23.5.2023 - 08:27

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

Venäjä näyttää nyt taistelevat jo itseänsäkin vastaan ja sotaa kommentoivilla tahoilla TV-propagandasta bloggereihin tuntuu olevan erilainen ja keskenään ristiriitainen käsitys tilanteesta. Tämä, jos mikä, näyttää heikolta, koordinoimattomalta ja kaoottiselta, eli lienee selvää, että kyseessä on Putinin 4D-shakin siirto. Hän lienee masinoinut false flag -sirkuksen Sun Tzun oppien mukaisesti Belgorodissa ja jakaneen vielä ohjeet, että miten tähän tulee reagoida, jotta länsimaat tulkitsisivat tilanteen täysin virheellisesti, pelaten täydellisesti Putlerin pussiin. Tämä tarkoittanee, että Venäjä on nyt niin vahva, että pystyy hetkenä minä tahansa saavuttamaan läpimurron useimmilla rintamilla ja valtaamaan koko Ukrainan lähiviikkoina.

Vakavissaan. En tiedä, onko tämä tapaus pelkkää kohinaa ja ymmärtääkseni Venäjällä on jo ennen Ukrainan sotaakin tehty kaikenlaista sabotaasia, kun tietyt ryhmittymät haluavat kaataa Putlerin. Jotenkin silti toivon, että tällainen, jos mikä, on omiaan luomaan sellaista kaoottista mielikuvaa Venäjän sisällä, että homma ei ole enää Putlerin näpeissä. Ja edelleen tällainen lienee suurempi syy kääntyä Putleria vastaan, kuin mikään ulkomailla tapahtuvan sodan täydellinen ryssiminen, Kiinan vasalliksi alistuminen tai talouden vetäminen pöntöstä alas.

1
0
23.5.2023 - 09:50

Hynägrande

+1765
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1214

Jos Putler-män ei saa kohta hommaa haltuun niin tsaari näyttää heikolta. Oletan että Ukraina tähyilee kaikkia asekuljetuksia ja joukkojen siirtoja kohti Belgorodia sormi HIMARS-laukaisimella. Siellä on nyt myös pitemmän kantaman ohjuksia, joten joukkojen siirto on aika vaikeaa ja vaarallista. 

Jokainen päivä kun sekoilu jatkuu nakertaa Putlerin asemaa turvallisuuden takaajana. Tsaarin pitää olla vahva.

0
0
31.5.2023 - 14:47

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/asiantuntijoilta-tyly-arvio-venajan-hehkuttamasta-ohjuksesta-nayttaa-olevan-matkalla-samaan-roskakoriin-kuin-su-57-ja-t-14-armata/1e3709b4-e9a5-4876-9034-0b4ec7a9a3c2

Eli Venäjän hypersooninen kehuttu ja pelätty ohjus, joka oli yksi ylpeyksiään ja jonka piti vielä kyetä suuren nopeutensa lisäksi väistelemään ilmatorjuntaa, näyttäisi mukailevan vanhaa viisautta siitä, että: "Mikä ei surise eikä mahdu perseeseen? - Venäläinen persesuristin". Eli ei ole todellisuudessa hypersooninen eikä kykene väistöliikkeisiin. Enemmänkin kovaa lentävä tikka, joka kuitenkin hidastaa vauhtiaan ilmanvastuksen takia kauan ennen kohdettaan sen verran, että se saadaan ammuttua alas.

3
0
6.6.2023 - 20:54

Raise Your Weapon

-94
Liittynyt:
19.3.2022
Viestejä:
72

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f1e3e86f-ea0f-49d4-a78a-718ae9ac894e

Tämähän se lanka oli jossa enemmän keskustelua aiheesta. Hauska lukea jälkikäteen sivulta 17 eteenpäin. Miten kävikään?

