Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 14.10.2020 07.31

Otan tietoisen ja laskelmoidun alapeukku-riskin ja vien keskustelun kuntoiluun. Olen ymmärtänyt, että kyseessä on osin APn  fitness-blogi ja treenipäiväkirja.

Tutkimisen arvoinen näkökulma kuntoiluun ja painonpudotukseen. Pätkäpaasto, Intermittent Fasting. 

 

Lyhykäisyydessään nautitaan kaikki vuorokauden energiapitoinen ravinto 8 tunnin aikaikkunan sisällä. Olen itse noudattanut noin 7-8 vuotta. Päivän ensimäinen energiapitoinen ateria klo 1400, tätä ennen voi nauttia kahvia, vettä tai BCAA juoman. Vuorokauden kalorit keskittyvät treenin ympärille ja iltaan. Vastaavasti jääkaapin aikalukko aktivoituu klo 2200. Tähän aikaikkunaan saa syödä aika vapaasti, ilman että alkaa näkyä. 

Miksi itse olen kokenut tämän hyvänä ratkaisuna:

-poikkeuksellinen elämäntyyli. Viimeisestä palkallisesta työpäivästä on yli 10 vuotta. Herään iltapäivällä, kun en enää jaksa nukkua.

-vaikeus/mahdottomuus nukkua miinuskaloreilla. Tämä systeemi on ainut, millä nukun kohtuullisesti, pysyn suht kunnossa ja kalorit lievästi miinuksella.

-olen päässyt 1990 luvun lopun kuntoon, vaikka olen lähes 50 vuotias, nuoruuden into, aamustondis ja seerumin testot tutkitusti viitealueen alalaidalla.

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 10.8.2020 01.22

Avioeron. 

Muotoilin elämäni inhottavimman ja vaikeimman sähköpostin. Hioin ja työstin sanamuotoja, varoen että en astu laillisesta laittoman puolelle. En uhkaile, en kiristä. Muistutan vaan sovun olevan kaikille paras, halvin ja ainoa vaihtoehto.

 

Perjantai-iltapäivä. En ole edelleekään varma. Lähettääkö vai ei? Päädyn heittämään kolikkoa. Tässä auttaa vuoden 1987 Etelä-Afrikan Krugerrand kultakolikko.

Päädyn kolikon kanssa eri linjoille ja lähetän silti. Painan Lähetä- näppäintä. Kuusi minuuttia, niin saan ilmoituksen, että viesti on luettu. Näen erilaisista verkkoseuranta-apeista (laillisista), että linjat ovat kuumina lähimpään ystävättäreen. Saan myös ilmoituksen, että sähköposti avataan uudestaan, tällä kertaa kannettavalla koneella.

Alle puoli tuntia viestin lähettämisestä saan 14 sekunnin mittaisen puhelun: "Ok, mä suostun. Massit on tilillä 5 minuutin päästä, mutta mä blokkaan sut kaikkialla..."   -luuri korvaan-

Saan tekstiviestin. Erään saldorajan ylitys tilillä. Mut on samaan aikaan blokattu.

Kaadan pitkään lasiin reilulla kädellä Gray Goose vodkaa ja hymyilen ääneen.

Edessä on upea viikonloppu vapaana miehenä, tietäen eurolleen miten vastenmielinen on...

 

Näytä koko viesti
Mistä lähteä liikkeelle kun ei tajua - 5.8.2020 12.48

Oikein hyvä kysymys AP ja mainioita vastauksia ketjun täydeltä.

Itse suosittelisin kahta asiaa. Olet saattanut nämä jo tehdäkin.

1) Laadi henkilökohtainen tuloslaskelma. Taulukkolaskentaohjelmalla. Tähän kaikki tulot ja menot vaakariveille. Pystysarakkeet ovat kuukausia. Jokaisen kuukauden alin rivi kopioituna seuraavan kuukauden alkuun. Syötä tähän taulukkoon ihan kaikki tulosi ja menosi. 
 

Tällä työkalulla olet koko ajan tilanteen tasalla siitä, minkä verran voit säästää kuukaudessa ja vuositasolla. Ensimäinen ja tärkein asia sijoittamisessa on pyrkiä pitämään hankitut rahat, ei kuluttamaan niitä. Ilman tätä, kaikki edellä olevat neuvot ovat turhaa kikkailua. 
 

