Olet täällä

Eduskuntavaalit 2023 - 30.3.2023 05.33

Ainoa syyni äänestää on että et pääse vittuilemaan kun en vaivautunut. Tylsin ääni ikinä kun mestari on puolueensa radikaalein ja lapuan liikettä ei saa äänestää Helsingissä. Sad Sam.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Xq7NrTVl9qk&ab_channel=CurbYourTube 2 minuutin kohdalta, kiitos

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 - 15.3.2023 08.33

joeplotter kirjoitti:

Persu versus Asiantuntija.

 

 

Kuuntelin jo päivällä, mutta olen edelleen ihan hämilläni. Onko toi sinänsä näpäkkä historioitsija Keskisarja  jonkin sortin retardi (sry ableismi) vai vetääkö se härskisti persumarkkinointi-linellä laukoen nasevan kuuloisia populistisia typeryyksiä? Pursiainen, jolla on muuten helvetin hauska twitter-ulosanti, koittaa sitten siinä selittää jotakin, oikeestaan on jopa liian kiltti. 

Noh eduskuntaryhmiin on aina mahtunut pelkkiä napinpainelijoita, heitäkin tarvitaan. Tai ehkäpä Keskisarja on lähtenyt ehdolle ihan vasiten ääniä keräämään. Mene ja tiedä. Tämä #puheenaihe-podcast vastaa pirullisesti kysymykseen, mitä eroa on persulla ja kokoomuslaisella. devil 

 

 

En nyt viitsinyt 1h15minuuttia kuunnella että milloin se persun servaus alkaa, kuuntelin kuitenkin kaksi ja puoli minuuttia alusta 01:30-04:00.

Persuretardi-Teemu oli sitä mieltä että pelastuspaketteja laitetaan tulille jatkossakin, ainakin Italiaan, ja että kannattaa miettiä vastaus jo etukäteen, ja se vastaus on "EI". Asiantuntija-kokkari Pursiainen oli taasen sitä mieltä että ei voida tietää vastausta ennen kuin tulee kysymys ja piti koko ajatusta huvittavana.

joeplotter varmaankin näkee asiantuntija Pursiaisen tässä ontologisena älykkönä. Ihminen joka ei ole "intellectual yet idiot", eli asiantuntija, ymmärtää että pelastuspaketit eivät ole jotain yllättäviä asiantuntijoiden ratkaistavissa olevia ongelmia joihin viisaat päät keksivät ad-hoc EU-kansalaisille hyvän ratkaisun, vaan että moral hazard pitää huolen siitä että apupaketteja lähetellään niin kauan kun vain saadaan uskoteltua ja peloteltua niille maksajia. Näin ollen etukäteistieto siitä että mitään pakettia ei hyväksytä vaikuttaa itsessään porsastelua hillitsevästi ja toisaalta tekee uskottelijoiden ja pelottelijoiden työn vaikeammaksi.

Teemu se tässä oli liian kiltti, parempi ja säälimättömämpä väittelijä olisi tuosta saanut asiantuntijalta ilmat pois heti ekassa kysymyksessä.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 11.3.2023 02.27

Artsipappa kirjoitti:

Jenkeissä joissakin osavaltioissa radikaalimpaa porukkaa: https://www.businessinsider.com/south-carolina-gop-state-bill-make-death...

 

Toki tämä tuskin lakiin ikinä tulee, mutta jo ehdotuksena jotenkin dystooppinen.

Abortti on nykyisinkin kuolemantuomio, tuossa vaan laajennetaan se koskemaan myös abortoijaa.

Kjer räh

Näytä koko viesti
Eduskuntavaalit 2023 - 11.3.2023 01.37

1UP kirjoitti:

Iltalehdessä oli mielenkiintoinen juttu. Valtion taloudellinen tutkimuslaitos (VATT) on tutkinut millä Suomen talous saataisiin kasvuun:

- kohdennetaan yritystuet paremmin

- panostetaan koulutukseen entistä enemmän

- panostetaan työperäiseen maahanmuuttoon ja kotouttamiseen

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/793bfa2d-fd63-4095-8ba8-9e71fb69a69b

Sopii miettiä millaisella hallituskokoonpanolla nuo voisi toteutua ja millaisella todennäköisesti ei.

