Olet täällä

PelleSnuslos

PelleSnuslos

  • Liittynyt 25.9.2015
  • 43 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Päivän polttavat puheenaiheet - 6.7.2018 12.12

Mä laitoin tällasen Helsinki Loves Trump sivun Facebookiin. Taitaa olla ainoa positiivishenkinen ryhmä. Kokoomusnuoretkin, joissa luulin olevan potentiaalia, päätti liittyä itkupotku-kuoroon. Me osoitetaan tukeamme USAn Presidentti Donald Trumpille ja toivotetaan hänet tervetulleeksi Helsinkiin hymyillen ja lippuja heiluttaen. Hyvässä hengessä sujuva tapaaminen lienee hyvä asia pörssikursseillekin! Pyöritän sivua yhdessä sijoitustieto-julkkis Dharman kanssa. Tervetuloa mukaan, käykää tykkäämässä sivusta ja viihtykää! 

https://www.facebook.com/Helsinki-Loves-Trump-241249599985608/

Osingot - Keskusteluketju - 21.5.2018 23.29

"Media usein demonisoi osakesijoittajia. Vielä paremmalla prosentilla osta- ja unohda –sijoittajat pitävät osakkeiden myymistä jopa epäisänmaallisena tekona. Jos osake mielestäni todennäköisemmin laskee kuin nousee, painan myyntinappia täysin surutta - näiden huutelijoiden kauhuksi. Osakkeiden myynnille on muitakin rationaalisia perusteita kuin rahan tarve."

Isänmaallista on voittaa ulkomailta valuuttaa ja kuluttaa/investoida se kotimaassa. Häviäminen päinvastoin. Aki on voittanut, sitä pitäisi arvostaa. Huono ideologinen, tai mikä, vaan investointi on epäisänmaallinen teko, olettaen että oaingot ja myyntivoitot jää maahan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.4.2018 1.50

Pelikeskusteluun:

 

Kehoitan lukemaan The Witcher -eli Noituri -kirjoja. Ne on kepeää luettavaa, aika lyhkäsiä tarinoita jois on hauskaa läppää. Just sellasta huumoria mitä kuvittelen puolalaisten farmarien viljelevän. Kannattaa lukea suomeksi kun ne on puolasta joka tapauksessa käännetty.

Android pelit on hirveetä scheissea mutta siellä on yksi poikkeus, X-COM Enemy Within. Sitä voi pelailla jossain lentokoneessa jos ei viitsi läppäriä avata. Heroes of Might and Magic 2 ja 3 löytyy myös. Heroja voi pokeripöydässäkin pelata Hot Seatina vieruskaverin kanssa samalla tabletilla jos paikassa on rennot säännöt.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.4.2018 1.07

Voisko tää enempää sulle sopii? http://realworldrisk.com/home 

Tollanen Nassim Talebin muutaman päivän ja muutaman tonnin kurssi. Varmaan hyvä value jo ihan vaan networkata ja et voi name-droppailla Talebii, puhumattakaan et mitä siellä oppii. Katoin just Billions-sarjaa, siinä kovin pankkiiri ite sankarin jälkeen on androgyyni nuori pokeri-hai nero joka quottaa Talebia, just niinku Jens! Zeitgeist on että Taleb on ultraseksikäs ja pelottava -kannattaa hinkata sitä hajua omaan turkkiin. 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.3.2018 7.51

Jens: "Mainauksen houkuttelevuudessa on markkinamekanismi. Jos Bitcoinin hinta nousee, mainaamisesta tulee tietenkin kannattavampaa, kun rewardi on isompi.  Samaan aikaan kuitenkin tämä johtaa siihen, että useampi mainaaja siirtyy Bitcoinin kimppuun. Mitä enemmän mainaajia, sen vaikeammaksi rewardin saaminen muuttuu ja "nollataso" siten nousee."

Eiks toi mee niin et ihan yhtä todennäköistä saada osuma per käytetty laskentateho ihan sama kuinka monta siel on mainaamassa? Et jos on enempi mainareita niin se osuma tulee vaan nopeemmin, mikä ei tee siitä yhtään huonommaks diiliä mainarille vaik just sen seuraavan palkinnon saaminen pieneneekin. En mä kyl tiä tarkemmin miten toi toimii mut näin kuulostaa loogiselta.

Edit: Joo ne tekee osumisen aina vaikeemmaks sen mukaan ku hinta nousee ja enemmän tehoa tulee louhimaan. Jonkun mukaan muuttaa sitä 2 viikon välein. Ymmärsin väärin ton Jensin viestin. No, arvelen nyt sit vaikka että lyhyellä ajalla, vaikeustasomuutosten välillä, ei oo merkitystä onko louhijoita paljon vai vähän. Mä olin arvellut et se vaikeustaso nousee itestään aina mutta se on näköjään ihan päätettävissä ja sitä voi laskeakin.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 9.11.2017 19.39

Ritalin. Sopii myös vilkkaille lapsille.

Sivuvaikutuksia ovat yli-inhimilliset ponnistukset rintamalla sekä ennakkoluulottomat ratkaisut yli-päällikkönä.

