Olet täällä

Pohjan tunnusmerkkejä - 27.5.2020 02.19

Arthur kirjoitti:

 

madgecko kirjoitti:

 

Marraskuu kirjoitti:

Vaikka sitä tekikin oikeanlaisia päätelmiä, niin enpä kuitenkaan uskonut näin nopeaan ja suoraviivaiseen nousuun pohjilta. 

 

 Yllätys oli oikeastaan raju koronaromahdus pörsissä. Se miten koronaan reagoitiin. Miten yhteiskunnat laitetaan kiinni jne. ja maailaillaan useiden vuosien lamaa. Ihmiset hysteerisia. Pelko ei tunnetusti auta ajattelemaan rationaalisesti.

Jos romahdus olisi ollut maltillisempi ei tämä nousukaan olisi niin suuri ja ei silloin olisi ollut niin yllättävä. 

 

 

Ai nytkö se on jo selvinnyt, että usean vuoden lamaa ei tullut? Hieno homma. Mitä tulee rationaaliseen käyttäytymiseen, niin ajattelisin, että tämän kevään aikana on ollut myös muitakin siihen vaikuttaneita asioita kuin pelko wink 

Laumakäyttäytyminen toki selittää myös. Pelko tarttuu.

Jos lama tulee, niin siihen on paljon muitakin syitä kuin korona. Kyllä tässä taitaa käydä niin, että koronan aiheuttamat tappiot ovat pienempiä kuin monet luulivat.

Pitää uudistaa vanha sijoitusviisaus:

ENNEN: Pohja on kun kukaan ei enää puhu osakkeista

NYKYÄÄN: Kun sijoituspalstojen valveutuneet sijoittajat ovat melkein yksimielisiä siitä, että nyt ei olla pohjalla ja lasku tulee jatkumaan. Tästä keskustellaan vilkkaasti.

 

 

 

Näytä koko viesti
Pohjan tunnusmerkkejä - 27.5.2020 01.12

Marraskuu kirjoitti:

Vaikka sitä tekikin oikeanlaisia päätelmiä, niin enpä kuitenkaan uskonut näin nopeaan ja suoraviivaiseen nousuun pohjilta. 

 Yllätys oli oikeastaan raju koronaromahdus pörsissä. Se miten koronaan reagoitiin. Miten yhteiskunnat laitetaan kiinni jne. ja maailaillaan useiden vuosien lamaa. Ihmiset hysteerisia. Pelko ei tunnetusti auta ajattelemaan rationaalisesti.

Jos romahdus olisi ollut maltillisempi ei tämä nousukaan olisi niin suuri ja ei silloin olisi ollut niin yllättävä. 

 

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 25.5.2020 06.46

Tinggeli kirjoitti:

 

madgecko kirjoitti:

Just myytiin 7 neliön "yksiö" 14 000 euron neliöhinnalla.

 

Myytiin asuntosijoittajalle. Ja meni saman tien vuokralle hintaan 71,3 euroa / neliö. Halukkaita vuokralaisia oli kymmeniä alle päivän aikana.

Kk-vuokra on siis 499 euroa.

 

Kohe oli kyllä sen verran erikoinen, ettei sen osalta voi vetää tarkempia johtopäätöksiä. Ennemin sen "huonosti remontoidun" tai  saunan näköisen yksiön kohdalta voisi vetää johtopäätöksiä. Onkohan ne jo myyty ja mihin hintaan?

Toki kun Kalasatamaan ja Pasilaan tulee uutta, niin voisiko ne alkaa vaikuttaa "kallion" hintoihin. Jengin kiima ytimeen on kyllä kovaa. Ei kannata aliarvioida sen vetovoimaa, että asuu kuudennella linjalla ja alakerran baarista saa 3 eurolla tuopin ja vierestä thaihierontaa. 

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 25.5.2020 02.48

Tinggeli kirjoitti:

Minun mielestä juuri parin päivän sisällä Hesarissakin oli juttu (ei maksumuurin takana, en löytänyt enää pikaisella etsinnällä) tästä, että hinnat ovat laskeneet jopa Helsingissä ja kauppa ei käy. Ja kohta tulee iso kasa Air-BNB huoneistoja myyntiin.

Just myytiin 7 neliön "yksiö" 14 000 euron neliöhinnalla.

Taitaa tää jäädä asuntorommareiden märäksiunennäöksi kaikkien aikaisempien romahdusunelmien tapaan.

