Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 29.10.2020 05.30

Druuge kirjoitti:
En vain itse ole aina samaa mieltä onko ne lupaukset olleet hyviä lupauksia. Jos esimerkiksi laittomat maahantulijat ovat ongelma polkemalla työn hintaa, niin olisi minusta ihan kohtuullista syyllistää myös niitä, jotka palkkaavat näitä laittomia työntekijöitä. Tuskin ne laittomat maahantulijat ovat niin vahvassa neuvotteluasemassa että voivat pakottaa jonkun palkkaamaan itsensä. Päinvastoin. Miksi ei panosteta työpaikkojen valvontaan sen sijaan että rakennetaan muuri? Valvonta voisi paljastaa muitakin epäkohtia, esimerkiksi työturvallisuuteen liittyen. Mutta Jenkeissä asiat on toisin, siellä mieluummin rakennetaan muuri rikkaiden ja köyhien väliin kun tehtäisiin tulonsiirtoja. Arvovalinta sekin ja siihen heillä on oikeus.

Koska kaikki tarvitsevat epävirallista halpatyövoimaa. Puolueesta riippumatta. Sitä ei haluta virallistaa, koska se toisi työntekijöille myös oikeuksia ja työnantajalle vastuuta? 

Muuri nyt on vaan mainospuhe. Aitahan siellä on aina ollut.

Näytä koko viesti
Kamux - 19.10.2020 09.23

Heiska kirjoitti:

 

madgecko kirjoitti:

Edelliseen viestiin liittyen: "KL: Yksi autokauppa erottuu epäedullisesti asiakkaiden tekemien valitusten määrässä"

https://www.is.fi/autot/art-2000006674310.html

Mietin myös mitä käy jos Suomessa nostetaan tuntuvasti polttoaineeseen liittyviä veroja. Käytettyä ostaessa sähköautot ovat vähissä.

 

Eli 2 promillea kaupan tehneistä on vienyt asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Kamux on sitoutunut noudattamaan lautakunnan suosituksia. Kauppa käy ja kurssi kiittää.

Oikeasti tuo "sitoutunut noudattamaan" ei välttämättä merkitse paljoakaan.

Hyvä kuluttujakokemus ei synny siitä, ettei liike vastaa virheellisestä tavarasta heti. Pitää siis ylipäätänsä valittaa kuluttajariitalautakunnalle, jossa lausunnon saaminen kestää. Eikä sekään takaa mitään. Asiakkaan syyttely ja ongelmien vähättely ja kiertäminen, ei luo pysyvää ja kestävää asiakastyytyväisyyttä. 

Toki kauppa käy, mutta mietin että onko olemassa riskejä asian suhteen tulevaisuudessa.

Näytä koko viesti
Kamux - 19.10.2020 06.01

Edelliseen viestiin liittyen: "KL: Yksi autokauppa erottuu epäedullisesti asiakkaiden tekemien valitusten määrässä"

https://www.is.fi/autot/art-2000006674310.html

Mietin myös mitä käy jos Suomessa nostetaan tuntuvasti polttoaineeseen liittyviä veroja. Käytettyä ostaessa sähköautot ovat vähissä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.10.2020 05.01

Aki Pyysing kirjoitti:

Mie luulen, että buukkereilla on aika hyvin kirjat balanssissa, joten tavallista useammat pystyvät ottamaan isojakin betsejä sisään. Vedonvälittäjäthän mieluiten pyrkivät tilanteeseen, että on ihan sama voittaako SaiPa vai Sport.

Tämä ketju tukee tarinaa.

Jos ei olisi balanssissa, niin silloin alkaisi Bidenin kerroin laskea nopeasti ja/tai tulisi rajoituksia veikata Bidenia?

Eli nyt kun kerroin on edelleen 1.5, niin se osoittaa, että jengi veikkaa silti Trumpia riittävästi, jotta uhkapelivälittäjällä tilanne säilyy kestettävänä.

