Ukrainan tilanne -

Oma ennustus. Sisältää vahvaa mutuilua, eikä yhtäkään lähdettä. Lähteenä oma luottamus ihmis psykologiaan. Ei koulutusta kyseisestä aiheesta. 
Käsittääkseni Putler hyökkää Ukrainaan lähettääkseen vahvan viestin NATOlle, että itään päin ei enää laajennuta ja varsinkaan asejärjestelmiä ei enää tuoda lähemmäs Venäjän rajaa. Putin ei tarvitse kansan tukea (joka hänellä kuitenkin ymmärrykseni mukaan on, hyvin hoidetun propagandan takia), koska protestoivat äänet hiljennetään hetkessä. Länsi ei tule puuttumaan tilanteeseen tosissaan esim lähtemällä suoran sotaan tai lähettämällä isosti sotakalustoa avuksi, koska Ukraina ei ole NATO maa. Ukraina taistelee sinnikkäästi, muttaa tulee kovien taisteluiden jälkeen häviämään Venäjän käsittämättömän ylivoiman edessä. Riittääkö putlerille itä-Ukraina vai ottaako hän koko Ukrainan haltuunsa jää nähtäväksi. Ukraina ei peräänny neuvotteluissa ja Venäjä ei mielestäni 100% todennäköisyydellä luovuta ennenkuin ovat saaneet haltuunsa vähintään itä-Ukrainan ja lupauksen, ettei Ukraina hae NATO jäsenyyttä. Omassa mutu ennusteessani on epäselvää tyytyykö Venäjä itä-Ukrainaan. Tällä välin Suomi tulee hakemaan NATO jäsenyyttä joka tulee johtamaan Venäjän suoraan hyökkäykseen Suomeen. Saako Suomi tukea mistään hyökkäyksen alkaessa on erittäin vaikea arvioida. Jälleen kerraan vahvaan mutuiluun perustuen uskon, että kunnollista tukea ei saada ja Venäjä miehittää Suomen ainakin helsinkiä ja ahvenanmaata myöten näyttääkseen ettei NATO saa laajentua itään. Tästä eteenpäin ei irtoa runopoika oraakkelilta ennustusta. Keinot joilla tämä skenaario ei toteudu, ovat Ukrainan yllättävä menestys Venäjää vastaan sodassa (hyvin epätodennäköistä). Lännen pakotteiden yllättävän nopea tehokkuus ja kansan nouseminen Putinia vastaan. Suomi ei hae NATO jäsenyyttä ja Putler on tyytyväinen saatuaan haltuunsa itä-Ukrainan ja lupauksen ettei länsi-Ukraina hae NATO jäsenyyttä. 

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja -

GAIA q4 näkemystä? Käyttäjämäärä kasvaa pikkuhiljaa ja numerot näyttää menevän oikeeseen suntaan. 

Näytä koko viesti
Hemingwayz -

"Markkinoiden tehtävä on turhauttaa niin suuri joukko sijoittajia kuin mahdollista. Markkinat ovat koko kevään ja kesän kivunneet, vaikka useat markkinaosapuolet ja -kommentaattorit ovat odottaneet jo laskua."

😄voimia ja kiitos kaikista kirjoituksista. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Perjantaina menin salille pahantuulisena, koska reilun neljän tunnin yöunien jälkeen oli mennyt kaksi päiväuniyritystä puluille. Edes pakkasessa kävely ei tuonut unta.

Semi nuoresta iästäni huolimatta koen olevani päiväunien Tom Brady. Pakkasessa kävelyn koen itse virkistävänä. Itse saan unta aina kun vain tahdon, mutta ihmiselle joka kärsii unettomuudesta suosittelisin unen saamis tarkoituksessa ennemminkin pizzaa ja lasillista punaviniä kuin pakkaslenkkiä. 

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi -

Olisiko syytä jopa miettiä HA omaa blogia?

Näytä koko viesti
Tekninen analyysi -

Muutaman vuoden sijoitustietoa seuranneena heikki ashin markkinanäkemykset vaikuttavat perstuntumalla osuvan suht hyvin oikeaan. En siis ole mitään tilastoa asiasta pitänyt. Olisi mukavaa tietää omista liikkeistäsi näkemyksiisi liittyen. Itse pyrin olemaan pitkäjänteinen omistaja omistamissani firmoissa enkä ikinä ole myynyt/myymässä tai ostanut/ostamassa mitään yksittäisen kommentaattorin näkemyksien perusteella, mutta kuriositeettina olisi mukava tietää millä tavalla itse reagoit markkinanäkemyksiisi.

