Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 10.7.2020 10.37

Ennustemallit on yhtä tyhjän kanssa, niin Economistin kuin professorinkin. Noita on kuunneltu ilmastonmuutoksesta, koronasta ja mistä vaan ja se on ihan sattumankauppaa mikä osuu silloin kun eteenpäin ennustetaan. Jälkeenpäin voi toki valkata kaikista malleista sen lähimmäks osuneen mutta milläpä päätät mitä näistä uskoa etukäteen? Se että tämä professori osui viimeks ei viel riitä koska kyllähän jokaisen tuloksen joku on mallintanut ja yks osuma ei ole mitään. En muuten pidä varmana että Warren Buffet biittaa markkinat sen enempää kuin joku fiksu sijoitustietolainen koska voittaa ihmiset lotossakin. 

Approval ratea ja Gallupin toistuvaa kyselyä voi kattoa luottavaisesti kun samaa kysytään viikosta ja vuodesta toiseen. Kyllä mä muitakin mittauksia pidän oleellisina. Se on sit eriasia että mitä tarkoittaa esim 44% approval, se voi vaikka tarkoittaa että sillä ollaan voittamassa vaalit koska loyal base ja diibadaaba.

Mielenkiinnolla katoin kertointen liikkumista. Eka ei meinannut liikkua ollenkaan vaikka mielipidemittaukset tosi huonoja Trumpille. Mut sit kun lähti niin meni kolmen kertoimeen asti mistä nyt on taas tippunut. Näissä on kivasti tulevaisuuden odotuksia mukana joten betsauksen luulis sopivan paremmin osakemarkkinoilla pelaaville kuin urheiluvedonlyöjille. Meillä Trumpereilla on optimistisen odotuksen tulevaisuuden kehityksestä, numerot tällä hetkellä on selkeästi Bidenille. Itsellä alkaa kiinnostaa nyt @2.75, kattelen myös popular votea et jos näkyy joku iso kehitys kuten Bidenin romahdus, terrori-isku tai sen sellaista niin sieltä saa kunnon tilipäivän @7.6. Kanye West vois potentiaalisesti olla sellainen tapahtuma, crazy as it sounds. Mut en nyt siihen viel usko.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 28.6.2020 08.27

Seniorit kiihkeinä Floridassa, nauttikaa

https://www.youtube.com/watch?v=eCHfe-Ij5YM

Trump joutu poistamaan retweetin koska "white power" mainittu, epäilemättä caustia pukkaa.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 27.4.2020 07.02

Upea tiedonpalanen tosta 538 jutusta laugh

Forty-one percent of Democrats1 said in a recent Pew Research Center survey that they were bothered by the fact that a white man in his 70s will be their presidential nominee, while 59 percent said it didn’t bother them. The survey found no difference in how men and women responded, but it did find a difference in responses across race, as 49 percent of white Democrats said they were bothered by this, compared with 30 percent and 28 percent of Latino and black Democrats, respectively. That may come as a surprise, given the diversity of the Democratic base, but perhaps it’s not totally unexpected, given how far to the left white liberals have moved on issues of race and discrimination in recent years.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 27.4.2020 06.45

Huonolta näyttää statistiikat Trumpille kautta linjan tällä hetkellä.

Tossa Akin 538 artikkelissa mainittiin että 73% on tyytyväisiä osavaltioidensa toimintaan koronan suhteen joten tuo Trumpin 46% on siinä suhteessa tosi huono. Tosin demokraatit sanoo aina että huonosti hoidettu oli miten oli, republikaanit että hyvin hoidettu jos ei ole näyttävän huonosti toimittu kun Trumpista on kyse. 65% sitä mieltä että Trump olisi voinut nopeammin toimimalla vähentää koronan vaikutusta. Kysymyshän sinänsä on järjetön ja ton pitäisi olla 100% mutta kaipa tuo meinaa että kansa katsoo Trumpin toimineen liian hitaasti. Trumpin viesti siitä kuinka hän nopeasti sulki lennot Kiinasta ei ole pärjännyt vastakkaiselle viestille, omat vähättelevät kommentit alussa painaa. Se vähättely oli kyllä niin aivojäätyminen kuin olla ja voi, siinä ei ollut muuta kuin hävittävää.

Mä ajattelin että päivittäiset korona briefingit ja yleinen "hätätilassa turvataan vahvaan johtajaan" ilmiö olis saanut Trumpin nousuun mutta eipä ole enkä ihan tiedä miksi. Tykkäsin kanssa WHO dissauksesta ja "chinese viiruksesta" mutta eivät näytä nekään auttaneen. WHO:ssa oli se erikoisen kivaa että siitä sai aina syyn muistuttaa aikaisesta Kiinan lentojen peruuttamisesta jota WHO ei suositellut. Nyt tarttisin jonkun uuden merkin että voisin hyvillä mielin painella Trump betsiä. 

