Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 15.4.2021 07.29

Viimeisimmän kyselyn (HS-gallup) mukaan suurimman puolueen puheenjohtaja on aika hyvin poiston puolella. 

Olisiko mannerlaatat liikkeessä..

Tämä on hyvä ja hatunnoston arvoinen päätös. Markettien peliautomaatit ovat ihmisten elämänhallintaongelmilla rahastamista, eikä mikään hurskastelu "vastuullisesta pelaamisesta" tätä muuksi muuta.

Rahapelitoimintaa ei tee yhtään moraalisemmaksi sekään, että voittovaroja jaetaan (myös) hyviin tarkoituksiin. Valtion harjoittamaa huumekauppaa voitaisiin perustella samalla argumentilla.

Toivon, että muut ketjut seuraavat Lidlin esimerkkiä. Sitä odotellessa lisään tuen osoituksena omaa asiointiani Lidlissä.

https://twitter.com/Halla_aho/status/1382594125367799810

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 07.46

Markkinoilta ei oikein löytänyt ostettavaa, niin ostin sitten aikanaan Pihlajanlinnaa arbitraasikokeilun muodossa. Seuraukset ovat toki tunnetut. Meni se n. vuosi turhaan ja tein about 40 pinnaa tappiota. Ekstraketutus siitä, että sitoi pelimerkkejä myös maaliskuun koukun aikana. 

Toteutin kyllä avausviestin ohjetta 1. Vitutti ja myin pois. 

 

Näytä koko viesti
Itseensä / läheisiin sijoittaminen - 7.4.2021 07.40

Noin minäkin sen ymmärrän.

 

Kielitoimiston sanakirjassa sanotaan seuraavaksi

"käyttää rahaa taloudellisen hyötymisen toivossa esim. arvopaperien t. arvoesineiden ostamiseen, osuuden t. omistusoikeuden hankkimiseen jssak yrityksessä tms., investoida."

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 01.39

Trolli kirjoitti:

Sitten vielä ateisteille muutama kysymys: kuinka moni kuuluu kannastaan huolimatta kirkkoon? Kuka on mennyt naimisiin papin vihkimänä? Kuka on järjestänyt lapselleen ristiäiset tai on suostunut lapselle kummiksi? kuka haluaa haudata läheisensä kirkon hautausmaalle? Mihin haluat tulla haudatuksi? Kuka viettää joulua? 

Tai jos joku ateisti on mennyt naimisiin muusta kuin juridisesta syystä, niin mikä tää muu syy on? Avioliittohan on kuitenkin lähtenyt kirkolta ja sitä on tarvittu vahvistamaan liitto jumalan ja kirkon edessä. Mitä muita syitä naimisiinmenolle oikeesti on kuin uskonnollinen tai juridinen? Halusitteko vain jonkun ulkopuolisen tahon hankaloittamaan eroamista? x)

 

En kuulu. Olen eronnut heti kun se oli mahdollista. 

En ole mennyt naimisiin papin vihkimänä. 

Ei ole järjestetty ristiäisiä. En ole kummi. 

Läheiset haudataan sinne, mihin he haluavat. Itse olen sanonut puolisolle, että mielellään tuhkaus. Mikäli varoja on, niin niistä kirkolle mitään kautta mahdollisimman vähän. 

Mitä tarkoittaa "viettää joulua"? Jos hyvä ruoka ja läheisten seura luokitellaan, niin kyllä vietän. Jos se edellyttäisi, että juhlisin "Herran" synttäreitä, niin en vietä. 

En tiedä mikä se "muu syy" on. 

 

Kuten moni muukin kirjoittaja on sanonut, ei sinänsä häiritse uskonnot ja uskovat ihmiset, kunhan ei vaikuta mun elämään. Eniten häiritsee kaksinaismoralismi uskonasioiden suhteen valtiovallan taholla. 

Saadaksesi virallisen statuksen valtion pitää hyväksyä juuri sinun mielikuvitusystäväsi erillisessä lautakunnassa. :D

"Rekisteröityä asemaa hakevat uskonnolliset yhdyskunnat arvioi Suomessa opetus- ja kulttuuriministeriön alainen asiantuntijalautakunta. Se toimii liikennevalona uusille uskonnollisille liikkeille ja päättää, ketkä ovat oikeutettuja viralliseen uskonnollisuuteen."

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/09/25/soosista-han-noussut-on-lentava...

