6.1.2021 - 10:20

Arsi

+126
Liittynyt:
23.3.2015
Viestejä:
88
DeJargon kirjoitti:

 

cyberkone kirjoitti:

 Pari vinkkiä: Energiatuotanto ja varastointi, robotaxit, raskasliikenne.

 

Trollaatko vai mikä nyt on ?

Niin, montakos noista mainitsemistasi jutuista on muulla kuin Elonin fantasiatasolla ?

Robotaxi nyt on vähän häilyvämpi käsite, mutta noista muista 3/3 on fyysisesti olemassa, ja energiantuotanto ja -varastointi ovat olleet jo kaupallisessa tuotannossa ties kuinka kauan.

"Solar Rooffeja" on myyty Jenkeissä pitkän aikaa kuluttajille, toki liikevaihdollisesti aika marginaalinen tuote kyseessä. Energiavarastoja myydään kuluttajien lisäksi myös jakelu- ja siirtoverkkojen haltioille "hieman" suuremmassa mittakaavassa, tässä esimerkiksi rakennetaan maailman suurinta verkkoon liitettyä energiavarastoa:

https://insideevs.com/news/461525/world-largest-battery-under-construct…

Kyseessä on siis valmistuessaaan maailman suurin verkkoon liitetty energiavarasto, nykyään suurin (193,5MWh Australiassa) on sekin Teslan toimittama. Noiden kysynnän voisi ennustaa räjähtävän uusiutuvan energiatuotannon lisääntyessä.

Raskaasta liikenteestä voi katsella youtubesta "Tesla Semi" -videoita, noilla (muutamalla prototyyppi-) rekoilla on ajeltu yleisen liikenteen seassa jo useamman vuoden. Viime vuoden lopulla haettiin Tesla Semin valmistavaan portaaseen työntekijöitä, joten eiköhän noidenkin valmistus tämän vuoden aikana alkane.

Uusin FSD Beta -päivitys ajaa San Franciscon kaduilta Los Angelesiin ilman, että kuski puuttuu koko matkan aikana kertaakaan tilanteeseen:

https://www.youtube.com/watch?v=dQG2IynmRf8

Toki ollaan vielä kaukana mistään robotaxeista, mutta samalla kuitenkin aika kaukana toiseen suuntaan myös muiden valmistajien kaistavahdeista. Ja kyllä tuonkin perusteella sanoisin että robotaxi pidemmällä kuin "Elonin fantasioissa"

Rahallisesti itse näkisin noista eniten potentiaalia noissa energiavarastoissa, lisäksi olemassa olevissa autoissa on iso massa energiavarastoa sekä potentiaalisesti ohjattavaa kulutusta. Teslahan pystyisi etänä ohjaamaan autojen latautumista, ja näin ollen rakentamaan ison virtuaalivoimalaitoksen, käyttäjien suostumuksella ja niille maksettavan korvauksen kera toki. Tällaisia toimijoitahan Jenkeistä jo löytyy, joilla on iso massa esim. ohjattavia ilmastointilaitteita, joita sitten tarpeen tulleen rajoitetaan kun tehontarve verkossa on suurimmillaan.

Toinen autojen hyödyntämisvaihtoehto on V2G (vehicle to grid), eli autojen akkuja jossain tilanteessa purettaisiin verkkoon päin, mutta tähän ei Eloni ole ilmeisesti vielä oikein lämmennyt. 

0
0
6.1.2021 - 15:37

cyberkone

-28
Liittynyt:
5.1.2021
Viestejä:
9

Demokraatit vie senaatin ja lyheysti se tarkoittaa sitä että liikenne- ja kuljetusala tullaan sähköistämään jenkeissä. Ihmettelen suuresti, jos päivän päätteeksi kurssi ei ylitä $800. Oma targetti 2 biljoonan Market Cap vuonna 2025. Biljoonan kohdalla lopetan keskon varastolla trukkihommat, ja niin lopettaa moni muukin meidän varastolla. Kaikki ollaan all-in teslassa.

 

Shorttareille on kova denial päällä. Lyön vasemman ******* vetoa, että nämäkin herrat ajavat 10 vuoden päästä teslalla. Sähköauto on täysin ylivoimainen muihin verrattuna. Ei ruostuneita pakoputkia, kaasutinvikoja, moottorivikoja, ei tarvitse pelätä ettei auto lähde käyntiin aamulla, kun ei ole mitään käynnistettävää. Huoltokustannukset tippuu minimiin.

