2.2.2021 - 13:11

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

En siis jonota päästäkseni perille, vaan miut laitettiin holdiin. Alunperin soitin ja kun kerrottu jonotusaika oli yli puoli tuntia, jätin soittopyynnön. Tähän yllätyksekseni vastattiin alle puolen tunnin. Nyt olen roikkunut linjalla 1h 25 minuuttia.

Torstaina pitäisi siirtää näitä rahoja eteenpäin. Pelottaa jo koko ajatus etukäteen. Maanantaina soittelin aamusta miten tämä hoidetaan ja pääsin läpi kymmenessä minuutissa ja väitettiin homman menevän kyllä smoothisti puhelimessa. Olen melko kärsimätön jonottaja muutenkin. Mutta ei nyt varsinaisesti huvita katkaista linjaa ja yrittää otta uutta yhteyttäkään.

Odotellessani olen kevennellyt osakkeita. En kuitenkaan Nordeaa, vaikka mieli tekisi. Huitaisin mm. tradingeräni SmartEyetä @219 menemään ajatuksella ottaa halvemmalla takaisin tai sitten saa puolestani nousta tuplakokokoinen holdierä taivaaseen asti.

0
0
2.2.2021 - 13:47

hauturi

+3105
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2322

Myöskään lähellä sulkemisaikaa ei kannata soittaa mihinkään. Tässä taannoin soittelin vähän ennen kuutta jonnekin, ja pääsin iloisesti jonoon. Joskus seitsemän maissa kyllästyin, mutta soitin huvikseni uudestaan. Toisella yrityksellä nauha kertoi, että pulju on mennyt kuudelta kiinni. Joskus aiemmin jossain toisessa lafkassa on käynyt sama juttu.

0
0
3.2.2021 - 00:15

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

Taas oli nimi lehdessä. Oliko lapa jäässä on vielä epäselvää. Tosin alkuvuosi on toistaiseksi mennyt poikkeuksellisen hyvin. Pääsalkku +7,75% YTD oli hauska luku löytää Nordnetistä.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/aki-pyysing-myin-nokiat-pois-lahes-n…

Oman osuuteni voinee copypasteta ilman ainakaan seuraamuksia tuottavia tekijänoikeusrikkomuksia🤔:

Aki Pyysing: ”Myin Nokiat, vastakkainasettelu on pahasta”

Pokeriammattilainen ja ammattisijoittaja Aki Pyysing kertoo sijoittaneensa TietoEvryyn juuri ennen vuodenvaihdetta.

Hän perustelee poimintaansa Inderesin analyysilla, matalalla p/e-luvulla, hyvällä osinkotuotolla sekä osakekurssin vaimealla kehityksellä, joka osoittaa virkoamisen merkkejä.

”Korona on laittanut vauhtia digitalisoitumiseen Pohjoismaissa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla.”

Pyysing teki ennen vuodenvaihdetta muitakin hankintoja, joista osaa hän on jo keventänyt. Yksi tällainen on pankkiyhtiö Nordea.

Nordean osake kävi kuopassa vuoden 2020 viime päivinä ja nousi sitten tammikuun alussa hieman.

”Nordeaa ensin myin ja sitten ostin takaisin”, Pyysing kuvailee.

Nokiat Pyysing kertoo myyneensä viime viikolla, kun sosiaalisen median hype sai kurssin voimakkaaseen nousuun. Pyysing kertoo myyneensä salkusta Nokian lisäksi Orionin osakkeet.

Redditin wallstreetbets-palstan sijoittajat iskivät joukkovoimalla kiinni Nokian osakkeeseen ja saivat Helsingin pörssissä aikaan hurjan nosteen 3,30 euron tuntumasta 4,40 euroon. Sitten kurssi notkahti neljän euron alle.

Joillain kauppapaikoilla rajoitettiin wallstreetbetsillä suositeltujen osakkeiden ostoja. Myynnit kuitenkin sallittiin.

Piensijoittajien kurssivedätys – tyypillisesti hedgerahastojen lyhyeksi myyntejä vastaan – on kirvoittanut kritiikkiä, kuten myös se, että ostoja rajoitettiin, jolloin hedgerahastot päästettiin paikoin pinteestä.

”Sympatiani ovat piensijoittajien puolella, ja minulle on ihan sama, vaikka joku hedgerahasto shortteihinsa kaatuisikin. Toivottavasti SEC (Yhdysvaltojen markkinaviranomainen) perkaa kaikkien osapuolten toimet huolella”, Pyysing sanoo.

Hänen syyttävä sormensa ei osu kummankaan osapuolen toimiin sinänsä, vaikka hän pelkää joidenkin piensijoittajien syyllistyneen kurssimanipulaatioon.

”Pahiksena näen ne, jotka yrittävät luoda vastakkainasettelua kummalla puolella tahansa. Sekä shorttaajat että wsb-väki yrittävät lähinnä tehdä rahaa ja kertovat asioista enimmäkseen omalta kantiltaan. Usein mukana on ripaus totuutta.”

Pyysing on huolissaan, että nuoret piensijoittajat saavat näpeilleen.

”Olen huolissani, että kuten teknokuplassa myös tässä muodostuu yksi sijoittajasukupolvi, joka ottaa osumaa ja hylkää sitten osakesijoittamisen kokonaan. Lisäksi yhteiskunnallisen vastakkainasettelun leviäminen osakesijoittamiseenkin on ikävä ilmiö, jolla voi olla todella huonoja seurauksia”, hän sanoo.

Nokian osallisuutta tässä saagassa Pyysing pitää yllättävänä.

