Nokia -

aaaa wrote:

Mitä teki nordnettiläisten omistajanetto eilistiistain (5.12) romahduspäivänä ?

 

 

Nordnet-omistajille tiistaina -261 hepun vähennysnetto.

Omistajuudesta nettopoistumisensa olivat tuohon mennessä tehneet onnistuneesti oikein, mutta nyt tuo -261 nettoheppua ajoitti poistumisensa väärin.

Jos oli pakko tiistaina hapenpuutteessa myydä omistuksensa nolliin, se kannatti tehdä vasta päätöksessä joka oli päivän ylin.

Yksinkertaisin shortsisabluuna, sulkuostaa shortti isovaihtoisissa yhtiöissä sen tyypillisesti isovaihtoisissa päätöksissä, kaikki päivänsisäiset kuin pitemmäksi aiotut mutta vain yhteen päivään jääneet, näille shortsareille realisoitui tiistain päivänsisäisessä pelissään tappio. Päätökseen sulkunsa jättäneet ehkä osasyynä että päätös oli päivän ylin. -Sulkematta jättäneet, sulkevat tänään suuremmilla pikatappioilla, kurssi kun arvioin kovalla prosentilla nousee. "Kovalla prosentilla nousu" ei tarkoita että kurssi nousee kovat prosentit, vaan sitä että kurssi kovalla prosentilla nousee kuin että se laskee.

Näinollen avaus jos lähtee edellisen pörssipäivän päätöksestä, sillä ostoksella tekee tänään päivänsisäistä tiliä yhtä helposti kuin viemällä salitreenarilta tikkari suusta just kun on 200 kg penkistänosto alakuolokohdassaan, avauksen jäädessä päivän alimmaksi.

 

Ällistyttävän vähän, suoraan sanoen mitättömästi, sijoituspalstojen kirjoituspaljoudesta on kirjoitettu siitä miten Amerikoissa 5-6.12 kaupiteltiin. Tietohan on oleellinen tänään Helsingin osakkeettomilla/tuoreen omistuksensa kanssa stressaaville pelimiehille.

 

Nordnet kuitenkin kirjasi merkityksettömiä omistusmuutoksia eiliskeskiviikon itsenäisyyspäivänäkin, esim. nokiaan +1 hepun netto nordnettiläisiin, ja -2 Sampoon. Mantaan -1 netto-omistajaa ja pienemmissä lähempänä kaikki muuttumattomia. Nokian +1 itsenäisyyspäivänä, sillä ei ole tekemistä siihen miten nordnetit amerikassa tuona päivänä omistusnettoaan muuttelivat.

 

Uutta veikkausta kehiin itse kullakin ilman palstavastauksia mihin kurssi, ja nordnettien nettotokka tänään ryntäilee, tuleeko laumaan vihdoinkin uutta nettovahvistusta, vai vajentaako iso paha sepe-susi laumaa tänäänkin miten pahasti. Alamäen aikana lauman jäljelläolevat ovat saaneet siedätyshoitodopinkia pitää heikko omistuksensa, ja päivä kerrallaan tämä ominaisuus vain entisestään vahvistuu. Mitenkään varmaa ei kuitenkaan ole että se siirtyy geeneissä omistajan seuraavalle sukupolvelle, yleisemmin kun panevat ranttaliksi heti perintöön käsiksi päästyään.

 

Ps. alla oleva nimimerkki Almanakalta hyvä idea. En ole toistaiseksi perustanut ensimmäistäkään ketjua, joten tuo pitäisi opetella. Toisaalta ketjun nimen keksimiselle tarvitsisin apuja, toivon asiallisen osuvia nimiehdotuksia eikä huumorilla heitettyjä, pyydän laittamaan yksityisviestinä.

Näytä koko viesti
Nokia -

Mitä teki nordnettiläisten omistajanetto eilistiistain (5.12) romahduspäivänä, tuliko nettona uusia enemmän kuin omistuksensa nolla osakkeeseen myi ?

Nyt ilman palstavastauksia voi asian mietiskellä läpi, ja kirjoittaa vastauksensa itselle muistiin, asia päivittyy ennen huomisen avausta. -Paitsi että nyt katsoessani, olikin jo päivittynyt, enkä olisi nappiin arviotani tehnyt, muut voivat kuitenkin yrittää heti päästä suomalaisen piensijoittajan sielunmaisemanettoon (oikea vastaus vasta kun myös tuleva torstai ja perjantaikin on pörssätty, saadaan kolmen eri päivän mielenliikutus, kurssiakin voi seuraaville kahdelle päivälle etukäteen arvella niidenkin joilla pyhä päätös tilanteesta riippumatta olla ostamatta kuin myydäkään).

Johdantoa arvion tekemiseen:

Pettymyksen tuottaneen osakkeen lopulta selkärangan katketessa poismyydessään, siihen harvemmin palataan osittainkaan vaikka saisi myyntiään halvemmalla ostettua takaisin. Pelimiehet sen sijaan ostavat äkisti repsahtanutta osaketta lyhyeen salkkupitoon, toisaalta kun Nokia eilistiistaina päätti päivän ylimpäänsä, osa omistajuuteen tulleista myi jo saman päivän aikana omistuksensa nolliin.

2,998 maanantai päätös

 

2,75 eilistiistain avaus (pv alin 2,696 klo 10:10)

2,792 (11:39), päivän ykkösveivin max suoritus vain muutamalle +0,09 eur (+3,33 %)

2,705 (14:30)

2,82 päätös, ykkösveivissä irtaantuneille, toinen mahdollinen max suoritus +0,10 eur (+3,67 %)

 

Lokakuussa 252.625 omisti nokiaa ja kyseessä siis Helsinkiin nimellään rekisteröityneet, käytännössä lähes pelkkää suomi-sijoittajaa. Näistä 77.096 oli nordnettiläisiä (vain 30,52 % on ilmeisesti hesan aivan pienimpiä nordnetosuuksia omistajista).

