Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto -

A wrote:

Sijoitustieto wrote:

 

Vähemmän yllättäen mieto ja aikalailla kritiikitön "nyt kävi ihmelapsille näin, mutta ovat osaavia ja päteviä silti" -artikkeli.

Kun tätä saagaa olen sivusilmällä vähän silmäillyt niin aiempiin kirjoitteluihin nähden artikkeli oli ihan yllättävän hyvä vaikka yhden kappaleen poisjättämällä olisi voinut näyttää vähän vähemmän katkeralta.

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Entisenä kultabugina ja nykyisenä öljybugina esitän että raaka-ainefirmoihin kannattaa sijoittaa silloin kun raaka-aineen hinta on matalalla. Kultafirmat tuskin tarjoavat ylituottoa näillä tasoilla.

Näytä koko viesti
Pörssijumala -

Viime vuonna tuli taas opittua asioita. Kaksi firmaa suoraan nollille Venäjän ansiosta. Sberbankilla on varmaan vielä arvoa mutta en omista venäjäntaitoista kaveria jonka kanssa voisi Moskovasta lähteä osinkoja lunastamaan.

Inter RAO Lietuva oli maailman kovin osinkokone kunnes meni konkurssiin. Liettualainen sähköfirma jonka enemmistöomistajana oli joku suomalainen bulvaanifirma, jonka omistus tiedätte kyllä missä. En osannut ennustaa pakotteiden vaikutusta. Luvat meni ja osake nollille. Kevään osingotkin perittiin takaisin, oletan että ihan normaali clawback, mutta kun omistaa hollantilaisen välittäjän kautta liettualaista firmaa Puolan pörssista niin ei selvittely on vähän vaikeaa.

Joskus alkusyksystä tuli joku ajatus ostaa Helsingin pörssin epälikvidejä pikkufirmoja. Opin että jos jotain on vaikeaa ostaa niin sitä on vielä vaikeampi myydä. 

Palstalla huomasin pientä Microsoft-pöhinää ja olen samaa mieltä siitä että firma on vähintään kohtuullisesti arvostettu. Asiakkaat, varsinkin organisaatiot, ovat tuotteiden kanssa pahasti naimisissa eikä mitään oikeaa vaihtoehtoa ole. Hintoja voi huoletta nostaa.

Kryptoissa on suvantovaihe ja olen niitä vähän ostellut. En tiedä onko touhussa järkeä mutta sykli näyttää toistuvan. Riski/tuottomielessä tuntuu fiksuimmalta sijoituskohteelta tällä hetkellä.

Syksyllä vielä mietin miten korkojen nousu ei muka riko mitään. No nyt sentään joitain pankkeja meni nurin. Vaikka tilanne on rauhoittunut niin olikohan se kuitenkaan vielä tässä. Kiinteistölainoista on näkynyt puhetta ja varmaan ihan syystä.

Sijoitusaste on noin 100, vivutus tuntuu vielä turhan riskaabelilta kun arvostustasot eivät ole vielä mitenkään matalat.

Näytä koko viesti
Twitter -

Onkohan negatiivisuus Muskia kohtaan mennyt nyt vähän yli. Vakavissaan puhutaan että Musk on iso lapsi joka ei osaa pyörittää yritystä. Ja Twitter romahtaa minä hetkenä hyvänsä.

Luulen että olen lukenut ne samat twiitit, joissa joku ex-työntekijä paljastaa totuuden Muskista tai Muskin Twitter-touhuista. Näitä ei ehkä pitäisi ottaa absoluuttisena totuutena.

Se että Twitterin toimii samalla tavalla kuin ennenkin vaikka työntekijämäärä laski alle puoleen pitäisi nähdä isona onnistumisena. Ainakin ennustukset välittömästä romahduksesta olivat liioiteltuja.

Sentimentti on niin negatiivinen ja todellisuudesta irtaantunut että on tehnyt mieli ostaa Teslaa ihan vaan sen takia, vaikka ei osake kovin halvalta vielä vaikuta.

