Olet täällä

Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 29.6.2022 04.15

Heikki89 kirjoitti:

Maailma on täynnä matemaattisesti poikkeuksellisen lahjakkaita ihmisiä, kuitenkaan parhaat sijoittajat harvoin ovat matemaattisesti maailman eliittiä. Maailmassa on myös todella paljon fiksuja alaikäisiä. Myöskin parhailla sijoittajilla on ani harvoin pokeriammattilaisen taustaa, minun kokemusesta he ovat opiskelleet aloille, joissa voi tienata enemmän kuin parhaat pokerin pelaajat ovat koskaan tienanneet ja heitä on exponenttiaalisesti enemmän kuin parhaita pokerin pelaajia. Se että jos suomalaisille pokerinpelaajille riittää perusteluiksi, että joku on pokerissa todella hyvä niin hän on automaatisesti sijoitusguru, niin voin kertoa, että tämä logiikka ja ajatusmalli ei ole mikään universaali ilmiö johon uskottaisiin kaikkialla ja kun ottaa huomioon kuinka vähän maailman parhailla sijoittajilla on ex-pokeriammattilaisen taustaa niin uskaltaisin väittää, että pokeritaidot ei todista vielä tämän asian suhteen yhteyttä, että on sitten hyvä toisessakin. Jens toki voi olla hyvä sijoittaja, mutta mielelläni näkisin itse niitä näyttöjä sijoituspuolelta sijoituksista ja tuloksista.

Maailmassa on shakkineroja, jotka voisivat pelata koko sijoitustiedon jäseniä vastaan yhtäaikaa muutamalla sadalla pelilaudalla. Käyttää siirtoon sekuntti pari ja se shakkinero voittaisi meidät kaikki. 

Pokeri taas on todennäköisyyksiä ja niiden pohjalta kurinalaista strategiaa. Toki psykologiaa myös ja miten itse voi pelata viilipyttymäisen oloisesti antamatta vinkkejä muille. Itse en tunne pokeria ollenkaan, se ei kiinnosta enkä sitä pelaa kuin tyyliin intiaanipokkaa missä häviäjä "joutuu" juomaa fisu tai salmarishotin!

Jos sijoittaminen rinnastuisi vahvasti shakkiin, älyyn ja nerouteen, niin muutama superyksilöt voittaisi aika nopeasti maailman rikkaudet itselleen!

Tunteeko joku yhtään menestyneen julkkissijoittajan perustamaa rahastoa, joka olisi tuottanut paremmin (tai edes yhtähyvin) kuin hänen aikaisemmat tulokset?

Entä miksi meillä ei ole shakkinerojen tapaisia sijoittaja neroja, jotka voittaisivat aina ja jatkuvasti? Koska sijoituskenttä ei ole 8x8 lauta eikä edes Go-peli. Sijoituskenttä on kuin maapallon sää. Ihmistentoiminta on kaaoottista ja senkin lisäksi vaikuttaa lukemattomat sattumat.

Toisaalta jos joku "tietäisi" että sijoitus X tuottaa 100 kertaisesti sijoitetun pääoman takaisin 10 vuodessa, niin tiedon on pakko olla niin selvää ja tunnettua, että maailmassa on miljoonia sijoittajia , jotka tajuavat saman. Ja silloinihan sijoituksen X hinta olisi jo noussut heti.

Toki maailmassa on Warren Buffet ja monia muita huippumenestyneitä sijoittajia. Niiden kelkkaan olisi pitänyt hypätä siinä vaiheessa, kun kukaan ei vielä tiedä menestyksestä. Olisiko "Jensin rahasto" tälläinen? JA HUOM! En ole tutustunut tähän rahastoon tai muuhunkaan taustatietoon ollenkaan. Kunhan kirjoittelen vähän filosofisesti omia mietteitä :)
 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kiinteä korko - 16.6.2022 02.00

Jos 12 kuukauden euribori nousee vaikka 2 prosenttiin, niin kuinkakohan paljon asuntojen hinnat kyykkää pääkaupunkiseudulla?

Jos 12 euribori menisi jonnekin ennen finanssikriisin lukemiin (noin 5%) niin täällä olisi varmaan verilöyly asuntojen hinnoisssa. Ei enää se Matinkylän 100 neliön rivitalon hinta taitaisi olla se melkein puoli miljoonaa? sad

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 9.3.2022 10.07

TL kirjoitti:

Veikkaan että antaisi korvaukseksi suomaata, johon voisi rintamamiestalon rakentaa ja pienen peltotilkun raivata.😉

Jos Helsinki pommitettaisiin matalaksi ja riittävän monella vaikutusvaltaisella ihmisellä Eiran/Kampin/Töölöön/Krunikan/Etc miljoonavelkaasunnot olisivat tuhkana, niin olisiko mahdollista että velkoja annettaisiin anteeksi?

 

 

Näytä koko viesti
Jos Venäjä hyökkää Suomeen? - 9.3.2022 05.07

varatonnit kirjoitti:

Mitä yksityishenkilöiden lainoille tapahtuisi sotatilanteessa? Jos ei rintamalle joutumisen takia kykene maksamaan asuntolainaa, lähteekö asunto alta samalla, kun itse makoilee rynnäkkökivääri kädessä männyn juurella? Olisiko tilanteessa eroa yhtiölainalla ja henkilökohtaisella pankkilainalla?