Mulle henkilökohtaisesti ihan sama kuka sen posautti mutta tää on oiva esimerkki aiheesta ja miten on mahdotonta keskustella järkevästi koska kukaan ei kykene olemaan neutraali asian kanssa kuten täälläkin käydyt keskusttelut ovat osoittaneet. Dharman nimimerkki(?)tais kerätä satoja ala-ääniä vaikka näyttäis olleen täysin oikeassa, muutama muukin niitä tienas paljon. Puhumattakaan putinin maksetuiksi trolliksi syyttelyt sun muut vastaavat vittuilut.

1
-3
6.6.2023 - 22:33

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

Dharma ei ollut täysin oikeassa koska teorisoi pikemminkin USA:n olleen iskujen takana (https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/kahvihuone/venajan-tilanne?page=18#comment-91300) ja epäili Ukrainan osallisuutta (https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/kahvihuone/venajan-tilanne?page=18#comment-91310). Mutta sehän ei ole asiasi pointti 😊

Noista Discord-asiakirjoista on liikkeellä vuodetut versiot ja muokatut versiot. Alkuperäinen WP:n artikkeli (https://www.washingtonpost.com/national-security/2023/06/06/nord-stream-pipeline-explosion-ukraine-russia/) antaa ymmärtää että kyse on sen verran alkuperäisistä että ne ovat vuotajan kaverilta saatuja eikä jo pidempään kierrossa olleita ("The WashingtonPost obtained a copy from one of Teixeira’s online friends.").

Itse en kyllä ole tässä vaiheessa *) yllättynyt että Ukraina-teoria olisi totta. Siitä huolimatta että venäläisten kalastusalusten kiertely putkien yllä ei sekään ole erityisen luottamusta herättävä teko. Ja siitä huolimatta, että on se kuuluisa ehjäksi jätetty putki, josta Putin tarjosi että se voidaan ottaa käyttöön jos vain hinnasta sovitaan - siinä saattoi olla ihan vain suutari nallikin.

Kuka sen ikinä tekikin, niin näin Fortum-omistajana olen kyllä aika vittuuntunut, mutta eipä tuolle mitään enää mahda ja Ukrainan avustaminen sodassa tuntuu yhä pakolliselta samoin kuin Nord Stream-asian painaminen villaisella toistaiseksi.

*) Belgorodin iskut kun ovat jo niin härskejä, etten enää usko Ukrainan olevan turhan varovainen länsituen säilymisen suhteen. Ja kun sanon härski, tarkoitan lähinnä Scholzin kaltaisten vellihousujen näkökulmasta jotka viimeiseen asti pelkäsivät ydinaseita Berliniin. Minun puolesta Ukraina voisi liittää koko Belgorodin itseensä. Olisi ainakin vipuvartta neuvotella "antakaa Krimi ja Donbas meille niin me annamme teille Belgorodin".
 

0
0
6.6.2023 - 23:31

JiSe

+91
Liittynyt:
20.2.2016
Viestejä:
97

Yksityiskohtainen suunnitelma tuli CIA:n tietoon Eurooppalaisen tiedustelupalvelun kautta. Lehti ei tarkentanut, minkä maan tiedustelupalvelusta on kyse. Tieto perustui yksittäiseen ukrainalaiseen lähteeseen, jota ei pystytty vahvistamaan. Lehden nimettömien lähteiden mukaan CIA kuitenkin jakoi tiedot useille eurooppalaisille valtioille.

Ei tämä nyt ihan 100% savuava ase ole. Olettaisin että sodassa olevilla mailla on varsin paljon suunnitelmia mitä/miten aiheuttaa vahinkoa vastapuolelle. Hieman myös häiritsee että tämä sattui tulemaan julki juuri kun Venäjä räjäytti ison padon Ukrainassa...

1
0
7.6.2023 - 13:00

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Löytyykö todisteita että Venäjän padon räjäytti?

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Venäjälle tapahtuma aiheuttaa suuremmat haitat tuhoamalla Krimin juomakelpoisen veden lähteet.

0
-10
7.6.2023 - 15:07

Marras

+135
Liittynyt:
27.3.2021
Viestejä:
91

Meuro wrote:

Löytyykö todisteita että Venäjän padon räjäytti?

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Venäjälle tapahtuma aiheuttaa suuremmat haitat tuhoamalla Krimin juomakelpoisen veden lähteet.

