Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 9.1.2021 05.07

https://electrek.co/2021/01/08/tesla-25000-electric-car-coming-sooner-th...

Huhut $25k sähköautosta Kiinassa jo vuonna 2022 saattoivat antaa lisäpotkua perjantain nousuun. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 6.1.2021 09.38

Myin tänään 60% Tesla omistuksistani,+1619% puolessatoista vuodessa. Aika keventää kun 55% salkusta Teslaa ja arvo tosiaan alkaa olla aika tähtitieteellinen olkoon miten tahansa kova luotto firmaan. Pitkällä tähtäimellä edelleenkin uskon Teslan pysyvän no.1 sähköautovalmistajana ja saavuttavan jopa no.1-3 teknologiayhtiön aseman maailmassa, mutta mahdollinen tuleva lähiaikojen kurssiheilunta voisi koetella omia hermoja turhan paljon.

Cyberkone -nimimerkki edellisessä viestissä kirjoitti että ketju on 100 % sijoitustiedon historian kallein keskustelu. Itselleni kuitenkin halvin ja paras joten kiitokset kaikille kirjoittajille, niin beareille kuin bulleille. Elokuussa 2019 sain inspiraation Teslan osakkeiden ostoon tämän ketjun shorttauskeskusteluista sekä yleisesti talousmedian negasta firmaa kohtaan. Oma yksinkertaisen piensijoittajan näkemys (arvaus) silloin oli, että osakeen arvo oli jo shortattu pohjille ja nousu alkanut, tulevaisuudessa sähköautot olisivat se juttu ja Tesla no.1. USA länsirannikolla ollessa ja ympäristöä havainnoidessa merkit olivat aika hyvin havaittavissa. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 18.12.2020 07.09

Mitäs sijoitustiedon asiantuntijat tuumaavat? Millanen perjantai tulossa, meneekö kaikki rauhallisesti vai nähdäänkö kunnon nousuja/laskuja ja draamankaarta viime minuuteilla tai afterissa? Volaa ainakin on kun päivän päätteeksi SP500 indeksirahastojen pitäisi omistaa 110-120 miljoonaa uutta Teslan osaketta. Riittääkö myyjiä? Ovatko isojen possien omistajat myyntilaidalla ja realisoivat voittoja, päivähän taitaa olla varsin mainio isoille myynneille kun ostopuolella tungosta. 

Näytä koko viesti
Nikola - 30.11.2020 11.30

Nikolan osake -27% laskussa ja markkinan sulkeutuessa $20.41. Osake nousi loka-marraskuussa reippaasti muun EV-markkinan mukana ja kävi ylimmillään $35.89 viime viikon tiistaina. GM ilmoitti tänään, että yhteistyösopimuksen sisältöä aiotaan supistaa. Nikolan lava-auto Badger ei olisi enää mukana lainkaan. GM antaa Nikolan osakkenomistajien kannalta erittäin negatiivisen uutisen päivää ennen kuin Nikolan sisäpiirin lock-up period päättyy ja saavat alkaa myymään osakkeita. Hmm... mistäköhän tämä voi johtua? Viihdearvo kohdillaan Nikolan seuraamisessa, shorttaajille tokii myös houkutteleva.

https://www.cnn.com/2020/11/30/business/nikola-gm-badger/index.html

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 17.11.2020 04.46

Peukku täältä! Uutinen oli odotettavissa. Harmillisesti tosin omalta kannalta tuli hieman liian aikaisin kun yritin pilkkiä osaketta alle $400. Jo kolmas kerta kun missaan ostopaikan :) Jälleen oppia roppakaupalla.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 22.10.2020 08.42

Hiljaista täällä. Oli shorttaajien onni, että tämänkaltaiset tulosjulkistukset kuin Q3/2020 oli jo psykologisesti hinnoiteltu osakkeen hintaan. Vain muutamien prosenttien nousua. Mitäs luulette, jatkuuko avainluvuissa orastavasti näkyvä trendi?

Lähde: https://tesla-cdn.thron.com/static/4E7BR9_TSLA_Q3_2020_Update_P0Q85U.pdf...

Näytä koko viesti
Nikola - 14.9.2020 11.55

On tämä kyllä huvittava show. Nikola julkaisi vastineensa Hindenburgin raportille, vastasivat ainoastaan osaan esitetyistä syytöksistä kapulakielellä ja osake ylös aamun pienen dipin jälkeen yli 11%. Itse odotin kovaa laskua, mutta toisin kävi.

Myönsivät että Nikola One sähkörekasta tehdyssä markkinointivideossa rekka ei oikeasti kulje omalla moottorillaan, vaan rekka on hinattu kukkulalle ja päästetty rullaamaan alamäkeen. Perustelevat tämän olevan ihan OK, koska video oli kolmannen osapuolen tekemä markkinointivideo ja siihen aikaan sijoittajat tiesivät että rekka ei oikeasti ole toimiva. Video on myös nimetty "Nikola One Electric Semi Truck in Motion", joten eihän nyt tarvitse olettaakaan että rekka omalla moottorillaan liikkuisi.

https://www.youtube.com/watch?v=IAToxJ9CGb8

Huvittavaa katsella tuota videota nyt jälkeenpäin. Kommentointi näköjään suljettu, tuli aika rankkaa kritiikkiä :)

Näytä koko viesti
Nikola - 12.9.2020 02.31

Myrskyisä loppuviikko Nikolan osakkeella alkuviikon GM diilistä seuranneen raketoinnin jälkeen. Afterissa osake lasketteli jo lähemmäs $30. Hindenburg Research esitti kovia syytöksiä Nikolaa kohtaan torstaina julkaistussa raportissa. Nikola uhkaa haastaa Hinderburgin oikeuteen. Tänään perjantaina toinen taho Citron Research komppaa Hinderburgia Twitterissä, ja lupaa kattaa puolet oikeudenkäyntikuluista. Molemmilla on shorttipositiot. Mielenkiintoinen ensi viikko luvassa.

https://markets.businessinsider.com/news/stocks/nikola-stock-price-citro...

 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 10.9.2020 08.05

Itselleni muodostui ihan positiivisen puolelle kääntyvä kuva Lucid Airista, lähinnä noiden speksien takia. Huima range ja latauksen nopeus! Ulkomuoto hmm, tässä hieman pureskeltavaa, näyttää ihan hyvältä mutta samalla tulee jotenkin mieleen VW Passat CC. Sitten hinnat... Ehkä Tesla saa Lucidista ihan varteenotettavan kilpailijan joskus tulevaisuudessa jos/kun tulee muita malleja tai Airin hintaa lasketaan?

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 12.8.2020 12.59

Edit Junas ehtikin jo tästä kirjoittaa.

Jälkimarkkinoilla osake nousussa uutisesta johtuen tällä hetkellä noin 7 %. Jos kuuluisin niihin rohkeisiin ketkä Teslaa uskaltavat shortata niin näkisin tässä jonkinlaisen mahdollisuuden. Fundamenteissahan ei kai ole tapahtunut mitään muutosta?

Ehkä sitä taas joku päivä tulevaisuudessa pääsisi $200 tasoilla ostelemaan ;)

Näytä koko viesti