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 8.3.2021 07.14

TL kirjoitti:

Jatkokysymyksenä esittäisin sen mitä hyötyä on esittää skenaario ja todeta ettei se perustu mitenkään "nykytodellisuuteen" vaan on ihan laskennallinen höpö höpö malli. Ja sitten miten järkevää on tämän höpö höpö mallin pohjalta tehdä sellainen pikkujuttu kuin siirtää vaaleja?

Ja mitä kertoo viraston kyvykkyydestä (luetaan kyvyttömyydestä) ettei kyetä tekemään mallia jossa esim ennustettaisiin taudin etenemistä jo päätetyillä toimenpiteillä. Ja tämän mallin (olettaen sen olevan ammattimaisesti tehty) pohjalta päätettäisiin sitten tarvitaanko lisätoimia vaiko ei? Olisiko tämä jotenkin liikaa vaadittu?

Tästä on kyllä  helppo olla Jokisipilän kanssa samaa mieltä. Niin tai näin, en halua kuulla enää yhtään uutista siitä, kuinka Suomi on Marinin johdolla koronan mallimaa jne. 

Ihan käsittämätöntä sekoilua. 

Jos mietitään koronan hallinollista hoitamista kokonaisuudessaan, niin kyllä tässä on käsissä ehkä suurin epäonnistuminen tähän mennessä.

 

https://yle.fi/uutiset/3-11826614?origin=rss

Näytä koko viesti
Caverion - 28.2.2021 09.26

Caverion Oyj:n toimitusjohtaja vaihtuu

Caverion Oyj:n hallitus ja toimitusjohtaja Ari Lehtoranta ovat tänään yhteisymmärryksessä sopineet, että Lehtoranta jättää Caverion Oyj:n toimitusjohtajan tehtävät. Caverion Oyj:n hallitus on tänään nimittänyt hallituksen puheenjohtajan Mats Paulssonin yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi. Mats Paulsson jatkaa yhtiön hallituksen puheenjohtajan tehtävässä. Rekrytointiprosessi uuden toimitusjohtajan nimittämiseksi on aloitettu.

 

Lisää linkistä

https://www.caverion.fi/media/tiedotteet/2021/caverion-oyjn-toimitusjoht...

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 21.2.2021 04.30

Kilppari kirjoitti:

Olisiko semmoinen sääntö hyvä, ettei saisi linkitellä roskaa jos ei edes itse sitä kannata? 

 

YP voi poistaa jos tarpeellista. Liittyy aiheeseen ja oli lievästi sanottuna valtavirrasta poikkeava näkemys. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 21.2.2021 02.52

Sunnuntaivieras: Asuntosijoittajat ja vuokranantajat ovat parasiitteja

Herää kysymys. Miksi ylipäänsä on sallittua tehdä rahaa ihmisen perustarpeilla, kuten asumisella?

Kirjoittaja on taloustieteen ja politiikan tutkimuksen opiskelija.

Loput linkistä

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4443242-sunnuntaivieras-asuntosij...

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 22.1.2021 08.04

Euroopan parlamentti tuomitsi jyrkästi Venäjän johtavan oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin murhayrityksen hermomyrkyllä.

 

Tyhjää äänestivät Eero Heinäluoma (sd), Miapetra Kumpula-Natri (sd) ja Mauri Pekkarinen (kesk).

Yllättyneet käsi ylös?

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006641851.html

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 10.1.2021 07.04

Alexey Navalni otti myös kantaa. Linkki alla. 

Ydinkohdat: 

 

I think that the ban of Donald Trump on Twitter is an unacceptable act of censorship

 

Don't tell me he was banned for violating Twitter rules. I get death threats here every day for many years, and Twitter doesn't ban anyone (not that I ask for it).

mong the people who have Twitter accounts are cold-blooded murderers (Putin or Maduro) and liars and thieves (Medvedev). For many years, Twitter, Facebook and Instagram have been used as a base for Putin's "troll factory" and similar groups from other authoritarian countries

Those who denied COVID-19 exist freely and communicate on Twitter. Their words have cost thousands of lives. And yet, it was Trump who got banned publicly and ostentatiously. Such selectivity indicates that this was an act of censorship.

Of course, Twitter is a private company, but we have seen many examples in Russian and China of such private companies becoming the state's best friends and the enablers when it comes to censorship.

This precedent will be exploited by the enemies of freedom of speech around the world. In Russia as well. Every time when they need to silence someone, they will say: 'this is just common practice, even Trump got blocked on Twitter'.

https://twitter.com/navalny/status/1347969772177264644

Näytä koko viesti