Löytyy. Viime lokakuulta on jo ryssien haastatteluja ja telegram-kanavien ohjeet siitä että pato on miinoitettu ja missä tilanteessa se räjäytetään.

Ihanko oikeasti kuvittelet että Ukraina sen itse lasauttaa? Miten? Pato on ollut ryssien hallussa vuoden ajan, minkälainen Ukrainan pioneerijoukko sinne on roudannut SISÄLLE tuhansia kiloja TNT:tä jonka tuollaisen padon räjäyttäminen vaatii?

Olisiko aika laittaa vähän valoja tauluun eikä möläytellä mitä sylki suuhun tuo, saat itsesi vain näyttämään idiootilta.

Ps. milloin ryssä olisi viisaasti toiminut tämän sodan aikana? Tuo ei ollut mitään muuta kuin heidän tapansa toimia, maksimaalista tuhoa keinoja kaihtamatta. Nyt vain taitaa paska osua kunnolla omaan tuulettimeen, padon kun voi räjäyttää vain kerran.

Pps. Geneven sopimuksessa padon räjäyttäminen sotatoimena on rinnastettu taktisen ydinaseen käyttämiseen eli on ns. todella soosoo listalla. Saapa nähdä mitä tästä seuraa, jos vielä mutistaan kerrankin eskalaatiopelosta lännen puolelta niin menee kyllä jo täysin munattomaksi meno.

3
-1
7.6.2023 - 16:18

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

Meuro wrote:

Löytyykö todisteita että Venäjän padon räjäytti?

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Venäjälle tapahtuma aiheuttaa suuremmat haitat tuhoamalla Krimin juomakelpoisen veden lähteet.

Jos haluaisit, että viestisi otettaisiin vakavasti ja syntyisi keskustelua, niin näin se ei tapahdu. Toki pääset kohta kertomaan, kuinka täällä rinkirunkkulassa heti, kun haastaa konsensusta, niin tulee alapeukkuvyöry.

Kerta valtavirran ilmeisimmät argumentit Venäjän syyllisyydelle on se, että juhlivat alkuun saavutuksellaan ennen kuin tajusivat seuraukset ja alkoivat syyttämään Ukrainaa. Ja että olivat nostaneet vedenpinnan huippuunsa. Ja että moinen räjäytys vaatii tonneja(?) räjähteitä porattuna rakenteeseen, niin sun kannattaisi vastata näihin argumentteihin ensin.

Ihan vaikka otettaisiin neutraalimpi aihe, niin jos et kykene mitenkään vastaamaan konsensusargumentteihin, niin kannanottoasi ei oteta vakavasti.

3
0
7.6.2023 - 16:48

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

Meuro wrote:

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Venäjälle tapahtuma aiheuttaa suuremmat haitat tuhoamalla Krimin juomakelpoisen veden lähteet.

En usko että Venäjä kokee tuota haittana lyhyellä tähtäimellä. Venäjähän ei ole pitkään aikaan pyrkinyt pitkän tähtäimen toimintaan Ukrainassa, vaan vain reaktiiviseen toimintaan (tai vain periaatteelliseen ja itsepäiseen pään hakkaamiseen seinään tyyliin Bakhmut). Ukrainan joukkojen tunkeutuminen eteläiseen Hersoniin Dnepr-joen yli on armeijalle ja Putinin hallinnolle paljon suurempi ongelma kuin Krimin siviiliväestön juomavesi ja peltojen kasteluvesi, joten reaktio on tehdä kaikki mitä voidaan vastahyökkäyksen estämiseksi ja pohtia muita asioita myöhemmin.

Itse asiassa, Krimillä on ollut vesi kortilla jo ennen sotaa, koska Ukrainahan ei sinne makeaa vettä kovin mielellään laskenut, joten sinänsä mikään ei muutu. Alueen muuttaminen vehreäksi talousveturiksi vain viivästyy.