No, Trump jos kuka on pelimies ja tää on maraton eikä sprintti. Odotan innolla kun sleepy guy tulee ulos talonsa kellarista, jos Trump ei saa itsestään suosittua niin Joe voi kyllä kämmeltää homman Trumpin puolesta. Veikkaan että demokraatit yrittävät järjestää asian niin että Joe ei koskaan joudu suoraan debaattiin missä pitää puhua ilman scriptejä. Joelle on muutenkin tulossa aivan erilainen käsittely kuin esivaaleissa, muun muassa ihan uskottava metoo syytös etenee jo. Tällä hetkellä Joe Bidenia ei ikään kuin ole olemassa, on vain Trump ja ei-Trump.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 25.4.2020 12.18

Joo.

 

METSÄNHOITO

Mitä, mitä! Harava-kuvia jakaneet ilkkuivat Trumpille aivan turhaan - "Raking" on ihan oikeaa metsänhoitoa Yhdysvalloissa, sanoo Luken metsäprofessori

Yhdysvalloissa raking tarkoittaa hakkuutähteiden korjuuta puskutraktorilla, jonka keulassa on brush rake eli harava. Hakkuujäte kerätään oikeasti pois metsäpalojen välttämiseksi, kertoo Luonnonvarakeskuksen (Luke) tutkimusprofessori Antti Asikainen.

https://www.talouselama.fi/uutiset/mita-mita-harava-kuvia-jakaneet-ilkkuivat-trumpille-aivan-turhaan-raking-on-ihan-oikeaa-metsanhoitoa-yhdysvalloissa-sanoo-luken-metsaprofessori/13f91f59-e493-32c9-9320-a1a5b9e5c28b?fbclid=IwAR3IZVI6FiCgOQxYWacTXryESn3slnGsQ6YvbPQIhQmJR6emjjRakLWvyew

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 25.4.2020 11.53

hauturi kirjoitti:

 

PelleSnuslos kirjoitti:

Eipä sillä ollut väliä että maaston raivaaminen (raking, haravointi) on tunnettu metsäpalojen ehkäisymenetelmä mikä tunnetaan Suomessakin.

 

Oisko laittaa jotain lähdettä, jossa verbilla "rake" on merkitys "raivata"?

Pitääkö tästäkin joku lähde olla, ziisus. Kirjoitat googleen "definition raking". Tuossa se varmaan on "myllertää" mutta kyllä se tuli kohun aikaan hyvin selville että juuri sanaa raking käytetään englanniksi metsän raivaamisesta ja juuri oikeassa asiayhteydessä. Seurasin asiaa enkä tota ny vaan päästäni keksiny.

 

https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/raking

to use a rake to make earth level or to collect leaves:

In the autumn I rake (up) the dead leaves.

Rake (over) the soil before planting the seeds.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 25.4.2020 11.26

Eduskunnan puhemies Nancy Pelosi kertoo että Trump pyytää ihmisiä piikittämään Lysolia. True story. Kertokaa vaan kuinka Trump valehtelee niin kamalasti.

https://www.youtube.com/watch?v=XmFhKrLp3_s 30 sec, mainitsee Lysolin piikityksen kahdesti.

https://www.youtube.com/watch?v=33QdTOyXz3w&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1cAGxC9z5e-cXWLVwQub3XVyqZkMHSrlpvxT_dT7S8CW76Y-nIsQokjYU Trumpin pohdiskelut, mistä tässä nyt on puhuttu. 3min.

Näissä vale-uutisissa on aina sama kaava. Media lukee Trumpia, konservatiiveja ja muita vihaamiaan tahoja kuin piru raamattua. Ymmärtää tahallaan väärin ja tekee kohujuttuja. Mediat lainaavat toisiaan ja pistävät aina paremmaksi ja demokraatti-poliitikot ovat uskovinaan näitä medioita pistäen vielä vähän omaa. Missään vaiheessa kukaan näistä ei ole halunnut puhua oikeasta asiasta tai olla mitenkään rakentavia.

