Oriola -

Oriola on ollut putoavien puukkojen kuninkaallinen viime vuosina. Tänään +4,8% eikä uutisia näy. Hidasta Inderes-reaktiota (rapsa 17.2.) vai muuta?

Pienellä -35% siivulla mukana tällä hetkellä, Oldenburgin arviot luettu.

Näytä koko viesti
TietoEVRY -

Stadiumin ja Rustan sivustot edelleen alhaalla hyökkäyksen jäljiltä, mutta kurssissa hieman korjausta ylöspäin. Omat IT-näkemykset voi olla vanhentuneita, mutta +48h katkos tuntuu jo hieman hitaalta. Jos tällä viikolla ei palaudu, niin tasolla "ei hyvä" ja jos ensi viikollakaan ei selkeyttävää tiedotusta, niin voisi viimeistään ottaa isommin alas? 

Voisin napata jos kyykkäisi vielä, koska olen ajatellut, että TietoEVRY toimii tietyn kokoluokan IT-yhtiöiden markkinassa ja valinnanvaraa ei kauheasti ole. Samasta syystä en ole löytänyt perustetta pitkään salkkuun. Logiikka = 404?

Näytä koko viesti
Terveystalo -
Lead Zeppelin kirjoitti:

Seuraako täällä kukaan aktiivisesti? Nyt olisi tarjolla historiallisiin tasoihin nähden varsin edullisin kertoimin, eikä näkymätkään ole heikoimmasta päästä ainakaan kysyntäpuolella. Tuloskoneen virittelyä kaipaisi.

6€ tasoilla liikkui blokkeina merkittäviä määriä loka-marraskuun taitteessa, loppuvuoden omistajalistojen perusteella pääasiassa Mandatumin lappuja vaihtoi omistajaa. Kuriositeettina lisäksi Herlin-salkunhoitajien omistusten kasvu elokuu-joulukuu aikavälillä: Wipunen 60 000 -> 900 000 kpl ja Heikintorppa 60 000 -> 825 000 kpl.

Ei valitettavasti ole tullut seurattua, mutta loppuvuodesta tuli huomattua suurempi kompurointi kurssissa. Kiitokset nyt nostosta! Palaset vaikuttaisi 15min analyysin pohjalta järkeviltä, ja etävastaanottojen korjaus toivottavasti pieni juttu. Toimialatuntemusta ei juurikaan ole, edes asiakkaana, mutta tuntemieni lapsiperheiden kommenttien perusteella tilanne julkisella on todellakin huono/ruuhkainen. Oletan tämän satavan tasaisesti yksityisten laariin, jopa siinä määrin, että Kela-korvausten kohtaloa saatetaan vielä pohtia kevään mittaan (esim. Essayah KL 5.1.).

Edit: Pienellä seurantaerällä siis mukaan katselemaan.

Näytä koko viesti
Citycon -

Vaikuttaa etenevän hyvin ainakin näiden kahden ensimmäisen myyntikohteen osalta.

"Bruttokauppahinta on 2,5 prosentin sisällä kohteiden vuoden 2021 neljännen neljänneksen mukaisesta kirja-arvosta."

https://www.citycon.com/fi/uutishuone/citycon-myy-kaksi-ydinliiketoimin…

Näytä koko viesti
Wulff Group -

Wulffille tai muulle toimistotarvikkeita myyville toimijoille voisi sopia jonkinlainen versio Fastenalin (rakennustarvikkeita jne.) pyörittämästä onsite-konseptista. En usko toimistotarvikkeiden katoavan, mutta kuten aliisanavaimet kommentoi, valtavaa kilpailuetua vaikea saavuttaa. Post-it-laput taas ovat lopussa tai kateissa silloin kun niitä tarvitsisi. Olisiko jokaisen toimistokompleksin aulaan toimistotarvikeautomaatti mitään vai löytyykö jo?

Clas Ohlson toki lähti Woltiin mukaan, mutta viime katsomalta oli sieltä kadonnut.

Näytä koko viesti
Fortum -

Onko järkeilyssäni jotain virhettä, kun olen pohtinut, että Uniperista eroon pääseminen, vaikka sitten kansallistamisen kautta, olisi Fortumille sijoituskohteena erinomainen asia? Pohjoismaisen tuotannon arvo voisi helposti olla lähempänä 20 euroa kuin nykyistä hintaa. Järkyttävän huonoksi diiliksi Uniper jäisi, mutta tässä kohtaa minkälainen irtautuminen tahansa olisi hyvä juttu?

