Olet täällä

TietoEVRY - 22.7.2021 10.00

Hynägrande kirjoitti:

Olen nähnyt työelämässä mitä se Tiedon kulttuuri ja meno on. Vaikka osake vaikuttaa välillä edulliselta niin en sijoita ellen näe jotain selkeää muutosta firman toiminnassa. En kerta kaikkiaan usko että Tiedon tapa toimia on pitkässä juoksussa hyvä ja voittava malli. Goforea on tällä hetkellä salkusta noin 10% koska siellä näkyy positiivisia asioita tulevaisuudessa. Katson toki asiaa alan sisältä, en pelkästään numeroiden ja pörssitiedotteiden valossa. 

Mikä Tiedon kulttuurissa ja tavassa toimia on sellaista ettet siihen usko? Olisiko antaa jotain konkreettisia esimerkkejä? Itsekin olen alalla töissä.

Näytä koko viesti
Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 14.3.2021 09.48

Bobo36 kirjoitti:

Näistä äppijutuista on hyviä tutkimuksia esim palovammapotilailla. Kipuhan on täysin subjektiivinen asia, ja siinä mielellä on valtava merkitys.

Pointtini oli siis lähinnä se, että valitettavasti uskon terveys/sairausalan tutkimuksen olevan hieman vinoutunutta. Siihen pisneksenteko suuntaan...

Mutta todella pahoittelen tätä off-topicia, ja tuon varsinaisen aiheesi johdosta en käytä aikaani miettimällä investointia...

Voisi tehdä terveysappsin, joka satunnaisesti arpoisi tavanomaisia terveysohjeita käyttäjälle. "Lisää liikuntaa, vältä kovia rasvoja, syö enemmän kasviksia ja marjoja" tyyliin.

Jos käyttäjä uskoisi näihin ja muuttaisi elintapojaan, niin tämä olisi toimiva terveyttä edistävä sovellus!

Nightingcalen appsin madollinen hyöty ei käytännössä varmaan paljoa eroa tuosta satunnaisten ohjeiden appsista, koska vain käyttäjän usko ja sitä kautta motivointi terveellisempiin elintapoihin merkitsee. Jos appsiin uskoo, niin se toimii! Toki koska NC:n sovellutuksella on oikeaa verikoedataa käytössä, niin jos vaikka kolesterolit ovat koholla, niin voidaan tähän liittyviä ohjeita painottaa. Tosin suurin osa tietää muutenkin jos kolesterolit ovat koholla.

Entä kuinka kauan jaksaa käyttää sovellutusta (ja käydä uudestaan verikokeessa) kun sovellutuksen antamat ohjeet eivät voi olla paljoa muuta kuin näitä kaikkien tietämiä asioita? Jos taas aletaan tarkemmin mennä vaikka erilaisiin ravintosuosituksiin verikokeen tuloksien mukaan, niin aletaan mennä huuhaan alueelle niin että humahtaa.  

 

Näytä koko viesti
Hajauttaminen on negatiivisen hinnan lounas - 23.2.2021 02.05

Tarkoittaako tämä käytännössä jotain? Eikö kaikki pyri hyötymään korkoakorolle ilmiöstä?

Entä jos salkussa on osakepaino 50% tai 150% (eli +50% velkaa) niin miten hajauttaminen eroaa käytännössä näissä tilanteissa?

Pystyykö tätä avata sijoittajalle, joilla ei ole teoria ollenkaan hallussa... smiley

Näytä koko viesti
Parhaat set for life vinkit nuorelle jannulle - 19.2.2021 09.53

Yleinen suositus on varmaankin, että siinä 20-30 vuotiaana pitää elää ja tehdä asioita, jotta ei myöhemmin kadu että ne jätti tekemättä.

Tässä on se ongelma,  että rilluttelu vie heikot mukanaan! Tästä on monta suomalaista lauluakin tehty. 

Mutta on  se kivaa odotella seuraavaa matkaa ja rellestystä. Vaihtarivuodetkin pitää vain, kun tietää että se yhtä bilettämistä.

