Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 29.8.2022 06.43

Sijoitustieto kirjoitti:

 

"Teesini on siis, että mitä useammat ihmiset uskovat ekonomistien olevan astrologeihin verrattavia, sitä suurempi riski on, että vaaleilla nousee valtaan diktaattoreiksi haluavia täysin häikäilemättömiä yksilöitä." -Aki Pyysinghttps://t.co/TmtpagXmPg

— Sijoitustieto (@Sijoitustieto) August 28, 2022

 

Must kysyä että onko sulla jotain muuta hampaankolossa Mr. Mäkelää vastaan kuin hänen asemansa Veikkauksen hallintoneuvostossa? Tunnut piikittelevän kaveria sillee tappavan tasaisesti viesteissäsi 

Näytä koko viesti
Kesko - 29.8.2022 06.40

aliisan_avaimet kirjoitti:

 

Hynägrande kirjoitti:

Keskon liikevaihdosta merkittävä osa on muuta kuin kuluttajatavaran kauppaa. Autokauppaa ja yrityskauppaa. Näiden osalta on hieman haastava minun arvioida miten niiden käy, mutta ihmiset käyvät lamassakin Citymarketeissa. Sähkön hinta voi kohta kurittaa ihmisiä, mutta syödä täytyy ja vaatteitakin tarvitaan. Citymarketin valikoima, kuten kengät ja vaatteet, sopivat hinnoittelultaan oikein hyvin tilanteeseen, jossa kukkaronnyörit kiristyvät.

Ei hintatietoinen kansa käy siellä edes normaaliaikana, ja kun rahatilanne pahenee, vähenee vastaavasti Citymarketin oven käynti.

 

Joo siis itse olen mietiskellyt tuota jo vuosia. Sillioin aikanaan kun aloitin suurella kädellä (+50% nettotuloista sijoittamiseen) tarkentaa kuluja, niin päivittäistavarat ovat yksi ydinkohta. Meiltä on n. 200 metriä 24h Citariin, mutta ei käydä siellä koskaan. 

Se ei ole ikinä pystynyt kilpailla meidän ostokorissa muiden kauppojen kanssa. Aina välillä katson muutaman ydintuotteen osalta tilanteen. Hintaero on ollut  merkittävä jo vuosia. 

Käytännössä viikolla haetaan juoksevat Lidlistä ja viikonloppuisin ne, joita sieltä ei saa Prismasta. 

 

Jotain silti tekevät oikein kun asiakkaita riittää. Mä en vain tajua et mitä :D

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 23.8.2022 03.20

Crusader kirjoitti:

Entäs tämä uusin tissikuva kyltin kanssa? Ei ole vaarantunut mitään ja kaikki on hyvin ja ajojahti ja naisvihaa ja äärioikeisto johtaa tätä jahtia. Pakko kyllä ihmetellä että miten joku tervejärkinen voi äänestää SDP ja kannustaa tämmöiseen toimintaan. Miettikäähän miten lehdet kohtelisi jos vaikka olisi Persujen Blondi olisi tehnyt edes puolet tuosta, kaikki huutaisi kurkkusuorana eroa ja jne.

 

Twitterin perusteella spinnaaminen on alkanut jo.

 

Minä toivon, että Marin ei tajua erota. Se tekisi varmasti parasta muiden kannatukselle. 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 23.8.2022 03.00

Erinomainen kirjoitus. En ole aivan varma tajuavatko kaikki demarilarppaajat tuota. 

"Jokainen Marin-tapauksessa naiskorttia heilutteleva ei ehkä näe, että tulee tehneeksi itse asiassa tasa-arvolle hallaa. Sillä kaikkien meidän osaltamme ratkaisevaa tulisi olla vain se, mitä me teemme – ei se, millaiseksi me olemme sattuneet syntymään."

 

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009019831.html?utm_medium=social&utm_c...

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 23.8.2022 09.44

Luuseri kirjoitti:

Huomionarvoista tässä on se, että pääministeri tietoisesti toimii ”petollisella tavalla” ottamalla huumetesti virtsasta josta ei voi näkyä kyseisen ajankohdan käyttö kun helposti asian olisi voinut tehdä kunnolla - tai jättää tekemättä.

 

Teatteri on kyllä oikea paikka Sannan biletyksiinkin.

 

Jep. 

 

Ja kaikista ylimpänä tässä on kyllä totaalinen pelisilmän puute. Jos olisin demari (mitä tietenkään en ole, hyi piip), niin vaihtoon menisi. 

 

Toisaalta kaikki muut sekoilut jää kivasti tämän varjoon. Sitten kun vaalit tulevat niin voi taas vähän syyttää mediaa naisvihasta  :)

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 - 4.8.2022 06.36

TL kirjoitti:

 

KokenutMies kirjoitti:

 

Tilanne käytännössä sama kuin vaikka äänestys suomalaisten puolueiden puheenjohtajasta. Puolueen jäsenillä on oikeus äänestää ennalta valituista ehdokkaista ja vaikka esim. Persujen ehdokkaaksi pääsi ilmoittautumalla ja saamalla tietty määrä kannatusta, niin puolue pystyy omilla toimillaan torppaamaan ehdokkaan lähes totaalisesti, jos häntä ei yksinkertaisesti haluta puolueen johtoon.