”Oletan, että kun wsb-väki huomaa, ettei Nokiassa olekaan shortteja auki vastaavasti kuin esimerkiksi Gamestopissa, kurssi palautuu lähelle lähtötasoja. Silloin saatan hyvinkin palata taas omistajaksi. Myin Nokiani pois niin, että keskihinta oli lähellä neljää euroa.”

Olen törmännyt aika moneen, jotka ovat sitä mieltä, että a) nettiin minkä tahansa huutelu on laillista ja b) siitä ei ainakaan ole mitään juridisia seuraamuksia.

Ymmärrän kyllä, että kiinni jääminen vaatii paljon viranomaisaktiviteettia ja valtaosalle ei varmasti ole mitään seuraamuksia. Mutta laittomuusaspekti on selvä, osakemanipulointi on kiellettyä sekä Euroopassa että Amerikassa. Olen lukenut useimpia enemmän eli yhden oikeudenkäyntipöytäkirjan, jossa osakemanipulaatiosta tuomittiin varmasti sellaisiakin, jotka eivät olleet missään vaiheessa ymmärtävänsä tekevänsä mitään rikollista. Yritän boomerina siis viestittää, että millenniaalit tiedostaisivat ainakin rangaistuksen riskin olemassaolon.

”Kyllä te tiedätte mikä on väärin. Kaljaa ei saa juoda Vaasan junassa, vaikka sitä ei olisi erikseen kielletty.” Näin sanoi majuri Rekola nuorille upseerioppilaille rannikkotykistön reserviupseerikurssin alussa vuonna 1996.

Olin kuuntelemassa, ja otin opikseni. Neljätoista viikkoa myöhemmin matkalla Lohtajan patteristoleirille menin ravintolavaunuun kaljalle vasta kun osastonjohtajana ollut nuori luutnantti otti lepoasennon. En  jäänyt kiinni kuin myöhemmin vartiossa taisteluvyö auki auringossa makailusta.

 

0
0
3.2.2021 - 10:01

Bingo53

+3007
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2108

En voinut mitenkään välttyä kokemasta déjà-vu tuntemuksia WSB-rytäkkää seuraillessani.

Mieleen tuli Akira Kurosawan Seitsemän samuraita -filmi, jossa kiertelevien rosvojen ryöstelyyn lopen kyllästyneet riisinviljelijät liittoutuvat palkkasotureiksi joutuneiden samuraiden kanssa ylivoimaista ja hyvin aseistettua rosvojoukkoa vastaan.

Keinot ovat samat - kotikutoiset aseet, nopeasti kyhätty koulutus ja rintaman pito taisteluhuudolla "Osta ja pidä". Hämäystä harrastetaan, ansoja laaditaan ja porukkaa kerätään motittamaan rosvoa, joka muista irrotettuna näyttää murtuvan paremmista aseistaan huolimatta. Käytetään vastustajan aseita ja resursseja ovelasti. Muutama kokenut palkkasoturi johtaa ja tyylikkäitä voittoja ja yksilösuorituksia nähdään.

Lopputulos on haavoja ja ruumiita.

Jäljelle jääneiden samuraiden kohtalo on sama kuin sijoittajankin - katse voi viivähtää idyllisessä riisipellossa, mutta ei samurai eikä sijoittajakaan voi jäädä riisinviljelijäksi vaan hänen on mentävä eteenpäin.

Lisää aiheesta: Seitsemän samuraita – Wikipedia

0
0
11.2.2021 - 08:20

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

Odottelin kolmessa kuukaudessa saavani itseni takaisin samaa kuntoon kuin ennen kuukauden sairastelusta ja vaalibileistä tullutta poissaoloa salilta

Taisin palata samoihin aavistuksen nopeammin kuin luulin. Viime viikolla hämmästyin, kun rauta jollain salijumalien päätöksellä aavistuksen keveni. Niinpä päätin tällä viikolla kokeilla ennätyksiä. Valmistauduin tämän viikon koitoksiin perjantaista tiistaihin kestäneellä hyvin kostealla Super Bowl -viikonlopulla. Johon liittyi olennaisesti neljän tunnin yöunet milloin sattuu ja ehkä tunnin päikkärit, eli täysin sekaisin olevat unirytmit ja zombeisa mies.

Hah, ei tuntunut missään. Eikä neljän tunnin yönetkaan haitanneet.

Riuhtaisin alataljaa alkuun 10x90kg. Tämä oli joku neljä toistoa enemmän kuin odotin. Alataljaennätykseen vaikutti radikaalisti, että poikkeuksellisesti aloitin sillä, kun ylätalja oli varattu. Alle tehty maksimiylätalja heikentää tietenkin alataljasuoritusta.

Ylätalja oli sitten melko tasan odottamani 10x80kg, joka muistaakseni vain sivuaa ennätystä, eikä ainakaan viimeinen veto kyllä ihan puhdas ollut. Toki taas: Ellei alla ollut kovaa alataljaa, olisi voinut hyvin mennä aavistuksen enemmän.

Sitten kokeilin vielä hauiskääntöä Scott-penkissä ja 9x40kg oli yksi toisto edellisen viikon ennätykseen lisää, hyvä hyvä.

Lopuksi väänsin vielä käsipainoilla hauista 10x20kg melko epäpuhtaalla tekniikalla, mutta kun yksi kaveri kuulemma treenaa näillä, piti kokeilla miltä ne käsissä tuntuvat. Melko painavilta sanoisin.

