Suomen presidentinvaalit 2024 -

Farseer wrote:

Itse miettisin Rehnin 6.00 ja Urpilaisen 15.00 kertoimia jos olisi pakko betsata. Rehn on edelleen vahva veto jolla on vaikeinta on päästä toiselle kierrokselle, missä hän kyllä todennäköisesti voittaa vihervasemmiston ehdokkaan. Ja ainoana potentiaalisena naisehdokkaana (sori vain Li, ei sinua enemmistö äänestäisi vaikka vastassa olisi Halla-aho) Urpilaisella on yllätyspotentiaali.

Kaikki sanovat että kahden kuukauden kampanja-aika on Urpilaisen suurin este, mutta ehkä se on mahdollisuus nousta esiin "freesinä kasvona" kun muiden naamat alkavat puolen vuoden tai pidemmän kampanjoinnin jälkeen jo kyrsiä.

Olen miettinyt samansuuntaisia. Urpilainen voi hyvin yllättää ja jos jotain vetoa löisin, niin hänelle laittaisin rahat. Presidentin vaalit eivät kuitenkaan isolle osalle kansaa ehkä niin ole puoluevaalit. 

Näytä koko viesti
Kuuskymppisen mietteitä maailman menosta. -
Sademies kirjoitti:

Tiedän että tekisi hyvää saada terapiaa, mutta se on mahdotonta tänä päivänä, jonot ovat kahden vuoden mittaisia. Masennuslääkkeistä on ollut kuitenkin jonkun verran apua. Mutta suurimman avun saan alkoholista. Näin se vain joillakin menee, eikä mulla ole valittamista, kun pikku pöhnässä tuntuu, että asiat on aika jees. 

Tartun tuohon sen verran, kun on jotenkin yleinen ajatusvirhe, että terapiaa ei ole saatavilla. Varattomalle näin onkin mutta esim. 40 viikkoa vuodessa, kaksi kertaa viikossa, 100€/kerta kustantaa vuodessa 8k€. Ajan saa vaikka samalle tai seuraavalle viikolla. Olen maksanut vuoden terapiat omasta taskusta ja silloin se oli huomattava rahallinen panostus itselle. Tuo oli parhaita sijoituksia mitä olen tehnyt. 

Sademies kirjoitti:

Mutta miten tämä enää liittyy sijoittamiseen, ei mitenkään :D

Kaikkihan tässä tätä elämää eletään ja harvalle sijoittaminen on päämäärä itsessään (luulisin).

Näytä koko viesti
Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute -

Minun mielestä myös nuo ei sijoittamiseen liittyvät blogit olisi loogisempi pitää ennemmin blogit osiossa, kuin aktiivinen keskustelu puolella. Näin siis jos nykyisellä jaolla vain mennään.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne -

Oliko tässä Saksan vitkuttelussa kuitenkin joku järki kun (ehkä) saivat myös jenkit toimittamaan panssareita? Kokonaistilanteen kannalta ehkä parempi lopputulos.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000009348647.html

"WSJ:n tietojen mukaan kyse olisi merkittävästä määrästä Abrams-panssarivaunuja"

Näytä koko viesti
Kuuskymppisen mietteitä maailman menosta. -

Täältä myös ääni psykedeeleille. Linkissä Sam Harris keskustelee James Fadiman:n kanssa psykedeeleistä ja minäkäsityksestä. Jos ei aiheesta paljoa tiedä, niin saattaa kokea tuon mielenkiintoiseksi:

https://www.samharris.org/podcasts/making-sense-episodes/242-psychedeli…

Sademies, olisko ideaa tähän pistää vaikka viikon ajalta tarkempaa päiväkirjaa tekemisistä, mietteistä ja tunnelmista? Monia ja myös ehkä sinua voisi kiinnostaa lukea mitä tuo arki on. Tarkoitan, että elääkö sitä elämää ja vapautta mitä haluaa.

 

Näytä koko viesti
One more Push 28.6.2021 - 26.10.2027 -
JR kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Joo, monen mielestä se, että ajan useahkosti vapaaehtoisestikin pummilla tai niinkuin itse koen "olen arvontatuulella". Mutta se ei oo mun pointti enkä usko, että se on se mikä pöyristytti eilen JR:ä. Vaan se, mitä systeemille seuraa, jos tarkastuksen yhteydessä päästetään liputtomia läpi ilman tarkastusmaksua.