 

e. pre-marketissa $765, onhan tämä tylsä osake, kun nousee 4% joka ikinen päivä

0
0
6.1.2021 - 17:32

DeJargon

+154
Liittynyt:
4.2.2020
Viestejä:
199
cyberkone kirjoitti:

 Ei ruostuneita pakoputkia, kaasutinvikoja, moottorivikoja, ei tarvitse pelätä ettei auto lähde käyntiin aamulla, kun ei ole mitään käynnistettävää. Huoltokustannukset tippuu minimiin.

Minua niin hymyilyttää kun fanipojut puhuvat miljoonan mailin akustoista yms. hypetystä kun Teslojen korit häviävät suolassa uiton jälkeen nopeammin kuin Ladoissa aikanaan. Tutkimusfaktaa löytyy:

https://www.vibilagare.se/test/rost/rosttest-avslojar-allvarliga-briste…

https://www.bytbil.com/nyheter/larmet-redan-rost-pa-nya-tesla-model-3-1…

ps. Itse ajan vm. 2006 bensikselllä jossa edelleen alkuperäinen pakoputkisto. Ei ole ollut "kaasutin" eikä moottorivikojakaan, huoltokustannukset on 800€/90tkm kun jakoremmi, vesipumppu yms.  täytyy vaihtaa.

0
0
6.1.2021 - 17:01

Petteriiiiii

+6
Liittynyt:
29.12.2020
Viestejä:
2
cyberkone kirjoitti:

Biljoonan kohdalla lopetan keskon varastolla trukkihommat, ja niin lopettaa moni muukin meidän varastolla. Kaikki ollaan all-in teslassa.

No nyt on vahvat kuplan merkit ilmassalaugh

Itsekkin olin pitkään longina teslassa ja uskon että 10v päästä kaikki ajaa sähköllä, Teslan arvoon vaan on jo leivottu tämä sekä robotaxit ja softamyynnit.

 

Biljoonan kohdalla tesla ja kesko shortit tulillewink

0
0
6.1.2021 - 18:48

DeJargon

+154
Liittynyt:
4.2.2020
Viestejä:
199
Petteriiiiii kirjoitti:

Itsekkin olin pitkään longina teslassa ja uskon että 10v päästä kaikki ajaa sähköllä,

Voihan sitä kuvitella näin jos asuu länsi-euroopassa ja kaupungissa vieläpä. Nyt joululomalla olen harrastanut VR-matkailua  (ei se junafirma vaan virtual reality) Google Earthin kera ja kommenttina voisin sanoa että eivät ne vanhat  länsi/japsipolttikset mihinkään häviä vaan ne rahdataan Afrikkaan, Venäjälle yms. peräkyliin.

Varsinkin Afrikan kohdella voisin todeta, että bensalla mennään vielä ainakin 50v vakaasti. Porukkaa siellä riittää nytkin jo ihan kivasti. Kannattaa tsekata esim. Nigeria paljonko porukkaa löytyy ja paljonko öljyä on omasta takaa, mitä veikkaat myykö Tesla tuolla nykyisellä hinnallaan, saati sitten tulevaisuudessa.

Kannattaa pikkaisen ajatella isommalla perspektiivillä näitä asioita. Lisäksi kannattaa katsoa missä päin maailmaa se valtaosa porukasta 50-vuoden kuluttua asuu ja autoilee. Vinkkinä voisin todeta että se alue ei ainakaan ole pohjoisessa.

0
0
6.1.2021 - 18:50

cyberkone

-28
Liittynyt:
5.1.2021
Viestejä:
9

Tämä on 100% varmuudella sijoitustiedon historian kallein keskustelu. Samanlaisia denail vivahteita oli Nokia sijoittajilla vuonna 2010, kun kosketusnäytöt ja tabletit tulivat markkinoille. Hyvin kurssi kiitää $772 ja biljoona lähestyy samalla kun Elon muskista tuli maailman rikkain ihminen.

 

e. huhut osakesplitista voimistuvat => Market Cap +30%???

0
0
6.1.2021 - 21:38

EV Hero

+15
Liittynyt:
6.8.2020
Viestejä:
15

Myin tänään 60% Tesla omistuksistani,+1619% puolessatoista vuodessa. Aika keventää kun 55% salkusta Teslaa ja arvo tosiaan alkaa olla aika tähtitieteellinen olkoon miten tahansa kova luotto firmaan. Pitkällä tähtäimellä edelleenkin uskon Teslan pysyvän no.1 sähköautovalmistajana ja saavuttavan jopa no.1-3 teknologiayhtiön aseman maailmassa, mutta mahdollinen tuleva lähiaikojen kurssiheilunta voisi koetella omia hermoja turhan paljon.

