12.5.2023 - 10:38

varatonnit

+210
Liittynyt:
8.7.2021
Viestejä:
160
holvius kirjoitti:

Talouden hidastuminen pitäisi saataa yhtiön laariin ja perintää palveluna liiketoimintaan

Parissakin viestissä viime päivien aikana mainittiin, että huonossa taloustilanteessa perittäviä laskuja pitäisi tulla enemmän, mikä kuulostaa loogiselta. Tuleeko toisaalta huonossa taloustilanteessa vastaan enemmän tapauksia, joissa perintä ei onnistu täysimääräisesti perittävän ollessa varaton ja tuloton? Onko tuo efekti missään määrin merkittävä? En itse osaa näin alaa tuntematta arvioida sitä.

0
0
19.5.2023 - 13:54

Velho

+1507
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
567

Kiitos positiivisesta palautteesta kaikille! Akin tarjousta en taida nyt ehtiä suorilta lunastamaan, mutta pidetään mielessä. Sijoitustiedon seuraavaa käyttäjätapaamista odotellessa. 🙂 Tosin rehellisyyden nimissä se on kyllä minä, jonka pitäisi näillä perusteilla juomia tarjota.

varatonnit kirjoitti:

Parissakin viestissä viime päivien aikana mainittiin, että huonossa taloustilanteessa perittäviä laskuja pitäisi tulla enemmän, mikä kuulostaa loogiselta. Tuleeko toisaalta huonossa taloustilanteessa vastaan enemmän tapauksia, joissa perintä ei onnistu täysimääräisesti perittävän ollessa varaton ja tuloton? Onko tuo efekti missään määrin merkittävä? En itse osaa näin alaa tuntematta arvioida sitä.

Olet oikeilla jäljillä. Kun taloudessa menee huonommin, perittäviä laskuja tulee enemmän ja maksuviiveet yleistyvät. Tämä tukee Intrumin palveluliiketoimintaa, eli sitä, kun Intrum hoitaa saatavienhallintaa asiakkaidensa lukuun. Asiakkaiden asiakkaat siis jättävät enemmän laskuja erään, ja tarvitaan enemmän Intrumin toimenpiteitä. Tämä on hyväksi Intrumille.

Toisaalta Intrum on itsekin suuri velkoja, koska se on ostanut massoittain erääntyneitä saatavia. Näitä se sitten perii omaan lukuunsa. Tämä bisnes kärsii taantumassa, koska hyvässä taloustilanteessa samoista saatavista saataisiin tuloutettua enemmän kassavirtaa. Taantumassa tulee enemmän konkursseja ja yksityishenkilöiden maksukyvyttömyys yleistyy. 

Pidän sitä hyvänä asiana, että nämä kaksi liiketoimintaa ikään kuin tasapainottavat toisiaan, ja lisäävät siten yhtiön defensiivisyyttä.

2
0
19.5.2023 - 14:05

Velho

+1507
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
567

Hupaisaa oli kun konffapuhelussa joku analyytikko kysyi, miten näkisitte sen vaikuttavan perintäänne, että defaultit yleistyy. Toimari siihen, että no, mehän ostetaan vaan 100% valmiiksi defaultanneita saatavia, joten ei nyt suurempaa merkitystä 😁

1
0
9.6.2023 - 12:22

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
949

Hyppäsin nyt kolmatta kertaa kyytiin.

Ensimmäisellä kerralla tuli tukevat miinukset, mutta tein sentään exitin noin 150:ssä (ostot 200+ tasoilta 😖 - tarkkoja en saanut, Nordnet ei ollut yhteistyöhaluinen).

Toisella kerralla pikkuplussat velhon kirjoituksen jälkeen. Tunnustelijani menivät lihoiksi heti ensimmäiseen nousuun.

Ja nyt siis kolmas yritys.