Nyt sitten heräsin seitsemän tuntia nukkuneena ja olen valmis vaikka lapsia lyömään. Taidan kuitenkin lähteä aamusalille, koska vielä on lajeja, joissa voisi hyvin tulla ennätyksiä. Tänään voisi kokeilla jotain täysin läppää, kuten vatsaa, selkää ja pohkeita. Tosin jo yksi kaikkitietäjä kertoi somessa, että alatalja on yksi huonoimmista liikkeistä kokeilla sarjamaksimeita. Olen melko kokenut näiden hifistelijöiden kuuntelija. Edustan koulukuntaa, että on melko sama mitä vetää, kunhan vetää, eikä riko itseään. Jos salille pääsee kolme kertaa viikosssa, hyvä. Jos tulokset vielä paranevat, hyvä sekin. Mutta tärkeintä on päästä salille, eikä niinkään se mitä siellä tekee. 

 

0
0
11.2.2021 - 11:54

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

Jatkoin ennätyssarjojen hölmöhköissä lajeissa tekemistä:

Pohkeet 10x120kg. Tässä vähän säästelen, enemmänkin menisi, mutta suorituspuhtaus kärsii helposti. Joten kuukauden päästä luultavasti ilmoitan tehneeni 10x125kg. Tämä ei ole mikään ath, muistelen jollain 160 kilolla penskana tehneeni.

Lankku 3'15'', mikä meni helpommin kuin edellinen rypistys 3'00''. Tätäkin olen luultavasti tehnyt pitempään joskus pienenä.

Vatsa 50 x kuntopallo. Tämä oli aika varma, vaikka olen tehnyt vain 3x20 sarjoja, mutta ne on nykyisin eazyjä, kun koronakuntokauden alussa vaati rypistystä. Pallon painosta en tiedä, mutta salilla en ole painavampaankaan törmännyt. Vois olla parin kilon?

Ja tättärättätää: Täyspakka-Akin paluu: Selkäliike 10x105, ja enemmpää laikkoja ei laitteesta löydy. Tässä vähän on laite vs laite huono vertailla, mutta Töölö Gymillä tein joskus (niiden täyspakalla) 10x160kg. Selkäliikkeessä maksimikymppien kokeilu on hyvin riskipitoista, mutta kerta elää ja mersu ajaa.

Hyvä sali, parempi mieli. Huomenna vielä penkki-, ojentajatalja-, vinopenkki- ja flysarjakoennätyskokeilut.

 

0
0
15.2.2021 - 13:28

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

Perjantaina menin salille pahantuulisena, koska reilun neljän tunnin yöunien jälkeen oli mennyt kaksi päiväuniyritystä puluille. Edes pakkasessa kävely ei tuonut unta.

Joten päivän kunnosta ei oikein hajua, vaikka muuten tiesin nousukunnon olevan päällä. Mutta jonain päivänä se nousu loppuu, aivan kuten pörssikurssien kanssa. Sitä ei vain etukäteen tiedä, mikä päivä se on.

Ohjeistin spottaajana ollutta avokkiani olemaan auttamatta löyhin perustein, koska kyseessä oli ennätysyritys, eli penkki jalat ilmassa 10 x 80kg. Tämä noudatti ohjeita ja auttoi kympissä vasta kun tanko lähti alaspäin, vaikka työnsin niin perkeleesti. Jopa vähän vinossa, koska venäytin selkäni. Juuri selkävaivojen välttämiseksi teen jalat ilmassa. Miulle on ihan sama työnnänkö kasikympillä vai vähän isommalla, joten voin hyvin tinkiä brägäilyarvoista ja panostaa turvallisuuteen. Tämä siis epäonnistui ja vitutti kuin isoa oravaa.

Vähän varovasti venyttelin ja veryttelin ja selkä vaikutti ottaneen osumaa niukahkoksi. Optiona oli myös keskeyttää harjoitus ja vetää lärvit suihkussa käymättä, mutta päätin jatkaa suunnitelman mukaisesti vinopenkillä tavoitteena 10 x 70kg. Eipä mennyt sekään kymppi. Itse asiassa en ysin jälkeen edes yrittänyt, koska pelkäsin selän puolesta. Itsensä rikkominen salilla on nuorten miesten hommia, 53-vuotiaana sellaiseen ei ole mitään järkeviä perusteita. Syytin epäonnistumisesta spottaajaa, joka oli kieltäytynyt antamasta herättävää avaria. Se mulkaisi miuta sellaisella savolaisella katseella, että katsoin paremmaksi vaieta.

Päätin tehdä väkisin ennätyksen ja pohjakyykkäsin puolipallon päällä 40 kertaa ilman painoja. Olen tänä vuonna tehnyt näitä kerran viikossa 3 x 20, ja tiesin "ennätyksen" tulevan. Enemmänkin olisi helposti mennyt, mutta en varsinaisesti kaivannut jalkoja tönköiksi täksi viikoksi, mikä maksikyykyistä olisi varmasti tullut.

Sitten menin ojentajataljaan ja riuhtaisin täyspakalla 105kg kympin ja Life was soo Good. Tämä on ollut pitkän ajan tavoite, joka piti mennä viimeistään joulukuussa, mutta hyvä kun meni nyt. Teen niin puhtaita kuin osaan, koska absoluuttiset tulokset ovat melko merkityksettömiä. Oman kehityksen näkee parhaiten, kun tekee likimain samoin aina.

Tästä piristyneenä latasin myös flyihin täyden pakan 133kg ja puristin siinäkin kympin. Siinä ei voi paljon rimpuillakaan, kun on suora työntö kiinteillä vipuvarsilla, joten olin hyvin hyvin tyytyväinen. Varsinkin kun en ollut täydellä pakalla tässä aiemmin edes kokeillut ja laikkaa vähemmällä saanut vain tiukahkon kympin. 