Ja jos käy niin hassusti, että jollain ihme konstilla Krimiä ei pystytä pitämään, niin se on venäläisille yks hailee vaikka koko alue muuttuisi suolaerämaaksi. Onpahan vain enemmän kiusaa Ukrainalle.


 mskomu wrote:

Ja että olivat nostaneet vedenpinnan huippuunsa.

Käsittääkseni tämä tehtiin ihan lähiviikkoina. Sitä ennen ne olivat joulukuusta lähtien tyhjentäneet patoallasta niin matalalle tasolle että alettiin huolestua riittääkö Zaporizhian ydinvoimalaan vettä. Lähitienoon ihmisten vesihuollosta puhumattakaan.


 TuuriTuuli wrote:

Dharma ei ollut täysin oikeassa koska teorisoi pikemminkin USA:n olleen iskujen takana (https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/kahvihuone/venajan-tilanne?page=18#comment-91300) ja epäili Ukrainan osallisuutta (https://www.sijoitustieto.fi/sijoituskeskustelu/kahvihuone/venajan-tilanne?page=18#comment-91310).

Koska minua vaivaa jos olen kirjoitellut julkisesti roskaa enkä korjaa virhettäni, niin pitää huomauttaa että ei se ollutkaan Dharma. Kunhan sekoilin. KokenuttaMiestä epäiltiin. Dharmaltahan tosiaan ei jätetä mitään viestejä lojumaan.

0
0
7.6.2023 - 17:27

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

Kiitos vastauksista. Kysyin koska en tiennyt. TuuriTuuli veti asialinjalla ja muilla menikin sitten pahasti tunteisiin vaikka asiaakin toki tuli..

1
-7
7.6.2023 - 18:31

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

En tiedä mitä kaikkea hermot pintaan nostavaa olet ajan kuluessa laukonut saadaksesi pysyvät vihat niskaasi muilta käyttäjiltä, mutta minun mielestäni per käsiteltävä aihe aggressiiviseksi saa ryhtyä vasta toisella viestikierroksella jos ensimmäisellä kierroksella annetut argumentit eivät ole menneet jakeluun.

Sitä ennen unohdetaan kaikki vanhat synnit, vastataan asiallisesti, ja säädetään oma asenne vastaamaan toisen asennetta. Sellainen näyttää paremmalta satunnaiselle ohikulkijalle, joka vain näkee nolon ja epäkohteliaan keskustelun tyyliin "Hyvää huomenta. Kaunis aamu, eikö vain?" "Vedä kätees"...

Toivottomaksi tunnetuille tapauksille ei tarvitse sanoa mitään. Kyllä ylläpito (tai muut löysemmän tapakasvatuksen saaneet käyttäjät) ne hoitaa jos ne ovat oikeasti niin pahoja että ansaitsevat kaiken mitä sataa niskaan.

8
0
8.6.2023 - 09:01

Marras

+135
Liittynyt:
27.3.2021
Viestejä:
91


 mskomu wrote:

Ja että olivat nostaneet vedenpinnan huippuunsa.

Käsittääkseni tämä tehtiin ihan lähiviikkoina. Sitä ennen ne olivat joulukuusta lähtien tyhjentäneet patoallasta niin matalalle tasolle että alettiin huolestua riittääkö Zaporizhian ydinvoimalaan vettä. Lähitienoon ihmisten vesihuollosta puhumattakaan.

Tämä veden lasku tehtiin siksi että päästiin panostamaan matalalta. Tuo pato rakennettiin kestämään ydinisku (ulkopuolelta). Erään räjähde-ekspertin mukaan tuollainen työ vaatii vedenalaisen räjäytyksen ja n. 4000kg trotyyliä. Tuostahan räjähdyksestähän ei ole videoa, mutta seismografit huusi Romaniassa asti punaista sillon yöllä. Eli erittäin, erittäin todennäköisesti vedenalainen räjäytys jonka panostus on tehty tuolloin kun vedenpinta laskettiin matalimmilleen.

Sitten jotkut vielä epäilevät että Ukraina on tämän takana. Kertoo paljon ihmisen loogisesta päättelykyvystä mutta toki tuosta ei voi täysin syyttää kun meillä media Yleä myöten syytää samaa paskaa. 

