27.11.2022 - 00:33

JP

+411
Liittynyt:
12.2.2019
Viestejä:
248
aliisan_avaimet kirjoitti:

Pari päivää sitten Zerohedge muodosti korin yhtiöistä, jotka ovat lopettaneet Twitterissä mainostamisen. Sisältää sekä ne jotka julkisesti lopettivat että hiljaiset lopettajat analyysipalvelun perusteella. Koria verrattiin indeksiin kolmella aikajaksolla - kesäkuusta alkaen, Muskin ensimmäisestä ehdotuksesta alkaen, ja Muskin ostosta alkaen. Kori hävisi indeksille kaikilla ajanjaksoilla selvästi.

Get woke, go broke.

Mielenkiintoinen ajatus tutkia kuinka tuollainen julkinen kannanotto vaikuttaa pörssikurssiin, tai miksei vaikka liikevaihtoon/tulokseen kun sellaisia kvartaalitietoja alkaa tulla esiin.

Sijoitusinformaation näkökulmasta hyödytöntä verrata mainostuksen lopettaneita indeksiin. Vertailuhan pitäisi tehdä lopettaneiden ja jatkavien välillä, mahdollisesti ottaen toimialaverrokkeja huomioon niistä yhtiöistä, joilla ei ole lusikkaa samassa sopassa ollutkaan.

0
0
27.11.2022 - 07:48

Raise Your Weapon

-94
Liittynyt:
19.3.2022
Viestejä:
72

Faktahan on se että normaaleita ihmisiä alkanut vituttamaan tämä kaikennäköinen woke kulttuuri sun muuta joten näen tämän kaiken tosiaan satavan Twitterin taskuun. Eikö se Muski jo twiitannut että twitter on suositumpi kuin koskaan? 

Sitäpaitsi tuota mainontaa voi tehdä niin laajasti että eiköhän sinne uudet tule vanhojen tilalle, pornosivuista voi ottaa esimerkkejä.  Toki aika radikaali esimerkki mutta anyway

Mun mielestä on harhaista kuvitella twitterin kaltaisen jätin kuolevan pois ihan sama kuka siellä sitten johtaakaan niin vakiintunut paikka sillä on nykyisessä yhteiskunnassa, jotain helvetin älytöntä pitäisi tapahtua että antaisin tälle aidon mahdollisuuden tapahtua.

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu

0
0
27.11.2022 - 10:31

JR

+5136
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1533
PelleSnuslos kirjoitti:

Tekniseen puoleen minulla ei ole mitään kompetenssia sanoa että millä määrällä ihmisiä Twitter toimii hyvin mutta luotan yleisviisauteeni enemmän kuin JR:n koodaritietämykseen ja arvaan että Twitter tulee toimimaan entistä paremmin ja paljon vähemmällä porukalla. Ilo katsoa miten ryminällä Musk tuli johtajaksi, kunnon shokkihoitoa. Heti aluksi onkin se kohta milloin noin voi tehdä. Luotan Muskin management skilleihin, Twitterin koodeilu sopii mielestäni hyvin Tesla ja Space X hommiin missä on kaikenmaailman tekoälyä ja koodeilua.

Sekä Tesla että Space X ovat suuren osan ajasta kasvaneet Elon Muskin "johdossa", joten niillä on ollut aikaa sopeutua häneen. Molemmissa firmoissa on paljon johtoa joka osaa syöttää Muskille suunnilleen järkeviä ideoita aseteltuina niin, että ne näyttäytyvät houkuttelevina, sekä kyky haudata ja olla ottamatta huomioon paljon siitä mitä hän sanoo. Yhteistyö toimii - firmoilla on keulakuva joka tuo näkyvyyttä ja rahoitusta, ja silti ne pääsevät pääosin keskittymään johonkin tolkulliseen bisnekseen.

Musk voi selittää julkisuudessa, kuinka älykkäät seksirobotit tulevat ehkä tuleivaisuudessa olemaan vielä autojakin suurempi bisnes Teslalle, ja ehkä jopa muutama insinööri varataan muutamaksi kuukaudeksi rakentamaan joku kättä heiluttava "prototyyppi" AI-päiville, mutta lähinnä se firma jatkaa jonkun Model S ja 3 pukkaamista liukuhihnalta.

