Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 20.1.2021 09.15

Kryptonovi kirjoitti:

 

OPOnentti kirjoitti:

Tuosta Tetheristä Bitcoinin ja kaikkien kryptovaluuttojen arvojen ajurina oli asiaa myös Bloombergin Matt Levinen uutiskirjeessä, ao. linkki ko. uutiskirjeestä. En tiedä itse juurikaan kryptoista enkä tiedä, onko aihetta esim. täällä käsitelty aiemmin, mutta tällainen pisti kuitenkin silmään:

https://crypto-anonymous-2021.medium.com/the-bit-short-inside-cryptos-do...

 

Tämä veti kyllä aika hiljaiseksi...

En jaksanut lukea juttua kokonaan.

Mutta väitetäänkö tuolla tosiaan, että Tetherilla ostetaan valtaosa Bitcoinista ja muista kryptoista?

Kuulostaa melko hämmästyttävältä jos noin massiivisesta asiasta olisi kyse. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 8.1.2021 09.07

cyberkone kirjoitti:

e. yksi mielenkiintoinen pointti on se, että huyndai omistaa boston dynamicsin. Taidan vaihtaa sijoitukset teslasta huyndaihin

Millä tunnuksella Hyundaihin kannattaa sijoittaa?

Interactive brokersissakaan ei löydy HYMTF tunnuksella mitään, mutta vaikka Yahoo antaa tällä kyllä oikean kurssin.

HYMLY löytyy jotain, mutta en tiedä mikä tämä täsmälleen on.

No Saksasta voikin nähtävästi ostaa HYU tunnuksella.

Vaikea kyllä uskoa, että Hyundaista mitään rakettia tästä tulee. 5 vuoden takainen kurssi on nykyisellä tasolla ja PE on 11.

Bostonin robottien arvo? Mitään analyysia tästä olemassa?

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.1.2021 02.50

Pluribus kirjoitti:
c3kRQw&ab_channel=SparkSpread ). Mikäli autonomiaa ei saada ratkaisuta niin nämä tilaukset perutaan suurilta osin.

Edit: Lisättäköön, että FSD myynti on lähes pelkkää katetta. Lisäksi Teslalla on jo ennestään paljon FSD myyntiä naftaliinissa, jota ei ole vielä rollattu tuloksiin (deferred revenue).

Henk koht olen ollut FSD beta labrassa varmaan 100+ tuntia. Vähän kaksijakoiset fiilikset tuosta, vaikea sanoa kuinka lähellä oikeasti ollaan täysin autonomiaa. Voi olla että ongelma on vaikeampi kuin Musk on ajatellut. En pidä mahdottomana, että uusinkin FSD beta saavuttaa maksiminsa, joka ei ole riittävä. Tällöin joudutaan taas menemään rewriten kautta. Jackpot eli todellinen level 5 autonomia on myös mahdollinen uusimmalla betalla imo. 

Kannattaa miettiä ajotilanteita mitkä voivat olla haastavia ihan omasta kokemuksesta.

Esimerkiksi jos kääntyy vilkkaassa kaupungissa oikealle suojatien yli, niin siinä on roboautolla miettimistä. Usein on pakko hivuttautua siitä vähän kerrallaan. Jos vaan turvallisesti odottaa, ettei mitään liiku vähän matkan päässä, niin kääntyminen voi jäädä vain tavoitteeksi. Roboautoilla tulee olemaan suuret turvamarginaalit liikkeeseen ja etäisyyteen kevyestäliikenteestä. Jos takana on eteenpäin menevää jonoa, niin koko jono pysähtyy. Jos on valot mitä odottaa, niin takana olevilla menee hermot, kun roboauto ei pysty kääntymään.

Talvi ja kapeat kadut vaikka Hesan kantakapungissa. Kesälläkin jossain kaivarissa, kun autot on pysäköity, niin on aika kapeeta ajaa siitä. Jos on liian suuret turvamarginaalit roboautossa, niin ajo pysähtyy ja jumittaa koko liikenteen.

Kevytliikenne fillareineen ja sähköpotkulautoineen on usein aika kaaottista, jonka kassa pitää luovia turvallisesti, mutta silti sujuvasti.

Mitään skenaariota ei auta sade, räntäsade, lumisade jne.

Haastavia skenaariota keksii paljon lisää.

En väitä etteikö näistä tilanteista roboauto voi selvitä, mutta epäilen että ainakin alkuvaiheessa tulee olemaan paljon ongelmia ja epäsujuvuutta liikenteessä johtuen suurista turvallisuusvaatimuksista koskien itseajavaa liikennettä.

