Aspire Global -
PikkuPro kirjoitti:

Maailman lasi on puolitäyteinen.

Onneksi tuli mutkia ja viiästyksiä: jos olisin ollut out sairaalasta tyyliin 8.3. niii olisikohan yhtään nappia nyt. Sensijaan kun tehoilee 1,5kk niiin ei siinä paljon Aspireita  kevennellä.

Ylläystilipäivä.

Mukavaa, että olet takaisin. Pitkä hiljaisuus huolestutti... 

Näytä koko viesti
Miten innostuit sijoittamisesta? -

Vuoden 1996 syksyllä, toisena opiskeluvuotena, myin koko omaisuuteni, joka koostui Toyota Corolla merkkisestä henkilöautosta. Sain autosta 4400 markkaa. Tästä 400 markkaa meni erillaisiin arjen kuluihin. Tasan 4000 mk sijoitin erääseen Nokia nimiseen yritykseen. En muista montako kappaletta sain. Nämä myytiin vaiheittain nousuihin vuoteen 1999 asti ja voitot juotiin viimeiseen penniin. Hienoja aikoja.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Sunnuntaikolumnin viivästyminen uumoilee krapulapäivää. Ja vastaavasti krapulapäivä tietää hyvää kolumnia.

Eli hyvää kannattaa odottaa.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Kaikki Kojamot putosi kyydistä. Suuremmat osingot kiinnostavat muualla. Kiinteistöjä muutenkin liikaa hallussa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Olisko mitenkään mahdollista, että palataan osakkeisiin ja penkkituloksiin? Ne ei oo uskonasioita, vaan kovia ja mielenkiintoisia faktoja.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju -

Jos unohdetaan lainsäädäntö ja tarkastellaan tätä puhtaasti kahdenvälisenä neuvotteluna siitä, mikä olisi reilua molemmille osapuolille. Kaksi henkilöä voivat keskenään sopia melkein mitä vaan, kunhan ei loukata kolmannen oikeutta. Jos Sijoitustiedon tyypit pahoittavat mielensä, niin se ei tässä ihan kauheasti paina.

Huomioidaan, että neuvottelu aloitettiin vastapuolen taholta. Selkeä näkemys vastapuolella on, että vähän vois palautella. Olis oikein somaa, jos voisin avoimesti kirjoittaa kaiken tapaukseen liittyvän tähän auki, mutta jätän sen tekemättä.

Ajattelen itse niin, että 10% palauttaminen on kohtuullista, eikä siinä ole mitään arveluttavaa, varsinkin kun se neuvoteltiin hyvässä hengessä ja vastapuolen avatessa neuvottelut.

Jos taivaalta putoaa järkyttävä kasa rahaa, niin kyllähän siitä voi pienen tipin antaa asianosaisille? Vai mitä?

 

Lisäruoskinta ja mittavat alapeukutukset ovat edelleen tervetulleita!

Yleisellä tasolla voisi todeta, että foorumilla vallitsee aika vahva seinäännaulaamisen ja alapeukuttelun kulttuuri. Tämän tyyppisille paikoille on kuitenkin oma tarpeensa. Olen ymmärtänyt, että palstalla on paljon ammattimaisia pelaajia, siihen  kulttuuriin minkäänlaiset do-overit ja pay-backit eivät istu. Suoraselkäinen turpaanottamisen kulttuuri. Tappiot kestetään, velat maksetaan ja sovituista asioista pidetään kiinni. Jos kännissä perseilee, itseään saa syyttää.

Itse olen vähän erilainen, pyrin minimoimaan tappiot ja mahdollisesti neuvotellen saamaan paremman tarjouksen. Olen sitä ihmistyyppiä, joka kohdatessaan Itäväylällä liikkuvassa taksissa ylitsepääsemättömän ylenantamisen tarpeen, avaa ikkunan ja pulauttaa ulos - lähinnä koska se on minulle edullisempi vaihtoehto. 

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju -

Ajateltiin kyllä niin, että alkuperäinen siirto on koroton laina, josta nyt suoritetaan takaisin 10% ja loppuosa annetaan akordin omaisesti anteeksi.

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju -
Artsipappa kirjoitti:

 

CassieFin kirjoitti:

Jos tämä todella näyttäytyy molemmille osapuolille lahjana, miksi vastaanottaja haluaa nyt antaa takaisin 10%?

Vaikka en ole vielä riehunut juuri ollenkaan...
 

 

 

Jos olet siirtänyt ne vain säilytettäväksi niin miksi et halua takaisin 100%? Tai jos oli btc laina?

 

Koko pääoma takaisin ja 7% viivästyskorko on ihan hyvä vaihtoehto myös😀

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju -

Jos tämä todella näyttäytyy molemmille osapuolille lahjana, miksi vastaanottaja haluaa nyt antaa takaisin 10%?

Vaikka en ole vielä riehunut juuri ollenkaan...
 

 

Näytä koko viesti
Itseruoskintaketju -

QSL

Kiitos kommenteista. En lähde enemmälti avaamaan tätä meidän ystävyyttä ja siihen liittyvää dynamiikkaa. Alustavasti näyttäis siltä, että kaverin mielestä yhden bitcoinin palautus on hänenkin mielestä reilua ja kohtuullista. Tässä on molemmin puolin suoritettu kohtuullisuusharkintaa ja päädytty nyt tähän. 
 

Mulla on myös muita vastaavia tapauksia, en niista jaksa nyt tähän avautua, yleensä niissä se löytöpalkkio on ollut 10-20% väliltä ollut.

Itselleni tämä case ei näyttäydy lahjana tai lainana. Enemmänkin tätä vois verrata tilanteeseen, että pudotan vahingossa kolikon sohvatyynyjen väliin ja se osoittautuukin äärimmäisen arvokkaaksi. 

Ihan kamalan huono omatunto tai rotta-olo ei kyllä ole vallitseva olotila tällä hetkellä. 

Otan kupposen kahvia ja annan alapeukkujen tulla...

Näytä koko viesti