Olet täällä

Wulff Group - 20.9.2022 02.49

Wulffille tai muulle toimistotarvikkeita myyville toimijoille voisi sopia jonkinlainen versio Fastenalin (rakennustarvikkeita jne.) pyörittämästä onsite-konseptista. En usko toimistotarvikkeiden katoavan, mutta kuten aliisanavaimet kommentoi, valtavaa kilpailuetua vaikea saavuttaa. Post-it-laput taas ovat lopussa tai kateissa silloin kun niitä tarvitsisi. Olisiko jokaisen toimistokompleksin aulaan toimistotarvikeautomaatti mitään vai löytyykö jo?

Clas Ohlson toki lähti Woltiin mukaan, mutta viime katsomalta oli sieltä kadonnut.

Näytä koko viesti
Fortum - 20.9.2022 02.42

Onko järkeilyssäni jotain virhettä, kun olen pohtinut, että Uniperista eroon pääseminen, vaikka sitten kansallistamisen kautta, olisi Fortumille sijoituskohteena erinomainen asia? Pohjoismaisen tuotannon arvo voisi helposti olla lähempänä 20 euroa kuin nykyistä hintaa. Järkyttävän huonoksi diiliksi Uniper jäisi, mutta tässä kohtaa minkälainen irtautuminen tahansa olisi hyvä juttu?

Tammikuussa tuli poistuttua omistajista, mutta jos palautuisi järkeville urille ja pääsisi keskittymään vain Pohjoismaiden toimintoihin, niin kiinnostaisi hypätä takaisin kyytiin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.5.2022 02.52

Lähellä se ehkä oli, mutta mahdettiinko vieläkään nähdä "verta kaduilla" kryptomarkkinassa? Ehkä tämä on jokin yleinenkin ajatus, mutta oma näkemys on ollut, että se tekisi hyvää, ja kuulun siihen (hölmöläisten) kategoriaan, että tätä on vähän odotellut tulevaksi. Kuitenkin näkien tulevaisuudennäkymät kryptoissa positiivisina. No, Mäkisen blogikirjoituksen mukaisesti ei ihan mustavalkoisesti mennä, vaan pientä lisäystä (ETH) tässä kohtaa.

Isommista pennipanoksista kryptoihin Stacks on tullut aika hyvin kenttään, mutta katsellaan rauhassa eteneekö ekosysteemin kehittyminen vai ei. Muuten vähän odotteleva tunnelma, tuntuu, että kryptomarkkinasta tuli taas väliaikaisesti kahden kauppa (BTC, ETH). 

--

Palstan asiantuntijoille: Onko negatiivisia taloudellisia skenaarioita, joissa eri markkinapaikkoja voisi kaatua? Hakkeroinnit ja johdon poistuminen Bahamalle erikseen, LUNA-tapauksen tiimoilta mietin talousriskejä näissä palveluissa. Miten esimerkiksi iso talletuspako, futuurirakennelmat jne.?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 31.3.2022 06.40

Sijoitustieto kirjoitti:

Tulkitsenko oikein, että tämän päivitetynkin regulaatiopaketin voi katsoa kohdistua kovemmin Bitcoiniin ja sen liitännäisiin, kuin esimerkiksi Ethereumiin, joka vahvasti ainakin suunnitelmissa mukana monella instituutiolla? Tietenkin osuu myös Ethereumiin ja koko kryptokenttään, mutta niinkuin Casteliero on täällä argumentoinut, niin Ethereumin ottaminen/vieminen regulaation piiriin on vähemmän kivinen tie. Bitcoin taas fundamentaalisesti itsenäisyyteen pyrkivä projekti.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 7.3.2022 04.08

Varovasti takaisin tunnustelemaan, Konecranesia ja Wärtsilää kyytiin. Sampo ja Kemira saaneet lasketella mukana. Varovaisella taktiikalla, niin Renkaat, Fortumit ja Olvit jätetään vielä rohkeammille. Sektoripainotuksena "reaalimaailman rautaa".

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.2.2022 06.13

Tinggeli kirjoitti:

Onko raadilla mielipidettä, miksi BTC:n kurssi (ns. digitaalinen kulta) romahti Venäjän hyökkäyksen seurauksena. Kullan hinta kuitenkin pomppasi samalla hetkellä melkoisesti ylös.

Ei toimi kullan veroisena arvonsäilyttäjänä. Ainakaan vielä. En ole epäilevin eetu, mutta kulta-narratiivi ei ehkä nykyisellään toimi. Pohdiskelin myös kriisitilannenäkökulman kautta:

Digitaalisuus on aina fyysisen maailman päälle rakentunut asia. Kun palataan miettimään perusasioita, kuten Ukrainan kriisin tapauksessa, niin kiinnostaa ruoka, energia, perustarpeet. Ja vetäydymme näiden äärelle. Kulta sopii tähän sapluunaan, vaikka suuri osa kultasijoituksista pyöriikin diginumeroina. Se pohjimmainen narratiivi on kuitenkin se, että jos joudumme "vetäytymään modernista maailmasta", nappaamme kirveen kainaloon ja kultaa (jos sitä on) takin liepeeseen. Se arvo koostuu siitä olettamuksesta, että sen saisi vaihdettua jossain johonkin arvokkaaseen. Eihän Bitcoinin arvolupaus ole lähelläkään kullan arvolupausta samasta asiasta: heittäisin mutulla Kulta 10 - Bitcoin 1. Syynä a) digitaalisuuden heikkoudet b) tuhansien vuosien historia vs 10 vuotta c) käyttöönostoaste ja regulaatiohuolet (mietitäänkö jossain maailmassa kullan kieltämistä?). 