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.10.2020 04.45

JR kirjoitti:

Näetkö etukäteen Unibetilla, että he huolisivat sinulta näin suuren vedon kohteeseen?

Käytännössä kaikkien vedonlyöntisaittien liiketoiminta perustuu siihen, että smart moneyta ei saa paljoa sisään. Tämä tehdään pitämällä vedonlyöntikohteiden lyöntirajat melko alhaalla, sitä alempana mitä epävarmempi saitti on kertoimenasetuksestaan (usein politiikka menee tämän alle), ja alentaen toki rajoja vielä entisestään tileille jotka tekevät fiksun näköisiä vetoja. Oikeastaan ainoat poikkeukset tähän ovat Pinnacle, Veikkaus ja Betfair.

Ok, Pyysing sitten taisi laittaa kymppitonnit tai sadattonnit Betfairissa. 

Pitäsköhän sinne avata tili.

JR kirjoitti:

On iso riski, että kun olet saanut kymppitonnisi talletettua, huomaat että saat lyötyä tätä kohdetta muutamalla satasella tai tonnilla. Tämä myös vaikeuttaa cashouttia - Unibetilta ei lähtökohtaisesti pitäisi olla mitään ongelmaa kotiuttaa rahaa suomalaiselle tilille, mutta jos talletat paljon rahaa, et päädy pelaamaan sitä mihinkään, ja haluat nostaa rahat takaisin, aika moni vetosaitti voi innostua veloittamaan sinulta merkittävän korvauksen kuluistaan. Asiakkaiden kierrättäessä rahat pelien kautta saitti maksaa yleensä kaikki siirtokulut.

Tämä on hyvä tietää. No ehkä pelaan vain jollain tonnilla, alko pelottaa nää uhkapelioperaattorit.

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.10.2020 02.36

Bidenin voitto on melko varmaa ellei nyt kuole ennen vaaleja, mutta sen todennäköisyys on pieni.

Unibetin kerroin on 1.52

Otan Nordnetin superluotolla nyt rahaa muutaman kymppitonnin ja laitan Unibetissa Bidenille. 50% tuotto jota tuskin osakemarkkinoilla saa ellei siellä veikkaa villejä lappuja suurella riskillä. Mutta tässä presidentin vaalivedossa riski on paljon pienempi. 

Kysymys on saako Unibetista rahat takaisin helposti suomalaiselle tilille? Vai voiko siinä olla ongelmia? Ei uskalla ihan kymppitonneja laittaa muuten.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 5.10.2020 09.31

Aina väärässä kirjoitti:

 

eke kirjoitti:

Joe sai mitallin samaan tapaan kuin Obama nobelin - kukaan ei tiedä miksi.

https://www.youtube.com/watch?v=PokI0XiHIlA

Miltähän Joe Bidenista tuntuu, kun millään, mitä hän sanoo ei ole mitään merkitystä?

Trump dominoi uutisia vaikka sairasvuoteelta. Kukaan ei ole kiinnostunut mistään muusta kuin Trumpista.

Vihaa tai rakasta, mutta Trump ei osaa olla ei-mielenkiintoinen, vaikka kuinka yrittäisi.

Ja kun Trump ei pääse jatkoon, niin media seuraa edelleen hänen edesottamuksiaan. Aina katkeraan loppuun asti. Sillä anteeksi ei anneta. Tulee vaan lisää kaikkia syytteitä (myös metoo hengessä) kun ei ole enää pressan statusta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 5.10.2020 06.21

eke kirjoitti:

Eikös jenkkien sotakoneistolla ollut se suunnitelma, että koko lähi-itä maa kerrallaan laitetaan nippuun, Iran olisi kai ollut listalla seuraavana ja Hillary vanhana sotahaukkana olisi tietenkin antanut suostumuksensa asiaan.

Olisi voinut käydä niin, että kun Iraninin "ydin-diiliä" ei olisi peruttu, niin sota olisi tullut pakolliseksi joidenkin vuosien kuluttua? 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.10.2020 05.46

stone kirjoitti:

Olisin kovin yllättynyt, jos Biden voittaisi Trumpin näissä vaaleissa.