Samoin Musk voi selittää kuinka SpaceX tekee ihmisestä multiplanetaarisen lajin, ja kuinka aivan lähivuosikymmeninä hän vie satoja ihmisiä edullisesti Marsiin, ja millaisen yhteisön hän sinne rakentaa. Mutta se varsinainen firma jatkaa kilpailukykyisten satelliittilaukaisujen kehittämistä.

Otetaan vielä Neuralink - siellä kehitetään aivoihin liitettävää ohjausrajapintaa joka voisi auttaa jonkintyyppisiä halvauspotilaita (ja ehkä parantaa myös jotain proteeseja, en ole ihan varma?). Muskin mukaan siellä tutkitaan tämän lisäksi kaikkien päähän liittyvien vaivojen parantamista, ihmisaivojen laajentamista tekoälyllä ja koneavusteista telepatiaa.

Noh, Twitterin ongelma on, että Musk on siirtynyt ison firman pomoksi yhtäkkiä, ja tällä firmalla ei ole minkäänlaista kykyä suojautua Muskin "johtamiselta". Hän tekee aidosti itse päätöksiä, ja ne otetaan tosissaan ja toteutetaan. Tulokset ovat juuri sitä, mitä voisi odottaakin, kun iso lapsi laitetaan monimutkaisen firman johtoon, ja hän alkaa olla vähän paniikissa kun asiat ei näytä sujuvan.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun varsinaisesti näet Muskin johtavan mitään.

0
0
27.11.2022 - 14:02

Pörssijumala

+42
Liittynyt:
18.5.2020
Viestejä:
28

Onkohan negatiivisuus Muskia kohtaan mennyt nyt vähän yli. Vakavissaan puhutaan että Musk on iso lapsi joka ei osaa pyörittää yritystä. Ja Twitter romahtaa minä hetkenä hyvänsä.

Luulen että olen lukenut ne samat twiitit, joissa joku ex-työntekijä paljastaa totuuden Muskista tai Muskin Twitter-touhuista. Näitä ei ehkä pitäisi ottaa absoluuttisena totuutena.

Se että Twitterin toimii samalla tavalla kuin ennenkin vaikka työntekijämäärä laski alle puoleen pitäisi nähdä isona onnistumisena. Ainakin ennustukset välittömästä romahduksesta olivat liioiteltuja.

Sentimentti on niin negatiivinen ja todellisuudesta irtaantunut että on tehnyt mieli ostaa Teslaa ihan vaan sen takia, vaikka ei osake kovin halvalta vielä vaikuta.

0
0
27.11.2022 - 14:49

Kaimaha

+15
Liittynyt:
5.12.2016
Viestejä:
7

Financial Timesillä oli eilen melko laaja artikkeli, missä käsiteltiin Twitterin mainostamiseen liittyviä ongelmia.

https://www.ft.com/content/126219c4-5ac0-4c8b-996c-307c24a4cd61

Osa yrityksistä ilmeisesti lopettanut tai vähentänyt Twitterin käyttöä mainonnassa, koska eivät pysty tällä hetkellä toteuttamaan kampanjoita vaikka haluaisivat. Aiemmat yhteyshenkilöt Twitterin päässä on irtisanottu ja jäljelle jääneitä vaikeaa tavoittaa, kun irtisanomisista selvinneille jää isompi määrä asiakkaita hoidettavaksi. Jo toteutetuista kampanjoista ei saa tilastoja ja mainostajille tarkoitetut Twitterin omat työkalut ovat lakanneet toimimasta kokonaan, tai toimivat puutteellisesti.

Musk myös itse hieman radioaktiivinen tällä hetkellä ja osa isoista yrityksistä yrittää ottaa ainakin tilapäisesti etäisyyttä Muskiin. Ei julkisesti ilmoiteta mainonnan lopettamisesta Twitterissä, mutta pienennetään Twitteriin käytetty mainosraha minimiin.

Firmaan kuitenkin ladattu ~13 miljardin edestä velkaa, mitä pitää about 1 jaardi vuodessa saada lyhennettyä. Henkilöstökuluja leikkaamalla ei noita säästöjä pelkästään tehdä, joten uusia rahavirtoja pitää jostain taikoa.