Tästä ilahtuneena päätin palkita itseni siidereillä, jalluilla ja joillakin muillakin juomilla. Erityisen tyytyväinen olin, kun selkä oli ja on edelleen kunnossa.

Pienempiä ilonaiheita oli viime viikon Aspiren nousu. Aloin maanantaina myymään, kun kevennystargetistani @50 mentiin läpi siten, etten ehtinyt alle 54,90 myymään mitään. Koko viikon väistelin ylöspäin ja keventelin pieniä määriä. Mie en halunnut vastuuta siitä, että lupaavaa kurssinousua lyödään päähän. Ostajat vaikuttivat amerikkalaisilta, eli ei mitään hintasensitiivisyyttä. 30 prosenttia lähti salkun raskaimmasta lapusta yli tuplahinnoilla hankintahintoihin nähden, joten tästä ei voi mökötellä. Tänäänkin vielä @65,90, joten ensimmäiset myynnit olivat hätäisiä. En mököttele, sillä olen paria voitollista välitreidiä lukuun ottamatta ollut holdissa toukokuun kahdenkympin ostoista ja ykkösellä alkaviin ostin ihan hyviä määriä. Ennen viime osaria target oli 40 ja siitä reivasin sen sitten suoraan viiteenkymppiin. Mahdollisuuksia voitollisiin kevennyksiin oli tarjolla kahdeksan kuukauden ajan, mutta tällä kertaa maltoin istua.

Perjantaina otettiin sitten avokin kanssa myös Aspire-shampanjat, kun sillekin oli sitä salkkuun lipsahtanut ja irrotti viime viikolla. Tosin mie olisin halunnut lähinnä analysoida salituloksiani, joista se ei jostain syystä ollut niin kovin kiinnostunut. Tämä luultavasti osasta kuulostaa epäuskottavalta, mutta nykyisessä tarvehierarkiassani saliennätys > seitsemännumeroinen tili. Tämä ei nyt toki tarkoita, ettenkö jätä salillakäyntiä väliin, jos reilusti pienempiäkin nippuja heilutellaan. Puhun siis onnistuneen suorituksen tuomasta tunnetilasta.

Raha on vain numeroita, mutta salikunto on todellista. 

0
0
15.2.2021 - 16:05

hauturi

+3105
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2322
Aki Pyysing kirjoitti:

Raha on vain numeroita, mutta salikunto on todellista. 

Tämän lauseen muoto (ei siis sisältö) tuo jostain syystä mieleeni P.G.Wodehousen kuolemattoman lauseen: "After all, a woman is only a woman, but a hefty drive is a slosh" (sisältö aukeaa toivottavasti ainakin kaikille golfareille)

0
0
15.2.2021 - 20:34

CassieFin

+154
Liittynyt:
19.1.2018
Viestejä:
128

Omat täyspakka-fiilikset lähtee hyvin kehonpainoliikkeillä. Ne osoittaa ainakin itselleni nykyisen paikkani salihierarkiassa. Jep, edelleen vanha, heikko ja lihava.

90-luvulla olin persaukinen, mutta kovassa kunnossa. Nyt hieman toisinpäin. On päiviä, kun haluaisin vaihtaa asetelmat, mutta ne ei tee tuon tyyppisiä vaihtokauppoja. Last time I checked.

0
0
15.2.2021 - 22:50

Runopoika

+1
Liittynyt:
30.8.2018
Viestejä:
10

Perjantaina menin salille pahantuulisena, koska reilun neljän tunnin yöunien jälkeen oli mennyt kaksi päiväuniyritystä puluille. Edes pakkasessa kävely ei tuonut unta.

Semi nuoresta iästäni huolimatta koen olevani päiväunien Tom Brady. Pakkasessa kävelyn koen itse virkistävänä. Itse saan unta aina kun vain tahdon, mutta ihmiselle joka kärsii unettomuudesta suosittelisin unen saamis tarkoituksessa ennemminkin pizzaa ja lasillista punaviniä kuin pakkaslenkkiä. 

0
0
16.2.2021 - 12:01

N. O. Varakas

+74
Liittynyt:
28.10.2019
Viestejä:
77
Aki Pyysing kirjoitti:

Raha on vain numeroita, mutta salikunto on todellista. 

Aspiret on tosiaan noussu kivasti mutta tuohon kuntoon ja sen ylläpitoon vinkki, joka on itsellä päivittäisessä käytössä eli joka-aamuinen mobilisaatiojumppa:

https://vimeo.com/17282317

Tuon kun mukaan kun ottaa aamurutiinin (tai soveltaen sopivasti), niin ainakin itsellä ei vanhat vaivat kolota ja toisaalta aamulla tehtynä herättää hermoston mukavasti ja päivä lähtee virkeänä käyntiin. Sen verran voi myös tässä varmaan mainostaa, että tuo videon ukkeli (Pekka Taipale) on erittäin pätevä osteopaatti. Käyn hänellä itse säännöllisesti pitämässä kehoa kunnossa.

0
0
16.2.2021 - 14:09

jelly

+162
Liittynyt:
18.3.2020
Viestejä:
119

Mielenkiintoista seurata Akin salitaivalta kun itsellä vähän samaa vikaa ja painot menee pelottavankin lähellä samoissa. 

Tosin itsellä ns referenssiliikkeinä vain pari joiden tuloksia seuraan tarkemmin. Jotkut taljat ja pohjetreenit menee enemmän fiiliksen mukaan, niissä kun suoritustekniikalla todella iso merkitys. 

