Olet täällä

Lemonsoft - 17.11.2021 01.12

Kyllähän tuo kinkkuraha on aina kotiin päin.

Kysyin joskus Nordnetista ja kuulemma lapset ei voi osallistua anteihin! Onkohän näin?

Olisi kyllä tosi hyvä kun saisi 2 antiin osallistujaa lisää.

 

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 11.11.2021 07.45

TuuriTuuli kirjoitti:

No, mä voin sitten, jos en ihan nipottaa, niin huomauttaa yhdestä asiasta jota ei artikkelissa korostettu tarpeeksi:

Jos veikkasi juuri Amazonia kaikista yliarvostetuista ath-osakkeista, se oli hieno onnenpotku, mutta ei varma tai edes lupaava betsi. Jos haluaa sijoittaa tarinoihin, niin kannattaa siltikin hajauttaa urakalla, kun yksittäisestä kurssiraketista ei vain voi olla varma. Nimittäin, a) teknokuplan aikaan oli muitakin verkkokauppayrityksiä, b) joillain näistä oli ihan yhtä terve bisnesidea, c) silti ne katosivat kartalta, ja d) Amazon ei tehnyt edes positiivista tulosta kun taas Nokia teki, e) ja Nokiasta on yhä saanut odottaa rahojaan takaisin jos sijoitti firmaan.

Kuplan todistettavuudesta ja osakemarkkinoiden yleisestä pitkän ajan tuotosta olen samaa mieltä.

Jos joku olisi pystynyt ennustamaan varmasti, että Amazon on tulevaisuuden voittaja, niin se olisi ollut niin selvää, että asian olisi tajunneet miljoonat muutkin sijoittajat. Hinta olisi korjaantunut heti sille tasolle ettei voi tehdä yli markkinan tuottoa.

Olen miettinyt nykyisiä tappioa tekevien kasvufirmojen huimien arvostuksien syytä: Syy on että niin moni pyrkii niin kuumeisesti etsimään "tulevaisuuden Amazonit" että roiskii rahaa ympäriinsä. Tämä tietty johtaa siihen, että monet hypealan kasvuyritukset ansiotta arvostetaan paljon korkeammalle kuin olisi järkeä. Sillä voihan se olla tulevaisuuden kymmen tai satakerrastuja!

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 19.10.2021 10.46

Mitä mieltä olette tästä Jukka Lepikön Tesla-analyysistä Traders Clubissa?

https://www.youtube.com/watch?v=KzHMhXHirZE

Aika paljon postiivista löytyy Teslasta nyt. Kuvaa hyvin myös sen ettei muille autovalistajille riitä se, että tuovat omia sähköautojaan markkinoille vaan se pitäisi myös tehdä kannattavasti. Tesla / SpaceX on myös mullistanut teknologiaa ja valmistamista, jolla se saa merkittävää etua vanhoihin valmistajiin. Muut tuovat sähkäautoja ja valtaavat osaltaan markinaa, mutta Tesla vie koko markkinan katteet itselleen.

Vanhaa settiä toki nämä asiat, mutta Traders Club otti nämä asiat uudelleen esille.

 

Näytä koko viesti
Game of stocks - 12.10.2021 11.27

Olikohan tämä ostosignaali? 

Näytä koko viesti
Afganistan - 29.8.2021 07.14

Bingo53 kirjoitti:

 

PikkuPro kirjoitti:

Sanoisin, että sodat voitetaan teknologialla JA hyvällä etukäteisellä tehtävän rajauksella. Mikä on se tavoite, milloin on aika lopettaa? Usein lähdetään tekemään jotain mutta ajaudutaan loputtomaan suohon. Jos ylivoimainen joukko menee de facto haahuilemaan mestoille ja vastassa on motivoitunut ja tappioita sietävä sissityyppinen vihu niin ei hyvä heilu...varsinkaan kun huipputekniset sotavälineet ovat paitsi ylivoimaisia niin myös ylivoimaisen kalliita operoida.

 

Talebanit ovat asymmetrisen sodankäynnin taitajia.

Asymmetrisen sodankäynnin liikkeillä kyetään saamaan voimakkaampi vastustaja polvilleen ja hämmennyksen valtaan. Normaalia sodankäyntiähän useimmiten pidetään tilanteena, josta selviytyy ainoastaan tuhoamalla vastaosapuolen.

Sen sijaan Sun Tzun mielestä sota on valtion elinkysymys, jossa sodan huipentuma on voittaa vastustaja ilman taistelua. Hänen mielestään hyvän sotilasjohtajan tulisi tehdä kaikkensa, jotta vastustaja saataisiin antautumaan mahdollisimman pienellä vaivalla, ilman voimakasta väkivallan käyttöä sekä aiheuttamalla vastustajalle mahdollisimman pienet tappiot.

Asymmetrista on ainakin se, että jenkit voisivat tuhota kaiken, mutta Taleban tuhoaa enemmäkin sen mitä se voi. Siinä mielessä se ei ole strategia vaan välttämättömyyden pakko. Esimerkiksi sama tilanne on lähi-idässä Isrealissa. Israel voisi tietysti pommittaa kaiken maantasalle, mutta Hamas ampuu raketteja niin paljon kuin vaan voi murehtimatta sitä, että uhrit ovat pääosin siviilejä.

Jenkit on lyöty Irakissa ja Afganistanissa sen takia, että vastapuolen ei tarvitse noudattaa mitään ihmisoikeuksia ja välttää siviiliuhreja. Vastapuoli oikeastaan saa ainakin osittain kansan lojaliteettia väkivallalla ja sen uhalla. Ei kyse ole pelkästään se, että valloittajat halutaan pois. Konkreettinen pelko saa ihmiset hurraamaan vaikka kuinka hirveille diktaattoreille. Jos jenkit käyttäisivtä vastaavia menetelmiä, niin sodat olisivat hyvin erilaisia. Toki on hyvä ettei näin ole.

