Olet täällä

PelleSnuslos

PelleSnuslos

  • Liittynyt 25.9.2015
  • 43 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Päivän polttavat puheenaiheet - 6.7.2018 12.12

Mä laitoin tällasen Helsinki Loves Trump sivun Facebookiin. Taitaa olla ainoa positiivishenkinen ryhmä. Kokoomusnuoretkin, joissa luulin olevan potentiaalia, päätti liittyä itkupotku-kuoroon. Me osoitetaan tukeamme USAn Presidentti Donald Trumpille ja toivotetaan hänet tervetulleeksi Helsinkiin hymyillen ja lippuja heiluttaen. Hyvässä hengessä sujuva tapaaminen lienee hyvä asia pörssikursseillekin! Pyöritän sivua yhdessä sijoitustieto-julkkis Dharman kanssa. Tervetuloa mukaan, käykää tykkäämässä sivusta ja viihtykää! 

https://www.facebook.com/Helsinki-Loves-Trump-241249599985608/

Osingot - Keskusteluketju - 21.5.2018 23.29

"Media usein demonisoi osakesijoittajia. Vielä paremmalla prosentilla osta- ja unohda –sijoittajat pitävät osakkeiden myymistä jopa epäisänmaallisena tekona. Jos osake mielestäni todennäköisemmin laskee kuin nousee, painan myyntinappia täysin surutta - näiden huutelijoiden kauhuksi. Osakkeiden myynnille on muitakin rationaalisia perusteita kuin rahan tarve."

Isänmaallista on voittaa ulkomailta valuuttaa ja kuluttaa/investoida se kotimaassa. Häviäminen päinvastoin. Aki on voittanut, sitä pitäisi arvostaa. Huono ideologinen, tai mikä, vaan investointi on epäisänmaallinen teko, olettaen että oaingot ja myyntivoitot jää maahan.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 21.5.2018 22.51

Ympyrä, why the great fall:

Good times create weak men

Weak men create bad times

Bad rimes create strong men

Strong men create good times

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 21.5.2018 18.14

Näen että yhä pienempi joukko erittäin älykkäitä ja osaavia ihmisiä "luo arvoa" kuten talouskielessä sanotaan ja loput sitten sosialisoivat siitä osan. Tässä en lainkaan pidä tätä pahana. Eli, se joukko joka tekee jotain oikeasti ihmisten arkea parantavaa työtä on alunperinkin pieni ja siitä suuri osa voidaan korvata roboteilla/tekoälyllä tai halvemmalla vierastyöläisellä. Jos ei olisi esteitä niin filippiinit tekisi kaikki perushommat, halvalla.

Maa, valtio, on jonkunlainen eksklusiivinen klubi, kartelli tai ay-liike joka pitää muun ohessa työn hintaa ylhäällä. Vapaa kauppa on tunnetusti etu, filippiini siivoaa ja suomalainen koodaa, tehokasta ja luodaan tehokkaammin arvoa -kaikki voittaa. Ongelma on se että se niitä neroja on vähän, mitä kaikki muut tekee? Sellainen tavoite että korkeakoulutetaan 50% väestöstä onnistuu saamaan ihmisille diplomeja mutta ei ole realistista olettaa että sieltä tulis entistä enemmän jotain high-value tuottajia. 

Vaikka kuinka olisit veroja maksava duunari on epätotta että se työnhinta jonka saat olisi sen joku teoreettinen oikea arvo. Osa siitä perustuu juuri tähän kartelliin.

Tästä päästään siihen että kirjaston suojatyöllistetty hunnutettu nainen tai bussia ajava ruskea mies ei ole joku hieno homma mikä pitää suomea pystyssä vaan yksi suu lisää. JOS olisi täystyöllisyys niin suurempi osa palkasta olisi tuotettua arvoa mutta silti kaikki mikä menee yli vierastyöläisen palkan a la Dubai on kartellin tuomaa bonusta. Ja se on tietenkin muilta pois, eli suomalaisilta. Väitän siis että sekä työtön että taksikuski mamu ovat haitaksi meille muille kartellilaisille. Samalla joku Fazer, Gutzeit tai kuka vaan jolla on STEM tutkinto (alistuin diplomeihin) on valtava muuttovoitto, heitä kannattaa kosia agressiivisesti ja kohdella kuin kukkaa kämmenellä.

Se on sitten eri asia että tehdäänkö erilaista politiikkaa vaihtelevin moraalisin perustein, väitän vaan tässä että ekonomista perustetta ei ole.

 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.5.2018 16.49

Vilho: "..nuorempaa sukupolvea, jotka ajattelevat globaalisti eikä omaa hätäistä reviiriään puollustaen. Elän varmasti omassa kuplassani, mutta on mielenkiintoista pohtia minkälainen ihmiskunnan historia olisi ilman nationalismia aatteena ja miltä tulevaisuus näyttää ilman sitä."
 

Nationalismi ei sinänsä ole välttämättömyys mutta johonkin kuuluminen on jos haluaa olla sitä osaa historiassa joka jatkaa eikä sammu. Ja kun kuuluu johonkin silloin väistämättömästi sulkee jotain sen ulkopuolelle, on in-group ja out-group. Tämä ei muutu miksikään uskoi yksilö siihen vai ei.

Ihmiset luontaisesti hakeutuvat kaltaistensa seuraan. Kansallisvaltio on ollut menestyvä yksikkö jonkun aikaa, muita vaihtoehtoja on ainakin uskontoon perustuva, ideologiaan perustuva, monarkian sukulaissuhteet, imperiumin kova voiman käyttö. Amerikan vankilassa ryhmät jakautuvat rodun perusteella. Voi miettiä että kuinka vahva yhdistävä voima on vaikka joku libertarismi tai flower power on kun paska osuu tuulettimeen verrattuna muihin voimiin.