 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 9.11.2017 6.27

Basti kirjoitti:

Itse urheiluvedonlyönnistä kiinnostuneena ja ahkerana vedonlyöjäna mulla olisi muutama pointti mitä haluaisin ottaa esille. Mielestäni vedonlyönnin etuja verrattuna perinteiseen sijoittamiseen on se että vedonlyönnissä raha sitoutuu vain hetkellisesti eli näin ollen saman rahan kiertonopeus on suuri ja voi tuottaa vuositasolla merkittävästikin olettaen että on voittava vedonlyöjä. Lisäksi yksittäiset betting tapahtumat ovat täysin erillisä tapahtuma toisistaan eikä sisällä markkinariskiä. Onko tässä minun logiikassani mielestänne järkeä? 

On järkeä, toi toisistaan riippumattomuus on selvä homma ja lisäks riippumattomuus muusta taloudesta ja maailmasta mikä onkin jo täällä mainittu. Toi että raha sitoutuu vain hetkeksi aikaa vois olla iso etu pankkiiriliikkeelle joka pystyy käyttämään sitä kassaa tehokkaasti vetojen välissä. Perus ammattibetsari ei varmaan saa siitä kassasta muuta kuin maksimissaan minimaalisen käyttötilikoron jos jaksaa venkslata kassaa vedonlyöntibookkerille sisään ja bookkerilta pois. Toinen vaihtoehto pankkiiriliikkeelle olis että ei ole kassaa sidottuna ollenkaan vaan otetaan lainaa vaan tunneiksi ennen pelejä jollain jatkuvalla sopimuksella. En tiedä onko tollanen käytännössä mahdollista ja edullista mutta periaatteessa ainakin pitäis onnistua. Lainaa voi kans ottaa oman firman sisältä toisilta tileiltä samalla idealla.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 8.11.2017 12.27

 Muistan lukeneeni tutkimuksesta, jossa asiaa oli testattu tietokonepelin avulla. Ulkomuistista tutkimus meni pääpiirteittäin näin. Luotiin kaksi pelimaailmaa, jossa pystyi rakentamaan ja kehittämään omaa "valtakuntaa". Maailmat olivat identtiset muuten, mutta toisessa oli rajallinen ja niukka määrä resursseja, joilla pystyi edistämään omaa asemaa pelissä. Lisäresurssien eteen piti tehdä töitä eli pelata. Toisessa maailmassa oli rajaton määrä resursseja ja pelaaja pääsi heti rakentamaan ja kehittämään niin paljon kuin halusi. Tutkijat muistaakseni mittaisivat pelaamiseen käytettyjä aikoja ja haastattelivat pelaajia. Niukkojen resurssien pelin pelaamiseen käytettiin huomattavasti enemmän aikaa ja se koettiin mielenkiintoiseksi ja mielekkääksi. Rajattomien resurssien peli koettiin tylsäksi ja pelaajat lopettivat sen pelaamisen nopeasti. Ihmisen tarve työskennellä aktiivisesti oman selvitymisen/aseman eteen lienee aika syvälle koodattu ihmisen perimään ja on varmaan tärkeässä asemassa ihmiskunnan jatkuvan kehityksen kannalta.

 

En epäile sitä viisautta että tuloksesta nautitaan enempi jos sen eteen on ponnisteltu. Mut karsee tutkimus asetelma tollanen et rinnastetaan tietokonepelin resurssi managerointi ihmiselämään. Tuollaisen tietokonepelin koko idea on resurssien manageeraus ja eteneminen joten kun se otetaan pois ei pelissä ole järkeä. Ihmiselämässä siinä kohtaa kun kaikki on saavutettu, siis rahamäärä x tai amerikan presidenttiys, voi vaihtaa peliä. Peleissä voi myös säätää vaikeusastetta jotta haaste on sopiva, joten samalla analogialla ei muuta kun katkomaan raajojaan tai kastamaan naama happoon jos elämä on liian helppoa ja böönat kauniita -se tuo taas haastetta ja kaiketi sit tutkimuksen mukaan onnellisuutta.

Pelin vaihtamista saman managerointi-genren sisällä on kokeillut ainakin Bill Gates säätiönsä kautta, vie taitonsa ja rahansa uudelle areenalle. Siihen on paljon muut porhot sijoittaneet hyväntekeväisyys rahojaan  koska arvelevat että siinä on hyvä bang for buck. Uusia genrejä voi olla vaikka tieteily, taiteilu, luomistyö/monumentin rakentaminen, lentäminen, kaiken lukeminen, opetus, kaiken kokeminen, uskonnollinen valaistuminen, äärihedonismi, kuolemattomuus teknologian avulla, fitness, täydellisen tasapainoinen elämä, dudeismi.. Voi kokeilla useampaakin!

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.8.2017 16.27

Tein kuten Kastemato Liero neuvoi ja rahat lähti jo kohti pankkitiliäni. Pikamyynti tais olla ihan standardina Suomeen. Tunnistautuminen meni pankkitunnuksilla. 2 prossaa komissio  ja 90 senttiä palvelumaksu. Kiitos vinkistä!

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 24.8.2017 10.18

Mikä on paras tapa vaihtaa bitcoini euroiks? Mulla on puolikas kolikko blockchain tilillä jonka haluaisin Skrilliin, pankkitilille tai käteiseks. Meinasin aiemmin muuttaa kateiseks automaatista joka kaytti LocalBitcoinsia mut homma vaikutti hankalalta, komissiota jotain 7% ja kaupan päälle paska kurssi. Ennen lauantaita ois hyvä saada et voi painaa rahnut vedonlyöntiin. Ei nää kryptovaluutat kyllä kätevyydellä vielä loista cash outin suhteen.