Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 18.4.2021 09.41

Sunnuntaikolumnin viivästyminen uumoilee krapulapäivää. Ja vastaavasti krapulapäivä tietää hyvää kolumnia.

Eli hyvää kannattaa odottaa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 15.4.2021 12.36

Kaikki Kojamot putosi kyydistä. Suuremmat osingot kiinnostavat muualla. Kiinteistöjä muutenkin liikaa hallussa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.4.2021 06.10

Olisko mitenkään mahdollista, että palataan osakkeisiin ja penkkituloksiin? Ne ei oo uskonasioita, vaan kovia ja mielenkiintoisia faktoja.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 8.4.2021 01.52

Jos unohdetaan lainsäädäntö ja tarkastellaan tätä puhtaasti kahdenvälisenä neuvotteluna siitä, mikä olisi reilua molemmille osapuolille. Kaksi henkilöä voivat keskenään sopia melkein mitä vaan, kunhan ei loukata kolmannen oikeutta. Jos Sijoitustiedon tyypit pahoittavat mielensä, niin se ei tässä ihan kauheasti paina.

Huomioidaan, että neuvottelu aloitettiin vastapuolen taholta. Selkeä näkemys vastapuolella on, että vähän vois palautella. Olis oikein somaa, jos voisin avoimesti kirjoittaa kaiken tapaukseen liittyvän tähän auki, mutta jätän sen tekemättä.

Ajattelen itse niin, että 10% palauttaminen on kohtuullista, eikä siinä ole mitään arveluttavaa, varsinkin kun se neuvoteltiin hyvässä hengessä ja vastapuolen avatessa neuvottelut.

Jos taivaalta putoaa järkyttävä kasa rahaa, niin kyllähän siitä voi pienen tipin antaa asianosaisille? Vai mitä?

 

Lisäruoskinta ja mittavat alapeukutukset ovat edelleen tervetulleita!

Yleisellä tasolla voisi todeta, että foorumilla vallitsee aika vahva seinäännaulaamisen ja alapeukuttelun kulttuuri. Tämän tyyppisille paikoille on kuitenkin oma tarpeensa. Olen ymmärtänyt, että palstalla on paljon ammattimaisia pelaajia, siihen  kulttuuriin minkäänlaiset do-overit ja pay-backit eivät istu. Suoraselkäinen turpaanottamisen kulttuuri. Tappiot kestetään, velat maksetaan ja sovituista asioista pidetään kiinni. Jos kännissä perseilee, itseään saa syyttää.

Itse olen vähän erilainen, pyrin minimoimaan tappiot ja mahdollisesti neuvotellen saamaan paremman tarjouksen. Olen sitä ihmistyyppiä, joka kohdatessaan Itäväylällä liikkuvassa taksissa ylitsepääsemättömän ylenantamisen tarpeen, avaa ikkunan ja pulauttaa ulos - lähinnä koska se on minulle edullisempi vaihtoehto. 

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 08.20

Ajateltiin kyllä niin, että alkuperäinen siirto on koroton laina, josta nyt suoritetaan takaisin 10% ja loppuosa annetaan akordin omaisesti anteeksi.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 06.08

Artsipappa kirjoitti:

 

CassieFin kirjoitti:

Jos tämä todella näyttäytyy molemmille osapuolille lahjana, miksi vastaanottaja haluaa nyt antaa takaisin 10%?

Vaikka en ole vielä riehunut juuri ollenkaan...
 

 

 

Jos olet siirtänyt ne vain säilytettäväksi niin miksi et halua takaisin 100%? Tai jos oli btc laina?

 

Koko pääoma takaisin ja 7% viivästyskorko on ihan hyvä vaihtoehto myös😀

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 05.57

Jos tämä todella näyttäytyy molemmille osapuolille lahjana, miksi vastaanottaja haluaa nyt antaa takaisin 10%?

Vaikka en ole vielä riehunut juuri ollenkaan...
 

 

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 05.47

QSL

Kiitos kommenteista. En lähde enemmälti avaamaan tätä meidän ystävyyttä ja siihen liittyvää dynamiikkaa. Alustavasti näyttäis siltä, että kaverin mielestä yhden bitcoinin palautus on hänenkin mielestä reilua ja kohtuullista. Tässä on molemmin puolin suoritettu kohtuullisuusharkintaa ja päädytty nyt tähän. 
 

Mulla on myös muita vastaavia tapauksia, en niista jaksa nyt tähän avautua, yleensä niissä se löytöpalkkio on ollut 10-20% väliltä ollut.

Itselleni tämä case ei näyttäydy lahjana tai lainana. Enemmänkin tätä vois verrata tilanteeseen, että pudotan vahingossa kolikon sohvatyynyjen väliin ja se osoittautuukin äärimmäisen arvokkaaksi. 

Ihan kamalan huono omatunto tai rotta-olo ei kyllä ole vallitseva olotila tällä hetkellä. 

Otan kupposen kahvia ja annan alapeukkujen tulla...

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 7.4.2021 12.43

Artsipappa kirjoitti:

 

CassieFin kirjoitti:

Sanoin, että me palataan tähän vielä, mun osuus on enemmän. Vähintään löytöpalkkion verran, eli kymmenisen prossaa. Tai aivan sama. 
 

 

Jos olet ne aikoinaan lahjoittanut niin miksi sulle kuuluu yhtään mitään? :o Toki tyyppi olisi voinut yli 1000€ tarjota, aika vittuilutonni. 

Vähän saman tyyppinen mutta puhutaan pienemmistä summista. Ostin joskus 2014 xrp:ta kun maksoi suurinpiirtein sentin. 50k kappaletta oli ja ajatuksella että ostetaan ja pidetään ja katsotaan tuleeko tästä mitään. Noh kun xrp kolkutteli $3 hintoja v.2018 niin koitin päästä niihin käsiksi. En päässyt :/ 

Olen päätynyt siihen, että pyydän kaveria palauttamaan yhden kokonaisen bitcoinin. Lahjana tulkittuna en voisi vaatia mitään. Lainana tuo olisi jo vanhentunut. Ainoastaan kauniisti pyytämällä voin saada jotakin takaisin. Olen aika menestyksekkäästi onnistunut suostuttelemaan ihmisiä. Lähestyn 50/50 jaolla, ja annan ymmärtää että se 10% on mulle ihan kauhee pettymys. Pistän tarvittaessa shown pystyyn. 
 

"Tällaisestahan ei ennakkotapausta ole, mutta me voidaan sellainen kyllä Helsingin käräjäoikeudesta hakea..."😊

...tai sit vaan laitat mulle yhden tulemaan ja pidän tätä sillä sovittuna.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju - 6.4.2021 01.21

Olin siirtänyt läpällä eräälle vanhalle "tutulle" 10 kokonaista bitcoinia, ihan vaan näyttääkseni miten bitcoin siirto toimii. Vuosi oli 2011-2012. Nyt tämä tyyppi otti hiljattain yhteyttä ja aikoi siirtää mulle 1000€ koska oli niin kiitollinen, kun löysi vanhasta puhelimesta puolisen miljoonaa. Jep jep.

Sanoin, että me palataan tähän vielä, mun osuus on enemmän. Vähintään löytöpalkkion verran, eli kymmenisen prossaa. Tai aivan sama. 
 

Kun katselen bitcoin siirtohistoriaani vuosilta 2011-2015, on siinä roiskittu Espoolaisia kivitaloja sinne tänne. Läpällä.

Näytä koko viesti