2) Hanki omistusasunto mahdollisimman pian. Tämä ei selvinnut alkuperäisestä avauksesta. Tätä kohtaa ei voi tarpeeksi painottaa. Kartuta omaa varallisuuttasi, älä vuokranantajan. Asuntovarallisuus on hyvää vakuusomaisuutta myöhemmissä elämän vaiheissa, ja auttaa myöhemmissä vaurastumisoperaatioissa.

Varsinaiseen sijoittamiseen en ota kantaa. Näillä neuvoilla pystyt pitämään suurimman osan tuloistasi.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.7.2020 01.10

1990- luvun alussa valmistauduin alle 20 vuotiaiden voimanoston SM-kisoihin. Olin oikeastaan valmistaitunut kilpailuihin noin 3-4 vuotta erittäin kurinalaisesti. Menomatkalla kisapaikalle söin jossakin sen ajan Kesoililla, paikkakunnalla jota ei enää ole, sellaisen perus-pizzan. Laskeskelin mielessäni, että olen kilon alle punnituspainosta, eihän se yksi suolainen ja rasvainen eines painoa nosta kun sen kilon. Paino nousi lopulta vuorokaudessa 4 kiloa yli sallitun. Ehkä se suolan määrä vaan keräsi nestettä. 

Kilpailin sarjaa ylempänä. Alemman sarjan voitto muuttui ylemmän sarjan seitsemänneksi sijaksi. Alemman sarjan tulokset olisivat edelleen ikäluokan lähellä kaikkien aikojen parhaita.

Olen suhtautunut tähän itselleni tyypilliseen tapaan armollisesti, mietin tapausta edelleen päivittäin ja kerron sen aina sopivassa yhteydessä.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Millaista korkoa pyytäisit ystävälle myönnettävästä lainasta? - 21.5.2020 04.34

Olen itse lahjoittanut rahaa lähipiirille, ilman mitään velvoitteita. Jotenkin helpompaa henkisesti vaan antaa rahaa. Ei ala mahdollinen takaisinmaksu tai maksamattomuus harmittamaan. Olen huomannut, että nämä tulevat takaisin tavalla tai toisella. Aikajänne voi olla vaan aika pitkä. Näissä ollaan alle lahjaverottavuuden kuitenkin.
 

Olen pitänyt omaa kirjanpitoa, että saan lahjoittaa x % omasta kassavirrasta. Tätä en tietenkään ole kertonut lähipiirille. 

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 20.4.2020 09.11

Crude Dead.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 01.01

Eilen ei meinannut uni tulla. Ei ollut ensimäinen kerta. Olen ollut koko elämäni huono nukkuja. Aina kun on seuraavana päivänä jotakin vähäistä merkittävämpää ohjelmaa, nukun huonosti. Uneen pääsy kestää ikuisuuden ja heräilen vähän väliä.

Päädyin viime yönä ratkaisuun, että poltan hieman kannabista ja katson Yle Areenasta tämän tuoreen dokumentin vuoden 1918 Espanjantaudista:

https://areena.yle.fi/1-4599002

 

Nukuin kuin pieni lapsi. Lopulta.

Tänä yönä aion tehdä vuokaavion Fazerin omistajasuvusta ja selvittää onko siellä vielä tyttäriä vapaana.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.4.2020 09.47

Ajattelin aina nuorena, että apokalyptinen lopunaika näyttäytyy Mad Max 2 (1981) tyylisesti. Minulla on päheä auto, joka on viimeinen polttomoottorinen malli. Minulla on myös jännä tukkalaite ja vähintään yksi tatuointi sekä yllä tyköistuvaa nappanahkaa.

 

Nyt kun maailmanloppu vihdoin tuli, istun pöhöttyneenä kotona pelkissä kalsareissa ja luen Sijoitustietoa.

yes YP lainasi: https://twitter.com/Sijoitustieto/status/1246179565841588224

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 3.4.2020 03.27

-fyysistä kultaa

-BTC

-ETH

-XRP

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 3.4.2020 04.23

petteri kirjoitti:

Pörssi on mielenkiintoinen otus. Pörssi lähti alas vasta kolme viikkoa siitä, kun löin koronashortit sisään. Markkinat olivat päättäneet, ettei koronaongelmaa ole ja tekivät all-time high:n. Nyt markkinat näyttävät melkein kuin päättäneen, ettei työttömyys ole ongelma. Kaksi denial-rallia samaan sotkuun on jo aika absurdia.

USA indeksien shortteja pelatessa vastapuolella on Federal Reserve System (Fed), joka päätti, että oma pelikassa on loputon. The fight is fixed.

 

Näytä koko viesti