Olet täällä

Ostin/Myin tänään - 23.11.2020 12.42

Kemiraa ostettu muutama päivä sitten @11.63. Tätä on tehny mieli ostaa jo pitkään syystä että aikanaan muutaman kesän tehnyt hommia kyseiselle firmalle ja nyt sain vaikutelman että osto ei olisi mitenkään kovin huono juttu edes.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.11.2020 01.30

Aki Pyysing kirjoitti:
Olisi kyllä jännä tietää, mitä Trumpin varmaa voittoa ja sen jälkeen vaalivilppiä hehkuttaneet poliitikot oikeasti ajattelevat. Niiden ja Trumpin motiivin pysyä vaalivilppiteoriassa ymmärrän kyllä hyvin. Tosi jännää olisi tietää, mitä Trump itse ajattelee. Eli uskooko vaalivilppiin vai pitääkö showta? Ehkä 30% uskoo 70% show voisi olla linjani.

Oma näkemys on että 5-10% uskoo ja loput on showta. Tämä pohjautuu siihen kun kuuntelin "The art of the deal" kirjan Trumpin presidenttikauden alkaessa, saadakseni muodostettua kuvan ukkelista. Tuota kirjaa on muistaakseni tässäkin ketjussa sivuttu ja olikin mielenkiintoista havaita, miten erilaisen kuvan kirjan perusteella voi saada. Kirjan perusteella ei ole yhtään yllättävää mielestäni Trumpin tämän hetkinen toiminta. 

Jos osaisin, niin liittäisin tähän vielä Mitt Romneyn eilisen Twiitin, koska se kuvaa hyvin tämän hetkisen tilanteen. Ehkä "omat" laittavat lopun pian tuolle teatterille.

Kiitokset kaikille antoisasta ketjusta, jota pääsin itsekkin hyödyntämään vedonlyönnin muodossa. Tämä lisäsi huomattavasti mielenkiintoa ja jännitystä kaukaisen maan vaaleihin.

Näytä koko viesti
Kuinka päästä pois oravanpyörästä? - 18.11.2020 08.54

Menee ehkä vähän ohi alkuperäisestä kysymyksestä mutta stressistä voi ainakin päästä eroon ja se muuttaa jo olemista aikalailla. Jos kiinnostaa niin meditaatio on tähän hyvä apuväline. Itsellä on aiheeseen pidemmälti taustaa mutta tämä mennyt vuosi Sam Harrisin Waking Up:n mukana on ollut mielestäni (yksi) pikatie mielen/olemisen perimmäisen olemuksen syövereihin. Suosittelen tutustumaan! 

https://wakingup.com/

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 18.11.2020 08.31

Alkaa varmaan sitten kahista kun itse hyvänä esimerkkinä ensimmäiset Bitcoin (osasten) hankinnat tein ja asiassa aika ummikko olen. Ajatuksena oli lähinnä heittää jotain ja alkaa seuraamaan kun vaikuttaa mielenkiintoiselle. smiley

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 13.11.2020 10.54

T_Isanmaa kirjoitti:
 

Vai voisiko olla niin, että turkikset nousisivatkin ekologisuuden eturiviin? Kaiken tuon tekotekosynteettisyyden syrjäyttäen?

Kaikki on mahdollista mutta mielestäni epätodennäköistä. Ymmärtääkseni iso osa käytetään länsimaissa somisteena, joka vie pohjaa ekologisuus argumentiltä. Toki validi huomio että vaihtoehdoissa on omat haasteensa. Enemmän näen nahkatuotteet korvaavana, se on yleisesti kuitenkin vielä hyväksytympi ja laajemmin käytössä oleva materiaali.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 10.11.2020 07.51

Pupujussi kirjoitti:

Tyhmä kysymys, mutta huonossa tapauksessa ei jää perus osakkeen omistajalle mitään jaettavaa/kurssin nousuvaraa? Vai voiko tälle vielä nähdä jopa kasvuvaraa 10+ vuosissa?

Oma näkemys on, että tämä on auringonlaskun ala 10+ vuoden tähtäimellä. Iso osa muotitaloista kääntyy nyt pois turkiksista ja laaja mielipide alkaa olla koko tuotantoa vastaan. Eläinoikeuksien näkökulmasta on hankala ala perustella (siis olemassaoloa) ja voi jatkossa johtaa kansainvälisiin juttuihin (media), kun suomalaisia tarhoja joku taas käy kuvaamassa. Kansainvälisesti voi Suomen tuotanto rinnastua Kiinan vastaavaan, on sertifikaatit tai ei. Tällainen imagohaitta siis oletettavasti taas vähentää kysyntää Euroopassa. Oletan siis että tämä kaikki näkyy turkiksen hinnassa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 10.11.2020 07.37

Myin eilen hieman Citycon @7,59 ja ostin Aspire @34,25. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 2.11.2020 08.24

Huomioivatko ennusteet jo annettujen äänien todennäköistä jakaumaa ja tämän vaikutusta lopputulokseen? Bidenin etumatka on lienee annetuissa äänissä aikalailla mittausten mukainen ja näin alkaa olla aika paljon Trumpilla kirittävää. 

Tässä ketjussa osa puhuu siitä kenestä tulee, ja osa siitä kenestä pitäisi tulla, jenkkien seuraava presidentti. Itseä enemmälti kiinnostaa vain, että kenestä se nyt lopulta tulee.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 29.10.2020 11.13

Ostettu pikkuerät lisää

Aspire Global @32,65

Catena Media @30,22

 

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 24.10.2020 01.30

Farseer kirjoitti:

Alapeukut pois, yläpeukut julkiseksi (eli nickit näkyviin) ja ignore-toiminnon lisääminen olisi minusta hyvä kompromissiratkaisu.

Tämä olisi myös minun mielestäni hyvä lähestyminen.

Näytä koko viesti