5
0
8.6.2023 - 09:41

TuuriTuuli

+689
Liittynyt:
16.3.2020
Viestejä:
429

Lisäksi ollut myös epäilyksiä, että pato on voinut murtua vedenpaineesta itsekseenkin. Se kun on neuvostoaikainen rakennelma neuvostolaadulla, se on kerännyt aikaisempia vaurioita kun räjäyttivät patoalueen sillat vetäytyessään Hersonista ja kun Ukraina on sen jälkeen pommittanut aluetta, ja aikaisempina vuosikymmeninä Ukrainan yhteiskunta on ollut melko neuvostohenkinen joten silmät suljettu vanhenevan padon ongelmilta "kyllä se kestää"-asenteella...

Nyt ISW:n lainaaman New York Timesin haastattelema räjähde-ekspertti on sitä mieltä että padon murtuminen edennyt väärällä tavalla eikä täsmää tapaan, jolla pato murtuisi jos se johtuisi yksinomaan aiemmista vaurioista.

Eli venäläisten räjäytys. Ei vahinko. Ei ukrainalaisten toimenpide. Valmistelutkin vedenpinnan nostamisineen sen verran pitkäkestoisia, etten jaksa uskoa yksittäisen kännisen komentaja-Ivanin panikointiin Zaporizhian Oblastin vastahyökkäysuutisia lukiessa.

Sen kyllä voin uskoa, että lopputulos oli yllätys venäläisillekin. Niiltä on hukkunut omia joukkoja ja peräti etulinjan linnoituksia ISW:n mukaan.

https://www.understandingwar.org/backgrounder/russian-offensive-campaign-assessment-june-7-2023

1
0
8.6.2023 - 10:27

Hynägrande

+1765
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1214

TuuriTuuli wrote:

Eli venäläisten räjäytys. Ei vahinko. Ei ukrainalaisten toimenpide. Valmistelutkin vedenpinnan nostamisineen sen verran pitkäkestoisia, etten jaksa uskoa yksittäisen kännisen komentaja-Ivanin panikointiin Zaporizhian Oblastin vastahyökkäysuutisia lukiessa.

Sen kyllä voin uskoa, että lopputulos oli yllätys venäläisillekin. Niiltä on hukkunut omia joukkoja ja peräti etulinjan linnoituksia ISW:n mukaan.

Venäläisiä ei haittaa omien uhraaminen tai siviilien kuoleminen ja sehän olisi selvästi havaittu jos ukkelit alkaa vetäytyä asemista. Eli varmasti onkin tullut eturivin igorille yllätyksenä.

Ei olisi myöskään ensimmäinen kerta kun Putlerin valopäät kenraalit laskevat väärin todennäköisiä seurauksia. Tulva saattoi olla isompi kuin ajattelivat. Mutta kenraalien kyvykkyys ei olekaan Putlerille niin tärkeää kuin absoluuttinen lojaalisuus.

1
0
8.6.2023 - 11:28

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

Hynägrande wrote:

Venäläisiä ei haittaa omien uhraaminen tai siviilien kuoleminen ja sehän olisi selvästi havaittu jos ukkelit alkaa vetäytyä asemista. Eli varmasti onkin tullut eturivin igorille yllätyksenä.

Ei olisi myöskään ensimmäinen kerta kun Putlerin valopäät kenraalit laskevat väärin todennäköisiä seurauksia. Tulva saattoi olla isompi kuin ajattelivat. Mutta kenraalien kyvykkyys ei olekaan Putlerille niin tärkeää kuin absoluuttinen lojaalisuus.

Voi myös olla, että joukoille käskettiin ilmoittaa, mutta käskyn antava eversti olikin niin kännissä, ettei muistanut. Tai muisti, mutta sitten viestimiehet olivat niin kännissä, että unohtivat lähettää viestin. Tai sitten muistivat, mutta asemissa olevien viestimiehet olivat niin kännissä, etteivät saaneet sitä vastaanotettua. Mahdollisuuksia on lukuisia. Kun portaita on monta ja jokaisella on vaikka parinkymmenen prosentin todennäköisyys olla liian kännissä hoitamaan tehtäviään, niin on kohtuu epätodennäköistä, että homma kulkee loppuun asti.