Lokakuussa -1.093 omistajan miinusnetto Nokiassa, vs edellinen kuukausi. Nordnettiläisten osuus miinuksesta oli -595 omistajaa (-27 nettoheppua per päivä). Pörssipäiviä 22 ja vain kolmena nordnetit nettolisääntyivät edellispäiväänsä. Joten nordnettejä omistajista vain vajaa kolmannes mutta lokakuun nettojannupoistujista 54,44 %.

 

Marraskuun lista-aikana 21 pörssipäivää, vain kahtena nettiläiset lisäsivät jannunettoaan edellispäiväänsä. Nordnetit marraslistaan -646 nettojannua elikkä -30 per päivä. Tehkää arvionne mikä oli omistajajannujen kokonaisnetto marraslistaan.

 

Joulukuun omistajalista-ajan neljä ekaa päivää plus eilistiistai viides päivä joululistaan. Neljänä ensimmäisenä nordnetit nettopoistuivat jokaisena, yhteisnetolla peräti -333 omistajaa. Siis peräti -83 nettojannua per päivä -->

29.11 nordnettien jannumiinus -52 omistajaa, vs edellispäivä

30.11 (-23 nettojannua)

1.12 (-29)

4.12 (-229 netto-omistajaa maanantaina, ja yhteensä -333 netto neljässä päivässä)

 

5.12 eilistiistain pahassa kurssirepsahduksessa, joulukuun omistajalista-ajan viidentenä päivänä, mikä oli nordnettiläisten omistajien nenänetto, miinusta vai plussaa ja montako jannua, vs maanantai ?

 

Näytä koko viesti
Incap -

aaaa wrote:

torstaipäätös 6,41 e, päivän kokonaisvaihto loppuhuutiksen ansiosta massiivinen 548.000 kpl

 

Perjantai (1.12):

10:00 avaus 6,41 ja jää myös päivän alimmaksi

päivän ylin 6,70 

18:29 päätös 6,65 e (+3,74 %)

päivän kokonaisvaihto hyvä 57.000 kpl

 

Eilismaanantai (4.12):

avaus 6,65 lähtien perjantai päätöksestä, ja jäi myös päivän alimmaksi

6,93 päivän ylin (oltiin +4,21 % päivänsisäisessä nousuvauhdissa, ja +8,11 % kahden päivän takaisesta jättivaihtoisesta päätöksestä)

päätös 6,68 (nousu edellispäivään vain +0,45 %)

Kuka myi kurssin hyvästä noususta alas ? Veikattavia vaihtoehtoja on vain kaksi, joko torstain päätöksessä sulkeneet shortsarit lähtivät uuteen kurssimanipulointiin uudestaan lainatuilla/palauttamattomillaan ottolainaosakkeilla, tai torstain hurjakappaleisesta päätöksestä Millenniumin lisäksi ostaneista muista isopeista joku teki/tekee pikatilin lyttäämällä nousukurssia alaspäin. Jälkimmäisen ollessa kyseessä, yllättävän ylös päästi kurssin nousemaan ennen kuin kurssia alettiin rampauttamaan alaspäin, shortsarille sitävastoin päivän huipuista aloittama shortsailu oli nappisuoritus.

(Mille saattoi torstaina myös lisätä shorttiaan päivän kuluessa jonkin verran mutta epäilemättä ei koko huutiksen alla ollutta päivän vaihtoa, jolloin se olisi päätöshuutiksessa ostanut tämän jonkin verran enemmän kuin shortsinsa 0,52 % nolliinostaminen vaati)

Vaihto hyvä 60.000 kpl.

 

Eilismaanantain keskihinta viimeisen yhdeksän pörssipäivän paras. Tästä huolimatta nordnettiläisiä peräti +12 edellispäivää enemmän ja heille viimeiset kuusi päivää (27.11 alkaen) täydellinen muutos jannunettoon aikaisemmasta trendinomaisesta viikosta toiseen nettovähentämisestään. Näistä kuudesta päivästä yksi oli ylivoimaisesti heikoin lisäyspäivänsä, siinäkin kuitenkin +1 nettojannu.

Tähän nordnetit vain lyhyesti, pohjasi 15.11 (4.056 omistajaa), 24.11 perjantaina miinustelu rauhoittuen 4.064 omistajaa, mutta sitten seitsemän putkipäivän ostoshow päälle ja eilismaanantain päätteeksi jo 4.110 omistajaa.

Lokalistan lopussa Incapin omistajista peräti 55,72 % oli nordnettiläisiä, tuskin samaa prosenttia löytyy mistään muusta yhtiöstä. Kolmannes nordnettejä on yhtiöissä aivan vakiokamaa.

 

 

Näytä koko viesti
Incap -

Fibonacci wrote:

Incap tippui tuossa loppuhuutarissa msci-indeksistä eli indeksirahastot myivät osakkeet shorttarille. Tämän pakkomyyntitilanteen takia olivat alunperin shortanneetkin.

 

Mistä näet/tiedät/oletat että juuri torstai 30.11 loppuhuutarissa (6,41) ko. indeksistä putosi ?