 

Ah, kerrassaan loistava esimerkki. Ja näinhän tosiaan oikeassa elämässä kävikin. Terho, jota puolueen johdossa ei missään nimessä haluttu torpattiin totaalisesti ja johdon suosikki Halla-aho tulikin valituksi. Terhon valintahan olisi väitetysti johtanut jopa puolueen hajoamiseenkin. 😁

Pieni off topic. 

Olin paikalla tuossa kokouksessa. Se jäi mieleen jäi koska poikkeuksellisesti annoin haastattelun Ylelle. 

En tiedä miksi tulivat minulta kysymyään. Olin ja olen ihan oikea rivijäsen. Oletin sen liittyvän pukuun ja suhteellisen hillittyyn olemukseen tai siihen kun halailin ihmisiä käytävällä Jussin voiton kunniaksi. 

Seurasin hetken haastettelijoita kun kiersivät kokouspaikalla ja vertasin sitä uutisissa ulos tulleeseen juttuun. 

Yhtään siistiä pukutyyppiä ei kuvissa näkynyt. Sen sijaan vähän erilaiset kaverit tai jotain nauttineet kyllä pääsivät esille. 

Jännä sattuma

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 22.7.2022 04.53

Päivän demari smiley

 

Näytä koko viesti
Fortum - 13.7.2022 11.43

Hynägrande kirjoitti:

 

Termu kirjoitti:

Piti ihan tarkistaa ketä kaikkia meillä on hallituksessa. Ja kyllä, Tuppurainen on vihoviimeinen kelle antaisin neuvotteluvastuun. Jopa Paateron toivon karaistuneen matkan varrella sen verran että lähettäisin sen mieluummin.

 

Jep, katsoin kauhulla samaa. En todellakaan usko Tuppuraisen kykyihin. Voi ****tanan verinen *** * **** . Nyt käy todella huonosti jos taustalla ei joku ohjaa ja anna raameja, joiden sisällä pitää pysyä.

 

Todellakin. Yksi hallituksen epäpätevimmistä ministereistä. Toki kova kisa päällä, onhan siellä mm. Haavistot ja kumppanit. 

”Oma kansa ensin -ajattelu on vahingollista” - Tytti Tuppurainen

https//www.uusisuomi.fi/uutiset/ministeri-tytti-tuppurainen-nousi-elamansa-virh...

"Oma kans

Näytä koko viesti
Kriittistä keskustelua mediasta: agendat, subjektiivisuus, sensuuri, käsittelemättömät aiheet - 10.7.2022 11.43

Hynägrande kirjoitti:

Jos tämä aihe oikeasti kiinnostaa niin yliopistoilla opetetaan mm. tiedotusoppia ja valtio-oppia, joiden oppimateriaalit ja luennot on pääasiassa saatavilla kenelle tahansa.

Tietenkin tätä voi lähestyä silleen että kertoo vain omia mielipiteitään internetissä, vähän kuin Esson baarin pöydässä kävi puheensorina joskus, eikä siinä ole mitään pahaa. Mutta jos oikeasti kiinnostaa ymmärtää ja analysoida niin siihen kannattaa hankkia hieman pohjatietoa ja viitekehystä. 

 

Päteekö tämä sama sijoittamiseen? 

Jos sijoittaminen oikeasti kiinnostaa niin yliopistoilla opetetaan mm. sijoittamista yleisesti ja yritysrahoitusta, joiden oppimateriaalit ja luennot on pääasiassa saatavilla kenelle tahansa.

Tietenkin sijoittamista voi lähestyä silleen että kertoo vain omia mielipiteitään internetissä, eikä siinä ole mitään pahaa. Mutta jos oikeasti kiinnostaa ymmärtää ja analysoida niin siihen kannattaa hankkia hieman pohjatietoa ja viitekehystä. 

Näytä koko viesti
Kriittistä keskustelua mediasta: agendat, subjektiivisuus, sensuuri, käsittelemättömät aiheet - 7.7.2022 11.37

Omien havaintojen mukaan kaikenlaiset kommentit, mielipiteet, näkökulmat yms. toimittajien henkilökohtaisia näkemyksiä näkyy nykyään enemmän. 

En ole niistä lainkaan kiinnostunut. Toimittajilla on omat mielipiteensä ja poliittiset sitoumuksensa ja se on ihan fine. 

Mä olen vain kiinnostunut uutisista, en siitä, mitä niiden kirjoittaja ajattelee jostain tapahtumasta. 

Eri mielikuvia saa helposti. Tarkoituksella tai tahtomatta. Aamulla tuli uudet kannatusmittaukset Yleltä. Kokoomuksen kannatus tippui 2% ja otsikko "Kokoomuksen gappup-suosio jatkuu" 

Aikaisemmin muiden suurten puolueiden vastaavien tulosten jälkeen "Keskustan kannatus sukelsi" tai "Perussuomalaisten kannatus romahti" jne. 

OT.

Olen 36 ja meillä oli aikanaan ala-asteella lehtiviikkoja. Paikalliset lehdet lähetettiin sinne, me luettiin niitä ja opetettiin arvioimaan uutisten laatua. 

Juttelin pk-seudulla tuttujen kanssa ja heidän lapsillaan ei moisia ole enää ollut. En tiedä yhtään onko sattumaa vai opetussuunnitelman muutos. 

Näkisin että yhtä lailla kuin perustason taloustaitoja, niin myös median kulutustaitoja pitäisi opettaa kaikille. 

Näytä koko viesti