3
0
8.6.2023 - 22:14

Meuro

-218
Liittynyt:
19.3.2017
Viestejä:
561

https://yle.fi/a/74-20035424

Joakim Paasikivi: Padon murtuminen hyödyttää venäläisiä eniten. Kun Dneprjoen alajuoksulla tulvii, Ukrainalle on vaikeaa ylittää joki ja uhata [Venäjän valtaamaa] Krimin niemimaata.

Aki-Mauri Huhtinen: On selvää, että räjäyttäminen on enemmän Venäjän intresseissä. Dneprin ylittämisestä tulee Ukrainalle toistaiseksi mahdotonta. En usko, että tällä on pitkällä aikavälillä suurta merkitystä, mutta ainakaan Krimin nopea takaisinvaltaus ei ole Ukrainalle nyt tällä operaatiolla mahdollista.

Ilmari Käihkö: Ukrainalle tulee enemmän negatiivisia seurauksia padon murtumisesta.

Venäjälle haittana on Krimin vesihuollon vaikeutumisen lisäksi se, että jotkut sen asemista Dneprjoen itärannalla voivat olla veden vallassa.

Padon murtuminen vaikeuttaa Ukrainan mahdollisia pyrkimyksiä ylittää joki. Se on jo itsessään vaikea operaatio ja nyt vielä vaikeampi.

3
0
11.6.2023 - 08:37

PikkuPro

+5792
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2814

Hynägrande wrote:

Ei olisi myöskään ensimmäinen kerta kun Putlerin valopäät kenraalit laskevat väärin todennäköisiä seurauksia. Tulva saattoi olla isompi kuin ajattelivat. Mutta kenraalien kyvykkyys ei olekaan Putlerille niin tärkeää kuin absoluuttinen lojaalisuus.

Näin. Viimeisimmässä videossa nostettiin esiin kikka kolmonen eli next level ryssntä. En tiedä kuinka realistinen mutta onhan tossa läppävalue ainakin eli että kun venäjä mursi padon tulvittaakseen alajuoksun niin kohta yläjuoksu kuivuu niin, että sieltä pääsee ponttoonisilloilla mekanisoiduilla joukoilla läpi ja maastoon, jossa ei puolustusasemia... ;D

Muutenkin hyökkäys etenee, ei Kharkov-vauhtia mutta ei myöskään Bakhmut-ryömintää:

https://www.youtube.com/watch?v=EY5WJJasZKM&list=RDCMUCcNB1tZYpeDetqCadElv9Ow&start_radio=1

0
0
11.6.2023 - 12:33

Jack Reacher

+678
Liittynyt:
8.3.2017
Viestejä:
402

Siellä taidetaan todellakin painaa nyt ihan täyttä häkää menemään Ukrainan puolelta. Siinä missä ryssäpropagandhit yrittävät ottaa kaiken ilon irti muutamasta tuhoutuneesta länkkärivaunusta saa Kyiv Independentin päivittäisistä vastapuolen menetyksistä ynnättyä viimeisimmälle seitsemälle päivälle tappiot: örkkejä 5700, panssarivaunuja 89. Hyökkäävänä osapuolena Ukrainankin kokonaismenetykset varmasti kovia, mutta tuolla viimeisen viikon tahdilla ryssällä menisi elokuun loppuun mennessä miltei 70000 ukkoa ja yli 1000 panssarivaunua. Kyllä se jossakin vaiheessa alkaa näkyä.  

EDIT: Linkki unohtui, https://twitter.com/KyivIndependent/status/1667803439974293510

1
0
11.6.2023 - 14:47

TL

+1203
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
948

Aika ohuella Ukrainakin taitaa painaa menemään, kun muistaa kuin "paljon" esimerkiksi panssarivaunuja lopulta löytyi sinne lähetettäväksi. Tai kuinka vaikeaa ammuksien lähettämisestä on sopia, kun yksi riemukaari-idiootti vaikeuttaa sitä jne.