Näytä koko viesti
Taloudellinen ajattelu – taloudellisen hyvinvoinnin perusta -

Pakko kerrata tähä oma tarina admicomin kanssa, koska samaistun vahvasti, kiinosti se ketään tahi ei. Listautumis annista osto 8.2.2018 koska vaikutti täysin no brainerilta mielestäni hintaan 9,8€. Ylimerkitty anti, mutta hinta ei pompsahtanut pahasti, joten annissa saamattomien osto 9.2.2018 hintaan 10,688€. Hyvän kehityksen jälkeen liiketoiminnassa osto 5.7.2018 @ 15,416. Siitä alkaakakin sitten alamäki 7.9.2018 myynti @19€. Tällä myynnillä otin osakkeesta "omat pois" ja päätin pysyä kyydissä hautaan asti. Toisin kävi. Perustaja ja hallituksen pj häll myi muistaakseni 40-45€ kantturoilta osaketta suunnilleen 1Meur arvon edestä ja kurssi jatkoi ylöspäin. Sen jälkeen päätin etten enää välitä kyseisessä firmassa omistajien myynneistä enää laisinkaan. Onhan vain luontevaa, että pienessä kasvuyhtiössä isot omistajat laskevat riskiä. Omat myyntini ovat aina perustuneet rakennusmarkkinan odotettuun hiljenemiseen. Pörssi kuulemma katsoo aina kuitenkin noin puoli vuotta viiva vuoden eteenpäin. Myynteihini ovat vaikuttaneet myös " korkea arvostus" suhteessa nähtävillä olevaan kasvupotentiaaliin ja siitä johtuva nopean kurssilaskun vaara huonojen aikojen tullessa.

Viimeiset osakkeet myin hintaan 82,6€ 4.3.2020. Voittoa kertyi 5119,39€ yhteensä. Tämän päivän kurssilla ilman kevennyksiä ja myyntejä possan koko olisi 30k€ ja olisin voitolla 27069,19€.

Ostojen pienuuden syy: itseluottamuksen puute. 
Myyntien syy: adminetin spesifiys suomen markkinoille ja vaikeus ymmärtää mistä enää admicomin on mahdollista kaivaa kannattavaa kasvua valuaation oikeuttamiseen. 

Ennuste: kani tulee kuin tuleekin hatusta ja runopoika itkurunkkaa itsensä uneen verisien kyynelten saattelemana. 

Opittu: no brainerin nähdessäsi iske lujempaa. Oppia on onneksi otettu ja qt positio on huomattavasti lihavampi, kuin mitä olisin admicomissa ikinä uskaltanut pitää. Täytyy myöntää, että pidän edelleen admicomin myynniin perusteita valideina. Markkina näyttää näkevän selkeän kannattavan kasvun väylän jota itse en pysty näkemään. Onko järkevää odottaa lukujen huonontumiseen asti? Jääköön nähtäväksi. 

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja -

Itsellekkin INS tarttui salkkuun maaliskuussa Inderesin evankelistan beesissä ja lyhyen oman tutkimuksen jälkeen. Kovasti ihmetytti torstain nousu, kun ei mitään uutisia löytynyt. Perjantaina otettiinkin jo ihan kivasti myös alas. Olisi kiva nähdä sinulta syvempi analyysi firmasta. Sitodin conferens call avasi firman toimintaa ihan mukavasti, mutta en todellakaan voi väittää ymmärtäväni toimialaa tai firmaakaan läpikotaisesti. Riittävän hyvin kuitenkin omaan yksinkertaiseen makuuni. 

Näytä koko viesti
Kulta sijoituskohteena -

Videolla väitetään, että kulta on tuottanut viimeisen 10 vuoden aikana paremmin kuin s&p500 indeksi osingot mukaan laskettuna. Pitääkö tämä tosiaan paikkansa? Käppyröitä nopeasti vilkaisemalla minusta vaikuttaa ettei. 

Näytä koko viesti
Koronavarmat firmat / osakkeet -

"Yrityksiä kohtaavan konkurssiaallon mukana sortuu rahoitusjärjestelmä, ja sen seurauksena on hyvin todennäköisesti pankkikriisi. Kaikki kertaantuu ja todella syvä kuoppa on tulossa.Kunnon isku talouteen näkyy huhtikuussa ja isku alkaa näkyä työllisyydessä kesän aikana. Ja sitä työllisyyden heikkenemistä sitten kestää vuoden ainakin vuoden 2021 loppuun asti.Työttömyys nousee samoihin lukemiin kuin 90-luvun lamassa, jolloin työttömyys oli korkeimmillaan noin 18 prosentissa. Lähelle 20 prosenttia mennään, toivottavasti ei se yli. "
 

Mielestäni on vastuutonta päästää tällainen puhuja valtiovarainvaliokunnan kuultavaksi. Hänen esittämänsä näkemykset voivat hyvinkin käydä toten, mutta mielestäni ekonomistia joka esittää vain yhden mahdollisen skenaarion tulevasta, pitäisi rankaista pakottamalla yli 500 henkilön tapahtumaan ja sellainen pitäisi järjestää häntä varten välittämättä viranomaisten väliintulosta. Minun kirjoissani Tuomas Malinen menee samaan kastiin erikoistoimittaja Jan Hurrin kanssa. Kuka tahansa voi keksiä mahdollisimman negatiivisisen vision tulevasta ja saada huomiota osakseen. Mielestäni jokainen todellinen asiantuntija esittäisi mahdollisia skenaarioita tässä vaiheessa. Tässä pari edellistä miehen esiintymistä mediassa. Saattaa olla oikeassa, saatta olla ettei. Mielestäni hän ei kuitenkaan ole oikea ihminen esiintymään vatiovarainvaliokunnalle yhden ainoan mielipiteensä kanssa. 
https://www.inderes.fi/fi/videot/inderespodi-59-ruutitynnyri-rajahtamassa-vieraana-paaekonomisti-tuomas-malinen-28102019

https://areena.yle.fi/1-4426366

Näytä koko viesti