Trump tarjoaa alhaista verotusta = Työtä kansalle.

Trump pitää talouden auki koronan yli = Työtä kansalle. + Sikäli kun olen oikein tulkinnut, niin Jenkit eivät kaipaa lockdowneja, kun eivät edes ota virusta vakavissaan.

Trump pyrkii pitämään pörssit ylhäällä = Kaikkien sijoittajien äänet + työtä kansalle vs. pörssiromahdus.

Trump on karismaattisempi, sekä huomiota herättävä narsistinen  tyyppi. Ihmiset huomaavat persoonat.  Biden taasen ei herätä juuri mitään tuntemuksia kenessäkään.

Bidenin eväät ovat aika ohkaiset...Siellä on enemmän vihreitä arvoja, mutta pelkäämpä, että se ei taida riittää näissä vaaleissa.  Minun on hyvin vaikea nähdä Bideniä presidenttinä.  

-Aiemmin kannatin itsekkin Trumppia, mutta olen kyrpiintynyt tämän kaverin jatkuvaan valehtelemiseen,sekä väärän tiedon levittämiseen, mitä tulee esim. pandemiaan, rokotuksiin jne., sekä pörssimanipulaatioon.  Hänen vuokseen olen joutunut odottamaan myöskin kohtuuttoman pitkään pörssiromahdusta.

Biden on vain kuin nukkehallitsija. Ei ole tärkeää mitä hän itse on vaan mitä taustajoukkoja hän edustaa. Biden / Kamala on käytännössä Obaman dynastian paluu. 

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.10.2020 01.51

mskomu kirjoitti:

Siitä ei varsinaisesti liene epäilystä, että kumpi ehdokkaista nauttii suurempaa kannatusta. Kannatuksen ja äänestystuloksen korrelaatio on suuri, mutta ei 1:1. Vannoutuneet kannattajat erikseen, mutta hiemankaan empivillä kyse on niinkin yksinkertaisista asioista, että jaksaako käyttää vapaa-aikaa siihen, ett käy äänestämässä? Jos ajattelee, että Biden on 10x parempi, kuin Trump, niin luultavammin jaksaa - tai toisinpäin. Jos ajattelee, että molemmat on hyviä/huonoja ja toinen 5 % parempi, niin ei välttämättä jaksa. Gallupit ei huomioi tätä.

Jos Suomessa presidentinvaaleissa olisi toisella kierroksella Paavo Väyrynen ja Mauri Pekarinen, niin tuskin kävisin äänestämässä.

En ole lukenut lehdistä paljoakaan konkreettisia pohdiskeluja siitä mitkä tulevat olemaan Bidenin käytännön politiikan erot Trumppiin nähden. Veronkorotus linja on suurin ero. 

Tottakai oikeasti presidentti on "systeemin vanki" ja ei pysty hirveästi mitään muuttamaan vaikka tahtoisi. Trumpkaan ei muuttanut monessa asiassa juuri mitään, pieni aste-ero ehkä jossain. Jenkit on aina ollut maahanmuuttajille oikeuksien suhteen surkea maa, eikä oikeasti tässä suhteessa maa muuttunut paljoakaan Trumpin aikana. Rauhan presidentti Obama taas jatkoi sotimista ja lenokki-iskuja samalla mallilla kuin Bush.

Puheet terveydehuollon parantamisesta ovat puheita ja pitäisi tietää mitä oikeasti voidaan ja halutaan tehdä.

Meinaan sitä ettei äänestäjille oikeasti merkitse se kuka on parempi presidentti ja vaikka merkitsisi niin kyse on marginaalisesta "paremmuudesta". Kyseessä on kuin jalkapalloa rakastavat huligaanit, jotka haluavat iskeä toista joukkuetta kannattavien kallot halki. Ideologia merkitsee, eivät konkreettiset teot.  

Näytä koko viesti