 

Siis mua pöyristytti se, että oon varma että toi systeemi on täysin puolueellinen ja todennäköisesti hyvin syrjivä. Näytät jotenkin sen lipuntarkastajan näkökulmasta "kunnon kansalaiselta", joten sua kohdellaan näin. Oon aika varma, että tilanne ois muuttunu jos ois tehty susta esim sopivan nuori, puettu jotenkin enemmän pummiks/hipiks, tai vaihdettu ihonväriä.

Itse olen ihmetellyt samaa kun useamman kerran lippu on unohtunut ostaa ja olen tarkastuksessa tämän tajutessani samantien ollut jo tarjoamassa henkilökorttia, niin tarkastaja on kysynyt miksi ei ole lippua. Tähän vastaan, että unohdin (en siis tahallani jätä maksamatta) ja tarkastaja on hymyillen palauttanut kortin ja sanonut että nyt on leimattu. Omalta kohdalta tietysti asiaan vaikuttaa että varmaan näkevät käyttö/maksuhistorian ja sen ettei löydy yhtään tarkastusmaksua. 

Menestyksekkäät sijoitus- tai muut päätökset vaativat usein hiukan erilaista ajattelua ja tämä PP:n tapa ajatella noista lipuista on mielestäni tavallaan hauska esimerkki tästä, ottamatta kantaa muuten, että onko järkevää tai kustannustehokasta.

Näytä koko viesti
Citycon -
PikkuPro kirjoitti:

Onks Cityconista jotain uutista vai Läpäl laskee? laugh

Voiko toi "putkirikko" heijastua tähän noin voimakkaasti?

Näytä koko viesti
Mitä tapahtuu kun EKP:n rahan printtaaminen loppuu? Ja koska se loppuu? -
JR kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Keskuspankkien puuhailu on siis vaiheessa, mutta ainakin suunta on muuttunut järjenvastaisista korkotasoista reaalimaailmaan.

 

Reaalikorot on enemmän negatiiviset kuin aikaisemmin - jotenkin se tuntuu mulle vielä paljon "järjenvastaisemmalta" kuin negatiiviset nimelliskorot...

Moni asiantuntija on kertonut että inflaatio heikkenee ja korkoja joudutaan pian jo taas laskemaan. Itse olen tätä järjenvastaisuutta miettinyt ja HYVIN yksinkertaistettuna ajattelen, että korkojen nousu ja normalisoituminen (paluu lähemmäs keskiarvoa) jatkuu, mekanismia en vaan vielä tiedä.

Näytä koko viesti
PYN Elite rahasto - tuottoa Kaakkois-Aasiasta -

PYN sijoittajailta oli rautaista asiaa ja tämä on myös nähtävissä näin jälkikäteen täältä. Tarkoitus oli mennä paikanpäälle haistelemaan tunnelmaa mutta jouduin tyytymään netin kautta seuraamiseen. Deryngin ulosanti on hyvin selkeää ja omasta mielestä myös viihdyttävää. Lopun kysymysosiossa sivuttiin vielä näitä sota-asioita ja mietittiin voisiko sama tilanne toistua Kiinan osalta lähialueilla (tästä taisi tulla kysymys) ja tähän sitten vastasivatkin paikalla olleet vietnamilainen ja kiinalainen salkunhoitaja, molemmat ehkä hiukan sanojaan asetellen :) Kunhan jostain saa taas kaivettua lisävaroja, niin osa ainakin menee tuonne. 

Näytä koko viesti
Nokian Renkaat -

Tuntuu vaikealta ymmärtää venäläisten mielenliikkeitä mutta jos siellä nähtäisiin tälle Ukrainan operaatiolle suhteellisen nopea loppu, edes jollain todennäköisyydellä, ja paluu "normaaliin", niin kansallistukset nyt olisi erittäin vahingollisia jatkoa ajatellen. Harva yritys enää haluaisi investoida yhtään mitään Venäjälle.

Näytä koko viesti