Näin suomesta katsoen ei voi muuta kun ihmetellä tota Jenkkien kaksipuoluejärjestelmää ja maan kahtiajakoa, kun kaikesta saadaan poliittinen vääntö aikaan. Vasemmisto painostaa mainostajia hylkäämään Twitterin ja oikeisto pilkkaa mainonnan lopettavia woke ja cancel mentaliteetistä.

0
0
27.11.2022 - 14:54

JR

+5136
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1533
Kaimaha kirjoitti:

...

Eikä sitä mainostusta todellakaan ole lopetettu sen takia, ettei pidetä Muskista henkilönä. Kyllä nää isot firmat ajattelee vain ja ainoastaan rahaa. Toki Musk itse haluaa myydä narratiivin, jossa ongelma on joku "woke cancelointi", eikä se, että hän on tyrinyt Twitterin houkuttelevuudessa mainosalustana.

0
0
28.11.2022 - 11:24

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Pörssijumala kirjoitti:

Se että Twitterin toimii samalla tavalla kuin ennenkin vaikka työntekijämäärä laski alle puoleen pitäisi nähdä isona onnistumisena.

Ei softat niin toimi, että ne vaativat jatkuvasti softareita pyörittämään softakampea ja vääntämään taustalla koodia jotta se toimisi. Jos Twitterin softa oli kohtuu toimiva ja riittävän vakaa ennen irtisanomisia, niin kyllä se softa pyörii samalla tavalla irtisanomisten jälkeenkin. Jäljellä oleva joukko pystyy vielä ylläpitämään (maintenance) tuotannossa olevaa (eli julkisessa käytössä olevaa) softaa ja tekemään siihen pieniä korjauksia ja muutoksia. Se mihin irtisanomiset varmasti vaikuttavat, on Twitterin tulevat softat eli suuremmat muutokset ja toiminnallisuudet. Eli vaikutukset nähdään vasta tulevaisuudessa ja irtisanomiset vaikuttavat suoraan tulevaan kehitykseen. On myös saattanut tapahtua niin, että irtisanomiset ovat heikentäneet joukon osaamista, tämäkin näkyy vasta tulevaisuudessa.

Sama juttu on myös Twitterin muilla osastoilla, esim. lopetettu oikeudellinen osasto. Ei näiden muidenkaan osastojen vähennykset ihan heti näy, vaikutukset näkyy myöhemmin.

0
0
28.11.2022 - 12:25

hauturi

+3105
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2322
Tinggeli kirjoitti:

Jäljellä oleva joukko pystyy vielä ylläpitämään (maintenance) tuotannossa olevaa (eli julkisessa käytössä olevaa) softaa ja tekemään siihen pieniä korjauksia ja muutoksia.

Lisäisin tähän sanan "ehkä" johonkin sopivaan väliin. Määrällisesti varmaan kyllä, mutta aika paljon riippuu sitä mihin irtisano(utu)miset ovat osuneet.

0
0
28.11.2022 - 21:14

mskomu

+1344
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
669

Nyt Musk on julistamassa sotaa Applea vastaan. Ilmeisesti Apple on lopettanut kokonaan mainostuksen Twitterissä ja uhkaa vetää äpin pois appstoresta. Musk puolestaan heittää melko ala-arvoista herjaa julkisesti Twitterissä ja yrittää horjuttaa appstoren 30 % maksua.

Tässä alkaa vatsan kesto loppua, kun on pitänyt mättää poppareita naamaan jo monta viikkoa tätä sirkusta katsellessa. Jää potkiksen mm-kisatkin täysin pimentoon.

0
0
9.12.2022 - 08:12

mskomu

+1344
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
669

Twitter-filesin toinen luukku pamahti eetteriin. Porukkaa on vaiennettu, joka ei liene uutinen siitä huolimatta, että Twitter sen aikanaan kiisti, on "varjobannattu", mutta tuon lisäksi osa ylempää johtoa(?) on siis muodostanut erikoiselimen, joka on rikkonut firman/palvelun sääntöjä. Eli kun ei ole ollut sääntöihin menevää syytä vaientaa jotakuta, niin on sanottu, että kyse on spämmistä ja tämän tahon päätöksiä ei tietenkään ole voinut haastaa. Nämä sitten vaikuttavat olleen hyvin mielivaltaisia ja biasoituneita, kuten arvata saattaa.