Näytä koko viesti
Sijoitusasunnot.com listautuminen -

Tuntuu että tämä firma on nollakorkojen ja niistä aiheutuneen asuntosijoitusbuumin tuotosta. Olisi kannattanut listautua vuosi sitten.

En oikeasti ole tähän perehtynyt, mutta sen verran tajusin että asuntosijoittajille myydään sijoitusasuntoja. Firma on varmasti fiksumpi kuin keskiverto asuntosijoittaja, mutta ehkä tässä pitää miettiä onko keskiverto osakesijoittaja fiksumpi kuin keskiverto asuntosijoittaja.

Näytä koko viesti
Lifa Air Oyj -
Pave kirjoitti:

R.I.P.

 

Lifa Air Oyj | YHTIÖTIEDOTE | 2.9.2022, kello 18.30 EET
 

Lifa Air Oyj:n hallituksen jäsenet Seppo Selkälä, Juho Siitonen, Risto Meskus ja Sakari Knuutti ovat päättäneet erota yhtiön hallituksesta ja jättävät hallitustehtävänsä heti.

”Yhtiö kiittää eroavia hallituksen jäseniä ja järjestää yhtiökokouksen 26.9.2022 uuden hallituksen nimeämiseksi. Yhtiökokouksen kutsu lähetetään 5.9.2022,” toteaa yhtiön toimitusjohtaja Vesa Mäkipää.

 

Tuskin kukaan minun kommenttia kaipaa varsinkaan tässä vaiheessa mutta täys kusetushan tää oli.

Näytä koko viesti
Pörssijumala -

Markkinatilanne tuntuu aika karsealta. Vaikka en bondimarkkinoita ymmärrä, niin olen katsellut high-yield spreadeja ja ne ovat menossa kiihtyvästi ylös. Samaan aikaan rahapolitiikkaa kiristetään.

Inflaatio varmaankin laskee nykyisestä. Silti se tulee olemaan korkeampaa kuin toivottaisiin. Ja koronnostot kurittavat taloutta niin että pian on pakko taas laskea.

Tätä ei kannata ottaa kovin tosissaan, mutta ennustan että pörssissä on seuraavan puolen vuoden aikana luvassa kunnon turpakäräjät. Jos pohjia miettii, niin osakesijoittaminen on edelleen liian suosittua. Möin osakkeista spekulatiivisimmat pois. Energia on kalllista mutta pakollista, ja tuntuu turvalliselta.

Jos vipua on, niin sen olisi ehkä hyvä olla melko konservatiivisissa kohteissa. Inflaatiota kuitenkin on ja rahaa saa vieläkin halvalla.

Salkun YTD jotain -8 %.

Lisäksi näin viime yönä unta että Tesla romahti nollille.

Näytä koko viesti
Evolution Gaming Group -
Skagge kirjoitti:

Eli myykö rahasto nyt Evolution positionsa vai onkohan se jo myyty?  En äkkiseltään löytänyt tietoa kuinka paljon Evoa rahasto yleensäkin omistaa.

Tuolla lukee että omistus viime vuoden lopussa oli 118 105 osaketta. Puhtaana arvauksena heitän että osakkeita ei ainakaan ennen tuota ESG-ilmoitusta ole myyty.

Näytä koko viesti
Pörssijumala -

Tarkoitus oli vuodenvaihteessa päivitellä, mutta ei oikein ollut mitään mielenkiintoista meneillä niin en päivitellyt. Loppuvuodesta möin kryptoträkkerit sekä tappiolliset Paradox, Gullberg-Jansson, Kindred, Logitech, Smith & Wesson ja Playway -sijoitukset. Viime vuoden osakesijoituksista parhaiten tuotti Aspire ja heikoiten Paradox. Osallistuin Inderesin, Kempowerin ja Administerin anteihin ja möin ne heti pois.