Nimittäin, esimerkiksi tasan kuukautta aiemmin, 31.10 oltiin Incapin pitemmän ajan pohjilla (5,80 pv alin), ja ainoat alle 6,00 päätökset tänään tsekaten miesmuistiin ovat olleet 9.10 ja putkipäivät 30-31.10.2023

 

(tiistai 28.11 päivän alin 6,26 mikä tänään tsekaten on 22 viimeisen pörssipäivän alin. Päätös 6,34 ja poikkeavan kova 133.000 kpl vaihto)

(keskiviikko 29.11 avaus 6,49 eur, päivän alin 6,31 eur, (päivän ylin 6,61), päivän päätös 6,55 eur, vaihto 81.000 marraskuun aivan parhaimmistoa. Päivän alku lähti hyvään nousuun, kurssi lyötiin kuitenkin lähes tuohon 22 päivän alimpaan, päivän loppu oli selkeesti nousujohteinen)

  

Torstai 30.11 kaupankäyntiä (päätöksessä hurja 481.795 kpl vaihto 6,41 ja se on lähellä oikea määrä) :

10:00 avaus 6,56

päivän ylin 6,64 päivän ensimmäisillä minuuteilla

sen jälkeen klo 11:00 mennessä kovilla vaihdoilla ostotasoille, ja kauppoja 6,32

myynti ostotasoille loppui ja tuntia myöhemmin 6,46

tunti lisää ja oltiin alle 6,40 kaupankäynnissä

vielä 16:15 seutuvilla 6,37

16:30 alkaen, puolessa tunnissa vajaa 6.000 kpl ostotasoille, ja kurssi 6,33

päivän alin 6,31 seuraavaksi elikkä kävi yhtä alhaalla kuin kahtena edellispäivänä, toisinsanoen tänään tsekaten olivat 22 viimeisen pörssipäivän alimmat. Kuitenkin nyt vain 396 kpl vaihdolla, ostotasoille myyjät siis loppuivat.

puoli tuntia myöhemmin kilautettiin seuraava 15 minuuttinen erittäin kovalla 9.760 kpl vaihdolla myyntitasoilta, ja kurssi 6,39

seuraava vartti vain 192 kpl vaihdolla, kurssi 6,38

edelleenkään ostotasoille myyjiä ei ollut, seuraava vartti vain 210 kpl vaihdolla ja kurssi 6,42

seuraava oli päivän viimeinen viisitoistaminuuttinen huutokauppoineen joissa yhteensä vaihtui 473.978 kpl, ja päätös 6,41 e

päivän kokonaisvaihto loppuhuutiksen ansiosta massiivinen 548.000 kpl

 

Perjantai (1.12):

10:00 avaus 6,41 ja jää myös päivän alimmaksi

päivän ylin 6,70 

18:29 päätös 6,65 e (+3,74 %)

päivän kokonaisvaihto hyvä 57.000 kpl

 

Näinollen torstain jättimäisestä päätöshuutokaupasta, joku muukin osti raikulisti kuin Millennium. Koska päätös oli päivän viimeisen kuuden tunnin käytännössä paras, muutama tavallinen taavi ei riitä ostopuolta täyttämään. Hyvä sauma että siinä osti useampi muukin Milleä pienempi shortsari shorttinsa nollaan. Tai ostohaluisten isoppien olla paikalla juuri päätöshuutiksen vajaassa viisiminuuttisessa kun tarjolla oli jättimäärä ostettavaa päivän käypään hintaan ilman alennusta, ja niinhän näitä toistaiseksi tuntemattomia siellä olikin.

Heti seuraavana päivänä nähtiin että torstain loppuhuutikseen myydyt oli myyty liian halvalla. Jo torstai 30.11 meni joulukuun omistajalista-aikaan joten tuoreena tulleesta omistajalistasta ei selviä torstain isoset niin osto- kuin myyntipuoleltakaan. Ulkki-indeksirahasto hyvä veikkaus myyntipuolelle elikkä hallintarekistereistä, ostopuolella Mille ei jäänyt ainoaksi iso-ostajaksi. -Välittäjätiedot olisi tässäkin ollut tarpeen.

Shorttareiden sulkuostamat myös palautuvat antolainanneille, näkyen heidän lisäyskappaleina. Tyypillisen kovalla prosentilla myös antolainarit ovat hallintarekisteriläisiä.

 

Arvioin kurssinousun jatkuvan tulevalla 4-12.12 neljän pörssipäivän tynkäviikolla.

Näytä koko viesti
Incap -

Nyt valitettavasti jäi näkemättä miten kappalemäärät jakautuivat yksittäisiksi kaupoiksi torstai 30.11 jättimäisessä loppuhuutokaupassa.

Vaihtopylväs loppuhuutarissa on jäljestäpäin katsoenkin huikean korkea. Naapuripalstalla joku oli laskenut loppuhuutarin vaihdon, "laskeskelin loppuhuutarin vaihdoksi 481.795 kpl, luku voi olla oikea tai väärä". Sisäisiä sopimuskauppoja ei Incapissa ole ollut, kaikki kaupat tapahtuneet luomuna.

Josta epävarmuudesta voidaan päätellä kauppoja olleen enemmän kuin vain muutama, olisi tarvittu tarkistuslaskenta toiskertaan. Ostaja lähes vuorenvarmasti paljastui shortsari-Millenniumiksi, joka eilisperjantain ilmoituksessaan ilmoitti torstaina sulkeneensa koko shorttinsa 0,00 %:in.

Mille teki tilin tuoreessa Finnair-tapauksessaan, kun löytyi myyjä/myyjiä joka romautti kurssin atl:än yhden päivän jättivaihdolla, jonka Mille käytti mestarillisesti hyväkseen takaisinostamalla ja pudoten shorttilistalta kerralla, lähes shortittomaksi. Edellispäivänä oli vielä lisännyt shorttimääräänsä.