Cyberkone -nimimerkki edellisessä viestissä kirjoitti että ketju on 100 % sijoitustiedon historian kallein keskustelu. Itselleni kuitenkin halvin ja paras joten kiitokset kaikille kirjoittajille, niin beareille kuin bulleille. Elokuussa 2019 sain inspiraation Teslan osakkeiden ostoon tämän ketjun shorttauskeskusteluista sekä yleisesti talousmedian negasta firmaa kohtaan. Oma yksinkertaisen piensijoittajan näkemys (arvaus) silloin oli, että osakeen arvo oli jo shortattu pohjille ja nousu alkanut, tulevaisuudessa sähköautot olisivat se juttu ja Tesla no.1. USA länsirannikolla ollessa ja ympäristöä havainnoidessa merkit olivat aika hyvin havaittavissa. 

0
0
7.1.2021 - 17:23

cyberkone

-28
Liittynyt:
5.1.2021
Viestejä:
9

Suljetaanko täällä shortteja? Tesla on avautunut tänään maltilliseen 4,5% prosentin nousuun. Lähinnä jännittää rikotaanko 800 raja tänään vai huomenna.

 

e. kukaan ei tiedä mikä Tesla on, mutta ei se ainakaan autoyhtiö ole? Ajattelin hakea alkosta parasta konjakkia mitä rahalla saa, kippis!

 

e2. jos joku ei vielä tiedä niin Elon Musk on planeetan rikkain

https://www.cnbc.com/2021/01/07/elon-musk-is-now-the-richest-person-in-…

0
0
7.1.2021 - 18:06

Entinen Pelimies

+14
Liittynyt:
29.10.2017
Viestejä:
36

Ennen tätä päivää en ole Teslaan koskenut pitkällä tikullakaan, mutta nyt ollaan jo niin karmeassa kuplassa, että en malttanut olla ostamatta Tesla Bear X3:sta. Tuo 800 voipi olla hyvä raja-arvo kuplan puhkeamiselle, näin ainakin toivon ja sen puolesta betsini tähän roskaan tein :)

0
0
8.1.2021 - 06:36

cyberkone

-28
Liittynyt:
5.1.2021
Viestejä:
9

Kilpailu sähköautomarkkinoilla alkaa kiristymään. Baidu hyppää kelkkaan mukaan. Samoin, hynday motors myöntää puheet yhteistyöstä Applen kanssa. Aiemmmin Foxconn ilmoitti aloittavansa sähköautokomponenttien valmistuksen. Enää puuttuu se, että Google tarjoaa Android tyyppisen avoimen lähdekoodin ratkaisun halukkaille autovalmistajille. Mitä seuraavaksi? Nokia  Electric Cars? Soittakaa joku Jorma Ollilalle. Nämä ei ole hyviä uutisia Teslalle pitkällä aika välillä.

The company has already been testing its driverless car software, named Apollo, in public robotaxi trials in Beijing. Baidu also has its own map app and voice assistant technology called DuerOS, which can be equipped inside a vehicle.

https://www.cnbc.com/2021/01/08/chinese-search-firm-baidu-to-create-an-…

https://www.cnbc.com/2021/01/08/hyundai-motor-says-it-is-in-early-talks…

https://www.cnbc.com/2020/10/16/foxconn-wants-to-become-the-android-for…

 

e. yksi mielenkiintoinen pointti on se, että huyndai omistaa boston dynamicsin. Taidan vaihtaa sijoitukset teslasta huyndaihin

0
0
8.1.2021 - 07:18

tonza

+1193
Liittynyt:
4.3.2020
Viestejä:
607

cyberkone kirjoitti:
Kilpailu sähköautomarkkinoilla alkaa kiristymään. Baidu hyppää kelkkaan mukaan. Samoin, hynday motors myöntää puheet yhteistyöstä Applen kanssa. Aiemmmin Foxconn ilmoitti aloittavansa sähköautokomponenttien valmistuksen. Enää puuttuu se, että Google tarjoaa Android tyyppisen avoimen lähdekoodin ratkaisun halukkaille autovalmistajille. Mitä seuraavaksi? Nokia  Electric Cars? Nämä ei ole hyviä uutisia Teslalle pitkällä aika välillä.

