Olet täällä

Loihde (ex. Viria) - 23.5.2022 04.42

Loihde Oyj vahvistaa asemaansa turvatekniikan eturivissä ostamalla Turvakolmio Group Oy:n

 

Turvakolmio Group on turvatekniikan ja lukituksen monipuolinen palvelutoimittaja, joka tuottaa yrityksille ja yhteisöille muun muassa kamera- ja kulunvalvontajärjestelmiä, paloturvajärjestelmiä sekä lukitusratkaisuja. Yhtiön liikevaihto vuonna 2021 oli 14,4 miljoonaa euroa ja käyttökate 0,6 miljoonaa euroa. Vuosien 2019–2021 aikana yhtiön liikevaihto on kasvanut vuosittain keskimäärin 7,1 %, ja yhtiön käyttökate on ollut keskimäärin 4,3 % liikevaihdosta. Turvakolmion palveluksessa on 98 henkilöä.

 

Ostetun osakekannan velaton kauppahinta on 6,85 miljoonaa euroa, ja se maksetaan kokonaisuudessaan käteisellä. 

 

https://www.loihde.com/2022/05/23/loihde-oyj-vahvistaa-asemaansa-turvate...

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 22.4.2022 04.45

UPM ja Paperiliitto solmivat ensimmäistä kertaa liiketoimintakohtaiset työehtosopimukset – lakko tehtailla päättyy

Alla lainaus tuosta mielenkiintoisemmasta:

UPM Communication Papersissa eli painopaperiliiketoiminnassa sovittiin sujuvan toiminnan kannalta keskeisistä lisätunneista ja joustavasta työajan käytöstä. Työaika pitenee työaikamuodosta riippuen 24-32 tuntia vuodessa lukuun ottamatta päivätyötä, jossa työaika säilyy ennallaan. Tuntipalkkaan siirtymisen myötä lisätunnit kasvattavat ansiota vastaavasti. Viikkotyöaikaan lisäys on noin puoli tuntia. Lisäksi sovittiin kannustavasta palkkausjärjestelmästä, joka parantaa erityisesti kunnossapidon ja päivätyön ansioita. Sopimus sisältää palkanmaksutakuun sopimuskauden kahden ensimmäisen vuoden ajaksi.

 

https://www.upm.com/fi/tietoa-meista/medialle/tiedotteet/2022/04/upm-ja-...

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 14.4.2022 06.25

Paperiliitto yritti bluffia, jonka UPM katsoi. Sikäli kun tuo kerrottu pitää paikkansa.

 

Paperiliiton esityksestä sovittelua päätettiin jatkaa muiden liiketoimintojen osalta. Sitten neuvoteltiin sopimukset valmiiksi Raflataciin, Specialty Papersiin ja Biofuelsiin, ja pohjallahan oli jo valmiina sellun (Pulp) sovintoesitys, Hollmén kertoo.

– Tämä sitten vahvistettiin pääneuvottelijoiden puumerkeillä ja jätettiin odottamaan Paperiliiton hallinnon käsittelyä, hän jatkaa.

Paperiliiton hallitus totesi, että se ei voi hyväksyä sovintoesityksiä, koska niiden kattavuus ei riitä. Paperiliiton mukaan sovintoesitykset liiketoimintoihin Pulp, Specialty Papers, Raflatac ja Biofuels kattavat vasta puolet UPM:n paperiliittolaisista.

– Toiselta puolikkaalta sopimus olisi jäänyt puuttumaan. Päätös hylkäämisestä oli yksimielinen, Paperiliitto perustelee.

Tätä Hollmén ei voi käsittää.

– Paperiliitto oli itse esittänyt, että tehdään nämä sopimukset ilman Communications Paperia, joka jäi sovittelussa tauolle. Täydellinen petos.

Iltalehti tavoitteli tuloksetta Paperiliiton Petri Vanhalaa kommentoimaan asiaa. Vanhala ei myöskään vastannut Iltalehden soittopyyntöön.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/14782580-5ea8-411d-a23f-531825c32f70

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 14.4.2022 04.31

UPM julkaisi Paperiliiton hylkäämät sopimukset. Nuo pitää kyllä mielenkiinnosta lukea jossain sopivassa kohdassa. 

Paperiliitto hylkäsi 14.4.2022 sovittelijan neljään UPM:n liiketoimintaan tekemät sovintoesitykset. UPM hyväksyi osaltaan sovintoesitykset, ja intensiivisen sovitteluprosessin lopputulos on suuri pettymys. Neuvotteluissa oli löytynyt yhteisymmärrys moniin asioihin, joita tarkasteltiin täysin uudelta pohjalta.

”Olemme erittäin pettyneitä Paperiliiton päätökseen ja siihen, että jo kolme ja puoli kuukautta kestänyt lakko jatkuu. Olemme neuvotelleet tositarkoituksella ja tehneet useita kompromisseja. Omalta osaltamme olemme hyväksyneet yhdessä Paperiliiton kanssa neuvotellut sovintoesitykset. Mielestämme vuosikymmeniä vanhan sopimuksen uudistaminen on tärkeää sekä työntekijöiden että yhtiön kannalta”, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.
 