Potentiaalisen väkivallan käyttö on todellakin asymmetrista!

Näytä koko viesti
TietoEVRY - 22.7.2021 10.00

Hynägrande kirjoitti:

Olen nähnyt työelämässä mitä se Tiedon kulttuuri ja meno on. Vaikka osake vaikuttaa välillä edulliselta niin en sijoita ellen näe jotain selkeää muutosta firman toiminnassa. En kerta kaikkiaan usko että Tiedon tapa toimia on pitkässä juoksussa hyvä ja voittava malli. Goforea on tällä hetkellä salkusta noin 10% koska siellä näkyy positiivisia asioita tulevaisuudessa. Katson toki asiaa alan sisältä, en pelkästään numeroiden ja pörssitiedotteiden valossa. 

Mikä Tiedon kulttuurissa ja tavassa toimia on sellaista ettet siihen usko? Olisiko antaa jotain konkreettisia esimerkkejä? Itsekin olen alalla töissä.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 14.3.2021 09.48

Bobo36 kirjoitti:

Näistä äppijutuista on hyviä tutkimuksia esim palovammapotilailla. Kipuhan on täysin subjektiivinen asia, ja siinä mielellä on valtava merkitys.

Pointtini oli siis lähinnä se, että valitettavasti uskon terveys/sairausalan tutkimuksen olevan hieman vinoutunutta. Siihen pisneksenteko suuntaan...

Mutta todella pahoittelen tätä off-topicia, ja tuon varsinaisen aiheesi johdosta en käytä aikaani miettimällä investointia...

Voisi tehdä terveysappsin, joka satunnaisesti arpoisi tavanomaisia terveysohjeita käyttäjälle. "Lisää liikuntaa, vältä kovia rasvoja, syö enemmän kasviksia ja marjoja" tyyliin.

Jos käyttäjä uskoisi näihin ja muuttaisi elintapojaan, niin tämä olisi toimiva terveyttä edistävä sovellus!

Nightingcalen appsin madollinen hyöty ei käytännössä varmaan paljoa eroa tuosta satunnaisten ohjeiden appsista, koska vain käyttäjän usko ja sitä kautta motivointi terveellisempiin elintapoihin merkitsee. Jos appsiin uskoo, niin se toimii! Toki koska NC:n sovellutuksella on oikeaa verikoedataa käytössä, niin jos vaikka kolesterolit ovat koholla, niin voidaan tähän liittyviä ohjeita painottaa. Tosin suurin osa tietää muutenkin jos kolesterolit ovat koholla.

Entä kuinka kauan jaksaa käyttää sovellutusta (ja käydä uudestaan verikokeessa) kun sovellutuksen antamat ohjeet eivät voi olla paljoa muuta kuin näitä kaikkien tietämiä asioita? Jos taas aletaan tarkemmin mennä vaikka erilaisiin ravintosuosituksiin verikokeen tuloksien mukaan, niin aletaan mennä huuhaan alueelle niin että humahtaa.  

 

Näytä koko viesti
Hajauttaminen on negatiivisen hinnan lounas - 23.2.2021 02.05

Tarkoittaako tämä käytännössä jotain? Eikö kaikki pyri hyötymään korkoakorolle ilmiöstä?

Entä jos salkussa on osakepaino 50% tai 150% (eli +50% velkaa) niin miten hajauttaminen eroaa käytännössä näissä tilanteissa?

Pystyykö tätä avata sijoittajalle, joilla ei ole teoria ollenkaan hallussa... smiley

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 19.2.2021 09.53

Yleinen suositus on varmaankin, että siinä 20-30 vuotiaana pitää elää ja tehdä asioita, jotta ei myöhemmin kadu että ne jätti tekemättä.

Tässä on se ongelma,  että rilluttelu vie heikot mukanaan! Tästä on monta suomalaista lauluakin tehty. 

Mutta on  se kivaa odotella seuraavaa matkaa ja rellestystä. Vaihtarivuodetkin pitää vain, kun tietää että se yhtä bilettämistä.

Itsellä kesti 35 vuotiaaksi ja vasta sitten tajusin, että olin tuhonnut monia mahdollisuuksia sinänsä potentiaalisella uralla  ja taloudellisesti menettänyt puolentoista sadan tonnin pääoman, josta edes osan olisi voinut sijoittaa. Tai ostaa asunnon. 

Eli kannattaa ottaa sellainen fifty-sixty taktiikka ja edes osasta ajasta edistää uraa ja sijoittaa. Jälkikäteen tuosta rilluttelusta ei jää nimittäin paljoa käteen.

Nykynuoriso tuntuu viisaalta tässä suhteessa ja kaikilla on peruskäsitys elämän prioriteeteista 20 vuotiaana. Itse tajusin nuo asiat 15 vuotta myöhemmin, kun oli liian myöhäistä tehdä osalle asioista mitään. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 08.12

rockafella kirjoitti:

Tää homma sotii niin paljon mun oikeustajua vastaan että en kyllä myy mitään lopusta GME possasta. Menköön nollaan. HODOR!

Ennen vanhaan joskus talonpojat kävi uhittelemaan ja vaatimaan samoja oikeuksia kuin oli ylemmillä. Euroopassa.

Ei kauaa kestänyt kun aateliset iski takaisin ja sen jälkeen talonpojat oli vaan köyhempiä kuin entuudestaan ja muutama pää oli pölkyltä pudonnut. Mika Waltari kuvaa hyvin menoa kirjassa Mikael Karvajalka. Sillä ihminen ei koskaan muutu vaikka tavat ja kulttuuri muuttuisi.

Näytä koko viesti