Miten ostaa bondeja? -

Cassim wrote:

Juuri kuten Marras totesi "Kaikkialla puhutaan kuinka koroista saa nyt varmaa 3-4% tuottoa mutta kun tuonkin ETF:n suoritusta katsoo on se miinusmerkkinen niin kauas kuin jaksaa kelata."

Kattoo vaikka iShares Core Euro Government Bond UCITS ETF (Dist) tuottoa tältä ja edelliseltä vuodelta niin tappiollinen (-4.22% ja -18.5%), vaikka käsittääkseni näistä bondeissa pitäis just saada sitä "varmaa" tuottoa..

Ei ymmärrä

 

Jos korot nousee, niin velkakirjojen nimellisarvo laskee ja varmaan rahaston arvo siinä samalla. Mikäli velkakirjojen liikkeellelaskijat ei kuitenkaan defaulttaa velkojaan, niin saat ne "varmat" tuotot sijoitetulle pääomallesi.

Näytä koko viesti
Foorumille rekisteröityminen jatkossa -

Varmaan aktiivisuus sijoitusfoorumeilla seuraa jollain tasolla markkinatilannetta, mut tuntuu olevan hieman hiljentynyt tää foorumi aiemmasta. Omasta mielestä myös jokin vaihtoehtoinen ratkaisu, esim uusien modejen lisääminen voisi olla parempi vaihtoehto tälle uudistukselle. 

Vaikka en paljoa kirjoita tänne, niin tulee kuitenkin lurkattua aktiivisesti ja ois sääli, jos Dharman annetaan "voittaa", mitä tämä päätös mielestäni tarkoittaa.

Näytä koko viesti
Twitter -

Financial Timesillä oli eilen melko laaja artikkeli, missä käsiteltiin Twitterin mainostamiseen liittyviä ongelmia.

https://www.ft.com/content/126219c4-5ac0-4c8b-996c-307c24a4cd61

Osa yrityksistä ilmeisesti lopettanut tai vähentänyt Twitterin käyttöä mainonnassa, koska eivät pysty tällä hetkellä toteuttamaan kampanjoita vaikka haluaisivat. Aiemmat yhteyshenkilöt Twitterin päässä on irtisanottu ja jäljelle jääneitä vaikeaa tavoittaa, kun irtisanomisista selvinneille jää isompi määrä asiakkaita hoidettavaksi. Jo toteutetuista kampanjoista ei saa tilastoja ja mainostajille tarkoitetut Twitterin omat työkalut ovat lakanneet toimimasta kokonaan, tai toimivat puutteellisesti.

Musk myös itse hieman radioaktiivinen tällä hetkellä ja osa isoista yrityksistä yrittää ottaa ainakin tilapäisesti etäisyyttä Muskiin. Ei julkisesti ilmoiteta mainonnan lopettamisesta Twitterissä, mutta pienennetään Twitteriin käytetty mainosraha minimiin.

Firmaan kuitenkin ladattu ~13 miljardin edestä velkaa, mitä pitää about 1 jaardi vuodessa saada lyhennettyä. Henkilöstökuluja leikkaamalla ei noita säästöjä pelkästään tehdä, joten uusia rahavirtoja pitää jostain taikoa.

Näin suomesta katsoen ei voi muuta kun ihmetellä tota Jenkkien kaksipuoluejärjestelmää ja maan kahtiajakoa, kun kaikesta saadaan poliittinen vääntö aikaan. Vasemmisto painostaa mainostajia hylkäämään Twitterin ja oikeisto pilkkaa mainonnan lopettavia woke ja cancel mentaliteetistä.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
A kirjoitti:

 

Tuulipuku kirjoitti:

Eli onko lopputulemana kryptoilijalle, että palautussanat joutaa säilöön pankkiholviin?

 

Ei.