Mun mielestä aika selvä juttu, että jos muodostetaan lain yläpuolella operoiva possukerho, niin jälki on tällaista - moraalikatoa. Täysin riippumatta aikakaudesta, poliittisista mielipiteistä, kontekstista tai oikeastaan mistään muustakaan. Siinä mielessä tapahtumat eivät ainakaan itselleni ole mikään shokki, vaan informaatioarvo on siinä, että tuollainen toimielin on muodostettu. Se, että se 2-puoluejärjestelmässä oli kallellaan toiseen suuntaan on toki ikävä juttu, mutta ei sekään mikään erityinen uutinen tai yllätys. Se, että tuo toinen puoli oli demarit eikä rebut, on sinällään se ja sama, sillä ainakin mulle on kyse lähinnä periaatteista

Toki yksityinen firma saa rikkoa omassa toiminnassaan itselleen asettamia sääntöjä, että ei kyseessä mikään rikos ole, mutta onhan toi härskiä toimintaa ja sanalla sanoen perseestä. Koska some on monopolisoitunut muutamille toimijoille ja alalle tulokynnys on korkea, niin onhan tämä jälleen yksi esimerkki vallan keskittymisen ongelmista. Hyvä juttu, että Twitter vaikuttaa menevän nyt parempaan suuntaan ja nostan hattua Muskille (tai hänen taustavoimilleen, jos haluaa uskoa, että kaveri on vain sätkynukke). Ennen lopullista johtopäätöstä pitää nyt katsoa, että mihin suuntaan palvelu menee, sillä ei olisi kovin harvinainen tapaus, että markkinointipuheista ja lupauksista huolimatta asiat tehdään niin, että maksimoidaan yhteinen huono ja pienen ryhmän hyvä.

0
0
9.12.2022 - 09:53

Aki Pyysing

OP
+12311
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6719
mskomu kirjoitti:

Hyvä juttu, että Twitter vaikuttaa menevän nyt parempaan suuntaan 

Ilmeisesti et käytä twitteriä lainkaan, vaan näkemyksesi perustuu sananvapaustalibanismiin tms.?

Joka tapauksessa Twitterin parempaan suuntaan meneminen on näkynyt bottien radikaalina lisääntymisenä. Joka viikko joudun blokkaamaan niitä useita, ja ennen Muskia edellisen kerran suuressa tissibottisodassa 2018. Lisäksi joku kylpä, joka tällä kertaa ei ollut Dharma, alkoi vainoamaan miuta ja päädyin blokkaamaan ensimmäisen ihmiseni. Epäilen vahvasti, että se rohkaistui Muskin uudesta paremmasta twitteristä. En jaksa ilmoitella noita tilejä, koska eihän siellä ole enää henkilökuntaa käsittelemässä näitä.

0
0
9.12.2022 - 10:27

mskomu

+1344
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
669
Aki Pyysing kirjoitti:

Ilmeisesti et käytä twitteriä lainkaan, vaan näkemyksesi perustuu sananvapaustalibanismiin tms.?

Joka tapauksessa Twitterin parempaan suuntaan meneminen on näkynyt bottien radikaalina lisääntymisenä. Joka viikko joudun blokkaamaan niitä useita, ja ennen Muskia edellisen kerran suuressa tissibottisodassa 2018. Lisäksi joku kylpä, joka tällä kertaa ei ollut Dharma, alkoi vainoamaan miuta ja päädyin blokkaamaan ensimmäisen ihmiseni. Epäilen vahvasti, että se rohkaistui Muskin uudesta paremmasta twitteristä. En jaksa ilmoitella noita tilejä, koska eihän siellä ole enää henkilökuntaa käsittelemässä näitä.

Joo, näkemys perustuu mitättömään otantaan, eli ei käytännössä mihinkään ja tiedostan tämän kyllä. Siksi pitäisikin nähdä vähän pidemmän ajan yli, että miltä homma näyttää. En käytännössä ikinä twiittaa mitään, vaan mulle tuo on jonkinlainen uutisten korvike - tän takia olen varmaan aika piilossa bottiongelmiltakin. Vaatinut hiljalleen ison vaivan, mutta kun on koittanut valkata eri laitoja edustavia täyspäisiä seurattaviin ja hiljentänyt n. 100-kertaisen määrän poliitikkoja ja muita mesoajia seurattaviin nähden, niin lopputulos on aika hyvä.

