+5374
Liittynyt:
28.6.2014 - 19:37
Viestejä:
Viestejä: 2656

16.10. 2014 painoin kaikki mahdolliset loput likvidit hilut kiinni UPM, hinnalla 10,22. Oli Deja Vu@2009 kevät:

"tässä hintatasossa ei ole minusta nyt mitään järkeä".

Vaimolle jäi tililleen laskuja varten 600e, vähän kyllä oli kyselevä ilme kun Nordnettiin käskin kaikki muut siirtämään. High 5fig verot olivat laukeamassa päälle joulu/helmikuussa eli tavallaan vipua kumminkin vähän oli.

Vitutti muuten jo silloin kun ei ollut isommalla painaa lisäbullettia. Lisäksi vitutti lähitunnit se, että UMP lasku jatkui reippaasti kohti 10e vastustasoa. Eniten kuitenkin vitutti, että omat likvidit oli mennyt All-in jo 11,25 kun pidin sitäkin hintaa niin halpana, että en uskaltanut jakaa ostoja ajallisesti. Summary: Vitutti.

Resultwisekin muuten vituttaa. Suomessa olisin varmaankin hommannut vipua lokakuun lopussa (silloin muuten täällä S-Tiedossakin UPM keskustelu kävi kiivaana..). Täältä käsin ei jaksanut yrittää säätää vaikka mielessä se tuolloin oli. Liian aikaisin joutui keventelemäänkin kun backkaaja eli herra Verottaja kolkutteli ja Ålandsbanken @ Martela kaipasivat panostusta. Martela - voi vittu! ...ja ålandsbanken, kuka vitun idiootti sitäkin suositteli, maksoikin melkein KA kympin eli 9,91e. 

Yllättävän paljon on tämä lokakuun UPM pohjakosketus näinä kuukaisina vituttanut ottaen huomioon, että 60-70% salkusta kumminkin mokomaa kuolevan alan lappua 16.10. oli. Ehkä koska naapurilla eli Vaimolla salkusta tuota turskaa oli 99,97%. 

10.2.2015 - 23:32
#3109
+256
Liittynyt:
14.10.2014 - 12:59
Viestejä:
Viestejä: 401

kuva kertoo enemmän kuin tuhat kirosanaa

 

meikäläisen lifestyle arbitraasia pilataan vauhdilla

11.2.2015 - 07:33
#3110
-2
Liittynyt:
27.6.2014 - 17:22
Viestejä:
Viestejä: 22
Johannes kirjoitti:

kuva kertoo enemmän kuin tuhat kirosanaa

 

meikäläisen lifestyle arbitraasia pilataan vauhdilla

 

Tämä on kyllä perseestä. Toisaalta Thaimaan asunto tuli hankittua 2013 keväällä, joten positiivisesti ajateltuna voisi mennä hehkutusketjuunkin. Tulot kuitenkin euroissa ja Suomessa asutaan, eli vain vuosittaiset pitkähköt lomat ovat kallistuneet.

17.2.2015 - 16:23
#3181
+84
Liittynyt:
19.7.2014 - 17:30
Viestejä:
Viestejä: 350

Kiitos PikkuPro tästä ketjusta. Perus suomalaisen (ei ole poliittinen kannanotto) vitutuksen purkautumiseen pitää olla oma ketju. :) Aloitetaan vaikka sillä että eniten vituttaa kaikki. :) No ei sentään ei ihan kaikki mutta melko moni asia. Liian moni listattavaksi. Muuten aiheesta on kirjoitettu oivallisen hauskasti Pasan & Atpon toimesta useampi kirja ja blogi. Itse olen noista lukenut "Eniten vituttaa työ". Hauska kirja. Suosittelen. Ohessa linkki josta löytyy lista kavereiden vitutus-aiheisista kirjoista. http://fi.wikipedia.org/wiki/Pasa_ja_Atpo 

