Reddit Wallstreetbets -

HOOD optioiden kaupankäynti alkoi myös, mikä varmaankin iso tekijä päivän nousulle. Retailsijoittajat ostavat pää märkänä call optioita? AMC laskenut tänään melkein -15%, taitaa retail rahat siirtyä AMC --> HOOD. Meemiosakkeiden markkinat muistuttaa jotenkin pokerin boomiaikoja. Poolissa on runsaasti pikkukalaa joiden seassa pyörii haita napsimassa suupaloja. Mutta keitä sitten ovat valaat, heikommat hedgefundit? :D

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Aika näyttää miten autonomisen ajon kisassa käy. Jos tulevaisuudessa Lidariin perustuva teknologia tulisi olemaan se ylivertainen hyväksytty teknologia, niin eiköhän Tesla lisää sitten Lidarin omiin tuotteisiinsa. Uutiset Teslan ja Luminarin yhteistyöstyösopimukesta sekä Tesla Y:stä liikenteessä Floridassa jossa spotattu lidar sensorit katolla saattavat antaa vihjeitä siitä että Teslalla on backup plan olemassa mikäli kaikki ei heidän kannalta etene suunnitellusti.

https://www.theverge.com/2021/5/24/22451404/tesla-luminar-lidar-elon-mu…

Toisaalta mitä niille kilpailijoille käy jotka ovat Lidarin varassa, mutta tulevaisuudessa Tesla softallaan ja pienellä määrällä kameroita pystyy samaan tai jopa parempaan ja saavat viranomaisten hyväksynnän?

Olen itse ollut Lidarin teknologialla varustetun Lyft:n kyydissä Las Vegasissa loppuvuodesta 2019 ja ei se kyllä alkuhuuman jälkeen vakuuttanut. Autossa oli itseohjaava ajo päällä ja henkilö kuskin paikalla valvojana sekä etupenkillä joku promo tyyppi. Kyseinen auto ei voinut kääntyä punaisissa oikealle silloin kun vasemmalta ei tullut liikennettä, ehkä järjestelmässä oli asetus päällä mikä esti oikealle kääntymisen punaisilla? Seurauksena kuitenkin räikät soi takana olevilta. Järjestelmä ei myöskään osannut hahmottaa edellä olevaa autoa missä oli muistaakseni jokin mainostaulu peräkärryssä tms.vaan teki ihme jarrutuksen sekoittaen liikennettä ja alkoi hälyyttämään. Muutamien mailien matkalla järjestelmä useaan otteeseen muutenkin hälyytti että kuskin piti ottaa ohjat. No tästä nyt on jo puolitoista vuotta aikaa ja varmaan ollaan aika paljon menty kehityksessä eteenpäin.

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Itsellä myös GEO minuuttiseurannassa tällä hetkellä. 60% nousussa nyt kun markkinat auki vielä 2,5h. Näin vain tästäkin tuli meemiosake...

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

https://electrek.co/2021/01/08/tesla-25000-electric-car-coming-sooner-t…

Huhut $25k sähköautosta Kiinassa jo vuonna 2022 saattoivat antaa lisäpotkua perjantain nousuun. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Myin tänään 60% Tesla omistuksistani,+1619% puolessatoista vuodessa. Aika keventää kun 55% salkusta Teslaa ja arvo tosiaan alkaa olla aika tähtitieteellinen olkoon miten tahansa kova luotto firmaan. Pitkällä tähtäimellä edelleenkin uskon Teslan pysyvän no.1 sähköautovalmistajana ja saavuttavan jopa no.1-3 teknologiayhtiön aseman maailmassa, mutta mahdollinen tuleva lähiaikojen kurssiheilunta voisi koetella omia hermoja turhan paljon.