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.1.2021 02.49

Tupla

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.1.2021 10.28

RahatonMies kirjoitti:

Itse olen todennut jo aikoja sitten, ettei minulla ole mitään kiinnostusta juosta oravanpyörässä eläkeikään asti. Mikään ei vituta niin paljon kuin herätä kellon soittoon tämän kaamoksen keskellä ja raahata itsensä työpaikalle hukkaamaan koko valoisa aika siihen. Leikitään niin tehokasta, kun esimies on omasta mielestään taas oivaltanut jonkun uuden kivan jutun, mitä alaiset saavat sitten toteuttaa. Kaikki tietävät ettei siitä ole mitään hyötyä ei euroissa tai muutenkaan, mutta suurimmalla osalla ei ole munaa siitä mennä perustellen mainitsemaan.

Olen vähän ihmetellyt sitä miksi ihmiset alistuvat tuohon herätyskellon soitto rutiiniin.

Jotkut tutut odottovat lomaa, jotta saa kerrankin nukkua. Eihän tuossa ole mitään järkeä jos herääminen v*tuttaa aina ja sen takia koko työ saa ikävän oravanpyörämaisen luonteen! Tai alkaa odottaa eläkeikää sen takia, että työajat eivät miellytä.

Kyllä ennen korona-aikaakin nämä asiat on useimmiten pystynyt järjestemään, niin että tekee duunit silloin kun sopii. Palaverit suosiolla iltapäivään ja unohdetaan ne kello 8-10 palaverit suosiolla joista osa on aina muutenkin myöhässä. Työpäivän alku muutenkin kannattaa keskittää niille tärkeimmille asioille eikä hukata koko aamupäivää ennen lounasta johonkin muuhun.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 5.1.2021 09.50

'Peak hype': why the driverless car revolution has stalled

https://www.theguardian.com/technology/2021/jan/03/peak-hype-driverless-car-revolution-uber-robotaxis-autonomous-vehicle

No nyt viimein herätään näihin jo kauan itsestään olleisiin ongelmiin laajemmaltikin. Itseajavuus haastavissa paikoissa ei näköpiirissä?

Näytä koko viesti
Ennustukset tulevalle vuodelle - 4.1.2021 04.32

Heikin Ashi kirjoitti:

 

Bingo53 kirjoitti:

Robotit tulevat.

https://youtu.be/fn3KWM1kuAw

 

Videon  robotteja rakentelevan Boston Dynamicsin omistushistoria on kiinnostava. Firma pullahti aikoinaan ulos  MIT:stä ja Google osti sen 2013 ja myi eteenpäin SoftBankille 2017. 

Nyt joulukuussa  SotfBank myi firman miljardilla USD:llä Hyundai Motorsille, joka aikoo lähivuosina panostaa mahtavia summia robotiikkaan.

Pitäisiköhän ostaa sekä Hyundaita salkkuun että  oma robotti (?), se voisi toimia kotona hovimestarina  https://shop.bostondynamics.com/spot?cclcl=en_US&pid=aDl6g000000XdpZCAS 

Varmaan meni kalliilla noi "lelut" hyundaille.

Millä tikkerillä tätä voi ostaa? HYMTF ei löydy IB:lta

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 4.1.2021 12.51

Haddock kirjoitti:

 

JR kirjoitti:

 

madgecko kirjoitti:

Ok eli tuossa suunnittelee ja koodaa järjestelmän ja se homma saa kiinnostumaan sinällään työstä. Koodatessa tota voi tapahtua, mutta käsittääkseni harvat koodaajat pääsevät enää tuollaiseen flowhun kun on 20 vuotta ollut alalla?

 

Ongelma on luultavasti enemmänkin se, että hyvin harvat koodaajat pääsevät tekemään mitään kovin mielenkiintoista.

Suurin osa maailmassa toteutettavista järjestelmistä on erittäin "tylsiä", ja niissä lopuissakin on yleensä mukana vain yksi tai hyvin vähän ihmisiä jotka pääsevät tekemään jotain mielenkiintoisia päätöksiä, eivätkä vain täyttämään värityskirjaa muiden jäljiltä.

 

+ Vaikka toisin pitäisi olla, käsityöluonne alalla on vain kasvanut ja entistä enemmän tehdään kertakäyttöpaskaa ja millään tasolla ketään ei kiinnosta nuo pohjat, joita tekemällä tuottavuus moninkertaistuisi.

JR:n kuvaamat hommat ehdottomasti alan parasta antia, kun kohdalle osuvat ja saa perusteltua jollekin miksi tehdään plattaa.

