Olet täällä

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 27.1.2023 01.09

Minun mielestä myös nuo ei sijoittamiseen liittyvät blogit olisi loogisempi pitää ennemmin blogit osiossa, kuin aktiivinen keskustelu puolella. Näin siis jos nykyisellä jaolla vain mennään.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 24.1.2023 10.06

Oliko tässä Saksan vitkuttelussa kuitenkin joku järki kun (ehkä) saivat myös jenkit toimittamaan panssareita? Kokonaistilanteen kannalta ehkä parempi lopputulos.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009348647.html

"WSJ:n tietojen mukaan kyse olisi merkittävästä määrästä Abrams-panssarivaunuja"

Näytä koko viesti
Kuuskymppisen mietteitä maailman menosta. - 7.1.2023 11.05

Täältä myös ääni psykedeeleille. Linkissä Sam Harris keskustelee James Fadiman:n kanssa psykedeeleistä ja minäkäsityksestä. Jos ei aiheesta paljoa tiedä, niin saattaa kokea tuon mielenkiintoiseksi:

https://www.samharris.org/podcasts/making-sense-episodes/242-psychedelic...

Sademies, olisko ideaa tähän pistää vaikka viikon ajalta tarkempaa päiväkirjaa tekemisistä, mietteistä ja tunnelmista? Monia ja myös ehkä sinua voisi kiinnostaa lukea mitä tuo arki on. Tarkoitan, että elääkö sitä elämää ja vapautta mitä haluaa.

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 - 1.12.2022 08.37

JR kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Joo, monen mielestä se, että ajan useahkosti vapaaehtoisestikin pummilla tai niinkuin itse koen "olen arvontatuulella". Mutta se ei oo mun pointti enkä usko, että se on se mikä pöyristytti eilen JR:ä. Vaan se, mitä systeemille seuraa, jos tarkastuksen yhteydessä päästetään liputtomia läpi ilman tarkastusmaksua.

 

Siis mua pöyristytti se, että oon varma että toi systeemi on täysin puolueellinen ja todennäköisesti hyvin syrjivä. Näytät jotenkin sen lipuntarkastajan näkökulmasta "kunnon kansalaiselta", joten sua kohdellaan näin. Oon aika varma, että tilanne ois muuttunu jos ois tehty susta esim sopivan nuori, puettu jotenkin enemmän pummiks/hipiks, tai vaihdettu ihonväriä.

Itse olen ihmetellyt samaa kun useamman kerran lippu on unohtunut ostaa ja olen tarkastuksessa tämän tajutessani samantien ollut jo tarjoamassa henkilökorttia, niin tarkastaja on kysynyt miksi ei ole lippua. Tähän vastaan, että unohdin (en siis tahallani jätä maksamatta) ja tarkastaja on hymyillen palauttanut kortin ja sanonut että nyt on leimattu. Omalta kohdalta tietysti asiaan vaikuttaa että varmaan näkevät käyttö/maksuhistorian ja sen ettei löydy yhtään tarkastusmaksua. 

Menestyksekkäät sijoitus- tai muut päätökset vaativat usein hiukan erilaista ajattelua ja tämä PP:n tapa ajatella noista lipuista on mielestäni tavallaan hauska esimerkki tästä, ottamatta kantaa muuten, että onko järkevää tai kustannustehokasta.

Näytä koko viesti
Citycon - 27.9.2022 07.57

PikkuPro kirjoitti:

Onks Cityconista jotain uutista vai Läpäl laskee? laugh

Voiko toi "putkirikko" heijastua tähän noin voimakkaasti?

Näytä koko viesti
Mitä tapahtuu kun EKP:n rahan printtaaminen loppuu? Ja koska se loppuu? - 22.7.2022 12.18

JR kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Keskuspankkien puuhailu on siis vaiheessa, mutta ainakin suunta on muuttunut järjenvastaisista korkotasoista reaalimaailmaan.

 

Reaalikorot on enemmän negatiiviset kuin aikaisemmin - jotenkin se tuntuu mulle vielä paljon "järjenvastaisemmalta" kuin negatiiviset nimelliskorot...

Moni asiantuntija on kertonut että inflaatio heikkenee ja korkoja joudutaan pian jo taas laskemaan. Itse olen tätä järjenvastaisuutta miettinyt ja HYVIN yksinkertaistettuna ajattelen, että korkojen nousu ja normalisoituminen (paluu lähemmäs keskiarvoa) jatkuu, mekanismia en vaan vielä tiedä.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 14.4.2022 08.00

PYN sijoittajailta oli rautaista asiaa ja tämä on myös nähtävissä näin jälkikäteen täältä. Tarkoitus oli mennä paikanpäälle haistelemaan tunnelmaa mutta jouduin tyytymään netin kautta seuraamiseen. Deryngin ulosanti on hyvin selkeää ja omasta mielestä myös viihdyttävää. Lopun kysymysosiossa sivuttiin vielä näitä sota-asioita ja mietittiin voisiko sama tilanne toistua Kiinan osalta lähialueilla (tästä taisi tulla kysymys) ja tähän sitten vastasivatkin paikalla olleet vietnamilainen ja kiinalainen salkunhoitaja, molemmat ehkä hiukan sanojaan asetellen :) Kunhan jostain saa taas kaivettua lisävaroja, niin osa ainakin menee tuonne. 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 9.3.2022 03.05

Tuntuu vaikealta ymmärtää venäläisten mielenliikkeitä mutta jos siellä nähtäisiin tälle Ukrainan operaatiolle suhteellisen nopea loppu, edes jollain todennäköisyydellä, ja paluu "normaaliin", niin kansallistukset nyt olisi erittäin vahingollisia jatkoa ajatellen. Harva yritys enää haluaisi investoida yhtään mitään Venäjälle.

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 16.2.2022 08.47

Late kirjoitti:

Sama OP (varmaan eri kaupunki) tarjosi 10 vuodeksi meille ja prosentti oli 2,7. Eli aika iso ero, ja molemmat työssä käyviä nelikymppisiä, ja salkku 1,5 vuosipalkkaa. Tuo sinun kuulostaa jopa ihan otettavalta!! Omamme ei. 

Huomattiin pari vuotta sitten, että paikallinen pieni OP tarjosi karkeasti 1% lainamarginaalin, kun taas Helsingin OP:n vastaus samaan kyselyyn oli muistaakseni noin 0,5%. Ihmeteltiin tuota eroa kyllä. Kyseessä oli siis 12kk euribor.

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 16.2.2022 07.22

N. O. Varakas kirjoitti:

Oma pankki (OP) tarjoaa vajaan 1,3% korolla 25 vuoden lainaa ja mahdollisuus lyhentää lisää/maksaa laina pois milloin haluaa. 

Nyt tuli sitten viimein otettua se velka kiinteään korkoon 1,78% (sis marginaalit jne) 25v laina-aika eli on noussut puolessatoista vuodessa jonkin verran. Aika näyttää oliko järkevä veto. Itse näen tuon tällä hetkellä vakuutuksena ehkäkin epätodennäköistä reilua korkojen nousua vastaan, joka yhdistettynä maksukyvyn heikkenemiseen olisi omalle taloudelle riski.

Näytä koko viesti