Olet täällä

Twitter - 27.11.2022 02.02

Onkohan negatiivisuus Muskia kohtaan mennyt nyt vähän yli. Vakavissaan puhutaan että Musk on iso lapsi joka ei osaa pyörittää yritystä. Ja Twitter romahtaa minä hetkenä hyvänsä.

Luulen että olen lukenut ne samat twiitit, joissa joku ex-työntekijä paljastaa totuuden Muskista tai Muskin Twitter-touhuista. Näitä ei ehkä pitäisi ottaa absoluuttisena totuutena.

Se että Twitterin toimii samalla tavalla kuin ennenkin vaikka työntekijämäärä laski alle puoleen pitäisi nähdä isona onnistumisena. Ainakin ennustukset välittömästä romahduksesta olivat liioiteltuja.

Sentimentti on niin negatiivinen ja todellisuudesta irtaantunut että on tehnyt mieli ostaa Teslaa ihan vaan sen takia, vaikka ei osake kovin halvalta vielä vaikuta.

Näytä koko viesti
Sijoitusasunnot.com listautuminen - 4.11.2022 06.58

Tuntuu että tämä firma on nollakorkojen ja niistä aiheutuneen asuntosijoitusbuumin tuotosta. Olisi kannattanut listautua vuosi sitten.

En oikeasti ole tähän perehtynyt, mutta sen verran tajusin että asuntosijoittajille myydään sijoitusasuntoja. Firma on varmasti fiksumpi kuin keskiverto asuntosijoittaja, mutta ehkä tässä pitää miettiä onko keskiverto osakesijoittaja fiksumpi kuin keskiverto asuntosijoittaja.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj - 2.9.2022 09.59

Pave kirjoitti:

R.I.P.

 

Lifa Air Oyj | YHTIÖTIEDOTE | 2.9.2022, kello 18.30 EET
 

Lifa Air Oyj:n hallituksen jäsenet Seppo Selkälä, Juho Siitonen, Risto Meskus ja Sakari Knuutti ovat päättäneet erota yhtiön hallituksesta ja jättävät hallitustehtävänsä heti.

”Yhtiö kiittää eroavia hallituksen jäseniä ja järjestää yhtiökokouksen 26.9.2022 uuden hallituksen nimeämiseksi. Yhtiökokouksen kutsu lähetetään 5.9.2022,” toteaa yhtiön toimitusjohtaja Vesa Mäkipää.

 

Tuskin kukaan minun kommenttia kaipaa varsinkaan tässä vaiheessa mutta täys kusetushan tää oli.

Näytä koko viesti
Pörssijumala - 4.7.2022 04.40

Markkinatilanne tuntuu aika karsealta. Vaikka en bondimarkkinoita ymmärrä, niin olen katsellut high-yield spreadeja ja ne ovat menossa kiihtyvästi ylös. Samaan aikaan rahapolitiikkaa kiristetään.

Inflaatio varmaankin laskee nykyisestä. Silti se tulee olemaan korkeampaa kuin toivottaisiin. Ja koronnostot kurittavat taloutta niin että pian on pakko taas laskea.

Tätä ei kannata ottaa kovin tosissaan, mutta ennustan että pörssissä on seuraavan puolen vuoden aikana luvassa kunnon turpakäräjät. Jos pohjia miettii, niin osakesijoittaminen on edelleen liian suosittua. Möin osakkeista spekulatiivisimmat pois. Energia on kalllista mutta pakollista, ja tuntuu turvalliselta.

Jos vipua on, niin sen olisi ehkä hyvä olla melko konservatiivisissa kohteissa. Inflaatiota kuitenkin on ja rahaa saa vieläkin halvalla.

Salkun YTD jotain -8 %.

Lisäksi näin viime yönä unta että Tesla romahti nollille.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group - 5.6.2022 07.28

Skagge kirjoitti:

Eli myykö rahasto nyt Evolution positionsa vai onkohan se jo myyty?  En äkkiseltään löytänyt tietoa kuinka paljon Evoa rahasto yleensäkin omistaa.

Tuolla lukee että omistus viime vuoden lopussa oli 118 105 osaketta. Puhtaana arvauksena heitän että osakkeita ei ainakaan ennen tuota ESG-ilmoitusta ole myyty.

Näytä koko viesti
Pörssijumala - 28.5.2022 07.46

Tarkoitus oli vuodenvaihteessa päivitellä, mutta ei oikein ollut mitään mielenkiintoista meneillä niin en päivitellyt. Loppuvuodesta möin kryptoträkkerit sekä tappiolliset Paradox, Gullberg-Jansson, Kindred, Logitech, Smith & Wesson ja Playway -sijoitukset. Viime vuoden osakesijoituksista parhaiten tuotti Aspire ja heikoiten Paradox. Osallistuin Inderesin, Kempowerin ja Administerin anteihin ja möin ne heti pois.