Eikö tämä ole vähän näköalatonta jos tarkastellaan koko autoteollisuutta ja sen tulevaisuutta? Tietenkin kilpailu sähköautomarkkinoilla laajenee, koska sähköautojen osuus kaikista autoista kasvaa kaiken aikaa. Siksi en puhuisi välttämättä kilpailun kiristymisestä. Markkinoilla on tilaa vaikka kuinka monelle toimijalle, aivan kuten perinteisen mallin autoissakin.

Teslalla, kuten kaikilla sähköautojen valmistajilla, on edessään pitkäksi aikaa rajattomat kasvunäkymät. Vasta kun valtaosa autokannasta on sähköistetty, voidaan alkaa puhumaan kilpailun kiristymisestä.

0
0
8.1.2021 - 09:07

madgecko

+55
Liittynyt:
16.1.2020
Viestejä:
210
cyberkone kirjoitti:

e. yksi mielenkiintoinen pointti on se, että huyndai omistaa boston dynamicsin. Taidan vaihtaa sijoitukset teslasta huyndaihin

Millä tunnuksella Hyundaihin kannattaa sijoittaa?

Interactive brokersissakaan ei löydy HYMTF tunnuksella mitään, mutta vaikka Yahoo antaa tällä kyllä oikean kurssin.

HYMLY löytyy jotain, mutta en tiedä mikä tämä täsmälleen on.

No Saksasta voikin nähtävästi ostaa HYU tunnuksella.

Vaikea kyllä uskoa, että Hyundaista mitään rakettia tästä tulee. 5 vuoden takainen kurssi on nykyisellä tasolla ja PE on 11.

Bostonin robottien arvo? Mitään analyysia tästä olemassa?

 

 

0
0
8.1.2021 - 10:19

Arsi

+126
Liittynyt:
23.3.2015
Viestejä:
88
tonza kirjoitti:

Teslalla, kuten kaikilla sähköautojen valmistajilla, on edessään pitkäksi aikaa rajattomat kasvunäkymät. Vasta kun valtaosa autokannasta on sähköistetty, voidaan alkaa puhumaan kilpailun kiristymisestä.

Tämä. Huvittuneena aina saa seurata kaikenmaailman klikkiotsikoita "Teslan tappajista", vaikka todellisuudessa jokainen uusi sähköauton valmistuslinjasto nopeuttaa vain polttomoottorien sukupuuttoa (henkilöautoissa). Sähköautomarkkinan kasvunopeus on tällä hetkellä aika brutaali.

Teslaa on vielä pieni jämäerä salkussa. Eihän tuossa arvostuksessa ole enää järjen hiventäkään, mutta voisi ihan mielenkiinnosta nuo loput laput pitää, ja katsoa mihin saakka tuo hulluus kantaa. laugh

0
0
9.1.2021 - 01:25

Tyyne

+29
Liittynyt:
19.3.2015
Viestejä:
32

Tämä saattaa olla tässä vaiheessa aivan liian aikasta, mutta  olen ehkä vielä liian nuori ja tyhmä ollakseni shorttaamatta Teslaa. Positio nyt -190 osaketta. Pelkkää valuaatiota tuijottamalla vaikuttaa melko hinnakkaalta, mutta ei koskaan pidä aliarvioida kollektiivisen mielenhäiriön voimaa.

Tarkoitus on yrittää roikkua mukana kunnes arvostustasossa on enemmän tolkkua, mutta ei tämä mitään mukavaa puuhaa ole.

0
0
9.1.2021 - 01:38

Bobo36

+132
Liittynyt:
5.10.2019
Viestejä:
231
Tyyne kirjoitti:
... ollakseni shorttaamatta Teslaa.

Kai siis tiedät, että vaikka olet oikeassa (vilpitön oma mielipiteeni), niin Mr. Markkina voi olla väärässä pidempään kuin sulla on fyffee?

Tyhmyyttä vastaan ei kannata taistella...

0
0
9.1.2021 - 04:14

cyberkone

-28
Liittynyt:
5.1.2021
Viestejä:
9

Kahtena päivänä peräkkäin +7% ja markkina-arvoon 120 miljardia lisäystä.  Olisiko joku isompi peluri kotiuttanut shorttitappiot? Ei keksi mitään muuta järkevää selitystä.

