nappaamme kirveen kainaloon ja kultaa (jos sitä on) takin liepeeseen. Se arvo koostuu siitä olettamuksesta, että sen saisi vaihdettua jossain johonkin arvokkaaseen. Eihän Bitcoinin arvolupaus ole lähelläkään kullan arvolupausta samasta asiasta: heittäisin mutulla Kulta 10 - Bitcoin 1. Syynä a) digitaalisuuden heikkoudet b) tuhansien vuosien historia vs 10 vuotta c) käyttöönostoaste ja regulaatiohuolet (mietitäänkö jossain maailmassa kullan kieltämistä?).
Jätän viisaammille spekulaatiot siitä, että onko kullan kurssiliikehdintä tällä hetkellä tuotonmetsästystä historiallisen datan perusteella, jotain muuta, vai palautuuko se yllä olevaan.
Kilppari kirjoitti:Tässä kun tuntuu olevan aiheesta tietäviä paikalla, niin välikysymys: Onko jotain perusteita siihen milloin jonkun maan vallankaappaus on laillinen ja kannatettava?
Onko siis jotain yleisesti hyväksyttyjä määritteitä vai riippuuko se vaan siitä onko vallankaappaaja samalla puolella kuin arvioitsija?
Tämä liittyy myös Kilpparin viestin jälkeen kommentoituihin tapauksiin, jossa vallankaappauksella siirrytään diktatuurista demokratiaan.
"Kuten valloittamista voidaan kutsua ulkoiseksi vallankaappaukseksi, samoin vallankaappaus on eräänlainen sisäinen valloitus. Erona on se, että vallankaappaajalla ei koskaan voi olla oikeutta omalla puolellaan. Kysymys ei ole vallankaappauksesta, ellei joku ota itselleen sellaista, mihin oikeus on toisella."
"Tällaisella vallankaappaajalla tai hänen asettamallaan henkilöllä ei myöskään voi koskaan olla oikeutta valtaan ennen kuin ihmiset ovat vapaita suostumaan ja ovat tosiasiallisesti suostuneet antamaan ja vahvistamaan hänelle sen vallan, jonka hän alun perin kaappasi."
- John Locke, Tutkielma hallitusvallasta (1689)
Anssi A kirjoitti:Vaikka käsketäänkin ostamaan silloin, kun veri virtaa maassa ja tykkejä viritellään, painoin tänään silti aamulla lopulta loputkin Suomi-salkusta laitaan. Liikaa epävarmuuksia lähivuosina niin kauan kun ei olla Natossa. Hyvinkin mahdollisesti huono ratkaisu, mutta jotenkin Cityconin kaltainen firma jonka varallisuudesta iso osa kiinni kirjaimellisesti Suomen maaperässä ei nyt vaikuta kovin kuumalta. Tietty olisi pitänyt tehdä tämä jo viikkoja sitten.
Lähdin peesaamaan Nordstream-uutisen tultua, Fortumit kyllä lähtivät jo muutama viikko sitten. Cityconissa pidempi tähtäin kiinnostaa edelleen, mutta NC-uutisen vaikutuksia Itämeren ulkopoliittiseen tilanteeseen en osaa arvioida näin nopeasti. Tylsää betsiä toki, nämä rahat siirtyvät hetkeksi lepäämään johonkin perusvarmaan jenkkiosakkeeseen.