Olet täällä

Päivän lööppi - 4.11.2019 12.46

Melkonen IPO tulossa Saudeista surprise

https://yle.fi/uutiset/3-11049241

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 30.10.2019 09.59
Slice kirjoitti:

Kannattaisiko mun avata blogi? Ei sillä ettäkö se keräisi ainuttakaan seuraajaa. Mielellään ehkä kirjoittelisin täällä yhteen paikkaan. 

Kannattaisi! smiley -yp

 

Mun mielestä kaikkien kannattaa, jo pelkästään sen takia että kirjoittamalla saa omat ajatukset jäsenneltyä paremmin ja saa palautetta ajatuksilleen.

Näytä koko viesti
Arvoa etsimässä Grahamin opeilla - 29.10.2019 06.23

Käytättekö kuitenkin yksittäisiin osakkeisiin putteja optiomarkkinoilta vai tuleeko siinä ajoittamisen tarve ja aika-arvon sulaminen vastaan?

Näytä koko viesti
Netflix - 29.10.2019 06.20

Aloin miettiä kohtaa "ii) Kilpailu kovenee, sisällön hinnat nousevat", että eikös normaalisti kilpailun koventuessa hinnat (kuluttajille) laske, kohta iii) toi oivan selostuksen tähän. Jenkeiltä tosiaan nyhdetään rahat TV:n katselun suhteen. Esim UFC pay-per-view taitaa jenkeissä maksaa $59-99 riippuen tappeluista mutta Thaimaassa se maksaa $15-19.

Kiitos valaisevasta tekstistä, onkin pitänyt paneutua striimajien maailmaan ja rahantekoon tarkemmin.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 2.10.2019 05.13

Ostin standing deskin. Jospa auttaisi selkäkipuihin ja sitä kautta ROE:in.

Näytä koko viesti
Treidaaminen ja aktiivinen kaupankäynti - 19.6.2019 03.57
Mikko Mäkinen kirjoitti:

Itseäni kiinnostaisi tietää, onko Suomessa vielä jotain tutkan alla lentäviä treidereitä? Uskoisin valtaosan kyllä tietäväni, mutta joka vuosi tapaa uusia treidereitäkin. Olisi kiinnostavaa kuulla ihmisten tarinoita omista treidauksista. Oli ne periodit sitten onnistuneita tai ei.

Omia kokemuksia avaamalla voi ymmärtää jotain uutta omasta toiminnastaa tai saada muilta kommentteja, joista voi olla apua. Itsehän olen aika avoimesti kertonut omista kuvioistani jo puolitoista vuotta. Mutta olisi muiltakin mielenkiintoista lukea seuraavista

  • Mitä tuotteita treidaa? (osakkeet, vedonlyöntipörssit, warrantit, johdannaiset yms)
  • Mikä on oma etu markkinoilla?
  • Pahimmat tappiot, voitot ja sotatarinat
  • Missä hommat menevät vikaan?
  • Mitä työkaluja, linkkejä yms käyttää?

Voi olla toki jotain harvoja tapauksia, jossa salaista reseptiä ei kannata kertoa. Mutta melkein aina asioiden avaamisesta kirjoittamalla on enemmän hyötyä kuin haittaa.

 

Kiitokset tähän ketjuun tiputetusta tietotaidosta. Valitettavasti taitaa meiltä monelta mennä viisaudet ohi, sillä ilmaiseksi palstalla tarjotut tiedot eivät ihmismielelle aina kelpaa kullanarvoisena tietona. Itse pyrin kyllä noukkimaan timantit täältäkin.

Yhtenä kysymyksenä lisättäväksi tähän listaan, ja sinulle Mikko, tarjotaanko teille näkyville ja todistetusti voittaville treidaajille vierasta pääomaa hoidettavaksi ja miten suhtaudut näihin tarjouksiin?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 25.6.2018 12.16

Tuon pokerin käteispelien graafin EV:n tasainen nousu kertoo erittäin rautaisesta ammattimaisuudesta.. Siihen kun lisää opiskelut koulussa ja koulun ulkopuolella, ja muita poksuttelijoita vähempi pokerin opiskelu, nousee hattuni entistäkin korkeammalle. Musashin sanoin “If you know the way broadly you will see it in everything.” Sama omistautuminen sijoittamiseen ja EV on samaa mallia. Upea suoritus ja onnittelut valmistumisesta.

Näytä koko viesti
Warreweijarin paluu - 22.8.2017 04.22

Vähiin on jäänyt viime aikoina oma sijoittaminen elämäni koettelevimpin parin vuoden aikana, ei niinkään mielenkiinnon puutteen takia. Luin Ed Thorp:n kirjan "A man for all markets" läpi muutamassa päivässä, pokerinpelaajana oli mielenkiintoista lukea tutun herran rikkaasta sielunmaisemasta. Melkoinen epeli onkin, pioneeri monella alalla paitsi miinoituksessa, suosittelen lämpimästi tutustumaan. Thorp teki rahansa lähinnä markkinaneutraalilla arbitraasilla ennen tietokoneiden aikaa, mutta edelleen tsijoitussalkku "kaikille säätyypeille" mallia Ray Dalio tuottaa tulosta, joten tämän innoittamana alan rakentamaan omaa possaa. Mielessä myös nassintalebmainen häntäriskien hyödyntäminen, nyt kun vola on halpaa. Ennusteet ovat pilviset, vuodesta 2012 asti olen ollut vakuuttunut että pian markkina sakkaa. Onneksi en ole pidätellyt henkeäni sen puolesta.

Kävin tuoreen vaimoni kanssa katsastamassa Kwai-joen sillaan muutaman tunnin automatkan päässä. Pieni kaupunki, mielenkiintoista kokea pala historian kauhuja ja illastaa hotellilla joen varrella. Jos haluaa tunnin verran kuunnella Kwai-joen sillan tarinan todellisesta synkkyydestä, eikä elokuvan värjätystä tarinasta, kuuntele Jocko Podcast #12 ja päivä on melko varmasti pilalla.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin, pikaisiin lukemisiin.

Uusi silta

Alkuperäinen silta oli puinen

Illallinen joen varrella

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 3.4.2017 10.29

Tsemppiä työharjoitteluun yes Olin itse aikoinaan 6kk harjoittelussa Saksassa, palkka 3500e....koko 6kk ajalta. Good times.

Näytä koko viesti
Warreweijarin paluu - 28.3.2017 02.27

28.3.2017 Artikkeli: Vinkkejä osinkosijoituksiin

Näytä koko viesti