0
0
9.1.2021 - 11:45

Tyyne

+29
Liittynyt:
19.3.2015
Viestejä:
32
Bobo36 kirjoitti:

 

Tyyne kirjoitti:

... ollakseni shorttaamatta Teslaa.

Kai siis tiedät, että vaikka olet oikeassa (vilpitön oma mielipiteeni), niin Mr. Markkina voi olla väärässä pidempään kuin sulla on fyffee?

Tyhmyyttä vastaan ei kannata taistella...

Tiedostan kyllä sen, että tämä raketti voi jatkaa matkaa aina Marsiin saakka. Välillä vaan pitää hakata vähän päätä seinään 😀

0
0
9.1.2021 - 17:51

finninaama

+13
Liittynyt:
24.3.2020
Viestejä:
99

Hyundai Motorsin, potentiaalisen applen autokumppanin  markkina arvo 41.321B, Teslan 834.172B, eli n.20 kertainen, olin katsovinani. Luulisin että toinen noista on  väärin hinnoiteltu.

Pidetään tämä kuitenkin tesla ketjuna.

0
0
9.1.2021 - 18:23

finninaama

+13
Liittynyt:
24.3.2020
Viestejä:
99

"Mistä hyundai motorsia voi ostaa kysyi joku yllä"

Nordnetista ostin muutama vuosi sitten 43.72 eur  kurssilla tunnuksella hyu.f, mutta se lähti pois xtra:sta tms. Enää kurssi ei päivity nordnettiin eikä varmaan voi ostaakaan siellä , mutta osingot sentäs tulee sinne.

Ostin aikanaan kun aattelin että hyundai tulee olemaan vahva sähköautoissa ja pe oli matala, mutta kurssi ostokseni jälkeen yli puolittui. Eilisen 34% nousun jälkeen olen jo vähän 'voitolla'.

Sattumoisin ostin syksyllä summa mutikassa baidua, ja nyt sekin on/tulee ev businekseen.

Mutta tämä on siis tesla ketju, mutta hyvä vertailla sitä muihinkin.

0
0
12.1.2021 - 22:48

r0g3r_m00r3

+21
Liittynyt:
1.1.2016
Viestejä:
19

Porschella on jo nopeampi ja tehokkaampi auto kuin Teslalla.

Useammalla perinteisellä valmistajalla on vähitellen vastaavia autoja kuin model 3 - mutta teknisesti parempia. 

Jopa Volvolla on paremman näköinen ja vastaavalla suorituskyvyllä oleva pikku auto kuin Teslalla.

Tesla ftw. 

 

 

 

 

 

 

0
0
12.1.2021 - 23:20

Indrid Cold

+492
Liittynyt:
3.12.2020
Viestejä:
652

German carmakers outpace Tesla with electrified vehicle surge

German carmakers outpace Tesla with electrified vehicle surge - DUK News (dailyuknews.com)

lievästi harhaanjohtavaa koska Teslan tarjonta oli rajallinen, Teslan uudet tehtaat ja kasvava tuotanto sitten kertoo enemmän kysynnän kasvun kestävyydestä. Tesla saavutti lähes 500 000 auton tuotantotavoitteen v. 2020 ja osake nousi siitä noin 10%, sitten kun tulee uutista kilpailijoista kuten NIO ET7 niin Tesla ei enää ole carcompany vaan tech-jotain...

Chinese electric startup NIO unveils Tesla competitor with 5G tech | TweakTown

NIO unveils its new ET7 electric car: packs 5G, Wi-Fi 6, 23 speakers, autonomous driving tech -- a full better-than-Tesla car?

1000 km range ja parempi autonomous driving kuin Teslalla, argumentit alkaa loppumaan Teslan puolesta siis valuaation kestävyydestä. Tesla siis on vain yksi autonvalmistaja muiden joukossa, osakemarkkinalla menee vaan jonkin aikaa tämä sisäistää.

 

0
0
13.1.2021 - 18:34

DeJargon

+154
Liittynyt:
4.2.2020
Viestejä:
199
DeJargon kirjoitti:

Kummallista toimintaa Ruotsissa:

"733 out of 961 Teslas (76%) owned by Tesla Sweden were never in use. For example the car with the reg number HAR29G was registered & deregistered on 2019-02-12. The company has owned this vehicle for 1 year and 10 months and it is not reported as stolen https://biluppgifter.se/fordon/HAR29G"

https://twitter.com/dm_ms/status/1346505618744602624

Ei niinkään kummallista:

https://twitter.com/Mtass7/status/1346393627145232385

https://twitter.com/Mtass7

"I think you are right! I didn't know this, but apparently there is a 60k SEK ($7.3k) subsidy in Sweden if you own the car for 6 months. So Tesla has registered the car, left it unused and sold it as new in Norway after that period. "

Ikiliikkuja on keksitty jos noita pyörittää useamman hankintatuen myöntävän maan välillä...