No, toivotetaan että vastapuolella on vielä tiukempaa...

0
0
24.6.2023 - 10:47

mskomu

+1346
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
672

Kylläpä Venäjä ja Putin ovat nyt vahvoja 4D-shakissaan ja ohjaillessaan kaikkea tätä kaaosta, koska näyttävät kieltämättä aika heikoilta tällä hetkellä. Toivottavasti valta vaihtuu, mutta tappavat ensin keskenään toisiaan mahdollisimman paljon ennen sitä.

2
0
24.6.2023 - 11:00

TL

+1203
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
948

Muuten samaa mieltä mutta melkein toivon ettei prigozin pääse ydinnapille. Mutta mielellään saisivat tappaa ja tuhota kalustoa mahdollisimman paljon.

1
0
24.6.2023 - 11:06

tonza

+1190
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
604

"Mikä tahansa sisäinen myllerrys on tappava uhka valtiollisuudellemme, meille kansakuntana." - Putin

Jos Putin kokee, että kyse on uhasta Venäjän olemassaololle, niin sääntöjen mukaan nyt voi alkaa käyttämään ydinaseita. Tosin Venäjän rajojen sisäpuolella, mutta silti. 

1
0
24.6.2023 - 14:46

tonza

+1190
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
604

Risto E. J. Penttilä: Putinin korttitalo heiluu. Stillerin haastastelussa sanoin, että seuraavat kolme kuukautta ratkaisevat Venäjän kohtalon. Asiat etenevät nyt paljon nopeammin. Zelenskyn neuvonantaja totesi juuri, että seuraavat 48 tuntia ovat ratkaisevia. Putinin loppu häämöttää.

https://www.facebook.com/ristoej/posts/pfbid0UCpiCjUeJQ7r11ozeunn1P6uhPizHCFeRxVWnuDZpoQ5ozGhfBHuUaWqkzq6Abval

Nyt tekee tietenkin mieli kysyä foorumin jäseniltä spekulaatioita, mitä tapahtuu Venäjällä ja Ukrainan sodassa, jos Putin syrjäytetään lähiaikoina?

0
0
24.6.2023 - 15:05

JR

+5153
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1538

tonza wrote:

Nyt tekee tietenkin mieli kysyä foorumin jäseniltä spekulaatioita, mitä tapahtuu Venäjällä ja Ukrainan sodassa, jos Putin syrjäytetään lähiaikoina?

No en näistä ymmärrä, mutta ainahan on hauska spekuloida.

Joku Prigozinin ympärille rakentunut onnistunut vallankaappaus tuskin itsessään auttaa yhtään mitään. Juu, onhan se puhunu siitä miten venäläisiä tapatetaan Ukrainassa turhaan yms, mutta mulle on tullu kuva siitä, että se on enemmänkin raakkumista siitä, että ei vedetä tarpeeks kovaa ja anneta tarpeeks aseita, kuin koko sodan kyseenalaistamista - vaikka siitäkin on jotain maininnu, mutta lähinnä kai kilpailijoidensa mustamaalaamiseks.

Sekoilu on toki hyväks, mutta jotta tästä olis jotain merkittävää iloa Ukrainalle, niin pitää olla tarpeeks uskollisia Wagner-sotilaita sekä muita voimia, että venäläiset alkaa oikeesti tappaa toisiaan. Armeija on jo osottanu haluttomuutta tappaa Wagnereita, ehkä kansalliskaartilla on enemmän sisua. 

1
0
24.6.2023 - 15:21

tonza

+1190
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
604

JR wrote:

Joku Prigozinin ympärille rakentunut onnistunut vallankaappaus tuskin itsessään auttaa yhtään mitään. Juu, onhan se puhunu siitä miten venäläisiä tapatetaan Ukrainassa turhaan yms, mutta mulle on tullu kuva siitä, että se on enemmänkin raakkumista siitä, että ei vedetä tarpeeks kovaa ja anneta tarpeeks aseita, kuin koko sodan kyseenalaistamista...