Cyberkone -nimimerkki edellisessä viestissä kirjoitti että ketju on 100 % sijoitustiedon historian kallein keskustelu. Itselleni kuitenkin halvin ja paras joten kiitokset kaikille kirjoittajille, niin beareille kuin bulleille. Elokuussa 2019 sain inspiraation Teslan osakkeiden ostoon tämän ketjun shorttauskeskusteluista sekä yleisesti talousmedian negasta firmaa kohtaan. Oma yksinkertaisen piensijoittajan näkemys (arvaus) silloin oli, että osakeen arvo oli jo shortattu pohjille ja nousu alkanut, tulevaisuudessa sähköautot olisivat se juttu ja Tesla no.1. USA länsirannikolla ollessa ja ympäristöä havainnoidessa merkit olivat aika hyvin havaittavissa. 

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Mitäs sijoitustiedon asiantuntijat tuumaavat? Millanen perjantai tulossa, meneekö kaikki rauhallisesti vai nähdäänkö kunnon nousuja/laskuja ja draamankaarta viime minuuteilla tai afterissa? Volaa ainakin on kun päivän päätteeksi SP500 indeksirahastojen pitäisi omistaa 110-120 miljoonaa uutta Teslan osaketta. Riittääkö myyjiä? Ovatko isojen possien omistajat myyntilaidalla ja realisoivat voittoja, päivähän taitaa olla varsin mainio isoille myynneille kun ostopuolella tungosta. 

Näytä koko viesti
Nikola -

Nikolan osake -27% laskussa ja markkinan sulkeutuessa $20.41. Osake nousi loka-marraskuussa reippaasti muun EV-markkinan mukana ja kävi ylimmillään $35.89 viime viikon tiistaina. GM ilmoitti tänään, että yhteistyösopimuksen sisältöä aiotaan supistaa. Nikolan lava-auto Badger ei olisi enää mukana lainkaan. GM antaa Nikolan osakkenomistajien kannalta erittäin negatiivisen uutisen päivää ennen kuin Nikolan sisäpiirin lock-up period päättyy ja saavat alkaa myymään osakkeita. Hmm... mistäköhän tämä voi johtua? Viihdearvo kohdillaan Nikolan seuraamisessa, shorttaajille tokii myös houkutteleva.

https://www.cnn.com/2020/11/30/business/nikola-gm-badger/index.html

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Peukku täältä! Uutinen oli odotettavissa. Harmillisesti tosin omalta kannalta tuli hieman liian aikaisin kun yritin pilkkiä osaketta alle $400. Jo kolmas kerta kun missaan ostopaikan :) Jälleen oppia roppakaupalla.

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? -

Hiljaista täällä. Oli shorttaajien onni, että tämänkaltaiset tulosjulkistukset kuin Q3/2020 oli jo psykologisesti hinnoiteltu osakkeen hintaan. Vain muutamien prosenttien nousua. Mitäs luulette, jatkuuko avainluvuissa orastavasti näkyvä trendi?

Lähde: https://tesla-cdn.thron.com/static/4E7BR9_TSLA_Q3_2020_Update_P0Q85U.pd…

Näytä koko viesti
Nikola -

On tämä kyllä huvittava show. Nikola julkaisi vastineensa Hindenburgin raportille, vastasivat ainoastaan osaan esitetyistä syytöksistä kapulakielellä ja osake ylös aamun pienen dipin jälkeen yli 11%. Itse odotin kovaa laskua, mutta toisin kävi.

Myönsivät että Nikola One sähkörekasta tehdyssä markkinointivideossa rekka ei oikeasti kulje omalla moottorillaan, vaan rekka on hinattu kukkulalle ja päästetty rullaamaan alamäkeen. Perustelevat tämän olevan ihan OK, koska video oli kolmannen osapuolen tekemä markkinointivideo ja siihen aikaan sijoittajat tiesivät että rekka ei oikeasti ole toimiva. Video on myös nimetty "Nikola One Electric Semi Truck in Motion", joten eihän nyt tarvitse olettaakaan että rekka omalla moottorillaan liikkuisi.

https://www.youtube.com/watch?v=IAToxJ9CGb8

Huvittavaa katsella tuota videota nyt jälkeenpäin. Kommentointi näköjään suljettu, tuli aika rankkaa kritiikkiä :)

Näytä koko viesti