 

Siinäpä vasta hienot ohjeet, ei ole turhaan turhia riskejä otettu.

 

1. "Kohdennetaan yritystuet paremmin". Aina voi sanoa että "tehostetaan" niin saadaan lisää rahaa vaan ilmasiks, tosi hyvä neuvo. Olisi vähintäin tarpeellista sanoa että miksi niitä yritystukia ei ole aiemmin kohdennettu paremmin.

2. "Panostetaan koulutukseen". Eihän täällä ole muuta hoetukaan niin kauan kun minä muistan. Onkohan mitään rajaa minkä jälkeen ei pidä panostaa koulutukseen entistä enemmän? 50% koululaisista korkeakouluun oli ainakin tavoite aiemmin. Tässä ilmeisesti on sellainen magia että kun perushessulle, jolle lukion matikka oli vähän vaikeeta ja filosofia vain lauseita peräkkäin, laitetaan maisterin hattu päähän niin se alkaa tuottamaan kovasti hyvinvointia. Tällaisia raportteja se hessu kyllä pystyykin tuottamaan.

3. "Panostetaan työperäiseen maahanmuuttoon ja kotoutumiseen." Tässäpä freesi idea, panostetaan nyt oikeen kunnon lataus niin ihan kohta tienataan tällä. Nyt se on löytynyt rikkaus jota kaikki anteliaasti jakaisivat muille ja itselleen eivät ottaisi ollenkaan.

Näytä koko viesti
Venäjän tilanne - 17.2.2023 09.33

PikkuPro kirjoitti:

ttelua ja todellisuus olisi vaikka että 600 ukkoa delaa nyt venäjältä päivässä. Sen päälle vakavasti haavoittuneita 2,5* niin 1500 ukkoa päivässä pelistä pois.

 

 

Luulisin että kun ilmoitetaan tappiot "casualties" tämä tarkoittaa kuolleita, haavoittuneita, antautuneita, kadonneita, karanneita. Näin olis loogista kun kummiskin kiinnostaa että paljonko on väkeä pelistä pois ja mielestäni tuo on vanha käytäntö. Ihmeellisesti tämä ei kuitenkaan heti googlaamalla selvinnyt kun yritin www3-psykooseissani tätä selittää ylilaudan sotalangassa ja asia jäi epävarmaksi. Haluan tässä vaan sanoa että silloin tekee virheen kun alkaa kertoa lukua joka jo sisältää sen kertoimen.

Näytä koko viesti
Twitter - 3.12.2022 02.50

Twitter paljastukset alkaneet, Twitterissä, missäpä muuallakaan.

40 minuuttia sitten alkoi osa 1. Viestejä tippuu kuin hanasta. Kaikkien on seurattava herkeämättä, nerokasta!

https://twitter.com/mtaibbi

Musk jakanut tuon sanoilla "here we go" eli on ihan oikea

Näytä koko viesti
Twitter - 26.11.2022 10.50

Mun arvaus tulevasta on että Twitteristä tulee suositumpi kuin koskaan. Ennen he bännäsivät kaikkia joista totalitäärinen uusvasemmisto ei pitänyt. Nyt ei bännätä joten markkinahan siitä kasvaa ja yleinen mielenkiinto kun ei ole vaan sitä samaa. Sananvapaus harmittaa näitä joilla oli siihen monopoli, ulistaan ja uhataan lähteä pois mutta ei ne mihinkään lähde -tai tulevat sitten takaisin. Edes sensuroidut konservatiivit eivät saaneet aikaan kilpailijaa somejäteille vaan jäivät joko paitsioon tai suostuivat itsesensuuriin. Joten en usko että sananvapaudesta suuttuneet malttavat vapaaehtoisesti pysyä poissa suurimmalta torilta vain siksi että nyt siellä saa puhua muutkin.

