Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 2.8.2020 09.36

Modet siirtäköön, jos tulee väärään paikkaan. 

Tiedoksi: 

Nordnet Indeksfond Danmark -rahaston juoksevat kulut nousevat 0,00 %:sta 0,20 %:iin 1.10.2020 alkaen.

Nordnet tekee Tanskassa muutoksia rahastovalikoimaansa. Nordnetin pohjoismaisista indeksirahastoista Suomi, Ruotsi ja Norja tulevat poistumaan valikoimista Nordnet Tanskan asiakkailta. Tanskan indeksirahastoon tulee 0,20 %:in hallinnointipalkkio.

Nordnet Indeksfond Danmark -indeksirahaston hallinnointipalkkio vaikuttaa myös suomalaisiin säästäjiin, sillä samaa rahastoa myydään Suomessa. Muutos tapahtuu 1.10.2020.

Nordnet Indeksirahasto Suomi-, Nordnet Indexfond Sverige- tai Nordnet Indeksfond Norge- rahastoihin ei ole suunnitteilla muutoksia suomalaiselle sijoittajalle.

 

 

Kiinnittäisin huomiota viimeisen kappaleen muotoiluun..

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 28.7.2020 10.53

Euroopan keskuspankki kehottaa pankkeja pidättäytymään osingoista ja omien osakkeiden maksamisesta tänä vuonna. Aiemmin kehotus oli jättää osingot maksamatta ennen lokakuuta. Pyynnöllä EKP haluaa pitää pankkien taseet kunnossa koronaviruksen aiheuttamien luottotappioiden varalle.

 

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/porssit-euroopassa-nousua-ekp-pidentaa-osinkokieltoa/4e2a3daf-3754-4c5c-907e-10777ca51946

Näytä koko viesti
Fortum - 24.6.2020 09.26

Markus Rauramo Fortumin toimi­tus­joh­ta­jaksi

 

Fortumin hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi Markus Rauramon (52, valtiotieteiden maisteri). Hän aloittaa tehtävässään 1.7.2020.

Markus Rauramo toimii tällä hetkellä Fortumin talousjohtajana ja on ollut yhtiön palveluksessa kahdeksan vuotta. Rauramo on ollut keskeisessä roolissa viemässä eteenpäin Fortumin Uniper-investointia yhtiön jättävän toimitusjohtajan Pekka Lundmarkin rinnalla ja on kahden viimeisen vuoden ajan toiminut Uniperin hallintoneuvoston varapuheenjohtajana. Markus Rauramo on aiemmin toiminut myös Fortumin City Solutions -divisioonan johtajana, jolloin hän luotsasi menestyksekkäästi divisioonan laajentumista kaukolämpöliiketoiminnasta kierrätys- ja jäteliiketoimintaan. Vuonna 2013 Rauramo toimi väliaikaisena toimitusjohtajana talousjohtajan tehtäviensä lisäksi. Ennen siirtymistään Fortumiin, hän työskenteli Stora Ensossa useissa kansainvälisissä tehtävissä ja oli keskeisessä roolissa, kun yhtiön liiketoimintoja uudelleenjärjesteltiin alan murroksessa.

"Minulla ilo ilmoittaa Markus Rauramon nimityksestä konsolidoidun Fortum-Uniper-konsernin toimitusjohtajaksi", sanoo Fortumin hallituksen puheenjohtaja Matti Lievonen. "Hän on kokenut johtaja, joka on osoittanut kykynsä hallita haastavia tilanteita ja menestynyt kansainvälisillä kentillä. Hänen tehtävänsä on nyt luoda Fortumille ja Uniperille yhteinen strategia ja vastata sen tehokkaasta toimeenpanosta, jotta voimme ottaa johtavan aseman Euroopan energiamurroksessa."

”Toimitusjohtajan valintaa edelsi perusteellinen kansainvälinen hakuprosessi. Kävimme hallituksen kanssa keskusteluja useiden erinomaisten ehdokkaiden kanssa, mutta Markuksen kokemus, asiantuntemus ja persoona vastasivat parhaiten vaatimuksiamme. Markus on helposti lähestyttävä, mutta päättäväinen ja tuloksia edellyttävä johtaja, joka pystyy nostamaan hyvässä kunnossa olevan organisaation uudelle tasolle – tinkimättä taloudellisista tuloksista”, Matti Lievonen toteaa.

