Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 19.5.2023 - 00:50

Komppaan. Teet mitä teet, irtaudu ihan toiseen hommaan siitä, alkaa kela rullaamaan ihan toisella lailla. Ja kävelylenkki on tähän vielä terve vaihtoehto. Toinen homma aivotyön kanssa on se että puhut ongelman tai pohtimisen ääneen jollekin toisella. Sen ei tarvitse olla asiantuntija joka kuulee sanottavasi. Oma kuuppa hoitaa asian ratkomisen eteenpäin kun olet pohtimiset puhaltanut ulos ääneen/puhumalla. Alkaa ratkaisuja löytymään ihan itsestään. Tai vahvistaa vaikka mielipiteen. 

Näytä koko viesti
Nano-X Imaging (NNOX) - 12.5.2023 - 20:32

En ota kantaa tuohon firmaan mutta pilvipelko on nykypäivänä enemmän asenne kysymys. Kuvitellaan että jos koneet on omat, niin päästään ne äkkiä fiksaamaan jos ongelmia tulee. Samalla lailla kuitenkin on pilvessä, se on vaan toisen kone jota joku fiksailee kun ongelmia tulee. Ei sinne julkiverkosta yhteyksiä tehdä, omat putket palveluihin. Tietoturva mielessä keskitetysti saadaan kaikille se viimeisin versio käyttöön, eikä mahdollisteta sitä että it-hepun kesälomat pukkas päälle ja laitetaankin security patchit vasta lomien jälkeen.

Downtime ei ole päiviä kai ikinä joten jos isoilla markkinoilla kuva-analyysi kestäisi päiviä niin nopeudessa voiton puolelle tuollaisella palvelulla.

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 7.5.2023 - 01:24

Penniäkään ei pörssistä tai keräilykorteista voittoa saa ennen kuin myy. Molemmissa on tyhjän arvan mahdollisuus. Jälkimmäinen vielä niche maailma joten eikös korona-aika olis ollut paras aika pistää pokemonit lihoiks? Harvat kortit kestää aikaa keräilymielessä, sukupolvet vaihtuu jne. ei voi loputtomasti pitää. Toki varmaan olet lappuja poiminut jollain tuotto-odotus idealla, mutta kyseinen treidausmaailma ei toimi millään järjellä. Näkisin että parempi vaihtoehto olisi napsia samalla kovalla riskillä vaikka pörssilappuja. 

Onhan se kyllä kiva omistaa jotain fyysistä arvotavaraa, keräilykorttia, itseä miellyttävää taulua, designia, "tasoa nostavaa" krääsää jotka pitävät arvonsa "asiantuntijoiden" mukaan. 

Omassa kaapissa on perittyjä lasitavaroita joita en mitenkää noteeraa varsinkaan omaisuuteen. Ne nyt vaan on siellä vaikka keräilijät maksaisi useita satoja euroja jopa sellaisista tavaroista mitä ei itse halua esille. Pitäiskö realisoida.. maybe. Onko tunnearvoa...ehkä on. Tarviinko muutaman huntin..en. miksi hilloan.. en tiedä.

Summasummarum. Jos et ole kiintynyt tavaraan, myy vaikka omakistanne hintaan. Et siinä häviä kuin inflaation, joka sentti joka puolella myös sen häviää.

Näytä koko viesti
Tekoäly - 6.5.2023 - 02:55

Tämä juuri että ai kykenee sentimentit jaottelemaan massasta melkein lennosta, joten posi/nega uutisen vaikutus tulee markkinaan vaikuttamaan per heti eikä päivän päätteeks. Näin itse tulkitsen mahdollisuudet. Eli silloin kun alat uutista tavaamaan on botit jo sylkeneet toimarit samassa ajassa ulos kun avaat uutislinkin joka minuutti sitten julkaistiin.

Näytä koko viesti
Tekoäly - 5.5.2023 - 21:43

No jaksaa ne botit roskapostiakin suoltaa mutta kyllä niistä rauhassa saa olla. Kyllä ne prosentuaalisesti kivasti kiinni saadaan. Eli ei se naputtelu nyt niin vaan hommaa välttämättä manipuloi.

Tässä jotain yhden kantin testailuja ja pohdintaa ai:n tekemästä uutisanalyysistä. ML puoltahan on tällaisesta jo ollut. 

https://www.cnbc.com/amp/2023/04/12/chatgpt-may-be-able-to-predict-stoc…

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 1.5.2023 - 01:11

Uni, ravinto, mieliala. Varmasti näihin pitää keskittyä enemmän jos pokkaa puolityökseen pelaa. "Normitöissä" liksa juoksee vaikka tulis tunti pari hohhoteltua, ei pokerissa.