Sotilaspenkki (omalla painolla toki) ja leuat on hyviä liikkeitä kun ottavat huomioon ns suhteellisen voiman. Tuloksia voi hilata ylöspäin voimaa lisäämällä tai painoa pudottamalla tai näiden yhdistelmällä.

0
0
18.2.2021 - 16:07

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

Vähän olen jäässä. Eilen piti myydä ja ostaa TietoEvryä, koska oli aika selvää, että ensin se roikahtaa, ja sitten on hyvä mahdollisuus palata. Kun näkymät ovat pettymys, ensin läntätään. Sitten kun anaalit päivittävät exelinsä ja luvut olivat kuitenkin hyvät, vaikka näkymät pehmeitä ja toistavat tavoitehintojaan, tulee helposti paluu lähtöruutuun.

Toimintani: Ei mitään.

Tänään Aspiren luvut olivat yläriviltä paljon odotuksia(ni) paremmat, mutta alariviltä pehmeät -> kovasti noussut osake ottaa helposi rekyyliä.

Toimintani: Myin ihan vähän, vaikka positio on iso.

Niinpä lähden salille, jossa eilen siten normaalisarjana riuhtaisin vinopenkiltä 10x 20 + 50 + 65 + 70(PE) kg ilman avustajaa. Baarit muuten saavat mennä puolestani kiinni, mutta kuntosalin sulkeutuminen olisi paha takaisku. Nousukuntoiselta jos ottaa salin pois, se on kuin kieltäisi krapulaiselta kylmän siiderin.

Ja sitten voi muistella vanhoja sankaritarinoita ja pitkää pokeri- ja sijoittajauraansa, jos tulisi vaikka parempi mieli.

Tuskin sanoin mitään sellaista, mitä ei ole tullut esimerkiksi tässä ketjussa tai muissa haastatteluissa sanottua, joten tuntinsa voi viettää paremminkin.

 

0
0
26.2.2021 - 12:15

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

Mie oon kyllä aika näppärä poika.

Vaihdoin nimittäin OSTiltani Nordeat Cityconiksi 70 sentin spreadillä. Sitten 50 sentin spreadissä aloin swappaamaan jo verollisiakin. Olen jatkanut operaatioitani tähän päivään asti ja nythän spreadi on jo kääntynyt Nordean plussan puolella. Onneksi on vielä osakkeita jäljelläkin, mutta Cityconia on nyt jo paljon enemmän kuin Nordeaa.

Tällaisella puuhastelulla muuten ottaa näppärästi indeksiltä pataan. Onneksi pääsee kuitenkin luultavasti maksamaan veroja. Toki tässä voi saada vielä tappiollisenkin tilikauden aikaiseksi, mutta se jo vaatisi vähän äreämpää kurssilaskua.

Siitä olen kuitenkin tyytyväinen, että helmikuussa keventelin nousijoita yleensä ja Aspirea erityisesti ja nyt olen siirtynyt lisäämään laskeneita kiinteistösijoitusyhtiöitä. Näen nämä kivan defensiivisinä ja tuovan ainakin sellaista semivarmaa seitsemää kahdeksaa pinnaa vuosien mittaan. Toki taka-ajatuksena on ottaa jotain tradingvoittoja matkalla ja vaikka irrottaa, jos taas menevät lievästi ylihintaisiksi, kuten ennen koronaa jossain vaiheessa olivat. SiIloin kevensin kyllä säälittävän vähän, mutta jotakin sentään ja niitä on nyt ollut kiva koppailla. Tosin koppailut ovat menneet jo yli myytyjen määrän. Nyt on kiinteistösijoitusta enemmän kuin koskaan ennen. Mainittakoon nyt taas tässä yhteydessä, että en odota eurokorkojen erityisesti nousevan tyyliin koskaan ja tuottovaatimusten vielä laskevan. Mitä vuokrille käy, on epäselvempää. Mutta esimerkiksi seitsemän vuoden vuokrasopimuksia vakavaraisilta vuokralaisilta pidän hyvinä ankkureina. 

En nyt tässä yhteydessä puhu Ovarosta. Siinä en toistaiseksi osta enkä myy mitään, vaan yritän vähäisellä kompetenssillani potkia tölkkiä oikeaan suuntaan. Tässä on vahvana jarruna jo se, että perkeleellinen pumaska pitää täyttää joka kaupasta.

Olen hyvin pumaskantäyttövastainen, vaikka olen paljon lappuja täytellytkin – ja kiroillut kuin eteläkarjalainen. Vanhoina hyvinä aikoina sentään pystyi soittamaan vaikka uuden välitysliikkeen meklarille ja tekemään kaupan ensin ja täyttämään paperit sitten syssymmällä, jos silloinkaan. Kunhan nyt ostot maksoi suurinpiirtein viiden ja myöhemmin kolmen pankkipäivän sisään. Nykyisin ensin täytetään seitsemäntoista sivua ja täytetään munan pituudesta kengännumeroon kaikki tiedot ja annetaan jotain fiktiivisiä arvioita kaupankäyntivolyymistäkin. Sitten voi ehkä tehdä jo kaupankin, kunhan on muistanut valehdella olevansa täysipäinen ja ymmärtävänsä mitä tekee.

Pientä hyvää mieltä tuli, kun sain kuin sainkin ostetua myymäni Fortumit takaisin halvemmalla. Cargotecin Hanna-Maria https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/sijoitustiedon-teerenpe… vähän kritisoi Fortum-myyntejäni, ja kerroin yrittäväni ostaa kyllä vielä jos tilaisuus tulee. Se toki ei varsinaisesti piristä, että nyt saisi vielä halvemmalla.