Palautussanat voit piilottaa mihin haluat miten haluat. Suosittelen mielikuvituksen käyttöä, mutta niin, että muistat missä ja miten palautussanoihin (seed phrase) pääsee käsiksi. Mielellään niin, että vaikka saisit muistinmenetyksen tai kuolisit, niin sanoihin pääsee joku käsiksi. Tee useita kopioita: piilota sanarimpsu fyysisesti eri sijainteihin, mielellään suht kauas toisistaan ja käytä vaikka eri tapoja koodata sanat. Jotkut tekevät esimerkiksi niin, että valitsevat jonkun kirjan ja etsivät sieltä sanarimpsunsa sanat ja kirjaavat erikseen ylös sivun numeron tai jonkun tekniikan, millä sana löytyy. Tai tuolla kirjatyylillä voisi valita vaikka jonkun kirjan kirjahyllystä ja merkata sinne numerojärjestykseen sanat tmv. Tai voit kirjoittaa sanat lapulle ja piilottaa lapun erittäin hyvään paikkaan. Tai voit kaivertaa tai painaa kirjaimet metallilevyyn, niin kestää tulipalotkin. Mielikuvitus rajana, mutta tärkeää on muistaa, että muistaa miten itse pääsee käsiksi tuohon sanarimpsuun eli varmuuskopioon -- ja mielellään jonkin sortin ohjeet vaikka siellä pankin tallelokerossa tai jossain saatavilla, pahimman varalle.

 

Tulevaisuudessa kuvataan varmaan joku realityohjelma, missä perikunta selvittää jakso kerrallaan Da Vinci koodi -tyyliin kryptolompakon palautussanoja.

Näytä koko viesti
JR:n allokaatioblogi -
JR kirjoitti:

Tää on kyllä harvinaisen naurettava ja vastenmielinen tyyppi. Toi "fuck off" oli siis täysin asiallinen vastaus siihen, kun Musk levitti ryssäpropagandaa siitä, mitä pitäis tapahtua seuraavaks.

Oon iloinen, että sain siltä 25k tossa twitter-hommassa, ja samalla harmittaa hiukan ettei ollu itsevarmuutta ottaa enempää. Niillä rahoilla on aivan erityinen arvo, paljon korkeampi kuin se 25k.

En malta odottaa, miten se ajaa twitterin maahan, ja miten ne sen kusiset autot menettää perusteettoman kulttiasemansa.

Muskin tapaisessa tyypissä on se hyvä puoli, että se ei oo kovin helposti tyytyväinen. Vaikka se tulee pysymään aina miljardöörinä, niin on ihan selvää että jos se tippuu jostain rikkaiden liikemiesten kärkiviisikosta, ja sitä ei enää laajasti nosteta jalustalle jonain visionäärinerona, niin sitä vituttaa kuin pientä oravaa.

 

Ilmeisesti toi SpaceX kirje oli lähetetty jo 8.9.2022, eli ennen noita Muskin (viimeisimpiä) Twitter sekoiluita, missä koitti toimia "sovittelijana". Muuten kyllä täysin samaa mieltä ja en voi käsittää tota henkilökulttia, mikä hänen ympärilleen on rakentunut.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Johan siihen Jens vastasi. "Rahan tekemiseen" käytetyn ajan EV:n maksimoidakseen olisi ollut tuottoisampaa olla kotona grindaamassa, kuin Hankenin luennoilla tai SIG:llä harjoittelussa. Tässä vaan oli valittu se, mikä koettu itselle mielekkäämmäksi eikä siis menty "rahan tekemisen" ehdoilla.

Varmaan vähän väärä ketju keskustelulle siitä, onko nettovarallisuuden kasvattaminen sijoittamalla harmaalla alueella ja kuuluisko yhteiskunnan älykkäimpien(...), yksilöiden keskittyä johonkin lääketieteelliseen tutkimustyöhön/ihmiskunnan pelastamiseen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Hernesaaressa pyöri jo viime kesänä Metropolian robottibussi, Otaniemessä pyörii kanssa satunnaisesti Aallon oma vastine. Lainsäädännöstä ei sen kummempia nopealla etsimisellä löytänyt, mutta http://www.hs.fi/autot/art-2000002915588.html artikkelissa mainitaan "Suomi on kehityksessä tietyllä tavalla etujoukoissa, sillä Suomen lainsäädäntö mahdollistaa robottibussien testit liikenteen seassa, mikä ei ole vielä monissakaan maissa mahdollista.".

Omana mutuiluna vielä, että täällä keskitytty siihen miten itseohjautuvat autot muuttavat henkilöautoliikenteen. Itse kuitenkin ajattelen, että nopeammin saadaan valmiiksi raskaan liikenteen rekka, jotka ajavat suurimman osan ajostaan maantiellä. Vähemmän muuttujia, mitkä pitää ottaa auton huomioon ja vähemmän mahdollisuuksia onnettomuuteen auton tekniikasta riippumattomista asioista johtuen. En ole perillä tarkasti, miten lainsäädäntö on muualla maailmassa tai EU alueella, mutta eipähän ainakaan tarvitse enään välittää kuljettajien lakisääteisistä tauoista.

 

Näytä koko viesti