Mutta takaisin aiheeseen sijoittamiseen liittyen on eniten vituttanut oma tyhmyys. Ostaa kalliilla ja myy halvalla. Loistava idea. No ei. Pystysuoraan putoavien kurssien kohdalla paskat on menneet housuun (case Nokian Rinkulat). Osittain myös case UPM. Perimmäinen syy ei ole pelkuruus vaan velkavipu. Sitä kun on tottunut että velat pitää maksaa mutta suunnitelma on että sijoitusvelkaa käytetään voittojen eikä tappioiden vivuttamiseen. :) Tässä kohtaa lorahti löysät housuun. Eli miten optimoida sijoitusvivun käyttö. Nyrkkisääntö osta halpaa maxivivulla ei lohduta kun luuli ostaneensa halpaa josta tuli nopeasti paljon halvempaa. :) No osta lisää kun on vielä halvempaa on tietysti toinen neuvo. Tätä noudatin tiettyyn pisteeseen asti kunnes Akin viisaus velkavivun ja laskevan keskihinnan turmiollisesta yhdistelmästä kolkutti takaraivossa. Poikki ei pidä mennä.  Niin vituttaa kun en tehnyt selkeätä suunnitelmaa vaan ostin liian nopeasti liian ison position velkavivulla. Olisi pitänyt tehdä kuten Oksaharju...kolmen euron välein laskevaan kurssiin kohtuubullettia sisään. Ja sama nousussa up to a point. Mutta oksis ei kerro vetikö vivulla vaiko eikö.

Toinen vitututtavan huono päätös. Liian nopeat voittojen kotiutukset. Ride the lightning. Trend is your friend. Tämä kaikki unohtui kun sai cäshättyä 10-15 pinnan voiton. Odottamalla pari kuukautta voitto olisi ollut 40%. Case UPM. Vituttaa. :)

Tammikuu. Vituttaa. Myin kaikki osakkeet syrizan vaalivoiton alla. Ajattelin että nyt romahtaa. Ei. Ei romahtanut. Nousi ihan saatanasti. Eli tammiralli suurelta osin ohi helmirallista puhumattakaan. Kurssit kohoavat kuin teinipojan kikkeli. Ja mitä minä teen? Odotan maailmanloppua. Pakko se on tulla. Ei nyt kannata vetää isosti betsiä sisään. Ole pelokas kun muut ovat ahneita sanoo Buffet. melko Ihaa-aasimainen olo tosin tullut. Taivas ei ole pudonnut vaikka miten on odottanut. Eli suurelta osin olen missannut tämän hurmosmaisen kurssinousun. Järkeilin näät asian niin että kurssien tulisi jotenkin heijastaa yritysten tuleivaisuuden tuloksentekokykyä eikä korreloida suoraan liikkeellä olevan rahan määrän kanssa. Se että Super Mario alkaa painamaan rahaa ei pitäisi automaattisesi parantaa yritysten tuloksentekoakykyä. No ehkä näin mutta kurssinousuista olen kuitenkin jäänyt suurelta osin paitsi ja sekös vituttaa. :)  Saa nähdä mitä Kreikan tuleva ero eurosta aiheuttaa. Sanotaan että pessimisti ei pety ja optimistilla on hauskempaa. Varmasti näin.

Pörssisyklin lähestyessä huippuaan (tai ollessa jo huipulla) on paha rasti miettiä että paljonko uskaltaa painaa osakkeisiin kiinni ja vivulla vai ilman ja kuinka irroitttaa ajoissa ennen kuin alamäki alkaa. Tällä hetkellä ei velkavipua ja salkusta 80% käteisenä. Vituttaa.

Myös minulla on ollut haaste jakaa ostoja riittävästi ajallisesti. Tämä oppina tulevaisuutta ajatellen. :)  Koska nyt jos painaa taas hilut kiinno ja kreikka romahduttaa markkinat niin vituttaa. Ja sekin vituttaa jos katselee vierestä kun kurssit nousee kohti taivasta. :)

 

 

11.12.2019 - 13:13
#29544
+289
Liittynyt:
17.9.2014 - 10:16
Viestejä:
Viestejä: 380

Vuosi lähenee loppuaan, joten ajattelin nostaa esiin tällaisen vanhan ketjun. 

Lähes jokaisessa talousaiheisessa artikkelissa, videossa, analyysissä jne hoetaan kuinka esimerkiksi S&P500 on noussut tänä vuonna monta kymmentä prosenttia ja usein kuulee kuinka osakemarkkinoilla on tehnyt tänä vuonna valtavat tuotot, jos ei ole täysi ääliö. 

Aiemmat vuodet ovat olleet salkun kehityksen kannalta varsin suotuisia, mutta tänä vuonna olen vienyt paskayhtiösijoittamisen ihan uudelle tasolle. 