Muistatte varmaan vielä Trumpin neuvon metsäpaloihin: haravoikaa pihalla. HAHAHAA! Munkin tutut laitto hullunhauskoja haravointikuvia. Eipä sillä ollut väliä että maaston raivaaminen (raking, haravointi) on tunnettu metsäpalojen ehkäisymenetelmä mikä tunnetaan Suomessakin. Ja Kalifornian metsäpalot liittyivät juuri tähän että ekohippien takia metsät olivat täynnä kuolleita puita sun muuta jotka kiihdyttävät paloja. Ei tätäkään Suomessa juuri kukaan tiedä, tärkeintä oli päästä lällättelemään. Menikö kukaan itseensä ja mietti että pitäisköhän kuunnella suopeamielisemmin ja olla heti olettamatta että puhuja on sekaisin? -no ei tietenkään.

Tämä on clownworld jossa elämme ja vain kaikkien trollien suojelusenkeli Donald J. Trump voi pärjätä siinä.

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 24.4.2020 06.49

Turmiolan Tommi kirjoitti:

Suora sitaatti: "Supposing we hit the body with a tremendous, whether it's ultraviolet or just very powerful light ... supposing you brought the light inside the body, which you can do, either through the skin or in some other way? ... I see the disinfectant, where it knocks it out in a minute, one minute. ... Is there a way we can do something like that by injection inside or almost a cleaning, because you see it gets in the lungs, and it does a tremendous number on the lungs?"  

Kerrotko meille mitä vakaa nero tässä oikeasti tarkoitti, jottei tarvitse tukeutua fake-news tulkintoihin?

 

Puhui tuossa uusista tutkimustuloksista että minkälaiset jutut tappaa koronaa, siinä oli vierellä istumassa joku asiantuntija, varmaankin siitä samasta tutkimuslaitoksesta. Spekuloi millaisia hoitoja noista voisi saada. Tarviiko presidentin noita spekuloida, ei tarvi, mutta ei se aivan outoakaan ole, eikä varsinkaan Trumpin persoonalliselle tyylille. Yleensä poliitikot tykkää patsastella ja olla messissä kun on jotain positiivista puhuttavaa. Tarviiko jonkun Kanervan tai Niinistönkään spekuloida montako mitallia on tulossa kisoista tai mitenköhän voiteet luistaa.

Toinen mahis on että Trump kehoitti juomaan pullon Lasolia.

Amerikkalaiset ovat katselleet ja kuunnelleet Trumpia viimeistään Apprenticesta lähtien, ei joku "hullu" quote saa heitä uskomaan että toi jätkä on nyt sekaisin. Siksi hän on ollutkin niin teflonia median vyörytykselle. Jos Suomen mediaa seuraa ja uskoo niin pitäisi olla hullu uskoakseen että Trump ei ole hullu.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 24.4.2020 06.02

Desinfiointiaine ruiskutukset on tahallista vääristelyä joka muuttaa merkityksen kokonaan, mikä on yhtään medialukutaitoiselle selvää ja ennalta-arvattavaa. Samaa olivat edelliset ja tulevat olemaan seuraavat "trump on hullu" uutiset. Paras syy betsata Trumpia on se että suuri osa muista betsareista, kuten ketjusta huomaa, toimii tällaisten uutisten vaikutuksen alaisena. USAn äänestäjillä on parempi mahdollisuus saada oikeaa maailmaa paremmin kuvaavaa informaatiota. Toinen on TDS (Trump Derangement Syndrome) joka ei anna nähdä kuin sen yhden todellisuuden. Jos oli täysin yllättynyt viime vaaleissa ja visio tulevista on että Trump on hullu narsisti ja häntä äänestää vähä-älyiset punaniskat jotka eivät tästä välitä niin arvaukset vaalituloksista kertovat vain omasta harhasta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.3.2020 09.08

Nyt lääkärit pääsevät jakamaan naureskeltuja Trump-pillereitä. Ehkä toimii, ehkä ei mutta varmaan aika hyvä mahis että auttaa oireisiin. Auttaa koko järjestelmää kans kovasti jos tehohoidon aika lyhenee ja kuolleisuus nuorempien osalta voi tippua kovasti. Taas tilanne jossa presidentti voi vain voittaa. Jos toimii hyvin niin hienoa, jos huonosti niin on ainakin yritetty.Täällä viisaat ovat kovin yksimielisiä että "jenkit" ja "Trumpetti" varsinkaan eivät handlaa koronaa ollenkaan ja kansa rankaisee vaaleissa. Veikkaan että USA pärjää  paremmin kuin EU maat, kansa hyväksyy toimet ja taloudellisen biitin ja ylipäällikkö Trump heittämällä presidentiksi.

p.s Joe Biden on tällä hetkellä täysin irrelevantti

pro-demokraatti anti-konservatiivi Politico: https://www.politico.com/news/2020/03/29/fda-emergency-authorization-anti-malaria-drug-155095

Näytä koko viesti