0
0
28.2.2021 - 22:14

Merta

+310
Liittynyt:
12.3.2020
Viestejä:
221

Kiitos taas hyvästä artikkelista!

Sellaista haluaisin vanhalta alan mieheltä kysyä, että onko sulla osunut salkkuun yhtiöitä, jotka yhtäkkiä dilutoivat, reverse splittaavat ja ehkä parhaassa (pahimmassa) tapauksessa laskevat ennen tätä liikkeelle preferred-sarjan toilivalle (ei-kirjoitusvirhe) johdolle suunnattuna, jonka voivat konvertoida commoneiksi about 1:1 näissä dilutointi-anneissa?

Ja toki sitten yksityistävät firman ostamalla sen halvalla pois sen jälkeen, kun kurssit ja sijoittajien usko lappuihin on tuhottu, vaikka toki liiketoiminta saattaa jo tässä vaiheessa olla hyvinkin kannattavaa, kun investoinnit poikivat.

Olen törmännyt jenkkilappuja tutkiessani ja +EV:tä etsiessäni tietyillä toimialoilla tällaiseen täysin rikolliselta vaikuttavaan toimintaan, joka ilmeisesti ainakin jenkkilässä laillista. Jotenkin rinnastaisin tämän kaltaiset toimet siihen, että osakkeista muodostuu kryptojen kaltaisia arpalappuja, mutta onko vastaavia tullut edes helsingin pörssissä sinulla vastaan? Sisäpiirikauppoja varmaan tehdään jatkuvasti, mutta toistuva dilutointi ja reversesplittaaminen vie kyllä tehokkaasti uskoa markkinoihin ainakin niiltä, jotka ei osaa/jaksa lukea niitä osareja ja tilinpäätöksiä eikä näin ollen osaa edes etäisesti tajuta, mitä on edessä, kun pääomat on syöty ja rahalle tarvista. Asiasta jotain ymmärtävät taas osaavat lukujen ja meriselitysten kautta varmaan ennakoida, että tällaista hoitoa olisi tarjolla.

 

0
0
28.2.2021 - 22:13

von Fyrckendahl

+837
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1154
Aki Pyysing kirjoitti:

En nyt tässä yhteydessä puhu Ovarosta. Siinä en toistaiseksi osta enkä myy mitään, vaan yritän vähäisellä kompetenssillani potkia tölkkiä oikeaan suuntaan. Tässä on vahvana jarruna jo se, että perkeleellinen pumaska pitää täyttää joka kaupasta.

Onko hallitusjäsenyydellä tuottoihisi positiivinen vai negatiivinen vaikutus? Koetko saavasi nostettua Ovaroa ylös enemmän kuin mitä voisit saada käymällä osakkeella kauppaa?

0
0
1.3.2021 - 10:14

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

En nyt tässä yhteydessä puhu Ovarosta. Siinä en toistaiseksi osta enkä myy mitään, vaan yritän vähäisellä kompetenssillani potkia tölkkiä oikeaan suuntaan. Tässä on vahvana jarruna jo se, että perkeleellinen pumaska pitää täyttää joka kaupasta.

 

Onko hallitusjäsenyydellä tuottoihisi positiivinen vai negatiivinen vaikutus? Koetko saavasi nostettua Ovaroa ylös enemmän kuin mitä voisit saada käymällä osakkeella kauppaa?

Ei sitä vielä tiedä. Joka tapauksessa olen oppinut ja luultavasti tulen vieläkin oppimaan kaikenlaista uutta, joka on hyvin arvokasta pääomaa. Lähtiessäni mukaan kuitenkin oletin, että oravannahkakaupankäynnin jäädessä pääsääntöisesti pois keinovalikoimasta, annan jotain eteen. Mutta arvelin, että miulla on siihen varaa. Ja sitä ei tosiaan tiedä välttämättä edes jälkikäteen. Kun en edes pohdi kevennyksiä tai lisäyksiä, ei voi tietää, mitä olisin tehnyt, jos olisin vapailla käsillä huitonut.  

0
0
1.3.2021 - 10:21

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734
Merta kirjoitti:

Sellaista haluaisin vanhalta alan mieheltä kysyä, että onko sulla osunut salkkuun yhtiöitä, jotka yhtäkkiä dilutoivat, reverse splittaavat ja ehkä parhaassa (pahimmassa) tapauksessa laskevat ennen tätä liikkeelle preferred-sarjan toilivalle (ei-kirjoitusvirhe) johdolle suunnattuna, jonka voivat konvertoida commoneiksi about 1:1 näissä dilutointi-anneissa?

Ei varsinaisesti, koska tunnen ilmiön ja väistelen tälläisia kohteita. Yksi tärkeimpiä syitä, miksi pysyttelen enimmäkseen Suomessa ja Ruotsissa. Täällä tuollaista sentään paheksutaan, rapakon takana ja Aasiassa pidetään lähinnä näppäränä toimintana "ostaja varokoon" -pohjalta. Perinteisesti, missä on rahaa, sinne tulee myös rikollisia. Rahaa on maailman sijoitusmarkkinoilla enemmän kuin koskaan, joten rikollisiakin piisaa hyvin.

Toki on ollut yhtiöitä, jotka jakavat verollista osinkoa ja tekevät kuponkianteja vuosittain, mikä on selvästi arvoa tuhoavaa. Näinhän olivat asiat esimerkiksi Technopoliksessa, mutta tämä ei ollut nähdäkseni rikollista, vaan lähinnä ymmärtämättömyyttä. Sitten kun hpj vaihtui, tämä tunarointi lopetettiin ja yhtiö melko pian myytiin ulkomaalaisille hyvällä preemiolla.