Tammikuussa tuli poistuttua omistajista, mutta jos palautuisi järkeville urille ja pääsisi keskittymään vain Pohjoismaiden toimintoihin, niin kiinnostaisi hypätä takaisin kyytiin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Lähellä se ehkä oli, mutta mahdettiinko vieläkään nähdä "verta kaduilla" kryptomarkkinassa? Ehkä tämä on jokin yleinenkin ajatus, mutta oma näkemys on ollut, että se tekisi hyvää, ja kuulun siihen (hölmöläisten) kategoriaan, että tätä on vähän odotellut tulevaksi. Kuitenkin näkien tulevaisuudennäkymät kryptoissa positiivisina. No, Mäkisen blogikirjoituksen mukaisesti ei ihan mustavalkoisesti mennä, vaan pientä lisäystä (ETH) tässä kohtaa.

Isommista pennipanoksista kryptoihin Stacks on tullut aika hyvin kenttään, mutta katsellaan rauhassa eteneekö ekosysteemin kehittyminen vai ei. Muuten vähän odotteleva tunnelma, tuntuu, että kryptomarkkinasta tuli taas väliaikaisesti kahden kauppa (BTC, ETH). 

--

Palstan asiantuntijoille: Onko negatiivisia taloudellisia skenaarioita, joissa eri markkinapaikkoja voisi kaatua? Hakkeroinnit ja johdon poistuminen Bahamalle erikseen, LUNA-tapauksen tiimoilta mietin talousriskejä näissä palveluissa. Miten esimerkiksi iso talletuspako, futuurirakennelmat jne.?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Sijoitustieto kirjoitti:

Tulkitsenko oikein, että tämän päivitetynkin regulaatiopaketin voi katsoa kohdistua kovemmin Bitcoiniin ja sen liitännäisiin, kuin esimerkiksi Ethereumiin, joka vahvasti ainakin suunnitelmissa mukana monella instituutiolla? Tietenkin osuu myös Ethereumiin ja koko kryptokenttään, mutta niinkuin Casteliero on täällä argumentoinut, niin Ethereumin ottaminen/vieminen regulaation piiriin on vähemmän kivinen tie. Bitcoin taas fundamentaalisesti itsenäisyyteen pyrkivä projekti.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Varovasti takaisin tunnustelemaan, Konecranesia ja Wärtsilää kyytiin. Sampo ja Kemira saaneet lasketella mukana. Varovaisella taktiikalla, niin Renkaat, Fortumit ja Olvit jätetään vielä rohkeammille. Sektoripainotuksena "reaalimaailman rautaa".

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Tinggeli kirjoitti:

Onko raadilla mielipidettä, miksi BTC:n kurssi (ns. digitaalinen kulta) romahti Venäjän hyökkäyksen seurauksena. Kullan hinta kuitenkin pomppasi samalla hetkellä melkoisesti ylös.

Ei toimi kullan veroisena arvonsäilyttäjänä. Ainakaan vielä. En ole epäilevin eetu, mutta kulta-narratiivi ei ehkä nykyisellään toimi. Pohdiskelin myös kriisitilannenäkökulman kautta:

Digitaalisuus on aina fyysisen maailman päälle rakentunut asia. Kun palataan miettimään perusasioita, kuten Ukrainan kriisin tapauksessa, niin kiinnostaa ruoka, energia, perustarpeet. Ja vetäydymme näiden äärelle. Kulta sopii tähän sapluunaan, vaikka suuri osa kultasijoituksista pyöriikin diginumeroina. Se pohjimmainen narratiivi on kuitenkin se, että jos joudumme "vetäytymään modernista maailmasta", nappaamme kirveen kainaloon ja kultaa (jos sitä on) takin liepeeseen. Se arvo koostuu siitä olettamuksesta, että sen saisi vaihdettua jossain johonkin arvokkaaseen. Eihän Bitcoinin arvolupaus ole lähelläkään kullan arvolupausta samasta asiasta: heittäisin mutulla Kulta 10 - Bitcoin 1. Syynä a) digitaalisuuden heikkoudet b) tuhansien vuosien historia vs 10 vuotta c) käyttöönostoaste ja regulaatiohuolet (mietitäänkö jossain maailmassa kullan kieltämistä?). 

Jätän viisaammille spekulaatiot siitä, että onko kullan kurssiliikehdintä tällä hetkellä tuotonmetsästystä historiallisen datan perusteella, jotain muuta, vai palautuuko se yllä olevaan. 

Näytä koko viesti