Tuosta kun taloussanomista katselee vuoden eniten laskeneita osakkeita, niin 

Lehto -52% omistan

Nokia -38% omistan isosti

SRV -17 % omistan

Outokumpu -15 % omistan

Nordea -10% omistan

 

Tänä vuonna on myös useammin kuultu, että kalliit kallistuu ja halvat pysyvät halpana. En tiedä mitä lukua taloussanomat käyttävät PE:n tuloksena, mutta saa siitä varmaan suuntaa antavaa kuvaa

Helsingin suuret yhtiöt

Eniten tänä vuonna noussut ~tusina PE(AVERAGE)=22 PE(MEDIAN)=22

Eniten tänä vuonna laskenut ryhmä PE(AVERAGE)=10 PE(MEDIAN)=10     huom Nokialla negatiivinen, jonka jätin pois

Helsingin keskisuuret yhtiöt

Eniten tänä vuonna noussut puoli tusinaa; kahdella kuudesta negatiivinen PE! Loppujen PE(MEDIAN)=44

Eniten tänä vuonna laskenut puoli tusinaa; kolmella kuudesta negatiivinen PE. Loppujen PE(MEDIAN)=7

Helsingin pienet yhtiöt

Eniten tänä vuonna noussut puoli tusinaa; kolmella kuudesta negatiivinen PE! Loppujen PE(MEDIAN)=23

Eniten tänä vuonna laskenut puoli tusinaa; yhdellä kuudesta negatiivinen PE. Loppujen PE(MEDIAN)=11

 

7.8.2020 - 11:55
#45717
+4773
Liittynyt:
30.6.2014 - 14:42
Viestejä:
Viestejä: 1392

Vituttaa, että Dharman blogista on tehty sticky.

7.8.2020 - 12:13
#45720
Slice
+245
Liittynyt:
5.1.2015 - 21:12
Viestejä:
Viestejä: 725
JR kirjoitti:

Vituttaa, että Dharman blogista on tehty sticky.

Nami nami laugh

28.8.2020 - 17:09
#47702
+476
Liittynyt:
21.10.2018 - 11:59
Viestejä:
Viestejä: 432

Suomen hallitus matkannut joukolla UPM:n Kaipolan tehtaalle, kun se todennäköisesti suljetaan. Nyt muutaman sadan irtisanomisuhan alla olevan työntekijän vuoksi käytetään järjettömästi resursseja ihan ylintä valtiojohtoa myöten. Eikö nää oikeesti tajua, että tärkeintä olisi suunnata resurssit rakenteellisiin uudistuksiin eikä tukipaketteihin. Kyllä markkina korjaa, kun sen annetaan korjata. Jos työikänen väestö ei työllisty uudelleen, niin se tarkottaa, että työmarkkinat ovat liian jäykät. Juuri satsattiin 6 miljardia euroa siihen, ettei suomen vienti hyydy. Nyt pitäs sitten taas satsata lisää, jotta paikataan se viennin hyytyminen.

No onneksi keskuspankit ratkasee tän valtioiden järjettömän rahanjakamisen inflaatiopolitiikalla. Saadan taas suhteellisesti köyhdytettyä työväestöä rikkaiden ja työvoiman ulkopuolella olevien kustannuksella. Oikeesti alan kohta miettimään, että jään töistä pois elelemään sosiaaliturvan varassa, kun se on niin helppoa. Työttömyyskorvaukseen kun ei pääomatulot vaikuta, niin voisin sijoitella ja nostella tukia. Ei tarvis tehä sitä paskatyötä paskalla palkalla. Ohisalokin juuri todennut, ettei työttömyys ole kenenkään oma vika. Jos siis jään tietosesti työttömäksi ja kerron motivaatio-ongelmastani paskatyötä kohtaan työhaastatteluissa (joita mahdollisesti te-keskuksen toimesta tulee), niin ei kannata kantaa huonoa omatuntoa, kun se työttömyys ei ole mun oma vika. Taino, eihän se toisaalta oo mun vika, jos julkinen puoli tukee työttömyyttä ruhtinaallisella työttömyyskorvauksella. Tätäköhän se Ohisalo tarkottikin x)

Toinen on sitten nää typerät rajotukset ylitöistä. En saa tehdä kokoaikatöissä kuin 330 tuntia vuodessa ylitöitä, mutta saan tehdä lisäks osa-aikatyötä toisessa firmassa. Oikeesti paljon mielummin tekisin tuplavuoroja kuin kaksi vuoro eri firmoissa vuorokauden aikana, mutta kun ei säädösten takia saa kuin tuon rajoitetun määrän. Tienestit olis myös samalla työmäärällä huomattavasti suuremmat, jos ei ylitöitä rajotettais. Jos reilun 12 euron perustuntipalkalla tekee töitä, niin ei näillä verorasituksilla kyllä kannata kauheesti pienilisäsiä vuoroja tehdä. Sitten ihmetellään kun suomessa tehdään vähemmän töitä kuin muualla. Ei se 40-50 marginaaliveroprosentti kauheesti motivoi, kun päälle tulee vielä n. seitsemän prossaa erilaisia veroluonteisia maksuja. Melkein enemmin on sitten kotona koneella trollaamassa kuin töissä 6e nettotuntipalkalla. Ennemmin siis itekkin otan vapaa-aikaa kuin pidentäisin perustuntipalkkasta työtä. Ylityökorvauksella ja sunnuntailisillä voin kyllä painaa niin paljon kuin töitä on x)