Bottien määrään ei taida olla kovin luotettavaa lähdettä? Yksilölliset kokemuksien perusteella on vaikea saada riittävää otantaa. CNN:n tyypit sanoo, että bottien, vihapuheen ja kaiken mun pahan määrä on räjähtänyt käsiin ja Musk postailee käppyrää, jonka mukaan bottien, vihapuheen ja kaiken muun pahan määrä piikkasi tosi ylös hetkellisesti ja on nyt matalammalla tasolla, kuin ennen hänen aloittamistaan. Muskilla voisi teoriassa ollakin tällaista dataa, mutta hänen markkinointipuheidensa informaatioarvo on käytännössä nolla. CNN:n toimittajien en usko pystyvän edes pääsevän käsiksi mihinkään relevanttiin dataan, eivätkä ne ole sellaista esittäneetkään ja informaatioarvonsa on ehkä vielä Muskin hypepuheitakin alempana. Huumoriarvoa tosin riittää senkin edestä, kun tuota nokittelua seuraa.

0
0
9.12.2022 - 12:54

Raise Your Weapon

-94
Liittynyt:
19.3.2022
Viestejä:
72

Siis mitä, twitter vieläkin pystyssä? Luulin että sen piti kuolla pois.

Noita botteja on ollu alusta asti ihan jokaisessa sovelluksessa. Ei niitä voi mitenkään järkevästi estääkkään. Ketä nuo oikeasti häiritsee? Valtaosalle käyttäjistä näkymättömiä

Ps, Satuin lukemaan Akin kiusaajan juttuja ylilaudalta ja vissiin tämä henkilö oli suuttunut sinun kädenjäljestäsi slotteihin tai vastaavan kuvitelma sain, varmaan hävinnyt rahansa ja koki sinut syylliseksi - onhan sun naamas esillä noissa hommissa kummiskin. Rahaa olet tehnyt suoraan peliongelmaisten selästä joten sinänsä ei yllätä jos joku sekoilee ja kiukuttelee pitkin internettiä sinulle, Twitterin tai Muskin vika tämä tuskin on vaikka nyt varmaan mediaseksikästä niitä onkin syyttää

0
0
10.12.2022 - 13:39

mskomu

+1344
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
669

Lisää tulee. Sellainen kysymys muuten heille, jotka ovat kovasti vähätelleet Twitterin väitettyä puolueellisuutta. Mitä/miten pitäisi paljastua, jotta mielipiteenne muuttuisi? Nythän sieltä on tullut verrattain vähän selville ja sitä ei ole ehditty kunnolla perata, niin en sinällään ihmettele, jos nähdyn perusteella mielipide ei ole kääntynyt. Mutta siksi utelenkin ennakkoon, että mikä voisi olla sen luokan paljastus?

0
0
10.12.2022 - 14:28

JR

+5136
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1533
mskomu kirjoitti:

Lisää tulee. Sellainen kysymys muuten heille, jotka ovat kovasti vähätelleet Twitterin väitettyä puolueellisuutta. Mitä/miten pitäisi paljastua, jotta mielipiteenne muuttuisi? Nythän sieltä on tullut verrattain vähän selville ja sitä ei ole ehditty kunnolla perata, niin en sinällään ihmettele, jos nähdyn perusteella mielipide ei ole kääntynyt. Mutta siksi utelenkin ennakkoon, että mikä voisi olla sen luokan paljastus?

En usko, että pääsisin sen väen kanssa, joka näissä "paljastuksissa" jotain näkee kanssa edes mihinkään yhteisymmärrykseen siitä, mitä on puolueellisuus.