2
0
9.6.2023 - 12:57

Velho

+1507
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
567

Justiinsa.. mitä tuossa nyt oikein sanotaan? Että kurssi voi puoliintua? 🤔 No voihan se tietysti niin tehdä, tai sitten tuplata, kuka näistä tietää. Valitettavasti perusteluihin ei pääse kiinni, kun on maksumuurin takana. 

EDIT: googlasin Dagens Industri Intrum ja löytyi tämä tiivistelmä:
"https://www.privataaffarer.se/di-intrums-utdelning-en-ohallbar-chimar/"

-> googlen kääntäjän läpi, boldasin muutaman kiinnostavan kohdan:

"Analyysi. 

Intrum on Tukholman pörssin toiseksi vaihdetuin osake SBB:n jälkeen, ja tänä vuonna pörssi on ollut armoton voimakkaasti velkaantuneita yrityksiä kohtaan. Tämän toteaa Dagens Industri osakeanalyysissä, jossa sanomalehti kirjoittaa, että riski Intrumin osakkeen puolittumisesta lyhyellä aikavälillä on huomattavasti suurempi kuin mahdollisuus sen kaksinkertaistumiseen pidemmällä aikavälillä.

DI kertoo, että Lindorffin kanssa tehdystä kaupasta vuonna 2017, jolloin pääomasijoitusyhtiö Nordic Capitalista tuli Intrumin suuri osakkeenomistaja, yhtiöllä oli suuria suunnitelmia ja korkeat tavoitteet, mutta silti lähes mikään ei ole sujunut suunnitellusti. Viime aikoina Intrumin suuri ongelmalainojen osto Italiassa on johtanut myös laajoihin alaskirjauksiin ja kaksinkertaisiin tulosvaroituksiin.

Intrum on vuosien ajan ollut pohjimmiltaan eräänlainen kassavirtakone ja DI:n mukaan suuri velka ei ole ongelma, kunhan on mahdollista maksaa korkoa ja uudelleenrahoittaa lainat. Yhtiön korkokustannusten odotetaan kuitenkin nousevan jatkossa, lehti kirjoittaa.

DI toteaa, että Intrumin osinkotuotto tämän vuoden osinkotasolla laskettuna on 16 prosenttia, mutta lisää, että osinko on "kestävä kimeeri" yrityksessä, joka ei tuota vapaata kassavirtaa.

"Korkea osinko tulee ensisijaisesti nähdä hallituksen kieltäytymisenä kohdata tosiasia: Nordic Capital on ajamassa Intrumin pohjaan sekä taloudellisesti että toiminnallisesti", kirjoittaa DI."

Omat kommentit tähän:

  • "Osake riskissä puoliintua" -> tälle ei oikein löydy jutusta perusteita, ellei sitten DI:n alkuperäistekstissä ole, joten tähän luonnehdintaan saattaa olla päädytty lähinnä, että saadaan tekstille räväkkä tosikko
  • "Suuret alaskirjaukset Italiassa" -> nämä olivat nimenomaan alaskirjauksia, pääosin ei kassavirtavaikutteisia (oli myös tiettyjä kassavirtavaikutteisia järjestelyitä näihin liittyen, mutta hyvin pieniä vs. itse alaskirjaukset)
  • "Velka ei ole ongelma jos kassavirtaa riittää" -> samaa mieltä, mutta mistä tieto, että kassavirta olisi tyrehtymässä? Lainakorot tuossa jo aiemmin kävinkin läpi, että isommat maturiteetit eivät ole käsillä vielä pariin vuoteen, ja toisaalta noussut korkoympäristö laskee myös ostettavien saatavasalkkujen hintaa, eli niistä saatavaa tuottoa. Korkojen nousu ei ole yksinomaan negatiivista
  • "Osinko on "kestävä kimeeri" yrityksessä, joka ei tuota vapaata kassavirtaa" -> okei tämä oli liikaa kääntäjälle. Alkuperäisteksti on "en ohållbar chimär", kestämätön ilmiö. DI siis väittää että kassavirta ei riitä osingon maksuun ja velkojen hoitoon. Tähän asti on kyllä riittänyt, mutta toki osinkoa on varaa laskea tarvittaessa
  • Pääomistajat ovat ajamassa yhtiön tonttiin -> no, ei se nyt oikein kuulosta kovin uskottavalta skenaariolta, kun heillä on omat rahat pelissä. Pikemminkin että osinko on pidetty nykytasollaan antaa indikaatiota luotosta yhtiöön ja tulevaisuuteen. 