Tässähän pitäis kohta alkaa työnantajan kanssa neuvottelemaan, että voitas tehdä moneks kesäks määräaikaiset sopparit (tietenkin perustella kausityöntekijöiden tarve kesäsin x), jolloin painaisin kaikki ylitöt tappiin ja sitten talven elelisin työttömyyskorvauksella. Nettona ei ihan hirveästi häviäis, mutta vapaa-aika lisääntys huomattavasti. En yhtään ihmettele, että asvalttimiesten ei paljoa kiinnosta talvisin töitä etsiä vaan lomailevat kesää varten ruhtinaallisella korvauksella. 

Jos mulla menis normielämiseen palkkatulot eikä säästöjä jäis, niin mieluusti suosisin määräaikasia pestejä ja sitten työttömyyskorvauksella elelisin aina pestien välissä. Työ ei siis motivoi yhtään ja ainoa motivoiva tekijä työssä on raha. Jos työttömyysetuudet ei paljon heikompia ole kuin mitä nettoaa töistä, niin valinta on melko selvä. Työttömänä voi lisäks tehdä lisää esim. verottomasti pokerista (ja joo pystyn tähän, vaikken työansioihin pääsekkään, mutta olisi ihan ok-lisä työttömyyskorvaukseen). 

No kyllä siinä työssä motivoi myös jonkinasteinen turvallisuus: jos on outo tapaus (kuten minä), niin epäilyttää oma työnsaanti suhteessa keskiverotyönhakijaan. Osittain siks ei edes uskalla hypätä työttömäks, vaikka se rahallisessa mielessä tuntuisi järkevältä. Mutta jos jäisin työttömäksi, niin ei mulla mikään kiire olisi löytää uutta työtä.

28.8.2020 - 18:15
#47713
+634
Liittynyt:
25.5.2019 - 08:24
Viestejä:
Viestejä: 340
Trolli kirjoitti:

Työ ei siis motivoi yhtään ja ainoa motivoiva tekijä työssä on raha.

Tuo on nyt täysin väärin mietitty.

 

 

Pitää muistaa myös luontoisedut.

28.8.2020 - 18:34
#47720
+476
Liittynyt:
21.10.2018 - 11:59
Viestejä:
Viestejä: 432

Luontaisetuna saa työskennellä epäterveellisissä ympäristössä :D

Ainiin, tarjoaahan työnantaja myös jouluaterian.

28.8.2020 - 18:42
#47722
+141
Liittynyt:
29.1.2020 - 20:35
Viestejä:
Viestejä: 154

Juuri tulin työmatkalta Tampereelta ja mietittiin samaa vanhan kaverin kanssa, kun nähtiin. 

Koitettiin pohtia sitä ajatusta, että miksi juuri meidän pitää vääntää, kun ei tunnu edes valtiota kiinnostavan. Rahaa kaadetaan toinen toistaan päättömämpiin kohteisiin ja verorasitus sen kuin kasvaa. 

28.8.2020 - 20:06
#47735
+476
Liittynyt:
21.10.2018 - 11:59
Viestejä:
Viestejä: 432

Näillä palkka- ja tukitasoilla työnteko on muuttunut entistä enemmän velvollisuudeksi varsinkin duunariammateissa. Työnteolla ei ole kunnollisia kannustimia, jos töitä tehdään vain palkan vuoksi. Erikseen on sitten tilanteen, joissa viihdytään töissä tai työstä saa jotain muutakin kuin rahaa, esim. mahdollisuuden uralla etenemiseen. Nekin taitaa olla pääasiassa asiantuntijatehtäviä ja niissä palkkauskin jo sen verran hyvä, että tulotaso tippuisi dramaattisesti, jos ei olisi töissä. 

Monella työntekijällä ainut motivaatio työssäkäyntiin on palkka. Onkin täysin selvää, että mitä lähempänä tukitaso on palkkatasoa, niin sen vähemmän kiinnostusta ottaa vastaan työtä. Jos oikeesti halutaan porukka töihin, niin tukia on leikattava ja veroja laskettava. 