Paljon semmosesta kamasta mitä aikasemmin twitterissä on moderoitu (ja nyt huolittu takaisin) on esim transfobista tai rasistista väkivaltaan yllyttämistä. Ja fiksuimmat kirjoittajat ovat tietysti tarpeeksi näppäriä dog whistlaajia että osaavat olla sanomatta itse mitään suoranaisen laitonta, mutta saavat silti viestinsä läpi omalle yleisölleen. Mulle tämän tyyppisen kaman poistaminen näyttäytyy pelkästään moderointina, mutta toki se myös osuu käytännössä yksinomaan poliittiseen oikeistoon, eli joku muu sitten näkee siinä todisteita puolueellisuudesta.

Mutta vaikka määritelmistä päästäisiin yksimielisyyteen, niin jotenkin en odota näkeväni todisteita kovin rankasta demokraattimyönteisestä puolueellisuudesta alustalla, joka nosti Trumpin presidentiksi.

En osaa antaa suoraa vastausta.

0
0
12.12.2022 - 08:37

mskomu

+1344
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
669

Kerta boteista väännettiin hetki sitten, niin jotain näyttäisi tapahtuneen sillä saralla. Musk uhoaa botteja ja trolleja spämmäämään twiittinsä kommentteja, mutta eipä niitä näy kommenttiosastolla. Tämähän voi olla vain markkinointikikka, jossa oikeasti ei ole tehty mitään, mutta siivotaan nyt yhtä ketjua, jotta saadaan asia näyttämään hyvältä. Tai voi olla, että joku siivousalgoritmi on toiminnassa, mutta joka suodattaa lähestulkoon kaiken muunkin eikä ole oikeasti käyttökelpoinen, mutta näppärä mainoskikka. Tai voi olla, että homma tavallaan toimii, mutta botit oppivat kiertämään algoritmin parissa päivässä ja näin varmasti käykin, jolloin kysymys on lähinnä, että saadaanko algoritmia muokattua aina niin, että pysyvät kilpajuoksussa edellä?

Liian aikaista sanoa vielä mitään, mutta jännä taas seurata. Ihan sillä kommentoin, että muistaapa ainakin omat ajatukset ja on jonkinlainen aikaleima sille, että jos bottispämmäys tästä alkaen vähenee ilman, että tulee massiivisia lieveilmiöitä, niin kuukauden päästä voinee julistsaa tempun toimineeksi? Iso jos, mutta JOS näin käy, niin aika kova näpäytys mielestäni sille narratiiville, että Musk on pelkkä hupiukko ja Twitter tuhoutuu hänen alaisuudessaan täysin. Ja sama toimii tietty toiseen suuntaan, eli jos tämä osoittautuu pelkäksi toimimattomaksi mainosmanipulaatioksi, niin iso vahvistus sille, että Musk on lämpimikseen isoja puhuva haihattelija.

0
0
14.12.2022 - 07:54

mskomu

+1344
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
669

https://www.getrevue.co/profile/jackjack/issues/a-native-internet-proto…

 

Jack Dorsey kirjoitti ajatuksiaan Twitter-filesiin liittyen. Pitää Twitterin viimeisiä vuosia epäonnistuneena ja itseään syyllisenä tähän. Hänen mukaansa Twitter alkoi kehittämään työkaluja, jotta henkilöstö voisi valvoa hommia paremmin, eikä jotta käyttäjät voisivat käyttää palvelua paremmin ja pitää tätä virheenä. On myös sitä mieltä, että ihmisten ei pitäisi tehdä päätöksiä poistaa sisältöä tai ihmisiä Twitteristä. Jaskakin on sekaisin?

Vitsit sikseen. Mun mielestä hyvin linjassa muiden paljastuneiden tietojen kanssa. Twitter lähti menemään ajat sitten väärään suuntaan ja moraalikato paheni hiljalleen, jonka seurauksena alettiin rikkomaan omia sääntöjä ajatuksella tarkoitus pyhittää keinot. Ei siihen mitään salaliittoja tarvita ja se, että nyt kyseiset tyypit olivat demokraattien suuntaan taipuvia, on merkityksetöntä. Ihan samanlainen sotku olisi saatu, jos olisivat olleet rebuja.