0
0
15.1.2021 - 18:50

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Tesloihin (2012-2018) asennetuissa kosketusnäytöissä jatkuvasta käytöstä johtuvia kestävyysongelmia eli 158000 Teslaan taidetaan vaihtaan näytöt Muskin piikkiin.

The federal government has asked Tesla to recall approximately 158,000 vehicles, including the 2012-2018 Tesla Model S and the 2016-2018 Tesla Model X, for failures that would result in the loss of rearview camera views and “other safety-related vehicle functions.”

Specifically, the National Highway Traffic Safety Administration’s Office of Defects Investigation (ODI) points to the media control unit, and an integrated flash memory device with storage capacity that’s used every time the system starts up. 

Because Tesla decided to put the defroster/defogger button and other climate controls on the screen, rather than as a standalone button set, a screen failure falls into the safety domain. Prior to Tesla’s lead in moving a number of those functions to the screen, the failure of an infotainment system that covered radio, entertainment, calling or navigation functions wasn’t considered a critical safety issue meriting a recall.

https://www.greencarreports.com/news/1130929_failing-touchscreens-on-te…

0
0
15.1.2021 - 21:42

Arsi

+126
Liittynyt:
23.3.2015
Viestejä:
88
Tinggeli kirjoitti:

Tesloihin (2012-2018) asennetuissa kosketusnäytöissä jatkuvasta käytöstä johtuvia kestävyysongelmia eli 158000 Teslaan taidetaan vaihtaan näytöt Muskin piikkiin.

The federal government has asked Tesla to recall approximately 158,000 vehicles, including the 2012-2018 Tesla Model S and the 2016-2018 Tesla Model X, for failures that would result in the loss of rearview camera views and “other safety-related vehicle functions.”

Specifically, the National Highway Traffic Safety Administration’s Office of Defects Investigation (ODI) points to the media control unit, and an integrated flash memory device with storage capacity that’s used every time the system starts up. 

Because Tesla decided to put the defroster/defogger button and other climate controls on the screen, rather than as a standalone button set, a screen failure falls into the safety domain. Prior to Tesla’s lead in moving a number of those functions to the screen, the failure of an infotainment system that covered radio, entertainment, calling or navigation functions wasn’t considered a critical safety issue meriting a recall.

https://www.greencarreports.com/news/1130929_failing-touchscreens-on-tes...

Kyseessä on siis yksittäinen eMMC -muistipiiri, joka jossain vaiheessa tulee tiensä päähän vanhemmissa, MCU1 -tietokoneilla varustetuissa autoissa. Tesla muutti jossain vaiheessa ohjelmistopäivityksellä tuon piirin käyttöä jonkun lokitiedoston kirjoituksen osalta, ettei olisi niin kovalla käytöllä ja tuolla saatiin ilmeisesti lisää elinikää piirille.

Koko kosketusnäyttöä/tietokonetta ei siis vaihdeta, periaatteessa tuon yksittäisen ~10$ muistipiirin vaihtaminen  riittäisi, mutta Tesla taitaa nykyisin uusia jonkun irrallisen piirikortin jolla tuo kyseinen muisti sijaitsee (lienee halvempaa kuin muistipiirin kolvailu). Piirikortin valmistus maksanee Teslalle luokkaa kymppejä ja harjaantuneelta asentajalta menee tunti tuon vaihtoon. Suomessa vaihtavat noita ilmaiseksi sitä mukaa kun tarve vaatii takuun ulkopuolellakin 8v/160tkm ajan.

0
0
19.1.2021 - 01:11

Badger

Liittynyt:
19.1.2021
Viestejä:
1

Ompa mielenkiintoinen keskusteluketju. Olen omin päin seuraillut vähän sivusilmällä tätä Tesla casea ja myyntimääriä eri maissa. Valitettavasti Musk on ollut niin ärsyttävän oloinen kaveri, että ei ole tullut osaketta ostettua :-(. Lähellä on kyllä ollut pari vuotta sitten.