"Fortum-Uniperin ruoriin siirtyminen tässä yrityksen käännekohdassa on suuri ilo ja kunnia”, sanoo Markus Rauramo. ”Sekä Fortumissa että Uniperissa on erinomaista osaamista ja hyvässä kunnossa olevat tuotantolaitokset. Ja kun perusta on vankka, käynnissä olevaa muutosta on hyvä jatkaa ja toteuttaa nopeastikin. Jatkossa meillä on entistä selkeämpi liiketoimintaportfolio, ja valitsemme tarkkaan, mihin suuntaamme strategisen kasvun. Samaan aikaan meidän on varmistettava, että konsernin taloudellinen asema säilyy vahvana.”

”Energiamurroksen perustan luovat kolme kulmakiveä: kestävä kehitys, kohtuuhintainen energia ja toimitusvarmuus. Meillä on hyvät edellytykset edistää ja menestyä murroksessa, sillä olemme jo nyt Euroopan kolmanneksi suurin hiilidioksidittoman sähkön tuottaja. Jatkossa vähennämme hiilipohjaista kapasiteettiamme ja haemme kasvua puhtaan energian ratkaisuista. Energian toimitusvarmuuden turvaa kaasu, josta haluamme ajan myötä tehdä päästötöntä. Lisäksi jatkamme kiertotalousratkaisujen kehittämistä”, Markus Rauramo sanoo.

Markus Rauramon edeltäjä Pekka Lundmark siirtyy Nokian toimitusjohtajaksi johdettuaan Fortumia noin viisi vuotta. Fortumin talousjohtajana vuosina 2014-2017 toiminut Timo Karttinen hoitaa talousjohtajan tehtäviä 1.7.2020 alkaen. Uuden talousjohtajan haku käynnistetään välittömästi.

 

https://www.fortum.fi/media/2020/06/markus-rauramo-fortumin-toimitusjohtajaksi

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 1.6.2020 09.53

Olin lievästi yllättynyt. 

Muutto tulossa ja tein samalla kiellot tietojen luovuttamisen suhteen. 

Ohjeessa asiakasrekisterin päivityskiellosta luki seuraavasti: 

Tietoja ei luovuteta yrityksille, jotka päivittävät asiakasrekistereitään väestötietojärjestelmän tiedoilla (esimerkiksi lehtitalot). Myöskään osoitteen muuttuessa uudet osoitetiedot eivät välity yritysten asiakasrekistereihin, jos tämä kielto on voimassa. Tällöin muuttunut osoite on ilmoitettava itse kaikkiin muihin rekistereihin, paitsi pankeille, vakuutusyhtiöille ja Veikkaus Oy:lle, joille tiedot voidaan lain nojalla luovuttaa kiellosta huolimatta. 

Miksi Veikkaukselle? 

Näytä koko viesti
Millaista korkoa pyytäisit ystävälle myönnettävästä lainasta? - 25.5.2020 06.56

hauturi kirjoitti:

Mitä takaamiseen tulee, niin takaajaksi en lähtisi missään olosuhteissa, kenellekään.

 

Kun muutin pois kotoa, isän ainoa vinkki oli, että ei kannata taata kenekään lainoja. 

Sitä olen noudattanut ja aion noudattaa vastaisuudessakin.

 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 25.5.2020 06.51

Sijoittajan verotus

  
Veronmaksajain Keskusliitto järjestää kaikille avoimen veroillan sijoittajan verotuksesta webinaarina.  

Webinaarissa käsitellään sijoittajan verotuksen keskeisiä asioita, kuten

  • uusi osakesäästötili
  • säästövakuutusten muutokset
  • osakemyyntien verotus ja tappiot

Veroillan luennosta vastaa Veronmaksajain Keskusliiton verojuristi Juha Salmikivi.

lmoittautuminen

Ilmoittaudu veroiltaan viimeistään 26.5. kello 15.00. 

Osallistuminen webinaariin on helppoa millä tahansa laitteella, jossa on internet-yhteys ja kaiuttimet. Webinaari on maksuton. Osallistuminen ei edellytä jäsenyyttä.

 

https://ssl.eventilla.com/event/xLRzB?_ga=2.94370270.259040420.1589779248-2021725434.1586147113

Näytä koko viesti
Privanet - 18.5.2020 06.37

Aki Pyysing kirjoitti:

Suomen oikeuslaitos on hidas, mutta pyörähtelee eteenpäin.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/poliisin-rikostutkijat-nuuskivat-lapis-rakennuksen-konkurssia-rakennusyhtion-johtoa-on-ollut-vangittuna/7c3d84c0-3bd6-4502-8479-0de2de3952c1

Lapis Rakennuksen johtoa, välittäjiä ja sijoittajia on kuultu esitutkinnassa”, tutkinnanjohtaja Siljamäki kertoo."

...