Alkuvuodesta ostin takaisin Kindredit ja lisäsin Aspirea sekä kulta-ETF:ää. Uusia sijoituksia olivat Nintendo, Ilkka, O’Reilly ja HP, jota ostin ennen Buffettia. Otin myös vähän Sberbankia ikiholdiin kun halvalla sai. Keväämmällä hankin Shelliä. Salkun suurimmat osakesijoitukset ovat tällä hetkellä Aspire, Nintendo ja Evolution.

Pohdiskelin milloin voitolliset osakkeet olisi järkevää myydä. Koska en osaa mitään tavoitehintoja laskea niin päädyin siihen että myyn viimeisen vuoden aikana heikoiten tuottaneet pois, jos siis löytyy joku selvästi parempi sijoitus.

Lopetin vuodenvaihteessa työt ja elelen jatkossa sijoitustuotoilla. Jos huonosti käy niin palaan töihin. Olen miettinyt sijoitusyhtiön perustamista. Se tulisi varmasti edullisemmaksi mutta olen laiska enkä haluaisi mitään ylimääräistä hallinnointia.

Tällä hetkellä olen markkinoilla vähän varovaisin mielin, vaikka tuntuu että hyviä sijoituskohteita olisi useita. Aspiresta ja Swedish Matchista on kuitenkin vapautumassa rahoja jotka pitää kuitenkin johonkin laittaa. Inflaatiopelot nyt vähän rauhoittuivat mutta en oikein usko että inflaatio on juurikaan laantumassa. Salkku on kuluvan vuoden osalta nelisen prosenttia miinuksella.

Näytä koko viesti
Pörssijumala -

Ei ole paljoa kerrottavaa kun on tullut pääasiassa vain holdailtua, mutta pakko edes puolen vuoden välein jotain kirjoitella. Eikä viitsi edes tuotoilla rehvastella kun iso osa tuli tuurilla kryptotrakkereista enkä jaksa laskea osakkeiden osuutta. Bitcoineista paniikkimöin suunnilleen puolet 30 tonnilla, jos olisin älykkäämpi niin olisin varmaan myynyt kuudellakympillä.

Tammikuussa osallistuin GME-sekoiluun niin että jotain jäi kassaankin, vaikka viimeisin osto oli päälle 400:lla kun aloin uskoa että se on kohta tonnissa. Seurasin sitä niin intensiivisesti että en edes huomannut kun FIZZ tuplaantui hetkeksi kun sekin oli ollut jostain syystä pörssin shortatuimpia osakkeita, siinä meni hyvät pikavoitot sivu suun.

Helmikuussa ostin Paradoxia ja se romahti heti 30 pinnaa ollen kuluvan vuoden suurin möhläys, näyttää se silti ihan hyvältä osakkeelta. Tuottoisin on ollut Evolution 77 %:lla, vähän kalliilta alkaa tuntua mutta olen jo alkanut tajuta olemaan myymättä isoimpia voittajia. Facebookia ostelin huhtikuussa koska se tekee rahaa ja VR tuntuu tulevaisuudelta. Ja BTI:a olen lisäillyt käteisen korvikkeeksi. Ja Aspirea ostin takaisin jollain kuudellakympillä, sitä ehkä ostelisin vielä lisää jos olisi rahaa enkä jaksaisi etsiä parempia kohteita.

Osallistuin Kreaten, Orthexin ja Spinnovan anteihin ja möin pois tienaten pikkuhiluja. Viimeisimmät annit ovat olleet niin suosittuja että eiköhän tässä ala olla jo huiput pikkuhiljaa käsillä, ehkä Inderesin listautuminen on sitten se kliimaksi. Inflaatiokin näyttää kiihtyvän. Ja sitten on vielä FEDin reverse repot, joista en ymmärrä mitään, mutta ei voi olla kovin hyvä merkki jos joku vakautusmekanismi räjähtää nopeasti triljoonaluokkaan. Olen kyllä sitä romahdusta tässä odotellut jo kymmenisen vuotta niin en ehkä lähde kuitenkaan kummemmin ajoittelemaan.

Näytä koko viesti