Mun työmotivatioon rahallisella tasolla on vaikuttanut myös keskuspankkien löysä rahapolitiikka. Koska osa palkasta menee säästöön/sijoituksiin ja koska venytettyjen arvostuskertoimien vuoksi koen saavani entistä vähemmän vastinetta tienatuille euroille, niin miksi tässä kohta tekisi enää ollenkaan töitä. Voi elää tuilla tai voihan sitä, vaikka elää velaksi, koska korkotaso on inflaatiota alempi. Pidentyneet asuntolaina-ajat tarkottaa suoraan sitä, että suhteessa enemmän kulutetaan myös velaksi. Kun on enemmän rahaa käytössä, niin eihän sitä silloinkaan tarvitse töitä niin paljon painaa. Työn kannusteita on viety ihan joka suunnasta. 

Tukitason pitäisi olla niin matala, että työntekijä oikeesti kokee saavansa taloudellista hyötyä työn tekemisestä, koska vain rahalla on oikeesti merkitystä, jos joudut tekemään paskaduunia. Nykysin riittää, että käyt aina välillä tekemässä muutaman kuukauden, että saat ansiosidonnaista. Sen jälkeen sulla on käytännössä sama tulotaso kuin työssäkäymisellä ja varsinkin tilanteissa, joissa voit tienata suojaosan 400e/kk tukien pienentymättä ja jos voit luopua autosta. Jos en kävis töissä, niin en tarvis autoa ja silloin mun ansiosidonnaisen taso nettona olis käytännössä ihan sama kuin mun nettopalkka vähennettynä työssäkäynnin kuluilla. Siinä sitä onkin taloudellisia kannusteita. Työmatka-autoilun todelliset kulut pitäs saada vähentää kokonaisuudessaan verotuksessa. Ja ihan oikeesti valehtelematta mulla tulee vuodessa autoiltua ehkä 100km muuta kuin töihin tai töistä kotiin. Tietysti työmatkan varrella hoidan asiointeja, mutta niiden hoitaminen työttömänä ilman autoa ei olisi mikään ongelma. Ja ei, mulla ei oo muuta elämää kuin työ ja tietokone xD

28.8.2020 - 20:10
#47737
+84
Liittynyt:
28.3.2020 - 13:07
Viestejä:
Viestejä: 204
Trolli kirjoitti:

Luontaisetuna saa työskennellä epäterveellisissä ympäristössä :D

Ainiin, tarjoaahan työnantaja myös jouluaterian.

 

Ootko miettinyt että jos sun työnantaja supistaa sun työn 3pv tai 60% tunneista niin saat palkkaa sekä soviteltua päivärahaa. Mutta pitää tulla TAn aloitteesta. YTKn sivuilla on tuo purettuna...

28.8.2020 - 20:45
#47746
+476
Liittynyt:
21.10.2018 - 11:59
Viestejä:
Viestejä: 432

Mutta tuo vaatisi kaiketi YT-neuvotteluja ja työnanta ei saisi palkata lisää porukkaa, jos ei tarjoo mulle lisää tunteja, jolloin menettäisin päivärahan.

Täytyy tässä odotella ja toivoa kädet ristissä, että tulisi mahdollisimman pitkä lomautus jotenki yllättäen tähän loppuvuoteen. Enkä muuten oo toiveeni kanssa yksin; moni töissä olisi ihan valmis lomautettavaksi, mutta harmillisesti niistä ei oo vielä kuulunut mitää :D

4.4.2021 - 18:16
#68417
+216
Liittynyt:
7.1.2018 - 14:21
Viestejä:
Viestejä: 143
Trolli kirjoitti:

Kun täällä nyt monella tuntuu olevan uskoa vastaan niin paljon, niin mitkä on teidän mielestä ne kristinuskon suurimmat ongelmat yhteiskunnalle? Olisiko siis toivottavaa, että kristinusko katoaisi suomesta/maailmalta?

Ei ehkä Suomesta, mutta vähintään Akin blogista. 

Jos Trolli tavoitteenasi on vieraannuttaa ihmismassat kristinuskosta niin aika 5/5 suoritusta tällä hetkellä. Vituttaa että kristinuskon yhteiskunallisen ja kulttuurisen ulottuvuuden tulevaisuus on jäädä ihmeellisten nettimouhoojien uhriksi - siinä olisi kuitenkin potentiaalia ihan kauniiksi ja yhdistäväksi instituutioksi.