 

Kuka pääpuupää myi Incapin torstain (30.11) jättipäätökseen niin että Mille sai sulkuostettua shortsinsa nollaan, päästen kuin koira veräjästä takaisinostovelvoitteestaan, ilman että sulkunsa olisivat aiheuttaneet sydänveret seisauttavaa nousupainetta kurssiin. Tekikö tilin myös Incapin shortsillaan, ja nousiko torstain päätös raikulisti alla olleeseen kauppaan verrattuna kun yhtäkkiä haluttiinkin ostaa jättimäärä kappaleita ?

 

31.10 päivän alin 5,80  ja karmea kurssiluisu otti tuolloin pohjat (avaus 5,91 ja alla ei ollut alle 6,00 avauksia, eikä sen jälkeenkään ole ollut. Myös ainoa päivä jossa päivän ylinkin jäi/on jäänyt alle 6,00 e)

Nousu käynnistyi raikulina, kolme päivää myöhemmin päivän keskihinta 7,002

Noussut kurssi piti kohtuuhyvin vielä 22.11 asti jolloin keskihinta 6,777

28.11 Mille nousi fivalistalle 0,52 % shortillaan, prosentti on pyöristetty mutta määrä on käytännössä 153.073 osaketta 

(finnairissa Mille teki 11 shortsilisäystä putkeen 0,50 % ylityksensä jälkeen, ja vaihdot huomioiden Incapissakin vaati useamman päivän shortsit että 153.000 kpl sai myytyä. Toki ei tiedetä josko sillä oli vanhaa shorttia jo tehtynä, vaikkapa eka romahduksen jälkeen kun kurssi putosi kymppiin)

(myös Aktiassa Mille 29.11 shorttilistalla 0,53 %:lla, ja sulki koko läjän jo seuraavana, torstaina 30.11)

 

30.11.2023 kokonaisvaihto 547.686 kpl, keskihintaan 6,4067

oletetaan palstahavainto 481.795 päätösvaihdosta olevan oikea, ja päätöshän oli 6,41

päivän kokonaisvaihdon arvo oli 3.508.846 euroa

 

28.11 elikkä millen shortsilistalle nousupäivä, päivä jolloin se satavarmasti ainakin lisäsi shortsiaan, tänään tsekattuna jäi menossa olleen laskettelun pohjapäiväksi, keskihinta 6,323 e. Tarjoustasovaihto 133.000 kpl ei riitä Millen shortsiin vaikka olisi yksin myynyt koko päivän vaihdon. Kaikki mitä Mille 28.11 shortsi, se 30.11 joutui sulkemaan tappiolla.

28.11 listallenousupäivänsä alla oli kuitenkin viisi päivää putkeen keskihinta aleni edellispäivästä, ja pienehköillä vaihdoilla. Hyvä sauma että Mille niinä päivinä myi merkittävästi vaihtoon nähden, ja kurssia alas. Muut ostajat katselivat huuli pyöreänä mitäs nyt tapahtuu kun kurssi lähti kymmenen senttiä per päivä lasketteluun, eikä silloin ymmärrettävästi ostajille myyntitasot maistu kun näyttää halvemmallakin saatavan.

 

Tässä johdanto, ja oletetaan että Mille myi peräti puolet vaihdosta Fivalistalle nousupäivänään, kuin aiemmat päivätkin, niin tsekataan miten pitkään taaksepäin oli ensimmäinen shortsipäivänsä että 153.000 kappalettaan oli myyty markkinoille, ja laskeskellaan siitä shortsinsa tuotto (päivän keskihinnat).

Arvailen että vain muutamissa päivissä teki tuon shortsauksensa nollasta 153.000 kappaleeseen

 

Näytä koko viesti
Tecnotree -

aaaa wrote:

 

 

 

 

Maanantai (13.11)

 

18:06:54 sekunnin välein kirjaantuu kolme painallusta, kauppoja toteutuu yhteensä 25 kpl (0,3245 - 0,3095)

kaupat toteutuvat aleneville ostotasoille

Maanantain (13.11.2023) päätös 0,318

(ja täten jälleen parannettiin alaspäin tuota yli kolmen vuoden paitsi alinta päätöstä, myös alinta keskihintaa)

 

Marraskuun omistajalista-ajan ensimmäisen päivän (30.10) keskihinta 0,358 ja päätös 0,364 olivat tuolloin heikoimmat yli kolmeen vuoteen.

Seuraavat viisi päivää pakki otettiin pois ja kurssia joku osti maltilliseen nousuun, ollen 6.11 keskihinta 0,374 ja päätös 0,371 e.

7.11 kurssi piti nousunsa

8.11 sekä päätös että keskihinta laski jo täydellä yhdellä sentillä. Kurssin nousuun ostanut (Niemisen yhtiökaksikko ?) laittoikohan lisäostot jäihin.

9.11 alkoi trendinomainen kurssivalunta, vain 14.11 ostettiin myyntitasoja jona päivänä päätös (0,338) nousi edellispäivään peräti kahdella sentillä ja keskihinta yhdellä sentillä, erittäin kovalla 869.000 kpl vaihdolla.

14.11 jälkeen suunta alas

tämän viikon tiistaina (28.11) ensimmäinen alle 0,30 noteeraus (0,298), erittäin kovalla 688.000 kpl vaihdolla, päätös kuitenkin jo 0,309 ja keskihinta 0,305 mutta jälleen alimmat miesmuistiin

seuraavana päivänä, toissapäivän keskiviikkona (29.11), normivaihdolla 291.000 kpl, päästiin nousuun, päivän alin 0,306 e ja päivän keskari selkeään nousuun edellispäivästä, päätös vain pykälää edellispäivää alempi

Marraskuun omistajalista-aikana nordnettiläiset 10.115 omistajasta 9.921 omistajaan, jannunetto huikea -194. Kun marraslistassa pörssipäiviä oli 22 niin pelkkiä nordnettiläisiä myi koko omistuksensa (nettona, joku kait ostikin itsensä omistajaksi) joka päivä lähes yhdeksän. Yhdessä päivässä pörssitunteja on vain 8,5

Kotitaloudet vähensivät lokakuussa raskaasti sekä osakkeita että kotitalouksien omistajalukumääräänsä. Ilmeistä että sama peli jatkunut marraskuussakin, pian se selviää. Ainakin nordnettiläisten osalta, edelleen jannunettopoistumisensa on nyt jatkunut myös nämä joululista-ajan kaksi ensimmäistä päivää.