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 22.5.2020 10.03

Mikko Mäkinen kirjoitti:

Btw. kaikki tuntuu kevyemmältä kun teki yhden muutoksen elämässä, alkoi herätä kello 5. Olin koronan aikaan mässäillyt karkkia (ns katastrofivarasto täydennetty kerran viikossa), tissutellut muutaman monena iltana, vähentänyt liikuntaa ja meditointia. Kun tossa pääsee vauhtiin, niin helposti jää energia vähemmälle ja tulee kiukkunen. Nyt oon herännyt aamuisin viideltä, lähtenyt liikkumaan ja hoitanut meditoinnin pois alta jo ennen puol seiskaa. Töissä on aikaa vähän kelailla rauhassa juttuja ennen kuin markkinalta alkaa puskeen uutista. Saa aikaan enemmän ja parempia ideoita. Tiedän, että moni ajattelee, että mitä nyt itseään kiusaamaan noin rankasti. Mutta sitten toisaalta, jos on helvetin paljon tyytyväisempi kaikkeen, niin miksei. Uusi tapa muodostuu kuitenkin 30-40 päivässä niin, että aamulla herääminen ei tunnu mitenkään erilaiselta. Mitä nyt on pirteämpi, kun rytmi on selkeä, ja saanut kunnon yöunet jo ennen lasten yöhuuteluita. Hat tip Jari Sarasvuon podcasteille, jossa vähän vastaava idea. Jos sopii menevänsä joka aamu klo 6 salille, on vaikea mässäillä, tissutella tai tehdä muutakaan addiktoivaa. Ripauksessa asketismia on varmasti puolensa.

Niin toi on se metodi missä voi rajata perheen arjen pois illasta ja saada omaa aikaa aamusta..! Monet tuntuu alkaneen noudattaa tätä. Kun perheen nukkumaan meno on arpapeliä ja ei tiedä milloin saa sen oman rauhan,niin taktista on ottaakin se aikaisesta aamusta :)

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.5.2020 09.26

Suurin harhaluulon mitä vaikka Indereskin sanoo on, että koronan voittamiseen tarvitaan rokote. https://www.youtube.com/watch?v=-Xppb7AfG8k noin kohdasta 57 min.

Ei mitenkään välttämättä tarvita rokotetta ja se on jopa epätodennäköinen vaihtoehto.

Maailma on täynnä viruksen aiheuttamia tauteja joiden kanssa eletään vuodesta toiseen. Influensarokotus on olemassa, mutta ei sitä terve ihminen tarvi ja sen teho riippuu siitä miten rokote vastaa seuraavan influenssa aallon ehkä muuttunutta virusta.

Virukset tietty muuttuvat tai mutatoituvat, mutta toki luonnonvalinnan mukaan, eli jäädäkseen henkiin. Henkiin jäävä virus leviää, mutta ei tapa isäntäeläimiään koska se haittaa leviämistä. On hyvin pieni todennäköisyys, että virus muuttuu tappavammaksi, koska se haittaa sen leviämistä (tai lisääntymistä).

Korona hiipuu ja rokote ei tule olemaan missään suuressa roolissa sen kanssa. Valtaosa suomalaisista ei tule saamaan koronarokotetta vaikka sellainen keksittäisiin. Koska se on terveelle ihmisille varsin turha. Riskiryhmille voisi todella hyvin toimivaa ja ilman mahdollisia haittavaikutuksia aiheuttavaa rokotetta ehkä antaa... Mutta tästäkin olen varsin skeptinen, että massarokottusta edes riskiryhmille tehdään. Pahin epidemia on jo aikaa ohi, kun rokotteet olisivat niin valmiita ja tutkittuja, että ainakaan Suomessa niitä alettaisiin antaa. Myös rokotteen antaminen suurelle määrälle ihmisiä on sen verran vaivanloista ja kallista etteivät lääketieteen asiantuntijat ja muut viranomaiset tätä tule kannattamaan. 

 

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 22.5.2020 03.06

Covid on psykologinen asia. Niin kauan kuin ihmiset pelkäävät, niin vaikutukset ovat suuret. Kun pelko loppuu, niin vaikutuskin loppuu. So simple!

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 22.5.2020 12.37

von Fyrckendahl kirjoitti:

Sivuhuomautus: Paraskaan shakkinero ei pärjää enää roboja vastaan. Siis shakissa.