Kertoo markkinoiden hermostuneisuudesta ja tosta valtavasta shorttipaineesta, että tällaiset pakinatyyppiset kirjoitukset heiluttavat firman kurssia 15%. Toki kun referaatin pohjalta kommentoi, pitää vähän varovaisesti ottaa, mutta klikkiotsikkomaiselta jutulta vaikuttaa. En näe tuossa mitään uutta tietoa.

5
0
9.6.2023 - 13:05

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
949

Velho wrote:

Justiinsa.. mitä tuossa nyt oikein sanotaan? Että kurssi voi puoliintua? 🤔 No voihan se tietysti niin tehdä, tai sitten tuplata, kuka näistä tietää. Valitettavasti perusteluihin ei pääse kiinni, kun on maksumuurin takana. 

Luin saman ja katsoin ettei ole tullut tiedotteita. Eli liekö mitään muuttunut. Toimittaja oli todennäköisesti tehnyt erilaiset johtopäätökset kuin sinä. Päätin tällä heppoisella perusteella tarttua tähän alennusmyyntiin.

2
0
9.6.2023 - 13:56

JokusenJaska

+11
Liittynyt:
20.5.2023
Viestejä:
11

Tammikuusta asti tätä ostellut ja alkaa olla melko rivoja prosentteja taulussa (-23,45) mutta teinpä yhden sinisen pallon vielä.  Ei tietenkään mitään muuta perustetta kuin vahvaa mutua. Toimari vaikutti ensimmäisen kvartaalinsa jälkeen ihan mukavasti olevan kartalla joten annetaan hänelle mahdollisuus.

3
0
9.6.2023 - 17:22

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
949

Nyt nämä muutama tunti sitten ostetut saisi myytyä  +12.5%, ihmeellinen on tuo täydellinen mr markkina. Taidan kuitenkin hodlata vielä hetken, tosin vähän päälle kasikympin epäilen hodlaushermojen pettävän.

Kiitokset longrunille! Ilman postaustasi olisin tuskin huomannut, vaikka ajoittain intrumia olenkin vilkuillut.

4
0
11.6.2023 - 11:44

JokusenJaska

+11
Liittynyt:
20.5.2023
Viestejä:
11

Tämäkin jo kuukauden vanha mutta ehkä menee bebantheeninä pikku nirhaumiin. https://www.aktiespararna.se/nyheter/banken-kop-hogutdelaren-kurspotentialen-ar-skyhog

-Bank of Åland also publishes a new analysis of the share, where it is written that "our valuation model indicates a long-term value of the Intrum share of approximately SEK 280. This corresponds to a P/E ratio of approximately 12x, which is slightly higher than how the share was valued during the period 2013-2016".

The bank's long-term target price means an upside of over 260% from today's share price.

The Bank of Åland justifies its valuation model as follows:

"We have assumed a required return on equity of 9% and a long-term debt interest rate of 6.5% as well as a moderate long-term growth of 2%. Even if the debt interest rate would be as high as 10% in the long term without Intrum (and other players) succeed in compensating for it, the value of the share will be approx. SEK 90 or roughly 20% above today's price level. However, we see this scenario as very unlikely".

-The Bank of Åland also believes that Intrum will be able to maintain the same dividend level during the next year as well.

Mie taijan jatkaa BTFD linjalla, oma keskihinta osuu tuohon 90sek kulmille nyt.

Luojalle kiitos kääntäjästä.