Jos sitä peliä meinaa edes semi-ammatikseen tehdä, miksi antaa sitä edgeä vihulle sillä että oma kasetti ei ole kasassa? 

Vireystasot ylös, fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin panostaminen, aikataulut kalenterit kuntoon jotta tietää jo etukäteen milloin ollaan "töissä".

Nämä on näitä mitkä OP jo tietää tai ainaski pitäis tietää.  Jos se pelin osaaminen on sillä tasolla että sieltä leipää tehdään, miks jättää nämä oleelliset osuudet huomiotta.. peilin eteen sanovat viisaat.

Ja mitä tulee blogiin yleisesti, ihmisluonne vaan tuppaa jo primitiivisesti korjaamaan epäkohtia, esmes jos syöt väärin, palautteena yulee uus ruokavalio.

Kirjoitettu teksti on julkisessa verkossa ja foorumi jossa on kommentointimahdollisuus alistavat tuotoksen kritiikin yms. alle. Deal with it, karu mutta tosiasia. Jotain tällä kuitenkin haet tai muuten voin raapustaa päiväkirjan paperiversiota ihan yksin pöytälaatikkoon. 

Jatka täällä, jätä omat shitstormit julkkaamatta, ne ei johda mihinkään hyvään. Ota trolliriidit, älä provosoidu. Nuku 7-8h ja sit päikkärit ;)

Näillä "ohjeilla" me normalisoidaan tää meidän voorumimaailma ja voidaan jatkaa hyväksyvällä nyökkäyksellä seuraavaan ketjuun. ;)

 

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 28.4.2023 - 20:06

En mä tässä nyt sitä NATO puolta syiden puolesta unohtais. Tekosyyt on erikseen.

Sivistin itseäni linkin jutulla mm. Naton perustamisesta. "Keep russians out, americans in and germans down"

https://www.investmentmonitor.ai/special-focus/ukraine-crisis/nato-expa…

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 26.4.2023 - 18:29

Toi 3h välipala varmaan pahimmasta päästä jos tarkoituksena pysyä virkeenä. Pastasta heilahtaa verensokerit liikaa. https://yle.fi/a/3-9099170

 

Näytä koko viesti
Eläkesalkku - 22.4.2023 - 23:03

Miten autoillaan 27k€ vuodessa? Päivittäin 50€ taksiin jättää rattirahaa vielä 10k€ Jos sitä possua ei vielä hankittuna niin ei kai kärryn arvon alentumista tuossa.

Samanlainen setti itsellä unelmissa ja unelmaksi jää. Sijoituspotin pilkkua pitää itsellä siirrellä noista lukemista. :)

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 21.4.2023 - 22:11

https://jsn.fi/journalistin-ohjeet/

Sitä voi miettiä paljonko näitä ohjeita täällä meillä noudatetaan, saatika muualla. Se että jo tällaisella sijoitus foorumilla vaaditaan lähdetietoja, kuvastaa hieman sitä valveutuneisuutta lukijakunnassa. Massa ei kyseenalaista hömppämediaa joka tosiaan uutisoi 1-2 pv jälkikäteen ne hömpätkin iltapuluihin ilman tietoa alkuperäisen uutisen lähdetietoja. 

Oli aikoinaan maallikkoesimerkki lähdeviittausten puuttumisesta. Aihetta avaamatta, oli täysin yleinen terveyteen liittyvä mielipide jota kukaan ei kyseenalaistanut. Itse en asiaa niellyt koukkuineen ja ihan kvg paljasti että yleistä "tietämystä" vastaan olevia tieteellisiä tutkimuksia (julkaistu ihan niissä sivistyneissä medioissa missä ne rohvessorit ja tutkijat niitä ilmoille tuuppaa) löytyi ja että asia ei pitänyt kutiaan vaan ilmoille jäänyt suusta suuhun tieto piti paikkansa vain 1/10 tapauksissa.

Tämän toteamisen jälkeen olen kaivanut lähdetietoja itseäni kiinnostavista uutisaiheista, muut saa mennä siivilän läpi.

Kun laitetaan mustaa valkoiselle niin se ole niin mustavalkoista.

Näytä koko viesti