Jospa tämä olisikin niin helppoa, että vain matkittaisiin neroa. Kauhean houkutteleva ajatus. Nero tietysti huomaisi tämän ja alkaisi käyttää seuraajiaan hyväkseen. Aina kun nero ostaisi jotain, seuraajat ostaisivat samaa nousevaan kurssiin ja nero myisikin heille. Nerolla olisi nyt varma tuottokone. Koski mihin paperiin tahansa, aina tuli voittoa. Kasvavat voitot houkuttelisivat lisää seuraajia. Se olisi pitkäaikainen markkina-anomalia, kunnes hitaimmatkin seuraajat huomaisivat, että nero on vedättänyt kaikkia.

Shakki olikin huonovertaus, koska siinä säännöt pysyvät samoina ja kohtuullisen pienen hakuavaruuden pelinä sopii koneille hyvin.

Pörssimaailma taas on muuttuva ja kaaoottinen. Siinä ei koneet pärjää paitsi toki nopeudessa ennalta ohjelmoitujen strategioiden mukaan. Ja strategiat niille on tuottanut ihminen, ei kone itse. Toki jotai oppivaa algoritmia lienee olemassa ja varsinkin kehittelillä, mutta niin kuin kaikessa koneälyssä ja oppimisisessa, niin oppiminen tapahtuu tietyn asian suhteen. Ei ole olemassa kaikkea oppivaa koneälyä.

Tuo että paljon seurattu salkku tekee jotain ja se heti voimistaa vastaavaa reagtiota markkinalla, on toki jo nytkin todellinen asia jossain määrin.

 

 

 

Näytä koko viesti
Miten peesata menestyviä sijoittajia? - 22.5.2020 11.33

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

TuuriTuuli kirjoitti:

Jos löytyy jokin maaginen metodi tehdä kymmenen vuotta putkeen 100% tuottoa vuodessa, niin herää kysymys miksi kyseinen metodi ei ole kovin yleinen.

 

Lisäksi se kysymys, että jos 2010-luvulla oli sellainen metodi, toimiiko se 2020-luvulla. Olosuhteiden muuttuessa jokin uusi metodi nousee parhaaksi, mutta tajuaako huippusijoittajamme vaihtaa metodia vai hakkaako päätä seinään vanhan huippumetodinsa kanssa?

Hyvä treideri löytää kyllä ne uudet metodit voittaa markkinat. Vähän kuin shakkinero. Shakkinero voittaisi  kaikki tämän palstan kirjoittajat yhtäaikaa (ellei täällä ole jostain syystä sellaista neroa kirjoittamassa). Eli pelaamalla vaikka 100 vastaan ja käyttäisi 2 sekunttia per siirto. Kun muut saisivat miettiä 200 sekunttia ja häiviäsivät silti.

Eli kun tälläinen nero toimii markkinoilla, niin ei se ole kiinni yhdestä tempusta tai tuurista. Kyllä niitä treidaustapoja kehitetään jatkuvasti. 

Esim. tuo Flipperi käy kauppaa suomalaisilla hyvin tunntetuilla osakkeilla. Kymmeniä kauppoja päivässä. Vuodessa yli 1000% tuotto. Ei se voi olla satummaa, koska kauppoja on niin paljon!

Eri asia on holdaajasalkut joilla on suuri ylituotto. Niissä on usein 1 tai 2 onnekasta valintaa ja pitoa tehty. Ja pääomaa ei ole liikaa laitettu uudelleen salkkuun, koska se laimentaisi historiassa tehdyn hyvän valinnan vaikutuksen.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 20.5.2020 03.20

stone kirjoitti:

 

madgecko kirjoitti:

 

Devaaja kirjoitti:

Käsittämätöntä että -kahdeksan- hengen rokotetesti räjäytti kaikki käppyrät koillliseen. Markkinat suorastaan himoitsevat hyviä uutisia, ihan minkäkokoisia tahansa.

 

Ei syy ollut pelkästään tuo rokotetesti uutinen. Markkinat nyt vain nousevat. Koronaan turrutaan ja se aletaan luokitella muiden viruksien joukkoon. Tunnettua virusta ei pelätä.

Kävi just niin kuin tätä aikaisemmin kelasin. Ei jengi jaksa pelätä tätä kumminkaan kovin kauaa. Ihminen turtuu. Ja kun tiedetään ettei se expontiaalinen kasvu jatkukaan.

 

Väärin.  Pelkään Covidia aivan yhtä paljon kuin aiemminkin, mutta minähän en kuulukkaan "jengiin". 

Toki ympäristöäni havainnoimalla huomaan monen jo  unohtaneen ns. 2m yhteiskunnan.

No just tätä meinaisin. Jengi turtuu koronaan. 

Ja oikeastaan aletaan ymmärtää ettei se ole niin vaarallinen ja todennäköisyydet on hyvin pienet saada tartunta.

Näytä koko viesti