Jätän viisaammille spekulaatiot siitä, että onko kullan kurssiliikehdintä tällä hetkellä tuotonmetsästystä historiallisen datan perusteella, jotain muuta, vai palautuuko se yllä olevaan. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 23.2.2022 03.05

Kilppari kirjoitti:

Tässä kun tuntuu olevan aiheesta tietäviä paikalla, niin välikysymys: Onko jotain perusteita siihen milloin jonkun maan vallankaappaus on laillinen ja kannatettava?

Onko siis jotain yleisesti hyväksyttyjä määritteitä vai riippuuko se vaan siitä onko vallankaappaaja samalla puolella kuin arvioitsija?

Tämä liittyy myös Kilpparin viestin jälkeen kommentoituihin tapauksiin, jossa vallankaappauksella siirrytään diktatuurista demokratiaan.

"Kuten valloittamista voidaan kutsua ulkoiseksi vallankaappaukseksi, samoin vallankaappaus on eräänlainen sisäinen valloitus. Erona on se, että vallankaappaajalla ei koskaan voi olla oikeutta omalla puolellaan. Kysymys ei ole vallankaappauksesta, ellei joku ota itselleen sellaista, mihin oikeus on toisella."

"Tällaisella vallankaappaajalla tai hänen asettamallaan henkilöllä ei myöskään voi koskaan olla oikeutta valtaan ennen kuin ihmiset ovat vapaita suostumaan ja ovat tosiasiallisesti suostuneet antamaan ja vahvistamaan hänelle sen vallan, jonka hän alun perin kaappasi."

- John Locke, Tutkielma hallitusvallasta (1689)

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 22.2.2022 01.32

Anssi A kirjoitti:

Vaikka käsketäänkin ostamaan silloin, kun veri virtaa maassa ja tykkejä viritellään, painoin tänään silti aamulla lopulta loputkin Suomi-salkusta laitaan. Liikaa epävarmuuksia lähivuosina niin kauan kun ei olla Natossa. Hyvinkin mahdollisesti huono ratkaisu, mutta jotenkin Cityconin kaltainen firma jonka varallisuudesta iso osa kiinni kirjaimellisesti Suomen maaperässä ei nyt vaikuta kovin kuumalta. Tietty olisi pitänyt tehdä tämä jo viikkoja sitten.

Lähdin peesaamaan Nordstream-uutisen tultua, Fortumit kyllä lähtivät jo muutama viikko sitten. Cityconissa pidempi tähtäin kiinnostaa edelleen, mutta NC-uutisen vaikutuksia Itämeren ulkopoliittiseen tilanteeseen en osaa arvioida näin nopeasti. Tylsää betsiä toki, nämä rahat siirtyvät hetkeksi lepäämään johonkin perusvarmaan jenkkiosakkeeseen.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 22.2.2022 01.24

NordStream 2 jäihin. Voi olla isohko uutinen?

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008623000.html 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 22.2.2022 12.45

Karhula58 kirjoitti:

Kylmät väreet kulkee vieläkin eilisen keisarin puheen jälkeen. Mutta ihan vain saadakseni jotain aikaan otin erän suomalaista yhtiötä, joka valmistaa mm. laadukkaita taktisia viestintäjärjestelmiä, kestävät hyvin esimerkiksi sähkömagneettisia pulsseja. Voipi olla maailmalla tässä geopoliittisessa tilanteessa kysyntää.

Silloin tällöin olen katsellut Bittiumia, hyvin pintapuolisesti toki, mutten ole löytänyt kummempaa vikaa kuin ehkä hipusen liikaa suomalaista insinööriyttä. Jos tuo lauseesi pitää tosiaan paikkansa, "laadukkaita taktisia viestintäjärjestelmiä, kestävät hyvin esimerkiksi sähkömagneettisia pulsseja", se kuulostaa parhaimmalta kuulemaltani tiivistykseltä yhtiöstä. Miksi tuo ei ole yhtiön kirkastettu viesti? 

Olen samaa mieltä, että kysyntää voisi olla. Minkälainen mahtaa olla kilpailutilanne?

Toki toisenlainenkin tulkinta on markkinoilla mahdollinen: Akin tiivistystä toisessa ketjussa mukaellen, kuka haluaa ostaa taktisia viestintäjärjestelmiä "Suomesta, jolla on 1300 kilometriä itärajaa  häiriköivän ydinasevallan kanssa, joka ei epäröi käyttää konventionaalisia aseita, kuten pakolaisia".

Näytä koko viesti