Itsellä kesti 35 vuotiaaksi ja vasta sitten tajusin, että olin tuhonnut monia mahdollisuuksia sinänsä potentiaalisella uralla  ja taloudellisesti menettänyt puolentoista sadan tonnin pääoman, josta edes osan olisi voinut sijoittaa. Tai ostaa asunnon. 

Eli kannattaa ottaa sellainen fifty-sixty taktiikka ja edes osasta ajasta edistää uraa ja sijoittaa. Jälkikäteen tuosta rilluttelusta ei jää nimittäin paljoa käteen.

Nykynuoriso tuntuu viisaalta tässä suhteessa ja kaikilla on peruskäsitys elämän prioriteeteista 20 vuotiaana. Itse tajusin nuo asiat 15 vuotta myöhemmin, kun oli liian myöhäistä tehdä osalle asioista mitään. 

 

 

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 08.12

rockafella kirjoitti:

Tää homma sotii niin paljon mun oikeustajua vastaan että en kyllä myy mitään lopusta GME possasta. Menköön nollaan. HODOR!

Ennen vanhaan joskus talonpojat kävi uhittelemaan ja vaatimaan samoja oikeuksia kuin oli ylemmillä. Euroopassa.

Ei kauaa kestänyt kun aateliset iski takaisin ja sen jälkeen talonpojat oli vaan köyhempiä kuin entuudestaan ja muutama pää oli pölkyltä pudonnut. Mika Waltari kuvaa hyvin menoa kirjassa Mikael Karvajalka. Sillä ihminen ei koskaan muutu vaikka tavat ja kulttuuri muuttuisi.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 28.1.2021 05.03

Ostin vähän vitsillä avauksesta Sundial Glowers Cannabista (SNDL)

Kävi jo 120%, mutta heiluu nopeasti ylös ja alas !

SNDL to MARS!! 1 -> 100$$ !! DONOTF*CKINGSELL!!! yeslaughdevil

No nyt nähtävästi kaupankäynti pysähdyksissä.

Näytä koko viesti
Nokia - 28.1.2021 10.34

Bingo53 kirjoitti:

 

madgecko kirjoitti:

Wow. Nokia lähellä helsingin eilistä päätöstä. Koko jenkkinousu pyyhkiytynyt pois. 

Mutta jatkuuko tänään Wall Street Bets tykitys, kun jengit aukeaa?

 

Viimeisin viesti - kohdetta arvioidaan:

Lähde: wallstreetbets (reddit.com)

Laitoin eilen pientä shorttia jenkeissä.... Olisko nyt sitten homman manipulaattoritkin vaihtaneet shortsit jalkaan.

Näytä koko viesti
Nokia - 28.1.2021 10.13

Wow. Nokia lähellä helsingin eilistä päätöstä. Koko jenkkinousu pyyhkiytynyt pois. 

Mutta jatkuuko tänään Wall Street Bets tykitys, kun jengit aukeaa?

Näytä koko viesti
Nokia - 27.1.2021 10.25

Ollaan viimein saatu Inderesin tilalle helpommin ymmärrettävää analyysia! Kuka onkaan jaksanut sitä numeroleikkiä ja minimaalisia tavoitehinnan eroja nykykurssista?

Onko funda-analyysi kuollut yhdessä tehokkaiden markkinoiden kanssa? wink

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.1.2021 09.15

Kryptonovi kirjoitti:

 

OPOnentti kirjoitti:

Tuosta Tetheristä Bitcoinin ja kaikkien kryptovaluuttojen arvojen ajurina oli asiaa myös Bloombergin Matt Levinen uutiskirjeessä, ao. linkki ko. uutiskirjeestä. En tiedä itse juurikaan kryptoista enkä tiedä, onko aihetta esim. täällä käsitelty aiemmin, mutta tällainen pisti kuitenkin silmään:

https://crypto-anonymous-2021.medium.com/the-bit-short-inside-cryptos-do...

 

Tämä veti kyllä aika hiljaiseksi...

En jaksanut lukea juttua kokonaan.

Mutta väitetäänkö tuolla tosiaan, että Tetherilla ostetaan valtaosa Bitcoinista ja muista kryptoista?

Kuulostaa melko hämmästyttävältä jos noin massiivisesta asiasta olisi kyse. 

Näytä koko viesti