Tekniseen puoleen minulla ei ole mitään kompetenssia sanoa että millä määrällä ihmisiä Twitter toimii hyvin mutta luotan yleisviisauteeni enemmän kuin JR:n koodaritietämykseen ja arvaan että Twitter tulee toimimaan entistä paremmin ja paljon vähemmällä porukalla. Ilo katsoa miten ryminällä Musk tuli johtajaksi, kunnon shokkihoitoa. Heti aluksi onkin se kohta milloin noin voi tehdä. Luotan Muskin management skilleihin, Twitterin koodeilu sopii mielestäni hyvin Tesla ja Space X hommiin missä on kaikenmaailman tekoälyä ja koodeilua. Löytää uusia rahantekotapoja Twitterille vaikka puoliksi filantrooppisessa mielessä ostikin sen. Jonkun otsikon näin että instant rahansiirot vois tulla Twitteriin (bluecheck sopii tähän ja Musk tietää alasta jotain paypalin ajoiltaan). Kuka tietää mitä kaikkea tollasella alustalla voi tehdä.

Olen toki puolueellinen arviossani, rupesin ite seuraamaan Twitteriä ja mieltä lämmittävää päästä seuraamaan kiinnostavia aiemmin bännättyjä ihmisiä.

Näytä koko viesti
Twitter - 26.11.2022 10.14

Tinggeli kirjoitti:

Hhhm. Mitenköhän yleensä palvelun käyttäjämaksut muodostuvat? Näyttäisi ainakin ElonMuskin Twitterin kohdalla muodostuvan vanhalla kunnon hiharavitselumenetelmällä...

Taisi Elon Muskilla jäädä businesplan ja rahoituslaskelma tekemättä kun Twitteriä lähti kaappaamaan.

Tuohan on vain markkinointia. Puolimiljardööri elite-bluechek Stephen King valittaa 20 dollarista niin Twitterin uusi markkinointiosasto Elon Musk ehdottaa että käykö herralle 8 dollaria kun laskutkin pitäs maksaa. Hauskaa kuittailua. Toi 20 dollaria on tietysti sellainen black fridayn tai huonekaluliikkeen "ennen" hinta jolla saadaan se 8 dollaria näyttämään halvalta. Noita blue checkejähän on tarkoitus antaa, tai siis myydä, kenelle tahansa varmennetulle henkilölle. Sekös eliittiä vituttaa ja taviksia miellyttää.

Näytä koko viesti
Fortum - 9.11.2022 10.36

Anssi A kirjoitti:

 

PelleSnuslos kirjoitti:

Miksei valtio omista 100% silloin kun se jotain omistaa? Eiköhän se normaalitila ole että muut omistajat kuppaa tavalla tai toisella valtiota näissä kimppajutuissa tyyliin voitot jakoon kun menee hyvin ja valtio apuun kun huonosti, ei kai ne muutoin typerän ja korruptiolle alttiin omistajan kanssa olisi mukana. Mikä kaunis idea tällasessa jaetussa omistuksessa on alunperinkään?

 

Kai ne on usein syntynyt "pakosta". Valtio tarvii rahaa & koittaa toimia vastuullisen rahapolitiikan mukaan, joten myydään palasia firmoista joiden yksityistäminen ei liian ongelmallista. 

Tää ei kelpaa koska lainaahan on saatu vaikka kuinka ja vaihtoehtoisesti voisi sitten myydä kokonaan. Tai sitten ilmoittaa että myydään tässä hiljalleen loput seuraavina vuosina jos nyt markkinat ei kestä jotain myyntiä.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 - 9.11.2022 10.34

tonza kirjoitti:

Ketkä ovat mielestänne varteenotettavimmat ehdokkaat ensi vaaleihin? Biden ja Trump voidaan heittää roskakoriin monestakin syytä, joten keillä on tässä vaiheessa tarkasteltuna tsäänssit päätyyn asti? 

Toki moni meistä dumasi Trumpin jo ensimmäisellä kerralla eikä antanut voittoon juurikaan mahdollisuuksia, mutta eiköhän tuo ole tehnyt selväksi riittävän isolle osalle äänestäjistä jo Ameriikassakin, ettei kaverilla ole tarjolla kuin mätiä omenoita. 

 

 

Trump todennäköisin republikaaneista. Mieti haluaako Trump itse presidentiksi -haluaa. Sitten mieti kuka vois Trumpin kammeta pois kun viimeksikin sai tuplat seuraavaan. Miten hyökkäät republikaanina Trumpin kimppuun niin että hänen kannattajat tulevat vielä äänestämään sinut presidentiksi? Trumpin saaga jäi kesken, kaikki haluu nähdä loppufinaalin.

Demokraateista ei haisua

Näytä koko viesti