Omistajista 31.10 nordnettiläisiä oli 47,39 % joten siitä suoraan johdettu omistajamiinus olisi luokkaa -400 heppua marraskuussa. Yhteisymmärryksensä olisi näin ollut ihan tolkuton. Kuitenkin, joillekin poistujien osakkeet ovat maistuneet ja lisäyksenä ostettu, kirjataan kun tieto julkistuu. Samalla kirjataan Tecnotreen kurssia niin sinnikkään pitkään, mitään eilisen teeren poikia olla, kunnes kurssiluisu stoppaa, ja kääntyy pohjilta selkeästi ylöspäin. 

 

29.11 keskiviikko, päätös siis 0,308 oli alin päätös yli kolmeen vuoteen (nordnettiläiset -6 nettoheppua vs edellispäivä). Ensimmäinen päivä joulukuun omistajalistaan.

 

30.11 Eilistorstai, nyt oli tilastomurskajaisennätykset alaspäin:

avaus 0,308 on avauksien Alin yli kolmeen vuoteen

päivän ylin 0,309 on yli kolmen vuoden Päivän ylimpien alin

Keskihinta 0,298 on ainoa alle 30 sentin jäänyt keskari yli kolmeen vuoteen

Päivän alin 0,293 on yli kolmen vuoden alin noteeraus 

Päivän päätös 0,297 on yli kolmen vuoden päätöksistä alin

(eilistorstai väännettiin jälleen kovalla vaihdolla (701.000 kpl), nordnettiläiset -17 omistajanetto on yhden päivän ennätysmiinusteluaan)

 

marraskuun omistajalista (30.10 - 28.11) julkistuu näillä näppäimillä

(alle 0,30 päätös on viimeksi ollut 7.8.2020 elikkä kolmen vuoden ja neljän kuukauden pershinnan syntymäpäiviä voi ensi viikolla juhlia. Sitä pidemmän linjan pitkänsitkeän omistuksen tosiholdarit voivat tänäänkin myydä voitolla, jos ovat olleet lisäämättä viimeiseen yli kolmeen vuoteen, toki voi karvastella kun ei myynyt 1,70 kurssiylityksessä eikä siitä lähteneeseen kurssiluisuun, ja vasta tänään näiltä tosirauhallisilta yllättäen käämit käryää niin että myyntinappi lähtee laulamaan ja alle 0,30 rävähtää tilille. Mutta elämä on)

Näytä koko viesti
Finnair -

aaaa wrote:

Eiliskeskiviikko 29.11.2023

 

18:06 sivutaan lopulta päivän aiempaa ylintä (0,0352), tälle  nyt alimmalle myyntitasolla kertymään päässyt 3.695.000 kappaletta on hyvä nousujarru (13 tarjousta)

 

18:13 ko. myyntitasolla 4.003.000 kpl (16)

18:14 kappaleita 3.003.000 kpl (15) kun 1,0 milj. kpl myyntihalukas veti myyntinsä pois

18:16 ylin ostotaso, heikohko 0,0351 on saanut nelinkertaisen vahvistuksen, nyt ostossa on 653.000 kpl

18:24 karvaa ennen huutiksen alkamista, 2.786.459 ja pykälää alemmalla ostotasolla 623.972

18:25 huutiksessa olisi toteutumassa 460.200 kpl 0,0352 e. Myyntipuolella 3.089.643 kpl myyntihalua

18:29 toteutuu 0,0350 ostopuolen 3.816.311 kappaletta, myyntipuolella oli 96.241 kpl enemmän ja jäivät siten toteutumatta.

 

Vahvasti vaikuttaa että atl pohjat on nyt takanapäin,ainakin lyhyellä periodilla, vielä viimeinen kauppalista tästä osakkeesta, lukeminen ei kauaa kestä ja siihen ajatuksella paneutuminen vain puoli minuuttia enemmän. Lisäksi laitan sen ylläolevaan vanhan viestin laatikkoon, vanha kokonaan poistamalla niin mahtuu pieneen tilaan (kirjainvahvistus tuli siihen automaattisesti, en sitä itse tehnyt enkä sitä myöskään osaa muuttaa normaaliksi).

Katkeaako nousuputki (väliaikaisesti) tänään torstaina ? Onko avaus 0,0350 ja heti avauksen jälkeen pysyy ylimpänä ostotasona ? Paljonko heti avauksen jälkeen on myyntitasolla 0,0352 ?