0
0
1.3.2021 - 10:40

von Fyrckendahl

+837
Liittynyt:
2.11.2018
Viestejä:
1154
Aki Pyysing kirjoitti:

Joka tapauksessa olen oppinut ja luultavasti tulen vieläkin oppimaan kaikenlaista uutta, joka on hyvin arvokasta pääomaa. 

Tämän suuntaista vastausta odottelinkin. Liittyykö tähän oppimiseen ns. arvoansan tunnistaminen, vai tarkoitatko enemmänkin kiinteistöliiketoiminnan oppimista?

0
0
1.3.2021 - 10:51

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734
von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Aki Pyysing kirjoitti:

Joka tapauksessa olen oppinut ja luultavasti tulen vieläkin oppimaan kaikenlaista uutta, joka on hyvin arvokasta pääomaa. 

 

Tämän suuntaista vastausta odottelinkin. Liittyykö tähän oppimiseen ns. arvoansan tunnistaminen, vai tarkoitatko enemmänkin kiinteistöliiketoiminnan oppimista?

Arvoansoihin olen hypännyt jo 1980-luvulla, joten siitä oli kokemusta jo etukäteen. Kuten myös kiinteistöliiketoiminnasta, mutta siinä suoritan syventäviä opintoja mielelläni, ja Ovaron hallituksessa on ainakin kolme kiinteistöalan oman rahan käytön huippuammattilaista ja tj kaupan päälle.

Lisäksi olen oppinut uusia asioita siitä, mitä pörssiyhtiö voi tehdä ja mitä ei. Vaikka en luullut tämän olevan mahdollista, olin erilaiset säännökset semihuolellla opiskellut. Mutta käytännön elämä eroaa teoriasta vielä merkittävästi.  

0
0
1.3.2021 - 11:50

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

Voisi ehkä lukea tieteellisiä tutkimuksia enemmän ja pilkata norsunluutorneissaan tirkisteleviä professoreita vähemmän.

Tuossahan on tutkittu ihan asiallista asiaa ja päädytty samaan lopputulokseen kuin mie mutuilemalla. Joten sen täytyy olla tieteellisesti pätevä.

En ollut tähän aiemmin törmännytkään, Markku Kaustiaan kyllä, joka vaikuttaa rahoituksen professoriksi vähintään semipätevältä. Toista tekijää en tuntenut mistään, enkä tietenkään oikeasti ota kantaa tutkimuksen tieteelliseen pätevyyteen.

0
0
2.3.2021 - 16:16

ralliponi

+40
Liittynyt:
21.3.2020
Viestejä:
12

Pakko kiitellä viimeaikaisista sunnuntaikolumneista, ollut todella samoilla linjoilla omien viime ajan aatosten kanssa.

Eniten huvitti kun WSB huuman jälkimainingeissa meinasin että yleisen robinhoodilaisten pettymyksen jälkeen tässähän voisi tulla muutenkin turbulenssia markkinoille, etsin vahvasti Nassim Talebin innoittamana mahdollisia put-optioita jolla pääsisin hyötymään tästä ilmiöstä. No sen viikon(?) sunnuntaikolumnissa sitten nimemomaan huomautettiin ettei välttämättä kannattaisi operoida markkinoilla tämän herran tyyliin kun ei olla enää kasarilla. Mielenrauha ja optiomassit on vielä tallella, vaikken sijoitussuosituksena ottanutkaan. Sen jälkeen karhuilin muutenkin kun näytti että Euroopan koronatilanne helpottaa mutta sulkutoimet ei, teknohuuma vaan porskuttaa ja kaikki näyttää valuaatioiltaan vähän turhan kireältä ottaakseen pettymyksiä hyvin vastaan, ja saman viikon sunnuntaina kolumnissa oli aiheena "liian vanha shorttaamaan" kun olin vähän pohdiskellut varovaista shorttipositiota. Kävin sitten läpi salkun olemassaolevat omistukset ja totesin toimenpiteiden olevan tarpeettomia, ostetaan lisää samaa tavaraa jos dippaa.

Parin viikon itsetutkiskelun jäljiltä tunnistin itsessäni melkoista kurssinousujen jälkeistä vauhtisokeutta ja vaikken varsinaisesta FOMOsta kärsikään, osui myös FOMO-kolumni omiin ajatuksiini siitä, mitä kuvittelen muiden markkinoilla operoivien ajattelevan, enkä vähiten oman sijoittajatuttavapiirini sisällä käydyistä keskusteluista. Vaikka oma ikä alkaa yhä kakkosella, tunnen olevani dinosaurus "pappasalkulla" kun katsoo muiden askartelua Tesloilla ja kryptoilla. Innolla odottelen, osuuko kolumni tälläkin viikolla ;)

0
0
4.3.2021 - 10:11

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734

 

Mummini saatteli hautaan kaksi omaa lastaan, mie toistaiseksi vain yhden.

Reilut 16 vuotta syntymänsä ja 630 pokerihkon kolumnini jälkeen Pokeritieto sammuttaa valot = lakkaa päivittymästä.

Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi, kun kiveksiä leikattiin😢. https://t.co/9m0xjUnmot

— Aki Pyysing (@AkiPyysing) March 4, 2021

 

 

Etelä-Karjalassa on totuttu siihen, että ryssä tulee rajan yli kerran pari vuosisadassa.