Mä, ja varmaankin Dharma, uskotaan että jos nykyinen kehitys väestön vaihdossa jatkuu niin edessä on joitain sellaisia asioita kuin enenevä valtiovallan voimankäyttö tukahduttamaan kritiikki, keskinäisen luottamuksen ja yhteisyyden rapautuminen, kansan jyrkkä jakautuminen, kylmä tai kuuma sisällissota, hiljainen luisu totalitarismiin ja dystopiaan.

Voi sitä toki vaan cruisailla läpi historian koska se on helppoa ja mukavaa, mä pidän sellasta kunniattomana ja siksi liputan puoleni vaikka se maksaa sosiaalisesti. Mitä nuorempi olet, tai vielä syntymätön, sitä suurempi petos sua kohtaan tapahtumassa tässä koko ajan.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 19.5.2018 13.19

Dharma kirjoitti:

Olisikin aika perustaa kansallinen ammattiliitto, jonka jäseniksi pääsisi vain armeijan suorittaneiden isien lapset. Tämä karsisi 95+ % matuista.

Karsis myös sun lapset ja varmaankin mut, ainakin jos sen pitää olla Suomen armeija. Sä ja vaimos voisitte varmaankin liittyä, riippuen isistänne. Epäreiluin ja järjettömin idea mitä oon kuullut pitkään aikaan.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.4.2018 1.50

Pelikeskusteluun:

 

Kehoitan lukemaan The Witcher -eli Noituri -kirjoja. Ne on kepeää luettavaa, aika lyhkäsiä tarinoita jois on hauskaa läppää. Just sellasta huumoria mitä kuvittelen puolalaisten farmarien viljelevän. Kannattaa lukea suomeksi kun ne on puolasta joka tapauksessa käännetty.

Android pelit on hirveetä scheissea mutta siellä on yksi poikkeus, X-COM Enemy Within. Sitä voi pelailla jossain lentokoneessa jos ei viitsi läppäriä avata. Heroes of Might and Magic 2 ja 3 löytyy myös. Heroja voi pokeripöydässäkin pelata Hot Seatina vieruskaverin kanssa samalla tabletilla jos paikassa on rennot säännöt.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 14.4.2018 1.07

Voisko tää enempää sulle sopii? http://realworldrisk.com/home 

Tollanen Nassim Talebin muutaman päivän ja muutaman tonnin kurssi. Varmaan hyvä value jo ihan vaan networkata ja et voi name-droppailla Talebii, puhumattakaan et mitä siellä oppii. Katoin just Billions-sarjaa, siinä kovin pankkiiri ite sankarin jälkeen on androgyyni nuori pokeri-hai nero joka quottaa Talebia, just niinku Jens! Zeitgeist on että Taleb on ultraseksikäs ja pelottava -kannattaa hinkata sitä hajua omaan turkkiin. 

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 23.3.2018 7.51

Jens: "Mainauksen houkuttelevuudessa on markkinamekanismi. Jos Bitcoinin hinta nousee, mainaamisesta tulee tietenkin kannattavampaa, kun rewardi on isompi.  Samaan aikaan kuitenkin tämä johtaa siihen, että useampi mainaaja siirtyy Bitcoinin kimppuun. Mitä enemmän mainaajia, sen vaikeammaksi rewardin saaminen muuttuu ja "nollataso" siten nousee."

Eiks toi mee niin et ihan yhtä todennäköistä saada osuma per käytetty laskentateho ihan sama kuinka monta siel on mainaamassa? Et jos on enempi mainareita niin se osuma tulee vaan nopeemmin, mikä ei tee siitä yhtään huonommaks diiliä mainarille vaik just sen seuraavan palkinnon saaminen pieneneekin. En mä kyl tiä tarkemmin miten toi toimii mut näin kuulostaa loogiselta.

Edit: Joo ne tekee osumisen aina vaikeemmaks sen mukaan ku hinta nousee ja enemmän tehoa tulee louhimaan. Jonkun mukaan muuttaa sitä 2 viikon välein. Ymmärsin väärin ton Jensin viestin. No, arvelen nyt sit vaikka että lyhyellä ajalla, vaikeustasomuutosten välillä, ei oo merkitystä onko louhijoita paljon vai vähän. Mä olin arvellut et se vaikeustaso nousee itestään aina mutta se on näköjään ihan päätettävissä ja sitä voi laskeakin.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 6.12.2017 17.40

Maanpetoksellisten kulkue oli nimeltään "Helsinki ilman natseja!". Kansallismieliset voisivat ottaa hyvästä nimestä kiinni ja järjestää "Suomi ilman muslimeja!" marssin ja "muslimit, tarvitsemmeko heitä?" -keskustelutilaisuuden suuressa olutsalissa. Noin niinkun jos naiivisti olettais että laki on kaikille sama ja johdonmukainen, todellisuudessahan tollasesta nimeämisrikoksesta pääsee käräjille ja sijoitustiedon ylläpito tärisee hysteerisesti tällaisesta potentiaalisesta viha-ajatuksesta.

 

Rautalanka: Aate nimeltä kansallissosialismi, kannattaja on kansallissosialisti, tuttavallisesti natsi. Uskonto/aate nimeltä islam, kannattaja on muslimi. Lain mukaan uskonto, rotu, seksuaalinen suuntaus, poliittinen suuntaus etc ovat samalla viivalla jossain erityissuojelussa. Periaatteessa.