(maanantain päätöshuutiksessa ostohalua tolkuton 90,5 miljoonaa kpl, ja toteutuikin kivat 48,6 milj. kpl ) (0,0343)

(tiistain päätöshuutiksessa 4.812.469 kpl, ja myyntipuolella 4.300.611 kpl mikä toteutui (0,0341)

Ja siis eiliskeskiviikkona päätös 3.816.311 kpl vs 3.912.552 kpl (0,0350)

 

Tänään kyseessä siten tositesti. Eiliskeskiviikon alla oli neljä halvempihintaista keskihintapäivää vanhassa osakkeessa, keskiviikon keskihinta oli 0,034865 joten jos tänään joku ostaa 0,0352 tai enemmän, kukaan edellisien viiden päivän aikana ostaneista ei tänään myy tappiolla (välityskulut huomioimatta). Lisäksi uutta sai ostaa "pilvin pimein" halvemmalla, tosin niissä omistaja on saattanut vaihtua jo useammin kuin kerran, myyjän tehdessä pääsääntöisesti voittoa. Merkkareilla sisääntulleista puhumattakaan, tosin heistä myyntiherkät ovat jo myyneet, ja holdiheikit eivät myy vielä tässä olettamassaan nousun alkuvaiheessa.

(tosipelimiehet takaisinostaneet myyntejään kalliimmalla, lisäten vaihtoa myymällä takaisinostamansakin, ja nyt on ollut hyvää saumaa, sen lähempää tuttavuutta ostokseensa tekemättä, panna ostetut heti uudelleen kiertoon, ja voitolla nekin. Fifty-fifty että seuraava ostaja näissä on holdari. Odotettavissa onkin että vaihto päivittäin on putomistrendissä, ellei tule raikulia tykityspäivää, kumpaankaan suuntaan)

 

Toistan suosituksen perustaa perussalkun rinnalle veivisalkku, jolla pääsisi esim. Finnairissa, vanha karvailla tappioilla oleva holdiomistaja käteisellään yrittämään voitokasta pikapelailua. Sen sijaan holdisalkkuun lisää ostamalla, loppukin käteinen olisi kiinni ja Fifoperiaatteella toimiva verotus aiheuttaisi mittavat tappiot verotukseen kun tulisi rahantarvetta. Ja tällöin verotukseensa vahvistettu tappio olisi vaatinut seuraavina vuosina holdarin tekemään huippuvoitollisia veivejä/pakkomyymään messevällä voitolla olevia omistuksiaan, jotta Vahvistettu tappio itselle epäedullisesti ei pääsisi vanhenemaan.

Näytä koko viesti
Finnair -

Yllättäen Millennium Capital 23.11 shorttinsa jo 2,15 % kun fivalistalle noustuaan, oli tehnyt 11 tyylipuhdasta lisäystä putkeen, ja sitten seuraavan päivän päätöksessä enää 0,10 %.

Segantii shortsi 23.11 itsensä rajusti listalle uutena 1,03 %:lla, mutta myös se sulki jo seuraavana, jäljellä enää 0,10 % silläkin.

Kyseessä vanha osake, pitää tsekata miten vaihto riitti kaksikon saman päivän sulkuun. Tuo 24.11 oli perjantai, ja tänään on maanantai 27.11

 

Näin käytiin että Millennium on shortsinsa sulkenut. Tsekataan vaihdon riittävyys kun kaksikko sulki 24.11 kumpikin, ja miten helvatissa onnistuivat takaisinostamaan juuri pohjissa elikkä kuka niille jättimäärän sulkuihinsa atl-hinnoilla myi ja miksi.

31.10 osake viimeistä päivää sisälsi merkintäoikeuden. Osakekanta 1.408.726.198 kpl.

27.10 Millenniun fivalistalle 0,68 %:lle.

31.10 päätteeksi mille 0,92 % (12.960.281 + 174.963.793 osaketta pitää palauttaa antolainanneille)

23.11 millen prosentti 2,15 % (joten merkkarittomia oli 31.10 jälkeen shortsinut 17.327.332 kpl)

24.11 päätteeksi shortsiprosentti oli enää 0,10 % joten tuona päivänä oli takaisinostanut vanhaa osaketta 28.878.887

 

Segantii shortsi fivalistalle 23.11 prosentilla 1,03 %, tosin ei tiedä shortsiko se tuon 14.509.880 yhdessä päivässä, saattoi olla jotain alla mutta max 0,50 %. Kuitenkin 0,10 % jäljellä silläkin 24.11 päätteeksi joten takaisinostoa enimmillään 12.720.797 kpl.

Kaksikon takaisinostomäärä 24.11 siten 41.599.684 kpl.

 

23.11 vanha osake sattumoisin lopultakin romahti, keskihinta 0,03413 e käsittämättömän kovalla 59,8 milj. kpl vaihdolla. Millekin lisäsi shortsiaan tuona päivänä 2,01 %:sta 2,15 %:iin elikkä 1.972.216 kappaleella. Edellispäivänä keskihinta oli ollut 0,04612 ja vaihto parasta A-luokkaa 15,6 miljoonaa kappaletta.

24.11 Mille ja Segantii sulkuostivat simona 41,6 miljoonaa kappaletta. Riittikö vaihto ja rallatteliko kurssi rajusti ylös kun vain hölmö tässä vaiheessa enää myi kun aiemmin olisi saanut myydyistä selkeästi enemmän, vanhan ollessa silloin huomattavasti uutta parempihintainen ja nyt ei eroa enää osakelajien välillä ollut.  Vaihtui 56,5 miljoonaa keskihinnalla 0,03419

Jos Segantii shortsi koko läjänsä 23.11 ja kun se sulki lähes koko läjänsä seuraavana päivänä, niin se oli sille 0 - 0 tasapeli, ei tuottoa.

Mille sitävastoin teki tilin vanhojen osakkeidensa shortilla ja jos samalla taktiikalla kuin listalle noustuaan, 11 lisäystä putkeen, teki useammassa erässä myös nollasta 0,50 %:n asti, vielä selvästi paremman näillä ensin shortsimillaan.

