Olet täällä

warremarkkina; warret, minit, turbot, sertifikaatit - 14.8.2020 03.54

Vivovino kirjoitti:

Hieno ketju, jossa Johannes on vastannut moneen itseäni askarruttaneeseen kysymykseen, mutta tiedonjanoisena piti vielä rekisteröityä kysymään lisää :)

Minifutuurien korkotasot (eli ilmeisesti sama kuin knock-out-tason kasvu?) näyttävät vaihtelevan paljon eri liikkeeseenlaskijoiden välillä ja korkotason selvittäminen vaikuttaa usein hyvin viheliäiseltä, varsinkin uusissa tuotteissa, joiden osalta sitä ei voi itse laskea. Onko tarkoituksenakin hämärtää sijoittajalle tulevia kustannuksia? Onko mitään syytä maksaa korkeampaa korkoa perivän liikkeeseenlaskijan minifutuureista / warranteista verrattuna halvinta korkoa perivään? Ovatko kenties halvinta korkoa perivät yleensä hieman epäluotettavampia tahoja vastapuoliriskin takia?

Jenkki-indeksi-minifutuureissa ilmeisesti knock-out-taso ei niinkään nouse, vaan korkona liikkeeseenlaskija perii osingot itselleen? Onko tämä tapa keskimäärin sijoittajalle kalliimpaa? Mieluummin sijoittaisin vakaampiin jenkki-indekseihin kuin ongelmista toisiin painivan Euroopan volatiilimpiin indekseihin.

Itse etsisin halvinta korkoa tarjoavat, eli tuotteet joiden hinnoissa on vähiten ilmaa. Jos toisella "korkotekijä" on 0,07e ja toisella 0,12e, kyse on pelkästään ahneudesta, joka perustellaan riskienhallinnalla, jos takaajalta asiasta kysyy. Sillä oletuksella siis että kyseessä on täysin sama tuote, mutta eri takaajalta.

Indekseissä korkotekijä on pienempi, koska kohde-etuus on niin likvidi. Rahoitustaso siis nousee hitaammin. Korkotekijään liittyy muutakin kuin korko, siinä on oikeastikin riskienhallinnallisia elementtejä, kuten gap-riski jne. Osinkoja turbo/mini-treidaajat eivät ikinä saa. Jos osakkeesta irtoaa osinko, turbon rahoitustasoa korjataan irtoavan osingon verran osingon irtoamispäivänä. 

Näytä koko viesti
Inflaatio - 12.8.2020 06.47

Näytä koko viesti
Robinhood - jenkkisijoittajat tuulipuvuissaan - 5.8.2020 11.43

Teknokraatti kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Onko sivistymätön moukka, jos joutui googlaamaan Pareton lain tätä lukiessaan?

 

Siinä rajoilla mennään laugh

 

Minä selvästikin ylitin rajan, koska jo ennestään mukamas "tietämäni" Pareton laki ei ollutkaan ihan sitä mitä olin kuvitellut. Periaate ei olekaan 100% prosenttiosuuksissa kuten olin luullut, vaan Pareton laki mallintaakin viikkosiivousta, jossa 40% työpanoksella saa 80% tuloksen, jonka jälkeen siivoamisen jatkaminen käy tehottomaksi.

Robinhoodin asiakkaiden pienten teknojen painotus ja hajautuksen puute pistää epäilemään, että ikkunasta hyppääviä saattaa valitettavasti olla jatkossa lisääkin? 

Käytän pareton periaattetta (luulin että se on laki, mutta Wikipedia kertoo tosiaan Pareton periaatteesta) paljon omissa hommissani, mietin mitkä 20% työpanoksista tuottaa 80% tuloista. Lisää kummasti tehokkuutta pitkässä juoksussa kun pitää periaatteen mielessä.

Robinhoodissa eniten hirvittää sivistymättmien sijoittajien optioiden käyttö, varsinkin lainarahalla. En tarkalleen tiedä miten sen kautta voi asettaa optioita, mutta sen tiedän että se on monelle lopun alkua.

 

Näytä koko viesti
Finnair - 28.7.2020 07.51

Näytä koko viesti
Helikopterirahalla hyperinflaatioon? - 20.7.2020 01.59

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.7.2020 07.48

Näytä koko viesti
Apple - 7.7.2020 07.31

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena - 30.6.2020 06.53

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 23.6.2020 05.24

Näytä koko viesti
Suuri Pörssiromahdus 2020 - 9.6.2020 07.00

FEDin aliarvioiminen tässä markkinassa yllätti jopa Druckenmillerin. Eiköhän se velkaelvytys jossain vaiheessa osu kakkakikkareena tuulettimen lapaan, mut ei kyl millään vielä.

Näytä koko viesti