3
0
14.6.2023 - 08:41

Hynägrande

+1766
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1215

Tässä alkaa ostosormea kutkuttaa. Oma Intrum-positio on onneksi pieni, mutta rapsakasti pakkasella. Osingonjaosta olisi voinut minun puolesta tinkiäkin jos kerran tilanne on kiristymässä tai epävarma, mutta ehkä noi jampat tietää paremmin..

1
0
14.6.2023 - 18:39

Perassic Park

+310
Liittynyt:
2.3.2020
Viestejä:
164

Salkussani on ennestään itselleni merkittävä possa Intrumia, jota Khattasin lujasti tänään. 

-eli ei Hynagrande kannatane kiirehtiä, sillä tässä osakkeessa näköjään aina on kannattanut kontrata tekemisiäni. 

(nimimerkki 260 € Intrumia salkussa)

-mutta vakavasti puhuen  kun tai jos tämä palaisi tulosmielessä lähimainkaan normaalisuoritukseensa, hyvä osake kaltaiselleni kuponginleikkaajalle.

1
0
24.6.2023 - 12:57

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Uuden velan koroksi tuli sitten lähes 12%. 1,1 miljardia SEK kahden vuoden lappua STIBOR 3m + 800 (noin 11.5% nyt) ja 0,4 miljardia kahden vuoden kiinteää 11,875% lappua. Tätä ei voi mitenkään tulkita hyväksi uutiseksi, varsinkin kun Ruotsi luultavasti jatkaa korkojen nostoja muuta maailmaa pidempään - vielä ottivat suuremman erän vaihtuvalla korolla.

128,5 miljoonaa euroa uutta velkaa 12% korolla tekisi 15,4 miljoonaa euroa lisää korkokulua vuodessa. Tämän vuoden FCF-ennusteesta tippuisi siten ~11% pois. Shortitkin näyttävät taas lisänneen, 10,12% shorttina.

2
0
24.6.2023 - 13:02

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Vähän himotti jos saisi jompaa kumpaa bondia ostettua, kun kerran ilmoittivat niiden olevan tukholmassa pörssissä kohtapuoliin. Ikävä kyllä näyttää että noiden minimi on perinteinen 100k, ei hiekkaa lattialle kiitos.

1
0
26.6.2023 - 09:42

Hynägrande

+1766
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1215

aliisan_avaimet wrote:

Uuden velan koroksi tuli sitten lähes 12%. 1,1 miljardia SEK kahden vuoden lappua STIBOR 3m + 800 (noin 11.5% nyt) ja 0,4 miljardia kahden vuoden kiinteää 11,875% lappua. Tätä ei voi mitenkään tulkita hyväksi uutiseksi, varsinkin kun Ruotsi luultavasti jatkaa korkojen nostoja muuta maailmaa pidempään - vielä ottivat suuremman erän vaihtuvalla korolla.

128,5 miljoonaa euroa uutta velkaa 12% korolla tekisi 15,4 miljoonaa euroa lisää korkokulua vuodessa. Tämän vuoden FCF-ennusteesta tippuisi siten ~11% pois. Shortitkin näyttävät taas lisänneen, 10,12% shorttina.

Melkoista johdon osaamista kun jaetaan osinkoa ulos omistajille avokätisesti ja rahoituskulut ovat tuollaiset. Vaikea uskoa että voittoa jää viivan alle riittävästi noilla koroilla. Tilanne ei kuitenkaan ole voinut tulla aivan yllätyksenä.

1
0
20.7.2023 - 12:46

Late

+415
Liittynyt:
26.6.2014
Viestejä:
446

Joo, tuijotin ruutua ja ihmettelin, en tehnyt mitään :) Eilen päivän päätteeksi luovuin lapuistani.