Entä jos asuntoja tuhoutuu pommituksissa? Esim. os on sijoitusasuntoja ja niiden arvo menisi näin nollaan jäisi ikuisesti velkavangiksi? Onko toisista maista kokemusta esim. toisen maailmansodan ajalta? Lontoo? Varsinkin Saksa. Toki laki noissa maissa on erilainen. Suomessa taitaa velkojien oikeudet ohittaa kaiken muun...

Näytä koko viesti
Mihin eurot turvaan? - 8.3.2022 10.30

von Fyrckendahl kirjoitti:
  • Tili parissa kansainvälisessä pankissa sulkujen, oman pankin kaatumisen, takavarikon ym. varalta
  • Useampi Visa ja Mastercard eri pankeista kyberhyökkäysten, oman pankin kaatumisen, maksusulkujen ym. varalta

Totaalisessa katastrofissa varoihin ei välttämättä pääse käsiksi, jos pääsy riippuu kolmannesta osapuolesta kuten pankista, nettiyhteydestä tai verkkovirrasta. 

Onko käsitystä hyvistä kansainvälisistä pankeista mihin saa tilin helposti auki ilman suurempaa byrokratiaa.

Mitä kulta ETF:aa suosittelisit?

Näytä koko viesti
Mihin eurot turvaan? - 8.3.2022 09.59

Casteliero kirjoitti:

Totaalisessa katastrofissa, jossa nettiyhteydet ja/tai verkkovirta on poissa, niin tuskin on juuri tarvettakaan päästä varoihin. Eletään varmasti jo tilanteessa, jossa ei hintoja lasketa.

Normaalin tilanteen ja totaalisen katastrofin välillä on paljon erilaisia skenaariota. 

Kyllähän rahat voi olla vaikka pankissa, joka toimii toisessa maassa. Ihan vaikka Ruotsissa. 

Tilanteet myös muuttuu. Vaikka virta olisi pois, niin jos ei ole maailman lopun ydinsota, niin joskus ne virrat taas palaavat. Tilien saldot löytyvät. 

Ei kannata unohtaa järkevää varautumista sillä perusteella, että tulee vain totaalisen katastrofi missä millään ei oikein ole enää väliä. Säilykkeet, polttoaine, tarvikkeet voivat kuulua varautumiseen muiden toimien ohella.

Näytä koko viesti
Mihin eurot turvaan? - 6.3.2022 07.02

Joo kyllä tuollaista suojaa haen. Lisäksi suojaa euron romahdukselta jos syttyisi laajempi konflikti.

Näytä koko viesti
Mihin eurot turvaan? - 6.3.2022 01.56

Varallisuudesta 80% on osakkeissa. En etsi suojaa inflaatiolta tai yritä keinotella valuutoilla.

Lähinnä missä muodossa raha kannattaa olla jos sota leviäisi Eurooppaan. Ehkä muunnan eurot sitten vaan dollareiksi.

Kuinkakohan luetettava paikka Transfer Wise on säilyttää rahoja? Siellä on ainakin näppärä muutella eri valuutoiksi. Lisäksi siihen saa pankkiautomaattikortin. Onkohan parempia palveluita?

 

Näytä koko viesti
Lemonsoft - 17.11.2021 01.12

Kyllähän tuo kinkkuraha on aina kotiin päin.

Kysyin joskus Nordnetista ja kuulemma lapset ei voi osallistua anteihin! Onkohän näin?

Olisi kyllä tosi hyvä kun saisi 2 antiin osallistujaa lisää.

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.11.2021 07.45

TuuriTuuli kirjoitti:

No, mä voin sitten, jos en ihan nipottaa, niin huomauttaa yhdestä asiasta jota ei artikkelissa korostettu tarpeeksi:

Jos veikkasi juuri Amazonia kaikista yliarvostetuista ath-osakkeista, se oli hieno onnenpotku, mutta ei varma tai edes lupaava betsi. Jos haluaa sijoittaa tarinoihin, niin kannattaa siltikin hajauttaa urakalla, kun yksittäisestä kurssiraketista ei vain voi olla varma. Nimittäin, a) teknokuplan aikaan oli muitakin verkkokauppayrityksiä, b) joillain näistä oli ihan yhtä terve bisnesidea, c) silti ne katosivat kartalta, ja d) Amazon ei tehnyt edes positiivista tulosta kun taas Nokia teki, e) ja Nokiasta on yhä saanut odottaa rahojaan takaisin jos sijoitti firmaan.

Kuplan todistettavuudesta ja osakemarkkinoiden yleisestä pitkän ajan tuotosta olen samaa mieltä.

Jos joku olisi pystynyt ennustamaan varmasti, että Amazon on tulevaisuuden voittaja, niin se olisi ollut niin selvää, että asian olisi tajunneet miljoonat muutkin sijoittajat. Hinta olisi korjaantunut heti sille tasolle ettei voi tehdä yli markkinan tuottoa.

Olen miettinyt nykyisiä tappioa tekevien kasvufirmojen huimien arvostuksien syytä: Syy on että niin moni pyrkii niin kuumeisesti etsimään "tulevaisuuden Amazonit" että roiskii rahaa ympäriinsä. Tämä tietty johtaa siihen, että monet hypealan kasvuyritukset ansiotta arvostetaan paljon korkeammalle kuin olisi järkeä. Sillä voihan se olla tulevaisuuden kymmen tai satakerrastuja!

Näytä koko viesti