0
0
19.12.2022 - 07:42

mskomu

+1344
Liittynyt:
31.3.2019
Viestejä:
669

Sitten mentiin taa vähän sakeampaan suuntaan. Mikäli oikein ymmärsin, niin Musk oli bannannut muiden some-alustojen mainitsemisen tai "mainonnan" Twitterissä, tai jotain sinne päin. Herätti aika rajua vastakaikua, Musk myönsi virheensä, perui päätöksen ja päätti kait laittaa "major policy changet" jatkossa äänestämällä. En sitten tiedä, että ketkä noista jatkossa äänestävät.

Muuten oli jotain epäselvää toimittajien muutaman päivän bannia, koska jakavat Muskin(?) livetietoja, joka kielletään twitterin säännöissä. Hankaloittaa asian seuraamista, kun 2 tahoa väittelee, joiden kummankin tietää puhuvan täyttä paskaa suuren osan ajasta. Jostain syystä mulle jäi kuva, että bannattiin muutamaksi päiväksi "läpällä" vähän niitäkin, jotka ei olleet tehneet mitään väärää demona, että miksi twitteristä ei pitäisi bannata kovin kevyesti porukkaa. Eli jonkinlainen stuntti näpäyttämään aiempaa twitteriä. Jos näin, niin stuntin toimividuusta voi olla montaa mieltä. Itse tykkäsin viihdearvosta.

Ja nyt Musk näemmä on pistämyt twitterissä pollin pystyyn, että pitäisikö hänen lopettaa hommat yrityksen johdossa. Toivottavasti ei, tak toivottavasti löytävät sinne riittävän räiskyvän tapauksen, niin saa vielä jatkaa tän sirkuksen pyörimistä.

0
0
19.12.2022 - 10:16

tonza

+1191
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
599

Muskin Twittersekoilu on jo jotain koomista. Sinne vain moderoimaan ja ylläpitämään ilman mitään kokemusta. Tekemällä toki oppii, mutta nyt on laitettu harjoittelija suoraan päävastuuseen, ja jälki on sen mukaista. Linjana linjattomuus ja epävarmuus eivät ole ehkä niitä luottamusta eniten herättäviä malleja.

Musk ilmeisesti moderoi ja bännää ahkerasti Muskin ja Twitterin kannalta kriittisiä ääniä. Tämäkö nyt on sitä sananvapauden palauttamista Twitteriin, josta niin hehkutettiin? 

0
0
20.12.2022 - 14:21

Aki Pyysing

OP
+12311
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6719

Nyt on alkanut mobiilitwitter pätkimään. Mie luulin, että syynä oli vanha Huaweini, mutta twitterissä useampi valitti aiheesta, joten päättelen kyseessä olevan Twitterin omat insinööriongelmat. Sitä en mene sanomaan, onko syynä liian vähän vai liian sabotointihalukasta henkilökuntaa.

0
0
21.12.2022 - 14:19

KuplaSalkku

+101
Liittynyt:
14.8.2016
Viestejä:
185
Aki Pyysing kirjoitti:

Mie luulin, että syynä oli vanha Huaweini

Digisaurus ajaa vanhalla Huaweilla ja ilman monivaiheista tunnistautumista. Sunnuntaina syntyminen riittää?

0
0
3.2.2023 - 03:59

Raise Your Weapon

-94
Liittynyt:
19.3.2022
Viestejä:
72

Twitteri ei kuollutkaan parissa viikossa?

Huvittavaa miten koko homma jäi seuraavan tullessa tilalle ja maailmassa uudet puheenaiheet twitter linkkien kera. Tämä taitaa olla sitä nykyaikaa ;) 

 

 

 

 

 

 

 

0
0
3.2.2023 - 06:35

Aki Pyysing

OP
+12311
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6719
Raise Your Weapon kirjoitti:

Twitteri ei kuollutkaan parissa viikossa?

Huvittavaa miten koko homma jäi seuraavan tullessa tilalle ja maailmassa uudet puheenaiheet twitter linkkien kera. Tämä taitaa olla sitä nykyaikaa ;) 

Kuka ennusti twitterin kuolevan parissa viikossa?

Mie en jaksa joka päivä kitistä samasta aiheesta, eli bottien lisääntymisestä. Tyyliin joka päivä joudun blokkaamaan useita. Paitsi ellen käy twitterissä, mutta tämä on hyvin harvinaista. Ennen vanhaan pari kolme vuodessa, paitsi suuren tissibottisodan aikaan 2018.  