Alkuvuodesta ostin takaisin Kindredit ja lisäsin Aspirea sekä kulta-ETF:ää. Uusia sijoituksia olivat Nintendo, Ilkka, O’Reilly ja HP, jota ostin ennen Buffettia. Otin myös vähän Sberbankia ikiholdiin kun halvalla sai. Keväämmällä hankin Shelliä. Salkun suurimmat osakesijoitukset ovat tällä hetkellä Aspire, Nintendo ja Evolution.

Pohdiskelin milloin voitolliset osakkeet olisi järkevää myydä. Koska en osaa mitään tavoitehintoja laskea niin päädyin siihen että myyn viimeisen vuoden aikana heikoiten tuottaneet pois, jos siis löytyy joku selvästi parempi sijoitus.

Lopetin vuodenvaihteessa työt ja elelen jatkossa sijoitustuotoilla. Jos huonosti käy niin palaan töihin. Olen miettinyt sijoitusyhtiön perustamista. Se tulisi varmasti edullisemmaksi mutta olen laiska enkä haluaisi mitään ylimääräistä hallinnointia.

Tällä hetkellä olen markkinoilla vähän varovaisin mielin, vaikka tuntuu että hyviä sijoituskohteita olisi useita. Aspiresta ja Swedish Matchista on kuitenkin vapautumassa rahoja jotka pitää kuitenkin johonkin laittaa. Inflaatiopelot nyt vähän rauhoittuivat mutta en oikein usko että inflaatio on juurikaan laantumassa. Salkku on kuluvan vuoden osalta nelisen prosenttia miinuksella.

Näytä koko viesti
Pörssijumala - 26.6.2021 04.18

Ei ole paljoa kerrottavaa kun on tullut pääasiassa vain holdailtua, mutta pakko edes puolen vuoden välein jotain kirjoitella. Eikä viitsi edes tuotoilla rehvastella kun iso osa tuli tuurilla kryptotrakkereista enkä jaksa laskea osakkeiden osuutta. Bitcoineista paniikkimöin suunnilleen puolet 30 tonnilla, jos olisin älykkäämpi niin olisin varmaan myynyt kuudellakympillä.

Tammikuussa osallistuin GME-sekoiluun niin että jotain jäi kassaankin, vaikka viimeisin osto oli päälle 400:lla kun aloin uskoa että se on kohta tonnissa. Seurasin sitä niin intensiivisesti että en edes huomannut kun FIZZ tuplaantui hetkeksi kun sekin oli ollut jostain syystä pörssin shortatuimpia osakkeita, siinä meni hyvät pikavoitot sivu suun.

Helmikuussa ostin Paradoxia ja se romahti heti 30 pinnaa ollen kuluvan vuoden suurin möhläys, näyttää se silti ihan hyvältä osakkeelta. Tuottoisin on ollut Evolution 77 %:lla, vähän kalliilta alkaa tuntua mutta olen jo alkanut tajuta olemaan myymättä isoimpia voittajia. Facebookia ostelin huhtikuussa koska se tekee rahaa ja VR tuntuu tulevaisuudelta. Ja BTI:a olen lisäillyt käteisen korvikkeeksi. Ja Aspirea ostin takaisin jollain kuudellakympillä, sitä ehkä ostelisin vielä lisää jos olisi rahaa enkä jaksaisi etsiä parempia kohteita.

Osallistuin Kreaten, Orthexin ja Spinnovan anteihin ja möin pois tienaten pikkuhiluja. Viimeisimmät annit ovat olleet niin suosittuja että eiköhän tässä ala olla jo huiput pikkuhiljaa käsillä, ehkä Inderesin listautuminen on sitten se kliimaksi. Inflaatiokin näyttää kiihtyvän. Ja sitten on vielä FEDin reverse repot, joista en ymmärrä mitään, mutta ei voi olla kovin hyvä merkki jos joku vakautusmekanismi räjähtää nopeasti triljoonaluokkaan. Olen kyllä sitä romahdusta tässä odotellut jo kymmenisen vuotta niin en ehkä lähde kuitenkaan kummemmin ajoittelemaan.