 

Joka tapauksessa nyt on näillä arvostustasoilla alkanut hiipiä mieleen ajatus, että markkina-arvoa alkaa olla aika tavalla tuloksentekokykyyn nähden. Toinen aika validi perustelu on tietenkin, että koska Tesla oli minusta vuosi sitten kallis, niin nyt se on vielä kalliimpi. On loogisesti täysin aukotonta, että jos olen aikaisemmin ollut toistuvasti väärässä Teslan osakkeen hinnan suhteen, niin viimeistään nyt minun pitää olla oikeassa ? Tuurilla ne isotkin laivat seilaa ja Saksa voittaa aina lopussa?

Joka tapauksessa kysymys tietäville. Olen joskus käynyt johdannaiskauppaa ja omistanut kertoimellisia ETF tuotteita. Mielestäni ymmärrän aika hyvin mistä on kyse ja mitkä on riskit (esim. kun kurssi laskee 50% ja nousee alkuperäiselle tasolle, niin ETF:n arvo ei nousekaan samalle tasolle, kun alas menot on hieman voimakkaampia kuin nousut BULL tuotteissa). Mutta onko noissa Nordean / Nordnetin tuotteissa joku ylimääräinen "juju" / "huijaus" jonka takia niitä pitäisi varoa / niihin ei pitäisi koskea. Mielessä oli esim.: BEAR TESLA X2 NORDNET F3 ja BEAR TESLA X1 NORDNET F1. Tuon kovempiin kertoimiin koskeminen on mielestäni liian villiä.

Eli, jos jollain on painavaa sanottavaa miksi noihin ei kannata koskea, niin siitä olisi iloa. Siis tuotemielessä, ei Teslan kurssikehitysmielessä.

 

0
0
19.1.2021 - 08:31

prplsqrl

+25
Liittynyt:
24.11.2014
Viestejä:
29
Badger kirjoitti:

Ompa mielenkiintoinen keskusteluketju. Olen omin päin seuraillut vähän sivusilmällä tätä Tesla casea ja myyntimääriä eri maissa. Valitettavasti Musk on ollut niin ärsyttävän oloinen kaveri, että ei ole tullut osaketta ostettua :-(. Lähellä on kyllä ollut pari vuotta sitten.

 

Joka tapauksessa nyt on näillä arvostustasoilla alkanut hiipiä mieleen ajatus, että markkina-arvoa alkaa olla aika tavalla tuloksentekokykyyn nähden. Toinen aika validi perustelu on tietenkin, että koska Tesla oli minusta vuosi sitten kallis, niin nyt se on vielä kalliimpi. On loogisesti täysin aukotonta, että jos olen aikaisemmin ollut toistuvasti väärässä Teslan osakkeen hinnan suhteen, niin viimeistään nyt minun pitää olla oikeassa ? Tuurilla ne isotkin laivat seilaa ja Saksa voittaa aina lopussa?

Joka tapauksessa kysymys tietäville. Olen joskus käynyt johdannaiskauppaa ja omistanut kertoimellisia ETF tuotteita. Mielestäni ymmärrän aika hyvin mistä on kyse ja mitkä on riskit (esim. kun kurssi laskee 50% ja nousee alkuperäiselle tasolle, niin ETF:n arvo ei nousekaan samalle tasolle, kun alas menot on hieman voimakkaampia kuin nousut BULL tuotteissa). Mutta onko noissa Nordean / Nordnetin tuotteissa joku ylimääräinen "juju" / "huijaus" jonka takia niitä pitäisi varoa / niihin ei pitäisi koskea. Mielessä oli esim.: BEAR TESLA X2 NORDNET F3 ja BEAR TESLA X1 NORDNET F1. Tuon kovempiin kertoimiin koskeminen on mielestäni liian villiä.

Eli, jos jollain on painavaa sanottavaa miksi noihin ei kannata koskea, niin siitä olisi iloa. Siis tuotemielessä, ei Teslan kurssikehitysmielessä.

 

Olen käyttänyt Teslaan Nordnetin kautta noita bull/bear -tuotteita enkä mitään varsinaista ”jujua” ole havainnut lukuunottamatta kohtalaisen suuria kuluja varsinkin bear-tuotteissa. Jos näkemys osakkeelle on kuitenkin vahva persluju, kyllä ne kulutkin siinä taitaa pahemmin narskuttelematta kestää. 

0
0