Valtakunnansovittelijan toimiston teknisten rajoitusten vuoksi sovintoesityksiä ei voida julkaista heidän sivuillaan. Siksi UPM julkaisee sovintoesitykset kokonaisuudessaan (linkit sivun alalaidassa). Lisäksi alla on esitetty niiden pääkohdat.

https://www.upm.com/fi/uusisopimisenmalli/artikkelit/sovintoesitykset/

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 26.3.2022 10.54

aliisan_avaimet kirjoitti:

Teollisuusliitto ilmoitti maksavansa Paperiliiton lakkotukia. Myös muut SAK-liitot aikovat tehdä saman. Aika poikkeuksellinen liike, useallakin tavalla. Toisaalta se meinaa että Paperiliitolta alkaa loppua rahat, toisaalta että duunarikenttä laajasti on UPM:ää vastaan.

 

Näen tuon itse enemmän heikkoutena. Tuon ilmoituksen mukaan maksavat n. 11 lakkopäivän kulut. Tästäkin käytännössä tuli tieto jo SAK:n tiedotteessa melkein kuukausi sitten, kun totesivat että mahdollistetaan lakkoilu jäsenliittojen toimesta niin pitkäksi aikaa kun tarvetta. 

Se, että tämä päätös julkaistiin erikseen juuri ennen UPM:n yhtiökokousta on joko kiva sattuma, tai sitten se _ei_ ole sattumaa :D

UPM on ollut enemmän hiljaa julkisuudessa kuin paperiliitto ja sen johto. Jostain syystä siis katsovat, että pitää roikkua hakemassa oikeutusta omille hommille. Minusta se osoittaa tosiaan enemmän heikkoutta kuin päin vastoin. 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 22.3.2022 08.05

Tänään kuuluu molemmilta puolilta

 

 

Sovittelija Leo Suomaa on antanut sovintoesityksen UPM:n selluliiketoiminnan ja Paperiliiton välisissä työehtosopimusneuvotteluissa. Sovittelija on pyytänyt osapuolia vastaamaan sovintoesitykseen 14. huhtikuuta 2022 klo 10.00 mennessä.

https://www.upm.com/fi/tietoa-meista/medialle/tiedotteet/2022/03/sovinto...

 

 Paperiliiton keskeinen tavoite on saada koko UPM:ää koskevat sopimusratkaisut valmiiksi ennen sovittelijan antaman harkinta-ajan päättymistä. Kaikkia UPM:n paperiliittolaisia työntekijöitä koskevan työehtosopimusratkaisun syntyminen on edellytys sille, että tänään annettu sovintoesitys voidaan hyväksyä.

https://www.paperiliitto.fi/tiedotus/ajankohtaista/sovitteluprosessi-jat...

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 18.3.2022 09.51

Jotkut yritykset kieltäytyvät boikotoimasta Venäjää (kuten Nestle). Onko näistä olemassa jotain keskitettyä sivustoa  mistä ne ilmenevät?

Näytä koko viesti
Nordea - 18.3.2022 09.46

Nordea ostaa Topdanmark Livsforsikringin

Kauppahinnaksi on sovittu noin 270 miljoonaa euroa, josta on vähennetty Topdanmarkille ennen kaupan toteutumista maksettava osinko. Kauppahinta vastaa arviolta P/E-lukua 13 eli on noin 13 kertaa Topdanmark Livsforsikringin tilikauden 2022 ennustettu voitto. Hintaa oikaistaan kaupan toteutumiseen saakka kertyvällä voitolla. Kauppaan odotetaan kuluvan enintään 2 korkopistettä ydinpääomasta (CET1), ja kauppa parantaa lievästi Nordea-konsernin osakekohtaista tulosta ja oman pääoman tuottoa.

 

 

https://www.nordea.com/fi/media/2022-03-18/nordea-ostaa-topdanmark-livsf...

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 16.3.2022 11.31

AvoidBetfair kirjoitti:

Nyt olisi vuosisadan paikka vaatia reippaasti kovempia korotuksia.

 

Ehdottomasti noin kannattaa toimia. Kannattaa pyytää 10% samalla. Mitä sitä säästelemään. 

Hyvin se varmasti menee. SEn jälkeen osakkeenomistajat tulevat järkiinsä ja vaihtavat johdon, joka on tehnyt vuosia niin huonoa työtä. wink

Joku voisi ajatella, että on aina hauskaa kun osakkeenomistajia käsketään tekemään sitä sun tätä, sen sijaan, että joku journalisti kysyisi osakkeenomistajilta niiden oikeaa mielipidettä. Mutta ei takerruta siihenlaugh

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 12.3.2022 02.34

Hantta kirjoitti:

Mielenkiintoista nähdä lähteekö paljonkonkin kansanedustajia sanoista tekoihin.

 

Lukemattomien ihmisten tavoin tunnen suurta tarvetta tehdä jotakin konkreettista. Lahjoitan 10% palkastani Ukrainan kansallispankin keräykseen. Varat menevät maanpuolustukseen. Haastan kaikki osallistumaan kykyjensä mukaan.

https://twitter.com/Halla_aho/status/1502308640061022209

 

Yksi toinen kansanedustaja ainakin sanoo lahjoittaneensa. Muita ei ole vielä tullut vastaan. 

 

https://twitter.com/MariPSRantanen/status/1502322521873526786

Näytä koko viesti