 

0
0
14.4.2023 - 09:36

aliisan_avaimet

+524
Liittynyt:
2.6.2020
Viestejä:
530

Musk kommentoi hiljattain BBC:n haastattelussa Twitterin nykytilaa.

- työntekijöitä on enää 1500 aiemmasta 7500:sta

- tulot ja menot ovat nyt tasapainossa, tilanteessa ennen ostoa rahat olisivat riittäneet enää neljään kuukauteen

- lähes kaikki lähteneet mainostajat ovat palanneet takaisin

- Twitter teki juuri uuden ennätyksen käyttäjäminuuttien määrässä

Kovasti näyttää että ennusteet kuolemasta olivat ennenaikaisia, ja suurin osa porukasta ei tehnyt mitään hyödyllistä.

0
0
14.4.2023 - 10:25

TL

+1200
Liittynyt:
31.7.2020
Viestejä:
942
aliisan_avaimet kirjoitti:

....suurin osa porukasta ei tehnyt mitään hyödyllistä....

Näin on hyvin monessa isossa yrityksessä. Sisäinen byrokratia, hyvää tarkoittavat mutta lopulta turhat kehityshankkeet, politikointi, erilaiset turhat roolit jne kukoistavat. Ylin johto ei usein ymmärrä mitä firmassa ruohonjuuritasolla tapahtuu ja alemman tason esimiehillä on eri motiivit kuin aito tehostaminen (mm. perinteinen työtyytyväisyyskysely ohjaa esimiestyötä tasan toiseen suuntaan). Tehostajat koetaankin monesti uhkaksi ja "viholliseksi". Näin erityisesti vaikeammin mitattavaa työtä tekevissä asiantuntijaorganisaatioissa kuten twitter. 

Musk tästä huolimatta vaikuttaa kyllä jossain määrin miehen sukupuolielimeltä jolla on jalat. 😉

0
0
14.4.2023 - 13:20

Artsipappa

+2059
Liittynyt:
14.7.2016
Viestejä:
1915
TL kirjoitti:

 

Musk tästä huolimatta vaikuttaa kyllä jossain määrin miehen sukupuolielimeltä jolla on jalat. 😉

Näinhän se on. Aivokapasitettia riittää vaikka muille jakaa. Nerokas kaveri... jolla tosiaan on jalat.

0
0
15.4.2023 - 05:16

Raise Your Weapon

-94
Liittynyt:
19.3.2022
Viestejä:
72

Eikös täälläkin pari nimimerkkiä huudellut kovasti twitterin kuolevan? Kävikin niin että taas kerran Musk veti pidemmän korren? Mahtaa monia taas kiukuttaa 

 

 

 

 

0
0
15.4.2023 - 15:58

JR

+5136
Liittynyt:
30.6.2014
Viestejä:
1533
Raise Your Weapon kirjoitti:

Eikös täälläkin pari nimimerkkiä huudellut kovasti twitterin kuolevan? Kävikin niin että taas kerran Musk veti pidemmän korren? Mahtaa monia taas kiukuttaa 

Ihan se, että Musk sanoo haastattelussa että kaikki on nyt hirveän hyvin, ei mulle kerro että kovin pitkä korsi on vedetty.

Mielestäni uskottavin arvio jonka Musk on päätynyt kortensa pituudesta antamaan on, että pari viikkoa sitten sitouttaessaan jäljellejääneitä työntekijöitään twitterin osakkeilla, käytti hän firman valuaationa noin 20 miljardia. Kuulostaisi siltä, että korsi on hänen omastakin mielestään lyhentynyt jo yli puolella.

Noi väitteethän tossa haastattelussa on semmosia epämääräisiä puolitotuuksia - lähteneitä mainostajia esim on tosiaan voinut palata, mutta niillehän on luvattu valtavia alennuksia tässä välissä.

On myös outo väite, että 1500 työntekijää riittää hyvin. Juu, se palvelu pysyy suunnilleen pystyssä, mutta firmana Twitter kerää koko ajan aika isoja ongelmia sillä, että on leikannut niin paljon väkeä jota tarvittaisiin esim eri maiden säännösten noudattamiseen. Tommoset asiat kaatuu niskaan viipeellä.

0
0