0
0
20.7.2023 - 18:23

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Yleensä kun osinko nollataan niin kurssi puolittuu. Intrumilla -15% ja kuoppa kurottiin parissa tunnissa umpeen. Harvinaisen kova polarisaatio nyt markkinalla kun 10% shorttaa ja toinen porukka luottaa niin kovaa ettei osingon poisto haittaa vaan lafka on samanarvoinen kuin ennen sitä.

0
0
20.7.2023 - 19:33

hajareittinen

+30
Liittynyt:
24.6.2023
Viestejä:
32

Pitikin jo aiemmin linkata tänne shorttiastetta kaiketi vähän tarkemmin (summassa väh. 0,1 % position tahot, nimetty 0,5 % alkaen) kuvaava lähde eli https://www.fi.se/sv/vara-register/blankningsregistret/emittent/?id=549300UNCO2FCUWXX470

Olen siis luulossa, että usein ilmoitetaan vain väh. 0,5 % positioiden summa. Joskus voi kertoa suunnasta hieman eri tarinaa.

1
0
21.7.2023 - 20:35

aliisan_avaimet

+527
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
531

Erittäin hyvä pointti, muutama muu saitti todellakin ilmoittaa vain niiden suurten positioiden summan. Tuo 0.1%-rajalla oleva summa on 13.62% tänään!

En kyllä uskalla koskea tähän vielä. Ehkä sitten jos saa alle 55 SEK.

0
0
24.7.2023 - 11:56

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
949

Laitoin valtaosan lehtiuutisoinnin jälkeisestä alennusmyynnistä ostetuista Intrumeista kiertoon. Jätin pienen tarkkailuerän lähinnä jottei seuraava mahdollinen alennusmyynti jäisi huomaamatta. Ja toki on mukava omistaa edes pieni positio, jos joskus palataan kakkosella alkaviin kolme numeroisiin hintoihin.

0
0
24.7.2023 - 12:26

JokusenJaska

+11
Liittynyt:
20.5.2023
Viestejä:
11

En ole tehnyt mitään, enkä vielä aio tehäkkään. Mielenkiintoinen syksy tulossa, CMD ja q3 ja siinä tuo "viimeinen" osinko aika lähekkäin. Pakko vähän sorkkia näitä negatiiviseen ajatteluun sortuvia, jos tuon QA osion kuuntelee sillä korvalla että on vähän positio pakkasella eli rivien välistä kuuntelee sujuvasti mitä haluaa kuulla niin minusta toimari kertoi aika suorahkosti että ilmoitetaan nyt että ei osinkoa koskapa bondien hodlaajat niin haluavat kerrottavan. Emminätiiä. Jännä on seurailla. Paljon jännempi kuin ilman positiota. Onneksi en ihan juurta myöten sisässä, korkeintaan kärki.

0
0
24.7.2023 - 16:34

hajareittinen

+30
Liittynyt:
24.6.2023
Viestejä:
32

Kuvan liittämistesti puhelimella (suokaa anteeksi) ja sisältönä viimeisin Intrum-seikkailuni, joka jatkui kevennyksellä tänään. Ei ole päivätyö eikä sisällä viisautta. Viimeisin sininen pallo oikeasti keskihinnalla 64,59 SEK, ensimmäinen pallo valitettavasti volyymiltaan isompi kuin pari seuraavaa ja tämän aamupäivän kevennys ei vielä näkyvissä jne. Edelleen 3000 lappua, joista oletettavasti noin puolet myynnissä tämän vuoden puolella.

5
0
11.8.2023 - 17:09

TL

+1204
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
949

TL wrote:

Laitoin valtaosan lehtiuutisoinnin jälkeisestä alennusmyynnistä ostetuista Intrumeista kiertoon.

Otin takaisin @73.92

3
0
18.8.2023 - 10:00

PerttiKotos

+98
Liittynyt:
12.12.2019
Viestejä:
155

Intrumin € bondeja saa ihan mielenkiintoisella tuotolla jälkimarkkinoilta. 
Erääntyvät 2025 n. 12% ja 2028 n. 13,5% min. 100 t€.

0
0