Olet täällä

Citycon - 27.9.2022 07.57

PikkuPro kirjoitti:

Onks Cityconista jotain uutista vai Läpäl laskee? laugh

Voiko toi "putkirikko" heijastua tähän noin voimakkaasti?

Näytä koko viesti
Mitä tapahtuu kun EKP:n rahan printtaaminen loppuu? Ja koska se loppuu? - 22.7.2022 12.18

JR kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Keskuspankkien puuhailu on siis vaiheessa, mutta ainakin suunta on muuttunut järjenvastaisista korkotasoista reaalimaailmaan.

 

Reaalikorot on enemmän negatiiviset kuin aikaisemmin - jotenkin se tuntuu mulle vielä paljon "järjenvastaisemmalta" kuin negatiiviset nimelliskorot...

Moni asiantuntija on kertonut että inflaatio heikkenee ja korkoja joudutaan pian jo taas laskemaan. Itse olen tätä järjenvastaisuutta miettinyt ja HYVIN yksinkertaistettuna ajattelen, että korkojen nousu ja normalisoituminen (paluu lähemmäs keskiarvoa) jatkuu, mekanismia en vaan vielä tiedä.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta - 14.4.2022 08.00

PYN sijoittajailta oli rautaista asiaa ja tämä on myös nähtävissä näin jälkikäteen täältä. Tarkoitus oli mennä paikanpäälle haistelemaan tunnelmaa mutta jouduin tyytymään netin kautta seuraamiseen. Deryngin ulosanti on hyvin selkeää ja omasta mielestä myös viihdyttävää. Lopun kysymysosiossa sivuttiin vielä näitä sota-asioita ja mietittiin voisiko sama tilanne toistua Kiinan osalta lähialueilla (tästä taisi tulla kysymys) ja tähän sitten vastasivatkin paikalla olleet vietnamilainen ja kiinalainen salkunhoitaja, molemmat ehkä hiukan sanojaan asetellen :) Kunhan jostain saa taas kaivettua lisävaroja, niin osa ainakin menee tuonne. 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat - 9.3.2022 03.05

Tuntuu vaikealta ymmärtää venäläisten mielenliikkeitä mutta jos siellä nähtäisiin tälle Ukrainan operaatiolle suhteellisen nopea loppu, edes jollain todennäköisyydellä, ja paluu "normaaliin", niin kansallistukset nyt olisi erittäin vahingollisia jatkoa ajatellen. Harva yritys enää haluaisi investoida yhtään mitään Venäjälle.

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 16.2.2022 08.47

Late kirjoitti:

Sama OP (varmaan eri kaupunki) tarjosi 10 vuodeksi meille ja prosentti oli 2,7. Eli aika iso ero, ja molemmat työssä käyviä nelikymppisiä, ja salkku 1,5 vuosipalkkaa. Tuo sinun kuulostaa jopa ihan otettavalta!! Omamme ei. 

Huomattiin pari vuotta sitten, että paikallinen pieni OP tarjosi karkeasti 1% lainamarginaalin, kun taas Helsingin OP:n vastaus samaan kyselyyn oli muistaakseni noin 0,5%. Ihmeteltiin tuota eroa kyllä. Kyseessä oli siis 12kk euribor.

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 16.2.2022 07.22

N. O. Varakas kirjoitti:

Oma pankki (OP) tarjoaa vajaan 1,3% korolla 25 vuoden lainaa ja mahdollisuus lyhentää lisää/maksaa laina pois milloin haluaa. 

Nyt tuli sitten viimein otettua se velka kiinteään korkoon 1,78% (sis marginaalit jne) 25v laina-aika eli on noussut puolessatoista vuodessa jonkin verran. Aika näyttää oliko järkevä veto. Itse näen tuon tällä hetkellä vakuutuksena ehkäkin epätodennäköistä reilua korkojen nousua vastaan, joka yhdistettynä maksukyvyn heikkenemiseen olisi omalle taloudelle riski.

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 1.2.2022 10.17

Kurssi on hiipinyt ylös ennen Q4 raporttia. Oletan, että ennakoi hyvää tulosta. Odotankin mielenkiinnolla huomista. Tämän osakkeen kurssiheilunta on ollut viime aikojen rytäkässä aika vähäistä.

Näytä koko viesti
Kamux - 26.1.2022 08.00

Accounting 101 kirjoitti:

Alkaa sentimentti pikku hiljaa kääntymään osakkeessa posarin jälkeen. Inderes osti tätä tänään lisää mallisalkkuun. Onhan osake todella halpa kasvunäkymiin suhteuttuna ja alakin on melko defensiivinen

Kiitos analyyseistäsi yhtiöön liittyen. Niitä on tullut luettua tarkkaan ja olen kokenut hyvin hyödylliseksi.

Näytä koko viesti
Aspire Global - 18.1.2022 09.45

Olen pettynyt tohon ostotarjoukseen. Mielestäni menee "halvalla" firman potentiaaliin nähden, koska vauhti on tällä hetkellä Aspirella kova ja suunta oikea. 

Näytä koko viesti
Kempower - 2.12.2021 12.04

Merkattu. Näkisin että tässä firmassa on potentiaalia. Kemppi taustalla antaa uskottavuutta puheille ja siellä on näyttää kovan luokan tuotteet ja innovatiivista kehitystä.

Näytä koko viesti