Maanantain (27.11) atl päivän vaihto peräti 210,7 miljoonaa kappaletta, Mille (sulkutarve 0,10 % + 174,9 miljoonaa kappaletta siinä mitä ilmeisimmin päivän pääostaja, ostaen ne osakkeet jotka piti antolainaajalle palauttaa kun antolainari ei päässyt antiin osallistumaan antolainattuaan merkkarin sisältäneen osakkeen shortsareille jotka myivät sen eteenpäin ja näin lenkin viimeinen ostaja osallistui sillä antiin. -Olisi tarvittu ehdottomasti välittäjätiedot näkyvillä.

 

Myös sen pääpuupään joka syötti osakkeensa Millelle sen sulkuihin, ja atl-hinnoilla. Arbitraasi näkyi selvästi mm. satoja erityisesti 5.000 ja 1.000 kappalekasan kauppoja jopa putkeen. Välittäjien aiemmin näkyessä, Lago Kapital on näitä järjestellyt, tuskin omaan vaan isoasiakkaansa/ -asiakkaidensa lukuun tälläkin kertaa, isoppien ottaessa verotushyödyn vanhaa myymällä ja samaan sekuntiin tasan samakappaleisen määrän uutta ostamalla, Lagon toimiessa kapellimestarina ja omistaja sai vain vihellellä kun kauppa  kävi kuin rajumyrsky, tokikaan Lago ei tuota provisiotta tehnyt.

 

Ps. 30.10 eka päivä kun osake ensimmäistä päiväänsä ei enää sisältänyt merkintäoikeutta. Millen shorttiprosentti tuolloin vasta 0,68 % joten ylläolevassa shorttitarpeeseensa on tehtävä korjaus alaspäin jossa laskenta tehtiin 0,92 % merkintäoikeuden sisältäneillä osakkeilla. Ei kuitenkaan muuta kokonaiskuvaa siitä miten tässä näin pääsi käymään.

Näytä koko viesti
Finnair -

aaaa wrote:

Torstain päätteeksi vanhoja 50.313 omistajaa, ja uusissa oli 33.365 omistajaa.

Perjantain päätteeksi nordnetomistajia 53.855 joten lisäys ennakko-odotuksiin nähden mitätön. Huge enemmistö uusien omistajista omisti siis myös vanhaa josta pystyy päättelemään monenmoista.

 

Tuosta monenmoista päättelemistä ja miksi oli tärkeätä seurata nordnettiläisiä ja montako osakkeenomistajaa heitä oli erityisesti päivää ennen osakelajien yhdistämistä ja heti eka päivänä päivänä jolloin osakelajit oli yhdistetty.

Väännetään rautalangasta niille jotka eivät malttaneet sitä mietiskellä. Pääpointti on se että vaikka osakemäärä 13,5 kertaistui 0,03 hintaisilla, vanhojen nordnettiläisten (50.313 omistajaa), ja joista käytännössä lähempänä kaikki karmeilla tappioilla, määrä uusien sisääntullessa nousi vain +3.542 uusia, mutta ei edellisenä päivänä vanhoja omistaneilla.

Näinollen voitolla myydä pystyviä onkin vain murto-osa siitä mitä äkäisesti ajateltuna mutuna heittäisi.

Kuka myy/on jo myynyt atl-hinnoilla onnistumaan ostamansa jo tässä vaiheessa ? Pelimiehet !

Pelimies ostaa takaisin jos saa myyntiään halvemmalla, tosipelimies ostaa myyntiään kalliimmalla kun huomaa virheratkaisunsa.

 

Nordneteille (28.11.2023) eilistiistaina +28 nettojannua vs edellispäivä. Kaikki kait seurasivat kurssia ja miten se päivän aikana liikkui, romahtiko vai mitä teki joten siitä ei tähän viestiin sen enempää. Päätös 0,0341 e

 

 

Näytä koko viesti
Finnair -

aaaa wrote:

Itselleni täysin ilman merkkareita haetuista salkkuun on sullottu peräti 76,4955555 % 

 

Sijoituspalstoilla lisäkseni ainoa joka on kertonut saantoprosenttinsa, on Sijoitustiedon Aki. Lisäksi on tiedossa kaksikon hakema osakemäärä sekä se että anti ylimerkittiin 28 miljoonalla osakkeella johon hakemamme yhteismäärä ei riittänyt. Näinollen varmuudella on muitakin, koska neljäsosa hakemastamme määrästä meni hylkyyn.

 

Poikkeuksellinen anti, aiemmin on 30 % ollut aivan huippua mitä on saanut merkkarimerkintänsä yhteydessä tekemästä halusta "Merkitä myös ilman merkintäoikeuksia", mikä on se oikea termi.

"Kokonaan ilman merkintäoikeuksia" tehdyt hakemukset siten jääneet kauas että heille olisi jaettu yhtäkään. 

Viimeksi jakovuorossa on, ellei antia merkitty täyteen merkkareiden ja samassa haussa tehtyjen ilman merkintäoikeuksia merkinnöillä, nämä "Kokonaan ilman merkintäoikeuksia" tehdyt hakemukset.

Yhtiö tiedotti kappaleelleen montako osaketta merkittiin merkintäoikeuksilla. Samoin tuo noin 909 milj. kpl mikä määrä muilla tavoilla merkittiin, ja ne kaikki merkittiin 0,03

Yhtiö tietää kappaleelleen montako 909 miljoonasta merkittiin merkintäoikeushakemusten yhteydessä mutta ei sitä julkista koska yhtiö näemmä katsoi tarkan tiedon olevan markkinaväelle tarpeeton. Aikuisten oikeasti kiusalliseksi kun ei merkkarimerkinnän yhteydessä tullut täyteen, ja tarvittiin jakovuorossa olleen alimman kastin, kastittomien osallistumista jolla anti saatiin siinäkin vain jo enemmän kuin kiusallisen niukasti ylimerkityksi.