IT-alan kertakäyttökulttuuriin on monta syytä. 

Ehkä yksi merkittävin syy on koodaajissa ja arkkareissa, jotka haluavat tehdä aina sillä "kuumimmalla hotilla" asioita. Aivan sama vaikka se esim. uusin scriptivillitys olisi aivan hirveää tietojenkäsittelyn periaatteiden suhteen, niin jengi haluaa vääntää sillä koko järjestelmän uusiksi.  Kukaan ei halua koskea vanhaan koodiin vaikka se olisi kuinka hyvin tehtyä. Tämä johtaa siihen, että on asiakkaille on pakko myydä projekteja joissa kaikki koodataan uudelleen, koska muuten projektille ei löydetä tekijöitä.  

Vaikka firmassa oltaisiin tehty joskus joku oma frameworkki, jota on ollut tarkoitus käyttää uusien järjestelmien tekemisessä, niin ei kestä kauaa kun uudet tekijät hylkäävät nuo tekeleet vanhana skeidana. Eikä kukaan jaksa edes tutkia niitä ja arvioida avoiminmielin niiden käyttökelpoisuutta.

No pätee ehkä enemmän webbikehitykseen ja tuotehekityksessä asiat lienee paremmin. 

Näytä koko viesti
Ennustukset tulevalle vuodelle - 3.1.2021 10.20

Inspired kirjoitti:

Ennustan ensi vuodelle, että Tesla kupla posahtaa kesällä, kun Toyotan ylivoimainen solid state akkuteknologia näkee totaalisen päivänvalon. Pörssikurssit sp500 -16% vuoden aikana. Mikä noita luonnottomia kuplahintoja pitää yllä? Moni firma kymmenkertaistunu ilman kunnon totuus pohjaa? Nykyajan somella saadaan kunnon hypeä aikaan? Raha painaminen vai mikä? Tämähän näyttää ihan 2000-luvun IT kuplalta.

En ennusta kuplien puhkeamista vaan rajua nousua vuodella 2021. Se on kumminkin Härän vuosi kiinalaisen horoskoopin mukaan.

Mutta jos unohdetaan taikausko niin:

- Keskuspankkien vahva tuki jatkuu

- Jos demokraatit saavat enemmistön senaattiin, niin elvytys on valtavaa

- Kauppasota huutelu ja sapelin kalistelu hiljenee

- Ohjauskorkoja ei nosteta Euroopassa eikä USAssa, osakkeet säilyvät kohoavista arvostuksista huolimatta tuottavana sijoituskohteena

- Koronavuosi sytytti teknofirmat liekkeihin. Vuotena 2021 alkaa paljastua yhä uusia innovaatioita, joita alettiin kehitellä poikkeusaikana. Ihminen innovoi usein erikoistilanteissa parhaiten, ei turvallisessa normaalissa

- Vaikka Toyota tai joku muu yritys julkaisisi parempaa akkuteknologiaa, niin se ei ole Teslalta pois. Enemmänkin kaikki autofirmat, jotka onnituvat sähköistymiessa nousevat yhdessä megatrendin mukana. Vasta myöhemmin nähdään ketkä selviävät voittajina

- Osa osakkeista, jotka korona löi pahimmin nousevat 2021 voimakkaasti. Toki myös osa kuplaantuneista osakkeista putoaa. Veikkaan että indeksitasolla kokonaisuus on selkeästi plussalla

- Koronatilanteen parantuessa ihmiset ryntäävät kuluttamaan, ravintoloihin, lomille, hotelleihin, lennoille

- Koska nousu tuntuu niin järjettömältä niin se jatkuu

Aina voi ilmestyä musta joutsen ja tapahtua jotain odottamatonta, jota millään tavoin ei ole voitu ottaa huomioon. Mustat joutsenet eivät silti tarkoita välttämättä tuhoa ja romahdusta. Ne ovat mahdottomia ennustaa, mutta voivat olla myös positiivista osakemarkkinoiden kannalta

 

 

 

Näytä koko viesti
Kenellä on isoin? (Osakesäästötili) - 31.12.2020 09.56

Turms kirjoitti:

Hyvä nimimerkkivalinta yllä.

Fänittkääkö taalla kaikki muutkin Waltarin kirjoja ja kommentoi niiden päähenkilöitä?

Waltarilla on lengendaarisia mietteitiä Sinuhesta alkaen: Sillä ei ole surua tai tappiota mitä viini ei voisi lieventää, eikä ole iloa ja voittoa mitä viini ei voisi tehdä paremmaksi! Niin totta

 

Näytä koko viesti