Näytä koko viesti
Pörssijumala - 12.1.2021 07.59

Vuosikatsaus ja muutkin päivitykset vähän viivästyivät kun on ollut kiireitä (ei ole oikeasti ollut). Nordnetin vuosituotto oli 75 %:a. Degirosta tuottoa ei mitenkään näe ja kun panoja ja nostoja on ollut niin paljon niin eipä tarkkaa prosenttituottoa käsin laske hullukaan. Jos nyt kuitenkin olettaa että nostot/panot ajoittuvat tasaisesti vuoden ajalle ja tuottokäyrä on tasainen, niin tuotto oli 79 %:a.

Salkun johtotähti oli 177 %:a tuottanut Yleiselektroniikka, joka nousi salkun suurimmaksi sijoitukseksi. Kukaan tuskin tietää mitä firma edes tekee ja vielä vähemmän viimeisten kehitysten jälkeen, en tiedä minäkään. Yritin myydä kun se kävi yli kolmenkympin, mutta kukaan ei ostanut joten se nyt sai jäädä. Pahin tappio tuli Sandstormista, jotain 30 % ja sitä oli salkussa ihan liikaa.

Viimeisimmän päivityksen jälkeen joskus elokuussa ostelin British American Tobaccoa, Albertsonssia ja National Beveragea, kaikkia vaan siksi kun oli niin halpaa. BTI lähti joulukuussa suunnilleen nollatuotolla, muut ovat vielä salkussa ihan suotuisasti kehittyen. Näistä tällä hetkellä voisin ehkä hankkia lisää FIZZiä ja veikkaan että BTI:stä saisi pitkälle tulevaisuuteen matalaa kaksinumeroista vuosituottoa pienellä volatiliteetilla. ACIsta en tiedä mutta ei se ainakaan kalliilta näytä.

CD-projektin kanssa kävi perinteisesti niin että vuosien rallin jälkeen onnistuin ostamaan sitä melkein huipuilta, Cyberpunkin julkaisupäivänä möin nollatuotolla. Olisi tietysti pitänyt pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa ja myydä ennen julkaisua kun kaikenlaisia punaliput liehuivat, mutta kun ensimmäiset arvostelut olivat niin hyviä niin enpä pysynyt.

Vuosikymmenen kasvuosakevouhotuksen jälkeen jouduin itsekin kalibroimaan alkometria vähän siihen suuntaan ja marraskuussa hankin Etsyä ja hiljattain puolet Aspiresta vaihtui Evolutioniin, jota oli pienesti jo ennestään. Pari viikkoa sitten ostin lisäksi Logitechia, jossa on mukavasti laatua ja kasvua. Ja lisäksi hankin paria pikkufirmaa, jotka jäävät vielä arvoitukseksi.

Kultia aloin vaihtamaan Bitcoiniin sen uusien huippujen jälkeen ja olen ostellut sitä lisää aina niinä päivinä kun on tullut uusi kurssihuippu. Ja Ethereumia samalla mutta vähemmän. Ja träkkereiden kautta lähinnä. Joitain päiviä sitten oli jo euromääräistä plussaa melkein koko viime vuoden verran mutta nythän tuo vähän rojahti.

Edelleen uskon että markkinoilla on menossa kaikkien aikojen kupla, ja sijoittamisen ja treidaamisen suosio vain jatkaa kasvuaan. Suunnilleen kaikkia puhkemisia on kuitekin edeltänyt rahapolitiikan kiristyminen, josta ei vielä ole mitään merkkejä. Siispä tällä hetkellä sijoitusaste on noin sata, ja seurailen keskuspankkien toimia.

Näytä koko viesti
Pörssijumala - 29.12.2020 09.04

Elossa ollaan. Olen ollut aikeissa päivitellä tilannetta mutta en ole saanut aikaiseksi ja ajattelin että parin päivän päästä kirjoitan isomman vuosikatsauksen.

Käytän itse Degiroa, ja se on ollut hyvin toimiva ratkaisu.

En nyt keksi mitään yleisiä vinkkejä Puolaan sijoittamisesta, samanlailla se toimii kuin muuallakin. Livechattia omistan edelleen, CD-projekti meni myyntiin, ja sitten on kahta muuta Puola-osaketta joita ehkä avaan myöhemmin. 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.11.2020 01.29

En ole tähän kisaan aiemmin osallistunut, ja ajattelin aamulla herätessä että peli on selvä kun Trumpin kerroin oli 1.4. Seurailin sitten keskustelua aamupäivän samalla kertoimia tuijotellen ja kun käänne tapahtui niin laitoin puoli prosenttia omaisuudestani Bidenille kertoimella 1.8. Ajattelin että jos tappio tulee niin varmaankin saan viihdettä koko rahan edestä. Tällä hetkellä näyttää kyllä ihan hyvältä.

Näytä koko viesti