Rikosylikomisario Siljamäki vahvistaa tiedot, joiden mukaan esitutkinnassa on myös Privanet Groupin rooli konkurssissa ja sen synnyssä. Privanet teki myös itse tutkintapyynnön Lapiksesta.

Prosessin aikana Lapiksen johtoa on ollut tutkintavankeudessa, ja heidän omaisuuttaan on määrätty vakuustakavarikkoon.

Poliisi on tutkinut kokonaisuutta puolitoista vuotta, ja esitutkinnan on määrä valmistua keväällä.

...

Kaiken keskellä Lapis Rakennus Holdingin ja Lapis Rakennuksen konkurssipesät ovat nostaneet joukon takaisinsaantikanteita. Ne koskevat muun muassa lahjanluontoisia ja ylihintaisia kauppoja sekä laitonta varojen jakoa.

Myös Privanetia vastaan on nostettu takaisinsaantikanne, koska Lapis Rakennus Holding on maksanut lähipiirille erääntynyttä joukkovelkakirjaa epätavallisella maksuvälineellä eli sittemmin saneeraukseen hakeneen Mash Groupin osakkeilla."

En lähde ennakoimaan oikeudenkäynnin tuloksia, mutta ennustan pitkää ja kallista oikeudenkäyntiä kuitenkin. Ja toki toivon rosmoille tukkapöllyä & tuomioita.

 

Lapikseen liittyen on muuten vähän omakohtaista kokemusta aikaisemman duunin puolesta. 

Selvittelin teknisiä asioita yhden keskeneräisen kohteen osalta heidän pyynnöstään. Kyseessä oli asuinkelpoinen paikka, jotkut eivät olleet niin onnekkaita. Joskin paljon pikkuvikoja ja heidän vastuullaan olevia asioita. 

Reaktiot olivat välillä mielenkiintoisia, kun kaiveli yhteystietoja esille ja yritti saada dokumenttejä käsiinsä. Esimerkiksi eräs naapurimaata edustava mestari pyysi rahaa 80000, kun kysyin tiettyjä suunnitelmia. 

Vuositarkastuskokous oli mielenkiintoinen, kun kaikki olettivat lähtöönsä, että eihän tästä mitään saada, mutta pidetään nyt kuten asiaan kuuluu. 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 12.5.2020 08.00

Vähemmän yllättäen Draper ennustaa bitcoinin nousevan. 

Pääomasijoittaja Tim Draper ennusti maanantaina biticonin arvon kipuavan peräti 250 000 dollariin viimeistään vuonna 2023

Viime vuosina mies on kohdistanut katsettaan kryptovaluutoihin.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sijoittajalegenda-ennustaa-bitcoinin-kallistuvan-250-000-dollariin-kaytetaan-vuonna-2023-yhta-paljon-kuin-dollareita/3b6f90e5-26e0-4791-9d3a-4c88815c6cbb?ref=twitter:c6a1

Näytä koko viesti
NoHo Partners ent. Restamax - 8.4.2020 10.42

 

Ravintolakonserni NoHo Parnersin hallituksen jäsenen Mika Niemen lähipiiriin kuuluva henkilö Hanna-Stiina Niemi on myynyt osakkeitaan 251 280 eurolla. Keskihinta oli 5,23 euroa.

 

https://www.arvopaperi.fi/uutiset/ap/0da49e16-d401-4282-bef6-c454c00c7872?ref=ampparit:7154

Näytä koko viesti
Fortum - 30.3.2020 07.52

Saa nähdä tuleeko tästä poliittista turbulenssia. Niinistö ainakin kyseenalaisti osingonjaon soveliaisuuden nykytilanteeseen.

Energiayhtiö Fortum aikoo järjestää varsinaisen yhtiökokouksen 23. huhtikuuta pääkonttorillaan Espoossa. Fortum kertoo yhtiökokouskutsussa suhtautuvansa koronavirustilanteeseen erittäin vakavasti ja pyrkii yhtiökokouksella varmistamaan yhtiön ja sen osakkeenomistajien edun.

Yhtiö kertoo, että yhtiökokous mahdollistaa päätöksen hallituksen ehdottamasta, yhteensä noin 977 miljoonan euron osingon maksamisesta. Fortumin suurimpia osakkeenomistajia ovat Suomen valtio ja keskinäiset eläkevakuutusyhtiöt.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/valtio-kannattaa-fortumin-osingonmaksua-yhtiokokous-aiotaan-jarjestaa-poikkeusjarjestelyin/dcfc0654-34b2-4124-b1bf-79087917eab0?fbclid=IwAR0eXDUuwjRWIJ-Dpwho6Qrl3YNl6b7ihVjQtEMhHjcetiVY85Rjatzumiw

Näytä koko viesti