Jos raja on Kymijoessa tai lännempänä, tilanteeseen on pakko sopeutua😎. https://t.co/rT74yEhfuf

— Aki Pyysing (@AkiPyysing) March 4, 2021

 

Epäuskottavaa kyllä, olen kirjoitellut Pokeritiedon ja Sijoitustiedonkin kolumneja enimmäkseen aatteen palosta johtuvista syistä. Maailmassa kun filosofiani mukaan lystin pitämisen lisäksi kuuluisi tehdä hyviäkin asioita. Tähän tuo ripauksen uskottavuutta fakta, että kirjoitin kymmenkunta vuodessa silloin kun Pokerifoorumien sota oli kuumimmillaan, eli näkyvyydellä oli oikeaa taloudellista merkitystä. Lisäksi aika hätäisesti ja heikohkostikin kirjoitetu pokerikolumnini olivat pokeribuumiaikaan älyttömän suosittuja. Mutta Pekka Salmi sanoi, että tappioita oppivat kestämään kaikki, mutta voittojen kestäminen se vaikeaa on.

Tosin Pokeritiedon ja Pokerisivujen välisessä kamppailussa ei tarvinnut yrittää voittoa kestää. Kun nostin valkoisen lipun salkoon, rauhanneuvotteluissa tuli fuusioyhtiöstä 22 prosenttia. Ottaen huomioon, että aloitimme puoli vuotta aikaisemmin, meillä olisi ollut rahoitusmahdollisuuksia vaikka mihin ja Pokerin Käsikirja osoittautui hitiksi (15.500 myytyä Suomen ja 10.000 Ruotsiin), oli suorituksemme verrattavissa Antti Kalliomäen seiväshyppyyn Moskovassa 1980. Tuleva ministeri aloitti karsinnoissa korkeudelta 540, kun finaaliin olisi tarvittu 535 – ja tiputti kolme kertaa. Koko poliittisen uransa Kalliomäki näyttikin siltä, että olisi seiväs perseessä. En muista, miltä hymyilevä Kalliomäki näyttää. Kai se nyt silloin ainakin hymyili, kun sai hopeaa Montrealissa 1976🤔.

Nykyisin kun voisin räkiä kattoon kännissä päivät pitkät, kirjoitan kaksi viikossa.

0
0
4.3.2021 - 10:53

B4D455

+72
Liittynyt:
9.6.2017
Viestejä:
86

Olen vuosikausia seurannut kolumnejasi näillä molemmilla foorumeilla (pokerin puolella tosin nykyisin vähemmän) ja jopa hyötynyt taloudellisestikin lukemisestani, lämpimät kiitokset sekä huvista että hyödystä!!

Olen erittäin iloinen että kirjoittaminen ja valistaminen (hyvässä mielessä) ovat intohimojasi smiley Kumpa löytäisin itsellenikin tuota "atteen paloa" johonkin vastaavasti!

 

 

0
0
4.3.2021 - 13:54

anssimu

+29
Liittynyt:
17.3.2016
Viestejä:
25

Täältä myös kiitosta kaikista tulleista ja tulevista kolumneista, varmasti 90%+ tullut luettua.

Myös iso vaikutus ollut oman sijottamisen aloittamiseen, ja osuneita peesejäkin on mahtunut matkalle! :)

0
0
4.3.2021 - 16:56

hauturi

+3105
Liittynyt:
25.6.2014
Viestejä:
2322

Pokeritieto sammuttaa valot = lakkaa päivittymästä.

Jääkö servereihin vielä virrat päälle, vai pitäisikö käydä siirtämässä matkakertomukset kolmanteen kotiinsa?

0
0
4.3.2021 - 23:25

Aki Pyysing

OP
+12354
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6734
hauturi kirjoitti:

Pokeritieto sammuttaa valot = lakkaa päivittymästä.

Jääkö servereihin vielä virrat päälle, vai pitäisikö käydä siirtämässä matkakertomukset kolmanteen kotiinsa?

Kysyin asiaa jo etukäteen, koska olin toki miekin vähän huolissani runsaahkon sisällön katoamisesta bittiavaruuteen.

"kaikki pokeritiedon sisältö on varmuuskopioitu. eli sen lisäksi että se ei ole lähdössä mihinkään netistä, niin ovat myös turvassa kaikenlaisilta palaneilta servereiltä sun muilta"

Toki nyt  mistään varmuuskopioinnista ei kai ole syntynyt kovin suuria vahinkoja. Tosin sellaisten puutteesta kyllä. Tarkastelisin mielelläni hyvin tarkkaa livepokerikirjanpitoani vuosilta 1995-2004. Mutta taisi mennä yhden pöytäkoneen mukana hävitykseen pari vuotta sitten😰.

0
0
5.3.2021 - 00:15

Hynägrande

+1765
Liittynyt:
21.8.2017
Viestejä:
1214

No nytpä on! Minäkin seikkailin Pokeritiedossa ja sen foorumeilla pokeribuumin kulta-aikoina. Akin kolumnien lisäksi kaikenlaiset 2+2 foorumit ja kirjat tuli luettua läpi kun opettelin pelaamaan. Eihän minusta kovin hyvää pelaajaa tullut, mutta oli se muikea episodi kuitenkin ja uskon että siitä on ollut hyötyä myös sijoittamisessa.

Mutta niinhän ne ajat muuttuvat. Viimeksi kun istuin livepokeria pelaamaan niin pelit olivat tiukkoja, vaikka piti olla kaikki edellytykset hyviin peleihin :) Ei sitä jaksa kovin pitkään jos pyödässä ei ole yhtään kunnon paistia ja molemmissa kyljissä hiillostaa joku semi-pro. 

Iso hatunnosto kuitenkin Pokeritiedosta ja tietenkin myös tästä saitista. 

0
0