Näinpä. Prigozin on lähinnä ollut sitä mieltä, että Venäjästä pitäisi tehdä Pohjois-Korea, jotta Ukrainan sota voitettaisiin. Siltä pohjalta Prigozinin menestys voisi avata kyllä aikamoisen matopurnukan koko maailmaakin ajatellen. 

Mitä sakeampi kokki, sen useampi soppa.

1
0
24.6.2023 - 17:12

PikkuPro

+5792
Liittynyt:
28.6.2014
Viestejä:
2814

tonza wrote:

Risto E. J. Penttilä: Putinin korttitalo heiluu. Stillerin haastastelussa sanoin, että seuraavat kolme kuukautta ratkaisevat Venäjän kohtalon. Asiat etenevät nyt paljon nopeammin. Zelenskyn neuvonantaja totesi juuri, että seuraavat 48 tuntia ovat ratkaisevia. Putinin loppu häämöttää.

https://www.facebook.com/ristoej/posts/pfbid0UCpiCjUeJQ7r11ozeunn1P6uhPizHCFeRxVWnuDZpoQ5ozGhfBHuUaWqkzq6Abval

Nyt tekee tietenkin mieli kysyä foorumin jäseniltä spekulaatioita, mitä tapahtuu Venäjällä ja Ukrainan sodassa, jos Putin syrjäytetään lähiaikoina?

Todella hyvä asiahan tämä Ukrainalle lähtökohtaisesti on. Lähdetään siitä, että Venäjä on yrittänyt täysillä voittaa (-ydinaseet), koko sotakoneiston modernin päädyn kapasiteetillaan ja Wagner mukaan lukien. Nyt kun Wagner saletisti pois ja sen kokeneet sotilaat niin on jo se tappio. Lisätappiota sitten kaikki muut jota syntyy kun Venäjän sotavoima tuhoaa itseään sisäisesti. Bonusta siitä, että Venäjän sotilasjohtajia kiinnostaa akuutisti nyt enemmän oman perseensä pelastaminen kuin sotiminen.

Jokerihan tässä on isosti se, mitä tapahtuu rintamalla, Ukrainassa. Huonosti motivoitunut armeija jonka selustassa nyt käynnissä de facto sisällissota. 1917 tämä tarkoitti rintaman luhistumista ja vaikka venäjän sotakoneisto on kehittynyt tähtitieteellisesti, niin ihmismieli ei. Ilman motia ja selusta tulessa niin eipä se hirveästi innosta riskeeraamaan itseään. Kulttuuri eri mutta muistuttaisin kuitenkin, miten nopeasti ylivertainen Afganistanin armeija luhistui Talibanilla kun US tuki poistui eli selustaa ei enää suojattu. JOS Ukraina osaa käyttää tämän hyödyksi niin imo aika all-out hyökkäys N-Y-T.

2
0
24.6.2023 - 17:22

Kekkoslovakki

+511
Liittynyt:
2.4.2018
Viestejä:
332

Ilmeisesti Wagnerin Telegram-kanavalla väitetään, että Moskovaa kohti etenevään Wagner-porukkaan on matkan varrella liittynyt Venäjän armeijan yksiköitä. 

Totuusarvo on tälle tietysti kyseenalainen, mutta vähän tässä tulee mieleen joulukuu 1989 Romaniassa.

1
0
24.6.2023 - 18:18

tonza

+1190
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
604

PikkuPro wrote: JOS Ukraina osaa käyttää tämän hyödyksi niin imo aika all-out hyökkäys N-Y-T.

IL:

Ukrainalaiset uutistoimistot: Ukrainan armeija vapauttanut alueita Donetskin alueella

klo 18:06: Samaan aikaan kun Moskovassa valmistaudutaan ottamaan vastaan Wagner-palkkasotilasarmeija, on Ukraina vapauttanut vuodesta 2014 asti Venäjän hallussa olleita alueita.

Donetskin alueella sijaitseva Krasnohorivkan kaupunki ja sen lähialueet ovat siirtyneet Ukrainan hallintaan.

Asiasta uutisoi The Guardian. 

0
0