Nyt on tiedossa että ne jotka hakivat täysin ilman merkintäoikeuksia, saivat hakemastaan määrästä 76,5 % . Tiedossa olevista tiedoista huolimatta ei pysty edes likimääräisesti laskemaan, montako osaketta 909 miljoonasta merkittiin merkintäoikeushakemuksen yhteydessä, ja siten loput kokonaan ilman merkintäoikeuksia. Jos joku olettaa olevansa matematiikan professori sekä kaikista asioista perillä oleva tiedemies, elikkä täysin varma oikeassa olemisestaan, vastaus ja sen laskentakaava tänne nähtäville.

 

Shorttiprosentti 0,50 % on eilismaanantain jälkeisellä osakekannalla jo ? kappaletta, ja nyt on kyllä riski shortsijan nollasta aloittaa ja Fivalistan ilmoitusraja ylittää, kotimaisille piensijoittajille kun tunnetusti maistuu atl:ssä oleva senttiosake. Millennium saattaa Fivalistalle kuitenkin tänään teknisistä syistä nousta vaikka perjantaina simona sulki vanhaa osaketta, ja samoin eilismaanantaina ilmeisen simona teki takaisinostoja osakelajien yhdistyttyä.

 

Entäpä nämä kotimaiset piensijoittajat ?

Kaikki muistavat osakelajikaksikon kurssit torstaina ja romahtiko vanha lopultakin uuden hintoihin, vaiko vasta tai lisäksi vielä perjantainakin. Ei tarvi niitä tähän kerrata, jokainen voi halutessaan katsoa itse kurssikäyrästä. 

Torstaina suurylläri, vanhaa kun kalliimpana oli aiemmin myyty omistuksesta poistuen, ja ilmeistä että uutta halvempana tilalle, nyt kuitenkin +108 nettojannua nordnettiläisille vanhaan osakkeeseen. Uudessakin jättiyllätys suunnanvaihdossa miinustelijoiksi, siinä peräti -270 nordnettiläisten omistajanetto.

Perjantaina viimeistään oli pelimiehille selvää että uudessa, merkkareilla merkityistäkin oli jokainen myytävä, maanantaina takaisinosto omistajuuteen halvemmalla oli yhtä varmaa kuin mooseksen kävellä Arafatille kuin vuoren tulla moselle iltateellä käymään. Perjantain päätteeksi Nordnet oli kuitenkin jo yhdistänyt vanhan ja uuden omistajat samaan liittoutumaan.

Torstain päätteeksi vanhoja 50.313 omistajaa, ja uusissa oli 33.365 omistajaa.

Perjantain päätteeksi nordnetomistajia 53.855 joten lisäys ennakko-odotuksiin nähden mitätön. Huge enemmistö uusien omistajista omisti siis myös vanhaa josta pystyy päättelemään monenmoista.

Eilismaantain päätteeksi, poikkeuksellisen kiinnostava nordnettiläisten omistajatieto kun osake ensin romahti ylivertaiseen uuteen atl lukemaan (klo 10:30:49), nousi sieltä ilman mainittavia pakituksia päivän päätökseen mennessä +12,83 %

Arvioin että aniharva piensijoittajista oli astialla kun oli tilaisuus päätöshuutiksessa ylivoimaisesti päivän parhaalla hetkellä siirtyä osakkeettomaksi koko omistuksensa myymällä. Toisaalta arvioin myös että eilispäätös ei jää tämän viikon ylimmäksi noteeraukseksi.

Joten mikä oli nordnettien kärsämäärä eilismaanantain päätöksen jälkeen kun viikonloppuna nordnetejä tuskaili omistuksensa kanssa 53.855 heppua. Tämänkin jokainen voisi katsoa itse. Mutta kauaa se ei kiireisiltäkään tätä tietoa tarvitsemattomilta lukijoilta kestä lukea tästä, maanantain kaupoilla nordnettiläisiä +407 nettotahoa enemmän vaikka shortsarit oletettavasti kuitenkin ostopuolen kingejä oletettuine takaisinostoineen ja jostain on löydyttävä ketkä myivät. Uskoisin nordnetien eilismaanantain nettonenistä pääosan olleen pelimiesten paluusta omistajuuteen mikä ennakkoon oli selviö kun olivat tehneet voittomassit merkkareiden kautta ja viikonloppuna osakkeettomia, vesi kielellä odottamassa maanantain odotuksissa ollutta alennusmyyntiä mikä lisäksi keitti vielä pahasti yli käväistessään pahimmillaan erittäin lähellä antihintaa.

 

Välittäjätiedot eilismaanantain päätöshuutokaupan erityisesti ostopuolella olisi ollut mielenkiintoinen, veikkaan olleen amerikan Morgania, Goldmaneja vähää vaille koko lössi.

0,0343 maanantain päätös jättiläismäisellä vaihdolla (48,6 miljoonan kpl päätösvaihto)

 

Tiistai 28.11

10:00 avaus 0,0340 ja toteutuu 1.391.292 kpl

10:01:48 päivän toistaiseksi ylin (minimäärä 2.312 kpl 0,0341)

10:14:51 ostotaso 0,0335 kaatuu

10:16:52 vasta seuraava kauppa, 45.000 jannu myy ostotasolle 0,0334 e (näyttää jäävän jopa päivän alimmaksi)

10:23 takaisin 0,0340 myyntitason kimppuun

10:36 erittäin vahva 0,0340 edelleen alin myyntitaso. Seuraa myyntejä ostotasoille (alimmillaan yksi myyjä 0,0337)

päivä kuitenkin vasta alkumetreillä.

 

 

 

Näytä koko viesti